FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 20 september 2006

Steeds meer kinderen met drankprobleem

Icoon ShockingIn de regio Delft is het aantal jongeren onder de zestien dat wegens alcoholvergiftiging moet worden opgenomen, de afgelopen jaren verzestienvoudigd. Veel jongeren vinden het blijkbaar stoer om op de Intensive Care wakker te worden. Sommigen zijn er nog trots op ook en het komt zelfs voor dat kinderen voor de tweede keer worden opgenomen met een alcoholvergiftiging.

Wat het langetermijneffect van drankgebruik door kinderen is, wordt nog onderzocht. Zeker is dat de hersenen rond deze leeftijd nog niet uitontwikkeld zijn, evenals het lichaam. Men vreest dan ook voor de uitslag van dit onderzoek.

Opvallend is, dat veel kinderen ook thuis de drankkast plunderen. Of dit met medeweten van de ouders is, is onbekend. Vooral meisjes vanaf dertien en veertien jaar drinken veel meer dan vroeger. 60 tot 65 procent van de opgenomen kinderen zijn meisjes.

Alcoholvergiftiging bij kinderen komt zó vaak voor, dat een ziekenhuis in Delft een speciaal spreekuur begint voor jongeren met een drankprobleem. Vanaf december kunnen kinderen en hun ouders terecht in het Reinier de Graaf Gasthuis.

Wederom demonstraties in Boedapest

Icoon BuitenlandsIn Boedapest zijn vannacht wederom flinke rellen uitgebroken. De Hongaarse hoofdstad wordt overspoeld door een steeds groter wordende groep demonstranten. Zij eisen het aftreden van premier Ferenc Gyurcsany. Dat melden journalisten van het Franse persbureau AFP.

De demonstranten roepen leuzen waarin zij het aftreden van de premier eisen. Die zou tijdens de verkiezingsstrijd hebben gelogen over de economische situatie van het land. Onlangs lekte een vertrouwelijke video uit waarin Gyurcsany toegaf de situatie veel rooskleuriger te hebben geschetst dan dat die in werkelijkheid was, om zo de verkiezingen te kunnen winnen.

De oproerpolitie heeft de omgeving van het parlementsgebouw volledig afgegrendeld. Het is inmiddels al de derde nacht achtereen dat het in Boedapest tot flinke rellen komt. Eerder al demonstreerden tienduizenden ontevreden Hongaren tegen de premier. Bij die rellen raakten zeker 150 mensen gewond. Eerder op de dag zei Gyurcsany dat hij geen geduld heeft met de relschoppers. Ook denkt hij nog altijd niet over aftreden.


V.l.n.r.: een uitgebrande auto, een in brand gestoken politiewagen en een arrestatie door de oproerpolitie

LPF: Eerdmans moet zetel opgeven

Icoon Politiek De Tweede Kamerfractie van de LPF heeft Kamerlid Joost Eerdmans gevraagd zijn zetel op te geven. Eerdmans is bij de komende Kamerverkiezingen kandidaat voor EénNL, de partij van Marco Pastors. Hij staat op nummer twee, zo werd woensdag bekend.

De LPF betreurt de overstap, maar respecteert het besluit van Eerdmans. Maar zij vindt het niet geloofwaardig dat Eerdmans in de Kamer nog het woord voert namens de LPF.

Wanneer Eerdmans geen gehoor geeft aan het verzoek, zal de LPF hem uit de fractie zetten, zo zei fractievoorzitter Mat Herben. "Dat is dan het enige wat ons rest". Dat zou kunnen leiden tot de vijfde eenmansfractie in de Tweede Kamer.



Eerdmans is nu kandidaat voor EénNL

Uitslag Liverpool - Newcastle United

Liverpool heeft de slechte reeks wedstrijden beëindigd in de inhaalwedstrijd tegen Newcastle United. Grote man bij de rode brigade was oud-Feyenoorder Dirk Kuijt.

The Reds moesten de wedstrijd tegen Newcastle inhalen vanwege het feit dat ze in het begin van de competitie voorronden Champions League moesten spelen. Met Dirk Kuijt in de basis begon de club uit Merseyside vanavond tegen de Magpies. Al in de eerste helft bleek het overwicht van Liverpool.

Het was Kuijt die op een kwart van de wedsrtijd de score opende. Een voorzet van rechtsback Steve Finnan belandde voor de voeten van de Nederlander, die koelbloedig afrondde. Newcastle kwam in de eerste helft nauwelijks in het spel voor.

In het tweede bedrijf kwam de club van Glenn Roeder vaker voor het doel van Pepe Reina, maar tot een goal kwam men niet. Ondertussen maakte Liverpool aan alle onzekerheid een eind. Met een wereldschot van rond de middellijn schoot Xabi Alonso zijn club naar de einstand: 2-0.

Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (20/09/2006)

Icoon VoetbalVanavond stonden er weer elf wedstrijden op het programma in het toernooi om de KNVB Beker. Gisteren werd er ook al gespeeld en morgenavond worden de laatste wedstrijden van deze speelronde afgewerkt. De uitslagen van vandaag vind je hieronder.


Uitslagen 20 september 2006:
Argon - Vitesse (1-3)
Be Quick '28 - VVOG (4-1) (Gestaakt na 90 minuten i.v.m uitvallen van het licht)
De Treffers/Kegro - Sparta Rotterdam (2-6)
DOTO - FC Twente (1-7)
EVV - NEC (0-2)
FC Groningen - TOP Oss (2-1)
Kozakken Boys - PSV (0-2)
SV Meerssen - WHC (6-3) (SV Meerssen wint na verlenging)
ONS Sneek - Jong AZ (0-2)
Türkiyemspor - ADO Den Haag (1-6)
Jong RKC Waalwijk - Ajax (2-5)

Programma 21 september 2006:
Bennekom - AZ
BV Veendam - Feyenoord
RKC Waalwijk - FC Dordrecht
Schijndel - Excelsior
SC Heerenveen - Roda JC

De uitslagen van gisteravond vind je hier.

----------------

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Hoppa, zo de sloot in

Het is zomer en wat doe je dan als gezonde jongen, een beetje stunten en middels een springschans hoppa zo de sloot in, niet gevaarlijk hoor ik je zeggen, nou dat lijkt in eerste instantie ook zo, maar in tweede instantie blijkt het toch enige ellende met zich mee te brengen....

Let op deze link is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Met dank aan een onbekende nederlands typende submitter voor de submit

Uitslagen tweede ronde KNVB beker

Er werden vanavond weer een aantal wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de KNVB Beker. Hieronder vind je alle uitslagen.

Argon - Vitesse* 1-3
2' Patrick Lokken 1-0
8' Etienne Esajas 1-1
34' Etienne Esajas 1-2
58' Danko Lazovic 1-3
-------------------------------------------------------
Be Quick'28* - VVOG 4-1
19' Marco Heemskerk 0-1
20' Jan Wicher Vellinga 1-1
34' Floris Buitenhuis 2-1 penalty
77' Yves Heskamp 3-1
85' Floris Buitenhuis 4-1

85. Edmund Mijnheer (VVOG)
-------------------------------------------------------
De Treffers/Kegro - Sparta* 2-6
9' Rachid Bouaouzan 0-1
10' Martijn Kuiper 1-1
13' Wouter Gudde 1-2
21' Yuri Rose 1-3
33' Haris Medunjanin 1-4 penalty
34' Saïd Echarqui 2-4
69' Jelmer Rumathe 2-5
75' Dominique van Dijk 2-6
-------------------------------------------------------
DOTO - FC Twente* 1-7
6' Blaise N'Kufo 0-1
35' Sharbel Touma 0-2
38' Sharbel Touma 0-3
45' Kennedy Bakircioglü 0-4
66' Anatoli Gerk 0-5
69' Sharbel Touma 0-6
72' Jeroen van Wettem 1-6
85' Kennedy Bakircioglü 1-7
-------------------------------------------------------
EVV - NEC* 0-2
68' Chris Eagles 0-1
88' Romano Denneboom 0-2
-------------------------------------------------------
FC Groningen* - TOP Oss 2-1
28' Rasmus Lindgren 1-0
31' Reginald Faria 1-1
51' Luis Suárez 2-1
-------------------------------------------------------
Kozakken Boys - PSV* 0-2
72' Arouna Koné 0-1
84' Timmy Simons 0-2 penalty
-------------------------------------------------------
ONS Sneek - Jong AZ* 0-2
88' Jeremain Lens 0-1
90' Jeremain Lens 0-2
-------------------------------------------------------
Türkiyemspor - ADO Den Haag* 1-6
4' Eljero Elia 0-1
6' Eljero Elia 0-2
31' Yucel Gundogdu 1-2
38' Eljero Elia 1-3
51' Eljero Elia 1-4
66' Robert Verschraagen 1-5 E.d.
87' Santi Kolk 1-6
-------------------------------------------------------
Jong RKC Waalwijk - Ajax* 2-5
2' Kevin Vink 1-0 penalty
22' Markus Rosenberg 1-1
29' Hedwiges Maduro 1-2
48' Kenneth Perez 1-3
58' Klaas-Jan Huntelaar 1-4
65' Cerezo Fung A Wing 2-4
86' Markus Rosenberg 2-5

* Door naar derde ronde
Be Quick'28* - VVOG werd in de 87e minuut van de wedstrijd gestaakt. Uitslag is dus onder voorbehoud.

Californië daagt autofabrikanten voor rechter

Icoon OpmerkelijkCalifornië sleept zes grote autoproducenten voor de rechter, omdat die de Amerikaanse staat met de uitstoot van gassen uit hun auto's behoorlijk op kosten jagen. Onder de gedaagde producenten bevinden zich Ford, General Motors, Chrysler en de Noord-Amerikaanse dochter van Honda.

Volgens een woordvoerder van een rechtbank in het noordelijke deel van de staat is het de eerste keer dat autoproducenten verantwoordelijk worden gehouden voor de uitstoot van uitlaatgassen. Deze dragen bij aan het broeikaseffect.

Man slikt honderd bolletjes cocaïne

Icoon MisdaadEen Nederlandse man is maandag in de Dominicaanse Republiek aangehouden met honderd bolletjes cocaïne in zijn maag. Dat heeft een woordvoerder van de DNCD, de Dominicaanse antidrugseenheid, woensdag laten weten.

De man werd gearresteerd op het vliegveld Punta Cana, vanwaar hij naar Amsterdam wilde vliegen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, waar de bolletjes uit zijn maag zijn verwijderd.

