FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 september 2007

Vlees mag in Donald Duck

Icoon OpmerkelijkPink, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren heeft bakzeil gehaald bij de Reclame Code Commissie. De jongeren waren naar de RCC gestapt vanwege een advertentie van het Vleesinformatiepunt in de Donald Duck.

Dat punt heeft echter geen reclameregels overtreden, zo oordeelde de RCC. Het Vleesinformatiepunt verspreidde via de Donald Duck een minikookboekje met stripverhaaltjes. Daarin stond informatie over voedingsstoffen in vlees en vleesrecepten.

Pink vond dat het niet duidelijk genoeg was dat het om een advertentie ging en ook was het kookboekje in de ogen van de politieke jongerenorganisatie misleidend over het eten van vlees. Beide argumenten zijn door de RCC ongegrond verklaard, omdat de informatie wetenschappelijk was onderbouwd.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Snelheidsduivel Annette blijkt zwanger

Icoon KoningshuisPrinses Annette is drie maanden zwanger. Dat bleek vanmiddag in het kantongerecht in Apeldoorn waar de strafzaak diende die tegen haar is aangespannen omdat ze te hard heeft gereden. De prinses liet zich vertegenwoordigen door een advocaat.

De snelheidsduivel gaf toe dat ze op vrijdag 31 augustus met een snelheid van 155 kilometer per uur over de Kootwijkerweg in Uddel reed terwijl daar tachtig is toegestaan. Haar rijbewijs werd toen ter plekke in beslag genomen. De prinses heeft een boete gekregen van 780 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid van vier maanden waarvan drie maanden en twee weken voorwaardelijk.

De rechter hield rekening met verzachtende omstandigheden, omdat de zaak breed was uitgemeten in de pers en omdat ze vanwege veiligheidsmaatregelen niet van het openbaar vervoer gebruik kan maken. Ook zou ze haar eigen verloskundige niet kunnen bezoeken die buiten haar woonplaats woont. Annette gaat niet in hoger beroep.

VVD zakt fors in politieke barometer

Icoon PolitiekDe VVD is enorm gezakt in de politieke barometer. Als er nu verkiezingen zouden zijn zou de partij 16 zetels behalen. Dit was in de vorige peilingen 22.

De PVV zou zijn zetelaantal gaan verdubbelen, van 9 naar 18 stuks. De PvdA verliest er 2 en daalt naar 29 stuks. De SP verliest er 4 en komt op 21. Het CDA stijgt van 43 naar 45 zetels.

Volgens de politieke barometer zal Rita Verdonk het enorm goed doen wanneer ze haar eigen partij zal gaan oprichten. 57 procent van de VVD-kiezers overweegt op haar te stemmen.

Overvaller gaat pomphouder te lijf met bijl

Icoon MisdaadEen moedige pomphouder, die erin geslaagd is de de regio van Nieuw-Beijerland van een serie-overvaller te verlossen, heeft dat bijna met een klap van een hakbijl moeten bekopen. De 48-jarige pomphouder Ben Nobel ging gisteravond met een auto een overvaller achterna die net zijn tankstation had beroofd. De overvaller schrok er zo van dat die met zijn auto tegen een boom botste.

Eerst dachten Ben en zijn meegereden zoon Jaap (15) dat de overvaller bewusteloos was. Toen ze naar de wagen van de man liepen viel hij hen echter aan met een hakbijl. Doordat Ben achterover viel, zwaaide de bijl over hem heen en werd hij niet geraakt. De overvaller slaagde er toen in ervandoor te gaan met de auto van Ben Nobel. Zeventien politiewagens waren er volgens de pomphouder uiteindelijk voor nodig om de overvaller klem te rijden en te arresteren.

Gasfles ontploft in kruipruimte

Icoon PolitieIn een woning in het Zeeuwse Dreischor is aan de Schoutwei tijdens werkzaamheden een gasfles ontploft. Twee mannen waren vanmorgen bezig met het solderen van een waterleiding in een kruipruimte.

Een 62-jarige man lag daarbij in de ruimte onder het huis. De slang schoot los en veroorzaakte een steekvlam en veel zwarte rook terwijl de man nog in de kruipruimte lag. Hij is uit de ruimte getrokken, maar heeft wel rook ingeademd. De leidingen en het gereedschap raakten zwaar beschadigd.

Toch vervolging in moordzaak diepvriesbaby

Icoon PolitieDe vrouwelijke militair die drie jaar geleden haar dode baby in een diepvries verstopte wordt toch vervolgd. De Duitse vrouw was in die tijd in het Limburgse Brunssum gelegerd en wordt nu door het OM verdacht van moord.

De rechter in Maastricht bepaalde vorige maand nog dat de militair niet vervolgd hoefde te worden. De baby zou doodgeboren zijn en door de vrouw die op dat moment in verwarde toestand zou verkeren in de diepvrieskist gestopt. Het OM ging in hoger beroep en kreeg vandaag gelijk. Wanneer de vrouw zich voor de rechter moet verantwoorden is niet bekend.

FNV: personeel moet meedelen in winst bij overname

Icoon BinnenlandsDe FNV wil in cao's regelen dat werknemers, net als aandeelhouders en de bedrijfsleiding, meedelen in de winsten bij een overname of fusie.

Vaak wordt bij een overname van een beursgenoteerde onderneming meer geboden per aandeel dan het bedrijf op dat moment waard is volgens de beurskoers. De FNV wil dat van die overwaarde 20 procent naar het personeel gaat.

Dat staat in het FNV-discussiestuk 'Kansen scheppen. Kansen pakken' over het cao-beleid voor het komende jaar, dat maandag wordt gepresenteerd. Op de dag voor Prinsjesdag maakt de vakcentrale altijd de nieuwe looneis en andere wensen op het gebied van arbeidsvoorwaarden bekend. De cao-inzet voor komend jaar moet dan nog wel worden voorgelegd aan de achterban en wordt in november definitief vastgesteld.

Cao-coördinator Wilna Wind van de FNV heeft deze zomer al gesteld dat de looneis voor 2008 "zeker niet lager zal zijn" dan de 3 procent die nu in cao-onderhandelingen wordt gevraagd. Dat zei ze nadat bekend was geworden dat ondanks de aantrekkende economie de koopkracht van huishoudens over de hele linie onder druk komt te staan volgend jaar.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW ziet niets in het plan om werknemers mee te laten delen in de waardestijging bij een overname. Volgens de werkgevers prijst Nederland zich met dit plan internationaal uit de markt. "Bedrijven die worden overgenomen, zullen altijd 20 procent duurder worden en dat is op het internationale speelveld een blok aan het been", aldus VNO-NCW.

Uitslag FC Groningen - FC Utrecht

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen - FC Utrecht 0-2
58' v. Dijk 0-1 Penalty
86' Somers 0-2

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 19.000.
Geel: Meerdink, Metaj, Silva (Groningen), Pieters, Broerse (Utrecht)

Opstellingen

Groningen: v. Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, Metaj, Matthijs (Levchenko/26), Lovre, Lindgren, Meerdink, Nijland (v.d. Laak/68), Fledderus.

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Dickoh, Pieters, Kruys (Somers/81), v. Dijk, Broerse, George (Vandenbergh/88), Nelisse, Sanmartean (Schut/86).

Uitslagen Jupiler League Speelronde 7

Vandaag werd in de Jupiler League de zevende speelronde alweer afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de nieuwe stand en het programma voor de volgende speelronde.

Alle uitslagen van vandaag:

ThuisUitUitslag
FC DordrechtADO Den Haag5-0
RKC WaalwijkMVV1-0
FC VolendamGo Ahead Eagles5-1
FC EmmenFC Omniworld0-0
Fortuna SittardAGOVV Apeldoorn5-2
HFC HaarlemFC Eindhoven3-1
Cambuur LeeuwardenRBC Roosendaal2-2
FC ZwolleBV Veendam3-1
Helmond SportFC Den Bosch0-1
TOP OssStormvogels Telstar1-0

De stand:

#ClubWedstrijdenWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1FC Den Bosch760118+7
2RKC Waalwijk743015+9
3FC Dordrecht741213+12
4FC Zwolle734013+6
5FC Volendam732211+5
6Helmond Sport732211+3
7BV Veendam732211+2
8Stormvogels Telstar731310-2
9Go Ahead Eagles73049+2
10HFC Haarlem72329+1
11MVV72329+1
12Cambuur L'warden72238-4
13FC Omniworld714270
14Fortuna Sittard72147-1
15FC Emmen71427-6
16AGOVV Apeldoorn72147-10
17FC Eindhoven71336-4
18TOP Oss71336-6
19ADO Den Haag71336-7
20RBC Roosendaal71245-4

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
17/9ADO Den HaagHelmond Sport
17/9AGOVV ApeldoornHFC Haarlem
17/9BV VeendamFC Dordrecht
17/9FC Den BoschFortuna Sittard
17/9FC EindhovenFC Volendam
17/9FC OmniworldCambuur Leeuwarden
17/9Go Ahead EaglesRKC Waalwijk
17/9MVVTOP Oss
17/9RBC RoosendaalFC Zwolle
17/9Stormvogels TelstarFC Emmen

'Maddie overleden aan overdosis slaappillen'

Icoon BuitenlandsMaddie, het in Portugal verdwenen meisje, zou zijn gestorven aan slaappillen. Dit is gebleken uit een DNA-analyse.

Er zijn lichaamssappen aangetroffen in de huurauto van de McCanns. Het is voor 88% zeker dat deze afkomstig zijn van de 4-jarige Maddie. De DNA-analyse van de gevonden lichaamssappen zouden aantonen dat Maddie een enorme dosis slaappillen zou hebben geslikt.

Ruim 4 maanden is Maddie vermist. Ze zou in eerste instantie zijn ontvoerd. Maar op dit moment zijn de ouders van Maddie hoofdverdachten.
Met dank aan Bat voor de submit.

Driemaal overreden man overleden

Icoon BinnenlandsIn het Medisch Centrum Alkmaar is de 87-jarige fietser die tot driemaal toe is overreden aan inwendige bloedingen overleden. De 87-jarige man was van zijn fiets gereden door een 85-jarige automobiliste.

Op de kruising van de Zeeweg met de Westerweg in Heiloo stak de fietser over. Hij kreeg geen voorrang van een bejaarde automobiliste. De bestuurster van de auto schrok zo erg dat ze de man van zijn fiets af reed. Vervolgens deed ze haar auto in zijn achteruit en reed nogmaals over de man heen. Uiteindelijk reed ze nog eens in de vooruit over de man heen. Dit moest de 87-jarige man uit Heiloo helaas met de dood bekopen.
Met dank aan Boesh voor de submit.

Chinees jongetje drinkt het liefst uit wc

Inkt, toiletwater en douchegel. Dit staat er op het lievelingsmenu van een negenjarig Chinees jongetje. Volgens de moeder van het ventje heeft haar kleine spruit de vreemde gewoonte al sinds hij nog een klein Chineesje was, zo berichtte de China Daily vandaag.

Men dacht eerst nog dat de jongen misschien geen smaakzin had. Maar toen zijn ouders de inmiddels 65 kilo wegende knul een met een zeer bitter kruidendrankje aangelengde inktpot gaven, vond hun zoon het niet te zuipen.

Men gaat nu proberen de jongen wat smaak bij te brengen. Nadat hij jarenlang van het ene ziekenhuis naar het andere werd gesleept, gaat een aan een speciaal centrum verbonden dokter de Chinees nu leren dat bepaalde stoffen niet echt gezond zijn.


Nu maar hopen dat het Chinese bier wel te drinken is

Vreemdgaan in Frankrijk een peulenschil

Icoon BizarTegen betaling bedenkt een Frans bedrijf allerlei manieren om je partner voor te liegen over je liefdesleven. Vreemdgaan gaat een stuk makkelijker op deze manier.

Niet alleen kleine leugentjes worden verzonnen. Er worden pennen, buttons en vlaggetjes van niet bestaande conferenties geproduceerd. Dit alles is voor de vreemdgangers om te laten zien aan hun partners. Ook hotelrekeningen worden moeiteloos gemaakt.

Het vrij nobele idee voor het oprichten van dit bedrijf komt van een voormalige privé-detective. Ze wil met deze smoesjes het gezinsleven van de ontrouwe huisvaders redden.

Voor 19 euro heb je al een goedkope smoes. Het complete pakket gaat 150 euro kosten. Het merendeel van de cliënten is veertig-plusser.
Met dank aan Corleone-G voor de submit.

Bosch naar halve-, Huizinga naar kwartfinale

Edith Bosch heeft op het WK judo de halve finale bereikt. Mark Huizinga heeft inmiddels de kwartfinale bereikt.

Bosch, regerend wereldkampioene in de klasse tot 70 kilogram, won in de kwartfinale van de Portugese Ana Cachola. Met deze prestatie heeft Bosch Nederland een Olympisch startbewijs bezorgd wat ze vrijwel zeker zelf inneemt. Ze moet hiervoor alleen nog vormbehoud tonen in 2008. Mark Huizinga bereikte de kwartfinale dankzij een overwinning op de Cubaan Jorge Benavidez. Guillaume Elmont slaagde er niet in de kwartfinale te bereiken, hij verloor in de achtste finale van de Brit Euan Burton. Elmont kan nog wel via de herkansingen brons winnen.

Dennis tipte FIA over e-mails

McLaren Mercedes teambaas Ron Dennis verklaarde vandaag dat hij degene was die de FIA heeft getipt over het bestaan van de e-mailconversaties tussen de rijders van McLaren.

De e-mails werden eerst nog door iedereen afgewimpeld als iets wat niet serieus moet worden genomen, tot op de dag dat de Grand Prix van Hongarije werd verreden. Ron Dennis vertelt daarover: "Toen ik op de morgen van de Grand Prix van Hongarije er achter kwam dat er nieuwe bewijzen waren tegen het team, heb ik meteen de telefoon gepakt om de FIA in te lichten." Op basis van dat bewijs zou de uiteindelijke beslissing genomen zijn.

Volgens F1-baas Bernie Ecclestone scheelde het niet veel, of McLaren zou daadwerkelijk voor twee jaar worden uitgesloten: "De beslissing om McLaren er uit te gooien was absoluut een zeer serieuze optie. Een aantal mensen in de commissie hebben ervoor gevochten om in plaats van de uitsluiting een boete van 100 miljoen dollar te geven." Ecclestone gaat verder: "Het zou echt slecht nieuws zijn geweest als McLaren werd uitgesloten. Het team van Ron Dennis zou meer hebben verloren dan de boete die ze uiteindelijk hebben gekregen."

Overigens lijkt het erop dat McLaren niet het totale bedrag van 100 miljoen dollar hoeft te betalen. Volgens de verklaring van de FIA is de boete een bedrag zonder de inkomsten van het management, die men is kwijt geraakt door het verlies van de punten. Deze inkomsten bedragen een prijzengeld van in totaal 68.9 miljoen dollar, wat zou betekenen dat McLaren slechts dertig miljoen dollar hoeft af te staan. Het exacte bedrag zal onduidelijk blijven.

Stranglehold PC demo online

Het is de dag van de nieuwe demo's vandaag. Na FIFA 08, Juiced 2 en NBA Live 08 is de PC demo van John Woo's Stranglehold vanavond verschenen. De demo is voorlopig enkel op de volgende links te downloaden. Zodra er meer mirrors zijn zullen deze toegevoegd worden.

Stranglehold, een van de duurste games ooit ontwikkeld, draait om Inspector Tequila die een persoonlijke oorlog is begonnen met de leiders van de onderwereld van Hong Kong.

Worthplaying
Fileplanet
Gameswelt
Gamedemos
FileShack
Filefront
GGMania
Computergames.ro
Gamershell


Limburger eet simkaart op

Icoon Domme criminelenEen 19-jarige inwoner van Hoensbroek heeft tijdens een aanhouding geprobeerd zijn simkaartje op te eten. Waarom precies is niet bekend.

De jongen is samen met twee andere mannen van 48 en 35 in Heerlen opgepakt. Het drietal had ruim 80 gram heroïne in bezit. Naast de heroïne is er een onbekend geldbedrag en drie mobiele telefoons in beslag genomen. De 48-jarige verdachte komt ook uit Hoensbroek, de derde uit Brunssum.
Met dank aan UitDeZeeuwseKlei voor de submit.

