FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 oktober 2008

Helikopter neergestort in Frankrijk

Bij een crash van een Italiaanse helikopter vanmiddag in Frankrijk zijn alle acht inzittenden om het leven gekomen. Het toestel, een Sikorsky HH3F Pelican, stortte neer in een veldje in de buurt van de Franse stad Vaubecourt. De helikopter werd totaal verwoest. De weersomstandigheden waren tijdens het ongeluk positief.

De helikopter werd gebruikt voor militaire doeleinden. De bemanning van de helikopter was samen met Franse militairen bezig met manoeuvres. Wat de oorzaak is van het ongeluk is nog onbekend.

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup

Vanavond begon de poulefase in de UEFA Cup. Vijf Nederlandse ploegen kwamen in actie. SC Heerenveen en FC Twente speelden thuis tegen respectievelijk AC Milan en Racing Club de Santander. Ajax ging in Engeland op bezoek bij Aston Villa, NEC nam het op tegen Dinamo Zagreb en Feyenoord speelde de beladen wedstrijd tegen AS Nancy. Hieronder vind je een kort verslag van de wedstrijden met Nederlandse ploegen, en alle uitslagen van vanavond

FC Twente - Racing Club de Santander

De Tukkers begonnen sterk en zorgden ervoor dat Santander, de huidige nummer veertien in Spanje, al direct veel loopwerk moest verzetten. De thuisploeg deelde al wat speldenprikjes uit voordat Denneboom de score in de zesde minuut na een voorzet van Perez opende.

De thuisploeg bleef ook na het doelpunt de betere ploeg en kreeg mogelijkheden om afstand te nemen, maar verzuimde dit. Perez schoot weliswaar raak, maar Eljero Elia had de bal al achter de doellijn laten rollen. Santander kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en kreeg via Mohammed Tchité de beste mogelijkheid op de gelijkmaker.

Perez had net na rust een kans, maar zijn schot werd gekeerd. De genadeklap bleef opnieuw uit en Santander kreeg vertrouwen dat er wat te halen viel. Veel kansen creëerden de bezoekers echter niet. De defensie van de thuisploeg stond goed en liet zich niet verrassen. Gonzalo Colsa kreeg een kleine mogelijkheid, maar Sander Boschker had weinig moeite om de inzet te keren. FC Twente hield stand en won dus met 1-0.

SC Heerenveen - AC Milan

SC Heerenveen begon goed aan het duel en bleef de eerste tien minuten jagen. Toch was de eerste kans voor AC Milan. Kort na het beginsignaal kregen de Italianen een vrije trap. Shevchenko leverde een pegel op doel af, waardoor Vandenbussche gelijk in actie mocht komen. Aan de andere kant was Pranjic dichtbij het doel, maar schoof de bal naast. In de 19e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong na een treffer van Inzaghi, die even daarvoor tegen het hoofd van Jong-a-Ping sloeg.

Zes minuten later vond Gattuso, die normaal gesproken niet veel scoort, het net. De Italiaan kon de bal ongehinderd binnen tikken, nadat deze door Kaká werd voorgezet, en zette AC Milan hiermee op een comfortabele 2-0-voorsprong. SC Heerenveen had er in de eerste helft vooral moeite mee om Sibon te bereiken. De keren dat het lukte, werd hij door de verdediging van de Italianen gestopt. Toch wist Elyounoussi en Sibon de defensie een keer te passeren, maar zij misten de precisie om af te ronden. Aan de andere kant moest Vandenbussche nog een aantal keer in actie komen, maar gescoord werd er niet meer.

In de eerste tien minuten van de tweede helft leek SC Heerenveen wat meer van zich af te bijten. Toch was het eerste wapenfeit afkomstig van Shevchenko, die in het zijnet schoot. Aan de andere kant kreeg Sibon twee goede mogelijkheden, maar wist niet te scoren. Intussen lieten de supporters van de Friezen zich nog altijd horen. Na een dubbele wissel van trainer Sollied liet invaller Paulo Henrique zien erg gretig te zijn. De speler schoot de bal echter over het doel van Dida. In de tegenstoot werkte Antonini de bal maar net naast het doel van de Friese formatie.

Na iets meer dan een uur spelen deelde Inzaghi de genadeklap uit. De aanvaller had alle ruimte om zijn tweede van de avond achter Vandenbussche te werken. Tien minuten voor tijd kreeg Kalou een grote kans om SC Heerenveen een doelpunt te bezorgen, maar Dida wist het schot te kraken. In de slotfase ging Pato alleen op de doelman van de Friezen af, die een treffer wist te voorkomen. Niet veel later kreeg de Friese ploeg alsnog de kans om te scoren, toen de scheidsrechter de thuisploeg een strafschop toekende. Pranjic nam het buitenkansje met twee handen aan, waardoor de eer was gered. In het resterende deel werd het net niet meer gevonden.


Dinamo Zagreb - NEC

Dinamo Zagreb kwam na vier minuten spelen al op voosprong. Mandzukic wist de bal in de touwen te knallen, nadat Babos een cornoer van Morales niet goed wist te verwerken. In het vervolg van de eerste helft hield de thuisploeg het niveau hoog, maar meer dan een afgekeurde goal van Lovren gebeurde er niet. Toch wist NEC voor de thee nog terug te komen. Carlos werkte een dieptepass van Wisgerhof namelijk in eigen doel.

In de tweede helft wist NEC een nieuwe bliksemstart van de thuisploeg te voorkomen. Op defensief vlak stond alles als een huis en de Nijmegenaren wisten zo nu en dan voor gevaar te zorgen doormiddel van counters. Toch werd Dinamo Zagreb steeds sterker, maar een aantal reddingen van Babos hielden de mannen van trainer Been in de wedstrijd.

Uiteindelijk kwam NEC op voorsprong, nadat Janssen wist te scoren. Dinamo Zagreb toonde echter veerkracht en boog de achterstand in de slotfase, binnen het tijdsbestek van drie minuten, om in een voorsprong door doelpunten van Balaban en Vrdoljak.


AS Nancy - Feyenoord

In de eerste helft ging het nog niet zo slecht voor Feyenoord. Nancy werd alleen dreigend bij hoekschoppen en vrije trappen, maar de Fransen wisten geen grote kansen te creëren. Ook Feyenoord werd enkele keren gevaarlijk. Schoten van Van Bronckhorst, El Ahmadi en Biseswar waren echter een makkelijke prooi voor keeper Bracigliano. De beste kans was vlak voor rust voor Michael Mols, maar hij gleed op het laatste moment weg.

Na rust sloeg Nancy bijna meteen toe. Al Ahmadi verloor de bal op het middenveld waardoor Zerka alleen op Timmer kon aflopen. Hij omspeelde de keeper en scoorde zo de 1-0. Nog geen vijf minuten later was alle hoop voor Feyenoord vervlogen toen Feret na matig ingrijpen van De Cler de 2-0 kon binnenschieten. Feyenoord ging daarna nog wel op zoek naar een aansluitingstreffer, onder meer door het inbrengen van Bruins en Makaay, maar op één kans voor Fer na had dit geen resultaat. In de slotfase gaf Hélder de Rotterdammers de genadeklap door de 3-0 te scoren.


Aston Villa - Ajax

Ajax kwam al snel op achterstand doordat in de achtste minuut doelman Vermeer misgreep waardoor Laursen de 1-0 kon binnenkoppen. Ajax dreigde overlopen te worden, maar kwam onverwachts toch op 1-1 toen Vermaelen boven iedereen uittorende en raak kopte uit een corner.

Na deze goal was het duel beter in evenwicht. Huntelaar, die de laatste tijd erg weinig scoort, miste een goede kans. Aan de andere kant van het veld maaide Young over de bal heen in kansrijke positie. Er leek voor Ajax niets aan de hand totdat Aston Villa via Barry vlak voor rust de 2-1 maakte.

Aston Villa begon de tweede helft wederom sterker dan Ajax. De Amsterdammers speelden slordig en leed veel balverlies waardoor de 3-1 eerder in de lucht hing dan de 2-2. Vooral dankzij het matige spel van de aanvallers van Aston Villa bleef Ajax in de wedstrijd.

Pas in het laatste kwartier kon Ajax weer wat terug doen. Een vrije trap van Huntelaar ging net over en een schot van Emanuelson werd met moeite gestopt. De gelijkmaker bleef echter uit.


Alle uitslagen

Groep A

FC Schalke 04 (GER) - Paris Saint-Germain FC (FRA) 3-1
12' Mabiala 1-0
39' Kuranyi 2-0
69' Altintop 3-0
90+2' Chantome 3-1

FC Twente (NED) - Real Racing Club de Santander (ESP) 1-0
6' Denneboom 1-0

Stand in groep A:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Schalke 04110033-1
2FC Twente110031-0
3Manchester City FC000000-0
4Real Racing Club de Santander100100-1
5Paris Saint-Germain FC100101-3

Programma 6 november:
Manchester City FC (ENG) - FC Twente (NED)
Real Racing Club de Santander (ESP) - FC Schalke 04 (GER)



Groep B

Galatasaray SK (TUR) - Olympiacos CFP (GRE) 1-0
25' Kewell 1-0

Hertha BSC Berlin (GER) - SL Benfica (POR) 1-1
51' Di María 0-1
73' Pantelic 1-1

Stand in groep B:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Galatasaray SK110031-0
2SL Benfica111011-1
3Hertha BSC Berlin011011-1
4FC Metalist Kharkiv000000-0
5Olympiacos CFP100100-1

Programma 6 november:
FC Metalist Kharkiv (UKR) - Hertha BSC Berlin (GER)
SL Benfica (POR) - Galatasaray SK (TUR)



Groep C

Sevilla FC (ESP) - VfB Stuttgart (GER) 2-0
15' Romaric 1-0
16' Renato 2-0

FK Partizan (SRB) - UC Sampdoria (ITA) 1-2
20' Bonazzoli 0-1
34' Diarra 1-1
55' Dessena 1-2

Stand in groep C:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Sevilla FC110032-0
2UC Sampdoria110032-1
3Royal Standard de Liège000000-0
4VfB Stuttgart100101-2
5FK Partizan100100-2

Programma 6 november:
VfB Stuttgart (GER) - FK Partizan (SRB)
Royal Standard de Liège (BEL) - Sevilla FC (ESP)



Groep D

Udinese Calcio (ITA) - Tottenham Hotspur FC (ENG) 2-0
24' Di Natale (pen) 1-0
86' Pepe 2-0

NK Dinamo Zagreb (CRO) - NEC Nijmegen (NED) 3-2
4' Mandzukic 1-0
23' Carlos (e.d.) 1-1
79' Janssen 1-2
81' Balaban 2-2
84' Vrdoljak 3-2

Stand in groep D:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Udinese Calcio110032-0
2NK Dinamo Zagreb110033-2
3FC Spartak Moskva000000-0
4NEC Nijmegen100102-3
5Tottenham Hotspur FC100100-2

Programma 6 november:
FC Spartak Moskva (RUS) - Udinese Calcio (ITA)
Tottenham Hotspur FC (ENG) - Dinamo Zagreb (CRO)



Groep E

SC Heerenveen (NED) - AC Milan (ITA) 1-3
19' Jong-a-Pin (e.d.) 0-1
23' Gatusso 0-2
69' Inzaghi 0-3
85' Pranjic (Panenka-pen) 1-3

Sporting Clube de Braga (POR) - Portsmouth FC (ENG) 3-0
8' Aguiar 1-0
47' Renteria 2-0
88' Alan 3-0

Stand in groep E:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Sporting Clube de Braga110033-0
2AC Milan110033-1
3VfL Wolfsburg000000-0
4SC Heerenveen100101-3
5Portsmouth FC100100-3

Programma 6 november:
VfL Wolfsburg (GER) - SC Heerenveen (NED)
AC Milan (ITA) - Sporting Clube de Braga (POR)



Groep F

MŠK ´ilina (SVK) - Hamburger SV (GER) 1-2
16' Petric 0-1
45+1' Olic 0-2
68' Rilke 1-2

Aston Villa FC (ENG) - AFC Ajax (NED) 2-1
8' Laursen 1-0
22' Vermaelen 1-1
45' Barry 2-1

Stand in groep F:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Hamburger SV110032-1
2Aston Villa FC110032-1
3SK Slavia Praha000000-0
4AFC Ajax100101-2
5MŠK ´ilina100101-2

Programma 6 november:
AFC Ajax (NED) - MŠK ´ilina (SVK)
SK Slavia Praha (CZE) - Aston Villa FC (ENG)



Groep G

FC København (DEN) - AS Saint-Étienne (FRA) 1-3
2' Gomis 0-1
37' Perrin 0-2
59' Santín (pen) 1-2
65' Payet 1-3

Rosenborg BK (NOR) - Club Brugge KV (BEL) 0-0

Stand in groep G:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Saint-Étienne110033-1
2Club Brugge KV101010-0
3Rosenborg BK101010-0
4Valencia CF000000-0
5FC København100101-3

Programma 6 november:
AS Saint-Étienne (FRA) - Rosenborg BK (NOR)
Valencia CF (ESP) - FC København (DEN)



Groep H

PFC CSKA Moskva (RUS) - RC Deportivo de La Coruña (ESP) 3-0
9' Dzagojev 1-0
12' Dzagojev 2-0
61' Vágner Love 3-0

AS Nancy-Lorraine (FRA) - Feyenoord (NED) 3-0
48' Zerka 1-0
54' Feret 2-0
85' Hélder 3-0

Stand in groep H:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Nancy-Lorraine110033-0
2PFC CSKA Moskva110033-0
3KKS Lech Poznań000000-0
4RC Deportivo de La Coruña100100-3
5Feyenoord100100-3

Programma 6 november:
KKS Lech Poznań (POL) - AS Nancy-Lorraine (FRA)
Feyenoord (NED) - PFC CSKA Moskva (RUS)

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Uitslagen UEFA Cup 23/10/2008

Vandaag werd er gespeeld in de poule-fase van de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslagen en de stand in de diverse poules.
Groep A

FC Schalke 04 (GER) - Paris Saint-Germain FC (FRA) 3-1
12' Mabiala 1-0
39' Kuranyi 2-0
69' Altintop 3-0
90+2' Chantome 3-1

FC Twente (NED) - Real Racing Club de Santander (ESP) 1-0
6' Denneboom 1-0

Stand in groep A:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Schalke 04110033-1
2FC Twente110031-0
3Manchester City FC000000-0
4Real Racing Club de Santander100100-1
5Paris Saint-Germain FC100101-3

Programma 6 november:
Manchester City FC (ENG) - FC Twente (NED)
Real Racing Club de Santander (ESP) - FC Schalke 04 (GER)



Groep B

Galatasaray SK (TUR) - Olympiacos CFP (GRE) 1-0
25' Kewell 1-0

Hertha BSC Berlin (GER) - SL Benfica (POR) 1-1
51' Di María 0-1
73' Pantelic 1-1

Stand in groep B:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Galatasaray SK110031-0
2SL Benfica101011-1
3Hertha BSC Berlin101011-1
4FC Metalist Kharkiv000000-0
5Olympiacos CFP100100-1

Programma 6 november:
FC Metalist Kharkiv (UKR) - Hertha BSC Berlin (GER)
SL Benfica (POR) - Galatasaray SK (TUR)



Groep C

Sevilla FC (ESP) - VfB Stuttgart (GER) 2-0
15' Romaric 1-0
16' Renato 2-0

FK Partizan (SRB) - UC Sampdoria (ITA) 1-2
20' Bonazzoli 0-1
34' Diarra 1-1
55' Dessena 1-2

Stand in groep C:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Sevilla FC110032-0
2UC Sampdoria110032-1
3Royal Standard de Liège000000-0
4VfB Stuttgart100101-2
5FK Partizan100100-2

Programma 6 november:
VfB Stuttgart (GER) - FK Partizan (SRB)
Royal Standard de Liège (BEL) - Sevilla FC (ESP)



Groep D

Udinese Calcio (ITA) - Tottenham Hotspur FC (ENG) 2-0
24' Di Natale (pen) 1-0
86' Pepe 2-0

NK Dinamo Zagreb (CRO) - NEC Nijmegen (NED) 3-2
4' Mandzukic 1-0
23' Carlos (e.d.) 1-1
79' Janssen 1-2
81' Balaban 2-2
84' Vrdoljak 3-2

Stand in groep D:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Udinese Calcio110032-0
2NK Dinamo Zagreb110033-2
3FC Spartak Moskva000000-0
4NEC Nijmegen100102-3
5Tottenham Hotspur FC100100-2

Programma 6 november:
FC Spartak Moskva (RUS) - Udinese Calcio (ITA)
Tottenham Hotspur FC (ENG) - Dinamo Zagreb (CRO)



Groep E

SC Heerenveen (NED) - AC Milan (ITA) 1-3
19' Jong-a-Pin (e.d.) 0-1
23' Gattuso 0-2
69' Inzaghi 0-3
85' Pranjic (Panenka-pen) 1-3

Sporting Clube de Braga (POR) - Portsmouth FC (ENG) 3-0
8' Aguiar 1-0
47' Renteria 2-0
88' Alan 3-0

Stand in groep E:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Sporting Clube de Braga110033-0
2AC Milan110033-1
3VfL Wolfsburg000000-0
4SC Heerenveen100101-3
5Portsmouth FC100100-3

Programma 6 november:
VfL Wolfsburg (GER) - SC Heerenveen (NED)
AC Milan (ITA) - Sporting Clube de Braga (POR)



Groep F

M¦K ´ilina (SVK) - Hamburger SV (GER) 1-2
16' Petric 0-1
45+1' Olic 0-2
68' Rilke 1-2

Aston Villa FC (ENG) - AFC Ajax (NED) 2-1
8' Laursen 1-0
22' Vermaelen 1-1
45' Barry 2-1

Stand in groep F:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Hamburger SV110032-1
2Aston Villa FC110032-1
3SK Slavia Praha000000-0
4AFC Ajax100101-2
5M¦K ´ilina100101-2

Programma 6 november:
AFC Ajax (NED) - M¦K ´ilina (SVK)
SK Slavia Praha (CZE) - Aston Villa FC (ENG)



Groep G

FC København (DEN) - AS Saint-Étienne (FRA) 1-3
2' Gomis 0-1
37' Perrin 0-2
59' Santín (pen) 1-2
65' Payet 1-3

Rosenborg BK (NOR) - Club Brugge KV (BEL) 0-0

Stand in groep G:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Saint-Étienne110033-1
2Club Brugge KV101010-0
3Rosenborg BK101010-0
4Valencia CF000000-0
5FC København100101-3

Programma 6 november:
AS Saint-Étienne (FRA) - Rosenborg BK (NOR)
Valencia CF (ESP) - FC København (DEN)



Groep H

PFC CSKA Moskva (RUS) - RC Deportivo de La Coruña (ESP) 3-0
9' Dzagojev 1-0
12' Dzagojev 2-0
61' Vágner Love 3-0

AS Nancy-Lorraine (FRA) - Feyenoord (NED) 3-0
48' Zerka 1-0
54' Feret 2-0
85' Hélder 3-0

Stand in groep H:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Nancy-Lorraine110033-0
2PFC CSKA Moskva110033-0
3KKS Lech Poznań000000-0
4RC Deportivo de La Coruña100100-3
5Feyenoord100100-3

Programma 6 november:
KKS Lech Poznań (POL) - AS Nancy-Lorraine (FRA)
Feyenoord (NED) - PFC CSKA Moskva (RUS)

Uitslag Aston Villa - Ajax

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup met 2-1 verloren van Aston Villa.