De Dominicaanse politie onderzoekt welke drugsbende achter de vele cocaïnetransporten richting Nederland zit. De Dominicaanse Republiek heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot doorvoerhaven voor drugs vanuit Colombia naar Europa.

Concurrentie voor Imola

Deze week werd een akkoord bereikt tussen de FIA en de teams dat er volgend jaar achttien races gereden gaan worden. Er staan voorlopig nog maar zeventien op de kalender, en hoewel Imola de meeste kans maakt om het gat op te vullen, is er veel concurrentie.

Er is een gat van vier weken tussen half april en half mei. Zoals gezegd lijkt dit gat bestemd te zijn voor Imola, maar er zijn meer kapers op de kust. Het circuit van Hockenheim bijvoorbeeld lijkt zijn plaats op de kalender kwijt te zijn aan de Nürburgring. Hetzelfde geldt voor Suzuka, dat wordt afgelost door het circuit van Fuji.

Er bestaat ook nog een kans dat een nieuw circuit zijn intrede zal doen in de Formule 1. Bernie Ecclestone heeft al meerdere malen laten weten dat hij graag ook eens andere landen op de kalender ziet. Er zijn inmiddels al verschillende kandidaten. De overheid van Polen bijvoorbeeld denkt al aan een eigen circuit, naar aanleiding van de derde plaats van hun landgenoot Robert Kubica in Italië. Singapore en Bulgarije hebben ook laten weten geïnteresseerd te zijn.

Dead or Alive: Xtreme 2 "Ice Cream Trailer"

Een van de trailers van Dead or Alive: Xtreme Beach Volleybal kende een kort moment waarop Lei Fang een aardbei gevoerd kreeg door Hitomi, om deze reden alleen al ging het twee minuten durende filmpje de boeken in als "The Strawberry Trailer". Dead or Alive: Xtreme 2 heeft nu een trailer die best de "Ice Cream Trailer" genoemd zou kunnen gaan worden en ook deze keer vanwege Hitomi en Lei Fang.

De trailer is hier te downloaden.

Demo voor Space Empires V

De Space Empires games zijn 4X (Expand, Explore, Exploit, Exterminate) Space Strategy spellen pur sang. Deel vijf is niet veel anders. Het is weer het doel je beschaving turn-based naar de top van het heelal te leiden. Een aantal feitjes:

- Gedetailleerde tactische combat.
- Volledige controle over het ontwerp van je schepen en voertuigen.
- Meer dan duizend technologiën met honderden components en gebouwen.
- 14 rassen.
- Random Map generator.

Bij dit deel hadden de makers moddability hoog in het vaandel. Alles, van de rassen tot de AI scripts, is te customizen.

Strategy First heeft nu ook en probeerversie uitgegeven. Download de demo (129 MB) hier (directe link) of bij een van onderstaande mirrors. In de demo vind je een tutorial en kun je 100 turns spelen van een standaard single player campaign.

Voor meer info: Strategy First of officiële website. De game moet 16 oktober klaar zijn.

Mirrors
GamersHell
WorthPlaying
3DGamers





'Plannen CDA, PvdA en VVD onbetaalbaar'

Icoon Politiek De verkiezingsprogramma's van het CDA, de PvdA en de VVD zijn onbetaalbaar. Dat staat in een geheim rapport van het ministerie van Financiën, dat in handen is gekomen van RTL Nieuws. Ambtenaren van het ministerie concluderen dat de verkiezingsprogramma's financieel niet kloppen. Zo beloven de partijen veel nieuwe plannen, maar hebben zij niet goed onderbouwd waar zij het geld vandaan willen halen om ze te bekostigen. "De onderbouwing van alle drie partijen is op onderdelen zwak dan wel veel te ambitieus", leidt de conclusie van het rapport.

Zo willen alle partijen meer geld uittrekken voor kinderopvang en voor lastenverlichting. De partijen willen dit bekostigen door 20.000 rijksambtenaren te ontslaan: dat is 20 procent van alle huidige rijksambtenaren. Vooral PvdA en VVD willen de overheid behoorlijk inkrimpen. Volgens het ministerie is dit plan totaal onhaalbaar en bovendien op gespannen voet met het feit dat de partijen ook meer blauw op straat willen. De VVD wil daarbij nog eens 3,5 miljard verdienen door geld af te romen van woningcorporaties. Volgens het ministerie van Financiën is het eisen van een dergelijk hoog bedrag vrijwel onmogelijk.

Het ministerie concludeert dat de plannen op papier er wellicht mooi uitzien, maar dat de verkiezingsprogramma's in de praktijk onmogelijk zijn. Het verleden heeft aangetoond dat bezuinigen in de overheid niet zoveel oplevert als de partijen beweren. De partijen zouden nu volop bezig zijn met het veranderen van hun partijprogramma's. Eind oktober zal ook de doorberekening van het Centraal Planbureau (CPB) klaar zijn.

Corretja stopt met tennissen

Alex Corretja heeft vandaag bekendgemaakt dat hij stopt met tennissen. De 32-jarige Corretja, die in zijn loopbaan zeventien titels won in het enkelspel, heeft te veel last van een blessure aan zijn linkeroog om door te blijven spelen op het hoogste niveau.

Vorig jaar onderging de Spanjaard een operatie aan zijn oog, maar zijn gezichtsvermogen keerde niet volledig terug. "De doktoren hebben er alles aan gedaan. Fysiek ben ik nog prima in orde, maar op deze manier kan ik er beter een punt achter zetten."

Corretja was zowel in 1998 als in 2001 verliezend finalist op Roland Garros. In 1998 won hij de finale van de Masters, door in de finale zijn landgenoot Carlos Moya te verslaan. Twee jaar later won Corretja met Spanje de Davis Cup.

Nieuwe info Gran Turismo serie op PS3

In de nieuwste uitgave van het bekende Japanse gamestijdschrift Famitsu zijn in een interview met Polyphony's Kazunori Yamauchi een aantal uitspraken gedaan over zowel Gran Turismo HD als Gran Turismo 5.

-Er komen twee versies van Gran Turismo HD, beide versies zullen online multiplayer ondersteunen.

-De echte Gran Turismo 5 verschijnt in 2008. Gran Turismo HD moet de netwerkservice doen groeien. De online modussen zijn gebaseerd op de 4 modes in GT4: Online beta (Quick Race/Tuned Race/Private Race/Time Attack), daarnaast zijn er een aantal modes toegevoegd. De online modus zal wereldwijd tegelijk geïntroduceerd worden.

-Gran Turismo HD: premium is in essentie een GT5 proloog die de volledige kracht van de PlayStation 3 zal benutten. Zo zijn er op de screenshots in het blad een 3D publiek en zeer gedetailleerde auto's te zien. Het weer zal tijdens het racen veranderen. Bij GT:HD premium zullen twee omgevingen zitten (zowel origineel als nieuw, stad en natuur) en 30 auto's, waaronder een aantal nieuwe. Later zal je online nog eens 30 auto's en 2 circuits (echte circuits) kunnen kopen.

-Gran Turismo HD: Classic is wat de GT HD techdemo was op de E3 en is bedoeld om het online aspect van de PS3 te showen. Een race vindt plaats met zo'n 20 auto's. Opvallend aan deze versie is dat hij start zonder een enkele auto of parcours. Auto's zullen in Japan te downloaden zijn voor 50 tot 100 yen (31-62 eurocent), een parcours zal tussen de 200 en 500 yen (1,23 euro tot 3,06 euro) kosten. Polyphony zal 750 wagens en 50 tracks aanbieden online.

-Niet alle auto's zullen beschikbaar zijn op launchdag, ze zullen maandelijks toegevoegd worden. Daarnaast zullen sommige modellen een beperkte oplage hebben. Mogelijk zullen er ook nieuwe gamemodes en onderdelen ter download worden aangeboden. Of er ook handel tussen gebruikers wordt toegestaan moet nog beslist worden.


Gran Turismo HD zoals getoond op de E3, zo moet de classic versie er uit gaan zien

Prinsjesdag 2006

Gisteren was er zoals elk jaar Prinsjesdag waarin de Koningin de Troonrede ( hier te beluisteren en hier terug te lezen) houdt en de Minister van Financiën (in dit geval Zalm) de Miljoenennota presenteert.

De afgelopen jaren van de kabinetten Balkenende I tot en met III zorgden niet voor al te veel enthousiasme tijdens Prinsjesdag. Er moest worden bezuinigd, Nederland was bang, criminaliteit, integratie, scholing, zorg, etc het ging niet goed in Nederland. Dit jaar echter, leek Prinsjesdag wel een gouden randje te hebben wat het kabinet natuurlijk mooi uitkomt. Verscheidene partijen noemde het propaganda of vonden het wel erg mooi zo allemaal vlak voor de verkiezingen, en geef Balkenende eens ongelijk, dit was zijn grootste troef natuurlijk, maar we dwalen af.

We houden dit jaar eens geld over. Een overschot van maar liefst 0,2%. Dat klinkt niet veel maar als je een overschot van meer dan 3% hebt is dat ook gevaarlijk voor de economie. 0.2% is geen vetpot maar zeker niet slecht. Volgens de Troonrede was dit allemaal dankzij het kabinet. Nu is dat nogal twijfelachtig. De Nederlandse economie is klein en heeft weinig invloed op de wereldeconomie, maar andersom des te meer, en dat is de meest waarschijnlijke reden waardoor onze economie ook is gegroeid.

Er wordt dit jaar heel wat gedaan, zo komt er geld voor herscholing en bijscholing van basisschoolleraren, er komt extra geld voor de kinderopvang, de AOW gaat omhoog met 48 euro per jaar, de politie wordt uitgebreid, er komt één landelijk politiekorps, er komen meer TBS plaatsen, er komen speciale camera's bij de spoorwegen en vliegvelden, verpleeghuizen krijgen geld voor extra personeel, en nog veel meer plannen voor dit jaar. waar al dat geld vandaan moet komen? Daarvoor moet je de ruim 4500 pagina's tellende begroting voor 2007 lezen. Veel plezier!

Vloeken in boeken bieb Woerden doorgekrast

OpmerkelijkEen lid van de bibliotheek in Woerden streept in alle boeken die hij leest de vloeken en godslasteringen door. Wie de boeken vernielt, weet de bibliotheek niet. Wel is duidelijk dat het lid de bibliotheek op kosten jaagt. ''Alle boeken waarin vloeken zijn doorgestreept, moeten worden vervangen'', zegt een woordvoerster van de bieb woensdag.

