FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 augustus 2008

Deel teams wil uitstel KERS

Enkele teams in de Formule 1 willen het KERS-systeem uitstellen tot 2010. Dit omdat er verschillende incidenten met het testen van het systeem zijn geweest, waaronder een BMW-monteur die gewond raakte nadat hij een schok kreeg. Honda, Williams en BMW Sauber willen dat KERS ondanks het veiligheidsissue toch ingevoerd zal worden in 2009.

Met name Renault-teambaas Flavio Briatore is tegen de introductie van KERS in 2009. Hij stelt dat de kosten verlaagd en de veiligheid verbeterd kunnen worden door het uitstel. BMW-teambaas Mario Theissen is het niet met Briatore eens: "Geen enkele technische ontwikkeling wordt goedkoper door het uit te stellen. Als we het dus met een jaar uitstellen, betekent dat dat we geld uitgeven zonder het systeem te gebruiken. Dat slaat nergens op," aldus de Duitser tegen Autosport.com.

"Natuurlijk moeten we de problemen met de veiligheid oplossen en we zullen er ook niet mee racen tot dit is gelukt. Maar ik ben er van overtuigd dat we dit snel kunnen oplossen en ik zie dan ook geen reden om de introductie uit te stellen." Inmiddels test Honda wel succesvol met het systeem.

Uitslagen tweede voorronde Champions League

Vorige week dinsdag en woensdag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de tweede voorronde van de Champions League. Vandaag en gisteren waren de returns, hieronder vind je de uitslagen.

huisUitUitslag1e wed.Saldo
Brann * Ventspils1-2 1-0 2-2
İnter BakıPartizan *0-21-1 1-3
DroghedaDynamo Kyiv *2-2 1-2 3-4
RangersKaunas *1-2 0-0 1-2
Tampere UnitedArtmedia *2-4 1-3 3-7
SheriffSparta *0-2 0-1 0-3
AaB *Modriča2-1 5-0 7-1
Beitar JerusalemWisła Kraków *0-5 2-1 2-6
Fenerbahçe *MTK5-0 2-0 7-0
GöteborgBasel *2-4 1-1 3-5
AnderlechtBATE *2-2 1-2 3-4
Anorthosis *Rapid Wien1-3 3-0 4-3
Panathinaikos *Dinamo Tbilisi0-0 3-0 3-0
Dom¸aleDinamo Zagreb *2-3 0-3 2-6

* = door naar de derde voorronde van de Champions League

Massa: "Hongarije was nachtmerrie"

Felipe Massa is nog steeds teleurgesteld over de race in Hongarije. Hij viel toen een paar ronden voor het eind van de race in leidende positie uit.

Massa is voor een paar dagen rust naar Sao Paulo gegaan. "Ik heb geprobeerd de race te vergeten, maar dat is erg moeilijk", reageert hij vanuit zijn vaderland. "Het was een schande, want ik en het team hadden het succes echt verdiend. Toen de motor kapot ging, had ik een vreemd gevoel. Het was als een nachtmerrie en ik wilde wakker worden, maar dat kon niet, want ik was al wakker. Het was een ongelofelijke teleurstelling. Deze sport kan echt wreed zijn."

Massa staat in het kampioenschap acht punten achter op leider Lewis Hamilton en beseft dat er vanaf nu geen fouten meer gemaakt mogen worden. "We hebben laten zien dat we sterk zijn, maar we moeten de resterende problemen oplossen. We moeten zo competitief zijn als in Boedapest, maar we moeten ook onze betrouwbaarheid vergroten. Sommige fouten mogen we niet herhalen. We hebben nu geen excuus meer."

Auschwitz heeft miljoenen nodig

Het voormalige concentratiekamp Auschwitz is dringend aan een opknapbeurt toe en daar is volgens de directeur van het complex ruim 62 miljoen euro's voor nodig. Veel meer dan de ruim zes miljoen euro die er jaarlijks binnenkomt aan overheids- en entreegeld.

Enkele delen van het complex, barakken en gaskamers, zijn inmiddels voor het publiek gesloten omdat de veiligheid in het geding is. Zure regen, wind en grondwater zijn de oorzaken van de slechte staat van veel gebouwen. Naast deze gebouwen, zijn ook persoonlijke bezittingen van vroegere kampgevangenen aan een opknapbeurt toe. Directeur Cywinski denkt dat leningen van buitenlandse overheden uitkomst kunnen bieden. Dit geld zou in een fonds moeten worden gestort, waarna de renteopbrengsten kunnen worden gebruikt om het onderhoud te bekostigen.

Het concentratiekamp Auschwitz werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebouwd in de gelijknamige Poolse stad. In het deel dat Birkenau wordt genoemd, werden meer dan een miljoen mensen, voornamelijk Joden, vermoord. Auschwitz wordt gezien als het symbool van de holocaust.

 

Auschwitz

Perez haalt uit naar Ajax

Kenneth Perez heeft op zijn website gereageerd op zijn verwijdering uit de A-selectie van Ajax. VI.nl vertaalde de verklaring, deze is hieronder te lezen.

Ajax blijft Kenneth Perez maar slecht behandelen

Fatsoensnormen lijken te zijn verdwenen bij Ajax sinds Van Basten aan het roer is

Ook al overtuigde Ajax Perez zes maanden geleden om terug te komen, en ondanks het feit dat hij meerdere keren zeer goed heeft gespeeld - soms als aanvoerder - maakt Ajax het hem nu onmogelijk zijn werk op het hoogste niveau uit te voeren.

Marco van Basten liet Perez in een gesprek weten dat hij tevreden was over Kenneths instelling, maar dat hij in de toekomst met de beloften moest gaan trainen en dat hij niet verwachtte dat hij in dat team nog aan spelen zou toekomen omdat Ajax liever jonge spelers gebruikt.

Op de meeting die dinsdagavond plaats had, onderhandelde Kenneths zaakwaarnemer Aabrink met de leiding van Ajax. Beide kampen waren het erover eens dat het een slechte oplossing is voor Ajax en Perez om mee te trainen met de jeugd. Er moet een financiële oplossing komen voor het probleem.

Perez is er overigens heilig van overtuigd dat de nieuwe leiding van Ajax hem niet fatsoenlijk gaat behandelen, ook al hebben zij het probleem gecreëerd.

Een aantal berichten in de media wijst erop dat Perez problemen heeft veroorzaakt in de kleedkamer. Dat is absoluut niet waar. Ook de Ajax-leiding ontkende dat in het gesprek.

Net als Dennis Rommedahl wil Perez ook blijven bij Ajax om te vechten voor een plek in het eerste elftal. Helaas is dat nu niet meer mogelijk nu hij gedwongen wordt met de beloften te trainen. Dit heeft mogelijk ook invloed op Perez' kansen in de Deense nationale ploeg.

De situatie is voor Perez nog steeds onacceptabel en onduidelijk, maar Aabrink is bezig om de zaak op te lossen.

Man bouwt zelf replica Batmobile

De Batmangekte is naar ongekende hoogten gestegen. Een Amerikaan heeft namelijk in zijn eentje in zijn garage een perfecte replica van de nieuwste Batmobile gemaakt. Deze spectaculaire auto van Batman, die in de nieuwste Batmanfilm The Dark Knight 'Tumbler' is gedoopt, steelt na The Joker en Batman de show.

Alles wat er in de film op zit, zit ook op Bob Dullams Tumbler. Zo beschikt zijn Batmobile over afterburners, enorme wielen achter, het dubbele wiel aan de voorkant en heeft het hetzelfde stealthuiterlijk als in de film.

Dullam heeft alles zelf in elkaar gelast. Enkele algemeen beschikbare foto's en de films zelf waren zijn gids. De filmauto is helemaal compleet met een op maat gemaakt Batmanpak.

Als Bob moet schatten, dan heeft de Tumbler hem aan manuren en materiaal tussen de vijftig- en zeventigduizend dollar gekost. En ondanks dat menigeen het karretje graag in handen wil hebben, is Dullam niet van plan de unieke auto te verkopen. Hij wil namelijk eerst een Batpod in elkaar zetten, pas dan is zijn levenswerk compleet. Misschien wil hij dan de hele collectie aan de man brengen.


Misschien wil The Joker er ook wel eentje?


Slachtoffers Holocaust krijgen 1900 euro

Oost-Europese overlevenden van de Holocaust krijgen elk 1900 euro van de Duitse overheid. Dat heeft een belangenorganisatie van joodse oorlogsslachtoffers gisteren bekendgemaakt.

De Vereniging Materiële Schadevergoeding voor Joden door Duitsland verklaarde dat de Duitse overheid bereid is in totaal 12,3 miljoen euro uit te keren aan 6500 overlevenden van de Holocaust die nog in Oost-Europa wonen en die nooit enige betaling hebben ontvangen.

Het gaat om joden die tussen maart 1944 en januari 1945 in Boedapest werden vervolgd. Gedurende de Holocaust werden zo'n 550.000 Hongaarse joden en vijftigduizend zigeuners omgebracht.

Woningen ontruimd na instorting deel balkon

In Amsterdam-Noord heeft de politie vanavond vier woningen ontruimd, nadat een steunbalk van een balkon op de tweede verdieping naar beneden viel. De losgeraakte balk viel op het balkon een verdieping lager. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Dat meldde een politiewoordvoerder vandaag. De dienst Bouw- en Woningtoezicht onderzoekt de toedracht van het incident. Ook kijkt de dienst of er meer instortingsgevaar is.

Nepagent steelt miljoen aan goud

Bij een opmerkelijke overval, vorige week maandag in de buurt van Utrecht, is een lading goud buitgemaakt ter waarde van meer dan een miljoen euro. Dat heeft een woordvoerder van de politie Utrecht vanavond gezegd.

Het goud, zeventig plakken van een kilo, werd ontvreemd van twee Belgen door een nepagent op een op een politiemotor lijkende motor. Deze nepagent dirigeerde de Belgen, op weg van Amsterdam naar België, van de A2 en beroofden ze met een aantal handlangers op een afgelegen plek bij Knooppunt Oudenrijn van hun auto met daarin het goud.

Het precieze aantal handlangers is de politie onbekend. Wel is duidelijk dat de Belgen bedreigd zijn met een wapen door twee mensen. De Belgen worden verplicht in een busje te stappen en worden meegenomen. Even later worden ze verderop weer vrijgelaten.

De auto werd dinsdag brandend, zonder het goud, aangetroffen in Loenersloot. De politie omschreef de buit van de beroving eerder als "waardevolle lading en persoonlijke bescheiden".

Volgens de woordvoerder gaat het om een doelgerichte actie. "De Belgen reden in een normale auto, de daders moeten geweten hebben wat er in vervoerd werd."

[upd] GroenLinks steunt Duyvendak

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks neemt geen afstand van oud-inbreker Wijnand Duyvendak. Dat heeft een woordvoerder van de fractie vanmiddag laten weten nadat er vanuit andere Kamerfracties zware kritiek was geleverd op de GroenLinkser.  

De kritiek op Duyvendak barstte los nadat gisteren bleek dat hij in zijn later deze maand te verschijnen boek 'Klimaatactivist in de politiek’, toegeeft dat hij in 1985 heeft ingebroken in het ministerie van Economische Zaken. Daarbij maakte hij plannen buit om kerncentrales te bouwen. Toenmalig minister Gijs van Aardenne (VVD) kwam in het nauw doordat de plannen op straat kwamen te liggen. Duyvendak noemt de actie daarom een groot succes. ''Niemand heeft ooit geweten wie er in deze actiegroep zaten.''

Een grote Kamermeerderheid reageerde gisteren en vandaag verbaasd op de onthulling. Sommige fracties zijn van mening dat hij het aanzien van de Tweede Kamer schaadt. De VVD sprak zelfs in termen van dat ''het nu aan GroenLinks is om de gelederen te zuiveren''. 

Wat GroenLinks betreft heeft Duyvendaks bekentenis echter geen gevolgen voor zijn Kamerlidmaatschap. Volgens een woordvoerder had Duyvendak de fractie al ingelicht over de gebeurtenis. Men was er van op de hoogte.  Bovendien was bij de partij al voordat hij Kamerlid werd, bekend dat Duyvendak een strafblad heeft omdat hij in de jaren '80 zes weken in de cel doorbracht wegens een inbraak die hij in 1984 pleegde in een militair complex in Dubbeldam namens de antimilitaristische actiegroep Onkruit. Daarbij werden geheime documenten van de militaire Criminele Inlichtingendienst gestolen.  Opvallend is wel dat Duyvendak tot nog toe altijd in het openbaar ontkende iets met de inbraak uit 1985 te maken te hebben gehad. In een interview met het Parool uit 1996 bijvoorbeeld zei hij absoluut van niets te weten. 

Een strafblad vormt overigens geen belemmering om Kamerlid te worden. Het is immers aan een partij en de kiezers of ze iemand met een strafblad als volksvertegenwoordiger willen hebben. De VVD vindt naar aanleiding van deze affaire dat toekomstige Kamerleden voortaan een verklaring van goed gedrag (VOG) zouden moeten overleggen.

Update: 19.36 uur
Duyvendak blijkt zich vanavond te hebben gedistantieerd van de inbraak bij het ministerie van Economische Zaken. Dat meldde tv-programma EénVandaag in haar uitzending op basis van een schriftelijke verklaring van het GroenLinks-Kamerlid. Hij is naar eigen zeggen tot het inzicht gekomen dat acties zich moeten richten op ''de parlementaire besluitvorming'' en ''binnen de grenzen van de wet moeten blijven''.

"De keuzes die ik twintig jaar geleden maakte zijn op geen enkele manier de keuzes die ik nu zou maken", aldus Duyvendak in zijn verklaring.

GroenLinks-leider Femke Halsema wijst er op dat Duyvendak in zijn boek verantwoording aflegt over de acties van weleer. "Ik heb hem daartoe aangemoedigd en vind dat het van groot belang is dat politici openheid betrachten over hun maatschappelijke activiteiten in het verleden en het maatschappelijke debat daarover niet schuwen."

Partijvoorzitter Henk Nijhof  van GroenLinks zegt dat de partij veel leden kent met een 'activistisch verleden'. ''De meesten bleven daarbij binnen de grenzen van de wet. Een enkeling zocht die grens op of passeerde die. Wijnand ging in het verleden een enkele keer over die grens heen. Hij heeft nu afstand genomen van de methoden die toen werden gebruikt en kiest eenduidig voor de parlementaire weg en de acties binnen de wet.''