Ajax kwam al snel op achterstand doordat in de achtste minuut doelman Vermeer misgreep, waardoor Laursen de 1-0 kon binnenkoppen. Ajax dreigde overlopen te worden, maar kwam onverwachts toch op 1-1 toen Vermaelen boven iedereen uittorende en raak kopte uit een corner.

Na deze goal was het duel beter in evenwicht. Huntelaar, die de laatste tijd erg weinig scoort, miste een goede kans. Aan de andere kant van het veld maaide Young over de bal heen in kansrijke positie. Er leek voor Ajax niets aan de hand totdat Aston Villa via Barry vlak voor rust de 2-1 maakte.

Aston Villa begon de tweede helft wederom sterker dan Ajax. De Amsterdammers speelden slordig en leden veel balverlies waardoor de 3-1 eerder in de lucht hing dan de 2-2. Vooral dankzij het matige spel van de aanvallers van Aston Villa bleef Ajax in de wedstrijd.

Pas in het laatste kwartier kon Ajax weer wat terug doen. Een vrije trap van Huntelaar ging net over en een schot van Emanuelson werd met moeite gestopt. De gelijkmaker bleef echter uit.


Karakteristieken

Aston Villa - Ajax 2 - 1
8’ Laursen 1-0
22’ Vermaelen 1-1
45’ Barry 2-1

Toeschouwers: 36657
Scheidsrechter: Einwaller (Oos)
Stadion: Villa Park
Gele kaart: Cuellar, Gardner (Aston Villa)


Opstellingen

Aston Villa: Friedel, Young, Cuellar, Laursen, Shorey, Reo-Coker (Gardner/82), S. Petrov, Barry, Milner, Agbonlahor, Young

Ajax: Vermeer, Silva (V.d. Wiel/78), Oleguer, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Lindgren, Vertonghen, Suarez (Leonardo/60), Huntelaar, Sarpong (Cvitanich/58)

Olsen-twin Mary-Kate wil niet trouwen

22-jarige Mary-Kate Olsen wil niet zo graag een traditioneel gezin stichten. "Ik heb er niet zoveel behoefte aan" zegt ze tijdens de opnames van Oprah's talkshow. Helemaal zonder contact met kinderen wil de ex-fullhouse ster echter niet blijven: "Ashley wil graag kinderen. Ik word vast een fantastische tante of peetmoeder."

De zusjes zijn onlangs gescheiden van elkaar gaan wonen. Mary-Kate: "Door apart te wonen geven we elkaar een beetje ruimte. Ze woont slechts een paar blokken verderop, maar het is lekker om naar huis te gaan en alleen te zijn."

Binnenkort komt er een boek uit met interviews van de beroemde tweeling met bekende sterren. In dat boek zouden ook niet eerder vertoonde foto's van de tweeling komen te staan...

Uitslag AS Nancy - Feyenoord

Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd in de poulefase van de UEFA-Cup verloren. In Frankrijk was AS Nancy met 3-0 te sterk.

In de eerste helft ging het nog niet zo slecht voor Feyenoord. Nancy werd alleen dreigend bij hoekschoppen en vrije trappen, maar de Fransen wisten geen grote kansen te creëren. Ook Feyenoord werd enkele keren gevaarlijk. Schoten van Van Bronckhorst, El Ahmadi en Biseswar waren echter een makkelijke prooi voor keeper Bracigliano. De beste kans was vlak voor rust voor Michael Mols, maar hij gleed op het laatste moment weg.

Na rust sloeg Nancy bijna meteen toe. El Ahmadi verloor de bal op het middenveld waardoor Zerka alleen op Timmer kon aflopen. Hij omspeelde de keeper en scoorde zo de 1-0. Nog geen vijf minuten later was alle hoop voor Feyenoord vervlogen toen Feret na matig ingrijpen van De Cler de 2-0 kon binnenschieten. Feyenoord ging daarna nog wel op zoek naar een aansluitingstreffer, onder meer door het inbrengen van Bruins en Makaay, maar op één kans voor Fer na had dit geen resultaat. In de slotfase gaf Hélder de Rotterdammers de genadeklap door de 3-0 te scoren.


AS Nancy – Feyenoord 3-0
48' Zerka 1-0
54' Feret 2-0
Hélder 3-0

Toeschouwers: 12.512
Scheidsrechter: Trefoloni (Ita)
Stadion: Stade Marcel Picot
Gele kaart: Feret, Malonga (AS Nancy), Hofland, Greene (Feyenoord)

Opstellingen

AS Nancy: Bracigliano, Hélder, Ouaddou, Macaluso, Biancalani, N'Guemo, Feret, N'Diaye, Dia (Fortuné/46), Zerka, Malonga (Gavanon/46)

Feyenoord: Timmer, Greene, Bahia, Hofland, De Cler (Makaay/70), Wijnaldum, El Ahmadi (Bruins/55), v.Bronckhorst, Fer, Biseswar, Mols (Erasmus/84)

Uitslag Dinamo Zagreb - NEC

Dinamo Zagreb heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup met 3-2 van NEC gewonnen. In de eerste helft konden de Nijmegenaren redelijk meekomen, maar in de slotfase werd de ploeg alsnog verslagen.

Dinamo Zagreb kwam na vier minuten spelen al op voosprong. Mandzukic wist de bal in de touwen te knallen, nadat Babos een corner van Morales niet goed wist te verwerken. In het vervolg van de eerste helft hield de thuisploeg het niveau hoog, maar meer dan een afgekeurde goal van Lovren gebeurde er niet. Toch wist NEC voor de thee nog terug te komen. Carlos werkte een dieptepass van Wisgerhof namelijk in eigen doel.

In de tweede helft wist NEC een nieuwe bliksemstart van de thuisploeg te voorkomen. Op defensief vlak stond alles als een huis en de Nijmegenaren wisten zo nu en dan voor gevaar te zorgen door middel van counters. Toch werd Dinamo Zagreb steeds sterker, maar een aantal reddingen van Babos hielden de mannen van trainer Been in de wedstrijd.

Uiteindelijk kwam NEC op voorsprong, nadat Janssen wist te scoren. Dinamo Zagreb toonde echter veerkracht en boog de achterstand in de slotfase, binnen het tijdsbestek van drie minuten, om in een voorsprong door doelpunten van Balaban en Vrdoljak.


Karakteristieken

Dinamo Zagreb - NEC 3-2
4’ Mandzukic 1-0
23’ Carlos 1-1 (e.d)
79’ Janssen 1-2
81’ Balaban 2-2
84’ Vrdoljak 3-2

Toeschouwers: 15.000
Scheidsrechter: Oriekhov (Oek)
Stadion: Maksimir Stadion, Zagreb

Opstellingen

Dinamo Zagreb : Kelava, Lovren, Ibáñez, Carlos, Vrdoljak, Biscan, Sammir (Hrgovic/66), Badelj (Suárez/81), Mikic, Morales (Balaban/46), Mandzukic

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Radomski (Bouaouzan/87), Davids, Ntibazonkiza, Janssen, Schöne (van Beukering/86)

'General Motors gaat banen schrappen'

De Amerikaanse autofabrikant General Motors gaat een onbekend aantal banen schrappen. De ontslagen zullen later dit jaar en in 2009 vallen in de Verenigde Staten. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal vandaag op zijn website.

De krant legde de hand op een brief die bestuursvoorzitter Rick Wagoner en bestuurder Fritz Henderson hebben gestuurd aan topmanagers bij de automaker. Hierin staat dat de ontslagen noodzakelijk zijn om de gevolgen van de financiële crisis het hoofd te bieden. De maatregelen zouden met name gericht zijn op hoger opgeleid personeel.

General Motors heeft last van afzwakkende verkopen van auto's in Europa en Noord-Amerika. In het afgelopen derde kwartaal werd een verlies geleden van 15,5 miljard dollar. General Motors telt wereldwijd zo'n 78.000 medewerkers.

Eerste chocolade van kamelenmelk

Geheel in lijn met het overheidsbeleid van Dubai om cultuur en tradities te bewaren is er nu melkchocolade van kamelenmelk op de markt gebracht. Volgens de eerste smulpapen smaakt de chocolade zoet en heeft het een sterke nasmaak.

In Nederland is al langer kamelenmelk beschikbaar voor consumenten en ook wordt er al cottage cheese en Camembert gemaakt van de melk uit deze rondbultige beesten. De verwachting is dat de chocolade vooral bij toeristen zal aanslaan.

Uitslag SC Heerenveen - AC Milan

SC Heerenveen is er niet in geslaagd om het eerste groepsduel in de UEFA Cup te winnen. In eigen huis gingen de manschappen van trainer Trond Sollied met 1-3 onderuit. Inzaghi (2x) en Gattuso zorgden voor de Italiaanse goals. Pranjic deed wat terug voor de Friezen.

SC Heerenveen begon goed aan het duel en bleef de eerste tien minuten jagen. Toch was de eerste kans voor AC Milan. Kort na het beginsignaal kregen de Italianen een vrije trap. Shevchenko leverde een pegel op doel af, waardoor Vandenbussche gelijk in actie mocht komen. Aan de andere kant was Pranjic dichtbij het doel, maar schoof de bal naast. In de 19e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong na een treffer van Inzaghi, die even daarvoor tegen het hoofd van Jong-a-Ping sloeg.

Zes minuten later vond Gattuso, die normaal gesproken niet veel scoort, het net. De Italiaan kon de bal ongehinderd binnen tikken, nadat deze door Kaká werd voorgezet, en zette AC Milan hiermee op een comfortabele 2-0-voorsprong. SC Heerenveen had er in de eerste helft vooral moeite mee om Sibon te bereiken. De keren dat het lukte, werd hij door de verdediging van de Italianen gestopt. Toch wist Elyounoussi en Sibon de defensie een keer te passeren, maar zij misten de precisie om af te ronden. Aan de andere kant moest Vandenbussche nog een aantal keer in actie komen, maar gescoord werd er niet meer.

In de eerste tien minuten van de tweede helft leek SC Heerenveen wat meer van zich af te bijten. Toch was het eerste wapenfeit afkomstig van Shevchenko, die in het zijnet schoot. Aan de andere kant kreeg Sibon twee goede mogelijkheden, maar wist niet te scoren. Intussen lieten de supporters van de Friezen zich nog altijd horen. Na een dubbele wissel van trainer Sollied liet invaller Paulo Henrique zien erg gretig te zijn. De speler schoot de bal echter over het doel van Dida. In de tegenstoot werkte Antonini de bal maar net naast het doel van de Friese formatie.

Na iets meer dan een uur spelen deelde Inzaghi de genadeklap uit. De aanvaller had alle ruimte om zijn tweede van de avond achter Vandenbussche te werken. Tien minuten voor tijd kreeg Kalou een grote kans om SC Heerenveen een doelpunt te bezorgen, maar Dida wist het schot te kraken. In de slotfase ging Pato alleen op de doelman van de Friezen af, die een treffer wist te voorkomen. Niet veel later kreeg de Friese ploeg alsnog de kans om te scoren, toen de scheidsrechter de thuisploeg een strafschop toekende. Pranjic nam het buitenkansje met twee handen aan, waardoor de eer was gered. In het resterende deel werd het net niet meer gevonden


Karakteristieken

sc Heerenveen - AC Milan 1-3
19’ Inzaghi 0-1
25’ Gattuso 0-2
69’ Inzaghi 0-3
85’ Pranjic 1-3 (pen)

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Rodríguez (Spa)
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Gele kaart: Favalli (AC Milan)

Opstellingen

sc Heerenveen: Vandenbussche, Popov (Paulo Henrique/61), Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Grindheim, Väyrynen, Pranjic, Beerens, Sibon, Elyounoussi (B. Kalou/61)

AC Milan: Dida, Zambrotta, Bonera, Antonini, Favalli, Gattuso, Émerson, Flamini, Kaká (Jankulovski/78), Inzaghi (Ronaldinho/71), Shevchenko (Pato/71)

Baby in auto weggetakeld

Een Kroatisch paar kreeg onlangs de schrik van hun leven. Tijdens een ziekenhuisbezoek had het koppel hun auto foutief geparkeerd en een twee maanden oude baby te slapen gelegd in de auto. Na het doktersbezoek bleek echter dat de auto verdwenen was.

Het stel dat met drie andere kinderen het ziekenhuis in was gegaan kon dankzij hulp van de politie hun auto met baby weer traceren. Deze was weggesleept en op een terrein van de gemeente neergezet.

 

Uitslag FC Twente - Racing Club de Santander

FC Twente heeft zojuist haar eerste groepswedstrijd in de strijd om de UEFA Cup gewonnen. In Enschede werd met 1-0 gewonnen van Racing Club de Santander.

De Tukkers begonnen sterk en zorgden ervoor dat Santander, de huidige nummer veertien in Spanje, al direct veel loopwerk moest verzetten. De thuisploeg deelde al wat speldenprikjes uit voordat Denneboom de score in de zesde minuut na een voorzet van Perez opende.

De thuisploeg bleef ook na het doelpunt de betere ploeg en kreeg mogelijkheden om afstand te nemen, maar verzuimde dit. Perez schoot weliswaar raak, maar Eljero Elia had de bal al achter de doellijn laten rollen. Santander kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en kreeg via Mohammed Tchité de beste mogelijkheid op de gelijkmaker.

Perez had net na rust een kans, maar zijn schot werd gekeerd. De genadeklap bleef opnieuw uit en Santander kreeg vertrouwen dat er wat te halen viel. Veel kansen creëerden de bezoekers echter niet. De defensie van de thuisploeg stond goed en liet zich niet verrassen. Gonzalo Colsa kreeg een kleine mogelijkheid, maar Sander Boschker had weinig moeite om de inzet te keren. FC Twente hield stand en won dus met 1-0.


Karakteristieken

FC Twente - Racing Santander 1-0
6’ Denneboom 1-0

Toeschouwers: 21.000
Scheidsrechter: Kelly (Ier)
Gele kaart: Wielaert (FC Twente), Tchité, Pinillos, Serrano, Sepsi (Racing Santander)

Opstellingen

FC Twente: Boschker,Stam (Wellenberg/65), Wielaert, Douglas, Heubach, Brama, Tioté, Perez (Hersi/73), Elia, N'Kufo, Denneboom

Racing Club de Santander: Coltorti, Pinillos (Valera/46), Navas, Marcano, Sepsi, Luccin, Colsa, Edu (Serrano/46), Munitis, Tchité, Jorge Goncalves (Juanjo/60)

Indiase troepen 'drinken' het leger arm

Het leger van India, dat meer dan een miljoen man sterk is, consumeert veel meer alcohol dan is toegestaan. Dit zorgt voor een enorm financieel verlies voor de staat en wekt argwaan over handel op de zwarte markt. Dat meldde de krant Midday vandaag.

Militairen in het Indiase leger mogen een bepaalde hoeveelheid drank consumeren, die zwaar wordt gesubsidieerd door de overheid. Maar de grens wordt ruim overschreden. Het vermoeden is dat de drank op de zwarte markt wordt verpatst voor dubbel de prijs die de militairen ervoor moeten betalen.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zei dat de drankconsumptie van 43 legereenheden in de afgelopen achttien maanden de overheid 11 miljoen roepies (174.000 euro) hebben gekost.

Frankrijk roept weer Europese top bijeen

Frankrijk heeft de Europese regeringsleiders opnieuw bijeengeroepen voor een buitengewone top. De bijeenkomst van de leiders van de 27 lidstaten op 7 november in Brussel is bedoeld als voorbereiding op een financiële wereldtop die 15 november in de Verenigde Staten gepland staat, zei een woordvoerder van de Europese Unie vandaag in Brussel.

Frankrijk is momenteel voorzitter van de EU. Het is al de derde crisistop die onder het Franse voorzitterschap wordt belegd. Op 1 september bespraken de regeringsleiders van de 27 lidstaten het conflict tussen Georgië en Rusland en op 12 oktober kwamen de leiders van de vijftien landen van de eurogroep in Parijs bijeen om de geldcrisis te bespreken.

Eindexameneisen worden strenger

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt verscherpt de exameneisen voor middelbare scholieren. Zij komt daarmee tegemoet aan klachten van universiteiten en hogescholen over het niveau van de aankomende studenten. De eisen gaan in vanaf het examenjaar 2011-2012.

De CDA-bewindsvrouw wil af van de huidige praktijk, dat scholieren onvoldoendes voor het centraal examen kunnen compenseren met voldoendes van het schoolexamen. In de toekomst kunnen scholieren alleen slagen als het eindcijfer voor het centraal examen gemiddeld een voldoende is.

Ook mogen ze in de toekomst voor het eindexamen, dat is het gemiddelde van het schoolexamen en het centraal examen, nog maar één vijf halen voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde.

Een aantal scholen vertoont jaar na jaar te grote verschillen tussen de cijfers voor het centraal examen en die voor het schoolexamen, vindt Van Bijsterveldt. Deze verschillen kunnen duiden op te makkelijke schoolexamens. Na waarschuwingen krijgen scholen eerst zelf de kans om orde op zaken te stellen, maar als verbeteringen uitblijven wordt ingegrepen.