Volgens de Vereniging van Openbare Bibliotheken komt het niet vaak voor dat leden van de bibliotheek woorden doorstrepen. ''Er zijn filialen in Friesland en Zeeland die last hebben van dit soort problemen'', stelt een zegsman van de vereniging. ''Daar proberen ze de collectie van tevoren aan te passen, zodat niet al te veel boeken vernield worden.'' Ook in de gebieden waar strenggelovige christenen wonen, worden soms godslasteringen doorgestreept.

In Woerden is de doorstreper niet te vinden. ''We bewaren uitleengegevens niet langer dat vijftien dagen nadat een boek is teruggebracht, in verband met de privacy'', licht de woordvoerster toe. ''Daarnaast duurt het soms een tijd voor een boek nogmaals verhuurd wordt en de schade ontdekt wordt.''

Seizoen lijkt voorbij voor El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui, die afgelopen zomer door Willem II werd overgenomen van Tottenham Hotspur, zal waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer kunnen spelen. Gisteravond scheurde de aanvaller zijn kruisband af in de bekerwedstrijd tegen amateurploeg Flevo Boys.

De blessure kwam aan het licht tijdens een kijkoperatie die vanmiddag werd uitgevoerd. Daarbij werd tevens de meniscus gerepareerd. Het gewricht zal nu een aantal weken tot rust moeten komen. Daarna zal er een kruisbandoperatie plaatsvinden. Voor het herstel staat een periode van 6 tot 8 maanden.

Assassin's Creed "next-genny" tech-talk

Op Gamespot staat een filmpje waarin een medewerkster van Ubisoft Montreal de lead engineer van Assassin's Creed interviewt, of liever gezegd, hij babbelt een eind weg, en zij staat er leuk bij.

In de video bespreekt hij wat we kunnen verwachten op het gebied van animaties en hoe het publiek is opgebouwd. Zo heeft het personage Altaïr zo'n 5000 animaties, terwijl Prince of Persia slechts 500 animaties voor het hele spel heeft.
De uitdaging die een realistisch publiek met zich meebrengt bespreekt hij ook nog uitgebreid.

Tot slot vertelt hij over een feature die de "rock-climbing"-feature genoemd wordt. Het level-design in Assassin's Creed is hierdoor beperkt gebleven tot het uit de grond stampen van een stad. Het spel herkent automatisch waar Altaïr wel en niet tegenop kan klimmen. Het probleem met dit systeem is natuurlijk dat je de game-wereld op een natuurlijke manier moet afsluiten, maar het uiteindelijke resultaat is dat je vrij door de stad kunt rennen, en niet afhankelijk bent van wat de leveldesigners bedacht hebben.

Alle verdachten vermissing 15-jarige Geldropse scholiere vrij

PolitieDe bewaring van een 27-jarige man uit Geldrop die vastzat wegens mogelijke betrokkenheid bij de mysterieuze vermissing van de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop is opgeheven. Een politiewoordvoerster heeft dat bevestigd. Eerder deze week werd al een 38-jarige man vrijgelaten. De beide mannen blijven verdachte.

Advocaat Simone Kaper had bezwaar gemaakt tegen de bewaring van de 27-jarige verdachte, die vorige week was verlengd. Ze gaat in het belang van het onderzoek niet in op verdere vragen.

De politie maakte eerder woensdag bekend dat het team dat onderzoek doet naar de vermissing is uitgebreid van tien naar vijftien rechercheurs. Er zijn meer mensen nodig om de grote hoeveelheid tips na te trekken en het onderzoek uit te diepen, zei een politiewoordvoerster.

De scholiere verliet haar ouderlijk huis op donderdag 7 september rond 16.00 uur. Sindsdien ontbreekt elk spoor van het meisje. Naar aanleiding van een posteractie van de familie en oproepen in een regionaal opsporingsprogramma en in een uitzending van TROS Vermist, kwamen in totaal 130 tips binnen.



Meer info op Vermist.nl

Uitgezette kampbewaakster getrouwd met joodse man

Icoon BuitenlandsDe Verenigde staten hebben een 83-jarige vrouw uitgezet vanwege haar naziverleden. Tijdens de Tweede wereldoorlog bewaakte de vrouw met een getrainde gevechtshond het concentratiekamp Ravensbrück.

De in Leipzig geboren vrouw, Elfriede Lena Rinkel, emigreerde in 1959 naar de VS, zonder melding te maken van haar kampverleden. Ze is de eerste vrouwelijke nazi die onder valse voorwendselen de VS is binnengekomen en nu uitgezet wordt.

Zestig jaar lang heeft de vrouw haar mond gehouden over haar verleden. Zelfs voor haar onlangs overleden echtgenoot, nota bene een joodse man die in Duitsland de Holocaust overleefde, heeft ze het verborgen weten te houden.

De vrouw trouwde een joodse man en doneerde geld aan joodse liefdadigheidsinstellingen. Ze had ook al een joods graf voor zichzelf geregeld, naast dat van haar man. Het was de bedoeling dat op de steen, boven haar naam, een davidsster zou staan. Ze heeft het graf verkocht en is begin deze maand naar Duitsland vertrokken. Daar staat haar mogelijk nog een aanklacht te wachten.

Met dank aan renz0r voor de submit.

WK wielrennen: Cornu wint tijdrit bij beloften

De Belgische wielrenner Dominique Cornu is vanmiddag in het Oostenrijkse Salzburg wereldkampioen tijdrijden geworden bij de beloften. Cornu legde de afstand van 39,5 kilometer af in een tijd van 49.28.

Michail Ignatjev, de Russische titelverdediger, eindigde als tweede op 37 seconden, het brons ging naar de Fransman Jerome Coppel. De Nederlanders stelden teleur: Jos van Emden en Lars Boom eindigden respectievelijk als 22e en 26e.

Guitar Hero rockt op nieuwe platformen

De populaire gitaar game Guitar Hero gaat in 2007 voor meerdere platformen verschijnen. Dit bevestigde Robert Kotick, directeur van Activision, tijdens zijn keynote speech op de Goldman Sachs Communacopia XV Conference.

Kotick zei dat Guitar Hero uitkomt "on every significant new format". Eerder gingen al geruchten rond dat Guitar Hero begin 2007 voor de Xbox 360 uit zou komen. Publisher RedOctane, sinds mei onderdeel van Activision, wilde nog niets kwijt over dit onderwerp.

Guitar Hero 2 voor de PlayStation 2 ligt eind november in de winkels.

Vansummeren niet naar WK

Johan Vansummeren doet niet mee aan de wegwedstrijd bij het wereldkampioenschap wielrennen in Salzburg. Tijdens een training in de Ardennen kwam de Belg ten val en scheurde daarbij de banden van de linkerschouder.

Ook Marc Wauters was bij de val betrokken. De coureur van Rabobank brak zijn sleutelbeen en moet daarmee noodgedwongen eerder afscheid nemen van de wielersport. Wauters, die niet was geselecteerd voor het WK, zou na dit seizoen stoppen.

Wijzigingen in de Frontpage Eindredactie

Icoon Sitenews - FrontpageVorige maand meldden wij dat we nog altijd druk op zoek waren naar een nieuwe eindredacteur columns. Die eindredacteur is inmiddels gevonden in de persoon van tijl. Je kunt bij hem terecht voor alle vragen over columns en uiteraard de columnsubmits.

Ferdo is sinds kort gestopt als Coördinator Moderaties. Een vervanger was gelukkig al snel gevonden in de vorm van Snarf. Hij zal vanaf heden alle vragen omtrent moderaties op de FOK!frontpage voor zijn rekening nemen. Ferdo blijft gelukkig in de crew als moderator en parttime nieuwsposter. We wensen alle drie de heren veel succes met hun nieuwe taken!

Het Hoofd-/Eindredactie- en PR-team van de FOK!frontpage ziet er nu als volgt uit:

- Hoofdredacteur Frontpage: Seborik (Walter)
- Eindredactie Nieuws: steenz (Jeroen) en Veerboot (Ferry)
- Eindredactie Reviews: getikte_rik (Erik) en gr8w8 (Noud)
- Eindredactie Columns: tijl (Tijl)
- Coördinatie Moderaties: Snarf (Tom)
- Public Relations Frontpage: Vagere_Hein (Dirk) en detulp050 (Lars)

EénNL presenteert kandidatenlijst

Anton van Schijndel, het Tweede Kamerlid dat uit de VVD-fractie werd gezet, staat nummer zeven op de kandidatenlijst van EénNL, de partij van Marco Pastors.

Lijsttrekker Pastors, die eerder wethouder was in Rotterdam, gaat ervan uit dat zeven een verkiesbare plaats is. De politieke leider van Leefbaar Rotterdam, die zichzelf beschouwt als een geestverwant van Pim Fortuyn, was in Rotterdam goed voor dertig procent van de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. ''Als we landelijk dat percentage ook halen, komen we op 45 zetels, maar ik ben al tevreden met de helft daarvan.''

Een programma van EénNL is er nog niet, maar woensdag werd wel de top zeven van de lijst gepresenteerd in Den Haag. Na lijsttrekker Pastors volgt Joost Eerdmans, lid van de Tweede Kamer voor de LPF.

De nummer drie, Hikmat Mahawat Khan, was tot voor kort voorzitter van de Contact Groep Islam. De moslim van Surinaamse komaf stapte daar op omdat hij vindt dat de overheid veel te zachtzinnig optreedt tegen radicale moskeeën. Nummer vier is Ronald Sörensen, voormalig fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam.

Secil Arda, voormalig voorzitter van het Internationaal Netwerk Vrouwen uit Turkije, staat vijfde op de lijst. De nummer zes, Sander Simons, is geen onbekende in politiek Den Haag. Hij heeft als journalist gewerkt bij de KRO, de Wereldomroep en RTL Nieuws. In de peilingen staat EénNL op 0 tot 2 zetels.

Konami kondigt enkele Xbox Live Arcade titels aan

Waar Microsoft eerder vandaag al enkele nieuwe titels bekend maakte voor Xbox Live Arcade, nu heeft Konami een aantal Arcade titels aangekondigd die op de Tokyo Game Show getoond zullen worden. Wanneer de games daadwerkelijk te downloaden zullen zijn is nog niet bekend. De volgende titels zijn bekend gemaakt:

- Yie Ar Kung-Fu (Action)
- Rush'n Attack (Action)
- Track & Field (Sport)
- Gyruss (Shooting)
- Contra (Action)
- Super Contra (Action)

Releasedates en meer informatie volgen ongetwijfeld later nog.



