Eduardo moet vrezen voor loopbaan

Arsenal-speler Eduardo moet vrezen voor zijn loopbaan. Gisteren brak de Kroaat zijn linker been in het uitduel tegen Birmingham City.

Eduardo moest in de derde minuut van de wedstrijd een forse tackle van Martin Taylor incasseren. De regie van televisiezender Sky besloot zelfs om geen duidelijke herhalingen meer uit te zenden omdat de beelden te gruwelijk zouden zijn. Mede hierdoor was het gedurende lange tijd onduidelijk hoe erg de aanvaller eraan toe was.

De reacties van enkele ploeggenoten maakten wel duidelijk dat de blessure ernstig was. Ook de zeven minuten durende behandeling voorspelde weinig goeds. Uiteindelijk werd Eduardo met een zuurstofmasker per brancard van het veld gedragen.

Na afloop meldde trainer Arsène Wenger dat de Kroaat zowel zijn been als zijn enkel gebroken had. "Hij is een fantastische jongen, en om hem zo veel pijn te zien lijden én de toestand van zijn been te zien, dat was heel erg moeilijk voor mijn spelers om mee om te gaan. Zijn seizoen zit er op zijn minst op en we vrezen voor erger", aldus Wenger.

Bij het zien van de foto's wordt er gelijk gedacht aan de beenbreuk van Luc Nilis, die in het jaar 2000 zijn been brak na een botsing met doelman Richard Wright. Nilis heeft na deze blessure nooit meer gevoetbald. In de Engelse media wordt de blessure vooral vergeleken met de beenbreuk van David Busst in 1996. Ook hij keerde nooit meer terug op de voetbalvelden.