De staatssecretaris denkt niet dat in de toekomst veel meer leerlingen zullen zakken voor het eindexamen. Ze verwacht dat leraren inspelen op de strengere eisen en dat scholieren beter hun best gaan doen.

(foto: ANP)

Good Old Games, oude klassiekers opnieuw beschikbaar

Vroeger was altijd alles beter, ook de games. Nu is er een nieuwe site gelanceerd die gouwe ouwe beschikbaar stelt voor de nieuwe gamers onder ons. Zo kun je klassiekers zoals Fallout, Operation Flashpoint, Sacrifice, en Freelancer spelen. Je downloadt en betaalt de spellen via de site, alhoewel in de toekomst misschien een soortgelijk programma als Steam zal verschijnen. De spellen kosten allemaal rond de tien à vijf dollar, en zijn gemiddeld 500 MB groot.

De site had eerder een beta lopen voor enkele gelukkige deelnemers, maar de site is nu voor het grote publiek geopend. Een van de features waar de site zelf erg trots op is, is het feit dat ze helemaal geen DRM gebruiken. Dus heb je nooit Fallout 2 gespeeld, of MDK2, dan kun moet je dat nu doen. Op de site van Good Old Games.

Bedankt Mr_Monkeyman voor het herschrijven van dit bericht!

Michel stopt per direct met fluiten

De internationale voetbalbond kan weer een gerenommeerde scheidsrechter afschrijven. Lubos Michel, de leidsman van de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester United van dit jaar, stopt per direct met fluiten.

De oorzaak van het besluit van Michel zou in de persoonlijke en fysieke sfeer liggen. Vorige week moest de arbiter verstek laten gaan tijdens het WK-kwalificatieduel tussen België en Spanje. Een operatieve ingreep aan zijn achillespees was hier debet aan.

Michel begon zijn carrière als scheidsrechter in 1994. De Slowaak was ook nog actief op het EK van afgelopen zomer, ondanks het feit dat hij een rustperiode van een aantal maanden had ingelast. Daarnaast was hij aanwezig op het WK van 2002 en 2006. In de Champions League leidde de arbiter 50 wedstrijden.

Ajax-fans niet welkom bij PSV

Na overleg met onder meer Ajax, de politie en burgemeester Van Gijzel van Eindhoven heeft PSV besloten om dit seizoen geen Ajax-supporters toe te laten in het Philips Stadion.

Aanleiding voor dit besluit is het gedrag van Ajax-supporters tijdens het laatste duel tussen beide clubs in Eindhoven. Supporters van de Amsterdammers vernielden toen een deel van de afscheidingswand rond het bezoekersvak. Bovendien zorgden ze voor ongeregeldheden in het stadion.

Ajax heeft overigens tegengesproken dat er sprake was geweest van overleg. "We hebben een mededeling van PSV gehad. Vervolgens hebben wij laten weten dat we vrijdag na overleg op dit besluit terugkomen.”

Kerk wil zieltjes winnen dankzij kredietcrisis

Al is de crisis heden ten dage nog zo groot, de kerk gebruikt de kredietcrisis wel weer om er zieltjes mee te winnen. In de Brabantse gemeente Asten ploft bij alle inwoners nu gratis de 'Hemel' op de mat. Het blad, een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), is 'een glossy dat verder kijkt'.

Het NBG wil hiermee de inwoners van de gemeente die zwaar is gedupeerd door de malaise bij de failliete, IJslandse bank Icesave een steuntje in rug geven. "We willen de Bijbel niet opdringen, maar dit is gewoon een heel mooi blad", zo heeft een woordvoerder van het NBG vandaag laten weten.


'Kredietcrisis bestaat niet.' Gelukkig bestaat God ook niet...

Facebook verraadt 'zieke' werknemer

Kyle Doyle is iets te enthousiast aan de gang geweest met zijn Facebook-profiel. De 21-jarige Australiër heeft namelijk op zijn profiel gezet dat hij spijbelde van zijn werk. Geen probleem, maar helaas heeft Doyles baas de update van zijn profiel ook gelezen.

De Aussie schreef op zijn profiel dat hij na een nachtje stappen te brak was om te werken. Hij besloot om zich maar een dagje ziek te melden. Beetje dom om dit op een openbaar profiel te zetten, zo bleek al gauw.

De baas van Doyle mailde hem met de vraag waarom hij niet was komen opdagen. De immer trouwe werknemer repliede dat hij voor een vrije dag geen reden hoefde op te geven als hij ziek was. Doyles werkgever antwoordde het zeker te weten dat Doyle niet ziek was. Toen de arbeider vroeg om bewijs, stuurde zijn baas hem prompt de statusupdate van zijn profiel.

Ook Wit-Rusland klopt bij het IMF aan

Wit-Rusland heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om financiële steun gevraagd om de gevolgen van de kredietcrisis te kunnen weerstaan. Dat maakte het IMF vandaag bekend. Het zou gaan om een lening van 2 miljard dollar.

Volgens het IMF wordt de economie van Wit-Rusland hard geraakt door de kredietcrisis. Het land heeft door de onrust op de internationale financiële markten grote moeite om genoeg geld aan te trekken om aan zijn verplichtingen te voldoen. Daarnaast zijn de inkomsten uit de export sterk teruggevallen door de afzwakking van de wereldeconomie.

Eerder vroegen om dezelfde redenen al IJsland, Hongarije, Oekraïne en Pakistan om hulp van het IMF.

Volgens de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko is de financiële crisis het resultaat van "corruptie tot op het hoogste niveau in westerse landen".

 


Alexander Loekasjenko (foto: ANP)

ABP overweegt stappen tegen Fortis

Pensioenfonds ABP beraadt zich op stappen tegen het financiële concern Fortis. "We zijn in juni niet goed geïnformeerd door het bestuur van Fortis", aldus directeur vermogensbeheer Roderick Munsters donderdag. Hij sluit juridische stappen niet uit.

ABP kocht in juni voor bijna 500 miljoen euro aandelen van de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar. ABP stelde toen dat de koop "een mogelijkheid was om het aandeel Fortis te kopen op een aantrekkelijk prijsniveau". ABP betaalde 10 euro per aandeel. De aandelen zijn per stuk momenteel nog ongeveer 1 euro waard.

Fortis had volgens Munsters aangegeven verschillende stappen te ondernemen om de balans te versterken. "Ze zouden veel gaan doen, maar er is bijna niks gebeurd." Hij is "boos, verbaasd en geschrokken" door de situatie. Fortis werd onlangs opgesplitst en deels genationaliseerd nadat bleek dat het concern zwaar was getroffen door de kredietcrisis.

Het belang van ABP in Fortis bedroeg eind juni circa 2,5 procent. ABP wil niet zeggen hoe groot het belang in Fortis momenteel is of hoeveel het belang nog waard is. Munsters gaf wel aan dat ABP verliezen op omgevallen banken en verzekeraars heeft kunnen mijden. "Fortis is een uitzondering."

Klokkenluider Spijkers wint integriteitsprijs

Klokkenluider Fred Spijkers heeft de eerste Philip Brouwer Integriteitsprijs gewonnen. Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt door het tijdschrift Binnenlands Bestuur en het Dagblad van het Noorden. Dit jaar was het thema 'de burger versus de overheid'. Volgens de organisatie dankt Spijkers de prijs aan zijn 'niet aflatende inzet' om te voorkomen dat Defensie een dodelijk incident met een mijn in de doofpot kon houden.

In 1984 moest Spijkers, die toen als maatschappelijk werker in dienst was bij Defensie, de weduwe van een mijnruimer vertellen dat haar man door zijn eigen onvoorzichtigheid was omgekomen bij een ongeluk met een mijn. Hij weigerde dat omdat hij wist dat dit niet waar was. Bij Defensie was namelijk al jaren bekend dat de landmijn, die in 1983 ook al aan zeven militairen het leven had gekost, een ontwerpfout bevatte.

Spijkers kwam in een slepend conflict met Defensie, dat tot de dag van vandaag niet is opgelost. Begin september wees Spijkers een voorstel van Defensie af. Dat voorstel wekte volgens hem de schijn dat hem een gunst werd gedaan.

In maart van dit jaar bleek uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam dat ministers en staatssecretarissen het leven van de klokkenluider sinds het ongeluk onmogelijk hebben gemaakt. Ze zouden hem jarenlang hebben gedwarsboomd omdat hij het onrecht aan de kaak had gesteld.

Donderdagmiddag maakte juryvoorzitter Hans van den Hevel, emeritus hoogleraar integriteit, bekend dat Spijkers de prijs wint. Behalve een oorkonde krijgt Spijkers een kunstwerk van kunstenaar Hans Mes. Andere genomineerden waren Jan Frijters voor zijn publicaties over de betrouwbaarheid van geurproeven bij strafzaken, en Pieter den Hollander, in verband met zijn onderzoek naar door nazi's gestolen kunstwerken.

Rioch weg als trainer Aalborg

Aalborg en Bruce Rioch gaan per direct uit elkaar. De Britse trainer was al te verstaan gegeven dat zijn contract, dat eind dit jaar afloopt, niet zou worden verlengd.

De Deense landskampioen verloor dinsdag met 6-3 van Villarreal in de Champions League na eerdere nederlagen tegen Celtic en Manchester United. In de competitie houdt Aalborg na tien wedstrijden alleen Esbjerg onder zich.

RVD: Eurlings kocht huis Bonaire zonder voorkennis

Minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) bezit een tweede huis op Bonaire. Zijn aankoop heeft echter niets te maken met speculatie. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag laten weten.

De dienst reageerde op aantijgingen van PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman dat bewindslieden mogelijk met voorkennis vastgoed hebben gekocht op Bonaire. Ze zouden kunnen profiteren van een flinke waardestijging van vastgoed die wordt voorzien als Bonaire een speciale gemeente van Nederland wordt. Bewindslieden weten vaak eerder van dit soort besluiten, redeneert de PVV.

Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft volgens geruchten ook een tweede huis op Bonaire. De RVD ontkent dit.

 


Camiel Eurlings (foto: ANP)

Franse marine neemt negen piraten gevangen

De Franse marine heeft bij de Golf van Aden negen piraten gevangengenomen en overgedragen aan de Somalische autoriteiten. Het Franse ministerie van defensie heeft dit donderdag meegedeeld.

De piraten werden bij een routinecontrole op 185 kilometer van de dichtstbijzijnde kust in twee kleine boten onderschept. Ze hadden anti-tankraketten, diverse andere wapens en 'entermateriaal' aan boord. De negen werden aan de Somalische autoriteiten overgedragen onder de verzekering dat ze in overeenstemming met internationale conventies behandeld zouden worden, aldus het Franse ministerie.

Het Internationale Scheepvaartbureau in Maleisië meldde donderdag dat het aantal aanvallen van piraten voor de kust van Somalië dit jaar met 75 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Hennepplantage in Leerdam ontmanteld

Een hennepplantage met duizend planten is woensdagavond ontmanteld in Leerdam. Vier mannen zijn aangehouden, meldt de politie.

Een tip bracht de politie op het spoor van de hennepplantage in een bedrijfspand aan de Gildenstraat. De planten zijn vernietigd. Dienders hielden het pand vervolgens in de gaten en kregen zo twee mannen in het vizier. De beide Utrechters van 37 en 44 jaar oud verlieten het bedrijfspand en konden even later op de N484 bij Schoonrewoerd aangehouden worden.

Korte tijd later bezochten twee andere personen, een 28-jarige man uit Bodegraven en een 36-jarige man uit Utrecht, de plantage. Ook zij werden in de kraag gevat. Alle vier de arrestanten zitten vast en worden verhoord.

Kamer eist sneller lagere gasprijs

De gasprijs moet sneller naar beneden als ook de olieprijs daalt. Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) moet daarom maatregelen treffen. Dat eist een meerderheid van de Tweede Kamer donderdag.

Jan ten Hoopen (CDA) ergert zich eraan dat gas wel meteen duurder wordt als de olieprijs stijgt, maar dat andersom de gasprijs niet meteen volgt als de olie goedkoper wordt. In de eerste helft van dit jaar stegen de olie- en gasprijs beide met 67 procent. Maar toen vervolgens de olieprijs daalde met 29 procent, werd het gas maar 14 procent goedkoper. "De gasprijs daalt aantoonbaar minder snel. Omdat de markt niet goed werkt, betalen consumenten te veel", aldus het CDA-Kamerlid.

Ten Hoopen diende daarom een motie in waarin hij minister Van der Hoeven oproept om de werking van de gasmarkt te analyseren. Voor het eind van dit jaar moet de bewindsvrouw 'aanvullende voorstellen' doen om de marktwerking te verbeteren. Deze motie werd gesteund door VVD, SGP, PVV, D66 en ChristenUnie, samen goed voor een meerderheid.

Minister Van der Hoeven liet eerder in het debat weten dat dit niet zo één-twee-drie mogelijk is. "Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het is niet zo dat de gasprijs onmiddellijk daalt omdat er gisteren of vorige week een prijsdaling van de olie is geweest." Daarnaast komt de energieprijs op de markt tot stand. "Wat u vraagt, is ingrijpen in de markt", aldus de minister.

Acties dreigen bij Bijenkorf

Werknemers van de Bijenkorf gaan mogelijk actievoeren. Dat gebeurt als het bestuur van de warenhuisketen niet voor zaterdagavond over de brug komt met een goed aanbod voor een nieuwe cao. Voor alle vestigingen staan vanaf maandag voor de komende twee maanden acties gepland, meldt FNV Bondgenoten donderdag.

De werknemers gaan niet direct over tot werkonderbrekingen. Personeel van de vestiging in Groningen gaat maandag klanten informeren over de werkomstandigheden van de werknemers. Ook worden er ballonnen opgelaten in de winkel. "We willen het winkelend publiek laten weten dat de populaire Bijenkorf voor de werknemers helemaal niet zo'n leuke winkel is", zegt bondsbestuurder Henk van der Ploeg. Na Groningen is Rotterdam donderdag aan de beurt.

Volgens FNV Bondgenoten wordt er al sinds februari gesproken over een nieuwe cao. De bond eist een loonsverhoging van 3,5 procent. Verder moeten voorgestelde verslechteringen van de arbeidsomstandigheden van tafel.

[Gerucht] Rock Band 2 voor Wii naar 2009

Slecht nieuws voor alle mensen die hoopten op een Rockband 2 pakket van de Wii-Sinterklaas. Het gerucht gaat namelijk dat Rockband 2 (de bundel met instrumenten) verzet is naar januari 2009.

De mensen van Gamestop hebben een email onderschept waar dit nieuws in stond. Verdere informatie over de email is niet bekend. De mail claimt dat de bundel-versie met instrumenten verzet gaat worden naar 6 januari 2009. De mensen die het spel al gereserveerd hebben krijgen een mailtje dat hen het slechte nieuws vertelt.

Over de stand-alone versie van het spel is niets bekend; volgens Harmonix staat deze nog steeds gepland voor "ergens in december 2008".



Rock Band 2

Kabinet begonnen aan Chinareis

Een kabinetsdelegatie onder leiding van minister-president Jan Peter Balkenende is vanochtend in Peking ontvangen door de Chinese premier Wen Jiabao. De premier heeft daarmee een begin gemaakt met zijn officiële bezoek aan China, dat zeven dagen zal duren.

De ontvangstplechtigheid op de trappen van de Grote Hal van het Volk in Peking ging gepaard met veel ceremonieel vertoon. Vanaf het hermetisch afgesloten Plein van de Hemelse Vrede (Tian'anmen) vuurden zes kanonnen saluutschoten af, terwijl de premier samen met zijn Chinese ambtsgenoot de erewacht inspecteerde. Een militaire blaaskapel speelde de volksliederen.

 


Wen Jiabao en Jan Peter Balkenende (foto: ANP)

PVV aangevallen na beschuldigingen van fraude

PVV'er Hero Brinkman heeft de Tweede Kamer tegen zich in het harnas gejaagd door vermoedens van fraude uit te spreken. De Kamerfracties vinden het onverteerbaar dat Brinkman suggereert dat bewindslieden speculeren met onroerend goed op Bonaire, zonder dat hij namen noemt.

"Of dit punt moet van tafel of we gaan aangifte doen bij de politie. Maar we kunnen dit niet boven de markt laten hangen", verwoordde D66-Kamerlid Alexander Pechtold de onvrede over de aantijgingen. Vrijwel alle politieke partijen drongen erop aan dat Brinkman man en paard noemt.

Het PVV-Kamerlid zei vandaag informatie te hebben dat Nederlandse bewindslieden onroerend goed hebben gekocht op Bonaire. Brinkman is benieuwd naar het moment van aankoop, omdat de geplande staatkundige vernieuwing op de Antillen voor flinke waardestijging van zulke investeringen zou kunnen zorgen.

 


Hero Brinkman (foto: ANP)

Burgemeester Montreal opgetogen na gesprek

De burgemeester van Montreal, Gérald Tremblay, heeft gezegd dat er nog altijd hoop is voor de Grand Prix van Canada. Een delegatie van de Canadese overheid had vandaag een gesprek met Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

Tremblay zei na afloop: "We hebben een constructieve vergadering gehad. We weten nu beter wat precies de problemen zijn. We hebben nog veel werk te doen, maar er is nog altijd een mogelijkheid dat er in 2009 een Grand Prix van Canada wordt verreden, en in de jaren daarna."

Vanwege een financieel geschil met de organisatie van de race werd de Grand Prix van Canada twee weken geleden van de kalender van 2009 geschrapt.

Bulgaarse voetballer twee jaar geschorst

De UEFA heeft de Bulgaar Nikolai Pavlov voor twee jaar geschorst wegens doping.

De speler van Lokomotiv Sofia kreeg de schorsing wegens een positieve dopingtest bij het kwalificatieduel in de UEFA Cup tegen het Servische Borac Cacak in augustus. Ook de contra-expertise was positief. In zijn urine werden te hoge waarden van testosteron aangetroffen.

Pavlov heeft inmiddels beroep aangetekend. De testosteron zou hebben gezeten in medicijnen die de voetballer gebruikte.

