FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 augustus 2009

De Bakker wint enkel en dubbel in Vigo

In het Spaanse Vigo heeft Thiemo de Bakker de finale van het Chalenger-toernooi tegen Thierry Ascione gewonnen. Met 6-4, 4-6 en 6-2 was de Nederlander te sterk voor de Fransman.

De Bakker was als zevende geplaatst in Vigo en is de nummer 207 van de ATP-wereldranglijst. Ascione staat 41 plaatsen lager op de lijst.

Ook het herendubbelspel ging al naar De Bakker, die samen met landgenoot Raemon Sluiter zaterdag wist te winnen van de Spanjaarden Pedro Clar-Rossello en Albert Ramos-Vinolas met 7-6(5) en 6-2.

Vaginale geldsmokkelaarster opgepakt

Onze zuiderburen hoeven straks niet vreemd op te kijken als ze een bankbiljet in handen krijgen met een onwelriekende geur. Vanochtend is namelijk een vrouw opgepakt op de Belgische luchthaven Zaventem. De vrouw wilde enkele duizenden euro's het land uitsmokkelen, en had hiervoor een vreemde verstopplek gevonden. Een deel van het geld had ze namelijk diep in haar zure sloot weggemoffeld.

De rest van het geld had de vrouw op haar lichaam geplakt en in haar koffer verstopt. Met de bankbiljetten, verdiend in het Belgische nachtleven, wilde ze naar Zuid-Amerika verkassen. Helaas kregen controleurs lucht van de zaak en hielden haar aan. 

Astana: "Contador blijft bij ons"

Alberto Contador heeft een contract tot eind 2010, en dus blijft de Spaanse wielrenner gewoon voor Astana rijden. Dat meldt de Kazachse ploeg in een persbericht.

Contador stond de afgelopen dagen in de belangstelling van Caisse
d’Epargne en Quick-Step, en de wielrenner, die in 2007 en dit jaar de Tour de France en in 2008 de Giro d'Italia en de Vuelta won, gaf aan dat hij alle aanbiedingen "wel interessant" vond.

Rini Wagtmans, woordvoerder van Astana, verwoordde het zo: "Contador is onze absolute leider komend seizoen. Het verwondert ons dat enkele ploegen de intentie hebben uitgesproken om Contador bij ons los te weken. Hij heeft een doorlopend contract. We willen niet onderhandelen en hopen met Alberto veel overwinningen te behalen in 2010."

Uitslagen Eredivisie (15/08/2009)

Vanavond werden er nog drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen en karakteristieken.

RKC Waalwijk - AZ 0-6
15’ El Hamdaoui 0-1 (assist: Dembélé)
52’ Dembélé 0-2
67’ Onbekend, e.d. 0-3
75’ Martens 0-4
79’ Martens 0-5
82’ Lens 0-6 (assist: El Hamdaoui)

Toeschouwers: 5.000
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Mandemakers Stadion
Gele kaart: -

Opstellingen

RKC Waalwijk: Wevers, Lifondja (Di Gregorio/62), Varela, v. Mosselveld, D. Mulder, H. Mulder, Berger, Metaj (Vink/65), Benson, Benschop, Boerrigter

AZ: Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Pocognoli (Poulsen/42), Holman (Wernbloom/56), Mendes da Silva, Schaars, Martens, El Hamdaoui, Dembélé (Lens/70)


ADO Den Haag - FC Twente 0-1
64’ N'Kufo 0-1

Toeschouwers: 10.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Zuiderparkstadion
Gele kaart: Kum, Buijs, Immers, Derijck, Bosschaart (ADO Den Haag), Stam (FC Twente)


Opstellingen

ADO Den Haag: Ditewig, Ammi, Horváth, Derijck, Kum (L. Piqué/78), Buijs, Immers, Bosschaart (Milic/65), Verhoek (Cornelisse/87), Powel, Vicento

FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Rajkovic, Brama, Perez (Tioté/74), Janssen, Stoch (Denneboom/70), N'Kufo, Ruiz (Vujicevic/89)


sc Heerenveen - Vitesse 1-0
13’ Losada 1-0 (assist: Beerens)

Toeschouwers: 25.400
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Abe Lenstra stadion
Gele kaart: Losada, B. Kalou (sc Heerenveen), Jong-a-Pin (Vitesse)


Opstellingen

sc Heerenveen: Lejsal, Janmaat, Breuer, Dingsdag, Popov, Losada (B. Kalou/62), Svec, Grindheim, Beerens, Sibon (Ingelsten/76), Elyounoussi (Paulo Henrique/61)

Vitesse: Velthuizen, v.d. Struijk, Sprockel, Drost, Jong-a-Pin, Hofs, Molhoek (Büttner/81), Claudemir, Stevanovic (Kaloglu/70), Nilsson (Snijders/80), Kolk

PS3 leest emoties in nieuw patent

Sony heeft een nieuw patent geregistreerd voor de PS3. Sony wil door middel van een camera en een microfoon gaan registeren welke emotie de gebruiker heeft. Deze gegevens zullen doorgegeven worden en dan wordt de informatie door de PS3 verwerkt.

Deze techniek zal vooral gemaakt zijn voor lachen maar het zal ook emoties als droefheid, opwinding, woede, vreugde, interesse en verveling. Er wordt bijvoorbeeld verveling gedetecteerd als er gegaapt wordt of als er iets anders gedaan wordt tijdens de activiteit die op dat moment bezig is.



Deze techniek zal te gebruiken zijn in games, tv programma's, films en andere media applicaties. Hoe het gebruikt gaat worden is nog niet bekend.

Kom ook zuipen, eten, kletsen, neuken

FOK! bestaat 10 jaar. Wat zeg je? FOK! bestaat 10 jaar! Ja, de tijd gaat snel als je lol hebt. En dat heugelijke feit vertaalt zich onder meer in een jubileumjaar met een FOK! meet als aftrap. Op zaterdag 5 september (over 3 weken inderdaad) houden we een groot feest in Utrecht!

Op camping de Berekuil in Utrecht ben je vanaf 3 uur welkom om onbeperkt te eten, zuipen, kletsen en als je mazzel hebt kun je ook neuken. Want vele FOK!kers komen met tentjes en luchtbedden. Tweemaal eerder hadden we zo'n knalfeest, met het 2 en 5-jarig bestaan van FOK!. Vraag maar eens om wat foto's bij wat oldbies.

Anyway, voor 25 euro ben je de hele dag onder de pannen, inclusief sta-plaats voor je tent en auto. De BBQ wordt geregeld door SunChaser, dus je weet dat er genoeg is, de drank wordt regeld door Yvonne, dus ook om alchohol zitten we niet verlegen. Condooms zijn af te halen bij PussyDeLuxe.

Meld je vandaag nog aan via dit topic. En kijk hier alvast welke favo FOK!ker van jou zich al heeft aangemeld!






Er is ook een zwembad waar je lekker kunt afkoelen.



PrivateRyan struikelt over de tent waar Erodome in ligt te neuken.



Het oudhollandsche 'Zwemmen met SunChaser' sloeg niet aan.

[WK] Martina uitgeschakeld op 100 meter

Churandy Martina is in de kwartfinales van de 100 meter uitgeschakeld. De Antilliaan eindigde pas als vierde in zijn serie, waar de eerste drie doorgingen.

Martina, vorig jaar op de Olympische Spelen nog vierde, kwam niet verder dan een tijd van 10,19, wat ook niet voldoende was om als snelste verliezer door te mogen. Dat was de Zambiaan Gerald Phiri met 10,16.

Ook Kim Collins, wereldkampioen in 2003, overleefde de kwartfinales niet. Favorieten Tyson Gay en Usain Bolt bereikten wel simpel de halve finales.

Reddingsbrigade redt recordaantal zwemmers

De strandwachters van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) hebben zaterdagmiddag een recordaantal mensen uit de zee gered. Maar liefst 104 zwemmers kwamen in de problemen.

Dat kwam doordat een sterke stroming was ontstaan door een aanhoudende, harde zuidwestenwind en afgaand water.

De badgasten konden daardoor niet terugkomen naar de kant. Twee personen moesten met een ambulance naar een ziekenhuis worden overgebracht omdat ze water hadden binnengekregen. Een aantal andere zwemmers werd ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel.

"Hee daar, komen jullie eens terug!!"  (foto: ANP)

[WK] Masai verrast op 10.000 meter

Linet Chepkwemoi Masai is in Berlijn verrassend wereldkampioen op de 10.000 meter geworden. De Keniaanse won in een tijd van 30.51,24.

Masai bleef de Ethiopische Meselech Melka en Keniaanse Kwamboka Momanyi voor. Aanvankelijk leek de zege simpel te gaan naar de favoriete Meseret Defar, maar ze verkrampte in de laatste meters en werd pas vijfde.

De titel ging sinds 1999 steeds naar Ethiopië, maar daar is nu een einde aan gekomen.

Red Steel 2 aanwezig op GamesCom

De komende week zullen Rossdale, Morthill, SpankmasterC, koei en lizardtattoo zich bevinden in Keulen, waar de GamesCom van start gaat. GamesCom is één van de grootste gamebeursen na de E3 en de Tokyo Game Show en dus zullen er flink wat grote games aanwezig zijn.

Één van die grote games is Ubisofts Red Steel 2 die exclusief voor de Nintendo Wii uit zal komen. Om de aanwezigheid te benadrukken komt Ubisoft met een trailer van de game. Veel meer dan dit kunnen we niet uit de trailer halen, behalve dat we vanaf 19 augustus meer zullen leren over Red Steel 2.

Strand ontruimd na bommelding

Het strand van de Spaanse badplaats Calella aan de Costa Brava is vandaag ontruimd door de politie. De reden hiervan was een bommelding. Volgens de melder zouden er meerdere rugzakken met bommen op het strand zijn achtergelaten. Het strand is weer vrijgegeven toen de melding vals bleek te zijn.

Op het kantoor van de hulpdienst voor het wegverkeer, de DYA, kwam een anoniem telefoontje binnen. De beller meldde dat er rugzakken met bommen waren achtergelaten die zouden ontploffen. Er werd direct tot actie overgegaan, omdat ook de afscheidingsbeweging ETA de DYA belt voor zij bommen laten ontploffen.

De ETA heeft de laatste tijd geregeld aanslagen gepleegd in Spanje. Hierbij kwamen vorige maand nog twee officieren van de Spaanse militaire politie om het leven in Mallorca. De ETA, die dit jaar vijftig jaar bestaat, strijdt voor een onafhankelijk Baskenland. In de afgelopen jaren hebben hun aanslagen aan meer dan achthonderd mensen het leven gekost.

Weekend Venetië voor slechts 1 cent

Een klein foutje op een website heeft een Venetiaans hotel veel geld gekost. Op de website stond namelijk een geweldige aanbieding. Een heel weekend in viersterrenhotel Crowne Plaza Quarto D'Altino's voor slechts een eurocent. Normaal kost een kamer zo'n honderdvijftig euro voor een weekend.

De reserveringen stroomden dan ook binnen. In een paar uur tijd meldden 1400 stellen zich voor een kamer.

Door de fout loopt de schade voor het hotel richting de ton. Het personeel heeft de foutieve prijs inmiddels aangepast.

Snelweg A44 richting Amsterdam dicht

Ter hoogte van Kaagdorp is de snelweg A44 vanavond afgesloten na een ongeval. Het ongeval vond even na zes uur plaats in de richting Den Haag-Amsterdam. De oorzaak van het ongeval is een auto met aanhangwagen die rond zes uur vanavond op een viskar reed. Deze viskar vervoerde onder meer gasflessen. Dit liet de ANWB weten.

het ongeluk veroorzaakte een grote ravage, waardoor het verkeer alleen via de vluchtstrook kan rijden. Er is niemand gewond geraakt bij het ongeval, maar door de ravage wordt het verkeer ernstig gehinderd. De ANWB meldde dat de weg waarschijnlijk over een half uur (rond 21.15 uur) wordt vrijgegeven.

