[Fotoreportage] Bloemendaal landskampioen

Eerder deze week werden de hockeyheren van Bloemendaal voor de vierde keer op rij landskampioen. Fotograaf Michel van Bergen was bij de kampioenswedstrijd aanwezig en maakte de volgende foto's.

Gedurende het duel tussen Bloemendaal en tegenstander Amsterdam was er voldoende strijd. Beide ploegen wisten tot zondag één play-offwedstrijd te winnen, waardoor het spelen van een beslissingswedstrijd noodzakelijk was. In de reguliere speeltijd wisten beide ploegen echter niet te scoren, waardoor een verlenging met het sudden death-principe noodzakelijk was. Uiteindelijk was het Ronald Brouwer, die de thuisploeg het kampioenschap schonk.

Direct na het laatste fluitsignaal ontstonden twee verschillende werelden. Aan de ene kant stonden de fans van Bloemendaal, die één groot feest vierden. Aan de andere kant waren er de hockeyers van Amsterdam. De teleurstelling was op de gezichten van de bezoekers af te lezen.

Na het eerste kleine feestje mocht men de beker in ontvangst nemen, waarna het feest pas echt kon beginnen. Vervolgens moest de hele selectie op de foto. Tussendoor hadden alle hockeyers van de selectie van Bloemendaal een kampioensshirt aangetrokken, wat voor een feestelijk geheel zorgde.

Daarna was het tijd om de hockeyers van Bloemendaal op het bordes van de club nogmaals in het zonnetje te zetten. Iedereen had zich daar inmiddels verzameld om een glimp van de landskampioen op te vangen.

Het feest in Bloemendaal zou nog tot in de kleine uurtjes doorgaan.

Submitter:  Bron: FOK!sport