Wolter Kroes gechanteerd met intieme foto

Wolter KroesVolkszanger Wolter Kroes wordt gechanteerd door de ex-man van zijn vriendin Tessa. De man dreigt een pikante foto van Wolter openbaar te maken. "In een opgewonden bui heb ik Tessa ooit via mijn mobiele telefoon een foto gestuurd van mijn geslachtsdeel", aldus Wolter. "Daar kwam haar ex-man achter toen hij Tessa's mobieltje op de laatste berichten controleerde."

"Hij stuurde de foto door naar zijn eigen telefoon en probeert ons daar nu mee te chanteren. Hij dreigt de afbeelding naar een tv-programma te sturen. Nou, hij doet maar. Ik ben er trots op en niemand kan ooit bewijzen dat het mijn geslachtsdeel is. Het zou zomaar van een Arabier kunnen zijn."

De reden voor het dreigement is volgens Wolter dat de man niet wil dat zijn kinderen op televisie komen bij de uitzending van het huwelijk van Wolter en zijn vriendin Tessa. De twee gingen afgelopen maandag in ondertrouw en gaan 1 juni 2007 echt trouwen. Tessa heeft twee dochters van haar ex-man.

Sonck op de weg terug

Als alles goed gaat, zal Wesley Sonck half oktober weer op de Duitse velden te bewonderen zijn. De Belg, die twee maanden geen bal kon raken wegens een ontsteking aan zijn knie, heeft dit zelf gezegd.

Destijds werd Wesley Sonck naar Ajax gehaald als de nieuwe topspits, maar in 37 wedstrijden wist hij slechts tien maal te scoren. In 2005 vertrok hij naar Mönchengladbach, waar hij door vele blessures nog niet veel aan spelen toekwam.

Vliegtuigversie van Big Brother

Icoon Televisie Televisieproducente Marijke Schaaphok werkt samen met presentator Henny Huisman aan een televisieprogramma dat lijkt op Big Brother, maar dat zich zal afspelen in een vliegtuig. Het programma zal 'Vluchtnummer ..' heten, waarbij de punten zullen staan voor de naam van de televisiezender waarop het uitgezonden zal worden. Welke zender dit wordt is nog niet bekend.

Het programma gaat om mensen die wensen hebben waar een behoorlijke afstand in voorkomt. Als je dus wil trouwen in bijvoorbeeld de Malediven, dan kan je die reis winnen bij het programma. Die reis duurt zo'n 14 uur, wat betekent dat de deelnemer 14 dagen in een zogenaamd vliegtuig moet verblijven.

Voor de setting zal een Concorde of ander afgekeurd vliegtuig gebruikt worden: deze zal aan kabels gehangen worden om het 'vliegtuigeffect' zoveel mogelijk na te bootsen. Ook kan er een situatie van turbulentie nagebootst worden. De deelnemers worden precies zo behandeld als mensen in een vliegtuig. Dat betekent dagenlang alleen maar vliegtuigvoedsel eten en water bestellen door op het stewardess-knopje te drukken. Henny Huisman komt af en toe kijken in het vliegtuig hoe het gaat met de deelnemers. In het hele vliegtuig hangen camera's die de deelnemers in de gaten houden.

[update] Debat Schipholbrand ergert De Geus

Minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken ergert zich eraan dat bewindslieden onder vuur zijn komen te liggen in het debat over de Schipholbrand. Voor Radio 1 noemde hij de brand woensdagochtend "een rotstreek".

"Een celbewoner heeft de brand moedwillig gesticht, maar wij in Nederland spelen het klaar de halve wereld daaromheen van schuld te betichten", aldus de CDA-bewindsman.

Donderdag verschijnt het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid onder leiding van Pieter van Vollenhoven. Dat bevat naar verwachting harde kritiek op de rol van de departementen van Justitie en VROM bij de brand. Er zouden minder doden zijn gevallen als de overheidsdiensten zich aan de regels hadden gehouden.

Door het rapport komt de positie van de ministers Piet Hein Donner (Justitie, CDA) en Sybilla Dekker (VROM, VVD) in het geding. In politiek Den Haag wordt rekening gehouden met hun aftreden.

Update 16.26 uur
De Geus neemt zijn woorden over de Schipholbrand terug. Hij zegt zijn uitspraken te betreuren. De Geus vindt het onverstandig van zichzelf dat hij deze uitspraken heeft gedaan, omdat hij de feiten onvoldoende kent om conclusies te trekken. "Het is een afschuwelijke ramp. De rechter oordeelt over de schuldvraag en op het politieke debat kan en mag ik niet vooruitlopen. Ik had moeten zwijgen", aldus de minister vanmiddag.

Aart Jan de Geus

Schumacher langer bij Gerolsteiner

De Duitse wielrenner Stefan Schumacher heeft zijn contract bij de wielerploeg van Gerolsteiner verlengd tot eind 2009.

De 25-jarige Schumacher, die vorig seizoen nog voor het Nederlandse Shimano reed, maakt een sterk wielerjaar door. Hij won twee ritten in de Ronde van Italië en behaalde bovendien de eindzege in de Eneco Tour en de Ronde van Polen. Schumacher zal ook meedoen aan de wegwedstrijd tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Salzburg.

Release datum Bioshock bekend

Voor velen is Bioshock een van de meest veelbelovende titels van het moment. Dit officieuze vervolg op System Shock 2 belooft net als z'n voorganger weer ongemeen spannend en griezelig te worden. De game staat op het moment gepland voor de PC, PS3 en Xbox 360.

Voor de PC-versie van Bioshock is er nu een redelijk specifieke release datum bekend: mei 2007. Ook de toekomstige PS3 bezitters zullen vanaf de vijfde maand van 2007 Bioshock kunnen scoren bij de plaatselijke gameshop. Volgens onze bronnen staat de 360 versie van Bioshock gepland voor Q1 van 2007. Of dit betekent dat de 360 versie iets eerder zal uitkomen weten we niet zeker, maar het lijkt er wel op.

'Paus moet moslim worden'

Icoon ShockingDe zoon van de Libische leider Muammar Kadaffi heeft een oplossing gevonden voor het probleem rondom de uitspraken van de paus. Volgens Mohammed Muammar Kadaffi moet de paus gewoon zelf moslim worden.

Kadaffi vindt dat de paus het islamitische geloof moet omhelzen en hij zegt ook dat de paus "de waarheid moet leren". Mohammed deed deze uitspraken tijdens een wedstrijd waarbij het de bedoeling was zo snel mogelijk de tekst van de koran uit het hoofd te leren.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Vier donkere screens Kingdom under Fire: Circle of Doom

Onlangs verschenen al de eerste scans van het vervolg van Kingdom under Fire toenertijd te spelen op de Xbox en nu hebben wij de eerste vier screens van het vervolg voor je.

Kingdom under Fire: Circle of Doom is qua genre een action-RPG en wordt geen sequel als in een vervolg van het verhaal. De main characters zullen wel terug komen, maar Circle of Doom zal een eigen verhaal krijgen.

Het spel wordt in het jaar 2007 verwacht.



Gameplay beelden en screens van Blue Dragon

Vandaag zijn er een handvol nieuwe screens van het spel Blue Dragon verschenen evenals een gameplay-trailer. Zoals in op de screens en in de trailer te zien is heeft het spel qua graphics erg veel weg van het spel Dragon Quest VIII. Dat is eigenlijk ook niet zo gek omdat de characterdesigner genaamd Toriyama meewerkt aan het spel en deze is verantwoordelijk voor graphics zoals we die kennen van bijvoorbeeld Dragon Ball Z.

In Blue Dragon draait het allemaal om de held genaamd Shu die bepaalde krachten heeft waarmee hij shadows kan besturen en deze als wapens tegen het kwaad kan gebruiken.





Het spel draait vooral om de ‘shadows’. Op een originele manier kun je gebruik maken van shadows die ingedeeld zijn in verschillende klassen zoals assassin, sword en magic. De shadows levelen naast jouw eigen character ook nog eens mee en zo krijg je vanzelf een character uitgedost met eigen krachten en allerlei andere geleerde tactieken van de shadow van je character.





In de gameplay-trailer is eindelijk te zien hoe het battlesysteem van het spel zich vorm zal gaan geven. We hebben te maken met een oldschool turnbased-systeem waarbij jouw characters allemaal om de beurt een genadeklap kunnen geven aan de vijand.

De trailer bekijk je hier:
mms://vodstream.ncsoft.co.kr/ncsoftext/this/TGS%202006/bluedragon.wmv

Het spel wordt op 7 december dit jaar in de Japanse winkels verwacht. Van een US- of een EU-release is nog niets bekend.

Twee nieuwe trailers van ParaWorld

SEK (Diggles) heeft een tweetal nieuwe trailers gereleased van haar 3D prehistorische RTS game ParaWorld.

Paraworld is een RTS die zich afspeelt in de prehistorie en de 19e eeuw. Drie onderzoekers worden ergens in de 19e eeuw door een gemene collega een parallelle wereld ingestuurd. In deze prehistorische wereld lopen de dinosauriërs nog vrij rond en wordt het gebied bewoond door tribes. De speler heeft keuze tussen drie “tribes” die allemaal in de single-player campaign aan bod komen, alleen in het laatste gedeelte wordt de speler voor de keuze gesteld om de tribe te kiezen waarmee de laatste confrontatie wordt gespeeld.

De trailers zijn verkrijgbaar in hoge of lage resolutie en zijn hier te downloaden.

"Spaanse nationale team is geen eenheid"

De Spaanse middenvelder David Albelda denkt dat hij weet waarom het nationale Spaanse voetbalelftal bijna altijd teleurstellend presteert.

"Er is geen eenheid, iedereen vindt zijn club belangrijker dan de nationale ploeg", aldus de 30-jarige Albelda.

Voorafgaand aan bijna elk groot toernooi is Spanje één van de favorieten, maar ze slagen er nooit in om die verwachting waar te maken. Tijdens het WK in Duitsland sneuvelde Spanje al in de tweede ronde. En na de 3-2 nederlaag tegen Noord-Ierland moeten de Spanjaarden ook alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap van 2008.

Albelda stoort zich erg aan de golf van kritiek die is losgekomen na het slecht verlopen WK in Duitsland. "In Spanje geeft iedereen plotseling de schuld aan Marchena, Raúl, Michel Salgado en mij. Dat is vreemd, want tijdens het WK hebben wij allemaal toch amper gespeeld. Het lijkt er op dat de fans zich veel meer identificeren met hun favoriete club dan met de nationale ploeg. Voor een aantal spelers geldt dat overigens ook, denk ik."