Sportvliegtuigje neergestort in Schaffen

Een Nederlands sportvliegtuigje is vanmiddag rond 13.00 uur neergestort op het vliegveld in Schaffen (België). Het ongeluk vond plaats tijdens de Internationale Old Timer Fly-in. Het is niet bekend wat het ongeval heeft veroorzaakt, maar het gebeurde tijdens het landen. De twee inzittenden raakten gewond tijdens de crash.

"Het toestel vloog in de eindfase te laag, zodat het met landingsgestel in de gracht is geraakt en brutaal over de kop is gegaan", meldde Bert Dierickx, hoofdpleincommandant van de organisator Diest Aero Club. Hij laat weten dat de oorzaak van het ongeval nog niet bekend is. "Maar we vermoeden dat het toestel te kampen had met motorpech. Het ging om een oldtimer, type eendekker", laat hij weten.

Als gevolg van het ongeval werd het evenement dat vandaag en morgen plaatsvindt stilgelegd. Inmiddels zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen en kan het evenement gewoon weer doorgaan. Er is wel een deskundige ter plaatse gekomen om de oorzaak te achterhalen.

Met dank aan -_Guitarist_- voor de submit.

Uitslag Sparta Rotterdam - Willem II

In de Eredivisie begon om 18.45 uur de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Willem II. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta Rotterdam - Willem II 2-1
15’ Biemans 0-1
60’ Strootman 1-1
65’ Poepon 2-1

Toeschouwers: 9.354
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: Het Kasteel
Gele kaart: Dissels (Sparta Rotterdam), Kargbo (Willem II)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Seliga, Boakye, Adeleye, Bakens (Falkenburg/46), Slijngard, Rutjes (v.Bueren/83), v.Gessel, Strootman, Duplan, Poepon, John (Dissels/46)

Willem II: Aerts, Janse, Biemans, Swinkels, Veloso, Livramento, Boutahar, Kargbo, Waalkens (Mourad/64), Zijler (Reniers/79), Grégoire

Weer alleen Wii, DS en PC games in de Dutch Charts

Vorige week constateerden we al dat de XBox 360 en PlayStation 3 games al een aantal weken uit de Nederlandse verkooplijsten verdwenen waren. Deze week is dat opnieuw het geval.

De top 6 blijft deze week gelijk. Grand Theft Auto 4 schuift van de tiende plaats op naar de zevende en wisselt met EA Sports Active. 10 voor taal komt deze week nieuw binnen en zorgt ervoor dat de oude rot Brain Training de top moet verlaten. Super Mario Bros schuift een plaatsje naar onder naar de negende positie.

1 WII SPORTS RESORT (Wii)
2 WII FIT (Wii)
3 MARIO KART (Wii)
4 THE SIMS 3 (PC)
5 POKEMON PLATINUM (DS)
6 MARIO KART (DS)
7 GRAND THEFT AUTO 4 (PC)
8 10 VOOR TAAL (DS)
9 NEW SUPER MARIO BROS (DS)
10 EA SPORTS ACTIVE (Wii)

1 Wii - 4
1 DS - 4
3 PC - 2

Museum voor curryworst in Berlijn

Berlijn heeft een museum voor de curryworst gekregen. Het unieke museum in de geboortestad van de specialiteit is gevestigd in de buurt van de voormalige grensovergang Checkpoint Charlie.

Tijdens de openingsdag demonstreerden vegetariërs voor het museum. De activisten in varkenskostuum deelden vleesloze curryworsten uit aan voorbijgangers, meldden Duitse media zaterdag.

De Berlijnse Herta Heuwer bedacht de snack met pikante currysaus op 4 september 1949. De snackbar-exploitante vroeg zelfs patent aan op haar culinaire uitvinding, die in de Bondsrepubliek inmiddels 800 miljoen keer per jaar wordt verorberd. In Duitse kantines is curryworst met frites het meest bestelde gerecht.

Iran berecht bahai's om spionage voor Israël

Iran gaat zeven aanhangers van het bahaïsme vervolgen wegens spionage voor Israël. Dat meldde het staatspersbureau IRNA vandaag.

Volgens aanklager Hassan Haddad begint het proces dinsdag voor een revolutionaire rechtbank. Het bahaïsme is verboden in Iran. De aanhangers van de religie worden sinds de revolutie van 1979 in Iran vervolgd. Bahai's zeggen dat honderden van hun volgelingen sindsdien zijn geëxecuteerd of vervolgd. De bahai's hebben hun hoofdkantoor in Haïfa in Israël.

Zes van de zeven bahai's pakte de politie in mei 2008 op, terwijl de andere in maart van dat jaar werd aangehouden. Behalve voor spionage worden ze ook aangeklaagd wegens propaganda tegen de Islamitische Republiek Iran en het beledigen van heilige verplichtingen.

Het bahaïsme heeft zijn wortels in de 19e eeuw in Iran. De religie heeft naar schatting 300.000 volgelingen in Iran.

Etherpiraat bekneld in zendmast

In Emmen is vanmiddag een zendamateur gewond geraakt toen hij aan zijn zendmast stond te sleutelen. Naar verluidt stortte de mast een beetje in elkaar, waarna de onfortuinlijke Drent met zijn arm bekneld raakte tussen de spijlen van de grote antenne.

De brandweer moest er vervolgens aan te pas komen om de etherpiraat te bevrijden. De spuitgasten knipten enkele stangen door, opdat de Emmenaar zijn arm kon terugtrekken. De beste man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.


Misschien wilde de man zijn mast wel omhoog zetten

'Vogts in beeld als opvolger van Advocaat'

Volgens de boulevardkrant Bild heeft Zenit Sint Petersburg de Duitser Berti Vogts op het oog als nieuwe trainer. De Russische club zoekt een opvolger voor Dick Advocaat, die afgelopen maandag werd ontslagen.

Vogts zou volgens de Duitse krant wel oren hebben naar een avontuur in Rusland. Het grootste probleem is echter dat hij nog een contract heeft als bondscoach van Azerbeidzjan, tot het einde van de kwalificatiereeks voor het komende WK.

"Zenit is in Berti geïnteresseerd als opvolger van Dick Advocaat. De Nederlander heeft daar erg goed verdiend. Dat zou dus voor Berti ook gelden", reageert zaakwaarnemer Norbert Pflippen tegenover Bild.

Zenit Sint Petersburg won met Dick Advocaat aan het roer de ene na de andere prijs. Sinds zijn komst in 2006 pakten de Russen de landstitel, de supercup, de UEFA Cup en Europese Supercup. Dit seizoen zijn de resultaten echter teleurstellend, want Zenit staat nu zevende.

Dick Advocaat nam vrijdag geëmotioneerd afscheid van Rusland. Op het vliegveld van Sint Petersburg werd hij uitgezwaaid door tientallen supporters, die zijn vertrek betreuren. Vanaf 1 januari 2010 is Advocaat bondscoach van België.

Real Madrid wil Gago niet laten gaan

Real Madrid is niet van plan om Fernando Gago te laten vertrekken. De Argentijn werd de voorbije weken gelinkt aan een transfer naar Atlético Madrid of Everton.

De club uit Liverpool legde zelfs een bod van naar verluidt zestien miljoen euro voor de middenvelder neer. Real wees dat echter resoluut van de hand. "Het is uitgesloten dat wij Gago verkopen", aldus technisch directeur Miguel Pardeza.

Met de komst van Xabi Alonso is Gago in de Spaanse hoofdstad niet meer zeker van zijn plaats. De 23-jarige Argentijn was afgelopen seizoen echter een vaste waarde; hij kwam tot 27 competitieduels voor de Koninklijke.

Fernando Gago begon zijn profloopbaan in 2004 bij Boca Juniors. Die club verruilde hij in december 2006 voor Real Madrid. Voor het nationale elftal van Argentinië speelde hij tot nu toe 26 interlands.

'AC Milan gaat maandag Fàbregas presenteren'

Volgens diverse Italiaanse media bereidt AC Milan een bod voor op Francesc Fàbregas. De middenvelder van Arsenal zou maandag bij de rossoneri gepresenteerd worden.

De media in Italië speculeren dat de Spanjaard tussen de 30 en 35 miljoen euro moet kosten. Een deel van dat bedrag zou Milan willen betalen met het geld dat binnenkomt voor Andrea Pirlo, die naar verluidt naar Chelsea vertrekt.

AC Milan heeft een slechte voorbereiding achter de rug. Het team van de nieuwe trainer Leonardo won slechts één wedstrijd. Onder meer Chelsea, Inter en Bayern München wisten van de Milanezen te winnen. Klaas-Jan Huntelaar is tot nu toe de enige topaankoop, terwijl Kaká voor 67 miljoen euro vertrok naar Real Madrid.

Fàbregas zou bij Arsenal weg willen vanwege het vertrek van Emmanuel Adebayor en Kolo Touré. Beide basisspelers gingen naar Manchester City, terwijl Arsenal deze zomer alleen Thomas Vermaelen aan de selectie toevoegde.

De geruchten worden vooralsnog tegengesproken door manager Arsène Wenger, die zijn aanvoerder niet wil laten gaan. "Waarom zouden we hem zo kort voor de start van de competitie laten gaan?", aldus de Fransman op de website van Arsenal.

DVD: Sex Drive

Soms vraag je je wel eens af of je een bepaalde film al niet eens eerder in de winkelschappen hebt zien liggen: "Had ik die nou al gezien?". De titel komt je bekend voor, de layout van de hoes lijk je eerder gezien te hebben en ook de castleden zien er niet onbekend voor je uit. Als tot slot ook het verhaal je bekend in de oren klinkt, zou je denken dat je de film al eerder hebt gezien. Niets blijkt echter minder waar als je de film daadwerkelijk gaat bekijken. Welkom in de wereld van Hollywood, waar originaliteit een zeldzaamheid lijkt te zijn. Sommige producenten proberen mee te liften op bestaande successen en pakken -althans zo lijkt het- een soort generator erbij die plot, karakters en flauwe grappen uitspugen en de regisseur kan aan de slag. Zo lijkt de nieuwe film Sex Drive op het eerste gezicht wel heel erg op de bekende films als Road Trip, American Pie, Not Another Teen Movie en ga zo maar door. Maar aangezien Sex Drive toch echt los staat van al die andere titels binnen het genre en sinds kort verkrijgbaar is, besluiten we er toch maar eens naar te kijken.

Pokémon Heart Gold en Soul Silver debuteren in trailer

Pokémon Heart Gold en Soul Silver zitten er al een behoorlijke tijd aan te komen. De twee games zijn remakes van Pokémon Gold en Silver en zet spelers wederom neer in de Johto regio om de beste Pokémontrainer te worden. De game is in de grafische stijl die we kennen van Diamond en Pearl en komt gebundeld met een pedometer om je Pokémon ook tijdens een wandeling te trainen. Vandaag is de Amerikaanse debuuttrailer verschenen.


Goud Nederland Informatica Olympiade

De Nederlandse student Jelle van den Hooff uit Amstelveen heeft een gouden medaille gewonnen op de Internationale Informatica Olympiade (IOI) in Bulgarije. Twee andere Nederlandse deelnemers behaalden beiden een bronzen medaille.

