Williams werkt nog steeds aan KERS

Williams werkt nog steeds aan haar variant van het Kinetic Energy Recovery System. Het Britse team wil de technologie ergens in de toekomst laten debuteren, zo meldde technisch directeur Sam Michael.

In de Formule 1 gebruiken momenteel alleen Ferrari en McLaren het systeem, terwijl Renault en BMW Sauber KERS in de ban hebben gedaan. Enkele weken geleden won Lewis Hamilton als eerste met een KERS uitgeruste auto een Grand Prix. Tweede werd Ferrari-coureur Kimi Räikkönen.

Hiermee zou er toch nog toekomst voor het systeem zijn, al heeft de FOTA KERS voor volgend jaar in de ban gedaan. Williams is geen lid van de FOTA en hoeft zich daardoor niets van de afspraken van de andere Formule 1-teams aan te trekken, omdat het een vrijwillige ban is.

Het in Grove gevestigde team gebruikt als enige het principe van het vliegwiel om energie op te slaan, maar het systeem moet zich nog onder race-omstandigheden bewijzen. "Er werken nog steeds enkele mensen aan KERS, maar ik wil geen datum noemen waarop het debuteert," zei Michael. Mocht het systeem volgend jaar debuteren, dan is Williams de enige die nog KERS gebruikt.