[OS] Overzicht 6 augustus

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hoewel de openingsceremonie pas vrijdag plaatsvindt, begon het damesvoetbaltoernooi vandaag al. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen:

poulelandlanduitslag
EArgentiniëCanada1-2
EChinaZweden2-1
FDuitslandBrazilië0-0
FNoord-KoreaNigeria1-0
GNoorwegenVerenigde Staten2-0
GJapanNieuw-Zeeland2-2

Stand groep E:

plaatslandpuntendoelsaldo
1Canada32-1
2China32-1
3Argentinië01-2
4Zweden01-2


Stand groep F:

plaatslandpuntendoelsaldo
1Noord-Korea31-0
2Duitsland10-0
3Brazilië10-0
4Nigeria00-1

Stand groep G:

plaatslandpuntendoelsaldo
1Noorwegen32-0
2Japan12-2
3Nieuw-Zeeland12-2
4Verenigde Staten00-2

De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales, evenals de twee beste nummers drie.

Parijs: genocideklacht Rwanda onacceptabel

De Rwandese genocidebeschuldiging aan het adres van voormalige hoge Franse politici als wijlen François Mitterrand en Dominique de Villepin is 'onacceptabel'. Het Franse ministerie van buitenlandse zaken heeft dit vandaag gezegd. Het ministerie plaatst tegelijkertijd vraagtekens bij de onpartijdigheid van de Rwandese onderzoekscommissie die gisteren met haar rapport kwam.

"Er worden in dit rapport onacceptabele beschuldigingen tegen Franse politieke en militaire leiders geuit", zei ministerieel woordvoerder Romain Nadal. Hij voegde hieraan toe dat dit, gezien de titel van de door de regering benoemde commissie, 'geen verrassing' is. De commissie kreeg van de Rwandese minister van justitie Tharcisse Karugarama de in haar naam vervatte, officiële opdracht mee bewijzen te verzamelen 'voor de betrokkenheid van de Franse staat bij de in 1994 in Rwanda gepleegde genocide'.

De namen van Mitterrand en voormalige premier De Villepin staan op een lijst met tientallen Fransen die 'politieke, militaire, diplomatieke en logistieke steun' aan de daders van de massamoord zouden hebben verleend. De Villepin was destijds een naaste medewerker van toenmalig minister van buitenlandse zaken Alain Juppé. De lijst is als bijlage aan het rapport toegevoegd.

In de periode april tot juli 1994 werden in totaal zo'n achthonderdduizend Tutsi's en gematigde Hutu's vermoord. De meeste moorden waren het werk van extremistische Hutu's, maar in het rapport wordt ook gezegd dat Franse militairen rechtstreeks betrokken waren bij het bloedbad.

Karugarama zei gisteren dat zijn land geen onmiddellijke plannen heeft voor een aanklacht. Hij sloot evenwel niet uit dat het rapport kan dienen als basis voor 'potentiële beschuldigingen tegen individuen of de staat'.

Een Franse parlementaire onderzoekscommissie sprak in 1998 Frankrijk vrij van iedere verantwoordelijkheid voor de moordpartijen. De commissie wees er echter tevens op dat verschillende Franse regeringen in de periode 1990 tot 1994 diplomatieke en militaire steun gaven aan het Hutu-regime dat toen in Rwanda aan de macht was.

Frankrijk en Rwanda botsten wel eerder over de genocide. Rwanda verbrak de diplomatieke betrekkingen met Parijs nadat een Franse onderzoeksrechter de Rwandese president Paul Kagame had beschuldigd van moord op Hutu-president Juvenal Habyarimana in 1994. Het neerstorten van Habyarimana's toestel ontketende het geweld dat tot de slachtpartij zou leiden.

De diplomatieke betrekkingen tussen beide landen zijn sindsdien hersteld. In januari bracht de Franse minister van buitenlandse zaken Bernard Kouchner een bezoek aan Rwanda.

Slimme autodief met spijt brengt auto terug

De Renault Clio van een Belgische mevrouw, die vorige week op listige wijze werd gejat, is weer terecht. De auto bleek enkele tientallen meters verderop te zijn geparkeerd.

Vorige week werd het voertuig op een even simpele als briljante manier gestolen. De vrouw uit het Belgische Bavikhoeve werd aangeproken door een vreemde man die een proefrit wilde maken met het autootje. De man wilde graag net zo'n autootje kopen als mevrouw, maar wist niet hoe het wagentje rijdt.

Ondanks dat de vrouw eerst enige argwaan toonde, wist de dief haar toch over te halen. Hij vroeg haar of hij tot het einde van de parkeerhaven mocht rijden. Na enig aandringen stemde zij toe en liet hem achter het stuur plaatsnemen.

Hij reed inderdaad tot het einde van de parkeerplaats, draaide daar en reed weer terug. In plaats van weer keurig bij de Belgische te stoppen, reed hij de straat op en vertrok met de Noorderzon. De hele diefstal werd toevallig door een bewakingscamera gefilmd.

Misschien werd het de dief dankzij de opnames wel te heet onder de voeten of kreeg de beste man wroeging. Het maakt niet uit, het slachtoffer is dolblij dat ze haar autootje weer terugheeft. Twee dagen geleden werd het vehikel in haar straat aangetroffen.

Grand Theft Auto IV 21 november naar de PC

Het gerucht ging al eerder dat GTA IV in de maak was voor de PC, toen werd het nog ontkracht door Rockstar Games, maar vandaag maakte het bedrijf dan eindelijk zelf het goede nieuws bekend. Grand Theft Auto IV zal vanaf 21 november in de Europese winkels liggen. Amerikaanse gamers kunnen iets eerder al genieten van de game, daar verschijnt het spel op 18 november.

Oprichter van Rockstar Sam Houser gaf aan erg enthousiast te zijn over de PC-versie. Hij heeft gezegd dat het team enorm veel moeite steekt in een zo goed mogelijke ervaring op de PC. Volgens Houser ziet de game er prachtig uit en speelt hij heerlijk. Hij kan dan ook niet wachten tot het moment dat het publiek de game kan spelen.

We are very excited to be releasing the PC version of Grand Theft Auto IV. The whole team is dedicated to bringing an amazing gaming experience to the PC. The game looks and plays beautifully on PC and we can't wait for people to play it.


In november komt Liberty City naar de PC

Van Bommel in voorlopige selectie Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft zijn voorlopige selectie bekend gemaakt voor het duel van 20 augustus in en tegen het Rusland van Guus Hiddink. Opvallendste naam: Mark van Bommel.

Van Bommel wilde sinds het WK van 2006 niet meer uitkomen voor het Nederland elftal, wegens een ruzie met toenmalig bondscoach Marco van Basten. Hij stelde zich echter na het vertrek van Van Basten wel weer beschikbaar voor Oranje. Van Marwijk, tevens de schoonvader van Van Bommel, nam daarop de middenvelder van Bayern München op in de voorlopige selectie.

Opvallende afwezige in het gezelschap is Clarence Seedorf. Ook Wesley Sneijder en Wilfred Bouma zijn niet van de partij, maar voor de laatste twee geldt dat ze te kampen hebben met blessures. 15 augustus maakt Van Marwijk zijn definitieve selectie bekend.

De selectie: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)

Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (FC Schalke 04), Nigel de Jong (HSV), Demy de Zeeuw (AZ), Rafael van der Vaart (Real Madrid)

Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

'Informeer gemeente over komst pedo'

Gemeenten moeten elkaar beter op de hoogte houden als veroordeelde pedofielen in hun gemeente komen wonen. Dat zei burgemeester van Roermond Henk van Beers vandaag tijdens een bijeenkomst over de vermeende pedofiel die woont in de wijk Sterrenberg, ook bekend als de Planetenbuurt.

Tijdens de bijeenkomst woensdagmiddag kwamen hulpverleners, vertegenwoordigers van wijkorganisaties en de gemeente en bewoners bijeen om zich te laten informeren over de stand van zaken met betrekking tot de vermeende pedofiel.

Vorige week dinsdag werd de man aangehouden op een camping in Helden, een plaatsje onder de rook van Roermond. Daar zou de man zich hebben vergrepen aan vijf minderjarige jongens. De man zit in voorarrest.

Het bericht over de vermeende pedofiel leidde tot ophef in de buurt waar de verdachte woont. Bewoners dienden gisteren een petitie in die was ondertekend door 115 inwoners van de wijk. Zij riepen de burgemeester en de woningstichting op om de man niet meer tot de wijk toe te laten. De burgemeester wilde die toezegging niet doen. Hij stelde dat de zaak onder de rechter is en mensen onschuldig zijn tot het tegendeel is bewezen.

DNA-onderzoek foetussen Toetanchamon

Egyptische wetenschappers gaan DNA-onderzoek verrichten op twee gemummificeerde, vrouwelijke foetussen die in 1922 in het graf van farao Toetanchamon in Luxor zijn gevonden. Zij hopen meer duidelijkheid te verkrijgen over de relatie tussen de jonggestorven farao en de foetussen. De Egyptische Raad van Oudheden heeft dit bekendgemaakt.

Het hoofd van de raad, Zahi Hawass, zei dat met name wordt onderzocht of de foetussen doodgeboren kinderen van Toetanchamon en diens vrouw Anchesenamon zijn. Toetanchamon, die zo'n drieduizend jaar geleden onder geheimzinnige omstandigheden op vermoedelijk 19-jarige leeftijd stierf, trad op 12-jarige leeftijd in het huwelijk met zijn stiefzuster Anchesenamon. Tot dusver werd aangenomen dat zij geen nakomelingen of doodgeboren kinderen hadden.

Volgens Hawass zal met behulp van DNA tevens onderzoek worden verricht naar Toetanchamons stamboom, waarover onder Egyptologen verschillende theorieën de ronde doen. Hawass onthulde eerder plannen voor DNA-onderzoek op alle koninklijke mummies en enkele tientallen niet geïdentificeerde mummies in het Egyptisch Museum in Caïro. Maar zijn plannen zijn niet onomstreden.

Egypte maakte vorig jaar bekend dat de mummie was ontdekt van Hatsjepsoet, de enige vrouwelijke farao. Wetenschappers zeiden later dat het DNA-onderzoek op de 3500 jaar oude mummie van de veronderstelde Hatsjepsoet nog niet was afgerond. Van wetenschappelijke zijde worden vraagtekens gezet bij DNA-onderzoek op duizenden jaren oude mummies, omdat de uitkomst twijfelachtig zou zijn.

Gezicht Toetanchamon op basis van X-ray

Rafinha en Diego mogen blijven

Schalke 04 en Werder Bremen hebben besloten hun spelers, Rafinha en Diego, in Peking te laten en niet de uitspraak van het CAS te gebruiken. De twee Brazilianen kunnen zich dus gaan richten op het Olympische voetbaltoernooi.

Eerder vandaag liet het CAS weten dat de UEFA clubs niet kan verplichten om hun spelers af te staan aan Olympische nationale elftallen. Vooral voor de derde club die in de rechtszaak betrokken was, FC Barcelona, was deze uitspraak van groot belang. De sterspeler van de Catalanen, Lionel Messi, wilde namelijk deelnemen aan de Olympische spelen met Argentinië. Barcelona wilde hem echter behouden, aangezien tijdens de Spelen ook kwalificatie voor de Champions League moet worden afgedwongen.

Schalke en Werder stellen wel een paar eisen. Zo zijn de landen aansprakelijk bij een eventuele zware blessure van de speler.

Tankstation mag niet vanwege vloekende kleur

In de Friese gemeente Dongeradiel is commotie ontstaan over een benzinestation. Reden is de kleur van de nieuwe pomp van Avia in Dokkum. De kleur rood zou namelijk vloeken met de omgeving.

De vorige eigenaar van het tankstation had als huisstijl de kleuren groen en geel. Volgens het gemeentebestuur waren deze kleuren veel natuurlijker en in harmonie met de omgeving.

Avia, die sinds drie maanden eigenaar is van de bewuste benzinepomp, wilde de frisse kleuren graag overschilderen. Hun huisstijl is overal rood met wit, en deze pomp moest daar uiteraard niet van afwijken. Dit had echter niet gemogen van de gemeente. Dongeradeel spreekt in een brief over "strijdigheid met de redelijke eisen van welstand".

Over twee weken komen beide partijen bij elkaar. Tijdens een hoorzitting van de gemeentelijke bezwarencommissie moeten de twee kemphanen elk een betoog houden over de voors en tegens.

1,5 jaar cel dodelijke steekpartij kraakfeest Bergen

Een 17-jarige man krijgt achttien maanden cel voor het doodsteken van een 21-jarige Alkmaarder in een kraakpand in Bergen in november vorig jaar. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar vanmiddag bepaald. Het Openbaar Ministerie had twintig maanden cel en jeugd-tbs geëist.

De 17-jarige was op het moment van het misdrijf 16 jaar, waardoor het jeugdstrafrecht op hem van toepassing is. Het slachtoffer, de 21-jarige Maurice Tijsen, kwam door meerdere messteken om het leven. Het incident vond plaats tijdens een feest in het gekraakte pand.

Naast de achttien maanden celstraf moet de veroordeelde zich houden aan de aanwijzingen van de jeugdreclassering. Daaronder valt ook het ondergaan van een psychiatrische behandeling.

SP wil serieuzere aanpak cybercrime

Internetcriminaliteit wordt niet serieus genoeg aangepakt. Dat vindt althans SP-Kamerlid Arda Gerkens. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) gaf in antwoord op haar Kamervragen toe dat de zaak rond de gehackte chatsessie van Máxima en Willem-Alexander voor hun huwelijk in 2002 te weinig prioriteit heeft gekregen. "Wat betreft het vervolgen van cybercrime, hebben we de boel in Nederland nog niet op orde", stelt Gerkens vanmiddag.

De twee overgebleven verdachten in de zaak van de chatsessie zijn uiteindelijk niet vervolgd, omdat de zaak te lang liep. Het landelijk parket begon in 2002 een onderzoek naar de sabotage. Doordat de zaak zo veel tijd in beslag nam, verklaarde de rechtbank het OM in mei van dit jaar niet-ontvankelijk.

Gerkens heeft het idee dat internetcriminaliteit als geintje wordt gezien. Ze betreurt het dat het belang van vervolging niet wordt ingezien. "Als je zo'n duidelijk verhaal niet vervolgt, wat voor signaal geef je dan af?"

"Cybercrime is een van de speerpunten van het Openbaar Minsterie", reageert een woordvoerder van het landelijk parket. "Dus ik denk dat dat nu niet meer geldt, het heeft de aandacht." De top van het OM had na het afbreken van de zaak de hand al in eigen boezem gestoken.

'Roemeense straatmuzikantjes blijven weg'

De kinderbescherming heeft dit jaar geen meldingen meer ontvangen over Roemeense (zigeuner)kinderen die op straat muziek maken buiten de schoolvakanties. Desondanks blijft het gissen of de kinderen nu wel op school zitten of in een ander land aan het werk zijn gezet. Dat zegt een woordvoerder van de landelijke Raad voor de Kinderbescherming vandaag.