Vrouw gepakt met veertig mille in onderbroek

Een landgenote is bij de grens met Duitsland gepakt door de douane. Ze had namelijk maar liefst veertig duizend euro in haar ondergoed verstopt.

De Duitse douane heeft dit vandaag naar buiten gebracht. De 64-jarige dame was samen met haar man onderweg voor een tripje naar der Heimat. Ze had eerder glashard gelogen tegen de douaniers over het bij zich dragen van contant geld.

De douane vond echter een bewijs van uitbetaling van een Zwitserse bank in de auto. Hierna restte de vrouw niets anders dan toe te geven dat ze geld meesmokkelde. Nadat ze de boete van vierduizend euro hadden betaald, kon het echtpaar verder rijden.

Vandaag sportieve demo's in PS Store

De PlayStation Store heeft weer zijn wekelijkse update achter de rug. Ditmaal kun je demo's van NBA Live 08 en FIFA 08 downloaden. Verder staat er een trailer van LocoRoco Cocoreccho op je te wachten en kun je downloadable content voor Ninja Gaiden Sigma kopen. Voor 3,99 euro kun je de modus Wapenmeester downloaden. In deze modus moet je zien te overleven in vijf verschillende levels. Hoe meer monsters je weet te doorklieven, hoe hoger je score.


Hiddink gaat contract verlengen

De kans is zeer groot dat Guus Hiddink zijn huidige contract met de Russische voetbalbond gaat verlengen. Vitali Moesko, voorzitter van de bond, liet vrijdag weten dat de laatste details nog besproken moeten worden. Als alles goed gaat, tekent Hiddink een overeenkomst tot het WK van 2010.

"Voor het duel tegen Engeland hebben we een principeakkoord bereikt", liet Moetko in een reactie weten. Afgelopen woensdag wist Rusland niet te winnen van Engeland. Hierdoor zal het team alles moeten geven om het verloren terrein terug te winnen. Alleen dan is het mogelijk om plaatsing voor het Europees kampioenschap van 2008 af te dwingen.

Moetko vervolgde: "Hiddink heeft het goed naar zijn zin. Hij werkt met zeer technische spelers en ziet veel potentie." Na afloop van het WK in Duitsland vertrok Hiddink naar Rusland, waar hij toen een verbintenis voor de duur van twee jaar tekende.

Ferrari en McLaren zijn tevreden

Tijdens het gehele F1-seizoen gaat het al tussen Ferrari en McLaren Mercedes. Ook vandaag tijdens de eerste vrije trainingen weer het vertrouwde beeld, waar Ferrari de eerste vrije training pakte en McLaren de tweede.

Tijdens de eerste vrije training stond Kimi Räikkönen bovenaan, met de McLaren-bolides op een halve seconde achterstand. Felipe Massa viel uit. "Ondanks mijn tijdverlies in de ochtend is dit uiteindelijk een goede dag", aldus Massa. "We hebben nuttig werk verzet aan de afstelling en de balans van de wagen. Als ik het goed bekijk varen we de juiste richting op." Räikkönen was redelijk tevreden over zijn trainingen: "In de ochtend was de balans van de wagen heel goed, maar in de middag hadden we moeite om de juiste afstelling te vinden."

Tijdens de tweede vrije training stonden beide McLarens boven aan. Fernando Alonso wist teamgenoot Lewis Hamilton voor te blijven. "Dit is een goede start van het weekend", vertelt Alonso na afloop. "Alle afstellingswerkzaamheden zijn afgerond en de resultaten zijn prima. De wagen rijdt erg lekker op dit circuit, we hebben een goed beeld van waar we staan. Het zal het hele weekend een intens duel worden."

Lewis Hamilton was dezelfde mening toegedaan: "Ik hou van dit circuit, het is echt genieten om hier te rijden. De balans van de wagen is goed, maar tot het einde had ik behoorlijk wat moeite om een foutloos rondje te rijden. Verder ging alles prima".

Utrecht neemt afscheid van De Jong

De fans van FC Utrecht krijgen volgende maand de gelegenheid om afscheid te nemen van Jean-Paul de Jong. Op 12 oktober speelt de inmiddels gestopte voetballer, met een zelf samengesteld team, tegen het eerste elftal van de club uit de Domstad.

Naast het sportieve aspect wordt er ook aandacht besteed aan een boek, dat geheel in het teken van De Jong staat. De opbrengst van de vriendschappelijke wedstrijd komt ten goede aan Stichting Klein Galgenwaard en de jeugdopleiding van FC Utrecht.

De Jong was maar liefst veertien seizoenen in het shirt van FC Utrecht te bewonderen. In deze periode speelde hij meer dan 400 wedstrijden en scoorde hij dertien keer. Verder kwam de speler ook nog een seizoen uit voor VfL Osnabrück. Voorafgaand aan zijn actieve carrière als profvoetballer speelde hij ook in de jeugdopleiding van Ajax en Feyenoord.

David Jaffe snapt Halo niet

David Jaffe, creative director van onder meer God of War, heeft delen van een online discussie over Halo die hij had met Sony designer Adam Orth online gezet. Jaffe begrijpt de populariteit van Halo niet en zegt naar aanleiding van Halo's reclame campagne het volgende:

"It's a decent ad I think. I just don't get HALO. I don't think the story is all that special, don't think the world or characters matter much. I don't know if I am simply not 'getting it' and it really is all that...or Microsoft has simply purchased rabid fan reactions for what is a great game but nothing more."

"I don't dislike Halo at all and really liked parts of Halo 2 alot...I am in minority who felt single player halo 2 was better than halo 1 single player. I mean, I hear people talk about the flood and shit and I'm like: what? Who gives a shit."

Het complete gesprek kun je hier terug lezen.


David Jaffe

Prototype Dreamcast Zipdrive te koop

Een tijd geleden was er een bedrijf dat een gameconsole maakte. Als je tijdens de geschiedenislessen hebt opgelet kan het je bekend voorkomen. Sega produceerde toen de Dreamcast, maar die droom zakte als slappe pudding in elkaar. Dit was echter niet voordat het bedrijf een prototype van een Sega Dreamcast Zipdrive had gemaakt. Deze was bedoeld om onder andere savegames, emails, extra characters en maps voor games op te slaan. Het idee er achter was dat de DC een mediacenter zou worden, zoals ook Sony die ambitie heeft met de PlayStation 3.

De Zipdrive zou onder de DC geplaatst worden en aangesloten worden via de expansion port. De zipdrive slikte geen PC Zipdisks maar er waren wel plannen om PC software compatible te maken met de DC. Hij had $199 dollar moeten kosten en in de schappen moeten liggen rond het derde kwartaal van 2000.

Dit is echter nooit gebeurd en er schijnt maar één werkend exemplaar te zijn. Deze staat nu te koop op eBay voor het miniscule bedrag van $10,000. Er kan nog ruim vijf dagen op geboden worden. Je moet daarvoor echter wel in de VS wonen; de verkoper verscheept hem namelijk niet buiten de VS.

Wil je bieden? Doe dan hier je bod.


De Zipdrive in een dreamcast

Zonderland in finale rek, brug

Bij de wereldbekerwedstrijden in Ostrava heeft de Nederlandse turner Epke Zonderland twee finaleplaatsen behaald. Zonderland, die afgelopen weekend tijdens het WK in Stuttgart zich wist te plaatsen voor de Olympische Spelen mits vormbehoud, doet morgen mee in de finales op rek en brug.

Op zijn favoriete onderdeel de rekstok liet hij vandaag iedereen achter zich in de kwalificaties. Zonderland behaalde 15,400 punten. Nummer twee Alen Dimic uit Slovenië bleef een vol punt achter.

Aan de brug kreeg de Nederlander een score van 15,100. Daarmee eindigde hij kort achter de nummers twee en drie.

Regiorockers brengen ode aan Verdonk

De uit de VVD gegooide politica Rita Verdonk heeft vanuit onverwachte hoek een hart onder de riem gestoken gekregen. Die onverwachte hoek staat beter bekend als de Achterhoek. De streek kent de nu nog onbekende rockband Oxx Band, maar daar zou met hun nieuwe stunt weleens verandering in komen.

De dialectrockers brengen op hun eigen manier een ode aan 'IJzeren Rita'. In het Achterhoekse dialect bezingen zij hun bewondering voor de politica. "Even los van al het politieke gedoe: Rita is duidelijk een vrouw die haar mannetje staat", vindt drummer Johnny Balldrucker. "Iemand die staat voor wat ze zegt. Eigenlijk een vrouw zoals menig man die wel aan zijn zijde zou kunnen gebruiken. En al helemaal de heren politici daar in Den Haag, toch overwegend uitblinkers in slap gelul."

Het nummer 'Zwarte Rita' lag al een poosje stof te happen op de plank van de rockers. "De tekst en muziek hadden we al klaar. Toen we donderdag hoorden dat ze uit haar partij was gezet, zijn we onmiddellijk onze eigen studio ingedoken en hebben het opgenomen. 't Was dus één grote bliksemactie. De hele nacht hebben we doorgewerkt. 't Was een kwestie van bloed, zweet en tranen, maar we zijn dik tevreden over het resultaat."

De Achterhoekers zijn van plan het plaatje als single op de markt te brengen. "We willen Rita nu alleen nog benaderen of we een foto van haar mogen gebruiken. Liefst eentje uit de periode dat ze zo mooi straalde toen ze campagne voerde tegen die snotneus van Rutte."

Voordat de single in de winkels ligt, biedt de band sympathisanten en fans de mogelijkheid het nummer voor slechts twee euro van hun website te downloaden. "Omdat we uiteraard geen cent willen verdienen aan deze hele affaire, doneren we de helft daarvan naar Rita's volgende verkiezingscampagne. Want wat ons betreft wordt Rita straks Neerlands eerste vrouwelijke president!"

De al in de jaren tachtig opgerichte Oxx Band geniet wereldfaam in de Achterhoek. Op zijn sterfbed, enkele jaren geleden, sprak oprichter dr. John from Oxx de wens uit dat de overige bandleden zijn levenswerk zouden voortzetten. "Dat hebben we dus gedaan. Het heeft een tijdje geduurd voordat we de draad weer op konden pikken, maar we zijn er weer helemaal klaar voor. Of om het met de woorden van Oxx te zeggen: we gaan weer ouderwets stampen en dampen", vertelt Johnny Balldrucker.


De band telt in elk geval een mooi, vrouwelijk bandlid

Met dank aan Longmen voor de submit.

Excelsior Maassluis nu al drie spelers kwijt

Zaterdaghoofdklasser Excelsior Maassluis is nu al drie spelers kwijt. De ploeg, uitkomend in de hoofdklasse A, moet het de rest van het seizoen doen zonder Rick Verbrugge, Roy Spierings en Philip Lensky.

Rick Verbrugge kwam afgelopen zomer over van ASWH. Volgens trainer Ben Spork heeft Verbrugge een gebrek aan motivatie, waardoor de speler is opgestapt. Verbrugge kwam bij ASWH afgelopen seizoen vanaf de winterstop al niet meer in actie en was toen min of meer spoorloos.

Doelman Roy Spierings kan naar eigen zeggen wegens werkzaamheden op de zaterdag niet spelen voor een ploeg die op die dag speelt. De keeper wil graag terug naar zondaghoofdklasser Haaglandia, waarvoor hij vorig seizoen speelde. Excelsior Maassluis weigert echter mee te werken, zeker omdat Spierings volgens trainer Ben Spork alleen maar teleurgesteld is dat hij de concurrentiestrijd met Robbert van der Velde verloren heeft.

Verder werd vandaag ook duidelijk dat de Canadese middenvelder Philip Lensky, de broer van Feyenoorder Jacob, wegens heimwee niet meer verder wil in Maassluis. Een gevoelige klap voor de club die als degradatiekandidaat wordt gezien.

Roelvink hoopt met list Ahoy vol te krijgen

De sympathieke volkszanger Dries Roelvink, meent in de strijd om een vol Ahoy het ei van Columbus te hebben gevonden. In plaats van het concert gewoon af te gelasten, koppelt hij nu de datum van het concert aan de premièredatum van zijn film 'I love Dries'.

Tijdens zijn zogeheten 'Costa del Sol'-party in poptempel Ahoy zal zijn nieuwste film voor het eerst aan de fans worden vertoond. "Kijk, Carré en het Concertgebouw heb ik al vaker vol gekregen, maar Ahoy' blijkt iets moeilijker uit te verkopen. En door mijn concert te combineren met de filmpremière hebben we straks toch een afgeladen stadion", vertelt de zanger.

Zo lijkt het Roelvink werkelijk fantastisch als tienduizend fans gezamenlijk hun idool voor het eerst zien schitteren op het witte doek. "Aanvankelijk zouden we, om twee keer publiciteit te genereren, de film lanceren in Tuschinski in Amsterdam. Maar nu blijkt het beter om de twee evenementen tot een grote happening te maken. We hebben een filmscherm geregeld dat het grootste van de Benelux is dus niemand hoeft iets van I Love Dries te missen."

De premièregasten en concertbezoekers zal het op 28 januari werkelijk aan niets ontbreken, zo meldt de zongebruinde zanger. We nodigen allerlei BN'ers en politici uit om de avond extra cachet te geven. Bovendien hebben we een leuk voorprogramma en hapjes en drankjes. Het wordt één groot feest. En het kaartje blijft tegen een vriendenprijs verkrijgbaar, namelijk 25 euro."

Dries zijn hoofd zit niet alleen vol met de voorbereidingen van de megahappening in de Ahoy, ook zijn nieuwe single zal zeer binnenkort in première gaan. "Op 8 oktober komt mijn lied De Doktersroman uit. Wil je weten hoe hij gaat?" Dries begint met: "Ik ben de man... uit jouw doktersroman..." Met deze vast en zeker gezellige, Hollandse meezinger kan de 'Costa del Sol'-party niet meer kapot.


Een sfeerimpressie van zijn optredens

[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 4

De afgelopen week stond voornamelijk in het teken van kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van 2008. Komend weekend beginnen de reguliere competities weer. Dit geldt ook voor de Eredivisie, waar we vooruit gaan blikken op de vierde speelronde.

Vanavond beginnen FC Groningen en FC Utrecht aan het nieuwe weekend, dat geheel in het teken van het Eredivisie-voetbal zal staan. De verwachting is dat de thuisploeg zich wil gaan revancheren. Vorig seizoen verloren de Groningers namelijk van de ploeg uit de Domstad. Loïc Loval en Sander Keller zorgden toen voor de doelpunten.

Een dag later kruisen De Graafschap en VVV-Venlo de degens. Vorig seizoen kwamen de twee ploegen nog uit in de Jupiler League. Dit seizoen zijn ze op het hoogste platform actief en draaien goed mee. De club uit Doetinchem is terug te vinden op de negende plaats. De Limburgers vertoeven momenteel op de tiende stek. Op zaterdag staat ook de eerste topper op het programma. PSV moet het namelijk opnemen tegen Vitesse.

Ook zondag staat er een leuk duel op het programma, namelijk Roda JC tegen Feyenoord. De ploegen vinden we terug op respectievelijk plaats vijf en één. Vorig seizoen gingen de Limburgers in eigen huis onderuit. De ploeg van toenmalig trainer Erwin Koeman zegevierde uiteindelijk met 2-1. De treffers werden gemaakt door Sekou Cissé (Roda JC), Timothy Derijck en Dwight Tiendalli (beiden Feyenoord).

Spelen Ajax, dat het tegen Heracles moet opnemen, en PSV komend weekend weer gelijk? Gaat SC Heerenveen wederom punten laten liggen? Vanaf vrijdagavond zal de bal weer gaan rollen in de Eredivisie. Zondagavond zal duidelijk worden of Feyenoord er in geslaagd is om de eerste plaats vast te houden.


Het programma voor de vierde speelronde:

DatumThuis:Uit:
14-09FC GroningenFC Utrecht
15-09PSVVitesse
15-09ExcelsiorSC Heerenveen
15-09HeraclesAjax
15-09De GraafschapVVV-Venlo
16-09SpartaAZ
16-09Willem IIFC Twente
16-09NECNAC Breda
16-09Roda JCFeyenoord

Uitslag 2e vrije training GP België

Fernando Alonso mocht zich, tijdens de tweede vrije training op het circuit van Spa-Francorchamps, de snelste noemen. De Spanjaard werd op de voet gevolgd door Lewis Hamilton en Felipe Massa. Opvallend was overigens de zeventiende plaats voor Sakon Yamamoto.