Dat heeft de coach van het Nederlandse team zaterdag laten weten. Aan de internationale programmeerwedstrijd deden teams uit tachtig landen mee. Elk team bestaat uit leerlingen uit het voorgezet onderwijs. Tijdens de voorrondes in Nederland is een selectie gemaakt van de vier beste Nederlandse leerlingen.

Op twee wedstrijddagen werden telkens vier programmeerproblemen van algorithmische aard gegeven. In een periode van vijf uur moesten de problemen worden opgelost. De opgaven zijn moeilijk en complex en vereisen dusdanig ingenieuze oplossingen dat weinig deelnemers ze weten op te lossen.

George Michael vast na ongeval

George Michael, de beroemde Britse popzanger, is gisteren door de politie opgepakt en ondervraagd nadat hij in zijn Landrover een aanrijding had met een vrachtwagen nabij Reading. Dat meldde de Britse omroep BBC vannacht.

De politie verdacht Michael ervan onder invloed van alcohol of drugs gereden te hebben, maar na vijf uur werd hij weer vrijgelaten zonder aanklacht. De 46-jarige zanger heeft zijn rijbewijs net terug, nadat hij in juni 2007 een rijverbod van twee jaar kreeg vanwege het rijden onder invloed van drugs.

Uncharted 2 vergeleken met Uncharted op screenshots

Binnen enkele maanden zijn we allemaal Uncharted 2: Among Thieves aan het spelen op de Playstation 3. In Uncharted 2 gaat Nathan Drake wederom achter een grote schat aan. Maar wat is een grote schat zonder een nog groter complot? Iemand op NeoGAF is zo vriendelijk geweest om voor ons een vergelijking te maken tussen de allereerste beelden van Uncharted, het daadwerkelijke Uncharted en Uncharted 2.



Cliënt dood na hete douche

Een 81-jarige vrouw die in juli tijdens een hete douche in verpleeghuis Eugeria in Almelo brandwonden opliep, is overleden. Een woordvoerster van de Carint Reggeland Groep, waartoe Eugeria behoort, bevestigde vandaag een bericht hierover in De Twentsche Courant Tubantia.

De vrouw liep de brandwonden op toen ze op 11 juli wilde douchen. Volgens haar familie werd ze door de verpleging alleen gelaten. De Carint Reggeland Groep, zegt dat de vrouw zelf vroeg of ze even alleen gelaten kon worden.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de zaak. "Het is een hele verdrietige en pijnlijke zaak, in de eerste plaats voor de familie maar ook voor de betrokkenen bij ons", zei de woordvoerster. Zij wil verder geen mededelingen doen zolang het onderzoek loopt.

Geld geëist voor vermiste Arctic Sea

Er is losgeld geëist voor het schip Arctic Sea, dat al twee weken wordt vermist. Dat heeft de Finse politie laten weten.

Het onder Maltese vlag varende vrachtschip is van het Finse bedrijf Solchart Management. Dat heeft de eis van losgeld ontvangen, aldus een politiefunctionaris .

Het schip, met vijftien Russen aan boord, was onderweg van Finland naar Algerije. Het had daar op 4 augustus moeten aankomen. Het laatste radiocontact was twee weken geleden, toen het in het Kanaal voer. Het schip vervoert hout ter waarde van ruim een miljoen euro.

  (foto: ANP)

FOK! weekend tv-gids

Vrijdag- en zaterdagavond zijn de belangrijkste momenten voor tv-zenders. Elke tv-zender doet, ondanks de komkommertijd, toch veel moeite kijkers aan zich te binden. FOK! laat je elke vrijdag- en zaterdagavond zien wat er te krijgen is op de beeldbuis, zondagochtend zetten we de kijkcijfers op een rij.

De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Fans van Marc-Marie Huijbregts opgelet: om 20:25 uur zendt de KRO de registratie van zijn cabaretshow 'Opdat ik niet vergeet' uit. DWDD Jakhals Frank Evenblij heeft van de VARA zijn eigen praatprogramma op locatie gekregen: 'Evenblij met...'. Vanavond om 22:00 uur met cabaretier Jochem Myjer.

Nederland 2
'Planet Earth' (20:15 uur) is een documentaireserie, uitgezonden door TELEAC/NOT en gaat vanavond over koraalriffen. Om 22:45 uur zendt de AVRO 'Les choristes' uit, een Frans drama over muziek. De film speelt zich af in 1949 en op een jongensinternaat, waar een overwacht zangtalent opstaat.

Nederland 3
Om 19:05 uur doet de NOS liveverslag van het WK Atletiek in Berlijn. Om 20:55 uur zie je een documentaire over een van de grootste funk- en soulartiesten allertijden: James Brown. Om 22:00 uur neemt de NOS het stokje weer over met 'NOS Studio sport'.

RTL 4
De zaterdagavond van RTL staat -qua kijkcijfers- als een huis. Om 20:00 uur presenteert Robert ten Brink 'BN'ers in het park', waarin bekende Nederlanders onschuldige burgers in de maling nemen. Om 20:30 uur het kijkcijferkanon 'Ik hou van Holland', met Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens. Een herhaling van Gordons 'Singing bee' om 22:10 uur, en om 23:10 uur een herhaling van 'All you need is love'.

RTL 5
RTL 5 programmeert twee sterke films vanavond. Om 20:25 uur beginnen ze met de thriller 'Cruel intentions', waarin drie studenten het leven van medestudenten zo zuur mogelijk proberen te maken, tot de grootste uitdaging allertijden staat te wachten. Daarbij is een meisje te 'winnen'... Om 22:00 uur kun je kijken naar 'Basic instinct 2', een thriller over het leven van psycholoog Michael Glass en zijn vrouw, een schrijfster. Glass wordt in verband gebracht met een moord, waarvan het scenario verdacht veel overeenkomt met een van de -fictieve- boeken van Glass' vrouw.

RTL 7
Ook op RTL 7 twee films. Om 20:30 uur de actiecomedy 'Rumble in the Bronx', over een Chinees die allerhande avonturen beleeft als hij de huwelijksreis van zijn Amerikaanse oom moet regelen. Om 21:50 uur de actiefilm 'The young Americans', waarin alles draait om de Londense politie die extreem veel moeite heeft met het oprollen van een bende jonge criminelen.

RTL 8
Om 20:00 uur is op RTL 8 een dubbele aflevering te zien van de dramaserie 'De erfenis', waarin twee broers en een zus na de dood van hun vader strijden om het familiebedrijf en, heel verrassend: de erfenis. Om 21:50 uur: 'Missing'. Een dramaserie over een FBI-agente die samen met een helderziende vermiste personen opspoort. Hierna, om 22:45 uur, de actiefilm 'Catchfire'. Een kunstenares is per ongeluk getuige van een afrekening in het maffia-circuit. Als de kunstenares naar de poltie wil gaan, komt ze de maffia overal tegen.

SBS 6
'Cars', een animatiefilm over raceauto's die kunnen praten, om 20:30 uur. Om 22:10 uur een voorproefje op de nieuwe SBS 'hit' 'K2 zoekt K3', een talentenjacht waarin een nieuw lid voor de meidengroep gezocht wordt. Voor de nachtbrakers: om 00:05 uur 'Pursued', een misdaaddrama. Een stafmedewerker van een hightechbedrijf gaat niet in op een aanbod van een moordende headhunter, die op zijn beurt niet akkoord gaat met een afwijzing...

Net 5
Om 20:30 uur de dramaserie 'The closer', waarbij een informant en FBI-agent zijn vermoord. Vanaf 21:30 uur een dubbele aflevering van de detectiveserie 'Cold case', waarbij rechercheteams oude, onopgeloste moordzaken alsnog proberen op te lossen.

Veronica
Hij maakt het Bond, James Bond. 'The man with the golden gun' gaat om de Solex Agitator, een apparaat om zonne-energie mee op te wekken. Het hightec speeltje is op een dag spoorloos verdwenen, Roger Moore gaat er achteraan om 20:00 uur. 'Lord of war' is een actiethriller en om 22:35 uur te zien. Yuri Orlov, een Oekraïner, weet zijn draai aardig te vinden in de wapenhandel. Tot hij op een bepaald moment zijn grootste vijand tegenkomt: zijn eigen geweten.

Kunstenaar maakt icoon van Jackson

De Overijsselse kunstenaar Tjeerd Brakema heeft een icoon gemaakt als eerbetoon aan Michael Jackson. Volgens de kunstenaar is de overleden popzanger hiermee de eerste "moderne held" die als icoon is vereeuwigd. In de middeleeuwen werden veelal iconen gemaakt van religieuze figuren of symbolen.

In de verf waarmee Brakema het schilderij heeft gemaakt is de krant verwerkt van 26 juni, de dag waarop media het nieuws brachten van het overlijden van de artiest. De kunstenaar weet nog niet wat hij met Jackson: The Icon gaat doen.



Jackson?

Venlo teleurgesteld in Wilders

De politieke partijen in Wilders' geboorteplaats Venlo reageerden vandaag vooral teleurgesteld op het besluit van de PVV-voorman om met zijn partij niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de Limburgse stad.

In Venlo vinden half november vervroegde lokale verkiezingen plaats. Bij de Europese verkiezingen in juni stemde een derde van de kiezers in Venlo op de PVV.

De VVD-fractie noemt het "jammer maar begrijpelijk". "Wij waren graag de strijd met hem aangegaan", stelt lijsttrekker Mark Verheijen. "Zeker lokaal hadden wij het debat op het scherpst van de snede met hem willen voeren. Maar we hebben nog nooit een programma van hem gezien in Venlo."

Amerikaan Yettaw weg uit Myanmar

De tot zeven jaar dwangarbeid veroordeelde John Yettaw mag Myanmar morgen verlaten. Dat maakte het bureau van de Amerikaanse senator Jim Webb bekend.

Yettaw is in Myanmar veroordeeld omdat hij in mei zonder toestemming een bezoek bracht aan oppositieleidster Aung San Suu Kyi, die onder huisarrest staat.

De senator uit Virginia sprak zaterdag met juntaleider Than Shwe. Die ging met de deportatie akkoord, aldus Webb. Yettaw reist zondagmiddag met de Democratische politicus mee naar de de Thaise hoofdstad Bangkok.

  (foto: ANP)

Zwetende mannen onder het zaagsel

De zaagselsnippers vliegen in het rond in het natuurgebied Lage Vuursche. De elf deelnemers aan het Nederlands kampioenschap sculptuurzagen werkten zich vandaag in het zweet tijdens de Houthakkersfeesten.

Zeven uur hebben ze de tijd om een sculptuur te maken van een boomstronk. Roel van Weiling doet dit jaar voor het eerst mee. Sinds twee jaar modelleert hij met een motorzaag. "Eigenlijk uit nood geboren", grapt hij. Weiling werkt op freelancebasis in het groen. "Soms is een stronk ergens lastig weg te krijgen. In Amerika worden van de stammen beelden gemaakt en dat wilde ik ook weleens proberen."

Het evenement in de bossen bij Hilversum wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd. "We willen de mensen laten zien wat er zoal in onze bossen moet gebeuren", zegt Rein Berends van Staatsbosbeheer. Hij is samen met zeven collega's en tachtig vrijwilligers verantwoordelijk voor de drieduizend hectare bossen in Lage Vuursche. "Het uitdunnen van het groen is een van onze werkzaamheden", zegt Berends. "Door alle demonstraties hier hopen we de mensen die in de bossen recreëren ook wat dichter bij de natuur te brengen", aldus Berends.

De Houthakkerfeesten worden jaarlijks door ongeveer twintigduizend mensen bezocht.