Vorig jaar maakte de raad zich zorgen om de Roemeense straatmuzikantjes. Directeur Marie-Louise van Kleef sprak toen van 'kinderarbeid'. De raad riep op tot maatregelen tegen de ouders. Steden als Den Bosch, Leiden en Nijmegen, waar veel muzikantjes op straat speelden, hadden moeite de problemen aan te pakken. Roemenen verblijven sinds de toetreding van hun land tot de Europese Unie legaal in Nederland en hun kinderen vallen niet onder de Nederlandse leerplicht.

De woordvoerder van de raad legt uit dat er sindsdien afspraken zijn gemaakt met gemeenten over het omgaan met de jonge straatmuzikanten. Ouders worden erop aangesproken als hun kinderen niet naar school gaan. Ook wordt hun identiteit geregistreerd, zodat de kinderen niet alsnog in een andere stad aan het werk kunnen. Bij herhaling kunnen kinderen eventueel op een Nederlandse school geplaatst worden. Vooralsnog is dat niet gebeurd.

De woordvoerder durft niet te zeggen of het probleem opgelost is. De kinderbescherming weet niet waar de kinderen nu zijn, of ze in Roemenië naar school gaan of wellicht in een ander land op straat musiceren. "Het is gissen, maar ik denk dat onze boodschap is aangekomen bij de ouders: Nederland accepteert niet dat kinderen aan het werk zijn en niet naar school kunnen gaan. Maar een Europese aanpak is nodig, omdat het probleem niet alleen in Nederland speelt."

De gemeente Den Bosch, waar vorig jaar veel Roemeense muzikantjes opdoken, merkte al op dat er buiten de vakanties geen kinderen meer op straat musiceren. "Nu het zomervakantie is, zien we ze wel weer, maar voor die tijd waren ze weg", zegt een woordvoerder van de gemeente. In april besloten gemeenten in de regio Brabant-Noord en de politie op straat musicerende kinderen aan de leerplichtambtenaar over te dragen.

CDA-kamerlid Marleen de Pater beloofde vorig jaar in het Europees Parlement aandacht voor de Roemeense kinderen te vragen. Partijgenoot en Europarlementariër Esther de Lange zette de kwestie vervolgens op de agenda. "Ik begrijp heel goed dat het probleem daarmee nog niet opgelost is", zegt De Pater, "maar er is nu in ieder geval aandacht voor die kinderen en dat vind ik ook al heel belangrijk."

Man stikt tijdens cake vreten

Een 34-jarige Engelsman is overleden bij een 'koekjeseet-wedstrijd' met zijn vrienden. Adam Deeley uit Birmingham probeerde in een café vijf cakejes tegelijk te verorberen. Dat werd hem fataal.

Deeley en zijn maten waren in de kroeg ter gelegenheid van de opening van een tentoonstelling van een bevriend fotograaf. Ook aanwezig was een schotel met cakejes. De vrienden vonden het lollig om te zien wie de meeste van die lekkernijen in zijn mond kon proppen. Deeley won met vijf stuks, maar raakte in ademnood.

"Ik dacht dat hij ze wilde uitspuwen, maar besefte op dat moment niet dat hij aan het stikken was", aldus een van de vrienden. Vervolgens kreeg het slachtoffer stuiptrekkingen over zijn hele lichaam en strompelde hij naar de wc. Zijn hele mond hing vol met cake en hij probeerde te hoesten. Sommigen poogden hem nog te helpen, maar alle hulp kwam te laat. Ook de Heimlichmanoeuvre mocht niet meer baten.

De lijkschouwer spreekt van een ongeluk. Volgens andere bronnen had het slachtoffer het 'een en ander' aan alcohol genuttigd voor hij aan de cakejes begon.

Dagje vrijaf voor Kenneth Perez

Kenneth Perez heeft nog een dagje vrij gekregen van Ajax. Gisteren bleef de Deen, die begin deze week uit de selectie werd gezet door Marco van Basten, op de open dag van Ajax ook al thuis.

Perez heeft inmiddels bedenktijd aangevraagd om zich op zijn toekomst te beraden. De 34-jarige Deen keerde immers nog maar een half jaar geleden terug bij Ajax, na eerder een half seizoen bij PSV gespeeld te hebben. Zijn rol in Amsterdam lijkt echter uitgespeeld, want Perez dient zich bij Jong Ajax te melden.

Jeroen Ketting naar België

Aanvaller Jeroen Ketting waagt zich aan een buitenlands avontuur. De 27-jarige spits heeft een contract voor één jaar ondertekend bij KVSK United in België.

De Haarlemmer debuteerde in het seizoen 2001/02 in de eredivisie bij AZ direct met een doelpunt. Daarna volgden 53 treffers in 173 wedstrijden in de Jupiler League namens Haarlem, FC Volendam, SC Cambuur-Leeuwarden en sinds de winterstop op huurbasis voor wederom Haarlem.

Ketting leek geen profclub meer te kunnen vinden, nadat zijn contract in Leeuwarden was afgelopen. De spits vroeg overschrijving aan naar zaterdaghoofdklasser Noordwijk, waarvoor hij onlangs nog twee keer scoorde in de oefenwedstrijd tegen Ajax. In de Belgische Tweede Klasse kan hij zijn profloopbaan nu alsnog vervolgen.

Man met toiletrolhouder in oog overleden

De 69-jarige inwoner van Den Haag die gisteren zwaargewond raakte bij een val op het toilet in zijn woning aan de Purmerendstraat, is overleden.  De man kreeg bij zijn val een gedraaide metalen toiletrolhouder in zijn oog.

De man viel op het toilet nadat hij onwel werd. Hij raakte bekneld tussen de toiletpot en de muur, waarbij de toiletrolhouder zijn oog doorboorde. De brandweer moest er aan te pas komen om de houder door te zagen. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd waarbij er nog een stuk van ongeveer 10 centimeter uit zijn hoofd stak.

In het ziekenhuis is het restant van de toiletrolhouder operatief verwijderd. De verwondingen waren echter zo ernstig van aard, dat de man vannacht is overleden.

 

FC Zwolle blijft zich versterken

FC Zwolle blijft zich, enkele dagen voor de start van de Jupiler League, versterken. Na de komst van een aantal Zuid-Amerikanen, heeft de club opnieuw twee buitenlanders gehaald. Daarbij werd de blik nu eens gericht op Oost-Europa.

De 22-jarige Slowaakse verdediger Zdenko Kapralik komt over van Inter Bratislava. Hij tekende voor twee seizoenen. De Tsjechische middenvelder Radek Görner signeerde een verbintenis voor één seizoen, met een optie op nog twee seizoenen. Beide spelers waren eerst op proef in Zwolle.

Behalve de nu in totaal vijf buitenlandse aanwinsten onderhandelt FC Zwolle ook nog met Arsenal over de huur van Vincent van den Berg. Deze 19-jarige buitenspeler uit Maassluis speelde vorig seizoen vijf wedstrijden op huurbasis voor Go Ahead Eagles.

Celstraf voor 12-jarige overvaller

De Rotterdamse rechtbank heeft een jongen die in januari op 12-jarige leeftijd een gewapende overval pleegde op een sigarenboer in Katendrecht, veroordeeld tot één jaar jeugddetentie.  Een half jaar  is voorwaardelijk om hem te dwingen geen nieuwe strafbare feiten te plegen en zich te houden aan de richtlijnen van Jeugdzorg en de reclassering, zo meldt het AD.

De 12-jarige kwam met een bivakmuts op de winkel binnen. Een 15-jarige buurtgenoot stond op de uitkijk. Die is veroordeeld tot 187 dagen jeugddetentie, waarvan 150 voorwaardelijk. Een andere 15-jarige knaap die alles ontkent, maar gezien wordt als de aanstichter, moet later nog voor de kinderrechter verschijnen.

De sigarenboer kreeg bij de overval een pistool tegen het hoofd gedrukt. De jongens maakten 25 pakjes sigaretten buit. De winkeleigenaar wist echter meteen wie het waren, zodat ze snel konden worden ingerekend.  Of het gebruikte pistool echt is weet de politie niet, omdat het wapen nooit is teruggevonden.

De twee nu veroordeelde ‘buurtkids’ zijn bekenden van de politie. De leefomgeving van de knapen is volgens deskundigen van grote invloed op hun ontsporingen. Daarnaast wordt het leven in een eenoudergezin als risicofactor gezien. De  inmiddels 17-jarige broer van de jongste verdachte is in 2005 veroordeeld voor deelname aan groepsverkrachtingen op Katendrecht en woont weer op de Antillen.

Helaas voor de sigarenboer werd een claim van 2.300 euro wegens immateriële en materiële schade door de rechter naar de prullenbak verwezen.  Door zijn jonge leeftijd is hij financieel niet aansprakelijk voor de door zijn criminele gedrag aangerichte schade, zo oordeelde de kinderrechter.

Buzz! Quiz TV-update zorgt voor Trophy-support

Je vrienden overtreffen door vragen beter en sneller te beantwoorden is natuurlijk het basis-ingrediënt van Buzz! Quiz TV. Nog leuker is het natuurlijk als je de meeste Buzz-trophies in je kast hebt staan, dacht Relentless Software.
Daarom hebben ze nu een update uitgebracht die ondersteuning voor de PlayStation Trophies geeft. Hieronder kun je zien wat je moet doen om aan die bekers te komen:

Bronze
Sofa Subjugator Bronze: Win 5 Sofa vs Sofa games
The Barnard Award Bronze: Score over 1500 points in Single player
Lonesome and Loving it Bronze: Play 5 single player games
MyBuzz Enthusiast Bronze: Play 1 MyBuzz game
Sofa Surfer Bronze: Play 1 Sofa vs Sofa game
Socialite Bronze: Play 5 Multiplayer games

Silver
Sofa Subjugator Silver: Win 20 Sofa vs Sofa games
The Barnard Award Silver: Score over 3000 points on single player
Lonesome and Loving it Silver: Play 20 single player games
MyBuzz Enthusiast Silver: Play 20 MyBuzz games
Sofa Surfer Silver: Play 15 Sofa vs Sofa games
Socialite Silver: Play 20 multiplayer games

Gold
Sofa Subjugator Gold: Win 50 sofa vs sofa games
The Barnard Award Gold: Score 5000 points in single player
Lonesome and Loving it Gold: Play 50 single player games
MyBuzz Enthusiast Gold: Play 50 MyBuzz games
Sofa Surfer Gold: Play 40 Sofa vs Sofa games
Socialite Gold: Play 50 multiplayer games

Platinum
Buzz’s Best New Friend: Grab all the other trophies

Daarnaast zijn er nog zes verborgen Trophies te verdienen in Buzz! Quiz TV.

Hypocrisie viert hoogtij!

We leven in een land dat steeds meer hypocrisie kent. Neem nu bijvoorbeeld de misselijkmakende reclame van McDonalds dat zich probeert te profileren als groenteboer. Ik ga toch godverdomme niet naar de McDonalds om worteltjes in mijn hoofd te schroeven. Welke mongool van hun marketingafdeling heeft dat bedacht? Ik ga naar de McDonalds om zo veel en zo snel mogelijk ongezond voer naar binnen te schuiven om me daarna dik en smerig te voelen en vervolgens Ronald McDonald een langzame en pijnlijke dood toe te wensen. Kutclown!

Britney als lesbische moordende stripper

De fans van Britney Spears (voor zover die er nog zijn) kunnen in de handen wrijven. Volgens de Britse krant The Telegraph zal de 26-jarige blonde zangeres binnenkort in de nieuwste film van Quentin Tarantino te zien zijn. Ze vertolkt hierin de rol van een moordende lesbische stripper. Ook zal ze diverse seksscènes met een andere vrouw moeten spelen.

Het gaat om een remake van de cultfilm Faster Pussycat! Kill! Kill! uit 1965. In deze film komen drie vrouwelijke strippers een jong stel in de woestijn tegen. Britney's karakter vermoordt de man van het stel met haar blote handen en neemt daarop de vrouw gevangen. Na een aantal verhitte ontmoetingen met de vrouw zal de film uitmonden in een bloedbad.

Tarantino is nog op zoek naar twee andere Hollywoodsterren om de rollen van de overige strippers op zich te nemen. Volgens de Engelse krant is ''Quentin ervan overtuigd dat Britney briljant zal acteren''. De zangeres is superblij en denkt dat dit het keerpunt in haar carrière is. De vorige film waar Britney de hoofdrol in speelde, Crossroads, werd geen succes.

Een muziekclip uit de film Faster Pussycat! Kill! Kill!

 

Hoge babysterfte in Turks ziekenhuis

Eén van de modernste ziekenhuizen in Turkije is in opspraak geraakt nadat in vijftien dagen 27 baby's overleden. Het staatsziekenhuis in de hoofdstad Ankara heeft verklaard dat de baby's infecties hadden die het ziekenhuis niet aangerekend kunnen worden.

Deskundigen trekken dat in twijfel. Het ministerie van Volksgezondheid stelt een onderzoek in.

Het ziekenhuis heeft één van de grootste kraamafdelingen van het land. Volgens bronnen die vandaag in verschillende Turkse kranten worden aangehaald, liet de organisatie al langere tijd te wensen over. Zo zouden er soms te veel opnames zijn, waardoor er meer baby's in één bedje moesten liggen.

Een vader die zijn vier weken oude baby verloor, vertelt in dagblad Radikal dat hij nooit hygiëne-instructies kreeg voor hij de babyafdeling opging. Hij begint een juridische procedure tegen het ziekenhuis.

Beatles-opnamen brengen 15.000 euro op

Onlangs ontdekte Beatles-opnamen waarin John Lennon en Paul McCartney grappen maken en de slappe lach krijgen, zijn verkocht voor ruim vijftienduizend euro. Verwacht werd dat de dertig minuten durende opnamen uit 1964 tussen de tien- en vijftienduizend euro zouden opbrengen.

De tape werd gevonden door een man die de zolder van zijn vader, die in de muziekindustrie heeft gewerkt, aan het uitmesten was. Het bandje bevat door Lennon en McCartney geschreven nummers, maar ook een aantal covers. Op de tape staan onder meer 'I'm a loser', 'I feel fine' en 'Don't put me down like this'. Tijdens het nummer 'I'll follow the sun' krijgen Lennon en McCartney de slappe lach.

De man die het materiaal onlangs op de zolder van zijn vader vond wenst anoniem te blijven. Wel is bekend dat het bandje in het noorden van Engeland is opgedoken. Wie de nieuwe eigenaar is, is niet bekendgemaakt.