De volledige uitslag:

#CoureurTeamTijdVerschilAantal rondes
1 F. Alonso McLaren1:46.654 29
2 L. Hamilton McLaren1:46.7650:00.111 29
3 F. Massa Ferrari1:46.9530:00.299 27
4 K. Raikkonen Ferrari1:47.1660:00.512 26
5 J. Trulli Toyota1:47.4910:00.837 33
6 R. Schumacher Toyota1:47.9460:01.292 34
7 G. Fisichella Renault1:48.0860:01.432 30
8 M. Webber Red Bull Racing1:48.2710:01.617 29
9 R. Kubica BMW Sauber1:48.2790:01.625 37
10 H. Kovalainen Renault1:48.5670:01.913 38
11 N. Heidfeld BMW Sauber1:48.6060:01.952 36
12 N. Rosberg Williams1:48.8400:02.186 32
13 D. Coulthard Red Bull Racing1:48.8830:02.229 17
14 J. Button Honda1:48.9190:02.265 29
15 R. Barrichello Honda1:49.3640:02.710 31
16 A. Wurz Williams1:49.3930:02.739 28
17 S. Yamamoto Spyker1:49.6970:03.043 32
18 S. Vettel Scuderia Toro Rosso1:49.7200:03.066 34
19 T. Sato Super Aguri1:50.1680:03.514 23
20 A. Sutil Spyker1:50.3990:03.745 24
21 A. Davidson Super Aguri1:50.5420:03.888 24
22 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso1:50.8650:04.211 9

ASWH voegt Van Wetten toe aan selectie

Om het blessureleed onder de spitsen wat te verlichten, heeft ASWH Jeroen van Wetten aan de selectie toegevoegd. Maandag trainde Van Wetten al voor de eerste keer mee.

Van Wetten besloot eind vorig seizoen eigenlijk te stoppen met voetballen, maar vroeg toch overschrijving aan naar ASWH voor het geval hij toch weer wilde gaan spelen. Omdat ASWH spits Arjan Human minimaal een half jaar moet missen en ook de andere spitsen Sjoerd van der Waal, Robert-Jan de Vos en Erik Abels met blessures kampen, was versterking van de frontlinie nodig. Trainer Bill Tukker belde daarom naar Van Wetten en wist hem te bewegen tot een snelle rentree.

De 27-jarige Van Wetten speelde als prof voor ADO Den Haag en RBC Roosendaal, waarna hij bij Noordwijk en DOTO speelde. Vorig seizoen was Van Wetten aanvoerder van DOTO. Het zal naar verwachting nog drie tot vier weken duren voor Van Wetten wedstrijdfit is.

Halo 3 'believe in a hero' commercial

Over pakweg anderhalve week kunnen we aan de slag met één van de langstverwachte spellen aller tijden. Microsoft zet alles in om van Halo 3 een succes te maken en schakelt dan ook een massale advertentiecampagne in. De eerste commercial van de 'believe' campagne zagen we eerder deze week en probeerde op een wat rustige toon Halo 3 aan te prijzen.

De nieuwe 'believe in a hero' commercial slaat dezelfde rustige weg in. Zo zien we een diorama van een enorm slagveld, om uiteindelijk over te schakelen naar Master Chief. De commercial staat vanaf vandaag op Xbox.com en zal 18 september zijn televisiedebuut maken.

[WK Judo] Van der Geest verdedigt titel niet

Dennis van der Geest heeft besloten om zijn wereldtitel in de open klasse niet te verdedigen.

De zwaargewicht wil zich optimaal kunnen voorbereiden op de wereldbekerwedstrijd van volgend weekeinde in Birmingham.

Van der Geest werd twee jaar geleden in Cairo wereldkampioen in de open klasse. Gisteren teleurstelde hij in de klasse boven 100 kilo. Van der Geest kwam niet in de buurt van een medaille of een olympische nominatie. Nu wil hij proberen om zich via de worldcups alsnog te plaatsen voor de Spelen van volgend jaar.

Top of Flop User's Choice: Christophe Willem

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Bierbroeder's tip viel niet bij iedereen in de smaak: Jordy Brugman - Als de maan is een flop,  dus.

De tip van vanavond is van de vriendin van Irakeez:

"Bleek dat mijn vriendin houd van (rare) franse liedjes.. net zoals deze hier. En een top of flop zonder een of ander raar liedje kan natuurlijk niet op fok! (stiekem vind ik het ook wel een leuk liedje)"

Spaarlampen worden goedkoper

Icoon BinnenlandsSpaarlampen worden over een jaar aanzienlijk goedkoper. De Europese importheffingen op spaarlampen wordt namelijk afgeschaft. De EU-lidstaten schaffen ze af op voorstel van de Europese Commissie. Nederland en tien andere landen wilden dat ze al volgende maand werden afgeschaft, maar een meerderheid van landen onder leiding van Duitsland verzette zich daartegen. Het zou ten koste gaan van hun eigen bedrijfsleven.

Onder andere Philips produceert in China goedkoop spaarlampen. De heffingen daarop zijn omstreden omdat de EU wil dat er meer energiezuinige lampen worden gebruikt.

Indoor schansspringen in Finland

In het Finse Ylitornio onderzoekt men de mogelijkheden om een overdekte schans voor skispringen te bouwen.

Skiers zouden door een tunnel van de schans afdalen en vervolgens in een overdekte hal de sprong maken. De overkapping maakt het mogelijk te springen zonder invloed van weersomstandigheden. Daarnaast kan er tien maanden lang op echte sneeuw gesprongen worden, dat is veel langer dan het huidige seizoen in Finland duurt.

De kosten voor het project bedragen ongeveer 30 miljoen euro. In 2009 zou gestart kunnen worden met de bouw, het bouwen zou twee tot twee en een half jaar in beslag nemen. Er zou ruimte zijn voor skivliegen op een schans van 185 meter en skispringen op schansen van 120 en 90 meter. Voor het skivliegen zijn landingen tot 250 meter ver mogelijk.

Avondje FOK!ken

Je kent het wel. Je wil, zo vlak na het weekend, wel even een rustige avond. Geen avond zonder spanning, maar wel eentje die je lichamelijk niet zo sloopt als een stapavond die om vijf uur in de shoarmatent eindigt. Eentje zonder belofte van een kater. En wat doe je dan? Je gaat met een lekker glaasje gerstenat achter je computer zitten om een avondje te FOK!ken. Geen opwinding, maar lekker rustig ouwehoeren...
Een waarschuwing.

Pro Evolution Soccer 2008 op 26 oktober in de schappen

Voetbalfans opgelet, zorg er even voor dat je 26 oktober een vrije dag neemt gezien je vanaf nu een nieuwe verplichting hebt. Pro Evolution Soccer 2008 voor de PC, Xbox 360, PS2 en PS3 komt dan namelijk in de winkels te liggen. De PSP en DS versies komen iets later in november en over de releasedatum van de Wii versie is nog niets bekend.

Volgens Konami is de nieuwste telg uit hun hardcore footie met afstand de beste uit de serie. Ook zijn ze er zeker van dat Pro Evolution Soccer 2008 "will be welcomed as the greatest football game of all time". Nogal grote woorden, maar waarschijnlijk worden ze vast weer waargemaakt.

[Vuelta] Stamsnijder tweede

De Nederlander Tom Stamsnijder is in de dertiende etappe van de Ronde van Spanje als tweede geëindigd. In de etappe over 176,4 kilometer (van Hellín naar Torre-Pacheco) verloor de 22-jarige Tukker in de sprint van zijn medevluchter Andreas Klier.

Na 20 kilometer koersen vandaag gingen Stamsnijder, Klier en Jérémy Roy op avontuur en kregen een maximale voorsprong van ruim tien minuten. Op 5 kilometer voor de meet plaatste de Duitser een demarrage, waarna alleen Stamsnijder kon volgen. De Nederlander leek de beste papieren te hebben om de dagzege te pakken, maar ging de sprint te vroeg aan en was op slag kansloos.

Farfán terug in selectie PSV

Jefferson Farfán is opgenomen in de selectie van PSV voor het treffen met Vitesse. De aanvaller liep in juni, tijdens de Copa América, een blessure aan zijn enkel op en speelde sindsdien geen wedstrijd meer voor de club uit Eindhoven.

Farfán begint aanstaande zaterdag niet in de basis van PSV. "Hij heeft pas de laatste tien dagen echt goed kunnen trainen", liet Ronald Koeman, trainer van de Eindhovenaren, in een reactie weten. "De laatste tien tot twintig procent van zijn fitheid moet hij krijgen door het ritme van wedstrijden. Als hij goed is, speelt hij. Maar hij zal tegen Vitesse nog niet starten. Met Danny Koevermans erbij hebben we aanvallend sowieso nog meer mogelijkheden."

Edison Méndez is nog een vraagteken, aangezien hij last heeft van zijn knie. De verwachting is overigens wel dat de verdediger gewoon kan spelen. Mika Väyrynen moet het duel met Vitesse aan zich voorbij laten gaan.

Nieuw RTL-programma speciaal voor homo's

Icoon TelevisieVanaf 28 september komt RTL met een nieuw TV-programma speciaal voor homo's. Het programma gaat Boys Tonight heten en zal gepresenteerd worden door Eddy Keur en Marco Verhagen. RTL8 zal het programma, dat een half uur duurt, zes keer per week uitzenden in de nachtprogrammering.

"We mogen eigenlijk alles doen wat we willen", aldus Verhagen. Ondanks dat zal het nieuwe programma geen seks, porno of belspelletjes bevatten. Volgens Keur is het programma te vergelijken met RTL Boulevard, maar dan kleiner. De uitzendingen zullen veel entertainment bevatten, gefilmd op verschillende plaatsen in het land. In de eerste uitzending zal Beau van Erven Dorens te gast zijn en de presentatoren hopen dat veel bekende nederlanders zijn voorbeeld zullen volgen. "We hebben een enorm adressenbestand met bekende Nederlanders", aldus Keur.

De twee presentatoren hebben bij de regionale televisiezender RNN7 al eerder samengewerkt en ze zullen het programma puur voor de lol maken. "We willen gewoon lachen en gieren. Voor het geld hoeven we het niet te doen. We hebben allebei een krantenwijk erbij genomen om dit te bekostigen."


Maar dan voor homo's, volgens Eddy Keur.

Pozzato wint in Ronde van Polen

De zesde etappe van de Ronde van Polen is gewonnen door Filippo Pozzato. Na 181,2 kilometer koersen van Dzierzoniow naar Jelenia Gora was de Italiaan in de massasprint net iets sneller dan José Joaquín Rojas en Marcus Burghardt.

Pozzato had in de sprint de beste positie, maar hij werd bijna nog verrast door Rojas. Beide renners claimden de zege maar uit de finishfoto bleek dat alleen Pozatto kon juichen.

Rojas nam wel de leiding in het algemeen klassement over van Danilo Napolitano. Morgen eindigt de Ronde van Polen met een rit door het Reuzengebergte.

Cziommer niet tegen Sparta

Simon Cziommer doet dit weekend niet mee met AZ in de uitwedstrijd tegen Sparta. De Duitse middenvelder heeft gisteren tijdens de training een spierblessure in zijn linker bovenbeen opgelopen.

Het is niet duidelijk wanneer hij weer fit is. "Maar zondag speelt hij niet", aldus AZ-coach Louis van Gaal.

Van Gaal kan ook nog steeds geen beroep doen op Stijn Schaars (knie) en David Mendes da Silva (enkel). "Schaars heeft sinds hij maandag met Jong AZ uitviel deze week niet meer getraind. Het is vallen en opstaan. Moeilijk, maar hij gaat er, zoals ik het kan zien, fantastisch mee om. Met Mendes da Silva is het een ander geval. Die staat er eind september weer."

Ophef over Wii Zapper

Op NJ.com, een site over "alles New Jersey", heeft men bij de parental guidance rubriek de vraag gesteld wat men vond van de Wii Zapper. Enkele reacties vind je hieronder. De Wii Zapper is een omhulsel waarin je Wiimote en nunchuk passen. Hiermee zou je dan makkelijk games kunnen spelen die je vroeger op Nintendo consoles speelde met de lightgun.

"Great, this is what we need. Children with guns learning how to aim and shoot. Then we can sit back and wonder what is happening to our country with kids killing kids......what's next? Could we make it squirt blood, too"

"....Why don't they enclose an application to the NRA* in every box as well....the marketing person who came up with this brain child of an idea should be fired."

"I think it's irresponsible for Wii to come out with a controller that looks like a gun so kids can play games simulating shooting. What kind of message are we sending as parents when we buy these things for our kids?"

"....I really hope that those people out there who believe that a gun-shaped remote will turn every kid that touches one into a homicidal maniac, don't ruin the fun for us Wii-playing adults who can handle the reality. I grew up with toy guns and also shot a rifle in the sixth grade and never killed anyone....If you don't think it's a good idea, then please, feel free to exercise your right to protest by not purchasing the product....."

*NRA staat voor de National Rifle Association, de grootste vereniging van vuurwapeneigenaren in de Verenigde Staten

[UPD]Boete van vijf ton voor spionerende coach

Een dag nadat McLaren een mega-boete kreeg van 100 miljoen dollar wegens spionage bij Ferrari, werd ook american football club de New England Patriots bestraft voor ontoelaatbare praktijken bij een rivaal.

De club uit de NFL komt er, in vergelijking met McLaren, genadig af met een boete van 750.000 dollar waarvan 5 ton voor coach Bill Belichick.

Afgelopen zondag maakte New England, bij de uitzege op New York Jets (38-14), gebruik van een videocamera in de buurt van de dug-out van de tegenstander. Op deze manier konden ze de aanwijzingen van de coach afluisteren. Volgens de reglementen is het gebruik van tv- en video-apparatuur door clubs tijdens een wedstrijd echter verboden.

Update
Mochten de Patriots de play-offs bereiken dan zijn ze ook hun draftpick kwijt in de eerste ronde. Halen ze die niet dan zijn ze hun tweede en derde draftpick kwijt.

PC-versie Dead Rising in ontwikkeling?

Op de website van de Noorse uitgever genaamd PAN Vision is een releasedatum aangetroffen van Dead Rising voor de PC. Na een snelle update van de website is de datum echter alweer verdwenen, maar de game zelf staat nogwel op de website.

Capcom, de developer van het spel, doet nogal geheimzinnig over wat er gaat gebeuren met de serie. Dead Rising 2 werd aangekondigd, maar vervolgens weer ontkend. Ook over mogelijke ports van het spel werd erg geheimzinnig gedaan. Of deze 'aankondiging' betekent dat de game uiteindelijk toch geport gaat worden is de vraag.


FIA geeft onthullende e-mails McLaren vrij

Pedro de la Rosa, Fernando Alonso en Mike Couglan hebben wel degelijk informatie uitgewisseld over Ferrari. De FIA heeft in een zojuist vrijgegeven document de emails bekend gemaakt waardoor zij mede tot een oordeel kwamen.

"Hi Mike, weet jij wat de gewichtsverdeling van de rode auto is”, mailde De la Rosa op 21 maart van dit jaar aan Mike Couglan. "Het zou voor ons handig zijn dat te weten zodat we het kunnen uitproberen in de simulator. Alvast bedankt, groeten, Pedro.” De la Rosa vraagt in een later email aan Couglan of die het remsysteem van Ferrari kan uitleggen. "Zoveel als je er van weet, graag. Groet Pedro.”

Niet lang daarna stuurde De la Rosa een mail aan Fernando Alonso over het gas dat Ferrari in zijn banden zou gebruiken. De testrijder schreef aan Alonso dat hij al data van Ferrari heeft ingezien. "Dit moeten we echt proberen, het is heel simpel!”

Uit een email van 25 maart 2007 blijkt dat zowel De la Rosa en Alonso van de zaak afwisten. "Al deze informatie is zeer betrouwbaar. Het komt van Nigel Stepney, hun voormalige Chief Mechanic. Ik weet niet precies wat hij nu doet. Hij staat op erg goede voet met Mike Coughlan, onze chef-ontwerper, en hij heeft hem dit allemaal verteld.” Dezelfde dag mailde Alonso terug: "Hij vindt het erg belangrijk het gas te testen en schrijft: ,,ze hebben duidelijk iets anders dan de rest, en niet alleen dit seizoen. Het zou weleens bepalend kunnen zijn. Laten we hopen dat we het kunnen uittesten.”

