Kramer gaat alleen voor goud

Komende weekeinde, bij het Europees Kampioenschap allround in Thialf, heeft Sven Kramer maar één doel: winnen.

"Dit is mijn toernooi, hier heb ik de hele zomer voor getraind. Als ik hier niet win is het duidelijk, dan ga ik keihard op mijn bek. Maar daar ga ik niet van uit", aldus een zelfverzekerde Kramer die de afgelopen twee seizoenen alle belangrijke prijzen won. Volgens Kramer zelf is hij dit jaar beter dan ooit. "Vooral op de lange afstanden voel ik me beter dan vorig jaar. Ik heb mijn top nog niet bereikt, heb tot nu toe nog elk jaar progressie geboekt. Ik heb nu meer macht in mijn benen."

Aankomend weekend kan de 22-jarige Fries voor de derde keer op rij Europees kampioen worden. Deze prestatie werd eerder alleen neergezet door Rintje Ritsma en de Noor Hjalmar Andersen. "Pfff, heeft Ritsma zes keer gewonnen? Dan mag ik nog even. Zou wel leuk zijn, maar ik ben er niet echt mee bezig. Ik wil winnen, maar die records zijn voor mij geen prioriteit."

Kramer zegt dat de Noor Havard Bøkko en de Italiaan Enrico Fabris zijn grootste concurrenten zullen zijn. "Van beiden ben ik dit seizoen niet onder de indruk, maar Bøkko is het gevaarlijkst. Die moet ik goed in de gaten houden. Fabris heeft dit seizoen eigenlijk nog helemaal niets laten zien. Maar over het algemeen staat hij er op een toernooi wel. Ik heb het idee dat die gasten op jacht zijn, en geef ze eens ongelijk."