'Prins Philip heeft prostaatkanker'

Prins Philip, de echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II, zou lijden aan prostaatkanker. Dat meldt althans de Londense krant Evening Standard. De Duke of Edinburgh (87) zou echter van plan zijn de ziekte te trotseren en neemt gewoon openbare verplichtingen op zich.

Buckingham Palace geeft geen commentaar. "Medische zaken zijn privé", aldus een woordvoerder. De krant baseert het bericht op medische bronnen, die zeggen dat het inmiddels een publiek geheim is in de Lonsense gezondheidswereld. De diagnose zou stammen uit april. Toen bracht de prins drie dagen in het ziekenhuis door, officieel wegens een luchtweginfectie. De hoogbejaarde prins was afgelopen week niettemin vrolijk van de partij tijdens een zeilevenement.

Pelikaan ontsnapt uit Artis

Een pelikaan heeft Artis vanochtend verruild voor het vrije leven. Dat liet een woordvoerder van de Amsterdamse dierentuin weten. Waar het dier zich op dit moment bevindt, is niet bekend.

"Het is wel de bedoeling dat hij terugkomt in Artis, want Amsterdam is niet echt een goede plek voor een pelikaan vanwege het verkeer en de drukke wateren", zei de zegsman. De vogel zou volgens hem wel kunnen overleven in de Nederlandse natuur. In 2005 ontsnapte er ook al eens een pelikaan uit Artis, die de bijnaam 'snelle pelle' kreeg. Het signalement is inmiddels verspreid.



Signalement: wit met lange snavel.

Meerderheid Britten: vrouw hoort thuis

De meerderheid van de Britse bevolking vindt dat vrouwen thuis horen en niet op kantoor. Dat is de uitkomst van een sociologisch onderzoek aan de universiteit van Cambridge, meldde de Britse krant The Independent vandaag.

Het enthousiasme over de vrouwenemancipatie is over zijn hoogtepunt heen, aldus de onderzoekers. De studie, die keek naar de houding tegenover werkende vrouwen in de afgelopen dertig jaar, laat zien dat zowel mannen als vrouwen zelf steeds minder geloven in het beeld van de carrièrevrouw of de supermoeder. Nog maar 42 procent van de mannen en 46 procent van de vrouwen denkt dat een vrouw werk en gezin goed kan combineren zonder dat één van beide daar onder lijdt. Midden jaren '90 was dat respectievelijk 51 en 50 procent.

Vrouwenrechtenorganisatie Unifem van de Verenigde Naties zegt ontzet te zijn over de uitkomst het onderzoek. Volgens de organisatie moet er rap tempo gemaakt worden met de verbetering van flexibele werktijden en kinderopvang op het werk.

Zuberbühler overtuigt technische staf Fulham

Fulham heeft doelman Pascal Zuberbühler voor een seizoen aangetrokken. De ervaren Zwitser was de afgelopen weken op proef in Londen en maakte een goede indruk op de technische staf van The Cottagers.

Zuberbühler, die tijdens Euro 2008 afzwaaide als international van Zwitserland, realiseert zich dat hij in Londen tweede keus achter de Australiër Mark Schwarzer zal zijn. "Mark Schwarzer is de nummer één. Het wordt mijn taak om hem en de rest van de selectie scherp te houden," aldus de doelman op de website van zijn nieuwe club.

In het seizoen 2006-2007 speelde Zuberbühler ook in Engeland, destijds voor West Bromwich Albion. De doelman heeft ook een verleden bij Bayer Leverkusen. In zijn vaderland speelde hij voor Grasshoppers, FC Basel, Aarau en Neuchâtel Xamax.

Politiek boos op inbreker Duyvendak

De ontboezeming van GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak over zijn inbraak bij het ministerie van Economische Zaken heeft bij andere Kamerfracties tot boze reacties geleid. Duyvendak zou ermee koketteren en trots zijn op de strafbare feiten uit zijn activistische verleden, vinden de meeste partijen. Gisteren verscheen de vooraankondiging van zijn boek 'Klimaatactivist in de politiek', waarin hij bekent in 1985 bij Economische Zaken te hebben ingebroken.

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum is verbaasd over de manier waarop Duyvendak het nieuws naar buiten brengt. Van Hijum vraagt zich af of Duyvendak dit soort illegale acties nu wel afwijst. "Hij lijkt er trots op te zijn dat hij nooit gepakt is en heeft geen enkele spijt van zijn misdrijf." GroenLinks mag zelf bepalen of dit goede reclame is voor de partij, vindt Van Hijum.

Ook de PvdA hekelt de toon waarop Duyvendak zijn verleden openbaar maakt. "De schijnbaar trotse toon is misplaatst", aldus een woordvoerder.

De VVD vreest voor het aanzien van de politiek. Vice-fractievoorzitter Edith Schippers zegt er 'geen woorden voor' te hebben. "Na zes jaar Kamerlid te zijn geweest verontschuldigt hij zich niet, maar komt hij met een stoer jongensboek op de proppen. Het is nu aan GroenLinks om de gelederen te zuiveren."

"De Tweede Kamer heeft een ordinaire inbreker in haar midden. Zo'n recidiverende inbreker hoort niet in de Kamer, maar in de gevangenis." Dit zei PVV-Kamerlid Raymond de Roon, die het boek een 'goedkope en schandelijke publiciteitsstunt' noemt.

De SP vindt dat de geloofwaardigheid van Duyvendak in het geding is. Kamerlid Jan de Wit onderstreept wel dat de zaak verjaard is en Duyvendak de inbraak in een andere hoedanigheid dan die van Kamerlid pleegde. Ook D66 vindt dat de bekentenis van Duyvendak zijn geloofwaardigheid niet ten goede komt.

Alle partijen zijn het erover eens dat de bal nu bij GroenLinks ligt. De partij hult zich echter in stilzwijgen. Een woordvoerder wil niet ingaan op de kwestie en verwijst naar 20 augustus, de dag waarop het boek gepresenteerd wordt. Saillant is dat als onderdeel van de boekpresentatie in de openbare bibliotheek in Amsterdam het debat 'Klimaatactivisme in de politiek' plaatsvindt onder leiding van GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema.

Het hebben van een strafblad vormt juridisch gezien overigens geen belemmering voor het Kamerlidmaatschap. Het is aan politieke partijen zelf om te bepalen wie wel en wie niet op hun kandidatenlijst staan. Volgens een woordvoerder van GroenLinks was het bij de kandidatencommissie van de partij bekend dat Duyvendak eerder veroordeeld was voor inbraak. In 1984 kreeg hij zes weken celstraf voor het binnendringen van een militair complex in het Zuid-Hollandse Dubbeldam. Of Duyvendak de kandidatencommissie heeft ingelicht over zijn inbraak bij het ministerie van Economische Zaken wilde de woordvoerder niet zeggen. "Wacht het boek maar af."

'Klimaatactivist in de politiek’

De Haan : "Oranje komt voor goud"

De bondscoach van het Nederlands olympisch elftal, Foppe de Haan, is zeer duidelijk over de missie van zijn elftal. De enige reden waarom ze in Peking zijn, is om olympisch kampioen te worden.

"We zijn tweevoudig Europees kampioen. Daar zijn we trots op. Iedereen denkt daardoor dat we goed zijn. En dat zijn we ook", aldus de Fries.

Roy Makaay sluit zich aan bij de woorden van zijn coach. "Ons doel is goud," aldus de Feyenoorder die Argentinië als de grootste concurrent ziet."We willen de Argentijnen liever niet al voor de finale tegenkomen. Groepswinst lijkt daarvoor noodzakelijk."

Vader ontvoert baby uit kerk

Een 29-jarige Amsterdammer heeft gisteren zijn vijf maanden oude baby ontvoerd. De man nam het kind mee tijdens een kerkdienst in het Overijsselse Dalfsen, waar de 30-jarige moeder ook aanwezig was. In de avond werd hij getraceerd in de hoofdstad en aangehouden. De baby werd vervolgens met de moeder herenigd.

De man bedreigde de vrouw en nam het kind mee, meldt de politie vandaag. Vervolgens kwam hij terug om ook de vrouw op te halen. Hij sloeg haar, maar omstanders beletten dat hij haar kon meenemen. De Amsterdammer ging er vervolgens vandoor.

'Lost' van Anouk bij opening Olympische Spelen

'Lost' van Anouk is vrijdagmiddag te horen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Bejing. Norway's Got Talent-winnaar Erlend Bratland is uitgenodigd om de ballad te komen zingen. Dat meldt de Haagse zangeres op haar website.

De 17-jarige Bratland, die het nummer coverde, scoorde een nummer één hit in Noorwegen en zorgde ervoor dat Anouk ook met de originele versie in de Noorse top tien terechtkwam. Muzieklegende Robert Wells nodigde hem uit te komen zingen tijdens het openingsconcert.

Naar verwachten stemmen anderhalf miljard mensen af op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Bejing.

'OM faalde in zaak chatsessie koninklijk paar'

De zaak rond de gehackte chatsessie van Máxima en Willem-Alexander voor hun huwelijk in 2002 is door het Openbaar Ministerie niet snel genoeg opgepakt. Dat antwoordt minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) op vragen van SP-Kamerlid Arda Gerkens. De twee overgebleven verdachten zijn niet vervolgd, omdat de zaak al te lang liep.

Hirsch Ballin geeft toe dat de zaak onvoldoende prioriteit heeft gekregen. Daardoor is de zaak van begin af aan niet voortvarend opgepakt, te laat beoordeeld en pas eind 2005 behandeld op een zitting. De getuigenverhoren die daaropvolgend moesten plaatsvinden, konden niet worden ingepland, licht de minister toe. Ook bleek de zaak volgens justitie zo complex dat alleen een ervaren of gespecialiseerde officier van justitie zich ermee bezig kon houden.

Doordat de afhandeling zoveel tijd in beslag nam, is het Openbaar Ministerie uiteindelijk eind mei van dit jaar niet-ontvankelijk verklaard. De minister zegt de gang van zaken te betreuren.

Vlak na de chatsessie, in januari 2002, stelde het landelijk parket van het OM een onderzoek in naar het mislukken van de chatsessie van het koninklijk paar. De sessie brak kort na het begin af. Volgens KPN was de site gehackt. Het bruidspaar had zich volgens de Rijksvoorlichtingsdienst erg verheugd op het contact via internet.

NAC twijfelt over Enric, kan Zonneveld vergeten

NAC Breda weet nog niet of het de Spanjaard Enric Vallès Prat zal aantrekken. Aanvankelijk zou er dinsdag een beslissing zijn genomen over de jonge middenvelder.

Enric reist echter woensdag mee naar Blackburn met de selectie van trainer Robert Maaskant. In Engeland zal een vierdaags trainingskamp worden belegd. Pas daarna bestaat de mogelijkheid dat beide partijen met elkaar gaan onderhandelen.

Daarnaast is een terugkeer van Mike Zonneveld naar NAC uitgesloten, aldus BN/De Stem. Technisch directeur Earnest Stewart heeft aangegeven dat een vertrek van de linkspoot bij PSV niet bespreekbaar is.

Paris Hilton dient McCain van repliek

Paris Hilton heeft in een video gereageerd op een reclamespot van de republikeinse presidentskandidaat John McCain. "Die rimpelige, grijze kerel heeft me in zijn campagnefilmpje gebruikt en ik ga ervan uit dat dat betekent dat ik nu ook een presidentskandidaat ben", zegt de hotelerfgename in de video, die te zien is op de Amerikaanse website Funnyordie.com.

"Hé Amerika, ik ben Paris Hilton en ik ben ook een celebrity. Ik kom alleen niet uit de goede oude tijd en ik beloof geen veranderingen, zoals die andere vent", zegt de blondine, liggend op een bedje in een minuscuul badpak en gouden pumps. "Ik ben zeg maar helemaal klaar om het land te leiden."

Vervolgens zet de blondine haar plan voor een nieuw energiebeleid uiteen. Paris, die overweegt het Witte Huis roze te verven als ze tot president wordt gekozen, stelt voor McCains plan om vlak voor de kust naar olie te boren te combineren met het voorstel van Obama voor schonere technieken bij de oliewinning. "Energiecrisis opgelost! Ik zie jullie wel weer bij de debatten."

Vorige week lanceerde McCain een reclamespot waarin beelden van McCains democratische tegenstrever Barack Obama werden afgewisseld met beelden van Paris Hilton en Britney Spears. Daarmee wilde het campagneteam van McCain duidelijk maken dat Obama vooral een beroemdheid is en niet noodzakelijkerwijs een goed politicus.

De moeder van Paris kon niet lachen om de stunt van McCain. "Zonde van de tijd en aandacht van het land op een tijdstip waarop miljoenen mensen hun huizen en banen verliezen", stelde ze op de website van de Amerikaanse krant Huffington Post. De ouders van Hilton doneerden eerder dit jaar bijna drieduizend euro aan de campagne van McCain.

Russen boos over 'systematisch dopegebruik'

Het olympisch comité van Rusland heeft verbolgen gereageerd op de uitlatingen van het IOC dat er in Rusland sprake zou zijn van systematisch dopegebruik.

"Het is veel te vroeg om daar zo over te spreken", aldus Gennadi Sjvets, woordvoerder van het Russische NOC die daarmee reageerde op de uitlatingen van Arne Ljungqvist, hoofd van de medische commissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Vlak voor de start van de Spelen zijn de Russen in het nauw gedreven door diverse dopinggevallen in de baan- en wegatletiek en in het wielrennen. Diverse medaillekandidaten werden op het laatste moment wegens positieve controles of manipulatie van urinecontroles uit de Russische ploeg verwijderd. "Maar het is vreemd dat iemand dan direct van systematisch dopegebruik spreekt", aldus Sjvets.

De Russen zeggen dat er een offensief bezig is om hun ploeg in Peking in een kwaad daglicht te stellen. "Officials waren al tijden op de hoogte van de testresultaten, maar hebben tot vlak voor de Olympische Spelen gewacht om ze naar buiten te brengen. Het lijkt er gezien de timing op dat wordt geprobeerd een vervelende sfeer rond onze ploeg te creëren. Toen in Amerika het dopingnetwerk rond het Balco-lab werd ontdekt, is de hele Amerikaanse sportwereld toch ook niet in de beklaagdenbank gezet".

Discriminatie op arbeidsmarkt vooral op leeftijd

Werkgevers discrimineren vaker op leeftijd dan op geslacht of afkomst, denken werknemers. Bijna een kwart van de werknemers zegt dat bij hun bedrijf wel eens mensen zijn afgewezen vanwege hun leeftijd.