FC Utrecht haalt bezem door technische staf

Het is crisis bij FC Utrecht. De clubleiding heeft bepaald dat er een frisse wind door de technische staf moet gaan waaien en dat heeft grote gevolgen. Zo zijn de contracten met de assistent-trainers John van Loen en David Nascimento per direct ontbonden.

De stap is opmerkelijk, aangezien Van Loen in maart zijn contract verlengde en werd gezien als mogelijke nieuwe hoofdtrainer. Ook keeperstrainer Maarten Arts en conditietrainer Rob Druppers dienen het veld te ruimen. Hoofdtrainer Willem van Hanegem blijft wel en gaat zelfs de media te woord staan, iets wat hij altijd aan Van Loen overliet. Ton Du Chatinier, dit seizoen actief als trainer van zaterdaghoofdklasser Spakenburg, wordt de nieuwe assistent van de Kromme.

Voorzitter Jan Willem van Dop legt de maatregel op de clubsite als volgt uit: "De laatste tijd merkten we dat de onderlinge chemie in de technische staf, maar ook met de spelersgroep, minder werd. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat de samenstelling van de trainersgroep, met uitzondering van de hoofdtrainer, al jaren hetzelfde is. In elk geval vinden wij het verstandig nu in te grijpen, zodat we de technische staf van nieuw elan kunnen voorzien."

Voorts laat Van Dop zijn licht schijnen over het nieuwe koppel: "Het is voor FC Utrecht heel goed dat iemand met de kwaliteiten en reputatie van Van Hanegem ook op de langere termijn aan de club kan bouwen. Met zijn aanblijven laat hij zien niet weg te lopen voor het nemen van verantwoordelijkheid. Met Du Chatinier hebben we iemand binnengehaald die zich niet alleen als trainer al volop heeft bewezen, maar die ook de clubcultuur van FC Utrecht goed kent. Wij verwachten veel van dit duo."

De namen van de nieuwe keeperstrainer en conditietrainer zullen later naar buiten worden gebracht.

FC Dordrecht trekt Van Loenhout aan

FC Dordrecht heeft een vervanger voor Marcel van der Sloot aangetrokken. De clubloze John van Loenhout komt naar de Krommedijk.

De 31-jarige Van Loenhout trainde al enkele tijd mee bij de Schapenkoppen. Nu beoogd spelmaker Marcel van der Sloot wegens een klaplong minimaal tot de winterstop is uitgeschakeld, besloot FC Dordrecht om Van Loenhout een contract aan te bieden voor de rest van het seizoen.

Van Loenhout speelde eerder als prof voor RBC Roosendaal, RKC Waalwijk, VVV-Venlo, De Graafschap en het Duitse SV Straelen. Eigenlijk zou hij dit seizoen voor zondaghoofdklasser Baronie uitkomen, maar de middenvelder stapte al snel op bij de club uit Breda. In Dordrecht moet hij voor de positie van nummer tien gaan concurreren met de Fransman Tommy de Jong. Van Loenhout speelde 332 competitieduels in de eredivisie en Jupiler League, waarin hij 84 treffers maakte.

Gemeenten sluiten coffeeshops

Vanmiddag hebben de burgemeesters van Roosendaal en Bergen op Zoom (Michel Marijnen en Han Polman) samen met de politie en het Openbaar Ministerie de oorlog verklaard aan de nederwiet. Alle acht de coffeeshops in de gemeenten zullen op termijn gesloten worden om zo de overlast die de shops met zich meebrengen uit te bannen.

Roosendaal en Bergen op Zoom hebben veel te maken met overlast van buitenlandse drugstoeristen, de handel in hennep en alle criminaliteit die daarmee samenhangt. Momenteel zijn er acht coffeeshops in de twee steden en alle acht zullen zij op termijn gedwongen worden hun deuren te sluiten. Per direct zullen de gedoogcriteria in de steden aangescherpt worden.

Aangescherpte criteria

Mochten de shops voor de 'oorlog' nog maximaal vijf gram wiet per klant per dag verkopen, vanaf nu is dat nog maar twee gram. Daarnaast zullen de boetes voor illegaal bezit (vijf tot maximaal dertig gram) omhoog gaan van 120 euro naar 180 euro. Tegelijkertijd zullen ook de illegale hennephandel en -teelt hard aangepakt worden, om verschuiving van het probleem te voorkomen.

De steden krijgen geen extra politiekracht tot hun beschikking om dit beleid uit te voeren. Het beleid dat de Roosendaal en Bergen op Zoom voeren wijkt sterk af van het landelijke gedoogbeleid dat er vanuit gaat dat steden met meer dan veertigduizend inwoners één of meerdere coffeeshops mogen gedogen voor de lokale markt.

Met dank aan Redcoon en rschenk voor de submit.

Kat terug na angstige rit op autodak

De Friese kater Diezel is gisteren teruggekeerd na een angstig avontuur te hebben meegemaakt. Twee weken geleden was de kat uit Grouw namelijk op een autodak gaan liggen. Bij het wegrijden bleek Diezel klem te zitten in de imperiaal en moest dus een heel eind meerijden.

Een paar dorpen verderop werd de kat opgemerkt door enkele voorbijgangers, die de bestuurder van het busje dwongen te stoppen. De kat kwam met de schrik vrij en zwierf twee weken door dorpen en akkers. Af en toe voorzag een dorpsbewoner Diezel van een schoteltje melk.

"Voor ons was het heel zwaar. Vooral de eerste week, mijn vrouw had er zelfs hoofdpijn van", vertelt het baasje van de kater. In de hoop Diezel terug te vinden, plakte het echtpaar overal posters van het beest op lantaarnpalen. Elke keer kwamen ze weer tevergeefs bij de kattenlijkschouwer als er een dode kat was binnengebracht.

Het geloof kwam weer terug toen ze van een buurman hoorden dat een collega onbedoeld de kat had meegevoerd en dat deze in Idaerd was gevlucht. "Daar hadden wij ook posters opgehangen." Niet lang erna belde een dorpsbewoonster met de mededeling dat ze de kater had zien lopen in het dorp. "We zijn er gelijk heengereden. Hij was enigszins vermagerd, maar reuzeblij dat hij ons weer zag."

 


Deze kat heb je liever niet op je dak

Microïds koopt rechten Cryo games

Iedereen die een jaar of tien geleden adventures speelde, kent de naam Cryo. Cryo was de Franse ontwikkelaar achter onder andere de Atlantis-serie en de Egypt-serie, en nog een handvol losse games waaronder Aztec, Louvre, China, Salammbo en HellBoy. Cryo ging failliet, een aantal medewerkers richtten Kheops Studio op en de rest werd gedeeltelijk overgekocht door DreamCatcher.

Gisteren heeft Microïds (studio achter Still Life en Post Mortem) de rechten verkregen op de catalogus van Cryo, wat inhoudt dat zij nieuwe games mogen ontwikkelen op basis van deze 'intellectual properties', dus bijvoorbeeld een derde deel over Versailles of een vervolg op Jules Verne Secret of the Nautilus. Het is eerste spel is zelfs al in ontwikkeling. Welke game dit precies is, is nog niet bekend, wel kunnen we deze al in het eerste kwartaal van 2009 verwachten. Ook zullen ze de games van Cryo binnenkort via digitale distributie opnieuw uitbrengen.



The Hoff komt naar Pain

De man die liever achterin een grote truck aan z'n auto sleutelde met een stel wetenschappers dan in z'n blote niksie in een jacuzzi te zitten met een mooie dame aan z'n zijde. De man die samen met Pamela en Carmen over een hagelwit strand rende. We hebben het natuurlijk over The Hoff, ook wel bekend als David Hasselhoff. De zanger/regisseur/producent/acteur met de zwarte Trans-Am aan z'n zijde zal binnenkort een nieuwe carrière op z'n CV kunnen bijschrijven: videogamepersonage.



The Hoff gaat namelijk een hoofdrol vervullen in de game Pain, die op PSN te downloaden is. Je kunt David downloaden tegen een kleine vergoeding om hem vervolgens met een katapult door de omgeving heen te schieten. Doel van de game is om zoveel mogelijk chaos en destructie te veroorzaken. Aangezien Hasselhoff niet alleen voor z'n 'looks' is aangenomen, heeft hij ook speciaal voor Pain het nummer "Do You Really Want To Hurt Me" van de Culture Club opnieuw opgenomen.

Hoff-day is 6 november in de VS, of en wanneer Europa ook met de held van Knight Rider mag spelen is nog niet bekend.


En toen zat de Knight Rider-themesong in je hoofd...

Verander als lelijk eendje in een zwaan met Project Beauty

"Gamers zijn nerds en nerds zijn lelijk", een erg vaak gehoord vooroordeel. Voor iedere nerd die het met dit vooroordeel eens is, is er echter de redding op komst. Een redding vanuit het land met de rijzende zon: Project Beauty! Een schoonheidsspel dat ontwikkeld wordt door SEGA in samenwerking met cosmeticaproducent Shiseido voor de Nintendo DS. Niet langer hoef je dus meer lelijk te zijn en je te schamen op feestjes. Met Project Beauty wordt immers ieder nerd een hunk of chick, althans als we onderstaand filmpje mogen geloven:

Shell ook tegen standaardmotoren

Shell, die al jarenlang de brandstofleverancier is van Ferrari, heeft ook gezegd tegen de invoering van standaardmotoren te zijn. Dit omdat er dan hoogstwaarschijnlijk maar met een soort brandstof gereden zal worden.

"We vinden het een erg slecht idee. We willen dat de Formule 1 het ultieme laboratorium blijft voor brandstoffen en smeerolieën", aldus Juan Carlos Perez, General Manager of Global Sponsorships van Shell, tegen Sport1.de. "Als dit doorgaat is de kans groot dat Shell zal besluiten zich uit de autosport terug te trekken."

DVD: A Bit of Fry and Laurie

Hugh Laurie en Stephen Fry zijn zeker niet de meest bekende komieken uit het Verenigd Koninkrijk. Toch waren ze begin eind jaren tachtig, begin jaren negentig bijzonder populair met hun satirisch programma A Bit of Fry and Laurie. Stephen Fry is heden ten dage met name in Engeland nog regelmatig te zien (en internationaal te horen als voice-over bij de Harry Potter films), maar met name Hugh Laurie is tegenwoordig bij het grote publiek bekend, als House M.D.. De vruchten van hun samenwerking, toen nog als vrij jonge en onervaren komieken, zijn sinds kort op dvd verkrijgbaar. Vorig jaar kwam hun eerdere samenwerking, Not the Nine O'Clock News, al uit op dvd en nu is het tijd voor A Bit of Fry and Laurie Te beginnen met het eerste en tweede seizoen.

NSFW: Trailer Bikini Zombie Slayers

Bikini Zombie Slayers, dat klinkt op zijn minst interessant. Om er een beeld van te kunnen krijgen hebben de developers een trailer online gezet. Let op; niet geschikt om te bekijken als je baas achter je staat!

Onechanbara: Bikini Zombie Slayers is de ultieme evolutie in een third-person bloedspetterende hack'n slash game. Spelers kruipen in de rol van de mooie doch dodelijke Aya of haar kleine zusje Saki, die beide hun legendarische samurai-skills volledig moeten benutten om de legioenen zombies die hun stad terroriseren te trotseren. Al vechtende komen de zusjes erachter wie of wat achter de zombie-aanvallen zit.

Resident Evil 5-site krijgt make-over

Bij een game waarbij de monsters niet lelijk genoeg kunnen zijn hoort natuurlijk een site die niet mooi genoeg kan zijn. Dit moeten ook gedacht hebben, toen ze tot de conclusie kwamen dat de Resident Evil 5-site niet goed genoeg was. Vandaar dat de site nu een herlancering heeft gekregen met nieuwe content en een compleet vernieuwde interface. Zo kun je nu dankzij het nieuwe Flashdesign door de straten van het Afrikaanse Kijuju wandelen tot je op 13 maart de game zelf in huis haalt. De site is hier te bereiken. De jongere gamertjes zullen echter iets langer moeten wachten (of een leugentje voor bestwil vertellen), want de site is 'beveiligd' met een leeftijdspoort.

Net als het lijkt dat de dreiging van Resident Evil voorbij is, steekt een nieuw gevaar zijn kop op. Chris Redfield, die de hele wereld heeft afgereisd op zoek naar het gevaar, gaat naar Afrika waar bioterrorisme mens en dier verandert in hersenloze zombies. Ditmaal zal je als speler niet alleen bang zijn voor de gevaren van de nacht, maar ook die je tegenkomt in het felle zonlicht.

Borsten krimpen door koffie

Vrouwen die drie of meer kopjes koffie per dag drinken, kunnen last krijgen van krimpende borsten. Dit beweren Zweedse onderzoekers. Een bepaald gen dat ongeveer de helft van de vrouwen bezit zou de veroorzaker zijn.

Voor het onderzoek werd de borstomvang van driehonderd vrouwen gemeten. Ook moesten zij aangeven hoeveel koffie zij per dag dronken. Uit het onderzoek bleek dat drie kopjes per dag genoeg was om de borsten te laten krimpen en dat het effect groter wordt bij ieder kopje dat per dag extra wordt gedronken.  

De Zweedse professor Helena Jernstroem zegt dat het koffie drinken een groot effect heeft op de borstomvang van vrouwen. "Maar vrouwelijke koffieliefhebbers moeten niet vrezen dat hun borsten op een nacht weg zullen zijn. Ze worden wel kleiner, maar het niet zo dat ze plots zullen verdwijnen", aldus de professor.

Uit het onderzoek bleek ook dat regelmatig cafeïnegebruik het risico op borstkanker vermindert. De koffie zou namelijk invloed hebben op het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Door koffie te drinken zou het metabolisme van vrouwen veranderen en zou het oestrogeen beter groeperen. De onderzoekers voegden er nog aan toe dat vrouwen met veel borstklieren een grotere kans hebben dat ze kanker krijgen.

Met dank aan cybermans voor de submit.

Duizenden kunstwerken overheid zoek

De Nederlandse overheid weet van 3.375 kunstwerken niet waar deze zijn. Veel werken zijn aan overheidsinstellingen uitgeleend en de verwachting is dat deze nooit meer boven water komen. Het betreft werken van zowel moderne als klassieke kunstenaars.

Het Instituut Collectie Nederland (ICN), dat het beheer voert over de Rijkskunstwerken, heeft onlangs een inventarisatie gemaakt van alle uitgeleende kunst. Het aantal vermiste stukken is in drie jaar tijd gegroeid van ruim 2.000 naar meer dan 3.300. Voorheen werd alleen bijgehouden wat er aan kunst aanwezig was (en verdween) op ministeries. "Sinds een jaar voegen we alle vermissingen toe, ook de werken die bij andere overheden, zoals provincies, gemeenten en ziekenhuizen zijn zoekgeraakt", aldus een woordvoerder van ICN.

Sommige verdwenen kunstwerken zijn bijvoorbeeld aan ambtenaren meegegeven als afscheidscadeau. Andere zijn gestolen of door administatieve fouten kwijtgeraakt, zoals een schilderij van Karel Appel dat jaren is zoek geweest. Evert Rodrigo, hoofd Collecties van ICN: "Een deel zal moeten worden afgeschreven, maar ik ben ervan overtuigd dat de rest nog wel eens opduikt".

Media verdeeld over PSV

De Telegraaf, AD Sportwereld en de Volkskrant hebben allen een verschillende mening over de wedstrijd van PSV gisteren.

De Telegraaf en AD Sportwereld zeggen dat de zege te danken is aan het sterke spel van PSV. De kranten verschillen wel van mening over het wedstrijdbeeld. De Volkskrant onderstreept vooral de zwakte van de tegenstander. "Het spel dat Marseille woensdag etaleerde in Eindhoven was ondermaats en gespeend van vrijwel elk gevaar." De Volkskrant heeft echter ook complimenten voor PSV: "Met de voortreffelijk spelende Bakkal als vooruitgeschoven middenvelder achter diepe spits Koevermans en Afellay in een vrije rol op de linkerflank ging er zowaar weer wat dreiging uit van het aanvalsspel van PSV."

Alle kranten prijzen Danny Koevermans die verantwoordelijk was voor de twee treffers. Wel benadrukt de media dat de Eindhovenaren veel kansen nodig hadden om tot scoren te komen. "Anderzijds zal het Stevens hebben gerustgesteld dat zijn verbouwde team nu ook vanuit open veldspel uitgespeelde kansen heeft weten te creëren", aldus De Volkskrant. AD Sportwereld zag ook een PSV dat durfde te voetballen: "Met een gezonde dosis agressie veroverde PSV gedurende de wedstrijd een groot veldoverwicht."

Armstrong: "Tour de France 2009 zeer interessant

Het is onzeker of zevenvoudig winnaar Lance Armstrong aan de Tour de France van 2009 meedoet. De Amerikaan heeft echter wel gereageerd op de bekendmaking van de route van La Grande Boucle van volgend jaar.

"De route van de Tour de France 2009 komt bij mij over als innovatief en zeer interessant. Van de start in Monte Carlo met een tijdrit van vijftien kilometer, tot de herinvoering van de ploegentijdrit, van de etappes in mijn voormalige woonplaats Gerona helemaal naar een ander bezoek aan een oude vriend; de Ventoux. Ik kon mij niet een meer afwisselende Tour wensen," aldus Armstrong.

"Terwijl er een beetje spanning was en diverse discussie met de Tour en de organisatoren, ben ik mij er terdege van bewust dat er een nieuwe leiding is bij de ASO en kijk uit naar de komende gesprekken om tot een gemeenschappelijk doel te komen. Of het nu het promoten van Livestrong, de wereldwijde kankercampagne, is of de grootste wielerwedstrijd laten zijn wat het verdient, ik kijk uit naar volgend jaar. Ik wil ook de inzet van de UCI erkennen voor hun manier van strijden tegen dopinggebruik, een houding die onovertroffen is in de sportwereld."

De Amerikaan sprak ook nog over het kopmanschap bij het team van Astana. "Tot slot, over het leiderschap in het Astana-team van 2009. Het is niet logisch om al in oktober een leider aan te wijzen. We zijn bij Astana gezegend met het sterkste team ter wereld en ik kijk er naar uit om met deze geweldige renners te koersen. Ik loop lang genoeg mee om te weten dat wielrennen een teamsport is en ik zal me volledig toewijden aan de sterkste renner, in welke race dan ook. Of het nu Alberto Contador, Levi Leipheimer of Andreas Klöden is."