[upd] Geen uitstel voor Verdonk

Rita Verdonk, die gistermiddag uit de VVD-fractie in de Tweede Kamer werd gezet, zal haar partij vandaag nog niet laten weten wat ze doet met haar zetel. Ze zal uitstel vragen voor de beslissing of ze haar zetel zal behouden of beschikbaar stellen aan de VVD, zeggen ingewijden.

Verdonk zal waarschijnlijk het VVD-congres van komend weekeinde afwachten voor ze een beslissing neemt. Zij zei vanmiddag nog niet te weten of ze bij dat congres zal zijn, maar de kans dat ze er aanwezig zal zijn is klein.

Verdonks adviseur Ed Sinke opperde gisteravond de mogelijkheid van een bemiddelingspoging, bijvoorbeeld door VVD-coryfeën als Frits Bolkestein of Hans Wiegel. VVD-fractieleider Mark Rutte heeft die mogelijkheid al op voorhand afgewezen.

Waarschijnlijk zal pas na het VVD-congres duidelijk worden wat Rita Verdonk met haar zetel doet. Wel benadrukte ze gisteren dat ze zeker niet overstapt naar de Partij voor de Vrijheid, de fractie van Geert Wilders.

Update: 16.01
VVD-leider Mark Rutte heeft Rita Verdonk vanmiddag officieel uit de fractie gezet. Hij was niet van plan haar uitstel te verlenen. Hierdoor is de breuk tussen Verdonk en de Tweede Kamerfractie van de VVD definitief.

Rutte heeft Kamervoorzitter Gerdi Verbeet inmiddels laten weten dat Verdonk geen deel meer uitmaakt van zijn fractie.

Zou jij op Rita Verdonk stemmen als ze een eigen lijst op zou richten? Stem in de poll!


Verdonk denkt nog na

Mass Effect video laat characters zien

Op Xboxyde vinden we een nieuwe video van de game Mass Effect. Deze game, in ontwikkeling bij het Canadese Bioware, plaatst de speler in de rol van de eerste mens in dienst van Specter. Jouw taak is om het heelal te beschermen, daarmee gebruik makend van bijzondere krachten. Een soort Jedi zonder Star Wars licentie dus. Jouw taak is een legendarische agent die specter verraden heeft stoppen. Je ontdekt echter al snel dat er heel veel meer op het spel staat dan alleen dat.

Op 23 november van dit jaar zullen Xbox 360 eigenaren aan het avontuur kunnen beginnen dat ze naar vele verschillende werelden zal brengen. Een grotere versie van het filmpje kun je hier downloaden.

[MLB]Standen per 14-09-2007

In steeds meer divisions beginnen zich duidelijke verschillen te vormen maar met nog een hoop wedstrijden te gaan kan dat makkelijk veranderen.
American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox8958.605-46-2643-32787593Won 27-3
New York Yankees8363.5685.547-2736-36858690Lost 17-3
Toronto Blue Jays7373.50015.543-2930-44657621Won 13-7
Baltimore Orioles6283.4282632-4230-41670756Won 13-7
Tampa Bay Devil Rays6186.4152835-4026-46718868Lost 35-5

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Cleveland Indians8561.582-44-2741-34735648Lost 17-3
Detroit Tigers8067.5445.541-3439-33812741Won 27-3
Minnesota Twins7274.4931337-3535-39662654Lost 13-7
Kansas City Royals6382.43421.532-4231-40656695Won 13-7
Chicago White Sox6284.4252332-4030-44614778Won 15-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim8660.589-49-2537-35761657Lost 16-4
Seattle Mariners7768.5318.543-2934-39720740Won 24-6
Oakland Athletics7276.4861537-3535-41674676Won 14-6
Texas Rangers6977.4731742-3227-45733760Lost 36-4

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets8362.572-40-3143-31706635Won 18-2
Philadelphia Phillies7769.5276.543-3234-37802757Won 15-5
Atlanta Braves7472.5079.538-3636-36735674Lost 15-5
Washington Nationals6581.44518.536-3529-46584695Lost 26-4
Florida Marlins6383.43220.532-4231-41709792Won 24-6

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Chicago Cubs7571.514-39-3636-35671628Won 25-5
Milwaukee Brewers7471.510.545-2629-45707707Lost 16-4
St. Louis Cardinals6975.479539-3130-44647728Lost 72-8
Cincinnati Reds6779.459838-3729-42720776Won 35-5
Pittsburgh Pirates6581.4451035-4030-41668737Won 16-4
Houston Astros6383.4321237-3526-48632742Lost 22-8

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Arizona Diamondbacks8364.565-46-2937-35643666Won 17-3
San Diego Padres7867.538440-3138-36647589Lost 23-7
Los Angeles Dodgers7769.5275.539-3338-36664629Won 26-4
Colorado Rockies7670.5216.543-2833-42750690Lost 16-4
San Francisco Giants6680.45216.536-3830-42614634Lost 14-6

Auto recherche opengebroken in Kootwijk

Icoon PolitieAfgelopen woensdag zijn er enkele politiematerialen gestolen uit een auto van een rechercheur in opleiding. De dieven hebben een multomap met materiaal van de opleiding, een mobiele telefoon, een portemonnee en een rijbewijs meegenomen, meldt de politie. De inbraak vond plaats in het bosgebied bij Kootwijk, in Gelderland.

De politie meldt dat de rechercheur van het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland naar zijn werk toe reed en in het bos even een tussenstop maakte. De kofferbak van zijn afgesloten auto werd tussen 11.00 uur en 11.30 uur opengebroken. Er wordt een intern onderzoek naar de inbraak ingesteld en een rechercheteam is op zoek naar getuigen.

MGS 4 en MGO speelbaar tijdens TGS

Nog maar één week verwijderd van de Tokyo Game Show 2007 zijn de voorbereidingen in volle gang. Kojima Productions heeft bekend gemaakt dat Metal Gear Solid 4 en Metal Gear Online speelbaar zullen zijn op het evenement.

Hoewel het natuurlijk leuk is dat de Japanners het spel kunnen spelen, hebben wij daar als Hollanders niet zoveel aan natuurlijk. Gelukkig heeft Kojima ook aan ons gedacht en zal er ook een nieuwe trailer voor de Metal Gear Solid-reeks verschijnen.

Metal Gear Solid 4 zal de laatste game uit de reeks zijn, na deze game mag Solid Snake gaan genieten van een welverdiend pensioen. Over Metal Gear Online is er nog niet veel bekend, behalve dat de game een release zal kennen die ongeveer gelijktijdig zal zijn aan die van Metal Gear Solid 4 en dat de game zich puur richt op stealthy online gameplay. Volgens Kojima zal je in de game met zestien man over een slagveld sneaken en danwel solo danwel als team proberen elkaar uit te schakelen. Dit alles in de stijl die we van de games gewend zijn.


Metal Gear Online

Kille actie in Crysis gameplaybeelden

Wederom zijn er nieuwe gameplaybeelden opgedoken van de first person shooter Crysis. De beelden spelen zich af in de bevroren jungle omgeving van de game en laten zien hoe de speler een aantal aliens overhoop poogt te schieten. In Crysis word je als lid van Delta Force afgestuurd op een meteorietinslag op een eiland vlakbij Noord-Korea. Deze meteoriet blijkt een eerste invasiemiddel te zijn van een groep aliens, welke direct begonnen zijn met de aarde terraformen door ze te bevriezen. Het is aan jou om eerst het en masse uitgerukte Noord-Koreaanse leger te verslaan om vervolgens de aliens te stoppen.

Naast de beeldschone graphics moet Crysis zich gaan onderscheiden door features als het customizen van je pak en wapen, interactie met de wereld door geweldige physics en een grote vrijheid in het uitspelen van je missies.

hier vind je de beelden in een hogere resolutie.

NS huurt extra intercity-rijtuigen

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen gaan extra intercity-rijtuigen huren. 104 stuks moeten er van de Duitse spoorwegen overkomen. Daardoor zijn er straks zo'n 6500 zitplaatsen extra.

Door de groei van het aantal reizigers is volgens de NS meer materieel nodig. De eerste zestig wagons worden nog deze maand afgeleverd. Dankzij de extra wagons neemt het aantal zitplaatsen in NS-treinen toe tot 256.000 eind dit jaar. In december vorig jaar telden de treinen van NS 240.000 zitplaatsen en in 2002 waren dat er nog 228.000.

De extra rijtuigen worden vooral ingezet op de trajecten Deventer-Amersfoort- Amsterdam en Arnhem-Utrecht-Den Haag.

FIFA 08 demo online

Het weekend is in aantocht, dus een mooi moment voor nog een tweede nieuwe demo dacht Microsoft. De demo van FIFA 08 is nu te downloaden van marketplace.

In FIFA 08 kun je ditmaal zelf invloed uitoefenen op welke speler je onder de knoppen krijgt. Door L1 in te drukken en gelijktijdig met de analoge stick naar de gewenste speler te wijzen, zal je zo een hoop irritatie bespaard blijven. Bovendien zal het schieten realistischer verlopen. Je zult namelijk daadwerkelijk de richting van de bal goed aan moeten geven om degelijk over te spelen; een knop waarmee je simpelweg naar je medespelers schiet is er niet meer bij.


De PS3-versie van FIFA 08

Spears ging voor optreden door het lint

Icoon ShowbizzDe directe aanleiding voor Britney Spears' dramatische comebackoptreden op de MTV Video Music Awards was niet een loszittende hak, maar het feit dat La Spears totaal uit haar dak flipte vlak voor ze het podium op moest. De zangeres was woest op haar kapper vanwege het kapsel dat haar was aangemeten en schold haar in de kleedkamer verrot.

Een inderhaast opgetrommelde arts moest Spears wat kalmeringstabletten toedienen, zodat ze alsnog haar optreden kon doen. Britney was namelijk ook op van de zenuwen vanwege haar figuur. Naar verluidt werd ze bespoten met een spray die haar spieren meer tot uiting zou doen komen, maar veel zoden zette dat niet aan de dijk.

Spears, die in bikini het podium besteeg, vergat tijdens het optreden danspasjes en zat geregeld kompleet fout met playbacken. De vertolking van haar comebacksingle 'Gimme More' werd dan ook over de hele wereld de grond ingeboord.

Toen Spears na afloop haar optreden terugbekeek, was ze ontroostbaar en schreeuwde: ''Oh mijn god, ik zag eruit als een vet varken, ik zag eruit als een vet varken.''

'Imago leek nergens op'
Simon Fuller, de man die ooit de Spice Girl bedacht en bijeenbracht, heeft geen goed woord over voor de managers van Spears. ''Ik zou met één blik op haar repetities genoeg gezien hebben om haar te verbieden op het podium te gaan, wat dat ook zou kosten. Nu staat heel haar carrière op springen. Ze was niet klaar voor die show. De song deugt niet, haar imago leek nergens op en zij was onvoldoende voorbereid.''

Fuller, die onder meer in de jury van de Amerikaanse talentenjacht X-factor zit, zegt dat ze bij hem de tweede ronde zelfs niet gehaald zou hebben. ''Ze heeft haar carrière een zware klap gegeven. Het is moeilijk van zo'n débacle te herstellen, dat zal zeker een hele tijd duren.''



Vet varken?

Uittocht bij Nintendo begonnen?

Eind juli deden er al geruchten de ronde over het mogelijke vertrek van grote mensen bij Nintendo U.S. en vandaag is de eerste bevestiging verschenen. George Harrison, leider van de Amerikaanse marketingdivisie zal aan het eind van dit jaar het bedrijf verlaten. Harrison zei hierover "I have confirmed to all employees that I will be leaving at the end of December and not making the move to California."

Hoewel Harrison geen reden gaf voor zijn vertrek gingen in juni de geruchten dat Harrison en andere Nintendo prominenten het bedrijf zouden verlaten om niet mee te hoeven verhuizen van Washington naar San Francisco en New York. Wat Harrison na zijn vertrek zal gaan doen is nog niet bekend.

Zeven kandidaten voor OS 2016

Het IOC heeft vandaag officieel bevestigd dat zeven steden zich officieel kandidaat gesteld hebben voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016.

Het gaat om Tokio, Chicago, Madrid, Rio de Janeiro, Praag, Doha (Quatar) en Baku (Azerbeidzjan). In juni 2008 komt het IOC met een verkorte lijst. De definitieve verkiezing is in oktober 2009 en vindt plaats in Kopenhagen.

De Zomerspelen van 2012 worden in Londen gehouden. De kans dat het evenement in 2016 ook in Europa wordt gehouden is daarom klein.

Drie zusjes dood bij oversteek Poolse grens

Icoon BuitenlandsDrie Tsjetsjeense meisjes van 6, 10 en 13 jaar zijn omgekomen nadat zij met hun moeder illegaal de grens met Polen waren overgestoken. Dat meldde de Poolse televisiezender TVN24 vanmiddag.

Poolse douaniers vonden in het berggebied nabij de grens eerst de uitgeputte moeder van de drie zusjes. Zij had haar jongste kind, een meisje van twee jaar oud, bij zich. De vrouw wees de beambten waar de lichamen van haar oudste dochters lagen. De meisjes zijn door ontbering gestorven.

Het gezin had al vier dagen in de regen en kou door de bergen gezworven. De autoriteiten gaan er niet van uit dat de verantwoordelijke mensensmokkelaar opgespoord zal worden.

Grote brand in Berlicum

Icoon BrandEen keukenbedrijf aan de Millrooyseweg in het Brabantse Berlicum staat in lichterlaaie. Rond 13:00 uur ontstond de grote brand. Er is asbest vrijgekomen, dus hebben omwonenden het advies gekregen deuren en ramen dicht te houden. De wegen in de directe omgeving zijn afgezet.

Om de loods zit ook nog een drukkerij en een decorbouwer, die onder andere de aankleding verzorgt van Domino Day. De brandweer vreest dat de bedrijven niet meer te redden zijn, omdat de loods dreigt in te storten.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Sterke comeback Davenport

Lindsay Davenport is weer terug op de tennisbaan en dat hebben ze op Bali geweten. De Amerikaanse slaagde er namelijk in om, tijdens dit WTA-toernooi, de als derde geplaatste Jelena Jankovic te verslaan. De setstanden waren 6-4, 2-6 en 6-2.

Aan het einde van het afgelopen jaar liet Davenport weten haar carrière te beëindigen. De redenen hiervoor waren de aanhoudende blessures. In deze periode beviel ze ook van een zoon. Sindsdien verlangde de ze weer terug naar de tennisbaan en heeft inmiddels laten merken dat ze weer terug is.

Nederland wint ook van Frankrijk

De Nederlandse honkballers hebben de eerste wedstrijd van de finalegroep op het EK gewonnen. Na zeven innings was het al 18-0 waardoor niet verder gespeeld hoefde te worden.
Het team, onder leiding van Robert Eenhoorn, moet nog wedstrijden spelen tegen Groot-Brittannië en Spanje. Alle drie deze teams, Nederland, Spanje en Groot-Brittannië dus, hebben nog kans kampioen te worden. Tot nu toe heeft alleen Duitsland het langer dan zeven innings volgehouden tegen Oranje. Alle andere teams stonden toen al tien of meer punten achter.

Nederland won tot nu toe negentien keer het Europees Kampioenschap, Italië staat tweede met zeven overwinningen.

Nintendo opent Pokémon site voor statistieken

Sinds Pokémon Diamond & Pearl is het voor het eerst mogelijk om via de Nintendo Wi-Fi connectie online Pokémon te ruilen. Om dit Global Trading System nu nog meer exposure te geven opent Nintendo een nieuwe website: *klik*.

Op de GTS website vind je onder andere informatie over welke Pokémon het meest geruild worden en welke het meest gevraagd worden. Daarnaast kun je op de website een lijstje bijhouden met welke Pokémon je het liefst wil hebben.

De website opent vandaag om 17:00u.

Rentree in zicht voor Feyenoord-trio

Bert van Marwijk, trainer van Feyenoord, kan komend weekend, in het duel met Roda JC, nog niet beschikken over Serginho Greene, Tim Vincken en Jacob Lensky. Het trio is voldoende hersteld van allerhande blessures, maar het wedstrijdritme is nog ver te zoeken.