Slechts 6 procent denkt dat mensen wel eens worden afgewezen op grond van hun geslacht of afkomst. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van de Intelligence Group, waarvoor in juni 737 werknemers zijn ondervraagd. De leeftijdsdiscriminatie begint vanaf 36 jaar, denkt bijna een derde van de ondervraagden.

Leeftijdsdiscriminatie speelt niet alleen bij het aannemen van personeel, maar ook bij promotie kan leeftijd een rol spelen, denkt een op de tien ondervraagden.

Organisaties verklaren oorlog aan autokrakers

Brancheorganisaties en politie en justitie hebben een plan gemaakt om diefstal uit auto's zoveel mogelijk een halt toe te roepen. De partijen hebben een pakket maatregelen samengesteld om binnen drie jaar het aantal autokraken met een kwart terug te dringen. Dat meldde een woordvoerder van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Het plan van aanpak is opgesteld door de RAI-vereniging, Bovag, ANWB, de verzekeraars, Transport en Logistiek Nederland, politie, het Openbaar Ministerie, het ministerie van Justitie en de Rijksdienst voor het wegverkeer (RWD). Ze denken aan maatregelen als metalen antidiefstalkoffers, loklaptops en loknavigatiesystemen, een veiligheidskeurmerk voor parkeerplaatsen en opbergkluisjes in parkeergarages.

'Ceremoniële rol voor president Mugabe'

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe moet een ceremoniële rol krijgen in een regering met de oppositiepartij MDC. De leider van die partij, Morgan Tsvangirai, zal als premier de feitelijke macht in Zimbabwe krijgen. Dat staat in een conceptovereenkomst tussen de partijen, meldde de Zuid-Afrikaanse krant The Star vandaag.

De nieuwe regering moet als overgangsregering de volgende verkiezingen voorbereiden. Dan zal Mugabe terugtreden en benoemd worden tot Founding President, de stichter van Zimbabwe. In die functie kan hij niet vervolgd worden voor misdaden die tijdens zijn bewind zijn gegaan. Ook zijn medestanders zouden gevrijwaard worden van strafvervolging.

De MDC en de ZANU-PF van president Mugabe voeren al enkele weken overleg in Zuid-Afrika. Beide partijen claimen de overwinning bij de presidentsverkiezingen die eerder dit jaar werden gehouden. Door het geweld voor en na de stembusgang zijn tientallen mensen om het leven gekomen.

Intensieve controle op etherpiraten

Het Agentschap Telecom let deze zomer extra op etherpiraten. Volgens de toezichthouder is het aantal klachten over storingen van bijvoorbeeld de publieke radiozenders en het luchtverkeer de laatste tijd met 20 procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar.

Illegale FM-zenders organiseren vooral in de zomermaanden marathonuitzendingen of andere evenementen zoals liveconcerten. De uitzendingen hinderen volgens het Agentschap Telecom de frequenties van onder meer de publieke omroepen, commerciële en regionale zenders. De ontvangst ervan wordt slechter of ze worden weggedrukt, aldus een woordvoerder van het agentschap.

De verscherpte controle heeft al resultaat gehad. Tot nu toe zijn twintig etherpriraten uit de lucht gehaald. De illegale zenders zijn vooral actief in noord en oost-Nederland.

Toerist overleeft val na paddogebruik

Een Britse toerist is gistermiddag in de binnenstad van Amsterdam van een hoogte van 10 meter naar beneden gesprongen. De 18-jarige jongen was onder invloed van paddo's.

Hij heeft het overleefd doordat zijn val werd gebroken door een uithangbord en een tafel die op een terras stond. Het incident gebeurde even na vijf uur op de Nieuwezijds Voorburgwal, liet de politie vandaag weten. Het slachtoffer kan het ziekenhuis naar verwachting tegen de avond al verlaten. Afgelopen weekeinde kwam in Den Haag een jongen om het leven die onder invloed van paddo's uit het raam van zijn woning was gesprongen.

Vitesse weigert bod Roda JC op Gommans

Omroep Gelderland meldt dat Vitesse een bod van Roda JC heeft afgewezen op spits Harrie Gommans. De Limburger mag vertrekken uit Arnhem, maar het bod van Roda JC op de spits is vooralsnog niet voldoende om Vitesse over te halen.


"Het klopt dat ze een bod bij ons hebben neergelegd, maar dat is absoluut onacceptabel," zegt Vitesse-technisch directeur Marc van Hintum. "Gommans mag weg, maar wel voor het bedrag dat wij vragen."

De spits stond ook in de belangstelling van het Zweedse Helsingborgs IF en Vitoria Setubal uit Portugal, maar de Limburger had geen trek in deze clubs.

Het afgelopen seizoen scoorde Gommans zeven keer voor Vitesse. Komend seizoen zal hij echter weinig aan spelen gaan toekomen in Arnhem.

Nieuwe rel tussen KNVB en Jol

De KNVB geeft Dick Jol geen toestemming om vrijdag de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior Maassluis te leiden.

Het negentigjarige Excelsior Maassluis en de tien jaar oudere tegenstander Feyenoord wilden het jubileumduel aankleden met een bekende scheidsrechter, waarop contact werd opgenomen met het management van Jol. Beide partijen bereikten een akkoord, maar nu heeft de KNVB gezegd dat Jol de wedstrijd niet mag fluiten omdat hij formeel geen erkende scheidsrechter meer is.

"De regels zijn helder. Jol heeft niet langer de status van scheidsrechter, dus mag hij geen wedstrijden meer leiden. Ook niet als het om oefenduels gaat", aldus een woordvoerster van de KNVB.

De amateurs uit Maassluis zijn teleurgesteld. "Jol heeft een conflict met de bond. Wij staan daar buiten. Met die starre houding vecht de KNVB de controverse nu over de rug van Excelsior Maassluis uit."

Elmont drukt geruchten de kop in

Ook na de Olympische Spelen blijft Guillaume Elmont actief in de gewichtsklasse tot 81 kilogram.

De laatste tijd werd gespeculeerd over een eventuele overgang van de judoka naar een hogere gewichtsklasse. "Al die geruchten zijn onzin. Ik weet niet hoe de mensen daarbij komen. Ik stap niet over naar een andere klasse", aldus de Nederlander. "De klasse tot 81 kilogram is mijn categorie."

Messi mag niet meedoen aan Spelen

Het internationale sporttribunaal CAS in Lausanne heeft besloten dat Barcelona hun Argentijnse sterspeler Lionel Messi niet vrij hoeft te geven voor de Olympische spelen. Barcelona had bij het CAS een zaak aangespannen tegen de UEFA, omdat die de clubs had verplicht om de spelers vrij te geven voor de Spelen.

Nu hoeft Barcelona Messi dus niet kwijt te raken aan Argentinië. De Catalanen wilden het Argentijnse wonderkind namelijk zelf hebben als ze zich moeten kwalificeren voor de Champions League. De heenwedstrijden van die kwalificatieronde worden afgewerkt tijdens het Olympische voetbaltoernooi.

Naast Barcelona waren ook Schalke 04 en Werder Bremen naar het CAS gegaan om de uitspraak aan te vechten. Het ging bij die twee clubs om de Brazilianen Rafinha en Diego.

Met dank een Questular voor de submit.

Records nabij voor Ian Millar

Ian Millar gaat komende week in Hongkong twee records breken bij de springruiters. Met zijn 61 jaar wordt hij de oudste deelnemer ooit op de Olympische Spelen in deze discipline.

Daarnaast wordt het de negende deelname van de Canadese ruiter aan de Spelen, iets wat nooit eerder gebeurde in de paardensport. Millar, ook wel Captain Canada genoemd, won tijdens al die Spelen echter nog nooit een medaille.

Sackboy-knuffels komen en pre-orderactie voor LittleBigPlanet

De wezentjes die LittleBigPlanet bevolken behoren waarschijnlijk tot de meest schattige creaties in tijden en de roep om echte sackboyknuffels werd dan ook steeds luider. MediaMolecule heeft op het PlayStation-forum door laten schijnen dat men op de hoogte is van deze wens en dat er aan gewerkt wordt.

Daarnaast is er een grootscheepse pre-orderactie gestart voor LittleBigPlanet. Als je in de VS de game pre-ordert, krijg je niet alleen de game, maar ook een strategyguide van Bradygames, een juten zakje om het hoesje van de game in te bewaren, een LittleBigPlanet-stickerboek, een exclusieve sackgirl die gebaseerd is op Nariko uit Heavenly Sword en een exclusieve sackboy die op zijn beurt gebaseerd is op Kratos uit God of War.





Nariko

Kratos

Het nog niet bekend of deze pre-orderactie ook in Nederland zal lopen.

Zabel wint in Surhuisterveen

Erik Zabel heeft het profcriterium van Surhuisterveen gewonnen. De Duitse sprinter was in het Friese dorp de snelste van een kopgroep van drie. De Oostenrijker Bernhard Kohl eindigde als tweede voor Pieter Weening.

In de finale reed het drietal weg uit een vrij grote groep met favorieten. Weening probeerde zijn twee vluchtmakkers nog met een ultieme aanval te verschalken, maar werd net voor de streep bijgehaald.

Voetbaltoernooi van start gegaan

De Olympische Spelen in Peking zijn begonnen. Vanmorgen om 11.00 uur Nederlandse tijd begon het olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. Argentinië neemt het op tegen Canada, Duitsland speelt tegen Brazilië en Japan ontmoet de dames van Nieuw Zeeland.

Later vandaag worden er nog drie duels afgewerkt. Dan komt ook thuisland China voor de allereerste keer deze Spelen op een olympisch onderdeel in actie.

Morgen begint het mannenvoetbaltoernooi in Peking. Dan speelt het Oranje van Foppe de Haan de eerste wedstrijd tegen Nigeria. Dat duel zal om 13.45 uur Nederlandse tijd starten.

'Bij drugs- en drankmisbruik zelf dokken'

Als mensen door overmatig gebruik van drugs en/of alcohol op de eerstehulpafdeling van een ziekenhuis belanden, moeten ze zelf opdraaien voor de kosten. Dat heeft het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum Jos de Bruijn in het AD gesteld.

Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft zijn uitspraken bevestigd. De Bruijn uitte zijn 'hartenkreet' in aanloop op de Dance Parade die komend weekend in Rotterdam plaats vindt. De parade levert volgens het ziekenhuis doorgaans enkele tientallen ziekenhuisopnamen op. Samen met oudjaarsnacht is het de drukste periode voor de eerstehulpafdeling.

Volgens De Bruijn worden mensen zich meer bewust van de risico's van te veel alcohol en drugs als ze zelf de kosten moeten betalen. Het Erasmus MC stelt dat De Bruijn zijn persoonlijke mening heeft gegeven. Het ziekenhuis zegt klaar te staan voor iedereen die medische hulp nodig heeft, ongeacht de oorzaak van de klachten.



Drank- en drugsmusbruik kunnen uit de hand lopen.

Hoge vliegtarieven naar Suriname onderzocht

De Vereniging van Reizigers (VVR) en de SP in de Tweede Kamer doen de komende weken onderzoek naar de ticketprijzen op de vliegroute tussen Nederland en Suriname. Volgens de organisaties maken de KLM en de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM "op een schandalige manier misbruik van hun machtspositie" op deze verbinding.

Met de uitkomsten van het onderzoek, dat vandaag begon onder vertrekkende reizigers op luchthaven Schiphol, hopen ze minister Camiel Eurlings (Verkeer) ertoe te bewegen te komen tot een tariefsverlaging. De VVR en de SP zeggen sterke aanwijzingen te hebben dat er "krankzinnige" prijsverschillen zijn op de route Amsterdam-Paramaribo. Ze krijgen al langere tijd klachten dat de ticketprijs varieert van 600 tot ruim 1000 euro voor dezelfde vlucht.

Volgens de VVR en de SP houdt de minister onvoldoende toezicht op de tarieven. De organisaties publiceren de resultaten van hun onderzoek begin september.

Aanvankelijk mochten alleen de KLM en de SLM tussen Nederland en Suriname vliegen. Sinds 2006 mag ook Martinair van en naar de luchthaven Zanderij vliegen. Martinair, dat voor de helft in handen is van de KLM, kondigde destijds aan dat de ticketprijzen zouden dalen.

NL'ers dronken vorig jaar 30 liter 'light'

Nederlanders dronken vorig jaar gemiddeld 30 liter light frisdranken per persoon. Dat is ongeveer evenveel als een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaagg heeft bekendgemaakt.

Caloriearme frisdranken zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Sinds 2000 is het aantal liters light per persoon met bijna driekwart toegenomen. De gezondheidstrend van de afgelopen jaren is hier de oorzaak van, volgens het CBS.

Mineraalwater wordt ook steeds populairder. Sinds het jaar 2000 is het aantal liters bronwater per persoon met bijna een derde gestegen tot 22 liter in 2007. De consumptie van vruchtensappen nam in die periode slechts licht toe en kwam vorig jaar uit op 27 liter per persoon.

De consumptie van 'regular' (suikerhoudende) frisdranken daalt steeds verder. Dronk een Nederlander in het jaar 2000 nog gemiddeld 80 liter per jaar, in 2007 was dit nog maar 66 liter. Daarmee is regular frisdrank nog steeds het meest in trek.

'CIA liet bewijs tegen Irak vervalsen'

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft in de aanloop naar de oorlog in Irak een brief van het hoofd van de Iraakse geheime dienst aan de Iraakse president Saddam Hussein laten vervalsen. De opdracht hiervoor kwam van het Witte Huis. Dat schrijft de Amerikaanse onderzoeksjournalist Ron Suskind in een nieuw boek, waaruit Amerikaanse media citeerden.

De CIA zou in oktober 2003 een onbekend bedrag hebben betaald aan het voormalige hoofd van de Iraakse geheime dienst, Tahir Jalil Habbush, om het epistel te schrijven. In de brief, die gedateerd werd op 1 juli 2001, schreef Habbush dat Mohammed Atta, de vermeende leider van de terreuraanslagen van 11 september 2001, in Irak was getraind. De brief, die enkele maanden later 'boven water kwam', moest aantonen dat het bewind in Bagdad nauwe banden onderhield met het terreurnetwerk al-Qaeda.

Sylvie opnieuw in reclame seksclub

Sylvie van der Vaart figureert in een advertentie voor een Spaanse seksclub. Een foto van de 30-jarige blondine siert een uithangbord (foto) voor club El Jardin langs de weg bij Marbella, zo meldt De Telegraaf.

