Alonso's teammaat voor kerst bekend

Nog voor het einde van dit jaar zal McLaren Mercedes bekend maken wie de tweede rijder bij het team wordt. Over de eerste rijder van de renstal bestaat geen twijfel, Fernando Alonso zal die plaats innemen.

De Spanjaard zal de naar Scuderia Ferrari vertrokken Kimi Räikkönen gaan vervangen. Wie de teamgenoot van de Spanjaard zal gaan worden is nog niet bekend, wel circuleren er diverse namen. Ondermeer Lewis Hamilton, Gary Paffett en Pedro de la Rosa worden genoemd als kanshebbers.

Hamilton testte gisteren op Silverstone, waarbij hij slechts enkele rondes mocht rijden. ”Het was een fantastische ervaring, ik kan gewoon niet stoppen met genieten,” aldus een dol enthousiaste GP2-kampioen.

De 21-jarige Hamilton verklaarde verder dat er geen aanleiding is om aan te nemen dat hij ook al in de resterende drie races aan de start staat. “Wat ik er van begrepen heb zal het team de aankomende tests niet als graadmeter gebruiken voor de resterende races van dit seizoen”, aldus Hamilton “Het zal voornamelijk bedoeld zijn om mij wat tijd en kilometers te geven, en ik denk dat ik dat verdiend heb. Als ik genoeg heb getest ben ik er in ieder geval klaar voor.”