TGS beelden Lost Odyssey duiken op

Via een stream zijn nu nieuwe beelden van de aankomende Xbox 360 RPG Lost Odyssey te bekijken. Lost Odyssey is één van de drie RPG's in ontwikkeling bij het Japanse Mistwalker (de andere titels zijn Blue Dragon en Cry On).

In Lost Oddysey speel je als Kaim, een man die veroordeeld is tot 1000 jaar leven. De gameplay draait om de vele generaties die Kaim meemaakt en zijn verliezen, conflicten en liefdes in een wereld die een mythische Industriële revolutie nadert. Het verhaal van Lost Odyssey wordt geschreven door de bekende Japanse auteur Kiyoshi Shigematsu die samenwerkt met FF-maker Hironobu Sakaguchi aan de verhaal-cutscenes. Verder werken bekende mensen als Takehiko Inoue (art) en Nobuo Uematsu (soundtrack) mee aan de game.

Het filmpje is op de volgende locatie te vinden (URL openen in bijv. mediaplayer): mms://vodstream.ncsoft.co.kr/ncsoftext/this/TGS 2006/lostodysseyplay.wmv

Tweede FOK!ker doet verslag vanuit Thailand

Icoon BuitenlandsNadat gisteren bkkboy al verslag deed van het in een coup geraakte Thailand is er nu een tweede FOK!ker gevonden die zich in het gebied bevindt. Welck, zoals zijn nickname luidt, heeft ons in de submit het volgende te vertellen:

"Ik en mijn vriendin zitten momenteel zelf ook in Bangkok in het stadsdeel Banglamphu bij Khao San Road waar de meeste vakantiegangers zich meestal begeven. Momenteel is het rustig. De militairen hebben alleen het gebied rond het regeringsgebouw afgezet. De meeste ministeries hebben de waarschuwing gegeven dat vakantiegangers binnen moeten blijven maar in de praktijk is er geen gevaar voor de toeristen.

Een expert van Deutsche Welt TV stelde dat vanwege de huidige regering van Thaksin, die al beschuldigingd was van verscheidene corruptiezaken en vriendjespolitiek, de bevolking van Thailand de militaire acties op zich steunt. De militairen hadden, op hun beurt tijdens een korte tv-uitzending, grote portretten van de koninklijke familie achter zich hangen om hun loyaliteit aan de alom als god geprezen koning te betuigen.

Zoals bkkboy al zei is het uitgaangsverbod al opgeheven maar ook is momenteel het nieuws weer vrij om bericht te geven, er is enkel een samenscholingsverbod rond het gebied van het regeringsgebouw. De kans op spontane uitbarstingen van protesten of geweld is niet groot. Geweld gericht tegen touristen is zeer onwaarschijnlijk.

Wij houden de zaken goed in de gaten door het controleren van de (buitenlandse) media en internet zoals FOK! natuurlijk.
"

Met dank aan welck voor de submit.

Armstrong wereldkampioene tijdrijden

De Amerikaanse Kirstin Armstrong heeft bij het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in het Oostenrijkse Salzburg de wereldtitel gewonnen bij de tijdrit voor vrouwen.

Armstrong reed over de ruim 26 kilometer 35 minuten en 4 seconden. Titelverdedigster Karin Thürig uit Zwitserland eindigde als tweede en het brons was voor de Amerikaanse Christine Thorburn. De Nederlandse Loes Gunnewijk eindigde als 21e op 2 minuten en 25 seconden achterstand van Armstrong.

Hond nieuwe wapen tegen gsm's in cel

Icoon OpmerkelijkDe Britse politie heeft een nieuw wapen gevonden in hun strijd tegen mobiele telefoons in gevangenissen, namelijk een hond. Het beestje, Murphy genaamd, onderging donderdag zijn eerste test in een inrichting in Norwich. Murphy is speciaal opgeleid om met zijn reukvermogen mobiele telefoons op te sporen.

"Murphy heeft gisteren zijn eerste test ondergaan en deed het erg goed", vertelde de directeur van de gevangenis waar de test plaats vond. Het is belangrijk de gsm's op sporen omdat deze een veelgebruikt hulpmiddel zijn voor het plannen van een ontsnapping.

Met dank aan Esposa voor de submit.

Nationale Alliantie trainde bij neo-nazi's Vlaanderen

Icoon BinnenlandsLeden van de extreemrechtse Nederlandse beweging Nationale Alliantie hebben geregeld meegedaan aan schietoefeningen van de Vlaamse neo- nazi's die eerder deze maand zijn gearresteerd wegens het voorbereiden van aanslagen. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS.

De oefeningen van de Vlaamse neo-nazi's werden gehouden in de legerkazerne van Leopoldsburg. Mede naar aanleiding daarvan werden in België 19 neo-nazi's opgepakt. Onder hen waren 12 beroepsmilitairen.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) weet dat er connecties bestaan tussen Belgische en Nederlandse rechtsextremisten. De dienst is daar zo bezorgd over dat rechts-extremisme in het vervolg meer prioriteit krijgt.

De Nationale Alliantie kwam gisteren nog in het nieuws omdat het in Rotterdam pamfletten verspreidde waarin dominee Hans Visser van pedofilie werd beschuldigd. In mei demonstreerde de extreemrechtse club onder leiding van haar voorzitter Jan Teijn in Amsterdam tegen pedofielenvereniging Martijn.

In maart deed de Nationale Alliantie mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Slechts een schamele 0,1% van het stemmentotaal was overigens het resultaat.

Heibel om speelgoedpistolen in Voorburg

Icoon OpmerkelijkDrie jongens hebben gisteren voor nogal wat opschudding gezorgd in Voorburg. Bewoners zagen drie gewapende mannen, wat ertoe leidde dat de politie de straat afzette.

Tijdens de vergadering van de Voorburgse raadscommisie sloegen enkele bewoners alarm omdat ze drie gewapende en gemaskerde mannen op het dak van het raadshuis zagen zitten. De politie twijfelde geen moment en sloot de straat af. Iets later werd duidelijk dat de mannen gewoon tieners waren. De wapens hadden ze gewonnen op de kermis en ze waren zich, volgens eigen zeggen, van geen kwaad bewust.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Sony vertelt waarom je geen PS3 moet importeren

De vertraagde lancering en de lage hoeveelheid PlayStation 3s bij de launch heeft bij veel mensen het idee opgewekt om de console te gaan importeren uit Amerika of Japan. Het kost misschien iets meer geld, maar je hebt de console wel ruim voor de Europese launch in handen. Een mooie optie zou je zeggen.

Sony vindt dit geen mooie optie, sterker nog, ze raden het af om het te doen. Dit om drie verschillende redenen:

De PlayStation 3 zal regiovrij zijn voor games, maar als het aan komt op films dan geldt dit niet. Ook is er voor ontwikkelaars de optie om een beveiliging op de games te zetten, waardoor ook de games regiogebonden worden.

De garantie van de PlayStation 3 is landgebonden. Dat wil zeggen dat als je een PS3 uit Japan importeert je wel garantie hebt, maar dat deze garantie in Japan geldt. Een duur grapje om hem dan te laten repareren.

De PlayStation 3 zal net als de PSP firmware updates krijgen. Deze updates worden via het online-netwerk van Sony verspreid en zijn ook regio gebonden. Een Japanse of Amerikaanse PS3 zou slecht kunnen functioneren met Europese firmware.

Computerdief jat computers tijdens eigen rechtszaak

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse computerdief heeft zijn kansen op een lange gevangenisstraf aanzienlijk vergroot door tijdens zijn rechtszaak meerdere computers uit het gerechtsgebouw te stelen. De 39-jarige Jon Houston Eipp bekende maandag de diefstallen en zei het gedaan te hebben in de hoop geholpen te worden van zijn drugsverslaving af te komen. Een bij de zaak betrokken politieagent zei er met zijn goede verstand niet bij te kunnen dat iemand zoiets überhaupt in zijn hoofd zou halen.

Volgens Eipp, die terecht stond wegens diefstal, inbraak, drugsbezit, poging tot autodiefstal en nog zes andere wetsovertredingen, zou enige logica voor een buitenstaander inderdaad moeilijk te vinden zijn. "Ik heb hulp nodig, maar ik wist niet hoe ik die moest vragen. Volgens mij was dit, op mijn geheel eigen verknipte manier, dé manier om hulp te krijgen. Hulp bij mijn drugsverslaving en hulp voor mijn geestestoestand."

Fiorentina-coach Prandelli vraagt aanhang om rust

Fiorentina is dit seizoen zwak begonnen in de Italiaanse Serie A. Thuis werd er verloren van Internazionale en afgelopen weekend verloor de ploeg de thuiswedstrijd tegen Livorno. Hierdoor staat de ploeg uit Florence nog altijd op -19 punten.

De coach van Fiorentina, Prandelli, heeft in een persconferentie de supporters om rust en tijd gevraagd. Verder zei Prandelli dat men weet wat er moet gebeuren, en dat er in de groep rust en zelfvertrouwen is om deze zware missie tot een goed einde te brengen, iets wat hij bij de supporters mist. "Het zal een lang en zwaar seizoen worden en juist daarom hebben we nu de steun van het publiek nodig. Bij deze vraag ik dus de supporters achter de spelers te gaan staan en ons te helpen deze lastige taak te volbrengen."

Kamerlid dumpt hond bij hoedenmaker voor Prinsjesdag

Gonny van OudenallenTweede Kamerlid Gonny van Oudenallen, van de groep Van Oudenallen, kon tijdens Prinsjesdag haar hond niet goed gebruiken. Daarom liet ze haar hond maar achter bij de maker van haar hoed, David Vos. Nu past hij dus drie dagen op haar hondje, zonder zelfs maar de naam van het hondje te weten.

De tachtig jaar oude David Vos zegt het op zich prima te vinden: "Mijn 40 jaar jongere vriend houdt van honden, dus ik heb haar gezegd dat het goed was." Toch heeft hij er wel moeite mee dat Van Oudenallen in de tussentijd niets van zich heeft laten horen en dat hij de naam niet weet. "Ik noem het beestje dus maar Gonny, al reageert ze daar niet echt op. Ik zei nog tegen de hond toen zij op tv in beeld kwam: 'Kijk daar eens! Daar komt je bazinnetje voorbij!' Maar ze reageerde totaal niet..."