*Pats* *Boem* *Tjing* in Castlevania: Judgment-trailer

"Wat Nintendo kan, dat kunnen wij ook!" moeten de mannen van Konami gedacht hebben, toen ze met het idee van Castlevania Judgment op de proppen kwamen. Nintendo was het immers al eens eerder gelukt om met personages uit diverse platformgames een fightinggame te maken. In het begin van 2009 is het dan ook zover, want dan komt Konami's eerste Castlevania fightinggame uit voor de Wii: Castlevania Judgment. Hieronder alvast wat beelden:

Een fightinggame in het universum van Castlevania. Speel met Dracula, Simon en vele andere en maak gebruik van wapens als Holy Water en Magic Spells.

Patch 1.01 LittleBigPlanet is uit

Het zal velen misschien verbazen, maar de eerste patch voor LittleBigPlanet is uit. De game is uitgesteld omdat er teksten uit de koran in zouden zitten en dus is het vreemd dat er al een patch voor is verschenen. Deze patch zal helaas het probleem van de bewuste koran teksten nog niet oplossen.

De patch bevat meer kleding voor je Sackboy en de online functies zijn verbeterd. Ook is het na deze patch mogelijk om je jetpack af te schudden met het indrukken van de O-knop, en hoef je dus niet meer je sixaxis te schudden. Volgens Media Molecule zal het probleem van de koran teksten in een volgende patch verholpen worden.

LittleBigPlanet ligt, als alles goed gaat, vanaf 7 november in de Europese winkels.

Nancy - Feyenoord in de supermarkt

De technisch directeur van Feyenoord, Peter Bosz, verbaast zich over het feit dat iedereen in Frankrijk aan een kaartje kan komen voor de UEFA Cup-wedstrijd tussen Nancy en Feyenoord.

"Nu kun je weer kaarten kopen bij de supermarkt. Tja. Wat moet je als club dan beginnen?", aldus Bosz.

Begin vorige week besloten de twee voetbalclubs na overleg dat er strenge veiligheidsmaatregelen werden getroffen. Zo zullen er geen Nederlandse supporters worden toegelaten tot het stadion waar de wedstrijd vanavond wordt gespeeld.

"Ajax synoniem voor Europees voetbal"

De trainer van Aston Villa, Martin O’Neill, heeft in The Times vol lof gesproken over Ajax, vandaag de opponent van de Engelse subtopper in de groepsfase van de UEFA Cup.

"Ik heb ze de afgelopen tijd vaak bekeken en vind ze, zoals het een Ajax-team betaamt, erg sterk in balbezit. De UEFA Cup geeft iets extra’s aan ons seizoen, zeker als we deze teams op bezoek krijgen. Ajax is synoniem voor Europees voetbal, aldus O’Neill, die in 2001 in dienst van Celtic Ajax versloeg in de voorronde van de Champions League.

De trainer van de Engelse club denkt dat Villa in staat is om zich, in een groep met naast Ajax ook Hamburger SV, MSK Zilina en Slavia Praag, te plaatsen voor de volgende ronde. "De UEFA Cup gaat na de winterstop verder en dan hopen wij er nog bij te zijn."

Lammerts maakt selectie EK veldrijden bekend

Bondscoach Johan Lammerts heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de EK veldrijden op 2 november in het Franse Liévin. Naast kopvrouw Daphny van den Brand zitten Saskia Elemans, Arenda Grimberg, Reza Hormes-Ravenstijn, Sanne van Paassen en Linda van Rijen bij de groep.

De afgelopen twee jaar won Van den Brand De Europese titel. Afgelopen weekend was ze de sterkste in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Belgische Kalmthout.

Woede om Zweeds hakenkruisbloemperk

De inwoners van Aneby keken gisteren vreemd op toen zij in het bloemenperk van een rotonde staarden. De bloemen op de rotonde in de Zweedse plaats waren namelijk in de vorm van een hakenkruis gerangschikt.

Hierop regende het klachten bij de gemeente. De verantwoordelijke schoffelaar werd er meteen opuit gestuurd om de bloemetjes in een andere vorm te planten. "We kregen de een na de andere klacht over het patroon van het bloemenperk op de rotonde en hebben direct actie ondernomen", laat gemeentewoordvoerder Bo Davidsson weten. "Mensen zagen een swastika in het patroon, maar naar mijn idee stelde het een soort wiel voor."

Een van de ambtenaren van de plantsoenendienst heeft tegenover de Zweedse media verklaard dat het idee gejat is van een rotonde in Helsingborg. Aangezien de rotonde in Aneby veel kleiner is, is daar het patroon een beetje verkeerd uitgevallen.

Urkers gewaarschuwd voor Halloween

Via een open brief in de lokale krant zijn Urkers gewaarschuwd voor het vieren van Halloween. "Het is spelen met de aartsvijand van God. En geestelijk gezien, spelen met uw eeuwig leven", menen de dominees die de brief hebben ondertekend.

De dominees vragen degenen die de brief lezen om niet naar pretparken te gaan waar Halloween gevierd wordt, daarnaast wordt het afgeraden om Halloweenfeesten op Urk te bezoeken.

Halloween

Op 31oktober wordt Halloween met name gevierd in Ierland, Groot-Brittannië en Amerika. In Nederland is het feest de laatste jaren in opmars. Wanneer het donker wordt gaan de kinderen verkleed bij de huizen langs waar zij vragen om snoep.

Halloween vindt zijn oorsprong bij de Kelten, die met het feest onder andere de oogst vierden. Volgens de Kelten keerden de geesten van iedereen die dat jaar gestorven was terug op zoek naar een nieuw lichaam. Het gebruik is later 'verkerstend' met de viering van Allerheiligen en Allerzielen.

Een toelichting op de brief van de dominees wordt tijdens de uitzending van Omroep Flevoland gegeven.

Met dank aan Ouwesok en WhiteTiger1 voor de submit.

Van Basten beducht op standaardsituaties Engelsen

Ajax treft vanavond in zijn eerste groepswedstrijd in de UEFA Cup het Engelse Aston Villa. Ajax-trainer Marco van Basten beschouwt de Engelsen als de favoriet voor dit duel.

"Ik heb een aantal wedstrijden bekeken. Aston Villa heeft een goed elftal met veel ervaren spelers, die in de Premier League gewend zijn om op een hoog niveau te spelen," zei Van Basten tegen de aanwezige media aan de vooravond van de confrontatie met Aston Villa. "Ajax kende in Europa een aantal moeilijke jaren en hoopt stap voor stap terug te keren. Tegen ploegen als Villa en HSV is dat niet makkelijk."

Van Basten vindt dat zijn ploeg tegen de Engelsen met name attent moet zijn bij dode spelmomenten. "Aston Villa heeft 60 procent van zijn doelpunten uit standaardsituaties gemaakt. Daar ga ik heel aandachtig met de spelers over praten."

Pearl Jam 'hackt' site Belgische zangeres

Pearl Jam is op oorlogspad. Ten minste, zo leek het dinsdagavond. Wie een kijkje wilde nemen op de site van de site van het Belgische zangeresje Natalia Druyts, kwam namelijk bedrogen uit. In plaats van foto's van de mooie Belgische, werden de fans getrakteerd op de ouwe koppen van de Amerikaanse rockers.

Even brak er paniek uit bij onze zuiderburen. Zou de rockband de site van de nieuwe Belgische belofte hebben gehackt? Niets bleek echter minder waar.

"We zijn overstelpt door telefoontjes en e-mails van Natalia-fans, maar we kunnen hen geruststellen", aldus een woordvoerder van haar management. "In Nederland zijn ze de site aan het updaten en daarbij is een foutje gemaakt." Het heeft de hele dag geduurd om de fout te herstellen. 

Goeie actie van Pearl Jam!

Japanner bekent moord om lotto-prijs

Een 51-jarige Japanse krantenbezorger heeft bekend dat hij zijn vriendin heeft vermoord na het winnen van een grote geldprijs in de lotto. Het echtpaar had 200 miljoen yen, ruim anderhalf miljoen euro, gewonnen en kreeg ruzie over de besteding. Een jaar nadat het stel het prijzengeld ontving verdween de vrouw. 

Buiten haar vriend om wist niemand van het grote geldbedrag dat het stel had gewonnen. Op aanwijzingen van de vriend heeft de politie de stoffelijke resten van de vrouw inmiddels gevonden. De vriend zegt dat hij met het grootste deel van het prijzengeld zijn schulden af heeft gelost. Deze schulden bouwde hij op nadat zijn bedrijf failliet was gegaan. 

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

Sollied: "Liever tegen AC in Milaan"

Heerenveen-trainer Trond Sollied vindt de ontmoeting met AC Milan vanavond een fantastisch affiche, maar hij had toch liever in Milaan gespeeld.

"In Europa moet je normaal gesproken thuis de punten pakken. Wat dat betreft hadden we beter VfL Wolfsburg in Heerenveen kunnen treffen en AC Milan uit”, aldus Sollied

Spits Gerald Sibon is overigens hersteld van een griepje, terwijl middenvelder Christian Grindheim ook pijnvrij is. Het duo kan vanavond in de basis starten.

Wisgerhof: "Geen makkelijke wedstrijd"

NEC speelt vanavond in Kroatië zijn eerste duel in de groepsfase van de UEFA Cup. Opponent Dinamo Zagreb is van een ander niveau dan Dinamo Boekarest, de ploeg die een ronde eerder werd verslagen door de Nijmegenaren.

"De spelers zijn allemaal individueel een klasse beter. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden", aldus aanvoerder Peter Wisgerhof. "Het is belangrijk dat we ons eigen spel blijven spelen en dat we het hoofd koel houden".

Momenteel staat de ploeg bovenaan in de Kroatische competitie.

Chinese dissident krijgt Sacharov-prijs

De prominente Chinese dissident Hu Jia krijgt de Sacharov-mensenrechtenprijs van het Europees Parlement. Dat hebben de fractievoorzitters in het Europees Parlement donderdag besloten. Ze leggen daarmee protesten van de Chinese regering tegen Hu Jia's kandidatuur naast zich neer.

De Chinese ambassadeur in Brussel had brieven geschreven aan voorzitter Hans Gert Pöttering van het Europees Parlement en aan de fractievoorzitters waarin hij met "ernstige schade" aan de relaties tussen de EU en China dreigde, als het EP Hu Jia de prijs zou geven.

De brieven en telefoontjes zetten kwaad bloed bij Europarlementariërs. "Wij aanvaarden geen enkele druk. De prijs wordt uitgereikt in Straatsburg en niet in Peking", zei parlementsvoorzitter Hans Gert Pöttering.

Hu Jia, die vooral op internet actief is, werd eind vorig jaar opgepakt en in april wegens staatsondermijnende activiteiten veroordeeld tot een celstraf van drie en een half jaar. Hij strijdt vooral voor Chinezen met aids, voor bedreigde diersoorten en voor de slachtoffers van het neerslaan van de opstand in 1989 in Peking.

Hu Jia was voorgedragen door de liberalen en de Groenen in het EP. Hij kreeg al snel ook de steun van de christendemocraten, waarmee er een meerderheid voor zijn kandidatuur in het parlement was.

Hu Jia  (foto: ANP)

Voorzitter Marseille laakt instelling ploeg

Pape Diouf, de voorzitter van Olympique Marseille, is verbijsterd over het optreden van zijn team in de Champions League-confrontatie tegen PSV (2-0) van gisteren.

"Het kost even tijd om deze teleurstelling te slikken, geen twijfel. We moesten hier een resultaat weghalen, maar we bleven ver verwijderd van ons niveau," aldus Diouf in L’Équipe.

De voorzitter van de Franse club miste bij zijn team de echte wil om te winnen. "Het leek wel of ze tegen Laval moesten in de competitie in plaats van PSV in de Champions League. Dat doet me nog het meeste pijn, dat we niet tot het uiterste gingen. Ik heb er geen plausibele verklaring voor; zondag tegen Paris Saint-Germain verwacht ik een reactie."

Selectief en veilig geheugen wissen mogelijk

Selectief je geheugen wissen is geen Science Fiction meer.

Onderzoekers in Georgia (VS) en Shanghai hebben samen een methode gevonden om op een selectieve en snelle manier bepaalde herinneringen te wissen in de hersenen van muizen. Voorwerpen en bepaalde situaties werden spontaan vergeten door chemisch-genetische stimulatie van bepaalde gebieden in de hersenen. Alhoewel extrapolatie naar mensen nog ver weg is kunnen deze bevindingen grote gevolgen hebben voor mensen die bijvoorbeeld traumatisische ervaringen of angststoornissen hebben opgelopen.

Australische 'Jihad Jack' vrijgesproken

Een Australiër die een tijd in een trainingskamp van Al-Qaida in Afghanistan doorbracht en daar Osama bin Laden ontmoette, is donderdag vrijgesproken van het aannemen van geld van de terreurgroep. Wel werd de man veroordeeld voor het in bezit hebben van een vals paspoort.

Het oordeel van de jury betekende voor de 35-jarige tot de islam bekeerde Joseph Thomas, door de Australische media 'Jihad Jack' genoemd, het einde van zijn tweede rechtszaak en vijf jaar gerechtelijke vervolging.

Thomas werd in 2003 opgepakt in Pakistan, van waaruit hij met een vals paspoort terug wilde reizen naar Australië. Kort voor zijn arrestatie was hij in Pakistan aangekomen vanuit Afghanistan, waar hij naar eigen zeggen een trainingskamp van Al-Qaida bezocht en Bin Laden ontmoette. Hij realiseerde zich pas dat hij in een kamp van Al-Qaida was beland toen hij de terreurleider zag, die hij later 'erg beleefd, nederig en verlegen' zou noemen. Dat was nog voor de aanslagen in New York van 11 september 2001. Hij was naar zijn zeggen naar Afghanistan vertrokken om de Taliban te helpen. Volgens de aanklagers ontving de Australiër voor zijn vertrek uit Afghanistan drieënhalf duizend dollar en een vliegticket van Al-Qaida.

Na zijn arrestatie werd Thomas teruggebracht naar Australië en aangeklaagd onder de strenge terreurwetgeving die na 11 september 2001 was ingevoerd.

In 2006 werd hij tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het aannemen van geld van een terroristische organisatie en het bezit van een vals paspoort, maar de veroordeling werd in hoger beroep teruggedraaid. De aanklagers hadden volgens de beroepsrechter een verhoor dat de Australische politie Thomas in Pakistan afnam niet mogen aanhalen, omdat daarbij gedreigd zou zijn de Australiër te executeren of naar Guantanamo te deporteren.

Na zijn vrijlating volgde een nieuwe rechtszaak. Thomas had in interviews met de media over Bin Laden gesproken en de aanklagers gebruikten deze gesprekken als nieuw bewijsmateriaal. Maar donderdag werd hij dus opnieuw grotendeels vrijgesproken. Voor het bezit van een vals paspoort kan hij overigens tien jaar gevangenisstraf krijgen. Sinds zijn terugkeer naar Australië heeft Thomas het geweld afgezworen.

Financiële crisis raakt ook pensioenfondsen

Ook de pensioenfondsen worden geraakt door de financiële crisis. Dat blijkt volgens de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen uit de kwartaalcijfers waarmee de Nederlandse pensioenfondsen donderdag naar buiten komen. Het afgelopen kwartaal is stevig ingeteerd op de reserves. De fondsen hebben naar eigen zeggen echter zo veel geld op voorraad dat de pensioenen geen gevaar lopen.

De hoogte van de pensioenen kan wel worden aangetast: de vereniging verwacht dat een deel volgend jaar niet of minder dan normaal stijgt. De vorige keer dat dit gebeurde, was in de jaren na de beurscrisis van 2001. Dit werd volgens de vereniging vorig jaar deels ingehaald; toen kregen gepensioneerden een extra verhoging.

Bij het op een na grootste pensioenfonds ter wereld ABP is de verhouding tussen de waarde van beleggingen en de uitgaven gezakt tot 118 procent, een verlies van 9,8 procent. Het fonds laat donderdag weten dat het nu nog een vermogen van 195 miljard heeft. Nu het fonds onder het minimum van 125 procent is gekomen, is het verplicht met een herstelplan te komen. Dit is voor het eind van het jaar gereed, benadrukt bestuursvoorzitter Elco Brinkman. "We blijven pensioenen uitkeren."

ABP besluit in december in hoeverre het pensioen wordt aangepast aan de gestegen lonen. Normaal stijgt de uitkering ieder jaar om gestegen prijzen te compenseren, maar het is de vraag of dat dit jaar ook gebeurt. Het besluit over de hoogte van de pensioenen wordt doorgaans in november genomen. Toezichthouder De Nederlandsche Bank heeft de pensioenfondsen door de onrust op de markten dit jaar echter meer tijd gegeven.

De slechte resultaten hebben volgens het tweede pensioenfonds van Nederland PFZW 'mogelijk' gevolgen voor de hoogte van de uitkering. Ook PFWZ neemt het besluit in december. Het fonds heeft in het derde kwartaal vijf miljard euro op de beurs zien verdampen en heeft nog 81,9 miljard euro over. PFZW gaat over het beleggingsbeleid van pensioenbeheerder PGGM.

PFZW-directeur Peter Borgdoff wijst erop dat pensioenfondsen zich richten op de lange termijn. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze deelnemers ook in de toekomst een goed pensioen kunnen bieden."

Eerder werd al bekend dat Nederlandse pensioenfondsen samen zeshonderd miljoen euro op voorraad hebben. Jaarlijks wordt twintig miljard aan uitkeringen besteed. Ieder jaar komt 25 miljard euro binnen, maar dat geld wordt belegd voor toekomstige pensioenen.

Toyota dreigt met verlaten Formule 1

Het team van Toyota dreigt uit de Formule 1 te stappen wanneer de FIA haar plannen doorzet om standaardmotoren in te voeren. De Japanse autofabrikant vindt de sport niet meer interessant wanneer er niet meer met eigen motoren gereden mag worden.

"Voor Toyota zou dit een reden zijn om de Formule 1 te verlaten", zei John Howett, president van Toyota en vice-president van de FOTA, tegen Sport1.de. "Een standaardmotor is geen optie. Dan zou het ook geen Formule 1 meer zijn", aldus Luca Marmorini, chef van de motorenafdeling.

