Hamilton: "Ik legde mezelf teveel druk op"

Lewis Hamilton heeft aangetoond een zwak punt te hebben: hij kan niet goed met de druk omgaan. Hij is zich er zelf van bewust en geeft in een interview met de BBC aan dat hij er meer van moet leren genieten.

Vorig jaar ging het voor de Brit mis toen hij op weg naar de wereldtitel strandde in de grindbak in China. Ook in Brazilië kon Hamilton het niet waarmaken met een zevende plaats, waarna Räikkönen er met de titel vandoor ging en dat terwijl Hamilton in de race in Japan op magistrale wijze won.

Dit jaar ging het voor hem in Canada mis toen hij pitstraat achterop de stilstaande Räikkönen knalde. Hiervoor kreeg hij tien plaatsen straf op de startopstelling in Frankrijk. "Dit zijn de dagen waar je sterker van wordt, ik doe momenteel veel aan character building. Ik wil altijd presteren en leg mezelf daarom veel druk op. Dan voelt het niet fijn als het even niet zo gaat als je zou willen. Dat leidde ertoe dat ik fouten ging maken, dat ik teveel dingen op de limiet deed. Dat viel me zwaar, eerlijk gezegd."

"De Formule 1 is geweldig leuk om aan deel te nemen, maar je moet er wel van leren genieten. Leren hoe je er plezier aan kunt beleven. Er staat zoveel druk op je. Ik kan niet eens uitleggen hoeveel druk er op mijn schouders rust. Hoewel ik de laatste race niet won, hou ik enorm van wat ik doe. In Frankrijk wil ik terugslaan. Samen met de mannen van het team keihard werken om onszelf naar voren te pushen. En de sfeer is geweldig, ook al willen we altijd meer. Ik zou voor niks en met niemand willen ruilen. Heb het enorm naar mijn zin."