Volgens Vos heeft Van Oudenallen, die al regelmatig met dubieuze financiële zaakjes in het nieuws kwam, de hoed keurig betaald. Voor de hond liet ze een tientje achter om hondenvoer te kopen. Over hoe lang de logeerpartij gaat duren, is Vos nog onzeker: "Ik ben benieuwd of ze haar hondje woensdag weer op komt halen."

BioWare kondigt DS-game aan

Ontwikkelaar BioWare, bekend van games als Neverwinter Nights en Star Wars: Knights of the Old Republic, heeft aangekondigd dat ze een handheld ontwikkelstudio heeft opgericht. De eerste game die nieuwe divisie zal gaan uitbrengen komt naar de Nintendo DS. De ontwikkeling van de game staat onder leiding van Dan Trudge, oprichter van Exile Studios en voormalig medewerker van Nintendo, Microsoft, THQ en Sega Sports.

"We‘re thrilled to have Dan leading our new handheld group," aldus Ray Muzyka, CEO van BioWare. "Dan has an exceptional pedigree of game development and we're excited to have him bring his proven track record of successful games to BioWare's new DS project."

Met een nieuwe divisie is er ook nieuwe staf nodig. BioWare is dus op zoek naar mensen die kunnen en willen ontwikkelen voor de Nintendo DS en eventueel andere handhelds.

"The new project offers tremendous opportunities, and we're looking for talented and passionate developers to become part of that," zei Greg Zeschuk, directeur van BioWare. "As always, we are committed to creating the best story-driven games in the world, and the Nintendo DS offers us an exciting new platform to engage."

Nieuwe Xbox 360 classics aangekondigd

In augustus werden de eerste Xbox 360 classics voor Europa al aangekondigd. Inmiddels heeft Microsoft bekend gemaakt welke games we de komende tijd nog meer kunnen verwachten. Vanaf 13 oktober zal in ieder geval in Engeland de prijs omlaag gaan van Perfect Dark Zero, Kameo: Elements of Power, King Kong en Condemned. In maart zal de volgende lading classics dan volgen. Welke games dat zijn wilde Microsoft nog niet laten weten.

"Xbox 360 will have a ten million unit head start by the end of 2006 and there will be plenty of new console owners eager to jump in to the best-selling Xbox 360 games," aldus Richard Teversham, EMEA director van marketing en platform.

Microsoft heeft dus ook nog steeds vertrouwen in de 10 miljoen verkochte exemplaren tegen het einde van dit jaar. Deze verwachting sprak het bedrijf al eerder uit. Momenteel liggen de verkoopcijfers iets over de zes miljoen wereldwijd.

Soundtrack Need for Speed: Carbon bekend

Na de soundtrack voor NBA Live 07 heeft Electronic Arts nu ook die van de racegame Need for Speed: Carbon bekend gemaakt. Met de muziek wil het bedrijf de typerende underground-sfeer van de game benadrukken.

Dynamite MC - Bounce
Dynamite MC - After Party
Eagles Of Death Metal - Don't Speak (I Came to Make A Bang!)
Ekstrak feat. Know-1 - Hard Drivers
Every Move A Picture - Signs Of Life
Gary Numan/Tubeway Army - Are 'Friends' Electric
Grandmaster Flash And The Furious Five - Scorpio
Goldfrapp - Ride A White Horse (Serge Santiago Remix)
Kyuss - Hurricane
Lady Sovereign - Luv Me Or Hate Me
Ladytron - Sugar (Jagz Kooner Remix)
Ladytron - Fighting In Built Up Areas
melody. - FEEL THE RUSH (Junkie XL Remix)
Metro Riots - Thee Small Faces
Part 2 feat. Fallacy - One Of Dem Days (Remix)
Pharrell feat. Lauren - Skateboard P Presents: Show You How To Hustle
Priestess:- I Am The Night, Colour Me Black
Roots Manuva - No Love
Spank Rock - What It Look Like
Sway - Hype Boys
The Bronx - Around The Horn
The Presets - Steamworks
The Vacation - I'm No Good
Tiga - Good As Gold
Tigarah - Girl Fight (Mr. D Hyphy Mix)
Tomas Andersson - Washing Up (Tiga Remix)
Valient Thorr - Heatseeker
Vitalic - My Friend Dario
Wolfmother - Joker And The Thief
Yonderboi - People Always Talk About The Weather (Junkie XL Remix)

Releaselijst Ubisoft voor 2006

Ubisoft heeft een lijstje gepubliceerd met alle games die het bedrijf dit jaar nog wil gaan uitgeven. Exacte releasedates zijn er nog niet, maar alles zal vallen tussen oktober en december.

Tom Clancy’s Splinter Cell Double Agent (Xbox 360, Xbox, PS2, GC, Wii)
Rayman Raving Rabbids (Wii, NDS, GBA)
Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas (Xbox 360, PSP)
Far Cry Vengeance (Wii)
Brothers In Arms D-Day (PSP)
Blazing Angels Squadrons of WWII (Wii)
Prince of Persia Rival Swords (PSP)
Petz (GBA, NDS)
Red Steel (Wii)
Jagdfieber (Xbox 360, Xbox, PS2, PSP, GBA GC, NDS, Wii)
Star Wars Lethal Alliance (NDS, PSP)
Monster 4X4 World Circuit (Wii)

Overlevenden van tsunami eisen woningen

In de Indonesische provincie Atjeh is het woensdag tot ongeregeldheden gekomen tussen overlevenden van de tsunami van 2004 en de politie. Honderden woedende demonstranten hadden zich verzameld voor het kantoor van de wederopbouworganisatie BRR in de hoofdstad Banda Atjeh.

Ze protesteerden tegen het uitblijven van nieuwe huizen en werk. De bijeenkomst kreeg een gewelddadig karakter toen de politie probeerde de menigte te verspreiden. De betogers gooiden met stenen naar de politie. Die zette waterkanonnen in.

Bij de natuurramp kwamen zeker 200.000 mensen in elf landen aan de Indische Oceaan om het leven. In Atjeh vielen de meeste slachtoffers: zeker 177.000. Veel overlevenden leven nog steeds in tijdelijke krakkemikkige onderkomens.

BRR ligt onder vuur sinds het vorige maand door een actiegroep tegen corruptie is beschuldigd van financiële onregelmatigheden.

Verwoestingen tsunami

Paus: Uitspraken 'verkeerd begrepen'

Paus Benedictus XVI heeft woensdag ten overstaan van de duizenden pelgrims op het Sint Pietersplein gezegd dat de woede in de moslimwereld over zijn toespraak in Duitsland komt, doordat zijn woorden ''ongelukkigerwijs verkeerd zijn begrepen''.

De 79-jarige kerkvorst herhaalde tijdens de wekelijkse audiëntie dat de delen van toespraak die moslims gekwetst hebben niet zijn persoonlijke opvattingen uitdrukten. Verder zei de paus dat hij eerbied heeft voor aanhangers van alle religies, ''in het bijzonder moslims''. Hij zei te hopen dat de crisis zou leiden tot ''zelfkritische'' dialoog tussen religies en culturen.

Hoewel er zeer veel oproepen aan zijn adres zijn gedaan om excuses aan te bieden aan de moslimwereld, heeft de paus tot dusver alleen maar gezegd dat het hem spijt dat moslims zich gekwetst voelen door het citaat waarin islam en geweld met elkaar in verband gebracht werden.

Weer een Turkse schrijver aangeklaagd

Icoon Europa en TurkijeIn Turkije moet donderdag opnieuw een auteur voor de rechter verschijnen voor een boek over de massamoord op Armeniërs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk. De schrijfster Elif Shafak riskeert drie jaar gevangenisstraf voor het bezoedelen van de reputatie van Turkije in haar boek 'De Bastaard van Istanbul'.

Shafak (35) is bepaald niet de eerste die met de justitie in aanraking komt door uitspraken over de Armeense genocide, waarvan Ankara ondanks internationale druk glashard blijft ontkennen dat die heeft plaatsgevonden. De laatste maanden ging een reeks intellectuelen haar voor. Onder hen was de beroemdste Turkse schrijver van dit moment, Orhan Pamuk.

De processen zijn in het westen een bron van zorg over de persvrijheid en het recht op vrije meningsuiting in Turkije. Het land zal daar serieus werk van moeten maken, wil het een kans maken op het gewenste lidmaatschap van de Europese Unie. De EU heeft Ankara opgeroepen het wetsartikel dat belediging van de Turkse staat verbiedt, te schrappen.

-
De Belgische krant De Morgen had eerder dit jaar een uitgebreid interview met schrijfster Elif Shafak over deze kwestie.

Gadget: Namco Plug N Play 5 in 1

Tegenwoordig staan games op DVD's vanwege alle filmpjes en uitgebreide graphics. Ze moeten zo realistisch mogelijk, met meesterlijk grote explosies. Dat is een flinke verandering sinds de eerste arcadespellen, zoals Pac-man en Galaga. Maar wie speelt er nu nog Doom of Quake eigenlijk, terwijl spellen als Duckhunt en Tetris blijven lokken. Sommige halen de Commodore64 (met bandjes!) misschien alleen nog rond kerst uit de kast, bij andere staat de NES nog gewoon in de woonkamer en leeftijd is hierbij geen criterium. Wat nou graphics belangrijk?

Wat is Dit: Opgave 48 - Uitslag

Om het niet al te moeilijke voorwerp iets lastiger te raden te maken heb ik er een aantal bij elkaar gelegd. Niet dat jullie je daardoor in de luren lieten leggen want tijdens de tweede ronde werd het al geraden. Het betreft zoals je kan zien 3 klossen binddraad, of zoals de winnaar van deze ronde, marcito, het omschreef: "Dat groene draad om planten mee op te binden in de tuin enzo". Zes punten dus voor marcito. Lang niet iedereen was ervan overtuigd dat dit het juiste antwoord was want slechts enkelen gaan mee in de lift en dat zijn: Guyver2, MoHaa en lolz.

De volgende Wat is Dit begint op donderdag 21 september om 20:00

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing, binddraad:

Tot donderdag, tot WiD

Hbo'er kan met verkort traject jurist worden

Icoon Onderwijs Het is voor studenten hbo Recht mogelijk om sneller jurist te worden. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Open Universiteit (OU) zijn deze maand begonnen met een verkorte opleiding, waarmee afgestudeerden van het hbo in één jaar de universitaire titel meester in de rechten kunnen halen.

