Davids: "Mijn laatste jaar Ajax"

Het lijkt erop dat Edgar Davids aan het laatste seizoen bij Ajax bezig is. Tegenover RTL verklaarde de routinier dat hij overweegt om na dit seizoen te stoppen.

"Het is meer dan 50 procent zeker. In mijn hoofd heb ik het scenario al afgespeeld en ik hoef niemand iets uit te leggen. Ik denk dat dit mijn laatste jaar wordt. Aan alles komt een einde", aldus Davids.

Ondanks dat de middenvelder misschien stopt met voetballen is hij nog altijd gemotiveerd voor de wedstrijden. "In mijn hoofd ben ik nog heel fris en ik heb er nog heel veel zin in. Als je de trainingen ziet bewijst dat dat ik er nog heel veel zin in heb."

Ook reageerde Davids op de onrustige week in Amsterdam. "Het was een bewogen week en ik zou liegen als ik zou zeggen dat het ons niet heeft geraakt. Maar het belangrijkste is uiteindelijk dat het duidelijk is in welke richting de club gaat."

De aanvoerder van Ajax is minder positief over de aanstelling van Marco van Basten. "Dat is de keuze van Ajax. Als dat de trainer is die Ajax naar de successen kan leiden, dan zal ik de eerste zijn die dat zal toejuichen. Of hij dat kan weet ik niet. Dat heeft hij nooit eerder gedaan, hij heeft geen verleden in dat opzicht."

Davids keerde in januari 2007 terug bij zijn jeugdliefde Ajax. Gedurende het vorige seizoen was hij zeer belangrijk voor het team. Dit seizoen is zijn inbreng, mede door een scheenbeenbreuk, een stuk kleiner.