Rugbyer zeventig weken geschorst

Rugbyer David Attoub van Stade Français heeft een schorsing van zeventig weken gekregen nadat hij in december 2009 opzettelijk zijn vinger in het oog van een tegenstander stak. Door deze schorsing kan Attoub pas in april 2011 weer in actie komen.

In januari van dit jaar werd Attoub al veroordeeld, maar de 28-jarige Fransman ging in beroep tegen zijn schorsing op verzoek van Stade-voorzitter Max Guazzini, die beweerde dat de aanklager anti-Frans was. Tijdens een hoorzitting in Londen werd eergisteren het bezwaar afgewezen waardoor Attoub voorlopig niet in actie zal komen. Deze schorsing is de op één na langste schorsing uit de historie van rugby union voor vergelijkbare acties. In 1999 werd Richard Nones van Colomiers voor twee jaar geschorst toen hij Sven Cronk van Pontypridd een duim in het oog drukte.

Het slachtoffer van Attoub, Stephen Ferris van Ulster, kreeg het in de wedstrijd om de Heineken Cup zwaar te verduren. Julien Dupuy, een teamgenoot van Attoub, vergreep zich ook al aan het oog van Ferris. Dupuy kreeg echter een schorsing van slechts 24 weken. Ferris liep overigens geen blijvende schade op aan de acties van Dupuy en Attoub.