Max Mosley vindt de invoering van standaardmotoren een goede manier om kosten te besparen. De FIA deed afgelopen weekend zelfs al voorstellen voor een ontwerp van een standaardmotor.

FOK!sport bij opening schaatsseizoen

Op 22 oktober werd het nieuwe schaatsseizoen officieel geopend. FOK!sport was aanwezig op de Vechtsebanen in Utrecht, waar Sven Kramer, Carl Verheijen, Annette Gerritsen en Jacques de Koning hun opwachting zouden maken. Hieronder vind je een impressie van deze dag.

Rond de klok van 13:00 uur kwam ik aan op de Vechtsebanen in Utrecht. Voorafgaand aan deze dag wist ik nog niet of ik met de trein of de auto moest gaan. Het openbaar vervoer bleek uiteindelijk de beste keuze, omdat het in de ochtend al op de ring van Utrecht vast stond. Ik begaf me door een grote deur en werd naar een tafel gestuurd waar ik me moest melden. De uitnodiging werd ingenomen en mijn pols werd van een paars armbandje voorzien. Ik had me namelijk ingeschreven voor de handtekeningensessie. Het was ook mogelijk om deel te nemen aan de diverse clinics, maar dat zag ik niet zitten.

Toen ik de ijsbaan had gevonden, waren er al flink wat mensen rondjes aan het rijden. Na een half uur rondlopen werd de middag geopend. Men wist te melden dat de helikopter met de schaatsers rond 14:30 uur zou arriveren. Tot die tijd kregen de aanwezige mensen de kans om deel te nemen aan een schaatsclinic (langebaan of kunstrijden). Daarnaast had men ook de mogelijkheid om zelf wat rondjes te rijden.

Tegen 14:30 uur werd iedereen van het ijs gehaald, want de helikopter was in de buurt. Na een paar spannende minuten, aangezien er toch veel kinderen waren, landde het gevaarte op het middenterrein van de Vechtsebanen. Een luid gejuich en geschreeuw was het gevolg, nadat de schaatsers zich allemaal hadden laten zien. Het kwartet werd al snel naar de gastheer van de middag geleid, zodat zij een aantal korte vragen konden beantwoorden.

De spreker begon bij Carl Verheijen en vroeg hem hoe hij het vond om weer terug te zijn. "Ik vind het geweldig om weer op de Vechtsebanen te staan, aangezien ik hier mijn allereerste rondjes heb gereden." Daarna was Annette Gerritsen aan de beurt. Zij kreeg de vraag wat ze doet om zo snel te zijn. "Ik doe veel aan sporten, waar je veel snelheid mee kan genereren. Het sprinten zelf en wielrennen zijn een aantal voorbeelden hiervan."

De Koning kreeg dezelfde vraag als Gerritsen en antwoordde: "Ik ben eigenlijk met hele snelle spieren geboren, dus ik heb dat van mezelf al." Tot slot kreeg ook Kramer nog een vraag voor zijn kiezen, namelijk wat zijn volgende doel is. "Ik heb al zoveel gewonnen, zelfs een zilveren medaille op de Olympische Spelen. Toch zou ik graag nog een keer een gouden plak om mijn nek willen hebben." Ook werd hem gevraagd aan welke wedstrijden hij komend seizoen gaat deelnemen. "Volgend jaar worden de Olympische Winterspelen gehouden, dus dit jaar zal ik me voornamelijk op het EK en WK gaan richten."

Na het vragenrondje mocht het viertal zich gaan omkleden om een korte demonstratie te laten zien. Allereerst werd er een aantal rondjes warm gereden, want met koude spieren kan je niet veel uitrichten. Vervolgens vormden drie van de schaatsers het treintje. Daarna voerden De Koning en Gerritsen een glijdende start uit. Dat houdt in dat je langzaam gaat, maar ineens veel snelheid moet maken. Verder lieten Verheijen en Kramer nog een aantal technieken zien om een vijf of tien kilometer succesvol te voltooien. Dit deden zij met lange slagen en tegelijkertijd probeerden ze een hoge snelheid (rond de 55 kilometer per uur) vast te houden.

Na deze korte demonstratie kleedden Gerritsen, Kramer, De Koning en Verheijen zich weer om voor de handtekeningensessie. In de tussentijd liet Barbara de Loor zich nog even zien. De oud-schaatsster kwam namelijk even vertellen over de Aegon Junior Schaatsspelen, die ook officieel van start zijn gegaan. De komende weken zal ze met een truck door het hele land reizen in het kader van 'Het ijs komt naar je toe'. Met deze truck wordt een aantal scholen bezocht, waarmee ze een hele dag op een synthetische ijsbaan zullen staan.

Na de uitleg van De Loor kon iedereen een handtekening van zijn of haar favoriet gaan ophalen. Uiteindelijk bleek er maar een half uur beschikbaar te zijn, aangezien het kwartet om 16:00 uur alweer werd opgehaald. Veel mensen, waaronder ikzelf, konden daardoor zonder handtekening huiswaarts keren. De gastheer van deze middag liet echter weten dat het via de website van de Nederlandse schaatsbond mogelijk was om alsnog aan handtekeningen te komen. Toch was dit slechts een pleister op de wond, want wie wil nu niet een handtekening van zijn idool persoonlijk in ontvangst nemen?

Rond de klok van 16:00 uur verliet ik de Vechtsebanen, aangezien ik nog een terugreis van twee uur voor de boeg had. Al met al heb ik een hele leuke dag gehad en ik wil de schaatsers veel succes in het nieuwe seizoen toewensen.

Warner Bros. gaat Britse uitgever SCi overnemen?

Vorig jaar nam Warner Bros. de kleine ontwikkelstudio Traveller's Tales, bekend van games als LEGO Star Wars, over. Het lijkt er op dat het bedrijf nu weer een nieuwe aankoop wil gaan doen. De Britse uitgever SCi zou het doelwit zijn. Aanwijzigingen die duiden op de overname zijn bijvoorbeeld de flinke uitbreiding van het aandeel dat Warner Bros. in SCi heeft eerder deze maand. Inmiddels is 16,1% van de aandelen in handen van het Amerikaanse bedrijf. Eerder deze maand stapte ook al twee niet-executive bestuursleden van Warner Bros. op om ruimte te maken voor een mogelijke overname.

Een overname zal SCi ook niet slecht uitkomen, want heel goed gaat het momenteel niet met het bedrijf. De aandelen zijn het afgelopen jaar gekelderd van GBP 5,20 naar slechts 21,25 pence. Daarnaast zorgde een rel op Gamespot, waarbij verscheidene medewerkers opstapten, na een negatieve review voor Kane & Lynch voor een hoop negatieve reclame.

Officieel is er op dit moment nog niks. Beide bedrijven hebben nog niets gezegd over eventuele overnameplannen, maar dat zal als de overname er inderdaad komt, niet lang meer duren.

Marokko veroordeelt voetballiefde

Een Marokkaanse scholier moet voor anderhalf jaar op water en brood. De rechtbank van Marrakech achtte hem schuldig aan majesteitsschennis. In plaats van de standaard tekst 'Allah, Het Vaderland, De Koning' schreef de jongeman namelijk 'Allah, Het Vaderland, Barca' (FC Barcelona-red.) op het schoolbord.

De Marokkaanse media hebben geen goed woord over voor de veroordeling. Volgens een columnist in Al-Jarida al-Ula heeft het incident niets met de koning te maken. "De jongen had net zo goed Allah, Barca, De Koning kunnen schrijven. Of Barca, Het Vaderland, De Koning." In dagblad Le Soir wordt middels een spotprent de dader door een agent vermanend toegesproken: "Waarom heb je geen Real Madrid geschreven? Ezel!"

In Marokko moet regelmatig iemand de cel in wegens belediging van het koningshuis. Vorige maand werd nog een blogger voor twee jaar de cel ingegooid. Na felle binnen- en buitenlandse kritieken werd hij in hoger beroep vrijgesproken.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

Coach LA Galaxy vindt verhuur Beckham vreemd

Bruce Arena, coach van Los Angeles Galaxy, is niet blij met het nieuws dat zijn sterspeler David Beckham in gesprek is met AC Milan over een mogelijk verhuurperiode.

"Op het eerste gezicht komt dit heel vreemd op me over," zegt Arena, die de opvolger is van Ruud Gullit, in de Los Angeles Times. "Ik zie geen voordeel voor de Major League Soccer of Galaxy."

"Ik weet ook niet of deze geruchten kloppen. Maar gezien de positie waarin wij verkeren, we zitten in een opbouwfase, zou ik het merkwaardig vinden als wij een van onze sterspelers uitlenen tot aan de start van het nieuwe seizoen."

Redknapp wil Beckham best bij Portsmouth hebben

AC Milan is momenteel druk bezig met het tijdelijk vastleggen van David Beckham. Mocht deze deal niet doorgaan, dan kan Becks nog altijd bij Portsmouth terecht volgens manager Harry Redknapp.

"Ik denk dat zijn vrouw hier zelfs beter kan winkelen dan in Milaan," grapte Redknapp in The Sun. Dan weer serieus: "Wij zijn zeker geïnteresseerd in Beckham, hij zou Peter Crouch en Jeremain Defoe uitstekend van dienst kunnen zijn met zijn voorzetten."

"Nee, we hebben hem noch zijn werkgever Los Angeles Galaxy benaderd, maar misschien doen we dat nog wel," aldus Redknapp.

Amerikaanse vrijheidsprijs voor Wilders

Geert Wilders heeft een Freedom Award toegekend gekregen van een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting. De PVV-leider heeft laten weten wat hij de prijs 'met veel trots' in ontvangst zal nemen.

De onderscheiding wordt ieder jaar door de American Freedom Alliance uitgereikt aan een individu of organisatie die de vrijheid in de wereld met moed en toewijding verdedigd. De prijs is eerder al toegekend aan onder andere Flemming Rose, de Deense journalist die de veelbesproken cartoons over de profeet Mohammed publiceerde, en Philippe Karsenty, de Franse mediawaakhond.

De uitreiking van de onderscheiding zal volgend jaar mei plaatsvinden tijdens een diner in Simi Valley in de Amerikaanse staat Californië.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

E3 keert terug in zijn oude vorm, zonder publiek

De geruchten gingen al langer en nu heeft ESA CEO Mike Gallagher ze ook bevestigd, de Electronic Entertainment Expo zal op 2 tot 4 juni 2009 terugkeren en net zo groot zijn als vroeger. Nog belangrijker dan dat wellicht, de boothbabes zijn er ook weer. Jammer is dan dat er zelfs voor boothbabes een dresscode zal zijn, maar wat deze inhoudt kon Gallagher nog niet zeggen. Er zal voor de nieuwe E3 gemikt worden op 40.000 bezoekers, waarbij alleen mensen uit de media en industrie langs mogen komen. Voor bloggers als Roy-0-Rama is er ook hoop, de organisatie zal per geval bekijken of ze toegang kunnen krijgen. De geruchten dat er ook publieksdagen zouden zijn, bleken dus niet waar.

Met de terugkeer van de show naar zijn voormalige glorie komt er een aantal vragen bovendrijven. In een kort interview met Joystiq ging Gallagher daar op in. Zo moeten het niet meer zo zijn dat de drie hardwarebedrijven, Microsoft, Sony en Nintendo, alle grote stands claimen. Elke publisher heeft de mogelijkheid om een stand te nemen op het formaat die hij wil. De show zal ook niet dezelfde fouten maken als vroeger, waardoor de hele show kleiner gemaakt moest worden. Er is lering getrokken uit de afgelopen jaren en de beste ideeën zullen gecombineerd worden tot één evenement.

Groningse politie zoekt zeemeermin

De politie van Uithuizermeeden is sinds dinsdag op zoek naar een zeemeermin. Het gaat hier om een beeld dat voor de ingang van een restaurant in het Groningse dorp staat. Sinds maandagavond is het viswijf echter ineens spoorloos.

Het heeft de dieven toch enige moeite gekost om de zeemeermin te ontvoeren. Om het beeld van 1,80 meter van de sokkel te halen, moesten namelijk enkele bevestigingsstangen worden doorgezaagd.

De politie is nu naarstig op zoek naar de verdwenen zeemeermin. De agenten willen graag degene spreken die het beeld in bezit heeft. Getuigen van de diefstal wordt verzocht contact op te nemen via het nummer 0900-8844, beter bekend als 0900-TUIG.

Tracklist Lips bekend

Voor degenen die het leuk vinden om mee te zingen met liedjes (en wie vindt dat nou niet?) en geen PlayStation 2 of PlayStation 3 hebben komt Microsoft binnenkort met Lips. Natuurlijk willen we allemaal weten met welke liedjes we dan mee kunnen zingen. Hieronder vind je de tracklist voor de Amerikaanse en de Scandinavische uitvoeringen. Het is nog onbekend welke tracks de versie krijgt die uiteindelijk in Nederland terechtkomt.

VS:

a-ha "Take on Me"
Nirvana "In Bloom"
Alicia Keys "No One"
Peter Bjorn and John "Young Folks"
Aly & AJ "Potential Break Up Song"
Queen "Another One Bites the Dust"
Avril Lavigne "Complicated"
R.E.M. "The One I Love"
Ben E. King "Stand by Me"
Radiohead "Fake Plastic Trees"
Beyonce "Irreplaceable"
The Ramones "I Wanna Be Sedated"
Blondie "Call Me"
Rascal Flatts "Stand"
Chris Brown "With You"
Rihanna "Umbrella"
Coldplay "Yellow"
Roxette "Listen to Your Heart"
Depeche Mode "Personal Jesus"
Sara Bareilles "Love Song"
Destiny's Child "Survivor"
Sheryl Crow "Soak Up the Sun"
Dido "White Flag"
Taylor Swift "I'm Only Me When I'm With You"
Duffy "Mercy"
The Bangles "Walk Like an Egyptian"
Duran Duran "Hungry Like the Wolf"
The Fray "Over My Head (Cable Car)"
John Denver "Take Me Home, Country Roads"
The Jackson 5 "ABC"
Johnny Cash "Ring of Fire"
The Police "Every Little Thing She Does Is Magic"
Leona Lewis "Bleeding Love"
The Raveonettes "Love in a Trashcan"
Lil' Mama "Lip Gloss"
Trace Adkins "Ladies Love Country Boys"
Lupe Fiasco (featuring Matthew Santos) "Superstar"
Weezer "Island in the Sun"
Maroon 5 "Makes Me Wonder"
Young MC "Bust a Move"

Scandinavië:

a-ha "Take On Me"
No One "Alicia Keys"
Avril Lavigne "Complicated"
Ben E. King "Stand By Me"
Blondie "Call Me"
Bryan Rice "No Promises"
Chris Brown "With You"
Coldplay "Yellow"
Depeche Mode "Personal Jesus"
Dido "White Flag"
Duffy "Mercy"
Duran Duran "Hungry Like The Wolf"
Earth, Wind & Fire "Let's Groove"
Johnny Cash "Ring Of Fire"
Kaiser Chiefs "Ruby"
Kylie Minogue "Love At First Sight"
Leona Lewis "Bleeding Love"
Maroon 5 "Makes Me Wonder"
Mew "Special"
Morcheeba "Rome Wasn't Built In A Day"
Nirvana "In Bloom"
Peter Bjorn And John "Young Folks"
Queen "Another One Bites The Dust"
Radiohead "Fake Plastic Trees"
Ramones "I Wanna Be Sedated"
Rihanna "Umbrella"
Roxette "Listen To Your Heart"
Seal "Amazing"
The Bangles "Walk Like An Egyptian"
The Hives "Hate To Say I Told You So"
The Jackson 5 "ABC"
The Police "Every Little Thing She Does Is Magic"
Young MC "Bust A Move"
Lisa Nilsson "Himlen Runt Hörnet"
Caesars "It's Not The Fall That Hurts"
Ace of Base "The Sign"
Valkyrien Allstars "Eg Vil Ha Deg"
The Raveonettes "Love In A Trashcan"
Junior Senior "Can I Get Get Get"
The Cardigans "Erase/Rewind"

'Yolantha Kabeljauw van Kaaskop'

Dirk Zeelenberg (Simon, Vox Populi) hekelt de commercie in de Nederlandse filmwereld. Volgens de acteur, bekend van de film 'Zwartboek' en zijn rol als Wouter in de LOI-spotjes, is er geen waardering meer voor het vak. "Wedden dat die Yolantha Kabeljauw van Kaaskop of Jomanda Kabeljauw van Kastekort binnenkort ook een hoofdrol krijgt?", klaagt Dirk in de Revu.

Ook baalt hij van de acteerprestaties van 'nepacteurs' als Beau van Erven Dorens en Marco Borsato. "Beau bakte er niets van in Feestje. Maar hij heeft wel laatst een rol teruggegeven omdat hij hem te klein vond. Dan denk ik 'man, je hebt nog nooit toneelgespeeld'."

Ook keurt hij het af dat Marco een rol heeft in de film 'Wit Licht'. "Ik ga toch ook niet zingen?", verzucht Dirk. Dat hij zelf ook geen acteeropleiding heeft genoten, maakt volgens hem niet uit. "Het gaat mij erom dat je je in het vak van acteur hebt verdiept." 



Zeelenberg zelf is gelukkig een begenadigd acteur...

FNV: Onderhoud spoor moet beter

De veiligheid op het spoor komt in het gedrang door gebrekkig onderhoud. Er zijn te weinig bekwame onderhoudsmonteurs. Een woordvoerder van FNV Bondgenoten bevestigt vandaag een artikel hierover in het Nederlands Dagblad. De bond hield een enquête onder 1200 spoorwerkers.

Ruim de helft van de ondervraagden zegt dat er te weinig mensen zijn om het onderhoud aan wissels, rails en dwarsliggers goed te doen. Veel deskundige onderhoudswerkers hebben een andere baan gezocht omdat er steeds meer 's nachts en in het weekeinde gewerkt moet worden. Daar hebben ze geen zin in. Hun vervangers zijn meestal ingehuurde krachten zonder 'spoorkennis'.