De hbo-student moet wel in de eerste twee jaar voldoende studiepunten gehaald hebben. Daarna kunnen zij in het derde en vierde jaar meedoen aan de leerroute Verdieping Nederlands Recht van het OU. Na het afsluiten van deze speciale leerroute krijgt de hbo'er een hbo-diploma, en kan deze daarna direct verder met een masteropleiding Rechten aan de OU.

Hierdoor kunnen hbo'ers in vijf jaar een academische titel bezitten. Studenten Rechten op de universiteit kunnen er op z'n snelst vier jaar over doen. Momenteel zijn er 71 studenten aan de speciale leerroute op de HAN begonnen.

Man bijt panda

Icoon OpmerkelijkEen dronken Chinese toerist heeft dinsdag zijn tanden in een panda gezet na een meningsverschil met het dier over een knuffel. Kort voor zijn bezoek aan de Peking Zoo had de man, Zhang Xinyan, een paar glaasjes te veel gedronken. Eenmaal in de dierentuin zag hij de slapende panda Gu Gu en kreeg hij plots de behoefte het dier aan te raken. Hij klom in het pandaverblijf en probeerde Gu Gu een knuffel te geven.

De panda schrok wakker en beet Zhang in zijn been. Hierna schopte Zhang Gu Gu, beet het dier hem in zijn andere been en ontstond een gevecht waarbij de man de panda in zijn rug beet. Man en dier werden uit elkaar gehaald door de panda met een waterstraal onder controle te krijgen.

"Zijn huid was nogal dik", was het droge commentaar van Zhang vanuit zijn ziekenhuisbed. "Ik had ze wel eens op televisie gezien en ze leken goed met mensen overweg te kunnen. Nooit werd erbij gezegd dat ze mensen zouden bijten. Ik wou de panda alleen maar aanraken. Ik was behoorlijk duizelig door het bier. Ik kan me niet veel herinneren."

Een woordvoerster van de Peking Zoo liet weten dat de man niet aangeklaagd zal worden. "Met Gu Gu gaat het prima en Zhang moet al genoeg doorstaan."


Groot. Zacht. Knuffelbaar?

Johnny Knoxville naar Nederland voor Jackass 2

Acteur Johnny Knoxville komt 30 september naar Nederland om de première van zijn nieuwste film bij te wonen. Dat heeft distributeur UIP bekendgemaakt. De Amerikaan is samen met regisseur Jeff Tremaine bij de speciale voorvertoning van Jackass Number Two in Pathé de Munt in Amsterdam.

In de film doet Knoxville opnieuw allerlei bizarre stunts, die "de kijker en zijn domme maatjes vooral niet moeten proberen na te doen". Knoxville wordt bijgestaan door onder anderen vrienden Chris Pontius, Steve-O en Bam Margera. Jackass Number Two draait vanaf 5 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Johnny Knoxville

Veel Trusty Bell beelden

Trusty Bell wordt een RPG voor de Xbox 360 en zal waarschijnlijk in dezelfde stijl spelen als de Tales of ... serie (ook van Namco). Vandaag hebben we voor jullie een hoop nieuwe beelden die we zullen ordenen op type:

Allereerst een viertal battle-screens:

Nu een tweetal character-artstukken:

Wat FMV beelden waarin het verhaal verteld wordt:

En tot slot een tweetal screens waarin je de omgeving waarin je rondloopt ziet:

Meer over Trusty Bell krijgen we waarschijnlijk te horen op de TGS die over een paar dagen begint.

'Dvd's krijgen antipiraterijchip'

Icoon Piracy Ritek, de grootste dvd-maker van de wereld, heeft verklaard dat dvd's binnenkort met ingebouwde rfid-chips geleverd zullen worden om zo piraterij te bestrijden. Met een rfid-chip zal een radiozender in de dvd geplaatst worden, die filmstudio's als Warner, Disney en Fox in staat stelt het schijfje te volgen van de fabriek tot aan de woonkamer.

Het systeem zal niet meteen werken: eerst zal er een nieuwe generatie dvd-spelers moeten komen die de rfid-chips kunnen lezen. Als die generatie op de markt is zullen gekopieerde schijfjes of dvd's met een andere regiocode geblokkeerd worden.

Het dochterbedrijf U-Tech zal de nieuwe dvd's met rfid-chips gaan maken in een fabriek in Taiwan. Naast dvd kan de technologie ook gebruikt worden in blu-raydiscs en hd-dvd's. U-Tech denkt dat deze rfid-chips een einde kan maken aan illegale kopieën van films en software.

Met dank aan mutsz voor de submit.

Kanu kon naar HSV en Spanje

Aan het begin van dit seizoen kon Nwankwo Kanu naar zowel Hamburger SV als naar de Spaanse Primera Division. De 30-jarige aanvaller koos echter voor Portsmouth, de club die nu eerste staat in de Premier League. Kanu zelf is met vier doelpunten topscorer in de Engelse competitie.

Dit zei de oud-speler van Ajax in een interview met BBC Sport. "Ik heb speciaal voor de club gekozen vanwege manager Harry Redknapp. Ik hoorde zoveel goede verhalen over hem van mensen die onder hem hebben gewerkt. Dat wilde ik graag een keer meemaken. De club maakte pas laat haar belangstelling bekend, maar toen was het niet moeilijk meer. Het leven in Engeland bevalt me ook zeker."

Hudson komt met Wing Island naar de Wii

Naast Wii Sports Airplane en Pilot Wings (officieel nog steeds een gerucht) komt ook Hudson met een vlieggame naar de Wii. De game gaat Wing Island heten.

De speler beweegt in deze game de Wiimote om het vliegtuig te besturen, ongeveer net als in het echt. Je kan bijvoorbeeld pitchen, rollen en gieren. Tevens vlieg je niet alleen maar geef je opdrachten aan een aantal teamleden en kun je formatie switchen met een simpele druk op de knop.

Het verhaal draait om het veroveren van eilanden en er zijn missies waarbij je vuur moet blussen of vrachten moet afleveren. Met het voltooien van missies verdien je weer geld dat je kan gebruiken om je vliegtuig uit te bouwen.

De higlights van de game in het kort:

Nintendo's Wii remote acts as the yoke of the plane! A motion sensor relays aircraft control, producing flight simulation like never before!
Multiplayer support! See who can pop the most balloons or have a sky racing derby!
Unlock more planes! Planes get faster, stronger, and even easier to control.
A variety of missions and environments await you and your team of sky workers. Do you have what it takes?

Gratis parkeren voor auto's op aardgas

Icoon File Maximaal veertig Leeuwarders die in auto's op aardgas gaan rijden, mogen nog dit jaar gratis parkeren in de hele stad. De gemeente wil daarmee het gebruik van alternatieve brandstoffen stimuleren.

Het bestuur van de Friese hoofdstad betaalt daarnaast duizend euro aan opnieuw maximaal veertig particulieren om de aanschaf van een aardgasinstallatie te kunnen financieren. "Wie het eerst komt, wie het eerst maalt", aldus een zegsvrouw van de gemeente woensdag.

De automobilisten mogen vooralsnog twee jaar gratis parkeren. Mogelijk krijgt het project echter wel een vervolg. Het project kost ruim 90.000 euro.

In oktober wordt in Leeuwarden een tankstation met de grootste verscheidenheid aan brandstoffen van Europa geopend. Een van de twaalf te tanken brandstoffen is aardgas. De gemeente wil later dit jaar nog een tankpunt voor aardgas maken.

Wat vonden jullie van Prinsjesdag?

Hebben jullie gisteren ook zo genoten van Prinsjesdag?

Een mooie troonrede met alleen maar positief nieuws: Het gaat weer goed met Nederland. Alle burgers krijgen er gemiddeld 1% procent bij. Het aantal banen neemt toe, de inflatie is laag en we houden geld over op de begroting. Kijk, daar wordt iedereen toch vrolijk van?

'De populairste kwaliteitskrant van Nederland' wil graag van ons weten wat we van Prinsjesdag vinden. Stemmen jullie ook eventjes mee?

Grote herdenkingsdienst voor Irwin gehouden

In een emotionele herdenkingsdienst hebben familie, vrienden en fans woensdag publiekelijk de laatste eer gebracht aan de bekende en razend populaire Australische krokodillenjager Steve Irwin. Het was voor het eerst dat weduwe Terri en haar twee kinderen in het openbaar verschenen na het overlijden van Irwin.

Steve Irwin kwam op 4 september om het leven nadat een pijlstaartrog hem tijdens het duiken in zijn hart had gestoken. Vorige week zaterdag werd Irwin in besloten kring begraven.

Tijdens de herdenkingsdienst in het door Irwin gebouwde auditorium Crocoseum sprak zijn 8-jarige dochter Bindi woorden die diepe indruk maakte op de aanwezigen. "Mijn vader was mijn held. Hij was er altijd voor mij als ik hem nodig had, luisterde naar me en leerde mij veel. Maar hij was vooral leuk."

Steve Irwin

Met infuus in arm naar de hoeren

Icoon OpmerkelijkEen 47-jarige man uit Delft is vannacht buiten bewustzijn geraakt in de Haagse Geleenstraat, een prostitutiegebied. De agenten troffen de man aan terwijl hij om zijn pols een verband droeg waaruit nog een infuusnaald stak.

De man was eerder die dag in het Reinier de Graaf Gasthuis geopereerd aan zijn hand. Hij zag het niet zitten om de rest van de dag in zijn bed te blijven liggen. Daarom maakte hij zich los van zijn infuus en liep weg uit het ziekenhuis. De man had behoefte aan 'liefde' en spoedde zich naar de hoeren.

De man wist het prostitutiegebied te bereiken, maar hij werd er onwel en ging tegen de vlakte. Pas rond twee uur 's nachts werd hij aangetroffen door de politie. De man kwam toen langzaam weer bij bewustzijn en krabbelde op. Op dat moment zagen de agenten de naald in zijn arm.

De agenten hebben de man naar het ziekenhuis gebracht. Daar hebben artsen de naald verwijderd en de pols van de man opnieuw verbonden. De wegloopactie van de man was overigens redelijk zinloos: tegen de tijd dat de man weer bij bewustzijn kwam, waren volgens een politiewoordvoerder alle prostitutiebedrijven al gesloten.

Met dank aan Lovechild voor de submit.

Brood woedend na uitschakeling

Voor Heracles is de KNVB beker alweer voorbij. Gisteren ging de club uit Almelo in de tweede speelronde na verlenging met 3-2 onderuit bij FC Eindhoven.