  (foto: ANP)

Team Fortress krijgt nieuwe hoeden, gamemode en maps


Valve heeft Team Fortress 2 weer eens van een flinke update voorzien, die ze ditmaal de Classless Update genoemd hebben. Juist, in tegenstelling tot voorgaande grote updates is deze update niet specifiek gericht op een bepaalde class maar heeft iedere class baat van de update! De belangrijkste toevoegingen zijn 18 nieuwe hoeden, een nieuwe game-mode en nieuwe maps.

Allereerst zijn er dus 18 nieuwe hoeden toegevoegd, beschikbaar voor iedere class. Hoeden zijn niet vrij te spelen zoals de extra wapens door achievements te halen, ze worden willekeurig losgelaten. Het schijnt wel zo te zijn dat je een vrij fanatieke Team Fortress-speler moet zijn wil je de hoeden vinden. Vind je dus mensen met een hoed op, dan betekent het dat de poepnerd veel tijd achter zijn computer doorbrengt.

Ten tweede is dus een nieuwe gamemode toegevoegd, te weten het bekende King of the Hill. In Team Fortress 2 houdt dit in dat het level begint met een enkel gesloten capture-punt. Na enige tijd gaat deze open en moet je ervoor zorgen dat jouw team als eerste drie minuten lang het capturepunt bezit. Heb je het punt in je bezit en neemt de vijand hem over, dan gaat jouw klok op stop en begint de klok van de vijand te lopen. Deze gamemode kan je spelen in drie maps, één nieuwe (koth_viaduct, met sneeuweffecten!) en twee omgezette maps (koth_nucleus en koth_sawmill).

Als laatste zijn er nog wat nieuwe maps toegevoegd, te weten de community-map arena_offblast gemaakt door Magnar "insta" Jenssen. De map staat bekend om zijn kliffen, smalle paadjes en een centraal capturepunt onder een raketsilo. Daarnaast is ook ctf_sawmill toegevoegd, de derde iteratie van de Sawmill-map maar nu dan in Capture The Flag-variant.

Daarnaast zijn er nog wat algemene fixes doorgevoerd. De volledige lijst is hier te vinden, de belangrijkste verschillen is dat het pistool nu een vaste vuursnelheid heeft (in plaats van dat hij zo snel schiet als jij op de muis kan klikken), een optimalisatie voor de hoeveelheid netwerkverkeer en sappers op teleports sappen nu meteen zowel de entry als de exit en zijn door de engineer dan ook weg te halen door één van de twee te verwijderen.


Eén van de nieuwe hoeden

Aboutaleb geeft geen reactie op Wilders

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil geen politiek inhoudelijke reactie geven op het besluit van Geert Wilders om in maart met zijn PVV niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Aboutaleb stelt vandaag in een reactie dat hij "de taak en de wens heeft om in de aanloop naar de verkiezingen boven alle partijen te blijven staan". Hij wacht de inschrijving van de diverse partijen rustig af, aldus een zegsman.

Aboutaleb en de PVV botsten de afgelopen maanden een aantal keer. Zo vond Wilders dat de burgemeester harder had moeten optreden tegen demonstranten die antisemitische leuzen riepen. Ook eiste de PVV van de burgemeester dat hij preken zou verbieden van een islamitische sjeik die zou hebben gezegd dat Wilders gegeseld zou moeten worden. Het bleek hier echter later om een vertaalfout te gaan.

World of Warcraft: Cataclysm zo goed als aangekondigd

Officieel aangekondigd is 'ie niet, maar bronnen als MMO-Champion en World of Raids laten ons weten dat World of Warcraft: Cataclysm, de derde uitbreiding, bijna een feit is. Niet alleen is het bekend dat de nieuwste uitbreiding Cataclysm gaat heten, maar er zijn ook talloze features bekend. Hierbij een opsomming van wat we zoal kunnen verwachten.

- Level cap gaat omhoog naar level 85, een lagere level cap dan dat we eerder hadden gedacht.

- Waarschijnlijk heeft Blizzard dit gedaan om zo ruimte te maken voor meer uitbreidingen, waarbij de laatste uitbreiding je de mogelijkheid geeft om level 100 te halen. Tevens wil Blizzard het levelen aantrekkelijker maken, dat doen ze door het aantal levels dat je moet halen te verminderen.

- Met de komst van nieuwe races en classes, gaat het levellen sneller dan ooit.

- Maar liefst elf classes zijn beschikbaar gemaakt voor verschillende races. Zo kunnen dwarves een shaman worden, en taurens kunnen zelfs een paladin worden.

* Human Hunter
* Orc Mage
* Night Elf Mage
* Dwarf Mage
* Blood Elf Warrior
* Dwarf Shaman
* Undead Hunter
* Tauren Paladin
* Tauren Priest
* Gnome Priest
* Troll Druid

- Goblins en Worgens zijn de nieuwe races in Cataclysm. Goblins mogen Horde vergezellen, terwijl de Worgens de Alliance mogen steunen.

- Goblins hebben hun eigen stad, dat op een eilandje vlakbij The Barrens ligt.

- De Worgens zitten in Gilneas.

- Leuk detail van de Worgens is dat ze twee verschillende vormen kunnen aannemen: een Human form en een Worgen form.

- Cataclysm bevat geen nieuw continent. Kalimdor en Eastern Kingdom krijgen een hele dikke update en zo zullen er allemaal dingen gebeuren in Azeroth:

- Dankzij de 'cataclysm' van Deathwing en Azshara ondergaat Azeroth een drastische metamorfose:

* The Barrens wordt opgedeeld in twee verschillende zones.
* Azshara wordt een level 10-20 zone.
* Thousand Needles wordt gedeeltelijk overstroomt door water.
* Durotar is zo goed als verwoest en mogelijk is Orgrimmar ook verwoest. De Orcs zijn dan druk bezig met het bouwen van een nieuwe stad.
* Gnomeregan is waarschijnlijk de nieuwe thuisbasis van de gnomes, aangezien de gnomes er in zijn geslaagd om Gnomeregan te veroveren.
* Dankzij de krachten van druids verandert Wailing Caverns in een tropisch gebied.
* Blackrock Spire is uitgebarsten en zo ontstaat er een nieuwe Blackrock Mountain. Mogelijk keert Ragnaros ook terug.

- Tevens kunnen we een gebied als Lake Wintergrasp verwachten in Azeroth.

- Je krijgt de mogelijkheid om te vliegen in Azeroth

- Hyjal krijgt een metamorfose en is waarschijnlijk een nieuw gebied voor het levellen. Tevens mogen we de twee gebieden Gilneas (voor de worgen) en Uldum verwelkomen tot het groepje gebieden in Azeroth.

- Deathwing en Azshara spelen een enorm grote rol in Cataclysm, wat hun rol is, is nog niet bekend.

- Malfurion Stormrage keert terug naar Azeroth om mee te helpen aan het creeëren van een nieuwe Guardian of Tirisfal. Volgens MMO-Champion wordt dat niemand anders dan Thrall.

- Omdat Thrall waarschijnlijk de nieuwe Guardian of Tirisfal wordt, krijgt Garrosh Hellscream de eer om de nieuwe leider van de Horde te worden. De Horde ondergaat dan ook een grote verandering in de nieuwe uitbreiding.

Dat waren de mogelijke features. Op BlizzCon krijgen we natuurlijk veel en veel meer te weten over de nieuwe uitbreiding.

[WK] Nog geen vuurwerk op 100 meter

Het ging nog niet erg hard in de series op de 100 meter sprint op het WK atletiek in Berlijn.

Met 10,16 seconden was Tyson Gay de snelste van de dag, terwijl Usain Bolt, wereldrecordhouder op deze afstand, het rustig aan deed met 10,20. Dat was wel genoeg om zijn serie te winnen.

Churandy Martina was met 10,26 seconden net snel genoeg voor een derde plaats in zijn serie, waarmee hij toch naar de kwartfinales mocht. Asafa Powell moest nog oppassen, want omdat hij al ver voor de streep inhield, werd hij maar nipt derde met een tijd van 10,38.

Jan Smit boos op Volendamspelers

Zanger Jan Smit is niet blij met de schermutselingen gisteravond na afloop van de wedstrijd van FC Volendam tegen FC Omniworld in Almere. Smit, betrokken bij hoofdsponsor Votown Allstars, sprak vandaag vanuit Italië van een "pijnlijke situatie". Twee Volendamspelers brachten de nacht in de politiecel door, na een ruzie met de aanhang van de club uit Almere.

Voetballers Melvin Platje en Kelvin Maynard van FC Volendam werden gearresteerd en zijn zaterdagochtend weer vrijgelaten. Van de club kreeg het duo een waarschuwing. Jan Smit: "Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Dat het zover is gekomen, betreuren wij ten zeerste. Als spelers hun frustratie willen uiten, moeten ze dat maar in het veld doen. Hier hebben we namelijk allemaal niets aan. Ze kunnen beter hun voeten laten spreken."

In Votown Allstars zijn de Volendamse toppers Jan Smit, Nick& Simon en 3Js vertegenwoordigd. De muzikanten zijn sinds kort hoofdsponsor van de club.

FOK!-columnist Driek Oplopers is niet boos op Volendam, maar op ADO Den Haag.

Ziekenhuis met grieppatiënteningang

De spoedpost van het Waterlandziekenhuis in Purmerend neemt maandag een aparte ingang in gebruik voor patiënten met de Mexicaanse griep. Ook is er een isolatieruimte ingericht. Dat maakte het ziekenhuis zaterdag bekend.

Griepverdachte patiënten die zich melden bij de post komen vanaf volgende week niet via de reguliere, maar via een aparte ingang binnen. In de isolatieruimte wordt vervolgens de diagnose gesteld.

Het ziekenhuis wil met de maatregel zoveel mogelijk voorkomen dat grieppatiënten zich mengen met patiënten met een verzwakt immuunsysteem. Voor hen kan een besmetting met het virus ernstige gevolgen hebben. ,,Het is redelijk uniek om een dergelijke maatregel nu al te treffen, maar we willen op het ergste voorbereid zijn, lichtte Bart de Klerk, crisiscoördinator en zorgmanager acute zorg, de maatregel toe.

Bacterie in zee bij Bloemendaal

Bezoekers van het strand in Bloemendaal wordt aangeraden dit weekend niet in zee te gaan. Het zeewater is vervuild met een nog onbekende bacterie, zo staat op de website van de provincie Noord-Holland.

De reddingsbrigade in Bloemendaal waarschuwt strandgangers met borden om niet te gaan zwemmen. De waarschuwing blijft in elk geval dit weekend nog van kracht. Op diverse andere plaatsen in Noord-Holland gelden zwemverboden en waarschuwingen in verband met de slechte waterkwaliteit en de aanwezigheid van blauwalg.

  Niet zwemmen, meisjes, anders worden jullie ziek! (foto: ANP)

Slachtoffers WOII in Indië herdacht

In Den Haag hebben enkele honderden mensen vandaag het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië herdacht. Door de capitulatie van Japan kwam op 15 augustus 1945 een einde aan de oorlog.

De herdenking van de slachtoffers in het voormalige Nederlands-Indië vond plaats bij het Indisch Monument. Onder de aanwezigen waren premier Jan Peter Balkenende, minister Eimert van Middelkoop (Defensie) en staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS), alsmede burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag. Ook bij het Indisch Monument in het Broersepark in Amstelveen was een herdenkingsplechtigheid.

Brabantse doodt kind en zichzelf

In de woning in Dorst (Noord-Brabant) waar gisteravond een vrouw en een kind dood zijn aangetroffen, heeft zich een gezinsdrama afgespeeld. Gisteren werden er nog diverse scenario's in gedachten gehouden.

De politie zei vandaag dat de gevonden sporen erop duiden dat de 39-jarige bewoonster haar 2-jarige zoontje en zichzelf om het leven heeft gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het drama.


