Räikkönen wil Massa best opnieuw helpen

Kimi Räikkönen is bereid om zijn teamgenoot Felipe Massa opnieuw te helpen tijdens de laatste race van dit seizoen. Als hij daarvoor de kans krijgt, zal hij er ook zeker gebruik van maken.

Tijdens de Grand Prix van China liet de Fin zijn teamgenoot voorbij. Massa werd hierdoor tweede en wist zo zijn achterstand op Lewis Hamilton in het rijderskampioenschap te beperken tot zeven punten.

"Omdat ik geen kans meer maak op de titel, maakt het me niet zoveel meer uit of ik tweede of derde wordt, zolang de score voor Ferrari maar gelijk blijft", vertelde Räikkönen, die zelf als derde over de finish kwam in China. "Het team is nog voor beide kampioenschappen aan het vechten en als ik nog iets voor Felipe kan doen, dan doe ik dat graag."

"We zullen in Brazilië proberen om onze dubbelzege van vorig jaar te herhalen. Vervolgens zien we wel waar we eindigen in beide kampioenschappen. Mijn aanpak zal gelijk zijn als in de vorige twee races. Ik hoop weer een goede kwalificatie te hebben en het zou fijn zijn om weer van de eerste startrij te kunnen vertrekken. Mocht dat gebeuren dan hoop ik wel dat de situatie na de eerste bocht anders is dan in de afgelopen twee races!", aldus de onttroonde wereldkampioen.