Aanstaande dinsdag zullen Greene, Vincken en Lensky acte de présence geven bij de beloften van Feyenoord. Dit team neemt het dan op tegen Jong FC Eindhoven.

Dwight Tiendalli en Andwelé Slory trainden vrijdag nog niet mee met de selectie van de Rotterdammers. Het duo is nog altijg geblesseerd. Ook Sherif Ekramy moest verstek laten gaan. Het vliegtuig van de Egyptenaar had namelijk een flinke vertraging. Komende zondag zal de sluitpost wel gewoon beschikbaar zijn.

[Vuelta] Boonen en Rebellin stappen af

Tom Boonen neemt niet meer deel aan de Vuelta a España. De Belgische renner stapte niet meer op voor aanvang van de dertiende etappe in deze wielerronde. Hetzelfde geldt voor de Davide Rebellin uit Italië.

Het duo wil zich namelijk in alle rust gaan voorbereiden op het wereldkampioenschap wielrennen. Dit mondiale evenement wordt eind september in het Duitse Stuttgart gehouden.

Editie van Playboy kost 75.000 dollar

Icoon Showbizz Speciaal voor de echte Playboy fans: de Playboy Legacy Edition. Dit is een speciale editie van het populaire blad en is vanaf komende dinsdag voor 75.000 dollar (54.000 euro) te koop. Pamela Anderson, Jordan en Jenny McCarthy hebben geposeerd voor het speciale nummer.

Als je het nummer koopt, mag je met twee personen een bezoek brengen aan Hugh Hefners Playboy Mansion in Los Angeles. De speciale editie is alleen te koop in de nieuwe Playboy winkel in Londen, die volgende week dinsdag de deuren opent.

Rijd 's nachts door Europese straten in de Juiced 2 demo

Juiced 2 zal 28 september in de winkels liggen, dus een mooi moment voor een demo van deze racegame. Je kunt de demo nu downloaden van Marketplace.

Juiced 2 zal een nieuwe feature bevatten die artificiële intelligentie in racegames naar een hoger niveau moet tillen: Driver DNA.

Dit driver DNA bepaalt hoe een AI coureur zich gedraagt, en is opgebouwd uit een aantal "genen". Powerslidend vlak langs de rand van een afgrond scheuren zorgt er voor dat het powerslide "gen" naar wild wordt gezet, en zo zijn er ook genen voor de manier van inhalen, nitro gebruik en dergelijken. Op basis van de genen wordt bepaald of het DNA "cool", "wild" of "zen" is en is dus een meetgraad voor de rijstijl van de AI.


Duitsers pakken neersteker rabbijn op

MisdaadDe Duitse politie heeft een 22-jarige Duitser van Afghaanse komaf gearresteerd die vorige week vrijdagavond in Frankfurt een rabbijn neerstak. Het joodse slachtoffer, dat zwaar gewond raakte, liep die bewuste avond door het zakencentrum, toen iemand vergezeld van twee vrouwen op hem afliep en iets in een vreemde taal zei. Toen de rabbijn aangaf dat hij het niet begreep, werd hij met een mes in de buik gestoken. De dader en de twee vrouwen namen daarna de benen.

Het slachtoffer, Zalman Gurevitch, is nog steeds herstellende in een ziekenhuis van de gevolgen van de messteek.

De uit Afghanistan afkomstige dader heeft bekend de rabbijn te hebben neergestoken. Hij zei dat hij niet fysiek was opgewassen tegen de rabbijn en daarom tijdens een woordenwisseling zijn mes tevoorschijn te hebben gehaald en vervolgens te hebben gestoken. De verdachte zegt dat hij de rabbijn niet wilde doden.

De beweegreden van dader is waarschijnlijk antisemitisme. Voordat hij toestak maakte hij een antisemitische opmerking, zegt de politie.

Bondspreses uit kritiek op Vandereycken

Nu het aantal verliespunten in de EK-kwalificatiewedstrijden de twintig nadert, krijgt de bondscoach van België, René Vandereycken, kritiek van zijn bazen.

Dat de Rode Duivels niet verder kwamen dan een 2-2 in Kazachstan wil bondspreses François De Keersmaecker nog wel door de vingers zien. Maar over de manier waarop is hij ontevreden. "Ik stel vraagtekens bij de tactische aanpak. Ik wil niet dramatiseren, want er was toch één helft goed voetbal. Maar de fouten die de Duivels maakten, mogen in de komende WK-campagne niet meer voorkomen."

Overstekende hond zorgt voor chaos op A9

Icoon OngelukEen hond heeft vanochtend voor veel chaos gezorgd op de A9, meldt de KLPD. Het dier stak over en heeft een ongeval met zes voertuigen veroorzaakt. Onder de slachtoffers waren drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De hond overleefde de weg naar de overkant van de snelweg helaas niet.

Toen de hond overstak ging een voertuig dat in de richting van Diemen reed vol in de remmen en knalden andere voertuigen er bovenop. Bij het ongeval waren ook een bestelbus en een vrachtwagen betrokken. Op dit moment is er een omleiding ingesteld en om 14.30 uur zal één rijstrook weer geopend worden. In de loop van de middag zal de stremming helemaal voorbij zijn.

Noord-Ierse spelers onderling slaags om paspoort

De nederlaag van Noord-Ierland in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland (2-1) is blijkbaar hard aangekomen bij de Noord-Ieren. Keith Gillespie deelde in het vliegtuig een aantal rake klappen uit aan zijn ploeggenoot George McCartney. Andere spelers moesten tussenbeide komen om Gillespie tegen te houden.

De ruzie ontstond rond het paspoort van een andere speler, Jonny Evans. Nadat het vliegtuig was opgestegen zei McCartney Evans dat Gillespie die had verstopt. De middenvelder van Sheffield United, die al flink wat alcohol had gedronken, was hier niet van gediend en begon er vervolgens op los te slaan.

Gillespie kan een flinke boete en een schorsing van de bond verwachten. Het is overigens niet de eerste keer dat de Noord-Ier in opspraak komt. Hij heeft vaker problemen met alcohol en geweld.

PC softwareverkopen USA, heel augustus

Gelijk met de cijfers van de consoles zijn ook de maandelijkse cijfers van de PC softwareverkopen uit de USA gekomen. Het opvallende hierbij is dat de topgame BioShock 77,374 exemplaren heeft verkocht, terwijl de topgame voor de consoles (Madden NFL 08 voor de Xbox 360) 896,592 exemplaren heeft verkocht. Toch weer sterk bewijs dat de PC-markt echt veel kleiner is dan de console-markt in de Verenigde Staten.

PositieGameUitgever
1BioShock2K Games
2World Of Warcraft: Burning CrusadeVivendi
3World Of WarcraftVivendi
4Guild Wars Eye Of The NorthNCsoft
5Civilization IV: Beyond The Sword2K Games
6The Sims 2 DeluxeElectronic Arts
7Age Of Empires IIIMicrosoft
8Madden NFL 2008Electronic Arts
9Warcraft III Battle ChestVivendi
10Microsoft Flight Simulator X DeluxeMicrosoft
11Command & Conquer 3: Tiberium WarsElectronic Arts
12The Sims 2 SeasonsElectronic Arts
13Sim City 4 DeluxeElectronic Arts
14Battlefield 2142Electronic Arts
15Two WorldsSouthpeak Interactive
16Halo 2Microsoft
17Civilization IV2K Games
18Lord of the Rings Online: Shadows Of AngmarMidway
19Guild WarsNCsoft
20The Sims Complete CollectionElectronic Arts

Google organiseert wedstrijd naar de maan

Icoon Ruimtevaart Als je rijk wilt worden, moet je snel een raket gaan ontwikkelen. Want wie als eerste een onbemand voertuig op de maan laat landen, wint van het bedrijf Google 20 miljoen dollar. De wedstrijd wordt samen met de X Prize Foundation georganiseerd.

De wedstrijd loopt tot 31 december 2014 en moet ertoe leiden dat er goedkopere oplossingen worden gevonden om de maan te verkennen. Maar alleen op de maan landen is niet voldoende. Want als je eenmaal op de maan bent geland, moet je ook nog verschillende opdrachten uitvoeren om te kunnen winnen. Het apparaat moet minstens vijfhonderd meter over de maanoppervlakte afleggen en video's, foto's en data terugsturen naar de aarde. De deelnemers die als tweede op de maan landen, krijgen een bedrag van tien miljoen dollar.

Op de officiële weblog van Google schrijft een medewerker van het bedrijf dat er grote dingen kunnen gebeuren als je naar de sterren reikt. "Waarom houdt Google van de ruimte? Op de eerste plaats omdat het cool is. Maar vooral omdat ruimteverkenning in het verleden tot technische doorbraken heeft geleid. Ook hopen we met deze wedstrijd de interesse bij het jonge publiek voor wiskunde, techniek en computertechnologie aan te wakkeren."

ProRail krijgt mogelijk dwangsom opgelegd

Icoon VervoerProRail moet binnenkort misschien boetes betalen vanwege de geluidsoverlast tussen Roosendaal en Vlissingen. Goederentreinen die 's nachts op het traject rijden overschrijden de maximumsnelheid in ernstige mate, met geluidsoverlast tot gevolg. De inspectie van VROM dreigt met een dwangsom die vijfduizend euro per overtreding bedraagt en kan oplopen tot één miljoen euro.

De spoorbeheerder zou al acties hebben ondernomen om de geluidsoverlast te verminderen, maar dit had geen succes. Ondanks dat het niet slaagde denkt de inspectie dat ProRail zich nu wel aan de regels zal houden. Het is ook mogelijk dat er bezwaar wordt gemaakt, een beroep wordt ingesteld en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt gedaan.

ProRail kreeg in juli ook al een dwangsom opgelegd van tienduizend euro omdat goederentreinen tussen Groningen en Leeuwarden voor geluidsoverlast gezorgd hadden. De Raad van State vond echter dat er geen bewijs was dat ProRail hieraan schuldig was en voorlopig hoeft deze dwangsom dan ook niet betaald te worden.

Dunne modellen toch bij Londen Fashionweek

Icoon ShowbizzEr is geen reden om superdunne modellen te verbieden mee te doen aan de London Fashion Week. Dat meldde de Britse Raad voor Mode vandaag, één dag voor het begin van de London Fashion Week 2007.

Mannequins moeten met ingang van volgend jaar september echter wel kunnen bewijzen dat zij gezond zijn.

Vanaf volgend jaar worden modellen verplicht een door een specialist op het vlak van eetstoornissen afgegeven medisch certificaat te overleggen waaruit blijkt dat zij niet aan een eetstoornis lijden. Daarnaast adviseert de moderaad de organisatoren van de modeweek om modellen onder de zestien geen shows te laten lopen.

In 2006 besloten organisatoren van internationale mode-evenementen in Spanje en Italië dat modellen om deel te nemen een body mass index (BMI) van ten minste 18,5 moesten hebben. Het BMI is het gewicht gedeeld door de lengte in het kwadraat. De organisatie van de modeweek in Londen is echter van mening dat dit systeem niet accuraat is.

De London Fashion week loopt van 15 t/m 20 september. Deze week wordt georganiseerd door de Britse Raad voor Mode en ondersteunt Britse ontwerpers.



Naomi Campbell (2004) ook onder 18,5

Duitsers rekenen op Europese titel

Na de derde plaats op het WK vorig jaar in eigen land en de goede EK-kwalificatie heeft de Duitse voetbalfan zijn trots herwonnen.

62 procent van de Duitsers ziet Die Mannschaft komende zomer Europees kampioen worden, blijkt uit een peiling van tijdschrift Der Kicker. Iets minder dan vier procent denkt dat Duitsland net als in 2004 de eerste ronde niet overleeft. De ploeg van bondscoach Joachim Löw moet in vier duels één punt halen om zeker te zijn van deelname aan het EK volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland.

Elf scholieren gewond bij ongeval Arkel

Icoon OngelukDoor een ongeval in Arkel (Zuid-Holland) zijn vanochtend elf scholieren in de leeftijd van 13 tot 15 jaar gewond geraakt. Ze reden op de fiets in een groep toen ze door onbekende oorzaak door een automobiliste werden geschept. Dit meldde de politie.

Drie scholieren zijn ernstig gewond; de anderen hebben minder ernstig letsel. Ook de 45-jarige automobiliste uit Gorinchem raakte gewond. Hoe ernstig, is nog niet bekend.

Het ongeval gebeurde rond acht uur op de Vlietkade in Arkel. De auto belandde na de botsing in de sloot. Enkele scholieren kwamen daarbij onder de auto terecht. Bij de hulpverlening werden onder meer twee traumahelikopters en een duikploeg ingezet.



Auto schoot met fietsen sloot in

Met dank aan TaLoN.NL, hagelslagfabrikant, Lasta en trizz voor de submit.

Jaakke denkt aan stay-bonus

De voorzitter van Ajax, John Jaakke, is bezorgd over de trend dat spelers op steeds jongere leeftijd naar een club in het buitenland vertrekken.

"In het bedrijfsleven wordt soms gewerkt met een stay-bonus. Dan krijg je, als je ergens bijvoorbeeld nog twee jaar blijft, aan het einde van die periode een extra bedrag. In de voetballerij zou dat ook kunnen. Nu is een speler vaak gebaat bij een transfer, omdat in zijn contract staat dat hij een percentage krijgt van de transfersom," aldus Jaakke. "Voor Ajax is het van groot belang om creatieve oplossingen te vinden. Want als we weer aan willen klampen bij de Europese top, wat ons streven zal blijven, zijn onze topspelers van groot belang."

Concert: The Police

Eén van de grootste rockgroepen aller tijden is in ons land: The Police. De heren Sting, Summers en Copeland zetten gisterenavond de Arena op z'n kop. Met een gemiddelde leeftijd die ergens het midden hield tussen 35 en 55 jaar was het stadion goed gevuld met vooral veel liefhebbers van de muziek uit eind jaren '70, begin jaren '80. Een enkele uitschieter, zoals een drietal kids die de gemiddelde leeftijd toch wel erg naar beneden haalden (de kereltjes waren zo'n 6 tot 10 jaar), daargelaten. Zij zullen ongetwijfeld ooit bij papa wel een cd hebben gehoord, maar écht weten waar The Police voor staat? Dat valt te betwijfelen. De jongste viel zelfs na een uurtje in slaap op de reling - toch jammer van die 90 euro...

Dat de heren na al die jaren toch weer in staat zijn een menigte te behagen en op te zwepen, bewezen ze gisterenavond. Nog altijd geen vrienden (of is dat een understatement?), maar de hang naar de muziek is te groot om niet weer samen op het podium te klimmen. En dat tot genoegen van de fans.

The Police
The Police anno 2007 - Foto: J.Huijbregts

'Mol chanteert Spyker Cars'

Spyker wordt zwaar onder druk gezet in de onderhandelingen over de verkoop van het Formule 1-team. Een consortium onder leiding van Michiel Mol, dat tot het eind van deze maand het exclusieve recht heeft om te onderhandelen over de koop, zou misbruik maken van de slechte financiële situatie waarin het bedrijf momenteel verkeert.

Door de vermeende handelswijze van Mol zou de relatie van hem met de huidige interim-bestuursvoorzitter Hans Hugenholtz tot ver onder het vriespunt gedaald. "We worden gewoon gechanteerd door die Mol", aldus een ingewijde.

Het consortium van Michiel Mol en de Indiase miljardair Vijay Mallya, dat begin deze maand nog aankondigde 80 miljoen euro te willen betalen voor F1-team, zou bij dit bod inmiddels de nodige kostbare kanttekeningen geplaatst hebben. Mol zou een reeks schulden van het Formule 1-team buiten de koop willen houden en voor rekening van Spyker Cars laten komen. Hierdoor wordt de hoogte van het bod met tientallen miljoenen euro's verlaagd.

Daarnaast zou Mol zich ook niet aan gemaakte afspraken houden. Een groot deel van de toegezegde betalingen aan het noodlijdende Spyker Cars, op basis waarvan exclusiviteit voor de onderhandelingen werd bedongen, zou nog steeds niet zijn betaald.