  (foto: ANP)

Dodental aanslag Kabul loopt op

Het dodental van de zelfmoordaanslag zaterdag voor het hoofdkwartier van de NAVO in de Afghaanse hoofdstad Kabul is opgelopen tot zeven. Er raakten 91 mensen gewond, meldde het Afghaanse ministerie van Defensie.

Onder de gewonden zijn vijf militairen van de internationale vredesmacht ISAF. Hun nationaliteit is niet bekendgemaakt. De NAVO heeft de leiding over deze internationale troepenmacht van circa 100.000 man. De aanslag komt vijf dagen voor de presidentsverkiezingen.

Een zegsman van de Taliban verklaarde dat zijn beweging de zelfmoordaanslag heeft gepleegd. Het oorspronkelijk doelwit was volgens hem de Amerikaanse ambassade, maar omdat die niet bereikt kon worden, werd de auto met explosieven voor het NAVO-hoofdkwartier tot ontploffing gebracht.

  (foto: ANP)

MAG releasedate (USA) bekend

Sony heeft de release date van MAG bekend gemaakt. De Massive Multiplayer Online First Person Shooter Slash Strategy Action Game (MMOFPS/SAG) ligt vanaf 26 januari 2010 in de winkel. Let wel, dat is in Noord Amerika. Op het playstationblog wordt met geen woord gerept over Europa of -for that matter- de rest van de wereld.

Geen woord ook over het feit dat 26 januari ruim zeven maanden later is dan de oorspronkelijk geplande lancering tijdens de Electronic Entertainment Expo in juni van dit jaar. Inmiddels lijkt het er trouwens op dat de ontwikkelaar, Zipper Interactive, begonnen is met een gesloten beta en zich voorbereidt op een public beta. Vorige week doken berichten op dat de 'invites' voor deze 'open beta' al zouden zijn verstuurd. Een select aantal gamers ontving onlangs een email met deze uitnodiging.




Het is vooralsnog niet geheel duidelijk wie nu wel en wie nu niet wordt uitgenodigd; en of je ervoor kunt zorgen dat je zelf ook op de invite-list komt.

255 tegen 1
MAG is een online shooter waarbij 256 spelers tegelijkertijd op een map kunnen spelen. De spelers worden onderverdeeld in verschillende fracties en hebben ieder een eigen rang. Afhankelijk van die rang heeft de speler één of meer 'camera standpunten' tot zijn of haar beschikking. Bijvoorbeeld een top down overzicht voor 'Commanders' of enkel een 'first person point of view' voor de gewone soldaten.

En dat ziet er dan ongeveer zo uit:


[F3 Euro] Uitslag Race 1 Nürburgring

In de Formula 3 Euro Series is het Jules Bianchi, tevens polesitter, die op de Nürburgring in Duitsland Race 1 in de Formule 3 Euroseries gewonnen heeft. Valtteri Bottas werd de nummer twee en Esteban Gutierrez vervolmaakte het podium.

Nederlander Henki Waldschmidt werd tiende. Het team ART Grand Prix domineerde de eerste twee startrijen met drie wagens bij de eerste vier. En zowel Esteban Gutierrez als Valtteri Bottas kwamen als eersten over de finish, al was hun positie ten opzichte van de startgrid precies omgedraaid. Bottas werd tweede, Gutierrez derde.

De start verliep goed voor Bianchi, maar ook Bottas was goed weg en Bianchi moest opletten dat hij zijn teamgenoot achter zich hield. Maar Bottas bleek een stuk langzamer dan de Fransman en die kon een aardige voorsprong opbouwen.

Een treintje vormde zich achter Bottas, maar de Fin bleef kalm en wist zijn pace toch wat omhoog te brengen en zo de tweede plek veilig te stellen. Het feest voor ART werd compleet toen Gutierrez als derde over de meet kwam.

Het was Sam Bird van Mücke Motorsport die zich als vierde wist de plaatsen, vlak voor Mika Mäki. Duitser Christian Vietoris kwam niet zo goed weg bij de start, maar hij wist toch weer terug te komen en eindigde op dezelfde plaats als hij gestart was: achtste. Daarmee heeft de Duitser de poleposition te pakken voor Race 2 op zondag, als de eerste acht in omgekeerde startvolgorde vertrekken.


Uitslag Race 1 Nürburgring

Pos. CoureurTeam Tijd
1 J. Bianchi ART Grand Prix 31:01.013
2 V. Bottas ART Grand Prix + 13.722
3 E. Gutierrez ART Grand Prix + 14.693
4 S. Bird Mücke Motorsport + 15.638
5 M. Mäki Signature-Plus + 19.456
6 J. Vernay Signature-Plus + 20.138
7 A. Sims Mücke Motorsport + 20.422
8 C. Vietoris Mücke Motorsport + 21.756
9 S. Coletti Prema Powerteam + 22.475
10 H. Waldschmidt SG Formula + 26.781
11 A. Mustonen SG Formula + 29.577
12 C. Ramos Manor Motorsport + 30.995
13 M. Wittmann Mücke Motorsport + 35.383
14 T. Geronimi Signature-Plus + 46.674
15 C. Zanella Motopark Academy + 46.958
16 J. Rosenzweig Carlin Motorsport + 50.199
17 J. Cecotto Jr. HBR Motorsport + 53.498
18 R. Merhi Manor Motorsport + 53.694
19 N. Tandy Kolles & Heinz Union + 56.761
20 J. Jokinen Kolles & Heinz Union + 57.627
21 B. Shaaban Prema Powerteam + 1:00.280
22 T. Dillmann HBR Motorsport + 1:02.031
23 B. Hartley Carlin Motorsport + 1:02.938
24 P. Enrique Manor Motorsport + 1:19.035
25 A. Caldarelli SG Formula + 1 ronde(n)

Donovan loopt Mexicaanse griep op

Landon Donovan heeft de Mexicaanse griep opgelopen. De Amerikaanse aanvallende middenvelder c.q. aanvaller wordt momenteel in quarantaine gehouden.

De Amerikaanse voetbalbond liet dit weten. Tevens werd duidelijk dat zijn ploeggenoten bij LA Galaxy en eveneens de staf van de club uit voorzorg worden behandeld.

David Beckham maakt ook deel uit van het elftal, maar het is onwaarschijnlijk dat Donovan de griep opliep bij de club. Hij speelde namelijk met de Verenigde Staten woensdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mexico, in Mexico City.

Het duel werd met 2-1 verloren. Volgens de artsen heeft Donovan een lichte vorm van de Mexicaanse griep, waardoor het in de lijn der verwachting ligt dat de Amerikaan over enkele dagen beter is.

Buijs: "De score had moeten oplopen"

Jordy Buijs was vrijdagavond één van de gangmakers bij De Graafschap, dat op de eigen Vijverberg met 3-0 won van FC Eindhoven.

De centrumverdediger, die vaak mee naar voren ging, versierde een penalty. "Ik werd duidelijk aan mijn shirt getrokken, anders had ik met links uit kunnen halen", was Buijs er zeker van dat het een terechte strafschop was.

"Vervolgens nam ik de penalty. Tinus, Martijn Meerdink, had de eerste helaas voor hem gemist en dan kom ik aan de beurt. En ik loop niet weg voor wat druk", vervolgde de jongeling tegenover Omroep Gelderland.

Het was een ruime overwinning, maar Buijs oogde niet helemaal tevreden. "De score had zeker nog hoger moeten zijn. We hebben genoeg kwaliteit in onze selectie, maar we kunnen natuurlijk altijd wat meer gebruiken."

Florant krijgt toch gouden medaille

Fabian Florant mag uiteindelijk toch de gouden plak voor zijn winnende hinkstapsprong in ontvangst nemen. De Nederlander van Curaçaose afkomst sprong op 1 augustus jl. 16,55 meter bij het NK atletiek.

Florant zou zich te laat gemeld hebben voor de wedstrijd en een aantal andere springers maakten zich daar druk om en tekenden protest aan. Vervolgens ging het goud naar Lennart Teunissen die slechts 14,95 meter had gesprongen.

Er was veel kritiek op de houding van de klagende atleten. De drie medaillewinnaars vonden nu toch dat Florant de gouden medaille verdiend had. De Jury d'Appel buigt zich nog wel over de vraag of de titel 'Nederlands kampioen' officieel naar Florant kan gaan.

Begin juni verbeterde Florant nog het Nederlands record hinkstapspringen naar 16,65 meter, wat 5 centimeter te weinig was om mee te doen met het WK atletiek dat dit weekend in Berlijn begonnen is.

Vitesse-talenten willen minuten, geen geld

Vitesse-talenten Kevin van Diermen en Alexander Büttner hebben liever speelminuten dan een nieuw contract. Laatstgenoemde kreeg onlangs een goede aanbieding, maar ging niet in op het contract.

De verbintenissen van het tweetal lopen medio 2011 af. Van Diermen is al geruime tijd met de Arnhemmers in gesprek. "Voor mij is het natuurlijk wel balen dat ik op de bank zit", geeft de verdediger aan in De Gelderlander. "Ik heb wel geduld. Maar op dit moment is het voor mij belangrijker dat ik aan spelen toekom dan het contract op zich."

"Daarom praat ik ook met Vitesse over het perspectief dat ik heb op speeltijd. Ik heb geen zin om mijn contract te verlengen en vervolgens nog eens twee jaar op de bank te zitten", aldus Van Diermen.

Ook Büttner was niet content met de huidige situatie. "Ik heb geen haast. Mijn contract loopt door tot medio 2011. Daarom hoef ik nu nog niet bij te tekenen. Ik wil eerst kijken hoe dit seizoen verloopt. Ik heb het naar mijn zin bij Vitesse, maar wil graag spelen", aldus een afwachtende linksbuiten.

"Ik hoor verhalen dat ik het vanwege het geld doe. Maar dat is niet zo. Als geld de drijfveer zou zijn, dan zou ik meteen het nieuwe contract tekenen. Vitesse heeft een prima bod gedaan", volgens Büttner.

Excelsior niet schadevrij tegen Den Bosch

Excelsior vierde na de wedstrijd vrijdagavond een goede overwinning tegen FC Den Bosch (2-3), maar de Rotterdammers zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen.

De trainer van de Kralingers, Alex Pastoor, zag dat zijn pupillen Daan Bovenberg en Karim Mossaoui blessures opliepen. Daardoor kan de oefenmeester voorlopig niet over het duo beschikken.

Bovenberg was er het slechtst aan toe. De verwachting is dat de verdediger een lange revalidatie tegemoet gaat. De eerste diagnose: een gescheurde knie- en enkelband. Bovenberg viel al na zes minuten uit.

Ook Mossaoui moest de strijd vroegtijdig staken. Aan het einde van de eerste helft liet de middenvelder zich wisselen vanwege een schouderblessure, die hij opliep na een ongelukkige val.

Marijne is trots op 'zijn meiden'

Blij, trots en tevreden was bondscoach Sjoerd Marijne na de verdiende en overtuigende overwinning in de halve finale op het WK hockey voor dames onder 21 jaar.

"We waren technisch, tactisch, fysiek en mentaal sterker", concludeerde Marijne na afloop. "We waren op alle fronten beter. Dit is echt niet normaal. Ik weet wat we kunnen. Maar de meiden moeten het op het moment suprème altijd nog maar laten zien. Dat hebben ze vandaag zeker gedaan. Dit is erg knap."

