FIA geeft onthullende e-mails McLaren vrij

Pedro de la Rosa, Fernando Alonso en Mike Couglan hebben wel degelijk informatie uitgewisseld over Ferrari. De FIA heeft in een zojuist vrijgegeven document de emails bekend gemaakt waardoor zij mede tot een oordeel kwamen.

"Hi Mike, weet jij wat de gewichtsverdeling van de rode auto is”, mailde De la Rosa op 21 maart van dit jaar aan Mike Couglan. "Het zou voor ons handig zijn dat te weten zodat we het kunnen uitproberen in de simulator. Alvast bedankt, groeten, Pedro.” De la Rosa vraagt in een later email aan Couglan of die het remsysteem van Ferrari kan uitleggen. "Zoveel als je er van weet, graag. Groet Pedro.”

Niet lang daarna stuurde De la Rosa een mail aan Fernando Alonso over het gas dat Ferrari in zijn banden zou gebruiken. De testrijder schreef aan Alonso dat hij al data van Ferrari heeft ingezien. "Dit moeten we echt proberen, het is heel simpel!”

Uit een email van 25 maart 2007 blijkt dat zowel De la Rosa en Alonso van de zaak afwisten. "Al deze informatie is zeer betrouwbaar. Het komt van Nigel Stepney, hun voormalige Chief Mechanic. Ik weet niet precies wat hij nu doet. Hij staat op erg goede voet met Mike Coughlan, onze chef-ontwerper, en hij heeft hem dit allemaal verteld.” Dezelfde dag mailde Alonso terug: "Hij vindt het erg belangrijk het gas te testen en schrijft: ,,ze hebben duidelijk iets anders dan de rest, en niet alleen dit seizoen. Het zou weleens bepalend kunnen zijn. Laten we hopen dat we het kunnen uittesten.”