Afgelopen week liet Hans Hugenholtz doorschemeren dat de verkoop van het Formule 1-team aan het consortium van Mol nog absoluut niet zeker is. Er gaan geruchten dat Hugenholtz en Spyker-oprichter Victor Muller, ondanks de 'exclusieve afspraak' met Mol, in het geheim aan het onderhandelen zijn met andere gegadigden.

Via een woordvoerder heeft Michiel Mol gezegd dat er niets veranderd is aan de hoogte van het oorspronkelijke bod en dat er van zijn kant geen enkele sprake van chantage is. Daarnaast zouden alle toegezegde betalingen aan Spyker gedaan zijn. Hugenholtz en Muller wilden allebei niet reageren.

Belgische duatleet Vansteelant overleden

Benny Vansteelant is vandaag in het ziekenhuis van Roeselare overleden. De 30-jarige achtvoudig wereld- en vijfvoudig Europees kampioen duatlon werd afgelopen zaterdag tijdens de training aangereden door een auto. Tot gisteren verbleef de Belg op de intensive care. Vanmorgen overleed de Belg onverwachts aan een hartstilstand.

Vansteelant hield aan het ongeluk een dubbele beenbreuk, een schouderbreuk, kneuzingen in zijn gezicht, een gescheurde milt en beschadigde longen en hart over. De artsen gingen er echter vanuit dat de atleet nog zou kunnen terugkeren op topniveau.

"De voorbije nacht had de patiënt rustig geslapen. Er was geen enkele oproep, maar vanmorgen kreeg Vansteelant een hartstilstand. De reanimatie werd onmiddellijk gestart, maar na een halfuur bleek de toestand onomkeerbaar," aldus een persbericht van het ziekenhuis.

[WRC] Grönholm stopt eind dit jaar

De leider in het WK rally, Marcus Grönholm, zet eind van dit jaar een punt achter zijn carrière. De Fin heeft gezegd dat hij op een hoogtepunt wil eindigen.

"Twintig jaar lang heeft de rallysport me veel gegeven en ik heb er altijd van gedroomd mijn carrière te beëindigen wanneer ik aan de top stond", aldus Grönholm. "Nu heb ik de kans om dat te doen en ik ga die dan ook grijpen."

Michiel Smit opgespoord in Almelo

Icoon BinnenlandsMichiel Smit, de 'spoorloos' verdwenen leider van Nieuw Rechts, is gevonden. Dagblad De Pers spoorde hem op. Smit blijkt zich inderdaad te bevinden in het oosten des lands, zoals FOK!ker Maluka eerder al meldde. Het nooit aanwezige raadslid van Lansingerland, die zetel raakt hij vandaag zeer waarschijnlijk kwijt, blijkt te zijn ingetrokken bij partijgenoot Robin Tolsma in Almelo. Volgens Campus TV heeft hij een 'innige relatie' met hem.

Een camerateam probeerde Smit te interviewen. Na eerst niet te reageren op de deurbel, kon hij even later nog net worden vastgelegd op beeld toen hij zijn flat uitliep en wegfietste. Smit wilde echter niets zeggen tegen de hard meehollende cameraman.

Smit hoort nu bij het journaille
Smit, die in financiële nood zou verkeren, blijkt verder sinds een half jaar journalist voor de website Laatstenieuws.nl te zijn, schrijft De Volkskrant vandaag. ''De politiek is voor mij een gesloten boek. Ik heb in mijn jaren als politicus te veel ellende meegemaakt. Ik richt me me nu puur op de journalistiek. Ik bericht vooral over binnenlandse en politieke onderwerpen, en over reizen'', aldus de ex-politicus vandaag in de krant.

De politieke kleur van zijn nieuwssite uit zich volgens hem vooral in de onderwerpkeuze. ''Wat Fox News is op televisie'', is deze site op internet, aldus journalist Smit. De domeinnaam van die site heeft hij al jaren in zijn bezit en trachtte hij ooit vergeefs te verkopen.

Reisverslaggeving is een ander speerpunt van zijn site. Deze zomer was hij mee met zijn eerste persreis, naar Frankrijk. Het artikel daarover – de wederprestatie voor de gratis en geheel verzorgde trip – is nog niet klaar, zegt hij. ''Ik kon de laatste dag bijna niet meer lopen wegens een slepende ontsteking aan mijn been. Maar binnenkort publiceer ik een aantal bijdragen over deze reis.''



Zie hier Smit hard wegfietsen. (Hier staat de video ook)

Met dank aan stoofstraat en PekingDuck voor de submit.

Gezocht: Afonso Alves

De soap ronde Afonso Alves gaat maar door: SC Heerenveen is de Braziliaan wederom kwijt. Na zijn uitstapje met het nationale Braziliaanse elftal in de Verenigde Staten zou hij gisteren volgens afspraak weer terug moeten zijn.

De clubleiding van SC Heerenveen weet echter niet waar Alves momenteel verblijft en wanneer hij zich weer meldt in Friesland. "We vermoeden dat hij vanuit Amerika naar Brazilië is gevlogen om een extra bezoekje aan zijn vaderland te brengen", zei directeur Yme Kuiper. "Het is onduidelijk wanneer we hem kunnen verwachten. Daar kan ik op dit moment niks over zeggen. We hebben wel één zekerheid, namelijk dat als Afonso wil voetballen, hij dat alleen bij ons kan doen."

Afgelopen zomer zag Alves een transfer naar een buitenlandse topclub niet doorgaan. Ook een overstap naar AZ ketste op het laatste moment af.

Veteranen blijven aan de grond

Icoon BinnenlandsVeteranen van operatie Market Garden en de Slag om Arnhem zullen op zaterdag 22 september definitief geen parachutesprong maken tijdens de herdenking van de luchtlanding boven de Ginkelse Heide. Dat meldde de gemeente Ede vrijdag.

Vorig jaar zouden de veteranen ook aan de grond blijven, maar tot verrassing van de organisatie maakten vijf veteranen toen toch een sprong, vastgekoppeld aan een instructeur. De jongste veteraan was 81, de oudste 87.

"Dit jaar vinden de begeleiders van de veteranen dat het te gevaarlijk wordt. Daarom hebben de veteranen het afgelopen jaar niet getraind en zullen ze niet springen boven de Ginkelse Heide", zei een gemeentewoordvoerster. De veteranen zijn samen met ongeveer honderd andere oud-strijders wel aanwezig op de heide.

Bij de herdenking zullen Britse militairen wel afdalen per parachute. Zij springen uit drie Hercules vliegtuigen. Ook is er een oud Dakota vliegtuig te zien.

Een massale luchtlanding luidde op 17 september 1944 operatie Market Garden in. De operatie mondde uiteindelijk uit in de verloren Slag om Arnhem.

'Naomi's casino bedreiging voor schildpadden'

Icoon ShowbizzDe plannen van model Naomi Campbell om een exclusief casino aan de kust van Kenia te bouwen, bij een schildpaddenreservaat, zijn niet in goede aarde gevallen.

Streekbewoners en milieuactivisten zijn in het geweer gekomen tegen de bouw van het 'Billionaires resort', meldde het Franse persbureau AFP vandaag.

Ze vrezen dat Campbells rijke cliëntèle en de flikkerende neonlichten het broedproces van zeldzame schildpadden zal verstoren. Campbell wil het casino bouwen met Flavio Briatore, een ex-vriend van haar die al een hotel bezit in het Keniase Malindi.

Athman Seif van de Maritieme Vereniging in Malindi zei dat de komst van een casino en club voor de jetset vele jaren van werk voor het behoud van deze schildpadden zal verwoesten.



Naomi wil casino bouwen

'Producten met gezondheidslogo verkopen beter'

Icoon GezondheidProducten met het logo 'Ik kies bewust' dat sinds anderhalf jaar op gezond voedsel prijkt, verkopen beter dan artikelen zonder het logo. Unilever heeft vrijdag een bericht hierover uit het AD bevestigd.

Ongeveer 1500 producten in supermarkten dragen het logo, bijvoorbeeld omdat ze minder zout, suiker of vet bevatten. Volgens Unilever is de bekendheid van het logo bij het publiek de laatste anderhalf jaar toegenomen van 34 naar 88 procent.

Jack Thompson werpt zoon in de strijd

Advocaat Jack Thompson heeft weer nieuw bewijs dat de game-industrie puur kwaad is. Hij heeft zijn eigen 15-jarige zoon naar de winkel gestuurd om het spel Bioshock te kopen.

Het is zijn zoon gelukt om dit spel in handen te krijgen bij een Amerikaanse vestiging van Best Buy, terwijl de game eigenlijk de M-rating heeft en alleen aan personen van 17 jaar of ouder verkocht mag worden. Volgens Thompson geeft dit aan dat spellen als Manhunt 2 en de komende GTA dus ook aan minderjarigen verkocht zullen worden, ondanks de officiële leeftijdsgrens.

quote
Take-Two's upcoming releases of hyperviolent and sex-themed Manhunt 2 and Grand Theft Auto IV will be widely sold to kids of all ages, despite promises by Take-Two, the Entertainment Software Rating Board (ESRB), and major retailers

Volgens Jack Thompson is dit het bewijs dat winkeliers en uitgevers in heel Amerika misleidend en frauduleus bezig zijn en daarnaast eist hij het ontslag van de manager en de verkoopster van de winkel die Bioshock aan zijn zoon hebben verkocht.



Ruzie bij nieuwe zender Het Gesprek

Icoon TelevisieTelevisiemaker Pieter Storms heeft voor 2,5 miljoen euro beslag laten leggen op de huizen van zijn voormalige zakenpartners Ruud Hendriks, Frits Barend en Derk Sauer. Dat meldde zijn advocaat Frits Kemp vrijdag.

Storms zou door de drie mediapartners buitenspel zijn gezet en volgens hem met zijn idee voor de zender aan de haal gegaan. De voormalige presentator van Breekijzer voelt zich belazerd omdat de andere drie nu 'Het Gesprek' voortzetten.

Het Gesprek moet de nieuwe televisiezender worden via internet en pay-tv met "kwalitatief hoogwaardige actuele interviews". De kwade genius is volgens Storms Ruud Hendriks, onder meer een van de grondleggers van RTL Nederland. Hij zou de zender willen doorzetten terwijl er volgens Storms drie weken voor de eerste uitzending nog geen financier is gevonden.

"Ik acht het volledig onverantwoord om personeel aan te nemen en vergaande afspraken te maken met leveranciers en journalisten zonder deugdelijke financiering. De overige heren wilden geen eigen geld in Het Gesprek investeren maar klaarblijkelijk alleen maar cashen want volgens de berekeningen van Hendriks zouden er miljoenen worden verdiend en is de onderneming voordat er ook maar een seconde is uitgezonden al tenminste 10 miljoen euro waard", aldus Storms.

Hij zegt Hendriks regelmatig te hebben geconfronteerd met zijn "onverantwoorde handelwijze". Hendriks zou vervolgens de verhoudingen binnen Het Gesprek op het spits hebben gedreven. Storms zou er vervolgens zijn uitgestapt.

"Ik ben er niet uitgestapt zoals ze doen geloven maar ze hebben mij een loer gedraaid. Ik eis nu van ze dat ze een en ander netjes regelen. Nu handelen ze te kwader trouw en richten achter mijn rug om een schaduw bv'tje op waarnaar de hele boedel van Het Gesprek bv is overgeheveld. Dat vind ik ordinaire diefstal."

KNVB: geen alcohol meer langs de lijn

Icoon Opmerkelijk

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) wil het alcoholgebruik langs de lijn bij amateurwedstrijden volledig aan banden leggen. Daartoe is dit seizoen verscherpt beleid ingevoerd, vooral om de orde en rust onder het publiek te handhaven.

Waarnemers van de KNVB zien streng toe op de naleving van het alcoholverbod. Bij overtredingen van het huishoudelijke reglement zal de tuchtcommissie van de bond worden ingeschakeld. De straffen variëren van een waarschuwing bij de eerste overtreding tot punten in mindering voor clubs die herhaaldelijk in de fout gaan.

"De regels ten aanzien van alcoholgebruik langs de lijn bestaan al enige tijd", legde KNVB-woordvoerder Rob de Leede vrijdag uit. "Tot aan dit seizoen was echter sprake van gedoogbeleid. Daar is nu een einde aan gekomen. Met ingang van dit seizoen worden overtredingen aan de tuchtcommissie voorgelegd."

Het drinken van limonades of andere niet-alcoholische dranken uit flessen of glazen staat de KNVB vanaf dit seizoen evenmin nog toe. "Alles wat buiten de kantine wordt opgedronken, moet in plastic of kartonnen bekers worden geserveerd", legde De Leede uit. "Dat is wel zo veilig. Als de club over een vergunning beschikt voor een terras, mag daar nog wel alcohol worden genuttigd. Alleen echter als die ruimte is afgebakend en als de drank niet uit glazen of flessen wordt gedronken."

Volgens De Leede is er in principe niets mis met mensen die keurig een biertje drinken op en rond een voetbalveld. "Maar lieden die te veel drinken, kunnen toch wat anders reageren op gebeurtenissen tijdens de wedstrijd dan nuchtere toeschouwers. In het verleden hebben we meerdere incidenten onder het publiek gehad waarbij alcohol in het spel was."

'Varkensdagen' op bouwplaatsen moskee

De Italiaanse plaatsvervangend senaatsvoorzitter Roberto Calderoli wil 'Maiale-days' (varkensdagen) organiseren op plaatsen waar plannen zijn om moskeeën te bouwen.

Tijdens geïmproviseerde landbouwbeurzen moeten de volgens moslims onreine dieren rondlopen op plekken waar islamitische gebedshuizen moeten komen.

De uitspraken van Calderoli stuitten gisteren in Italië op veel kritiek. Vorig jarig baarde hij al opzien toen hij tijdens de crisis rond de Deense spotprenten op tv verscheen met een voor moslims beledigend T-shirt. Bij rellen voor een Italiaans consulaat in Libië vielen toen elf doden. Calderoli van de Lega Nord moest toen aftreden als minister in het kabinet-Berlusconi.

Huizenbezitters veranderen het liefst hun badkamer

Icoon BinnenlandsAls Nederlandse huizenbezitters iets mogen veranderen aan hun woning, kiezen de meesten (30 procent) voor een nieuwe badkamer. Ook vernieuwing van de tuin (22 procent) en de keuken (17 procent) staan hoog op het verlanglijstje.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1200 mensen waarvan adviesbureau USP de resultaten vrijdag bekendmaakte.

Waar huizenbezitters kiezen voor investeringen die de waarde van hun woning verhogen, besteden huurders hun geld liever aan de inrichting. Zij geven de voorkeur aan nieuwe meubelen (21 procent) of nieuwe vloerbedekking (18 procent). Maar ook de tuin scoort bij deze groep hoog (20 procent).

Owen: "terug op oude niveau"

Michael Owen beweert dat hij nooit heeft getwijfeld aan het feit of hij volledig zou herstellen van zijn knieblessure. De spits maakte weer belangrijke goals voor het Engelse nationale elftal.

Owen wist in de kwalificatieinterland tegen Rusland tweemaal het net te vinden, waardoor zijn totaal voor Engeland op 40 komt. De Engelsman heeft zijn zinnen gezet op het record van Sir Bobby Charlton, die er ooit 49 inlegde namens The Three Lions. Volgens hemzelf is zijn comeback vooral te danken aan zijn mentale kracht. "Er zijn veel mensen die betere kwaliteiten bezitten, maar weinigen zijn mentaal sterker dan ik. Als het om langdurige blessures gaat of kritiek op mijn slechte vorm heb ik een dikkere huid dan wie dan ook", aldus Owen

Owen heeft net een moeilijke vijftien maanden achter de rug, waarin hij langzaam terugkwam na zijn zware knieblessure, die de aanvaller van Newcastle United opliep tijdens het wereldkampioenschap in Duitsland. "Ik heb nooit ergens aan getwijfeld. Ik ben bij de beste chirurg geweest. Ik denk dat iedereen weet dat wanneer ik fit ben ik zeker het doel zal vinden. Daarom heb ik afgelopen zomer keihard getraind, en praktisch geen vakantie genomen", zegt de voormalig spits van Liverpool en Real Madrid.

"Men weet dat ik nooit arrogant ben geweest, maar ik heb wel veel zelfvertrouwen. Ik denk dat mijn beste jaren op internationaal niveau nog voor me liggen. Ik ben nog maar 27, er is nog tijd genoeg voordat mijn niveau daalt. Men vroeg me al bij mijn 30ste goal naar het record van Sir Bobby Charlton. Hopelijk wordt me dat nog negen keer gevraagd, want zijn record verbreken zou een prachtige prestatie zijn."