In de Amerikaanse hitte viel vooral de fitheid van de Nederlandse speelsters op. Terwijl de Koreanen al na de eerste helft de tong bijna op de schoenen hadden hangen, bleef Oranje maar gaan. Marijne: "We hebben een zware weg afgelegd om hier fysiek top te zijn, maar dat is het allemaal waard geweest. Alleen als je topfit bent, kun je je beste spel laten zien. Fysiotherapeut Sander Schouwstra heeft geweldig werk verricht. En ook Jan Jorn van 't Land heeft meegeholpen. Ik ben erg blij met hen."

Maar ondanks alle blijdschap vanwege het bereiken van de finale, kon Marijne ook snel de knop weer omzetten. "Dit is leuk, maar er is nog een grotere prijs te halen. Dat is de gouden medaille. We gaan ons nu op de finale richten. Zoals we dat dit toernooi al een hele tijd doen. De groepswedstrijd tegen China was als een finale. We mochten niet verliezen. Daarna kwamen Argentinië en Duitsland. Ook een soort finales. En nu hebben we dus net Korea achter de rug. We bereiden ons net zo voor als anders."

WK hockey -21: Oranje en Argentinië finalisten

Op het WK hockey voor dames onder 21 jaar hebben gisteren Nederland en Argentinië de finale gehaald, ten koste van respectievelijk Korea en Engeland.

Nederland - Korea 5-0 (2-0)
24' Van Maasakker (sc) 1-0
34' Jonker 2-0
40' Van Maasakker (sc) 3-0
45' Willemse 4-0
63' Van Male 5-0

Opstelling
Nederland: Van der Vliet; Bos, Van Geffen, Van den Assem, Van Maasakker, Van der Pols, Collot d'Escury, Schoenaker; Jonker, Van Male, Mol.
Wissels: Willemse, Groen, Stam, Van Dooren, Verheul.

Zelden zal een ploeg een halve finale zo hebben gedomineerd als de vrouwen van Jong Oranje deden tegen Korea. Zeventig minuten lang had de Aziatische ploeg werkelijk helemaal niets in te brengen tegen het oppermachtige Nederland.

Caia van Maasakker brak de wedstrijd open met een rake strafcorner (1-0) en vlak voor rust verdubbelde Kelly Jonker deze marge: 2-0. Na de pauze kwam de voorsprong geen moment in gevaar. De Koreaanse speelsters oogden vermoeid en de veel fittere Oranjemeiden gingen gewoon door met aanvallen.

Van Maasakker pushte nog een keer raak vanaf kopcirkel en ook Willemijn Willemse en Kitty van Male wisten nog te scoren, waardoor het 5-0 werd. Een grote uitslag voor een halve finale van een WK, maar de score was helemaal niet geflatteerd.


Engeland - Argentinië 0-1 (n.v.) (0-0)
Nederland treft zondag in de finale van het WK -21 Argentinië. De Zuid-Amerikaanse talenten versloegen in een spannende wedstrijd Engeland met 1-0. De enige goal van de wedstrijd werd pas in de verlenging gemaakt.

Korea en Engeland spelen nu zondag om het brons, Oranje en Argentinië gaan op voor goud.

Realiteit versus DiRT 2

Over enkele weken -op 8 september om precies te zijn- verschijnt DiRT 2 voor de Xbox 360, Playstation 3, PC, Playstation Portable en Nintendo Wii. Codemasters legt met deze rallygame de lat wederom een stukje hoger door realistische graphics met sterke gameplay te combineren. In onze preview kun je meer lezen over deze game.

Vandaag hebben we een nieuwe video voor jullie waarin beelden uit de game gecombineerd worden met beelden uit echte races. Dit om de grafische kracht van de game te benadrukken.

Williams werkt nog steeds aan KERS

Williams werkt nog steeds aan haar variant van het Kinetic Energy Recovery System. Het Britse team wil de technologie ergens in de toekomst laten debuteren, zo meldde technisch directeur Sam Michael.

In de Formule 1 gebruiken momenteel alleen Ferrari en McLaren het systeem, terwijl Renault en BMW Sauber KERS in de ban hebben gedaan. Enkele weken geleden won Lewis Hamilton als eerste met een KERS uitgeruste auto een Grand Prix. Tweede werd Ferrari-coureur Kimi Räikkönen.

Hiermee zou er toch nog toekomst voor het systeem zijn, al heeft de FOTA KERS voor volgend jaar in de ban gedaan. Williams is geen lid van de FOTA en hoeft zich daardoor niets van de afspraken van de andere Formule 1-teams aan te trekken, omdat het een vrijwillige ban is.

Het in Grove gevestigde team gebruikt als enige het principe van het vliegwiel om energie op te slaan, maar het systeem moet zich nog onder race-omstandigheden bewijzen. "Er werken nog steeds enkele mensen aan KERS, maar ik wil geen datum noemen waarop het debuteert," zei Michael. Mocht het systeem volgend jaar debuteren, dan is Williams de enige die nog KERS gebruikt.

Grinham eenvoudig naar finale

Natalie Grinham heeft zaterdag de eindstrijd bereikt van het Nieuw-Zeeland Open in Mount Maunganui. De Nederlandse squashster had in de halve finale opvallend weinig moeite met de lokale heldin Shelley Kitchen.

De 31-jarige Grinham had alleen in de openingsgame iets te stellen met de Nieuw-Zeelandse, die verrassend was doorgedrongen tot de laatste vier. Nadat de Almeerse het eerste bedrijf naar zich toe had getrokken, was het verzet van de als zevende geplaatste Kitchen echter gebroken. Het werd uiteindelijk 11-9, 11-2 en 11-7 in het voordeel van Grinham, in Nieuw-Zeeland als tweede ingeschaald, die het nu morgen in de finale van het hoog aangeslagen Women’s International Squash Players Association (WISPA) Gold toernooi moet opnemen tegen toernooifavoriete Natalie Grainger. De Amerikaanse won eveneens in straight games (11-8, 11-5 en 11-9) van Omneya Abdel Kawy uit Egypte.

Grinham was zeer te spreken over haar finaleplaats: "Het gaat tot nu toe allemaal vrij eenvoudig, waarbij ik wel het geluk heb gehad dat zowel Line als Shelley al een aantal zware wedstrijden hadden gespeeld. Dat neemt niet weg dat ik lekker sta te spelen en dat ik morgen fris aan de finale kan beginnen. Ik kijk er dan ook naar uit om morgen tegen Natalie te spelen," aldus de mondiale nummer drie.

Voor de in uitstekende vorm verkerende Grinham is het de tweeëndertigste keer in haar imposante carrière dat ze de eindstrijd bereikt van een toernooi op de WISPA World Tour. De Europees kampioene mocht tot nu toe twaalf keer de champagnefles ontkurken. Of ze morgen voor de dertiende keer een felbegeerde proftitel op haar palmares mag bijschrijven is nog onduidelijk. In onderlinge ontmoetingen staat het 9-7 in het voordeel van Grainger. De mondiale nummer twee won ook het laatste duel met de Nederlandse. In mei was ze Grinham met 3-1 de baas in Texas (VS).

Ook Nadal onderuit in Montreal

Na Roger Federer is ook Rafael Nadal in de kwartfinale van het toernooi in Montreal gestrand. De nummer twee van de wereld verloor met duidelijke cijfers van Juan Martín del Potro: 7-6 en 6-1.

Nadal begon goed aan de wedstrijd en leidde al snel met 5-2 in de eerste set. De Spanjaard liet Del Potro echter terugkomen in de partij en moest na ruim een uur de eerste set via een tiebreak aan de Argentijn laten. Vervolgens kon Del Potro de wedstrijd eenvoudig naar zich toe trekken.

In de volgende ronde is Andy Roddick de tegenstander van Del Potro. De Amerikaan rekende met 6-4 en 7-6 af met de Serviër Novak Djokovic.

BMW blijft F1-auto doorontwikkelen

Het BMW Sauber Team trekt zich aan het einde van het seizoen terug uit de Formule 1, maar het weerhoudt de renstal er niet van om de bolide door te ontwikkelen. Teambaas Mario Theissen hoopt zelfs dat het nieuws kan zorgen voor betere resultaten.

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld over de beslissing om BMW uit de Formule 1 te halen. Het team heeft zich in drie jaar naar de top gewerkt en we hadden graag aangetoond dat de slechte resultaten van dit jaar eenmalig waren. Nu werken we aan de komende maanden. Achter de schermen wordt druk gewerkt om een oplossing te vinden voor het team en iedereen weet dat goede prestaties de beste reclame zijn," zei Theissen.

"We willen weer tot de topteams behoren, dus gaan de updates voor Valencia en Singapore gewoon door."

Verstappen niet op Bavaria City Racing

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Jos Verstappen zondag niet actief zijn bij Bavaria City Racing in Rotterdam. De reden hiervoor is dat kartverplichtingen van zijn zoon Max er voor zorgen dat hij niet op tijd in Rotterdam kan zijn.

Verstappen zou in Rotterdam met een Bugatti Veyron Grand Sport door de straten van de havenstad gaan rijden. In deze auto, die 1001 pk heeft, zou ook burgemeester Aboutaleb als gast meerijden.

Op zijn eigen site gaf Verstappen een verklaring voor zijn afwezigheid. "Michel Perridon had me inderdaad gevraagd om mee te doen in Rotterdam. Ik heb toen ook geantwoord dat ik het heel graag zou willen, mits ik op tijd uit Italië terug was. Ik ben momenteel met Max een testprogramma in de kart aan het afwerken dat de basis moet leggen voor de resultaten van volgend jaar. Dat neem ik dus heel serieus."

"Daarnaast zijn er binnen dat testen nog een aantal verplichtingen. Een en ander is wat uitgelopen. Dat is niet zo'n heel groot probleem, enkel kan ik er op Bavaria City Racing niet bij zijn. Jammer natuurlijk voor mijn fans én voor mij zelf, maar ik denk dat het evenement zo groot is opgezet dat de race-liefhebbers echt niets te kort zullen komen!", aldus Verstappen.

Tsonga verrast Federer in Montreal

Jo-Wilfried Tsonga heeft in Montreal voor een verrassing gezorgd door in de kwartfinale Roger Federer te kloppen. De Fransman versloeg de nummer één van de wereld met 7-6 (5), 1-6 en 7-6 (3).

Na de eerste set aan Tsonga gelaten te hebben nam Federer het heft stevig in handen. De Zwitser won eenvoudig de tweede set en leidde de derde set met 5-1 toen de machine stokte. Tsonga won vijf games op rij en stond in de game daarna ook met 0-40 voor, maar Federer wist er nog een tiebreak uit te slepen. Daarin bleek de Fransman duidelijk de betere met 7-3.

Federer verloor voor het eerst in 22 wedstrijden die hem onder meer de zeges op Roland Garros en Wimbledon opgeleverd hebben. "Dit gebeurt soms in het tennis. De wedstrijd is pas voorbij als de laatste bal geslagen is," zei de Zwitser die matig tevreden was over zijn spel. "Het was geen slechte wedstrijd, maar het was ook weer niet erg goed. Maar het is een wedstrijd waar ik wel mee kan leven."

De volgende tegenstander van Tsonga in Montreal is de Schot Andy Murray. De nummer drie van de wereld klopte de Rus Nikolai Davidenko eenvoudig met 6-2 en 6-4.

Zuipende Jessica Simpson gedumpt

Jessica Simpson is weer eens gedumpt door een vriendje. De blonde zangeres is dus weer vrijgezel. Tony Romo gaf Jessica naar verluidt de bons omdat haar alcoholgebruik de spuigaten uitloopt.

"Jessica was regelmatig erg dronken en gedroeg zich dan heel ergerlijk en vervelend. Ze ging volledig door het lint als ze te veel gedronken had", laat een goede kennis weten. "Tony's teamgenoten waren vaak getuige van haar dronken gedrag en hij schaamde zich vreselijk voor haar. Het was zeker niet evident voor hem om haar te dumpen, maar hij kon niet anders."