De vrouw van voetballer Rafael van der Vaart heeft een Spaanse advocaat in de arm genomen om stappen te nemen tegen het bedrijf. "Sylvie vindt het met name heel vervelend voor haar familie", vertelt haar woordvoerder. Het is niet de eerste keer dat de beeltenis van Van der Vaart misbruikt wordt in een sexy advertentie. Vorige maand werd bekend dat een stripclub in de Amerikaanse staat Florida zonder toestemming een foto van de 30-jarige voetbalvrouw in een advertentie gebruikte. Haar manager liet toen ook weten stappen te ondernemen.

Sylvie en Rafael van der Vaart wonen momenteel in Hamburg, waar Rafael voetbalt bij HSV. Binnenkort vertrekt het gezin naar Spanje, omdat Rafael de overstap naar Real Madrid heeft gemaakt.

Galásek naar Banik Ostrava

Tomás Galásek verruilt het Duitse 1. FC Nürnberg voor het Tsjechische Banik Ostrava, de club waar hij zijn carrière ooit begon.

Galásek, die in Nederland uitkwam voor Willem II en Ajax, speelde twee seizoenen bij Nürnberg. Nu gaat de Tsjech dus terug naar waar hij ooit begon aan zijn profcarrière. Volgens zijn zaakwaarnemer is het nog een kwestie van tijd voordat het contract wordt getekend. "Het hangt nog om de details."

Aantal hiv-diagnoses fors gestegen

Het aantal hiv-diagnoses is vorig jaar met 20 procent gestegen. Dat heeft het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekendgemaakt. Hiv is een virus dat aids kan veroorzaken. De stijging komt door nieuw beleid. Sinds vorig jaar worden alle bezoekers van soacentra automatisch op hiv gecontroleerd, tenzij mensen hiertegen bezwaar maken.

Daarvoor gebeurde dat om ethische redenen niet. Hiv en aids zijn lange tijd dodelijke ziekten geweest. Het levensgeluk van besmette mensen die nog geen klachten hadden, zou door de kennis over de besmetting te veel worden aangetast.

Maar sinds een aantal jaar kunnen hiv en aids met medicijnen vrijwel altijd worden onderdrukt. Volgens deskundigen is er nu geen reden meer om mensen te beschermen tegen de wetenschap dat ze besmet zijn.

Oranje stijgt plaats op wereldranglijst

Het Nederlands elftal is een plek gestegen op de maandelijkse ranglijst van wereldvoetbalbond FIFA, van vijf naar vier. Oranje kreeg de plek cadeau, omdat Brazilië twee plaatsen zakte naar de zesde plek.

Bovenaan de lijst staat nog steeds Europees kampioen Spanje, gevolgd door Duitsland en wereldkampioen Italië. De top vijf wordt afgesloten door Kroatië. Het Rusland van Guus Hiddink is, ten koste van Frankrijk, de top tien binnen geslopen. Ook andere Nederlandse coaches boekten succes. Het Polen van Leo Beenhakker steeg drie plaatsen naar de 29ste notering. Australië en Hongarije, onder leiding van Pim Verbeek en Erwin Koeman, stegen allebei twee plaatsen, naar de 38ste en 50ste plaats.

Oranje vierde op wereldranglijst

Het Nederlands elftal is één plek gestegen op de maandelijkse ranglijst van wereldvoetbalbond FIFA. Oranje kwam zelf niet in actie, maar zag Brazilië twee plaatsen zakken. Nederland staat nu vierde, de Brazilianen zesde.

Europees kampioen Spanje voert de ranglijst aan, gevolgd door Duitsland (tweede) en wereldkampioen Italië (derde). Het Rusland van bondscoach Guus Hiddink steeg een plaats en sluit de top tien af. Frankrijk, dat teleurstelde op het EK, maakte plaats voor de Russen. Polen, van Leo Beenhakker, klom drie plekken en staat 29e. Australië (Pim Verbeek) steeg naar de 38e plaats, terwijl Hongarije (van Erwin Koeman) de eerste vijftig afsluit.

Rooney mist start seizoen

Wayne Rooney zal waarschijnlijk het begin van het seizoen moeten missen. De international van Manchester United heeft tijdens de trip van de club aan Nigeria een vervelende virusinfectie opgelopen en voelt zich al een week te beroerd om zich op het trainingsveld te laten zien.

Manager Alex Ferguson ontkende gelijk dat het om malaria zou gaan. Waarschijnlijk zal Rooney de Community Shield-wedstrijd tegen Portsmouth en de seizoensopener tegen Newcastle United moeten missen. Vedette Cristiano Ronaldo zal zich deze week weer bij de groep voegen. Hij is vorige maand in Amsterdam geopereerd aan zijn enkel.

Left 4 Dead toch niet in productie voor de PlayStation 3

Hadden we laatst nog het mooie gerucht dat Left 4 Dead toch naar de PlayStation 3 zou komen, nu is dat helaas ontkracht door Valve-baas Doug Lombardi, met een kort maar krachtig statement:

There is no PS3 version of Left 4 Dead currently in production.

Veel duidelijker dan dat wordt het niet. Left 4 Dead komt nog steeds wel naar de PC en Xbox 360, en wordt op die platformen op vier november verwacht.

Phelps verbaasd over keuze VDH

Het Amerikaanse zwemfenomeen Michael Phelps is verbaasd over de keuze van Pieter van den Hoogenband om de 200 meter vrij te laten schieten, zodat hij zich volledig kan richten op het koningsnummer, de 100 meter vrij. Phelps wist nog niet dat Van den Hoogenband niet in actie zou komen op de 200 meter.

"Dat is wel een beetje teleurstellend", zei Phelps tijdens een druk bezochte persconferentie in Peking. "Hij is altijd een mooie tegenstander om tegen te racen. Maar het is zijn keuze om zijn focus ergens anders op te leggen."

Vorig jaar nog versloeg Phelps Van den Hoogenband met groot gemak tijdens het WK. De Brabander had echter de vorige spelen succes geboekt op datzelfde nummer. In 2000 was hij de snelste op het onderdeel en vier jaar later was alleen de Australiër Ian Thorpe sneller. Op de 100 meter vrij was Van den Hoogenband echter beide jaren de snelste.

Kroonprins wil af van fakkelloop

Onze kroonprins Willem-Alexander, tevens IOC-lid, vindt dat de fakkelloop, waarbij de Olympische fakkel over alle continenten reist, moet worden afgeschaft.

Het kost te veel geld en "de realiteit is dat dit mooie symbool doelwit van protesten is geworden", aldus Willem-Alexander.De prins is van mening dat het gebeuren rond de fakkel weer in ere hersteld moet worden. Dat zou betekenen dat de fakkel alleen een ronde door Griekenland en het organiserende land maakt. De organisatie om de vlam te laten rondreizen kostte Griekenland vier jaar geleden zo'n 100 miljoen dollar. Dit jaar werden er in veel landen anti-China-protesten gehouden om de mensenrechtensituatie aandacht te geven.

Willem-Alexander zegt: "Sport gaat altijd voor politiek. De olympische gedachte is er een van verbroedering (...) Die wens stamt al uit het oude Olympia."

Matige grasmat voor Oranje

Aanstaande donderdag speelt Oranje zijn eerste wedstrijd op de Olympische spelen tegen Nigeria in de voetbaltempel in Tianjin. Foppe de Haan is echter niet tevreden met de grasmat die de Chinezen hebben neergelegd in het stadion.

"Het veld is niet best. Er zit te weinig gras op, het is heel glad en hobbelig; een beetje kleiig", aldus de bondscoach van Oranje. Voor de rest is het stadion echter wel een prima decor. Het Tianjin Olympic Centre Stadium, zoals het voluit heet, biedt plaats aan 60.000 toeschouwers. En over toeschouwers zullen de mannen van Foppe niet te klagen hebben. "Het stadion schijnt elke keer vol te zitten", aldus De Haan. Nederland speelt zijn eerste twee wedstrijden in Tianjin.

Nieuwe beelden Shaun White Snowboarding vol sneeuwpret

Ah, wintersporten. Ook al is het nu hartje zomer, er zullen toch mensen zijn die weer vol weemoed terug denken aan die mooie tijd die ze hoog in de Alpen hebben doorgebracht. Lekker snowboarden, sneeuwballen gooien, rollebollen met je vrienden van een rode piste af, that's the life.

Gelukkig komt er Shaun White Snowboarding uit, waarin je in tegenstelling tot wat de titel doet geloven meer kunt dan alleen snowboarden. Dit zie je ook voor een klein beetje terug op deze nieuwe screenshots en trailer, waarin ook met sneeuwballen gespeeld wordt.

Shaun White Snowboarding komt uit op de PC, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii, en wordt 14 november verwacht.






Lisa Marie Presley zwanger van tweeling

Lisa Marie Presley is zwanger van een tweeling. Dat bevestigde haar moeder Priscilla Presley dinsdag in het Amerikaanse tv-programma Entertainment Tonight. " Ze wilde eigenlijk dat het lange tijd geheim bleef", vertelde ze. Lisa Marie moet dit najaar bevallen.

In maart voelde Presley zich gedwongen te vertellen dat ze zwanger was, toen de Britse krant Daily Mail een foto van haar afdrukte en suggereerde dat de zangeres een 'ongezonde eetlust' heeft en 'net zo dichtslibt als haar vader'. Kort daarop liet Presley weten geen eetprobleem te hebben, maar zwanger te zijn van haar man, de 46-jarige gitarist en muziekproducer Michael Lockwood.

De 40-jarige Presley heeft al twee kinderen uit een eerder huwelijk met Danny Keough, dochter Riley (19) en zoon Benjamin (15). Ze was ook kort getrouwd met Nicolas Cage en Michael Jackson.

Rare: Helft van studio werkt aan geheime projecten

Nick Burton, een senior software engineer bij Rare, heeft de website Videogamer laten weten dat slechts de helft van de studio werkt aan de games Banjo-Kazooie 3, Viva Piñata 2 en Viva Piñata voor de Nintendo DS. De andere helft werkt aan geheime projecten. Eén van de mogelijke titels kan Kameo 2 zijn, maar daarover wil Nick Burton niet al te veel over vertellen:

"This is where I have to be enigmatically vague. Never say never. I'll say that I'm not working on one at the moment. I'm not working on one at the moment. Doesn't mean nobody else is, but that doesn't mean they are either. Sorry. For the obvious PR reasons we can't talk about what we're doing now."

Wel kunnen we de komende tijd veel horen van Rare. Zelf kunnen ze namelijk helemaal niet wachten tot het aankondigen van een game:

"You'll be hearing soon enough, which is what I can't say really. It's not going to be too long. It's always exciting but we just have to be careful. As a developer it's a pain in the arse to be honest sometimes, because you want to go out and go "yeah! Yeah!" I really want to tell everybody about this because what I'm working on at the moment is really cool."

Het is dus voorlopig even wachten met de aankondiging van nieuwe games. We kunnen ons nog echter vermaken met de nieuwe Banjo en de twee nieuwe Viva Piñata's.

Gerucht: Phil Harrison vertrokken bij Sony vanwege PS4?

'Betrouwbare' bronnen hebben de website Videogaming 24/7 laten weten dat het vertrek van Phil Harrison bij Sony te maken heeft met de PlayStation 4. Het zou te maken hebben met een hoog 'deja-vu gehalte'. Phil wilde iets nieuws, net als wat Nintendo bij de Wii deed. Hij kreeg echter niet zijn zin.

"He could see he was about to get involved in another PlayStation cycle, and obviously wanted something new. The same thing was happening again and he’d been through it enough times to want to move on."

In februari ging Phil weg bij Sony zonder enige reden. In die tijd begon volgens vele medewerkers bij Sony de PlayStation 3 dan eindelijk te groeien. De verkopen van de PlayStation 3 werden steeds beter, het imago van de PlayStation 3 werd ook steeds meer gerespecteerd en de games werden steeds vaker gekocht.

Inhoud Limited Edition van Fable 2 bekend gemaakt

Microsoft heeft onlangs een foto van de inhoud van de Fable 2 Limited Edition op internet gepubliceerd, die in oktober wordt uitgebracht. De Limited Edition bevat een bonus disc met de welbekende behind-the-scenes, een Hobbe figurine, een Xbox Live trialcard en wat exclusieve in-game content. Er zijn tevens artcards inbegrepen.

Fable 2 moet in oktober voor de Xbox 360 verschijnen. Het is één van de grootste releases van dit jaar en Microsoft hoopt dat het spel erg vaak over de toonbank gaat.

Ook Warhawk gaat aan de Trophies

Het PlayStation 3 Trophy systeem moet ervoor gaan zorgen dat gamers langer hun gamepje blijven spelen. Veel games ondersteunen dit systeem inmiddels, maar er zijn nog altijd wat enkele games die dat nog niet doen. Binnenkort is Warhawk aan de beurt. Sony heeft namelijk aangekondigd dat de 1.5 update van Warhawk meer dan vijftig trophies zal bevatten.

Naast de nieuwe trophies kun je in Warhawk ook je eigen muziek luisteren vanuit het 'Home Menu'. Daarnaast zijn er enkele tutorial missies voor beginners, om ze een beetje te helpen met het voorbereiden op de online matches. De update komt op 27 augustus uit.

Miyamoto heeft nog geen ideeën voor nieuwe IP's

De nieuwste games van Nintendo zijn vooralsnog heel origineel, maar waarschijnlijk is Wii Music voorlopig het laatste kunstje van Nintendo. De president van Nintendo, Iwata, heeft laten weten dat de lead video-designer nog steeds erg druk bezig is. Helaas komt hij nog niet op geweldige ideeën.

Uit hoop geeft Iwata de welbekende Miyamoto de taak om nieuwe games te bedenken. Hij is tevens de man achter Wii Music. Satoru Iwata zelf moet gaan bedenken hoe gamers geïnteresseerd blijven in de games van Nintendo. Zoals je weet zijn er veel Wii-games die nooit meer gebruikt worden. Dat moet volgens hem voorkomen worden.

Demo Too Human haalt 1 miljoen

De baas van Silicon Knights, Denis Dyack, heeft bevestigd dat de demo van Too Human meer dan 1 miljoen keer is gedownload. Too Human is al ontzettend lang in productie en veel mensen kijken er dan ook reikhalzend naar uit. Niet voor niets dat iedereen de demo wilt spelen. Hier een indruk van de game:


Too Human staat gepland voor 19 augustus (Amerika) en zal exclusief voor de Xbox360 uitkomen.

Boek/DVD: Het Levende Rif - National Geographic

De grootste levende massa op aarde is niet een kudde olifanten of een groep nijlpaarden bij elkaar maar het Great Barrier Reef. Dit betoverende staaltje natuurfenomeen is zichtbaar vanaf de ruimte en herbergt een immense diversiteit aan organismen. Samen met het Great Barrier Reef zijn er wereldwijd gelukkig nog veel meer van deze prachtige riffen te vinden. Het bedrijf ScubaZoo specialiseerde zich de laatste jaren in het vastleggen van de wonderen van deze onderwaterwereld. Zowel met een videocamera als een spiegelreflexcamera probeerde dit team de kleuren, bijzonderheden en evolutionaire hoogstandjes op de gevoelige plaat te leggen. Het resultaat van deze vele duikexpedities is nu gebundeld in een mooi vormgegeven hard-cover boek inclusief DVD, Het Levende Rif.