Uitslag 1e vrije training GP België

Kimi Räikkönen heeft de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training voor de Grand Prix van België. De Fin was ruim een halve seconde sneller dan de nummer twee, Lewis Hamilton. Fernando Alonso reed de derde tijd. Felipe Massa zette geen tijd neer.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 K. Räikkönen Ferrari 1:47.33916
2 L. Hamilton McLaren 1:47.88119
3 F. Alonso McLaren 1:47.99417
4 N. Heidfeld BMW 1:48.05220
5 N. Rosberg Williams 1:48.37218
6 R. Kubica BMW 1:48.60520
7 A. Wurz Williams 1:48.92020
8 J. Trulli Toyota 1:48.99419
9 H. Kovalainen Renault 1:49.13822
10 J. Button Honda 1:49.33022
11 G. Fisichella Renault 1:49.38025
12 R. Schumacher Toyota 1:49.54821
13 M. Webber Red Bull 1:49.89423
14 D. Coulthard Red Bull 1:49.93119
15 R. Barrichello Honda 1:50.26422
16 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:50.48227
17 T. Sato Super Aguri 1:50.64016
18 A. Davidson Super Aguri 1:50.64820
19 A. Sutil Spyker F1 1:50.76822
20 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:51.62812
21 S. Yamamoto Spyker F1 1:52.37921
22 F. Massa Ferrari geen tijd2

'Partij Verdonk groter dan VVD'

Icoon PolitiekAls Rita Verdonk besluit een eigen partij op te richten, dan zou ze kunnen rekenen op 27 zetels. Haar partij zou daarmee in een klap groter zijn dan de VVD, blijkt vrijdag uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws.

De VVD zou volgens de peiling zeven zetels kwijtraken aan de voormalige VVD-minister. Ook Geert Wilders (PVV) lijkt dan veel stemmen te verliezen aan Verdonk (van dertien naar zeven zetels).Zou jij op Verdonk stemmen? Laat je horen in de poll.

Verkoopcijfers Amerika, Wii staat er bovenaan?

De maandelijkse hardware- en softwareverkopen vanuit Amerika zijn weer bekend. Het is ook in Amerika niet zo heel spannend wii er nou bovenaan staat, dat is de Wii. Ook de Nintendo DS doet het erg goed, alleen Nintendo's derde kindje, de GBA, is nu duidelijk de minst verkopende gameconsole bij Nintendo.

ConsoleAantal
Wii403.600
NDS383.300
360276.700
PS2202.000
PSP151.200
PS3130.600
GBA69.500

Wat betreft de softwareverkopen ziet de lijst er als volgt uit:

GameConsoleAantal
Madden 08360896.600
Madden 08PS2643.600
Bioshock360490.900
Madden 08PS3336.200
Wii PlayWii256.800
Metroid Prime 3Wii218.100
Mario StrikersWii147.400
Guitar Hero 2 bundelPS2145.400
Mario Party 8Wii138.300
Guitar Hero 80PS2127.100
Madden 08Xbx-
Madden 08Wii-
Meer Brain TrainingNDS-
Two Worlds360-
Pokemon DiamondNDS-
High School MusicalNDS-
Guitar Hero 2 bundel360-
Madden 08PSP-
Pokemon Pearl NDS-
Tiger Woods 08360-

Update 11:30u

De totale userbase per console is ook bekend. De PS2 staat nog dik bovenaan en dat zal ook nog wel even zo blijven.

1 PS2 39.050.765
2 GBA 36.018.054
3 Xbx 14.500.480
4 NDS 12.637.350
5 NGC 11.769.728
6 PSP 8.315.420
7 360 6.201.032
8 Wii 4.002.678
9 PS3 1.741.704

[update]Japanse games op Europese Virtual Console

Zoals elke vrijdag is ook vandaag de Virtual Console van de Wii weer gevuld met nieuwe games. Dit keer is er echter iets opvallends aan de hand, de games die vandaag verschenen zijn games die enkel in Japan zijn uitgekomen.

Allereerst is er Super Mario Bros The Lost Levels (NES, 600 punten) die wij enkel in Mario AllStars voor de SNES kregen. Daarnaast is er Mario's Picross (900 punten, SNES) die hier helemaal nog nooit verscheen.

Of er in de toekomst meer games uit andere regio's beschikbaar komen is nog niet bekend.

Young David wist ook ook te melden dat dit niet de enige Japanse games zijn die wij gaan krijgen. Er komen er meer:

21 september:
Ninja JaJaMaru-kun (NES)

28 september
Sin and Punishment (N64)

Helaas zijn de games maar beperkt te downloaden, na 28 september verdwijnen ze weer. Vooral voor Sin & Punishment en Gradius III betekent dat dat je snel moet zijn met downloaden.

Update 19.10

Volgens de site van Nintendo zijn alle spellen behalve Super Mario Bros. The Lost Levels te downloaden na 30 september. Alleen dit spel is dus in een "limited edition".

PC Engine CD-ROM2 games naar Virtual Console

Er krijgt weer een oude console een tweede leven op de Virtual Console. Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat de PC Engine CD-ROM2 (TurboGrafx-CD) games ook op de Virtual Console gaan verschijnen.

Games die onder andere op de CD-ROM2 verschenen waren:

Ys 1,2, and 3.
Dungeon Explorer 2
Cotton
Dracula X
Exile 1 & 2
Gates of THunder
Lords of THunder
Shadow of hte Beast
Sapphire
Super Air Zonk


Ys en Chou Aniki

De games gaan 800 punten kosten (omgerekend 8 euro) en verschijnen als het goed is vanaf oktober.

Nieuw project Team Ico zal op de TGS worden getoond?

Op het internet is een gerucht verschenen dat Team ICO, bekend van de meesterwerken ICO en Shadow of the Colossus, op de Tokyo Game Show een teaser zal laten zien van hun nieuwe project voor de Playstation 3. Dit zou één van de twee van hun projecten zijn, maar of hier meer duidelijkheid over komt op de TGS is niet bekend.

De bron zegt in ieder geval dat een (speelbare) demo absoluut niet beschikbaar zal zijn, maar zegt wel dat het een leuke teaser zal worden van het nieuwe spel van Team Ico.

De Tokyo Game Show vindt plaats van 20 tot 23 september.

Hardwareverkopen Japan

Nadat we eerder vandaag al de Amerikaanse verkoopcijfers hadden is het nu tijd voor de Japanse hardwareverkopen. De trend in Japan is ongeveer hetzelfde als in Amerika, met als verschil dat de 360 in Japan niet verkoopt.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS77.48894.3395.267.00419.272.683
Wii29.08839.3712.619.2383.538.881
PSP15.56422.1961.385.2305.917.359
PS213.36014.280559.43420.714.293
PS313.24818.068678.1701.132.728
3601.2861.635142.644407.346
GBA55047446.32015.344.399
NGC82739.5474.179.015

Uncharted: Drake's Fortune krijgt US releasedatum

Uncharted: Drake's Fortune zal op 20 november in de US verschijnen, en staat nog steeds gepland om voor de kerst ook in Europe gereleased te worden, zo zegt game director Amy Hennig.

In Uncharted: Drake's Fortune ga je op zoek naar de schat van Sir Francis Drake op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan. Je blijkt dan echter niet de enige die naar de schat op zoek is....
De game wordt ontwikkeld door Naughty Dog, bekend van Jak & Daxter

Meeste huishoudens leveren volgend jaar in

Icoon PolitiekDe meeste huishoudens gaan er volgend jaar een kwart tot een half procent op achteruit. Minima en ouderen met alleen AOW of een klein pensioentje hoeven niet in te leveren. Dat blijkt uit de Miljoenennota 2008 die het kabinet dinsdag (Prinsjesdag) bekendmaakt.

Net als vorige jaren lekte een groot deel van de begrotingsvoornemens de afgelopen weken al uit.

Het koopkrachtverlies is het gevolg van een groot aantal lastenverzwaringen die het kabinet voor 2008 in petto heeft. Zo gaat de accijns op een pakje sigaretten met 25 cent omhoog en wordt een flesje bier 2 cent duurder. De dieselaccijns stijgt volgend jaar juli met 3 cent per liter en 1 januari 2009 komt daar nog een cent bovenop. Lpg wordt per 1 juli ook een cent duurder.

Nog meer slecht nieuws voor autobezitters: de fiscale bijtelling voor leasewagens gaat van 22 naar 25 procent van de cataloguswaarde. De aanschafbelasting voor diesels zonder roetfilter gaat omhoog, maar dieselwagens met roetfilter worden goedkoper.

Ook bezitters van (zeer dure) huizen krijgen het in 2008 voor hun kiezen. Het eigenwoningforfait voor huizen van meer dan 1 miljoen euro gaat omhoog. Ook verdwijnt het nu nog geldende plafond van 1,6 miljoen euro.

Mensen met een topsalaris worden ook op een andere manier aangepakt. Pensioenpremies boven een inkomen van 185.000 euro per jaar zijn niet meer aftrekbaar. Het kabinet blijft bij zijn plan AOW'ers met een aanvullend pensioen van 18.000 euro per jaar een heffing op te leggen. Wel krijgen ouderen die tussen hun 62e en 65e aan de slag blijven als beloning een 'participatiebonus'.

Om meer mensen aan het werk te krijgen wil het kabinet verder de 'aanrechtsubsidie' (een belastingvoordeel voor gehuwde niet-werkende vrouwen) in vijftien jaar afschaffen, in plaats van in 20 jaar, zoals eerder de bedoeling was. Huishoudens met kinderen tot vijf jaar worden ontzien.

Voor 2009 staan nog meer lastenverzwaringen op het programma. De btw gaat dan omhoog van 19 naar 20 procent. Dat levert 2 miljard euro op. Het kabinet gebruikt dit geld om de WW-premie voor werknemers af te schaffen. Hierdoor wordt consumeren duurder, maar arbeid goedkoper.

Met dit alles zijn de lastenverhogingen nog niet compleet. Zo wil het kabinet een belasting op vliegtickets invoeren. Het wil daarmee het milieuvervuilende vliegverkeer ontmoedigen. De reis- en luchtvaartwereld, die mordicus tegen is, heeft becijferd dat het gaat om een heffing van 25 euro per ticket, maar dat bedrag is nog niet bevestigd.

Het kabinet gebruikt de extra inkomsten om te investeren in onder meer onderwijs, zorg, kinderopvang en openbaar vervoer, zoals aangekondigd in het regeerakkoord. Tegelijk moet er ook bezuinigd worden op de overheidsuitgaven om de financiën op orde te krijgen. Zo wordt er voor circa 600 miljoen gesneden in de AWBZ. Het gaat vooral om luxe ondersteuning voor ouderen, zoals hulp bij uitstapjes. Het huidige overheidstekort verandert hierdoor in een overschot van circa een half procent in 2008.

Grote problemen nieuwe antiterreureenheid DSI

Icoon TerrorismeNet een jaar na de officiële presentatie staat het functioneren van de speciale antiterreureenheid Dienst Speciale Interventies (DSI) al serieus onder druk. De krijgsmacht- en politieonderdelen kunnen onvoldoende personeel voor dit elitekorps leveren.

Hierdoor kunnen veel minder mensen op de been worden gebracht dan de bedoeling is. Ook verlaten relatief veel mensen de DSI uit onvrede over de in hun ogen veel te beperkte inzet van de eenheid.

Verschillende bronnen rond de DSI maken zich om deze redenen zorgen over het bestaansrecht van deze speciale dienst, die volgens politie, defensie en politiek in Nederland juist een cruciale rol speelt bij het overmeesteren van gevaarlijke terroristen of criminelen. Gerrit van de Kamp van politiebond ACP zegt dat hij deze geluiden ook uit het veld kent en herkent. Ook het Korps landelijke politiediensten (KLPD), waaronder de DSI onder valt, laat weten een aantal van deze problemen te herkennen. Hieraan wordt hard gewerkt, aldus de politiedienst.

In een reactie benadrukt het KLPD dat het wel goed is voorbereid om zijn taak uit te kunnen voeren. "De persoonlijke sterkte van de dienst is groeiende, maar blijft nog achter bij de doelstelling. Alleen indien zich meerdere calimiteiten tegelijktijd zouden voordoen, zou de DSI niet optimaal kunnen functioneren."

Bestuurlid Willem van de Pol van politiebond NPB zegt dat het hem bekend is dat Defensie haar handen van de DSI aftrekt, omdat ze zelf te weinig personeel heeft. Hij kondigt aan "het er niet bij te laten zitten".

Scolari biedt excuses aan maar erkent geen schuld

Luis Felipe Scolari heeft zijn excuses aangeboden naar aanleiding van het incident bij het EK-kwalificatieduel tegen Servië. De bondscoach van Portugal maakte een slaande beweging naar Serviër Ivica Dragutinovic. Servië kwam kort voor tijd op 1-1 en daarna liepen de gemoederen hoog op.

Scolari biedt weliswaar zijn excuses aan maar erkent geen schuld. Hij repte van een ongelukkige avond. "Het begon bij de scheidsrechter, door wiens optreden er geen sprake was van fair play. Wat er daarna gebeurde was puur en alleen het beschermen van mijn speler, die door twee man werd belaagd", aldus de Braziliaan.

"Overal waar ik heb gewerkt, ben ik opgekomen voor mijn spelers. Bovendien werd mijn familie beledigd. Ik had nooit zo mogen reageren, maar zelfs een normaal rationeel persoon gaat wel eens in de fout"

Dragutinovic, de verdediger die maar ternauwernood de vuist van Scolari kon ontwijken, neemt het Scolari niet kwalijk. "Ik heb niets tegen hem en neem hem het niet kwalijk. Maar bij winst of verlies dien je hetzelfde respect te tonen voor je tegenstander. Als je niet tegen je verlies kunt, kun je beter uit het voetbal stappen."

Wat de consequenties zijn voor Portugal is nog niet bekend. De UEFA heeft het incident in onderzoek. Scolari vraagt om begrip van de Europese voetbalbond: "Ik accepteer de consequenties van mijn onnadenkende daad, maar vraag de UEFA er rekening mee te houden dat ik werd geprovoceerd binnen mijn gebiedje. Nogmaals verontschuldig ik me. Ik ben niet onfeilbaar en heb me een moment verloren."

Home toont nieuwe locaties in screens

Op het Console Exploits forum zijn een aantal plaatjes van de HOME beta (die op dit moment onder een NDA staat) verschenen. Duidelijk te zien is dat je kan schaken en backgammon kan spelen, en de user vermeldt dat elk stukje van HOME (zoals bijvoorbeeld het theater) optioneel downloadbaar is, om tijd en ruimte te besparen.

Ook laat de user een screenshot zien waarin rechtsonderin duidelijk het DivX logo laat zien, wat zou kunnen wijzen dat de PS3 de DivX codec ondersteunt of zal gaan ondersteunen.





G-14 tegen CL-plannen Platini

Het plan van Michel Platini om bekerwinnaars toegang te geven tot het Champions League-toernooi is in slechte aarde gevallen bij achttien Europese topclubs verenigd in de G-14.
Vanaf het seizoen 2009/2010 wil de Franse voorzitter van de UEFA vier plaatsen beschikbaar stellen die recht geven op deelname aan de Champions League. Om deze vier plaatsen zullen zestien landen mogen strijden. De G-14, waar ondermeer Ajax en PSV deel van uitmaken, zijn tegen deze plannen.

"Wij zijn daar op tegen en maken ons ernstige zorgen over de kwaliteit van het toernooi. Die kan daardoor geschaad worden", zo verwoorde Thomas Kurth de mening van de G-14. Of de plannen van Platini worden goedgekeurd is nog maar de vraag. Het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond moet het plan nog goedkeuren. In oktober zal hierover worden gestemd.

WK judo: Uilenhoed pakt brons

Carola Uilenhoed heeft op het WK judo een bronzen medaille behaald in de klasse +78 kilogram. In Rio de Janeiro versloeg ze de Engelse Karina Bryant.

Met haar derde plek heeft ze daarnaast ook een ticket bemachtigd voor de Olympische Spelen volgend jaar in Peking. Haar zege kwam wat onverwacht omdat ze niet volledig fit was. Vijf maanden geleden scheurde Uilenhoed haar voorste kruisband waardoor ze een tijdje langs de zijlijn stond.