Lees hier de verhalenserie over het drankprobleem van Pien.


Lekker zuipen en soppen met Jessica Simpson

CD: White Denim - Fits

Austin, Texas. Dat is vaak een indicatie voor americana, country of folkmuziek van allerlei pluimage. Maar dat het anders kan en allesomvattend kan zijn bewijzen de drie heren van White Denim. Wat nou hokjesmentaliteit, wat nou invloeden, wat nou structuur en uitgestippelde paden. "Fuck all", lijkt White Denim te zeggen en komen op de proppen met een manusje van alles dat toch overtuigend klinkt.

CD: Woodstock 40

"Came upon a child of God
He was walking along the road
And I asked him where are you going
And this he told me: he said
I'm going on down to Yasgur's farm
I'm going to join in a rock 'n' roll band
I'm going to get back to the land
And get my soul free... "


Dit zong Joni Mitchell in haar nummer 'Woodstock'. Die 2,4 vierkante kilometer land van boer Max Yasgur was 40 jaar geleden van 15 tot en met 18 augustus een walhalla voor muziekliefhebbers en hippies. Yasgur kreeg maar liefst $75.000 voor het verhuur van zijn land destijds en omliggende landeigenaren vingen nog eens elk $25.000. Maar het kleine dorpje Bethel (69 kilometer van Woodstock vandaan) zou dan ook worden overstroomd door duizenden bezoekers.

Volleybalsters winnen van DR

Het ging niet gemakkelijk, maar de volleybalsters van Oranje zijn ook in hun achtste wedstrijd van de World Grand Prix ongeslagen gebleven. De Dominicaanse Republiek werd voor de tweede maal met 3-0 verslagen, al was het verschil in de laatste twee sets minimaal: 25-14, 33-31, 30-28.

Nederland begon sterk met in de basisopstelling Kim Staelens, Manon Flier, Ingrid Visser, Caroline Wensink, Chaïne Staelens, Debby Stam en Janneke van Tienen. De koploper van de rangschikking was op alle fronten beter en declasseerde de ploeg uit het Caribisch gebied.

In de tweede set werd het echter wel spannend. Uiteindelijk overleefde Oranje vijf setpoints om met 33-31 te winnen dankzij een dodelijke service van Caroline Wensink (33-31). Ook in de derde set werd het spannend, al nam Nederland aanvankelijk een ruime voorsprong. Er moest weer een setpoint onschadelijk worden gemaakt om uiteindelijk met 30-28 te winnen. Uitblinkster Debby Stam scoorde het beslissende punt.

Het ongeslagen Nederland heeft nu nog één poulewedstrijd te gaan: zondag tegen het sterke China. Beide ploegen zijn al zeker van deelname aan de finaleronde in Tokio en kunnen voor 10.000 toeschouwers vrijuit spelen.

Punten van de Nederlandse speelsters tegen Dominicaanse Republiek: Kim Staelens 5, Chaïne Staelens 13, Alice Blom 1, Caroline Wensink 10, Manon Flier 12, Ingrid Visser 11, Debby Stam 17.

Acteur geeft drumsolo op vrouwenkont

Michiel Huisman heeft de hoofdrol weten te krijgen in een nieuwe, internationale film. Aan het eind van deze film geeft de acteur, bekend geworden door rollen in onder andere 'Costa!', 'Volle maan' en 'Zwartboek', een drumsolo op een uniek instrument. Michiel gebruikt namelijk de billen van zijn vrouw Tara Elders als drumstel.

Huisman is gestrikt voor de hoofdrol in de film 'Unmade Beds'. Deze arthouse-film zal in maar liefst acht Nederlandse bioscopen gaan draaien. In de film speelt Michiel de rol van de twintigjarige Axl, die van Madrid naar Londen verhuist om daar zijn vader op te zoeken, die hem als kind in de steek heeft gelaten.

Omdat de acteur naast acteren ook nog graag muziek speelt, vond de regisseur het een leuk idee als Huisman nog een liedje zou zingen aan het einde van de film. Michiel vond echter dat het liedje nog iets miste. "Ik wilde wel een beat in het nummer hebben. Ik had een beat in mijn hoofd en die probeerde ik op het tafelblad en op het aanrecht, en dat nam ik dan thuis op met de microfoon, maar niets had die lekkere pets als de billen van mijn vrouw", vertelt hij.

Tara vindt het niet erg om haar kont uit te lenen om de carrière van haar echtgenoot een boost te geven, maar vond het op een gegeven moment welletjes. "Nou ik vond het wel lang duren, het ging op een gegeven moment echt pijn doen. Toen dacht ik, hebben we 'm nou of niet?", verklaart Tara Elders.

Ajax niet blij met aanstelling Vink

De topper van aanstaande zondag tussen PSV en Ajax staat onder leiding van arbiter Pieter Vink. Geheel blij met deze keuze van de KNVB zijn de Amsterdammers niet.

"Hij schijnt nog steeds voor gemengde gevoelens bij Ajax te zorgen", vertelde trainer Martin Jol in De Telegraaf. "Ik loop te lang mee in de voetballerij om uit te gaan van het goede van de mens, maar ga wel uit van zijn objectiviteit. Hij is een van de beste scheidsrechters van Nederland. Dus moet hij PSV - Ajax in goede banen kunnen leiden."

Afgelopen seizoen beging Vink enkele catastrofale fouten tijdens het competitieduel tussen Willem II en Ajax. Ook leek het erop dat hij tijdens sc Heerenveen - Ajax niet geheel objectief was.

Nadien verzocht Ajax de scheidsrechter in de toekomst geen wedstrijden meer van de club te fluiten. Tot nu toe werd Vink ook niet meer aangesteld bij een wedstrijd van de Ajacieden.

Amoah en Snoyl afwezig bij NAC Breda

NAC Breda moet het zondagmiddag uit bij FC Groningen doen zonder sterspeler Matthew Amoah. De aanvaller heeft een hamstringblessure.

De kwetsuur van de Ghanees valt mee, maar Amoah blijft uit voorzorg aan de kant. Martijn Reuser zal zijn plaats innemen. Fouad Idabdelhay kwam volgens trainer Robert Maaskant (nog) niet in aanmerking om als vervanger in het veld te verschijnen voor Amoah.

"Fouad heeft nog bijna niet gespeeld. Maar hij traint de laatste weken weer uitstekend", aldus Maaskant in BN/De Stem over zijn pupil. De 21-jarige speler zit wel bij de wedstrijdselectie. Idabdelhay en Maaskant voerden onlangs een goed gesprek, waarin de aanvaller beloofde de disciplinaire regels na te zullen leven.

Donny Gorter is bij NAC nog een twijfelgeval. Hij worstelde deze week met een griepje. Ferne Snoyl heeft ook griepverschijnselen en is niet inzetbaar. Rob Penders, Kurt Elshot en Tommie van der Leegte zijn niet wedstrijdfit.

Dokken bij niet leegeten bord

Mopperde je moeder vroeger al als je je bord niet leegat, tegenwoordig kan het je zelfs geld kosten. Enkele restaurants in Nederland laten de klant nu de portemonnee trekken als blijkt dat hun oog groter is dan hun maag.

Het gaat hierbij om eettenten waarbij voor een vast bedrag onbeperkt sushi kan worden gegeten. Nu blijkt dat men er vaak komt om flink te bunkeren, maar men achteraf toch niet alles op blijkt te kunnen. Om dit gedrag de kop in te drukken, wordt er nu een euro boete opgelegd voor ieder koud gerecht dat men niet heeft opgegeten. Voor iedere warme hap moet zelfs drie euro worden afgerekend. 

Oosterse restaurants in onder andere Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben de nieuwe maatregel inmiddels ingevoerd. Ook een Leids Chinees-Japans specialiteitenrestaurant legt nu dergelijke boetes op sinds het openen van hun nieuwe sushikeuken.

De belangrijkste reden voor de strafmaatregel is het verlagen van de kosten. "Maar we vinden het ook vervelend om veel goed en vers voedsel te moeten weggooien", laat eigenaar en meesterkok Shao Ming Hu van het Leidse Asian Palace weten.


De sfeermuziek in de restaurants zal nu wel worden vervangen door deze klassieker

Jill en Kevin onverwachte YouTube-hit

Een aanstekelijk filmpje van een gewoon bruidspaar uit de Amerikaanse staat Minnesota is een enorme hit op videosite YouTube. De vrolijke binnenkomst van het koppel Jill en Kevin en hun grote schare getuigen en bruidsmeisjes in de kerk is in een paar weken tijd al meer dan 20 miljoen keer bekeken.

Dat is een enorm aantal, zeker voor een filmpje waarop geen enkele beroemdheid te zien is.

Jill en Kevin gaven elkaar eind juli het ja-woord. Zij en hun gezelschap betraden de kerk uitbundig dansend op het nummer Forever van zanger Chris Brown.

Jill en Kevin hebben inmiddels de website JKweddingdance.com geopend om de miljoenen reacties die ze per mail hebben ontvangen centraal te beantwoorden. Zij stellen op de site nooit van hun leven te hebben verwacht dat hun eenvoudige filmpje zoveel positieve reacties zou opleveren.

Nieuwe hobby: pilootje pesten met laser

De Nederlandse jeugd heeft tijdens de lange zomervakantie een nieuwe hobby ontdekt. Sinds een aantal weken regent het klachten van piloten van verkeersvliegtuigen. Zij zeggen op en boven Schiphol te worden gehinderd door felle laserstralen, die vanaf de grond op de cockpit worden gericht.

De Koninklijke Marechaussee heeft dit vandaag bevestigd tegenover de Telegraaf. Naast de militaire politie, hebben ook de politie Kennemerland, de Luchtverkeersleiding Nederland en de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) tientallen klachten ontvangen.

Het pilootje pesten is namelijk een levensgevaarlijk spelletje. Als men een fractie van een seconde in een laserstraal kijkt, raakt men tijdelijk verblind. Hierdoor kan de piloot de controle over zijn stuurknuppel verliezen met een ongeluk als gevolg.

Gelukkig hebben er zich nog geen ongelukken voorgedaan bij onze nationale luchthaven naar aanleiding van de laserstralen. De politie en Marechaussee hebben nog geen enkel idee wie er achter de 'aanslagen' zit. Ze hebben toegezegd nu strenger te zullen optreden.  

Lucius hoopte op terugkeer bij PSV

Theo Lucius heeft verteld teleurgesteld te zijn over het feit dat PSV hem deze zomer niet contracteerde. De Eindhovenaren hadden met het aantrekken van de Bulgaarse speler Stanislav Manolev uiteindelijk andere plannen.

Lucius, wiens contract bij Feyenoord afliep, speelde in een eerder stadium al geruime tijd voor de Eindhovenaren. In totaal was hij zeven seizoenen actief in Eindhoven. Momenteel heeft de verdediger geen club en houdt hij zijn conditie op peil bij FC Den Bosch, eveneens een voormalige werkgever van Lucius, die verder nog bij FC Utrecht speelde.

"Ik hoopte op PSV, maar het is niet vreemd dat mijn oude club me niet meer wilde", vertelde Lucius in het praatprogramma Voetbal International. "PSV wil weer terug naar de top en dan hebben ze topspelers nodig. En dat ben ik niet."

Hoe eerlijk Lucius ook is, hij koopt er niks voor. FC Den Bosch hoopt wel op de routinier. "Alleen is er op dit moment geen geld voor. Wie weet komt er iets los nu hij gaat meetrainen hier", aldus technisch manager Fred van der Hoorn een paar weken terug

OvJ vast wegens poging tot moord

Een officier van justitie uit Velp zit vast wegens poging tot moord op zijn vrouw. Hij werd al op 14 april aangehouden. Dat zei een woordvoerster van het parket in Den Bosch vandaag.

