Van Bommel in voorlopige selectie Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft zijn voorlopige selectie bekend gemaakt voor het duel van 20 augustus in en tegen het Rusland van Guus Hiddink. Opvallendste naam: Mark van Bommel.

Van Bommel wilde sinds het WK van 2006 niet meer uitkomen voor het Nederland elftal, wegens een ruzie met toenmalig bondscoach Marco van Basten. Hij stelde zich echter na het vertrek van Van Basten wel weer beschikbaar voor Oranje. Van Marwijk, tevens de schoonvader van Van Bommel, nam daarop de middenvelder van Bayern München op in de voorlopige selectie.

Opvallende afwezige in het gezelschap is Clarence Seedorf. Ook Wesley Sneijder en Wilfred Bouma zijn niet van de partij, maar voor de laatste twee geldt dat ze te kampen hebben met blessures. 15 augustus maakt Van Marwijk zijn definitieve selectie bekend.

De selectie: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)

Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (FC Schalke 04), Nigel de Jong (HSV), Demy de Zeeuw (AZ), Rafael van der Vaart (Real Madrid)

Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).