Gracia: "Geen immuniteit voor Piquet jr."

Hoofd van de Spaanse motorsportfederatie Carlos Gracia heeft kritiek geuit op de FIA die Nelson Piquet jr. immuniteit heeft aangeboden in ruil voor zijn verklaring in de Renault-gate. De zaak dient vandaag voor de World Motor Sport Council in Parijs.

Renault heeft in een korte verklaring vorige week al toegegeven dat de crash van Piquet jr. in Singapore vorig jaar opzet was. Het wegsturen van teambaas Flavio Briatore en hoofdengineer Pat Symonds behoorde daar ook bij.

Gracia stelt dat Piquet jr. ook gestraft moet worden. "Deze jongen zou als het aan mij lag er niet zomaar mee weg komen. Het is zulk destructief gedrag waarvan hijzelf ook geprofiteerd heeft, omdat hij zelf toegaf in een verklaring dat hij anders geen contract voor 2009 zou hebben."

"In zulke gevallen zou hij niet alleen bestraft moeten worden door de FIA, maar ook aangeklaagd moeten worden bij een gewone rechtbank. Ik moest via de pers vernemen dat Nelsinho immuniteit krijgt en mocht de FIA dat doen, dan zou dat erg slecht zijn."

Gracia haalde ook hard uit naar Nelson Piquet sr. die het voor zijn zoon opnam. Daarnaast kreeg Piquet jr. ook een flinke sneer. "Hij is een dom kind dat niet weet of hij nu gas gegeven heeft of niet, want het is geen toeval dat hij zeventien ongevallen heeft gehad sinds hij bij Renault zat. De vader heeft een onhandelbare kind en hij is een bittere ouder. Als ze eenmaal los gaan, dan willen ze zoveel mogelijk mensen raken."

De Spanjaard juicht het ontslag van Briatore en Symonds alleen maar toe. "Renault zit al vele jaren in de autosport en dat zonder immoreel gedrag te vertonen. Twee mannen deden dit wel en het is goed dat deze nu uit de Formule 1 zijn."