Volgens FNV Bondgenoten loopt vooral bij de treinknooppunten Utrecht en Amsterdam de kwaliteit van het spoor terug door gebrekkig onderhoud. Omdat daar zo veel treinen rijden is het vaak lastig om onderhoud te doen. Maar ook in andere regio's is het lastig om onderhoud te doen op het steeds drukker gebruikte spoorwegnet.

Jovanovic heeft PSV nog niet uit het hoofd gezet

Standard Luik-spits Milan Jovanovic ziet een transfer naar PSV nog altijd zitten. Woensdag woonde de Serviër de Champions League-wedstrijd tussen PSV en Olympique Marseille bij in de loge van voorzitter Frits Schuitema, die Jovanovic had uitgenodigd om het duel bij te wonen.

Tegenover Het Laatste Nieuws verklaarde Jovanovic zijn bezoek aan het Philips Stadion. "Het is geen geheim dat ik nog altijd dolgraag naar PSV wil komen. In de winterstop? Yesyes, dat zou geweldig zijn."

De 27-jarige Jovanovic aast al langere tijd op een vertrek bij Standard Luik. PSV probeerde de Serviër afgelopen zomer los te weken bij de kampioen van België, maar de vraagprijs die Les Rouches vaststelden was de Eindhovenaren toen te gortig.

Jovanovic is sinds 2006 een van de sterspelers van Standard Luik. Afgelopen seizoen veroverde hij met de Waalse club de Belgische landstitel en werd hij en passant 'Voetballer van het jaar' in België.

Fallout 3 mooier op Xbox 360 dan PS3

De oorlog tussen Xbox 360 en Playstation 3 blijft maar doorgaan. De Xbox fanboys zweren bij hun 360 terwijl de Sony mensen trouw blijven aan hun Playstation. Nu is er weer een artikel verschenen dat beweert dat Fallout 3 er beter uit ziet op de 360 dan op de PS3.

Volgens het artikel "ziet de PS3 versie er minder goed uit vergeleken met de PC en de Xbox 360 versies. Voornamelijk elementen in de verte zien er wat ruwer en minder mooi afgewerkt uit. Verder zijn de PS3 textures wat minder scherp en zijn er wel eens frame-drops", aldus het artikel.

Vreemd genoeg is dit geen artikel dat geschreven is door iemand uit het Xbox kamp. Het artikel is afkomstig uit het officiële Playstation 3 magazine PSM3. Ze hebben de games kunnen vergelijken en blijken dus eerlijk genoeg om toe te geven dat de game er beter op de 360 uit ziet. Fallout 3 komt 31 oktober naar ons toe.



Extra controle op schijnhuwelijken

Er zal strenger toegezien worden op de zogenoemde schijnhuwelijken. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zal de echtverbintenis tussen Nederlanders en immigranten een jaar na het huwelijk opnieuw toetsen wanneer er vermoedens zijn dat het stel alleen getrouwd is voor de verblijfsvergunning. 

Er komt ook een soort trajectcontrolesysteem voor immigranten. Hiermee moeten uitkeringen, ongeoorloofd inkomensverlies en criminaliteit automatisch aan het licht gebracht worden. Bij fraude is het verlies van de verblijfsvergunning mogelijk het gevolg. Dat meldde IND-directeur Peter Veld in de Telegraaf.

Dumpen 

In de regio Haaglanden heeft afgelopen jaar een test gelopen met de nieuwe aanpak van schijnhuwelijken. Met de nieuwe aanpak zijn 25 procent meer ontdekkingen gedaan bij verdachte stellen. Voorheen vond de controle alleen plaats wanneer de verblijfsvergunning aangevraagd werd. Naderhand konden de stellen elkaar stiekem dumpen. Door de extra controle is het beter mogelijk te kijken of de huwelijken uit liefde voor elkaar of uit liefde voor de verblijfsvergunning gesloten zijn.

"Het is makkelijker om na een jaar te kijken of de relatie wel echt is, omdat het stel dan een geschiedenis heeft die je kunt onderzoeken", aldus Veld in de Telegraaf. De IND zal bij de controle onder andere bekijken of het stel nog op hetzelfde adres woont. In uiterste gevallen zal een huisbezoek door de vreemdelingendienst plaatsvinden.

Onderzoek immigratie en criminaliteit 

Komend jaar zal de methode in de rest van het land worden uitgevoerd. De verfijning van de controle is mede het gevolg van een internationaal onderzoek naar de relatie tussen immigratie en criminaliteit. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het GDISC. Dit is een samenwerkingsverband van directeuren van Europese immigratiediensten. Deze week is het rapport openbaar geworden.

Neerland staat volgens het onderzoek voorop met het gebruik van databanken. De trajectcontrole voor immigranten bouwt hierop voort. Wanneer immigranten opduiken in de politie-, gemeente- of sociale dienstregisters gaat er direct een alarm in het systeem. "We willen nu eenmaal geen mensen in ons land, die daar geen recht op hebben", aldus Veld. 

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

9-jarige met tractor van weg gehaald

Een negenjarig boertje-in-opleiding is in Twente door de politie van de weg gehaald. Het jonge boertje, afkomstig uit Geesteren, reed met een tractor op de weg om op het land te gaan werken. Zijn vader heeft hiervoor de goedkeuring gegeven.

De agenten kwamen de tractor op het spoor omdat deze modder op de weg had achtergelaten. Hierover wilden zij de bestuurder van de trekker aanspreken. Toen zij de sporen op de weg volgden kwamen ze uit bij een weiland, waar ze een wel heel jonge bestuurder aantroffen.

De jongen heeft een lift naar huis gekregen van de agenten. Tegen de vader van het boertje is proces-verbaal opgemaakt.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

Grieks schandaal rond beroemd klooster

De Griekse regering wil een parlementair onderzoek naar de aankoop van een meer, dat de staat meer dan 100 miljoen euro heeft gekost. Monniken van het beroemde Athosklooster hebben het meer verkocht, terwijl zij niet de eigenaar waren.

De monniken beweren dat zij het Vistonidameer in het noorden van het land ruim duizend jaar geleden hebben gekregen van een Byzantijnse keizer. De transactie zou tot stand zijn gekomen met behulp van medewerkers, die nauwe banden onderhouden met de monniken, van premier Karamanlis.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

Eerste hulp merkt kindermishandeling te weinig op

Ziekenhuizen zien kindermishandeling te vaak over het hoofd als een kind op de eerste hulp komt. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een rapport. Hoofdinspecteur Jan van Wijngaarden wil snel actie van de ziekenhuizen, zei hij donderdag in het Radio 1-Journaal.

Personeel heeft volgens de inspectie te laat in de gaten of kinderen slachtoffer zijn van mishandeling. "Er is wel een protocol voor om dat te herkennen", stelde Van Wijngaarden. "Maar veel ziekenhuizen merken het toch niet op. Een slechte zaak, want dat is niet in het belang van het kind."

De inspectie kent wel ziekenhuizen waar het personeel goed geschoold is om geweld tegen kinderen te herkennen. Op de eerste hulp van deze ziekenhuizen neemt het aantal meldingen hiervan toe. "Wij willen dat alle ziekenhuizen hun personeel opleidt om kindermishandeling te herkennen en te melden bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling", zei de hoofdinspecteur. "Doen de ziekenhuizen dat niet, dan volgen er bestuursrechtelijke maatregelen."


Eerste hulp merkt kindermishandeling te weinig op  (foto: ANP)

Achttien doden bij vuurwerkexplosie in India

Een enorme explosie in een illegaal vuurwerkfabriekje in het westen van India heeft donderdag aan achttien mensen, onder wie tien kinderen, het leven gekost. Zeventien mensen zijn gewond geraakt.

Het fabriekje was gevestigd in een huis in een sloppenwijk in de plaats Deeg. Behalve het fabriekje werden ook twee aangrenzende huizen verwoest. De explosie deed zich voor zonsopgang voor.

In de periode voor Diwali, het hindoeïstische feest van het licht, verschijnen in India elk jaar duizenden illegale vuurwerkfabriekjes. Diwali begint dit jaar op 28 oktober. Deeg ligt in de deelstaat Rajasthan.

Film: RocknRolla

Het is hét grote showbizz nieuws van de laatste dagen: 'Madonna en Guy Ritchie kondigen scheiding aan'. Sommigen vinden dit misschien erg jammer, maar voor de fans van Ritchie is dit erg goed nieuws. Zijn huwelijk met de popdiva heeft zijn films namelijk geen goed gedaan (denk aan het verschrikkelijke Swept Away waarin zijn eega een rol speelde), maar nu kan hij zich weer volop richten op het maken van films. Dat hij dit erg goed kan, bewees hij al eerder met Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. In de tijd dat hij zijn nieuwste film RocknRolla maakte, moeten er al probleempjes in het paradijs zijn geweest, want Ritchie is weer helemaal terug!

Feyenoord scout in Zweden

Volgens de Telegraaf is Feyenoord in de zoektocht naar mogelijke versterkingen neergestreken in Zweden. De Stadionclub zou de verrichtingen van Mattias Bjärsmyr en Ola Toivonen intensief volgen.

Centrale verdediger Bjärsmyr staat onder contract bij IFK Göteborg en is bovendien aanvoerder van Jong Zweden. In zijn vaderland wordt de 22-jarige Bjärsmyr beschouwd als een groot verdedigend talent. Wat betreft Toivonen heeft Feyenoord concurrentie van PSV, dat in de aanvallende middenvelder een potentiële opvolger van Ibrahim Afellay ziet. Toivonen, eveneens 22 jaar, speelt bij Malmö FF en is de ploeggenoot van voormalig FC Utrecht-speler Rick Kruys.

Beide spelers hebben een contract dat medio 2011 afloopt.

[NBA] Portland uit te sterk voor Clippers

Over vijf dagen is het zo ver. Het officiële NBA seizoen zal dan van start gaan. De laatste oefenduels worden gespeeld en langzaam blijken een aantal nieuwe titelkandidaten op te staan. De Portland Trailblazers hebben een sterke jonge ploeg maar of ze de play-offs gaan halen is nog niet zeker. Voorlopig is er m 75-87 van de Los Angeles Clippers gewonnen.

Greg Oden, die vorig jaar als eerste in de draft werd gekozen kon dat seizoen door een blessure niet spelen. Hierdoor speelt de grote center pas dit jaar zijn rookie-seizoen. Hij scoorde twaal punten en pakte dertien rebounds. Brandon Roy werd topscorer van de wedstrijd met zeventien punten.

Bij de Clippers kregen Marcus Campy en Baron Davis rust waardoor Al Thorton de leidende rol op zich nam. De forward scoorde zestien punten en pakte acht rebounds. De rookies Mike Taylor en Eric Gordon speelden een grote gedeelte van de wedstrijd maar bleven steken op respectievelijk zes en acht punten.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles ClippersPortland Trailblazers75-87
San Antonio SpursWashington Wizards95-100
Minnesota TimberwolvesChicago Bulls75-85
Detroit PistonsCleveland Cavaliers97-79
New Jersey NetsPhilidelpia Sixers100-118
Orlando MagicMemphis Grizzlies101-90

Fritzl misbruikt als kind

Josef Fritzl, de Oostenrijker die zijn dochter ruim twintig jaar gevangen hield en verkrachtte, werd als kind door zijn moeder misbruikt. Een 130 pagina's tellend psychiatrisch rapport van de 73-jarige 'horroropa' vermeldt dit.

Het rapport vermeldt dat Fritzl als kind door zijn moeder werd afgewezen, sadistisch mishandeld en voortdurend in de steek werd gelaten. Hierdoor zou hij 'emotioneel gehandicapt' geraakt zijn. Na zes lange sessies met Fritzl concludeert psychiater Heidi Kastner dat hij altijd een gevaar voor alle vrouwen en zijn familie blijft.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Molyneux "incredibly emotional" over Fable II reviews

Peter Molyneux is een man van veel woorden. De laatste weken is hij al in het nieuws gekomen met verschillende uitspraken die hij had gedaan. Zo vond hij dat hij beoordeeld moest worden op Fable II en gaf hij tips aan reviewers. Deze zouden namelijk de game moeten laten beoordelen door mensen die anders nooit games zouden spelen. Nu heeft Molyneux laten weten dat hij erg emotioneel wordt van alle reviews over Fable II.

Fable II scoort op dit moment een mooie 89% op Metacritic en Molyneux lijkt daar erg tevreden mee te zijn. Hij heeft goede woorden voor de reviewers die deze game met zijn uitgebreide verhaal en gameplay zo goed en zo snel hebben kunnen beoordelen.

Fable II must have been one of the hardest games to review. The world is so big and the story and gameplay are enormous. How reviewers manage to distil such an experience into a few pages is incredible

Daarnaast geeft Molyneux aan dat hij emotioneel is geraakt door alle verhalen die hij leest in de reviews. Hij vindt het erg leuk om te zien hoe verschillend alle reviewers de game hebben gespeeld. Goed, slecht, rijk en arm komen allemaal voorbij, en daar worden ze bij Lionhead een beetje emotioneel van.

I found myself becoming incredibly emotional as I read peoples reviews and saw how differently the reviewers were reacting to Fable 2. Some reviewers played good, others evil some enjoyed the combat more than the story. Some ended up rich and others poor and it's the sheer variety in how reviewers have played the game which has struck us most.

Peter Molyneux is blij met de reviews en wil alle reviewers bedanken voor hun geduld en geloof in de game. Of hij dat nog steeds zegt na de zeer kritische review van FOK!games is nog even afwachten. De review is zojuist verschenen en kan je hier lezen.

Ouders vertellen 3000 leugens tegen kind

Tijdens de opvoeding liegen ouders gemiddeld drieduizend keer tegen hun kind. Dit is gebleken uit onderzoek van de Britse internetpagina thebabywebsite.com. Het onderzoek, dat gehouden is onder 3000 ouders, wees uit dat ongeveer 66 procent van de ouders bereid is te liegen tegen hun kind wanneer al het andere gefaald heeft.

Acht van de tien ouders gaven aan dat zij de leugens vertellen om hun kinderen tegen de waarheid te beschermen en 46 procent gaf aan te liegen wanneer ze het echte antwoord op een vraag van het kind niet weten.

Oude leugens 

De meeste leugentjes die ouders vertellen, hebben ze van hun eigen ouders gehoord. Er bestaat zelfs een grote kans dat zij het weer van hun ouders hebben gehoord. Dit is ook de manier waarop fabels in de wereld komen en verspreid worden.

De meest voorkomende leugens 

De meest voorkomende leugen (door 84 procent van de ouders verteld) is dat de Kerstman alleen aan lieve kindjes cadeautjes geeft, gevolgd door de leugen dat de Kerstman alleen kindjes bezoekt die op kerstavond lief gaan slapen (80 procent).

Zestig procent van de ouders vertelt hun kind dat ze vierkante ogen krijgen van te lang televisie kijken en 48 procent van de ouders heeft hun kinderen verteld dat je van spinazie sterk wordt. De leugen dat je niet scheel mag kijken omdat je ogen zo blijven staan als de wind verandert, wordt door 39 procent van de ouders verteld.

Een kwart van de ouders heeft hun kinderen verteld dat je niet met je geslachtsdelen mag spelen omdat ze er anders afvallen en twintig procent van de kinderen is bang gemaakt met de leugen dat de politie je komt halen als je scheldwoorden gebruikt.

Voor je achtste goedgelovig 

Het grootste deel van de ondervraagde ouders gaf aan dat de kinderen stopten met het geloven van de leugentjes wanneer ze ongeveer acht jaar werden, maar alle leugens en informatie die de kinderen voor die tijd te horen krijgen vertellen ze door aan hun docenten, vriendjes en aan familieleden. 

Twintig jaar cel voor afvaldump Ivoorkust

Een rechtbank in Ivoorkust heeft gisteren twee mensen celstraffen van vijf en twintig jaar opgelegd, voor hun rol bij het dumpen van 500 ton chemisch afval rond de havenstad Abidjan in 2006. Daardoor kwamen zeventien mensen om het leven en werden tienduizenden ziek.

Het afval was afkomstig van de Probo Koala. Dat schip was gehuurd door het in Nederlandse gevestigde olieconcern Trafigura. De leiding van Trafigura hoefde niet voor de rechter te verschijnen omdat het bedrijf de zaak voor 152 miljoen euro schikte met de Ivoriaanse justitie.

De topman van het Ivoriaanse bedrijf dat het afval van het schip dumpte, Salomon Ugborugbo, kreeg de zwaarste straf. De aanklagers hadden levenslang geëist. Essoin Kouao, een havenarbeider die het schip adviseerde gebruik te maken van het bedrijf van Ugborugbo, kreeg vijf jaar cel. Volgens de rechter was hij door zijn advies medeplichtig aan vergiftiging.

De rechtbank sprak zeven andere verdachten vrij van medeplichtigheid. De aanklager had tegen hen tussen de vijf en twintig jaar cel geëist.

Mexicaanse drugsbaron opgepakt

De Mexicaanse politie heeft maandag een van de leiders van een groot drugskartel opgepakt. Dat is gisteren bekendgemaakt.

Jesus 'The King' Zambada is een van de zestien leden van het Sinaloakartel die maandag werden opgepakt na een schotenwisseling met de politie. Bij de confrontatie werd een auto verwoest door een ontploffende granaat. Omdat Zambada een valse naam opgaf bij zijn arrestatie duurde het een paar dagen voordat hij werd geïdentificeerd.

Procureur-generaal Eduardo Medina noemde Zambada een van de vier leiders van het beruchte kartel. Hij wordt onder andere verdacht van betrokkenheid bij de moord, in mei, op het hoofd van de federale Mexicaanse politie. Volgens Medina gaf Zambada leiding aan de activiteiten van het kartel in het midden van het land, waaronder de smokkel valt van cocaïne en amfetamine. Ook zou Zambada verantwoordelijk zijn voor smokkel via het belangrijkste vliegveld van Mexico-stad. Aan het hoofd van het kartel van Sinaloa staat Joaquin 'El Chapo' Guzman, samen met de broer van Jesus Zambada, Ismael 'El Mayo' Zambada.