OPTA: kabelaars moeten netwerk openstellen

UPC en Ziggo moeten andere kabelbedrijven toelaten op hun netwerken. Dat heeft telecomautoriteit OPTA gisteravond besloten. De twee kabelaars hebben nu samen ruim tachtig procent van de markt in handen. Met het opleggen van de verplichting concurrenten toe te laten wil de OPTA de prijzen voor kabeltelevisie verlagen.

Andere kabelaanbieders moeten vanaf begin volgend jaar zowel digitale als analoge televisie via de netwerken van de kabelgiganten kunnen aanbieden. Dat moet niet alleen de tarieven onder druk zetten, ook moeten de consumenten meer te kiezen hebben.

De OPTA gaat over tot de maatregel na een analyse van de Nederlandse markt. Ondanks de opkomst van alternatieve manieren om televisie te kunnen kijken, zoals Digitenne van KPN, satelliettelevisie en ip-televisie via internet zijn UPC en Ziggo onverminderd sterk. Zonder ingrijpen komt daar ook geen verandering in, concludeert de telecomwaakhond.

Verder besloot de OPTA KPN juist niet toe te laten tot de kabelmarkt. In de toekomst kunnen consumenten volgens de OPTA kiezen uit de kabelbedrijven enerzijds of uit diensten van KPN anderzijds. Om KPN en de kabelaars te prikkelen met elkaar te concurreren mogen zij voorlopig niet op elkaars netwerken. Ziggo en UPC mogen dus ook geen telefoniediensten aanbieden via het netwerk van KPN.

De betrokkenen hebben tot 29 september om eventuele bezwaren kenbaar te maken. Daarna worden de plannen van de OPTA voorgelegd aan de Europese Commissie die er nog mee moet instemmen. Het streven is om de regels op 1 januari in te laten gaan.

Eenzame George heeft eindelijk seks

Hij is de laatste van zijn soort. Na bijna honderd jaar eenzaamheid lijkt schildpad Lonesome George (Eenzame George) echter genoeg te hebben van zijn isolement, en zijn unieke genen te willen doorgeven aan het nageslacht.

De enig overgebleven Pinta-schildpad, een ondersoort van de Galapagos-reuzenschildpad, is eindelijk aan het paren met een vrouwtje van een verwante ondersoort. Acht bevruchte eieren rusten in een broedmachine, meldt het onderzoekscentrum op de Galapagos-eilanden, waar George al 36 jaar verblijft.

Hij deelt zijn onderkomen met twee vrouwtjes van de verwante ondersoort, maar zijn verzorgers hadden de hoop op nageslacht al bijna opgegeven. George is 60 tot 90 jaar oud en kerngezond. Hij leek nooit te talen naar seks, maar vorige maand werden de eerste drie bevruchte eieren in zijn hok aangetroffen.

Als de eieren over vier maanden uitkomen, is de soort nog niet gered, want George's kroost zal hybride zijn. Het zal generaties vergen om een 'volbloed'-schildpad terug te kruisen.

George werd in 1971 op het eiland Pinta ontdekt. Daar waren sinds 1906 geen schildpadden meer gezien. Ze zijn eeuwenlang bejaagd en later verdrongen door uitgezette geiten.

Vrouwen willen met Obama op vakantie

Amerikaanse vrouwen gaan liever op vakantie met de Democratische presidentskandidaat Barack Obama, dan met zijn Republikeinse tegenhanger John McCain. Ook geven ze de voorkeur aan Obama als het gaat om carpoolen. Dat blijkt uit een peiling.

Bijna de helft (49 procent) van de vrouwen geeft de voorkeur aan Obama. McCain trekt 38 procent van de vrouwen. Een tiende van de vrouwen kon niet kiezen tussen de twee kandidaten. Blanke vrouwen, oudere dames en moeders die thuisblijven om voor de kinderen te zorgen zijn echter overwegend voorstander van McCain. Meer dan 40 procent van de vrouwen verwacht dat binnen acht jaar een vrouwelijke president de VS leidt.

CDA komt op voor truckers

CDA-minister Camiel Eurlings (Verkeer) moet volgens zijn eigen partij meer opkomen voor vrachtwagenchauffeurs binnen de Europese Unie. Volgens Tweede Kamerlid Ger Koopmans van de grootste regeringspartij dreigen truckers door allerlei regels en beperkingen een soort boekhouders op de weg te worden.

Dat heeft Koopmans gezegd na een bericht in De Telegraaf. Het Kamerlid is met een vrachtwagenchauffeur meegereden naar Italië en heeft een top-tien aan ergernissen opgesteld. Volgens hem zitten truckers continu te rekenen of ze de volgende parkeerplaats of eindbestemming wel halen zonder de rijtijdenwet of arboregels te overtreden.

FBI wil Mary-Kate Olsen spreken

De Amerikaanse FBI wil graag een hartig woordje spreken met Mary-Kate Olsen, je weet wel, de helft van de Olsen tweeling die zo bekend is geworden van de serie 'Full House'. Justitie verdenkt Olsen er namelijk van sterke pijnstillers aan acteur Heath Ledger te hebben verstrekt die door het innemen van deze in combinatie met andere medicijnen het loodje legde in januari. Olsen was een goede vriendin van Ledger en zij was ook de eerste die door de masseuse werd gebeld die het levenloze lichaam van Ledger vond.

En echt meegewerkt wordt er niet aan het onderzoek, want de advocaat van Olsen, want elke ster in Hollywood heeft die schijnbaar standaard, weigert met justitie te praten, ondanks herhaaldelijke verzoeken. Met de media wil mr. Michael C. Miller overigens dan wel weer praten. "Mary-Kate heeft niets te maken met de medicijnen. We hebben justitie na de dood van de heer Ledger alle informatie gegeven die er te geven viel. Dit hebben we in chronologische volgorde gedaan zodat er geen misverstanden konden ontstaan. Daarnaast hebben we ook verteld dat mevrouw Olsen ook de herkomst van de medicijnen niet weet." Aldus de advocaat.

Als Olsen inderdaad allemaal niets met de zaak te maken heeft dan is het op z'n minst raar te noemen dat ze pas met justitie wil praten zodra ze zwart op wit gekregen heeft dat ze hoe dan ook niet zal worden aangeklaagd dan wel vervolgd. Onderzoekers menen dat Ledger is overleden aan een dodelijke combinatie van de pijnstillers Oxycodone en Hydrocodone. Die laatste staat beter bekend als Vicodin, waar dr. House zo beroemd om is. Deze twee pijnstillers nam hij naast een slaappil, hetgeen het dodelijke effect veroorzaakte. Wat er met Olsen gaat gebeuren is niet bekend, Ledger zal er niet mee terugkomen in ieder geval.

And the winners are...

Gisteren wisten we jullie al de genomineerden voor de zogenaamde Game Critics Awards te melden. Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt.

De Game Critic Awards worden vanaf 2002 uitgedeeld door verschillende grote media waaronder IGN, Gamespot en TIME aan de beste games op de E3.

Grote winnaar dit jaar is Fallout 3. De game heeft de belangrijkste award in de wacht gesleept, die van Best of Show, en die van best Role Playing Game. LittleBigPlanet heeft ook twee awards gewonnen, namelijk die van Best Console Game en Best Social/Casual/Puzzle. Andere opvallende winnaars zijn Mirror's Edge voor Best Original Game en Resistance: Retribution voor Best Handheld Game. Opvallende verliezer is waarschijnlijk Resident Evil 5. De game kreeg lovende kritieken van de pers, maar heeft geen award in de wacht weten te slepen.

Best of Show
Fallout 3
(Bethesda Softworks for PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Best Original Game
Mirror's Edge
(DICE/Electronic Arts for PC, PlayStation 3, Xbox 36)

Best Console Game
LittleBigPlanet
(Media Molecule/Sony Computer Entertainment for PlayStation 3)

Best PC Game
Spore
(Maxis/EA)

Best Handheld Game
Resistance: Retribution
(Bend Studio/Sony Computer Entertainment for PSP)

Best Hardware/Peripheral
Rock Band 2 Ion “Drum Rocker” Set
(ION Audio/MTV Games for Xbox 360)

Best Action Game
Gears of War 2
(Epic Games/Microsoft Game Studios for Xbox 360)

Best Action/Adventure Game
Dead Space
(EA Redwood Shores/EA for PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Best Role Playing Game
Fallout 3
(Bethesda Softworks for PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Best Racing Game
Pure
(Black Rock/Disney Interactive Studios for PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Best Sports Game
Madden NFL 09
(Tiburon/EA for All Systems)

Best Fighting Game
Street Fighter IV
(Capcom for Arcade)

Best Strategy Game
Tom Clancy’s EndWar
(Ubisoft Shanghai/Ubisoft for PlayStation 3, Xbox 360)

Best Social/Casual/Puzzle
LittleBigPlanet
(Media Molecule/Sony Computer Entertainment for PlayStation 3)

Best Online Multiplayer
Left 4 Dead
(Valve/EAP for PC, Xbox 360)

Mexicaan is geëxecuteerd

In de Amerikaanse staat Texas is vanochtend rond 03.00 uur (Nederlandse tijd) de Mexicaan José Ernesto Medellín geëxecuteerd, ondanks een verbod van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag.

De 33-jarige man zou eigenlijk om 01.00 uur de dodelijke injectie toegediend krijgen, maar de gouverneur van Texas wilde dat het Amerikaanse hooggerechtshof eerst een uitspraak deed over de controversiële zaak. Het hoogste hof van Amerika besloot de executie niet tegen te houden.

Volgens het ICJ mocht de veroordeling van de Mexicaan niet uitgevoerd worden omdat hij na zijn arrestatie niet meteen de gelegenheid kreeg om contact op te nemen met de Mexicaanse diplomatieke vertegenwoordiging. Medellín kreeg in 1994 de doodstraf voor zijn betrokkenheid bij verkrachting van en moord op twee tienermeisjes, een jaar eerder in Houston.

Laatste overlevende drama K2 van de berg af

Een Pakistaanse helikopter heeft vandaag een Italiaanse klimmer van de K2 afgehaald, vijf dagen nadat hij een ijslawine ternauwernood overleefde. Dat maakte een medewerker van de Italiaanse ambassade in Pakistan bekend.

De 37-jarige Marco Confortola was de laatste overlevende van het incident, waarbij ook twee Nederlandse klimmers gewond raakten. Confortola kwam gisteren het basiskamp ingestrompeld na het dagen op eigen kracht te hebben volgehouden op de Himalaya-reus.

Op het moment van de lawine waren een aantal expedities op de berg. Volgens het Pakistaanse leger zijn door de ijslawine zeker elf doden gevallen.

De K2 is met een hoogte van 8611 meter de op één na hoogste berg ter wereld en is zeer moeilijk te beklimmen. Al meer dan zeventig avonturiers vonden de dood op de berg in de Himalaya, op de grens van Pakistan en China.

Antiwapenactiviste verdacht van spionage voor NRA

Een vrouw die meer dan tien jaar actie heeft gevoerd voor wapenbeperking en in het bestuur van twee actiegroepen tegen geweld heeft gezeten is door deze groepen ontmaskerd als een betaalde spion voor de National Rifle Association (NRA), het machtige orgaan van de Amerikaanse wapenlobby. De organisaties hebben haar de deur uit gezet en controleren hun kantoren op afluisterapparatuur.

De verdenking dat de vrouw, Mary Lou McFate, als dubbelagent heeft gefungeerd wordt geuit in documenten die werden opgesteld inzake een contractgeschil met een veiligheidsfirma. Het tijdschrift Mother Jones berichtte vorige week voor het eerst over de zaak. De NRA was niet bereid commentaar te leveren op het artikel.

De 62-jarige McFate blijkt al eerder in het informatiewezen werkzaam te zijn geweest. Aan het eind van de jaren tachtig infiltreerde zij in een dierenrechtengroep op verzoek van een geneesmiddelenbedrijf dat onder vuur lag wegens proeven met honden. Een activist waarmee zij daar aanpapte werd later veroordeeld voor een aanslag met een pijpbom.

Later dook zij op in Pennsylvania en vervulde zij jarenlang onbezoldigde functies in de besturen van de actiegroepen CeaseFirePA en States United to Prevent Gun Violence. Ze deed ook vergeefse pogingen in het bestuur te komen van de grootste organisatie voor wapenbeperking in de VS, de Brady Campaign to Prevent Gun Violence. Voorzitter Paul Helmke sprak zijn verbijstering uit over de tactieken van de NRA en zei dat die nog meer spionnen bij de actiegroepen kan hebben. De Brady Campaign en andere groepen zeiden uit te zoeken of het mogelijk is McFate aan te klagen. Als de vergaderingen waar zij aan deelnam openbaar waren is daar volgens rechtsdeskundigen weinig kans op.

Eentiende salaris voor verzekeringen

Nederlanders gaven altijd al veel uit aan verzekeringen, maar nog nooit zo veel als dit jaar. Consumenten geven gemiddeld 12,3 procent van hun inkomen uit aan premies voor verzekeringspolissen. Dit concludeerde het Verbond van Verzekeraars.

"Nederlanders dekten zich altijd al fors in tegen risico's, die behoefte is nu vergroot," aldus een woordvoerder van het Verbond voor Verzekeraars. Per inwoner wordt er door de verzekeraars bijna vierduizend euro per jaar aan verkochte polissen opgestreken.

Op Europees niveau, geeft de Nederlander het meeste uit om alle risico's op het gebied van gezondheid en schade in te dekken. De Britten zijn als enige procentueel gezien meer kwijt. Dit is te wijten aan het minder sterke sociale vangnet in Groot Brittannië.

Met name de uitgaven voor schadeverzekeringen zijn in Nederland gestegen. Betaalden consumenten en bedrijven vorig jaar in totaal 64,7 miljard euro aan premies, het jaar daarvoor was dat 'slechts' 49 miljard euro. Een forse stijging in de verdiensten voor verzekeraars.

'Nederlander geeft gul aan goed doel'

Nederlanders blijven gul geven aan goede doelen, ondanks de economische tegenwind. De opbrengst van de twintig grootste charitatieve instellingen is vorig jaar met acht procent gestegen naar 584 miljoen euro, meldt de Volkskrant vandaag op basis van een inventarisatie. Vooral aan Artsen zonder Grenzen en het Leger des Heils wordt graag gedoneerd.