Zij bevestigde een bericht hierover in De Telegraaf. Het motief zou liggen in de relationele sfeer. Er zou sprake zijn geweest van huiselijk geweld. De vrouw belandde niet in het ziekenhuis.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de rijksrecherche. De aanhouding van de 54-jarige verdachte vond plaats op de dag van het incident, vier maanden geleden.

Recessie goed voor landmacht

Steeds meer mensen die door de recessie geen baan vinden of hun baan zijn kwijtgeraakt, melden zich bij de landmacht. Het krijgsmachtonderdeel heeft het aantal aanmeldingen de afgelopen maanden zien verdubbelen.

Defensie bevestigt vandaag een bericht daarover in dagblad Trouw. Elk jaar ziet Defensie na het einde van het schooljaar een piek aan aanmeldingen, maar die houdt nu duidelijk langer aan.

De hausse aan aanmeldingen leidt tot problemen bij de keuringen. Normaal is het sollicitatieproces binnen vier weken afgerond, nu loopt dat op tot zesà zeven weken. Defensie heeft dertig mensen extra ingezet om de wachtlijsten voor eind september weg te werken.

Dragon Age: Origins krijgt officiële wiki

Ontwikkelaar BioWare staat redelijk goed bekend om de achtergronden en verhalen in de RPG's die ze ontwikkelen. Of het nu gaat om Baldur's Gate, Knights of the Old Republic of Mass Effect, elke keer weer is er tonnen aan verhaal en lore te verkennen in de werelden die gecreëerd zijn. Hierin zal de fantastygame Dragon Age: Origins natuurlijk niet anders zijn, en om te zorgen dat spelers wat ingelezen zijn in de wereld van de game heeft BioWare een wiki aangemaakt voor de game. Hierin lees je over de geschiedenis van Ferelden, haar bevolking, de verschillende steden. Momenteel staat er nog niet heel veel informatie, maar de komende tijd zal de wiki regelmatig geüpdatet worden, dus houd hem in de gaten.

Our aim with this tome is to speak directly to RPG fans who want to learn more about the world of Dragon Age and explore in greater depth the rich lore, character classes, weapons, armor, spellcasting and much more.

Stay tuned for regular updates!

CD: Brennan Heart - Musical Impressions

Brennan Heart is in de hardstyle alles behalve een onbekende naam. Al in 2002 kwam zijn eerste plaat uit, toen nog als de ene helft van het duo Brennan & Heart. Nadat het duo een aantal jaar later uit elkaar ging nam hij de naam Brennan Heart aan en zette bij het Scantraxx-label van The Prophet zijn eigen sublabel op: Midify. Na collega's als Showtek, Zany en Project One heeft ook hij nu zijn eigen artiestenalbum: Musical Impressions.

Alice zoekt je op in je dromen in Dream Killer debut trailer

Ooit wel eens een nachtmerrie gehad? Waarschijnlijk wel. Iemand die je daar bij kunt helpen is Alice Drake uit de nieuwe game Dream Killer. Dit meisje heeft namelijk de gave om in de dromen van andere mensen te kruipen en daar slechte demonen te lijf te gaan. Er is nog vrij weinig over de game bekend terwijl deze toch al dit jaar moet verschijnen. De eerste trailer is nu verschenen die je hieronder kunt zien.

PVV laat gemeenteraadsverkiezingen schieten

De PVV doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Alleen in Den Haag en Almere doet Geert Wilders met zijn partij een gooi naar wat zetels. Wilders richt zich de komende anderhalf jaar volledig op de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2011 en de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

"Eerste en Tweede Kamer zijn onze prioriteit", zegt Wilders tegen het ANP. Ondanks dat andere partijen geen cordon sanitaire hebben opgetrokken, blijft de PVV-leider beweren dat er een boycot van zijn partij is. "Cordon sanitaire of niet, wij willen straks klaar zijn om te regeren en dan moet je ook in de Eerste Kamer zitten."

Het gelijktijdig voorbereiden van minimaal twee verkiezingen is voor een nog jonge partij als de PVV niet haalbaar, aldus Wilders. Hij heeft te weinig mensen gevonden die voor de PVV in de gemeenteraad willen.

Twee FC Volendam-spelers gearresteerd

Flinke oproer in Almere vanavond! Twee spelers van FC Volendam zijn daar na de wedstrijd tegen FC Omniworld in de Jupiler League gearresteerd wegens een handgemeen.

Nadat FC Volendam, vorig seizoen nog spelend in de Eredivisie, de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager van vorig seizoen met 2-1 had verloren, restte de Volendammers niks anders dan een trieste aftocht naar de kleedkamer. Tijdens die aftocht moesten de spelers langs de kantine van Omniworld, waar een paar thuissupporters verschillende spreekkoren aanhieven. Door teksten als "Melvin Platje, je moeder stinkt naar vis", "Ze zijn gewend om te verliezen" en "Ze gaan zonder punten weer naar huis", sloegen bij Volendam-speler Melvin Platje de stoppen door.

Na een flinke woordenwisseling, waar ondertussen ook ploeggenoot Kelvin Maynard zich mee aan het bemoeien was, volgde er een knokpartij. Enkele 'stille agenten' uit het publiek besloten hierop de twee Volendam-spelers aan te houden. Aangezien het tweetal zich verzette bij de arrestatie, en zich ook niet wisten te legitimeren, werd besloten beide voetballers tot morgenvroeg vast te houden op het politiebureau.

 FOK!user Ronhui was aanwezig bij de wedstrijd en doet hier zijn verslag.

Ook de ploeg van ADO Den Haag heeft gedoe met oom agent...

Uitslagen Jupiler League speelronde 2

Dit weekend werd in de Jupiler League de tweede speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

De Graafschap wist vanavond een 3-0 winst te boeken op FC Eindhoven. Makkelijk ging dat echter niet, in de eerste helft miste Martijn Meerdink een strafschop en de ploeg uit Doetinchem sprong slordig met de vele kansen om. Ook was de lat tweemaal vlak achter elkaar een sta in de weg voor de Superboeren. Na een 0-0 ruststand kreeg De Graafschap vlak na rust een tweede strafschop. Deze keer was het wel raak via Buijs. Door doelpunten van Assaidi en Bargas werd het uiteindelijk 3-0.

BV Veendam staat na de tweede speelronde fier bovenaan in de Jupiler League. In twee duels wist de ploeg al elf keer te scoren. Na de 1-6 vorige week bij Haarlem, won het vanavond thuis met 5-1 van Fortuna Sittard. De doelpuntenmakers, speciaal voor Paginabeheerder, waren Klok, Kolder (2), Korf en Cruz Vicente. Traoré wist voor Fortuna de eer te redden in de 85e minuut.

Degradant FC Volendam baarde opzien door bij de rode lantaarndrager van vorig seizoen, FC Omniworld, met 2-1 te verliezen. FC Den Bosch verloor thuis met 2-3 van Excelsior, door een benutte penalty van Janota in de 91e minuut.

Uitslagen speelronde 2:

ThuisUitUitslag
Helmond Sport SC Cambuur 2-4
De Graafschap FC Eindhoven 3-0
MVV Haarlem 0-0
FC Den Bosch Excelsior 2-3
Telstar FC Oss 1-1
FC Zwolle FC Emmen 0-0
RBC Roosendaal Go Ahead Eagles 1-3
FC Omniworld FC Volendam 2-1
FC Dordrecht AGOVV Apeldoorn 1-2
BV Veendam Fortuna Sittard 5-1

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 BV Veendam 2 2 0 0 6 11 - 2
2 Go Ahead Eagles 2 2 0 0 6 5 - 1
3 AGOVV Apeldoorn 2 2 0 0 6 4 - 1
4 De Graafschap 2 1 1 0 4 4 - 1
5 SC Cambuur-Leeuwarden 2 1 1 0 4 5 - 3
6 Excelsior 2 1 1 0 4 5 - 4
7 Helmond Sport 2 1 0 1 3 6 - 4
8 RBC Roosendaal 2 1 0 1 3 5 - 3
9 FC Dordrecht 2 1 0 1 3 2 - 2
10 FC Omniworld 2 1 0 1 3 2 - 3
11 FC Eindhoven 2 1 0 1 3 4 - 6
12 Telstar 2 0 2 0 2 3 - 3
13 FC Den Bosch 2 0 1 1 1 3 - 4
14 MVV 2 0 1 1 1 3 - 4
15 FC Volendam 2 0 1 1 1 2 - 3
16 TOP Oss 2 0 1 1 1 1 - 2
17 FC Zwolle 2 0 1 1 1 0 - 2
18 FC Emmen 2 0 1 1 1 0 - 4
19 Haarlem 2 0 1 1 1 1 - 6
20 Fortuna Sittard 2 0 0 2 0 1 - 9

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Colak Go Ahead Eagles 3
=Kolder BV Veendam 3
=Korf BV Veendam 3
=Voskamp Helmond Sport 3
5De Leeuw BV Veendam 2
=De Visscher SC Cambuur 2
=Linssen MVV 2
=Schet Excelsior 2
=Van der Biezen Go Ahead Eagles 2

Programma speelronde 3:
DatumThuisUit
vr 21/8 Telstar Helmond Sport
vr 21/8 Go Ahead Eagles De Graafschap
vr 21/8 SC Cambuur MVV
vr 21/8 FC Dordrecht FC Omniworld
vr 21/8 FC Eindhoven FC Volendam
vr 21/8 AGOVV Apeldoorn RBC Roosendaal
vr 21/8 FC Emmen FC Den Bosch
vr 21/8 FC Oss FC Zwolle
vr 21/8 Excelsior BV Veendam
vr 21/8 Fortuna Sittard Haarlem

Radicale moslims Gazastrook onderling slaags

Bij zware gevechten vrijdag in de Palestijnse Gazastrook tussen radicale moslims zijn zeker zes personen om het leven gekomen. Veiligheidskrachten van de heersende Hamas-beweging raakten slaags met een groep die contacten heeft met het terreurnetwerk al-Qaeda.

Bij de vuurgevechten in Rafah in het zuiden van de strook vielen ook tientallen gewonden. Het geweld brak uit nadat de groep tijdens een gebedsdienst in een moskee een zogenoemd islamitisch emiraat in de Gazastrook had uitgeroepen. De groep tart daarmee het Hamas-regime.

Voor de moskee hadden zich tientallen bewapende en vermomde aanhangers van de groep opgesteld. Na het einde van de dienst braken de schietpartijen uit met de politie van Hamas, dat twee jaar geleden met geweld de macht in de Gazastrook had gegrepen.

Hamas-agenten namen stelling in huizen in de buurt en bestormden de woning van de aanvoerder van de groep, Abdel Lafit Moussa. Hij zou zich daar hebben verschanst.

Wie hoort er nou bij wie?  (foto: ANP)

Vrouw en kind dood gevonden in Brabants huis

De politie heeft vrijdagavond in een woning in Dorst (gemeente Oosterhout) de stoffelijke overschotten gevonden van een vrouw en een jong kind. Dat zei een woordvoerder van de politie.

De woning staat aan de rand van een bos. Een bekende van de vrouw had een tijd niks van haar vernomen. Zij waarschuwde de politie, die de lichamen vond.

Volgens de woordvoerder zijn allerlei scenario's mogelijk, maar de politie houdt rekening met een misdrijf. De technische recherche doorzoekt de voormalige boswachterswoning.

Verdere informatie over de slachtoffers kon de woordvoerder nog niet geven.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.