Tijdens het WK in 2005 behaalde Uilenhoed ook al een bronzen plak, dat was in de open klasse. Naast Uilenhoed kwam ook Marhinde Verkerk uit voor Nederland. Zij verloor al in de tweede ronde van de Canadese Marylin Levesque.

Vermaak je printer

Bij de meeste computergebruikers staat wel ergens een printer te wachten op zijn inzet. Maar je printer verveelt zich een beetje, wat plaatjes printen en wat tekst dat is het wel zo ongeveer. Je printer wil iets nuttigs kunnen doen, iets maken waar je echt wat aan hebt. Een camera, een willekeurig doolhof of een leuk doosje, dat is wat je printer wil. Gelukkig voor je printer bestaat deze website...

Met dank aan NorthernStar voor de submit

CD: Ringo Starr - Photograph

SubheaderZeg je Ringo Starr, dan zeg je The Beatles, dit in tegenstelling tot de namen John Lennon, Paul McCartney en George Harisson. Het grote verschil tussen Ringo en de laatstgenoemden is niet alleen dat Ringo Starr als enige een artiestennaam gebruikte (zijn echte naam is Richard Starkey), maar dat de laatste drie ook een heuse solocarrière hadden. Hoewel, ook Ringo Starr had een artistiek leven na The Beatles. Zo acteerde hij o.a. als Atouk in de film Caveman. Op de set van die film leerde hij zijn vrouw Barbara Bach, een ex Bond-girl, kennen. Naast ander, meestal klein, acteerwerk was hij ook een stemacteur, waarbij Thomas the Tank Engine voor de kinderen misschien de meest bekende is. Maar gelukkig bleef deze drummer de muziek trouw en bracht hij daarbij een flink aantal albums uit in de loop der jaren.

Davenport behaalt tweede zege

Na een jaar van afwezigheid is de Amerikaanse Lindsay Davenport bezig aan haar eerste WTA-toernooi. Haar eerste wedstrijd van het toernooi in Bali won ze vrij eenvoudig. In haar tweede partij tegen landgenote Julie Ditty had ze eveneens weinig problemen. Met de setstanden 6-1 en 6-4 gaat Davenport door naar de kwartfinale.

Alleen in de tweede set kwam Davenport in de slotfase even in de problemen. Ditty kwam van een 2-5 achterstand tot 4-5. "Ik speelde erg goed, maar op het laatst begon ik opeens allemaal fouten te maken", aldus Davenport.

In de kwartfinale speelt Davenport tegen Jelena Jankovic. De Servische won haar partij tegen de Australische Casey Dellacqua redelijk eenvoudig met tweemaal een 6-4 setstand.

'Inter tegen PSV zonder Chivu'

Cristian Chivu zal hoogstwaarschijnlijk niet in actie komen tegen PSV met zijn zijn club Internazionale in de Champions League. De Roemeen viel in het vriendschappelijk oefenduel tegen Duitsland uit met een blessure aan zijn schouder.

Na een half uur spelen raakte bij Chivu de schouder uit de kom. Inter wil dat Chivu de schouder drie weken rust geeft om zo volledig te kunnen herstellen. Het duel tegen PSV is gepland op dinsdag 2 oktober.

Ook Marco Materazzi zal waarschijnlijk niet in actie komen tegen PSV. De Italiaan kampt al gedurende een lange tijd met problemen aan zijn bovenbeen.

Reacties op uitspraak spionagezaak

Zowel McLaren Mercedes als Scuderia Ferrari gaven gisteravond hun reactie op de uitspraak van de World Motor Sport Council in de spionagezaak. Ferrari is tevreden met de uitspraak, McLaren Mercedes is uiteraard geschrokken.

"Ongelofelijk schokkend", zo kwalificeerde Mercedes CEO Norbert Haug de uitspraak. "Deze uitspraak is ongelofelijk schokkend voor al onze medewerkers, zoals ook te zien is aan de reacties afkomstig van een groot deel van het publiek als wel de media en de Formule 1-kijkers. We zullen in de volgende races onze uiterste best doen, wij zullen antwoorden op het circuit".

Tijdens de persconferentie ontkende Ron Dennis, CEO van McLaren, nogmaals dat er informatie is gebruikt van Ferrari. "Wij hebben nooit ontkend dat de informatie van Ferrari in persoonlijk bezit was, van één van onze medewerkers", aldus Dennis. "De vraag was alleen, is deze informatie ook door McLaren gebruikt? Dit is niet het geval, en het is tevens ook nooit bewezen. Het belangrijkste is dat we het komend weekend gewoon kunnen racen. Dat betekent dat onze coureurs de strijd kunnen vervolgen voor de coureurstitel. Toch blijf ik erbij dat de vandaag gegeven straf niet terecht is".

Ferrari is opvallend tevreden met de uitspraak van de commissie. In een persverklaring zegt het team: "Ferrari is tevreden met het feit dat de FIA McLaren Mercedes schuldig heeft bevonden betreffende het overtreden van artikel 151c van het International Sporting Code. Het team is tevreden dat de waarheid nu boven tafel is gekomen."

Wenger dreigt Lehmann te degraderen

Jens Lehmann is niet meer de onbetwiste eerste doelman van Arsenal. De trainer van de Engelse club, Arsène Wenger, kon gisteren geen antwoord geven op de vraag wie zijn voorkeur geniet: Lehmann of Manuel Almunia.

"Dat ligt aan hun prestaties, op elke positie is er bij ons concurrentie," aldus de Fransman. Almunia maakte indruk als vervanger van de geblesseerde Lehmann. Wenger heeft nog wat bedenktijd, want de Duitser is nog niet inzetbaar in de derby tegen Tottenham Hotspur dit weekend.

Coureurs keuren pitstraat Spa af

De F1-coureurs vinden de ingang van de pitlane in Spa-Francorchamps nog steeds onveilig. Ondanks wijzigingen na de F1-test van afgelopen juli vrezen de coureurs voor problemen in de smalle pitstraat.

"Ik ben niet tevevreden over de ingang van de pitlane. Die is nog steeds veel te smal", aldus Ferrari-coureur Felipe Massa. "Er was plaats genoeg om de ingang uit te breiden, maar dat is niet gebeurd."

Spyker-coureur Adrian Sutil is het eens met Massa. "De ingang is inderdaad veel te smal. Er kunnen maar net twee wagens door. Als die twee stoppen kan er niemand meer passeren".

Tijdens de testsessie in juli kreeg de vernieuwde ingang van de pitlane ook al kritiek. Daarop voerde de organisatie van de Belgische Grand Prix opnieuw wijzigingen uit, maar die volstaan dus nog steeds niet.

De FIA gaat nu onderzoeken hoe het probleem alsnog kan worden opgelost. Indien er geen oplossing komt is het niet uitgesloten dat de rijdersorganisatie GPDA actie zal ondernemen tegen de gevaarlijke situatie.

Bush vaart uit tegen Iran en Syrië

Icoon OorlogDe Amerikaanse president Bush heeft in een televisietoespraak geëist dat Iran en Syrië ophouden de regering van Irak te ondermijnen. "De pogingen van Iran en Syrië om de Iraakse regering te ondermijnen moeten stoppen," zei Bush.

Hij kondigde zoals verwacht ook aan dat de Verenigde Staten dankzij "de geboekte vooruitgang" in Irak troepen gaan terugtrekken. Het gaat om ruim 20.000 man waarvan 5700 militairen nog voor de kerstdagen van dit jaar. Er zijn op dit moment naar schatting 168.000 Amerikaanse militairen in Irak.

Bush sprak de Amerikaanse bevolking toe over Irak op een tijdstip dat vooral in het oosten van de VS de televisie de meeste kijkers trekt.

Hij kondigde een troepenterugtrekking aan die overeenkomt met de aanbevelingen van afgelopen week van de Amerikaanse bevelhebber in Irak, generaal David Petraeus. Volgens het plan zijn voor halverwege 2008 21.500 Amerikaanse militairen uit Irak vertrokken.

Bush zei dat naarmate er meer succes wordt behaald in Irak er meer troepen zullen terugkeren. Hij bezwoer dat hij een duurzame relatie met Irak zal opbouwen die ook na zijn ambtstermijn blijft voortbestaan. Bush draagt in januari 2009 het presidentsschap over.

Bush erkende dat er geen vaart zit in de politieke hervormingen in Irak die verzoening tussen de verschillende bevolkingsgroepen zouden bevorderen. Hij zei tegen de Irakezen dat ze van hun leiders moeten eisen dat ze eindelijk de moeilijke beslissingen nemen die verzoening naderbij brengen.

Finland niet langer zelfmoordkampioen

Icoon OpmerkelijkHet aantal zelfmoorden in Finland is in vijftien jaar tijd met 40 procent gedaald. De voormalige koploper wat zelfmoorden aangaat is nu een gewoon en gemiddeld westers land met achttien zelfmoorden per 100.000 inwoners. In 1990 was dat nog dertig per 100.000 inwoners.

Waarom het land minder deprimerend is geworden, is niet geheel duidelijk. De betere behandeling van depressies speelt een cruciale rol volgens de psycholoog Jouko Loennqvist van het Nationale Instituut voor de Volksgezondheid in een publicatie vrijdag van het Franse persbureau AFP. Maar het verklaart niet op zichzelf de zeer sterke daling, meende Loennqvist.

Finland werd koploper met zelfmoorden tijdens economische vooruitgang in de jaren van 1965 tot 1990. Het aantal zelfmoorden verdrievoudigde in die tijd van voorspoed en urbanisatie. Ook onder tieners kwam dit in 1991 nog erg veel voor maar het aantal zelfmoorden onder jongeren en jonge volwassenen is sinds '91 met 30 procent gedaald. Toch maken nog veel jongemannen er een eind aan. Het is de voornaamste doodsoorzaak van mannen tussen de 20 en 34 jaar.

Alcoholisme is van grote invloed op het tragische verschijnsel en de lange donkere winters niet in grote mate, aldus Loennqvist. De helft van de zelfmoorden wordt in verband gebracht met alcohol en eenderde van de zelfmoordenaars is alcoholist. Aan het einde van de lente, wanneer er ieder etmaal daglicht in overvloed is, zijn er de meeste zelfmoorden in Finland.

Psychiatrisch patiënt rijdt stadswachten aan

Icoon OngelukEen psychatrisch patiënt heeft donderdagmiddag in Enschede de auto van twee stadswachten aangereden. De stadswachten zijn beide gewond geraakt, één van hen verkeert in kritieke toestand.

De 49-jarige man was in het psychiatrisch ziekenhuis Helmerzijde opgenomen in de crisisopvang, maar verliet deze weer in verwarde toestand. Tijdens zijn dollemansrit veroorzaakte de man nog een aanrijding bij de Geesinkweg, waarbij geen gewonden vielen.

Volgens het ziekenhuis was de man vrijwillig opgenomen en waren er geen aanwijzingen dat de man gevaar voor zichzelf of anderen zou vormen.

Met dank aan robinotten voor de submit.

CD: Mijn naam is... JANNES!

Eerst was je geboren voor het muzikaal geluk als je uit de Jordaan kwam; hele reeksen met (volks)zangers kennen er hun oorsprong. Daarna was het de beurt aan de vocale artiesten uit het havendorp Volendam. En de jaren negentig? Die betekenden de opkomst van de muzikanten uit de woonwagens. Het begon met de -oh oh oh wat is hij toch gewoon gebleven- Frans Bauer en de nieuwe ster aan het firmament is Jannes. Geboren en getogen in een huis op wielen in het Drentse Noordscheschut en inmiddels woonachtig op vaste grond in Emmen. Zijn nieuwe cd, het is zijn zevende, laat geen misverstand bestaan over wie hij is: Mijn naam is Jannes ligt sinds kort in de winkels.


Geld voor behandeling anorexiapatiente bij elkaar

Icoon BinnenlandsEr is eindelijk goed nieuws voor de 32-jarige Saskia van Ruiten. De anorexiapatiente die afgelopen week nog misleid werd door een nepmiljonair, gaat toch naar Zweden.

Er is genoeg geld voor de behandeling van 150.000 euro. Dat meldde PvdA-fractievoorzitter Ton Kunneman afgelopen donderdagavond in de gemeenteraad van Apeldoorn. Volgens de politicus is hij door de familie van Saskia op de hoogte gebracht. Of het geld van haar rijke biologische vader komt is niet bekend.

Kunneman wilde een voorstel indienen waarin hij de gemeente om financiele steun voor de patiente vraagt. Die hulp is nu dus niet langer nodig en daarom trok de PvdA'er zijn voorstel in. Kunneman wil een gemeentelijk noodfonds oprichten voor soortgelijke gevallen waar mensen dan beroep op kunnen doen.

Met dank aan voor de submit.

1,5 jaar cel voor verkrachten stiefdochter

Icoon MisdaadEen 41-jarige man uit Zwijndrecht is gisteren door de rechtbank tot 1,5 jaar cel veroordeeld voor het verkrachten van zijn 13-jarige stiefdochter. Het meisje raakte ook nog zwanger van hem en heeft inmiddels een kindje.

De man kreeg tevens een lange proeftijd van drie jaar. Normaal is twee jaar gebruikelijk. Het meisje durfde pas na 26 weken te vertellen dat ze zwanger was. Toen was het te laat de zwangerschap af te breken. De rechter weegt mee dat de Zwijndrechtenaar zijn stiefdochter onherstelbare schade heeft toegebracht.

Ook is in het vonnis meegerekend dat de man toerekeningsvatbaar was en wist wat hij deed. Bovendien werd rekening gehouden met het grote leeftijdsverschil tussen de dader en het slachtoffer. De rechter hekelde de man, omdat het meisje van haar kindertijd zou hebben beroofd. De 13-jarige was verstandelijk beperkt en was nog niet bezig met jongens, maar met kleurplaten, aldus de rechter.

De man vond zichzelf in de zaak een slachtoffer. De stiefvader moet zich van de rechter aan de aanwijzingen van de reclassering houden.

EK basketbal: Ook Rusland bij laatste vier

Ook Rusland heeft de halve finale bereikt van het 35e Europees kampioenschap basketbal. Rusland was te sterk voor Frankrijk; 75-71.

Rusland won met vier punten verschil. Zij hadden de grootste moeite om Frankrijk bij te benen en in te halen. Bij rust leidden de Fransen, bij de hand genomen door NBA-ster Tony Parker, nog met 42-39.

Victor Chriapa was de productiefste Rus met 16 punten en zeven rebounds. De Amerikaanse Moskoviet Jon Robert Holden (15) en Nikita Morgoenov (14) scoorden eveneens vaak. Bij de Fransen moest het vooral komen van Boris Diaw (17) en Parker (16).

Man misbruikt jongetjes van 10 en 4 jaar

Icoon MisdaadEen nog onbekende man heeft woensdag twee jongetjes van vier en tien jaar oud misbruikt in Eindhoven. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar het zedendelict in de wijk Strijp.

De jongens liepen vanuit de wijk Lievendaal naar de Meidoornstraat. De knapen vroegen een man de weg naar huis, die wees ze echter niet de weg naar hun woning, maar nam ze mee een steegje in. De politie zoekt getuigen. De man had een fiets bij zich, maar verder is er nog geen signalement bekend.

EK basketbal: Spanje langs Duitsland

Spanje heeft Duitsland in de kwartfinale van het EK basketbal makkelijk verslagen. In een eenzijdige wedstrijd won Spanje met ruime cijfers: 83-55.
Grote ster bij de Spanjaarden was Jose Manuel Calderon. De NBA-ster van Toronto Raptors speelde bijna persoonlijk Duitsland van de mat. Calderon werd topscorer in het duel met 17 punten.

De Duitsers konden Spanje tot het begin van het tweede kwart bijbenen (20-20). Daarna was het voorbij met het gelijk opgaan van de wedstrijd. Spanje plaatste een tussensprint van 20-7. Na rust vergrootte de voorsprong na de pauze nog met 25 punten uit en speelde het duel eenvoudig uit.

Het lukte de Duitse ster, Dirk Nowitzki niet om zijn team op sleeptouw te nemen. Hij kwam in dertig minuten niet verder dan tien schoten, waarvan hij er maar vier benutte.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.