Het Sinaloakartel heeft de nodige tegenslagen te verwerken gekregen sinds president Felipe Calderon twee jaar geleden een groot offensief tegen de drugssmokkelaars begon. Maar ondanks belangrijke arrestaties en vele moorden in het drugsmilieu is de handel in drugs alleen maar toegenomen in Mexico, met name in het gebied aan de grens met de Verenigde Staten. Er wordt op steeds grotere schaal en op steeds gruwelijker manier gemoord in het noorden van het land. De laatste tijd vinden er in het drugsmilieu steeds meer onthoofdingen plaats.

Fiscus onderzoekt enorme aftrekbedragen

Zeshonderd mensen kunnen vandaag een gevreesde blauwe envelop op de mat verwachten. De Belastingdienst stuurt hen namelijk een brief waarin om uitleg wordt gevraagd over de enorm hoge aftrekposten die zij hebben opgevoerd. De fiscus zegt een miljoenenfraude op het spoor te zijn. Bij deze 600 mensen gaat het in totaal om 65 miljoen euro aan buitengewone uitgaven, waarvan de hoogste individuele aftrekpost 4,5 miljoen euro bedraagt.

De Belastingdienst onderzoekt verder nog eens 355 aangiften waarin zeer grote bedragen worden opgevoerd voor scholing, alimentatie en giften. Tweehonderd mensen zeggen meer dan een ton aan buitengewone ziektenkosten te kunnen aftrekken en 45 mensen vinden dat zij meer dan 1 miljoen euro mogen aftrekken. Een persoon beweert vijf miljoen euro aan alimentatie te hebben betaald en een ander persoon claimt zelfs 19,5 miljoen euro aftrek, vanwege bijzondere ziektekosten.

"We hebben alle aanleiding om te denken dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. We willen heel graag weten hoe mensen denken aan dergelijke bedragen denken te komen", aldus een woordvoerder. De bedoeling van het kabinet is dat alleen chronisch zieken en gehandicapten gebruik kunnen maken van de regeling voor buitengewone uitgaven. De fiscus laat weten dat mensen die hun aftrekpost niet goed kunnen onderbouwen, in het ergste geval strafrechtelijk vervolgd worden.

'Verlaag de overdrachtsbelasting'

De Vereniging Eigen Huis wil dat de overheid de overdrachtsbelasting tijdelijk fors verlaagt. Ook zou de overheid de grens van hypotheekgarantie flink moeten verhogen. Dit schrijft Eigen Huis in een brief aan de ministers Bos van Financiën en Vogelaar van Wonen, Werk en Inkomen.

De overdrachtsbelasting, die moet worden betaald bij de aankoop van een huis, bedraagt zes procent. Eigen huis denkt aan een tijdelijke halvering. De vereniging wijst erop dat door de gestegen woningprijzen de overdrachtsbelasting ook gestegen is. De hoge belasting, ruim 15.000 euro voor een gemiddeld huis van 260.000 euro, is niet terug te verdienen binnen een afzienbare termijn, zeker niet als de huizenprijzen beginnen te dalen. Zo weerhoudt deze belasting mensen rvan een woning te kopen en dreigt de woningmarkt te stagneren.

Tweede maatregel die Eigen Huis bepleit is het verhogen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) met 85.000 euro tot 350.000 euro. Een NHG garandeert dat de hypotheek altijd volledig wordt afgelost, ook als de huiseigenaar te weinig inkomen heeft. Dat betekent dat een bank geen risico loopt, en dat daardoor de hypotheekrente lager kan zijn. Het fond achter de NHG bevat ongeveer 500 miljoen euro, dat is opgebracht door huizenkopers die een NHG afsloten. Door de garantie te verhogen kunnen tachtig procent van de huizen worden gekocht met NHG. Nu is dat zestig procent.

De man met zijn fluit

In mijzelf zong ik een lied. Het ging van hoempapa en tralala en I love you en baby baby. Voor mijn ogen verscheen een mooi meisje met bruine ogen en een lieve lach. Maar daar doemde het kruispunt in de verte op! Even de aandacht bij het oversteken! Ik stopte bij waar een stoplicht zou moeten staan maar er nu geen was. Oplettend keek ik om mij heen.
Vóór mij, aan de overkant van de rijstrook op de vluchtheuvel, stond een jongeman met knaloranje hes voor zich uit te kijken. Ik volgde zijn blik en zag ver weg, links van mij, helemaal aan de andere kant van het uitgestrekte kruispunt, nog een andere verkeersregelaar.

Stemproblemen VS op komst

De stemmachines gaan voor toestanden zorgen, zegt het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew. Het bureau waarschuwt voor problemen op 4 november als er bij de presidentsverkiezingen een grote opkomst is. Volgens Pew kunnen de nieuwe stemmachines in veel staten tot een debacle leiden. De machines werken met een touchscreen en als je even niet goed mikt, heb je de verkeerde kandidaat te pakken. Dat gebeurde gisteren onder andere in Florida.

Volgens insiders is er echter niet veel aan de hand; ze adviseren stemmers de stemmachine niet met hun vinger, maar met de achterkant van een potlood te gebruiken.

In meer dan de helft van de staten kan nu al worden gestemd, onder meer om op 4 november grote drukte te voorkomen. In Florida, Ohio en North-Carolina stonden al lange rijen voor de stembureaus. Er zijn echter niet veel medewerkers, wat tot nog meer wachttijden leidt.

Pew verwacht een recordopkomst op 4 november, waarop de stembureaus niet zijn ingesteld. Ook wordt getwijfeld of het systeem met de stemmachines werkt. Volgens insiders is er echter niet veel aan de hand.


Problemen met stemmachines VS op komst (foto: DAG)

Van der Velde in schaatssport

Oud-Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde is toegetreden tot de commissie Schenk die ten doel heeft de topsportcultuur van de schaatssport in Nederland te verbeteren. Dit heeft voorzitter van die commissie Ard Schenk woensdag in Heerenveen bekend gemaakt.

"Riemer heeft veel ervaring in de topsport, maar ook in een vrijwilligersorganisatie", aldus Schenk over Van der Velde. "Maar het belangrijkste is dat hij een schaatshart heeft." Hierdoor bestaat de commissie nu uit zes leden. Naast Schenk en Van der Velde zijn dat Johan Grobbée (voorzitter sectie langebaan), Ludy Bultena (voorzitter gewest Groningen), Patrick Wouters (teammanager van TVM) en oud-schaatser Rintje Ritsma.

Glock tevreden over seizoen

Met nog de race in Brazilië te gaan, kijkt Toyota-coureur Timo Glock alvast terug op hoe zijn eerste volledige Formule 1-seizoen verlopen is. De Duitser werd tweede in Hongarije, kende een aantal uitvalbeurten en haalde tot nu toe 22 punten.

"Ik heb dit seizoen erg genoten. We hebben een paar ups en downs gehad, maar over het geheel genomen ben ik erg tevreden. Ik heb dit seizoen goede vooruitgang geboekt en heb twee punten meer gescoord dan ik mijzelf vooraf als doel had gesteld. Dat is dus erg positief, maar mijn ambitie is natuurlijk om de top te bereiken, dus ik blijf pushen om volgend seizoen nog betere resultaten te kunnen scoren," aldus Glock die ook volgend seizoen bij Toyota zal rijden.

Een raadsheer van zaak-Holleeder gehaald

De wrakingskamer van de gerechtshof in Amsterdam heeft gisteren een van de vier raadsheren van het gerechtshof in Amsterdam die het hoger beroep van de zaak-Holleeder behandelen, van de zaak gehaald. Dat is gebeurd vanwege een verwantschap tussen deze rechter en een belangrijke getuige in deze zaak.

De advocaten van Holleeder, Stijn Franken en Jan-Hein Kuijpers, hadden gevraagd om alle rechters van de zaak te halen. Zij menen dat de raadsheren niet in staat zijn het proces objectief te voeren.

De gewraakte raadsheer is M. Gonggrijp-Van Mourik. Getuige Dennis Prins is de levenspartner van een nicht van de echtgenoot van Gonggrijp. Prins' verklaringen zijn door de rechtbank als bewijs gebruikt, toen zij Holleeder eind vorig jaar tot negen jaar cel veroordeelde. Holleeder is veroordeeld wegens het afpersen van diverse zakenlieden, onder wie de in mei 2004 doodgeschoten Willem Endstra.

Het wrakingsverzoek van Holleeders advocaten stoelde mede op het feit dat het gerechtshof heeft verzuimd aangifte te doen van mogelijke omkoping van een rechter. Holleeder zou van zowel Willem Endstra als Dennis Prins hebben gehoord dat Endstra de destijds tegen hem lopende strafzaak op voorhand had kunnen "regelen", in die zin dat die zaak van tafel zou gaan, dankzij inspanningen van die rechter.

Mr. Gonggrijp zou die rechter zijn geweest, zo luidde de suggestie. Holleeders verdedigers hebben voor die zware beschuldiging "geen enkel steekhoudend argument" aangevoerd, vindt de wrakingskamer. Endstra werd kort voor zijn gewelddadige dood door de rechtbank in Amsterdam gedeeltelijk buiten vervolging gesteld. Gonggrijp was toen al ruim een jaar weg bij de rechtbank. Voor een aangifte door het hof van een en ander was onvoldoende aanleiding, aldus de wrakingskamer.

De bezwaren van Holleeders raadslieden tegen de overige raadsheren van het hof wees de wrakingskamer allemaal van de hand. Inéén geval ging het eveneens om familieverwantschap met een getuige uit de Holleederzaak, maar de verklaring van die getuige, een oud-notaris, was van een geheel ander gewicht dan de getuigenissen van Prins.

De beslissing van de wrakingskamer heeft tot gevolg dat er geen grote vertraging hoeft op te treden in het proces in hoger beroep tegen Holleeder, zoals bij een over de gehele linie geslaagde wraking het geval zou zijn geweest. Bij eerdere zittingen was een zogeheten reserve-raadsheer present, die nu de plaats van Gonggrijp kan innemen.

Advocaat Jan-Hein Kuijpers was gematigd tevreden met de beslissing van de wrakingskamer. "Er is in elk geval goed naar de diverse kwesties gekeken en dat stemt tot vreugde", aldus de raadsman.

Een raadsheer van zaak-Holleeder gehaald  (foto: ANP)

Stevens: "Een fantastische prestatie"

PSV won vanavond met 2-0 van Olympique Marseille. Naast de overwinning speelden de Eindhovenaren ook een erg goede wedstrijd en dat vond ook trainer Huub Stevens.

"Ik ben tevreden. Je wint met goed voetbal een belangrijke wedstrijd. Ik denk dan ook dat de jongens een compliment verdienen in de manier waarop ze gespeeld hebben," aldus de oefenmeester voor de camera van de NOS.

"Na de gemiste kansen had ik wel de schrik dat Marseille toe zou slaan, maar we zijn rustig gebleven. Iedereen had iets voor elkaar over. Ik denk dat ze geleerd hebben van hetgeen ons zaterdag is overkomen. Het was een fantastische prestatie vanavond," waarmee Stevens reageerde op de 2-1-nederlaag tegen NAC Breda van afgelopen zaterdag.

Over twee weken wacht er wederom een confrontatie met Marseille. "En dat wordt gewoon weer een hele zware wedstrijd."

Di Montezemolo tevreden met afspraken

Ferrari-president en FOTA-voorzitter Luca di Montezemolo is tevreden met de afspraken die hij en Toyota-teambaas John Howett dinsdag met de FIA hebben gemaakt. Eén van de met Max Mosley afgesproken zaken is de verlenging van de levensduur van de motoren naar drie races.

"Eindelijk krijgen we een economisch verantwoorde Formule 1", aldus Di Montezemolo in Gazzetta dello Sport. "Het was om drie redenen een zeer vruchtbare bijeenkomst. Ten eerste konden John Howett en ik de Formule 1-teams voor het eerst als eenheid vertegenwoordigen, ten tweede hebben de teams een unaniem voorstel kunnen voorleggen aan de FIA en ten derde hebben we afgesproken om na Brazilië weer bij elkaar te komen om verder te praten over welke kant we na 2010 op willen met de chassis en de motoren."

Ook legt hij de afspraken omtrent de motoren uit. "Een motor moet volgend jaar een levensduur hebben van drie races. Dit komt er op neer dat een team 25 motoren nodig heeft voor een seizoen. De kleinere teams zullen dan niet meer dan 10 miljoen euro per seizoen kwijt zijn aan de motoren."

Rijkaard in beeld bij Spurs

In het geval Juande Ramos wordt ontslagen, is Frank Rijkaard volgens The Daily Mirror in beeld bij Tottenham Hotspur.

Spurs is de competitie zeer slecht begonnen en ondanks de aspiraties om mogelijk mee te doen op de titel staat de Londense ploeg teleurstellend laatste in de Premier League.

Een ontslag van Ramos kost Spurs echter zo'n dertien miljoen euro. De Spanjaard staat echter onder stevige druk en meer nederlagen lijkt de voormalig trainer van Sevilla zich niet te kunnen veroorloven.

Rijkaard zit sinds zijn vertrek bij Barcelona in mei zonder club.

Canada wil Grand Prix redden

Een vertegenwoordiging van verschillende overheden in Canada reist deze week af naar Londen om met Bernie Ecclestone te praten over de toekomst van de Grand Prix in het land. Nadat de race voor volgend jaar van de kalender geschrapt is, is er actie ondernomen.

De delegatie bestaat uit de burgemeester van Montreal Gerald Tremblay, minister van de provincie Quebec Raymond Bachand en de Canadese minister van internationale handel Michael Fortier. Zij zullen donderdag met Ecclestone over de situatie praten.

"We zullen het hebben over een zakelijke deal," aldus Tremblay in de Canadese krant Financial Post. "Als we niets doen, is het verloren." Fortier zegt dat Ecclestone aan het vijfjarig contract moet worden gehouden. "Daar zijn nog drie jaar van over. Ik geloof dat we op basis van het contract door kunnen gaan."

Volgens Fortier zal het land met het verdwijnen van de Grand Prix inkomsten mislopen en dat wil de regering niet laten gebeuren. "We zullen doen wat we kunnen om te zorgen dat de Grand Prix in Montreal blijft."

Frankfurt boekt zege in Bundesliga

Eintracht Frankfurt heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen in de Bundesliga. De ploeg won vanavond met 2-1 van Karlsruher SC. Het duel moest ingehaald worden, nadat een concert van Madonna het veld vernield had.

Een overwinning voor Frankfurt leek er lange tijd niet in te zitten, zeker niet nadat Maik Franz in de 82ste minuut voor de 0-1 zorgde. In de slotfase stelde Frankfurt de zege echter alsnog veilig. Benjamin Köhler zorgde voor de 1-1, waarna Ioannis Amanatidis in de blessuretijd nog voor de winnende treffer zorgde.

Frankfurt klimt door de zege naar de gedeelde zestiende plaats, terwijl Karlsruher SC twaalfde blijft staan.

Alonso heeft keuze gemaakt

Renault-rijder Fernando Alonso zegt er uit te zijn voor welk team hij volgend jaar zal gaan rijden. Hij zal de keuze na de Grand Prix van Brazilië bekend maken. De oud-wereldkampioen kan voor 2009 alleen nog instappen bij zijn huidige team Renault of Honda.

Het team van Honda rijdt dit jaar anoniem rond en wil met de introductie van KERS volgend seizoen een stap naar voren maken. Hierbij maken ze gebruik van de expertise die Ross Brawn met zich meebrengt. Renault daarentegen heeft gedurende het seizoen stappen gemaakt en heeft via Alonso de Grands Prix van Singapore en Japan gewonnen. Daarop moet Alonso zijn keuze baseren "Ik ben er voor 99 procent uit, maar pas na Brazilië zal iedereen het weten."

De overwinning in Singapore noemde Alonso nog geluk, maar die in Japan was een ander verhaal. "In Japan was er geen safety car zoals in Singapore. Niemand kan ontkennen dat we daar heel snel waren." De reden van de verbetering van de Renault gedurende het seizoen weet hij ook: "Vanaf het midden van het seizoen wisten we wat de problemen met de auto waren. Het duurde alleen langer dan gedacht voordat alle nieuwe onderdelen klaar waren. Nu blijkt dat het werkt, de auto is stukken beter geworden. Ik dank mijn overwinning in Japan dan ook aan de jongens in de fabriek, die zo hard gewerkt hebben."

Alonso heeft het momenteel goed naar zijn zin bij Renault en beseft dat het team het gat met Ferrari en McLaren nog niet gedicht heeft. "We zijn min of meer competitief, omdat we nooit opgegeven hebben."

Fietser (82) overlijdt na aanrijding in Oisterwijk

Een 82-jarige man uit Oisterwijk is woensdag in zijn woonplaats om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De man liep rond 16.30 uur ernstig hoofdletsel op toen hij op de Terburghweg op zijn fiets van achter werd aangereden door een jonge automobilist. Hij overleed later in het ziekenhuis, meldt de politie.

De 19-jarige bestuurder van de auto werd na het ongeluk voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Hij verklaarde door de zon te zijn verblind, waadoor hij de fietser niet op tijd zag. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld.

Räikkönen wil Massa best opnieuw helpen

Kimi Räikkönen is bereid om zijn teamgenoot Felipe Massa opnieuw te helpen tijdens de laatste race van dit seizoen. Als hij daarvoor de kans krijgt, zal hij er ook zeker gebruik van maken.

Tijdens de Grand Prix van China liet de Fin zijn teamgenoot voorbij. Massa werd hierdoor tweede en wist zo zijn achterstand op Lewis Hamilton in het rijderskampioenschap te beperken tot zeven punten.

"Omdat ik geen kans meer maak op de titel, maakt het me niet zoveel meer uit of ik tweede of derde wordt, zolang de score voor Ferrari maar gelijk blijft", vertelde Räikkönen, die zelf als derde over de finish kwam in China. "Het team is nog voor beide kampioenschappen aan het vechten en als ik nog iets voor Felipe kan doen, dan doe ik dat graag."

"We zullen in Brazilië proberen om onze dubbelzege van vorig jaar te herhalen. Vervolgens zien we wel waar we eindigen in beide kampioenschappen. Mijn aanpak zal gelijk zijn als in de vorige twee races. Ik hoop weer een goede kwalificatie te hebben en het zou fijn zijn om weer van de eerste startrij te kunnen vertrekken. Mocht dat gebeuren dan hoop ik wel dat de situatie na de eerste bocht anders is dan in de afgelopen twee races!", aldus de onttroonde wereldkampioen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.