De opbrengsten uit eigen fondsenwerving groeiden volgens de krant bijna drie keer zo hard als de economische groei. Volgens een hoogleraar filantropie van de Vrije Universiteit laten mensen hun giften niet afhangen van de economische toestand in het land.

De hoogleraar noemt een aantal oorzaken voor het stijgende aantal donaties. Zo worden Nederlanders ouder en rijker. Ook zijn ze gemiddeld hoger opgeleid en zouden ze zich daarom sneller inzetten voor het goede doel. Bovendien zijn de organisaties actiever met werven.

Artsen zonder Grenzen en het Leger des Heils geven in de krant aan dat wervingsactiviteiten inderdaad hebben gezorgd voor extra donaties. Artsen zonder Grenzen is zich meer gaan richten op particulieren in plaats van op de overheid en het Leger de Heils heeft het imago van de organisatie geprobeerd op te vijzelen.

Plan Nederland is de enige organisatie die de inkomsten zou hebben zien dalen. Vorig jaar haalde de club 37 miljoen euro op.

Kroonprins wil af van fakkelloop

Onze kroonprins Willem-Alexander, tevens IOC-lid, vindt dat de fakkelloop, waarbij de Olympische fakkel over alle continenten reist, moet worden afgeschaft. Het kost te veel geld en "de realiteit is dat dit mooie symbool doelwit van protesten is geworden", aldus W-A.

De prins is van mening dat het gebeuren rond de fakkel weer in ere hersteld moet worden. Dat zou betekenen dat de fakkel alleen een ronde door Griekenland en het organiserende land maakt. De organisatie om de vlam te laten rondreizen kostte Griekenland vier jaar geleden zo'n 100 miljoen dollar. Dit jaar werden er in veel landen anti-China-protesten gehouden om de mensenrechtensituatie aandacht te geven.

Willem-Alexander zegt: "Sport gaat altijd voor politiek. De olympische gedachte is er een van verbroedering (...) Die wens stamt al uit het oude Olympia."

Obama ligt zes punten voor op McCain

Barack Obama ligt in de race om het Amerikaanse presidentschap zes punten voor op zijn Republikeinse rivaal John McCain. Dat blijkt uit een peiling die het bureau Ipsos heeft uitgevoerd in opdracht van het persbureau AP. Obama krijgt steun van 47 procent van de Amerikaanse kiezers, McCain van 41 procent.

Obama heeft zijn voorsprong te danken aan vrouwen, minderheden en jonge kiezers. Bij de vrouwen ligt hij 10 punten voor op McCain, bij de kiezers tot 34 jaar 30 punten en bij de zwarten, latino's en andere minderheden 55 punten.

Bij de blanke kiezers gaat McCain aan kop, met een voorsprong van tien punten op Obama. Bij de mannen staan beiden gelijk. Doorgaans doen de Republikeinen het goed bij deze kiezersgroepen.

Hooggerechtshof VS houdt executie niet tegen

Het Amerikaanse hooggerechtshof houdt de executie van een Mexicaan in de staat Texas niet tegen, ondanks het feit dat het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag deze terechtstelling heeft verboden. Dat besloot het hof vandaag.

José Ernesto Medellín zou om 01.00 uur 's nachts (Nederlandse tijd) geëxecuteerd worden, maar de gouverneur van Texas besloot te wachten tot na de beslissing van het hoogste Amerikaanse hof.

VN-Secretaris-Generaal Ban ki-Moon maande de Verenigde Staten de Mexicaan niet te executeren. De uitspraak van het ICJ moet worden gerespecteerd, aldus de Secretaris-Generaal. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de VS liet echter weten niets aan de executie te kunnen doen.

Het lot van Medellín ligt nu in handen van de Texaanse gouverneur Rick Perry.

Fury is niet meer

Misschien herinneren jullie Fury nog wel, een MMORPG die veel beloofde maar dit uiteindelijk niet kon waarmaken. FOK!Games gaf deze game een schamele 51%. Helaas voor developer Auran kunnen ze de kosten niet langer betalen en moeten ze de servers offline halen binnen 48 uur. De website van de game zal ook offline worden gehaald, dus grijp je kans om hier dit stukje geschiedenis te bekijken.

Voor de geïnteresseerden is hieronder de officiële afscheidsbrief van Auran CEO Tony Hilliam te lezen. Hij zegt dat ze hun best hebben gedaan, maar dat het niet genoeg was. Het is niet duidelijk wat er hierdoor van Fury-developer Auran terecht zal komen.

We have reached our time limit to find a solution that would help us keep the Fury servers open. Sadly, no solution has been found and so we have no alternative than to shut the servers down in 48 hours.

To all those players who have enjoyed Fury and played countless battles, I am sorry that we could not find a viable business model that would allow you to continue playing. To all those naysayers and doomsdayers, we know that deep down you wanted Fury to succeed. Have fun with your parting wishes

To the Auran team, who put their heart and soul into making Fury, thanks for your efforts. As I said many times before, we need to be much better than the competition to have a chance of succeeding. We gave it everything we had and history now judges that it still wasn't good enough.

Whilst this marks the end of the Fury chapter, who knows what the future may bring. There were many gems hidden within Fury and many lessons learned. Hopefully one day the full potential can be realised in some other form.

So for now, so long and thanks for all the fish.

P.S. We informed all stores more than a month ago to remove stock from their shelves. If you have purchased a copy of Fury in the past month, we suggest you return it to the store.
P.P.S. This website will also close down in 48 hours.


Met vervroegd pensioen.

Ferrari: "Wel snelheid, geen betrouwbaarheid"

Voor Ferrari was het weekend in Hongarije er een met gemengde gevoelens. Het team toonde de snelheid met name via Felipe Massa, maar de auto van de Braziliaan kwam drie ronden voor het einde tot stilstand met een opgeblazen motor. Teamgenoot Kimi Räikkönen reed zich wel op het podium, maar ook zijn auto kende een probleem.

Teambaas Stefano Domenicali was desondanks toch tevreden over het weekend. "We hebben aangetoond wat ons team en onze rijders waard zijn, maar we misten de betrouwbaarheid, wat best wel essentieel is. Felipe reed misschien wel de beste race van zijn carrière en we zijn natuurlijk teleurgesteld met wat hem is overkomen. Kimi had een matig kwalificatieresultaat, wat in de race nog merkbaar was. Het grootste gedeelte van de race zat hij vast achter Alonso, maar toen hij hem eenmaal voorbij was, toonde hij zijn potentieel, en dat van de F2008."

Wel geeft de Italiaan aan dat er iets moet gebeuren met de betrouwbaarheid van de Ferrari. "Helaas was er geen enkele waarschuwing," aldus Domenicali die sprak over de motor van Massa. "We zagen alleen een enorme rookwolk voor ons, en dat was niet best. Er was dus geen enkel alarmerend signaal en er was niets te zien op de telemetrie." Ook de wagen van Räikkönen kende in de laatste ronden een probleem. "We lieten hem over de radio weten dat hij het rustiger aan moest doen, omdat er een mechanisch probleem bij de achterkant van zijn auto leek te zijn. We wilden geen risico's nemen en hem koste wat het kost aan de finish brengen, na wat we bij Felipe hadden gezien."

"We moeten ervoor zorgen dat we het beter gaan doen als de omstandigheden wat moeilijker zijn, als de temperaturen bijvoorbeeld hoog zijn of als er onverwachte situaties zijn. We moeten de afstellingen van onze wagens en banden misschien ook op een andere manier gaan voorbereiden."

Kimi Räikkönen hield gemengde gevoelens over aan de race. Ondanks een derde plaats wist de Fin nimmer mee te strijden om de overwinning, maar voor de stand in het WK deed hij wel goede zaken. "We hadden wat geluk met de concurrentie. We hebben de snelheid, maar als we de kwalificatie niet beter krijgen, blijven we tegen dit soort problemen aanlopen. Dat moeten we uitzoeken. Als we vooraan beginnen kunnen we voor de overwinning gaan."

De Fin zat bijna de hele race klem achter de Renault van Fernando Alonso, maar kon hem na zijn tweede pitstop passeren en op zoek gaan naar de Toyota van Timo Glock. "Helaas moesten we het tempo laten zakken," zei hij. "We waren veel sneller, maar inhalen is hier zo moeilijk. Maar goed, de derde plaats na een moeilijk weekend is een goed resultaat."

Whitmarsh: "Kovalainen wordt sterker"

McLaren-CEO Martin Whitmarsh is optimistisch wat betreft de winkansen van Heikki Kovalainen in de rest van het seizoen. Hij vindt dat een overwinning een coureur alleen maar sterker maakt.

"Heikki's overwinning was dik verdiend," aldus Whitmarsh. "Hij heeft veel pech gehad in het begin van het seizoen en in Hongarije liet hij zien dat hij zich hierdoor niet van de wijs heeft laten brengen. Hij is toegewijd als altijd en wil graag winnen voor het team."

"We hebben het met al onze coureurs gezien; als ze eenmaal dat gevoel kenden van het winnen, wilden ze dat blijven houden. Niemand binnen het team twijfelt eraan dat Heikki een fantastische coureur is en dat dit resultaat hem alleen maar sterker zal maken in de tweede helft van het seizoen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Heikki voor het einde van het seizoen nogmaals een race zal winnen en wij zullen er alles aan doen om hem het materiaal te verschaffen waarmee hij dat kan doen."

Toppmöller niet naar Heracles Almelo

Heracles Almelo gaat niet verder met Dino Toppmöller. De Duitse aanvaller was onlangs op proef bij de Heraclieden. Heracles wilde Toppmöller uitnodigen voor een tweede stage, maar daar had de Duitser geen trek in.

"Op basis van wat we tot dusverre van hem hadden gezien, wilden we hem nog geen contract geven. We wilden hem nog een keer rustig bekijken, maar dat wil hij niet," zegt directeur Nico-Jan Hoogma in TC/Tubantia.

Daarentegen zal een andere Duitser wel de gelederen van Heracles Almelo komen versterken. De 18-jarige Denis Mangafic maakte tijdens een proefperiode een goede indruk op de technische staf van de Almeloërs. "We gaan deze week met hem en zijn zaakwaarnemer om de tafel," aldus Hoogma.

Verbeek twijfelt nog over Biseswar

Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek is er nog niet over uit of hij Diego Biseswar wil behouden voor de club. De oefenmeester is wel te spreken over het spel van de aanvaller in de voorbereiding, maar een vertrek behoort nog altijd tot de mogelijkheden.

"Als clubs als Heracles en De Graafschap hem niet over willen nemen, moet je je afvragen of hij het niveau van Feyenoord heeft. Maar hij is nog jong en heeft wel iets ontwapenends in zijn spel. Of hij goed genoeg is voor Feyenoord? Dat weet ik nu nog niet. Bij De Graafschap gebeurde er vorig seizoen wel wat als hij erin kwam," aldus Verbeek in het Algemeen Dagblad.

Tijdens het Jubileum Toernooi gaf de jonge spits te kennen zich vol in te zetten bij de Rotterdammers. "Nu ik hier toch ben, wil ik me laten zien." Biseswar gaf eveneens aan volwassen te zijn geworden. "Ik ben weer een jaartje ouder geworden. Ik vind dat ik er nu gewoon moet staan."

Biseswar mocht voor het seizoen vertrekken bij de Stadionclub, maar de keuze lijkt nu aan Verbeek te zijn.

Aissati: "Het was gewoon over bij PSV"

Ismail Aissati verliet PSV enkele weken geleden voor Ajax. Vandaag werd de jonge middenvelder aan het grote publiek gepresenteerd op de Open Dag.

Tegenover SBS6 kwam Aissati nog even terug op zijn transfer naar Amsterdam. "Ik kan begrijpen dat supporters in Eindhoven teleurgesteld zijn, maar het was gewoon over bij PSV. Ik moest gewoon weg, ergens anders opnieuw beginnen."

Aissati heeft veel zin om zich bij Ajax te laten zien en met zijn nieuwe ploeg kampioen te worden. "We hebben veel voetbal in de ploeg, we willen aanvallend spelen. Het liefst speel ik op het middenveld, maar het belangrijkste is om kampioen te worden."

Wielaert waarschijnlijk niet naar Ajax

Het ziet er voorlopig niet naar uit dat Rob Wielaert de gelederen van Ajax gaat versterken. FC Twente, de huidige werkgever van de verdediger, zou volgens de technisch manager van de Amsterdammers nog altijd veel meer vragen dan dat Ajax wil betalen voor Wielaert. Bovendien heeft Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft vandaag kenbaar gemaakt dat Wielaert niet mag vertrekken.

Ajax onderzoekt intussen de mogelijkheid of het een speler in de deal zou kunnen betrekken. Maandag zette trainer Marco van Basten de spelers Kenneth Perez, Albert Luque, Laurent Delorge en Jurgen Colin uit de selectie van het eerste elftal.

FC Twente wil verdediger Rob Wielaert vlak voor het tweeluik met Arsenal niet meer laten vertrekken. "Ik heb Ajax laten weten dat we Wielaert zo vlak voor de wedstrijd tegen Arsenal niet meer zullen afstaan. Wielaert heeft nog een tweejarig contract en daar komt bij dat we zelf hogerop willen, met Wielaert. Dat heb ik Ajax en Wielaert laten weten," aldus Munsterman tegen TwenteSport.

De 29-jarige Wielaert speelt sinds het seizoen 2006/2007 voor de Tukkers. Daarvoor kwam de verdediger uit voor NEC, PSV en FC Den Bosch.

Releaselijstje week 32

Release lijstje
Week 32
07 augustus - 13 augustus

In onze vooruitblik op deze maand werd het al gezegd: Er zijn niet veel releases. Dat zien we ook terug in deze week. Voor de Playstation 3 en de Xbox 360 zijn er zelfs al helemaal geen releases. Mocht je nog een Playstation 2 thuis hebben staan, dan zou je de movie-game The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor kunnen spelen waarin je het wederom tegen de mummy moet opnemen. Deze game zal ook op de Wii en DS verschijnen. Ben je een echte golfer, dan kan je op de Wii aan de letterlijke en figuurlijke slag gaan met Super Swing Golf. Op de PC verschijnt Beijing 2008 en op de DS verschijnt Race Driver GRID.

Onderstaand lijstje is onderhevig aan veranderingen en onjuistheden kunnen voorkomen.


Nintendo DS
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Race Driver GRID

Nintendo Wii
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Super Swing Golf
Baroque

PC
Shadowgrounds Survivor
Beijing 2008 review Xbox 360 versie

Playstation 2
Baroque
Growlanser: Heritage of War
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.