Zowel coach Ruud Brood als voorzitter Jan Smit was woedend na de uitschakeling. Volgens Brood was er op mentaal vlak een wanprestatie geleverd. "Sommige dingen zie je niet aankomen in een bekerwedstrijd. Toch kunnen we niet zeggen dat we ons niet hadden voorbereid voor deze wedstrijd. We hadden FC Eindhoven twee keer bekeken", aldus Brood.

"Toen de eerste kans er niet inging, had ik al een voorgevoel. We zijn misplaatst en arrogant met de mogelijkheden omgesprongen. We hebben de wedstrijd gecontroleerd. Daarentegen is er op het mentale vlak een wanprestatie geleverd".

Ook de voorzitter van Heracles, Jan Smit, was boos na de uitschakeling. Voorafgaand aan het seizoen had de club het behalen van de kwartfinales als doelstelling gesteld. Wat Smit betreft zijn de laatste woorden over de uitschakeling dan ook nog niet gesproken.

Quintarelli maakt F1 debuut voor Spyker

Ronnie Quintarelli zal vandaag zijn debuut maken in de Formule 1. De Italiaan zal voor het team van Spyker MF1 Racing zijn eerste meters in een Formule 1-auto afleggen.

De 27-jarige Quintarelli reed de afgelopen vijf jaar voor het team van Inging Motorsport in de Formule Nippon. ”Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans krijg. Het is een fantastische stap in mijn carrière. Ik heb een aantal succesvolle seizoenen achter de rug in de Formule Nippon en dit is een prachtige stap vooruit. Ik wil dan ook graag Colin Kolles en het team bedanken voor deze kans,” zo liet de coureur weten.

De teambaas van Spyker, Collin Kolles, liet weten te hopen op een succesvol F1-debuut. ”Ik ben blij dat Quintarelli voor ons test deze week. Ik heb de Formule Nippon altijd nauwlettend in de gaten gehouden omdat daar veel talent vandaan kan komen. Hopelijk heeft Ronnie een succesvolle test met het team.”

Alonso's teammaat voor kerst bekend

Nog voor het einde van dit jaar zal McLaren Mercedes bekend maken wie de tweede rijder bij het team wordt. Over de eerste rijder van de renstal bestaat geen twijfel, Fernando Alonso zal die plaats innemen.

De Spanjaard zal de naar Scuderia Ferrari vertrokken Kimi Räikkönen gaan vervangen. Wie de teamgenoot van de Spanjaard zal gaan worden is nog niet bekend, wel circuleren er diverse namen. Ondermeer Lewis Hamilton, Gary Paffett en Pedro de la Rosa worden genoemd als kanshebbers.

Hamilton testte gisteren op Silverstone, waarbij hij slechts enkele rondes mocht rijden. ”Het was een fantastische ervaring, ik kan gewoon niet stoppen met genieten,” aldus een dol enthousiaste GP2-kampioen.

De 21-jarige Hamilton verklaarde verder dat er geen aanleiding is om aan te nemen dat hij ook al in de resterende drie races aan de start staat. “Wat ik er van begrepen heb zal het team de aankomende tests niet als graadmeter gebruiken voor de resterende races van dit seizoen”, aldus Hamilton “Het zal voornamelijk bedoeld zijn om mij wat tijd en kilometers te geven, en ik denk dat ik dat verdiend heb. Als ik genoeg heb getest ben ik er in ieder geval klaar voor.”

Acht jaar cel voor dodelijke inbraak

JustitieGisteren is door de Amsterdamse rechtbank de 24-jarige F.B. veroordeeld tot 8 jaar celstraf voor de dodelijke inbraak bij de 88-jarige oma Bindels. Samen met twee maten drong B. op 28 december 2005 de woning van Bindels binnen aan de Goeman Borgesiusstraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld. De oude dame schrok zich daarbij letterlijk dood. Tegen B. was 9 jaar geëist.

De andere verdachte wordt nog psychiatrisch onderzocht. De derde, een 22-jarige man uit Flevoland, pleegde kort na zijn aanhouding zelfmoord in zijn cel.

De 33-jarige kleindochter van oma Bindels en haar vriend die aan de daders hadden verteld dat er in de woning van oma enveloppen met geld, dure schilderijen en wapens lagen, werden veroordeeld tot 200 uur werkstraf. De tip was overigens waardeloos, want de buit van de inbrekers bedroeg uiteindelijk slechts een paar honderd euro.

Hockeyvrouwen te sterk voor Verenigde Staten

In de voorbereiding op het wereldkampioenschap hockey in Madrid, dat volgende week van start gaat, hebben de Nederlandse hockeyvrouwen gisteravond met 6-0 gewonnen van de Verenigde Staten.

Sylvia Karres en Kim Lammers scoorden ieder twee keer, Janneke Schopman en Minke Booij namen de andere treffers voor hun rekening. De wedstrijd tegen de Amerikaanse vrouwen was de tweede van in totaal drie oefenwedstrijden. Maandag verloor Nederland met 3-5 van China, en morgen speelt Oranje opnieuw een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Reclame Nintendo wordt werkelijkheid

In Engeland is de verkoop van de DS Lite flink gestegen. De oorzaak is niet te vinden in een prijsdaling of een bekende game maar in een reclamespotje dat opeens prachtig aansluit op de realiteit.

In het reclamespotje in kwestie is is te zien hoe de presentator van de Engelse versie van "Weekend Miljonairs" Chris Tarrant door zijn vrouw uit de slaapkamer wordt getrapt nadat hij hun huwelijksdag is vergeten. Om zijn geheugen te versterken pakt hij vervolgens een Nintendo DS Lite met Dr. Kawahima’s Brain Training. Echter, wat wil het geval, het huwelijk van Chris Tarrant is echt op de klippen gelopen. Hij is door zijn vrouw het huis uitgezet nadat hij is vreemdgegaan. Dit schandaal wordt al weken breed uitgemeten in de Engelse tabloids. Het reclamespotje blijkt dus voorspelend te zijn geweest.

Nintendo UK heeft echter verklaard geen plannen te hebben om de 1 miljoen pond kostende reclamecampagne voortijdig stop te zetten. Het reclamefilmpje in kwestie zal de komende drie weken nog gewoon te zien zijn op de Engelse commerciële zender. De woordvoerster van Nintendo UK had er het volgende over te zeggen:


"We have got no plans to change our Tarrant campaign, sales jumped dramatically last week and we are very pleased with how the campaign is performing."

Chris Tarrant is niet ingegaan op de reclamespotjes, maar heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden voor het leed dat hij zijn vrouw en kinderen heeft aangedaan en heeft de media gevraagd hem wat rust te gunnen.



Chris in betere tijden

Prijs wiet stijgt door pakkans telers

Goed en slecht nieuws voor de nederwiettelers in Nederland, zo meldt het AD vandaag. Door de grotere pakkans is de inkoopprijs die coffeeshops betalen voor een kilo wiet de laatste tijd gestegen van 2.700 naar 3.400 tot 3.600 euro. Dat komt omdat de politie steeds meer thuistelers oprolt en justitie hard optreedt. Zo spoort in Amsterdam de politie dankzij nieuwe (geheime) methodes wietplantages sneller op. En elektriciteitsbedrijven doen vaker aangifte van illegale stroomaftap.

Volgens de Bond van Cannabisdetaillisten (BCD) hebben coffeeshophouders landelijk problemen met de aanvoer van nederwiet. De prijs van cannabis in de grote steden stijgt en de kwaliteit van de softdrugs daalt. Dat komt volgens de BCD doordat 95% van de coffeeshophouders gedwongen wordt om nu zaken te doen met buitenlandse groeperingen. Die softdrugs uit andere landen zijn slechter voor de volksgezondheid, omdat buitenlandse henneptelers vaak gebruikmaken van gevaarlijke bestrijdingsmiddelen, zo beweert de BCD.

Overigens meent Frank Belderbos, de Rotterdamse projectleider in de strijd tegen de hennepteelt, dat het allemaal nog wel meevalt. ''Ons wordt meer succes toegedicht dan er in werkelijkheid is. We hebben wel eens berekend dat er in Rotterdam zesduizend kwekerijen moeten zijn. We hebben er het afgelopen jaar bijna zeshonderd ontmanteld.''

[Update] Geen games op HD-DVD voor Xbox 360

Volgens onze collega's van Gamed.nl zou Microsoft, ondanks hun vele ontkenningen, toch games voor de HD-expansion gaan ondersteunen. De manier waarop dit zou gebeuren is dat je nog steeds gewoon €60 neer legt voor een game, maar dat je er naast de standaard DVD ook een HD-DVD bij krijgt. De HD-DVD heeft iets meer content, die je gewoon via Live gratis kan downloaden, en een wat hogere resolutie. De medewerker van Microsoft waar de site mee gesproken heeft zegt er 100% zeker van te zijn.

Hoewel zo'n actie aan de ene kant logisch zou zijn; je geeft mensen die meer betalen wat meer grafische kwaliteit, maar je verplicht niemand ergens toe, zou het wel raar zijn. Als Microsoft namelijk twee games levert dan kun je er zo één verkopen en alsnog de helft van je geld er uit halen.

De HD-DVD speler voor de 360 komt in november uit en we zullen dan wel zien of Microsoft inderdaad deze plannen heeft.

Update 20-09 09:50

Een PR-medewerker van Microsoft heeft verklaard dat het gaat om zogenaamde Hybride-schijfes voor films. Er zullen geen games uitkomen op HD-DVD. De Hybride-schijfjes bevatten de film op DVD-formaat en HD-DVD-formaat, op deze manier heeft de consument dus de keuze.

Het lijkt erop dat hij [de eerder genoemde Microsoft medewerker] zich vergist met hybride schijfjes waarop de ene kant de info als HD DVD formaat is weggeschreven en de andere zijde op gewoon DVD formaat. Heb je dus een dvd speler dan kun je de film als DVD bekijken. Heb je HD DVD speler, dan kun je die gebruiken, terwijl je maar 1 disc hoeft te kopen. Een van de voordelen, volgens mij, boven Blu Ray. En heel duidelijk enkel van toepassing op films, want games gaan wij niet op HD-DVD uitbrengen.

Nieuwe games en updates voor Xbox Live Arcade

Microsoft heeft een aantal nieuwe Xbox Live Arcade games aangekondigd. Het gaat om de volgende games: de side-scroller Contra, de space-shooter Gyruss, de klassieker Dig Dug, Track & Field, New Rally X, de side-scroller Rush’n Attack, Ms. Pac-Man en alleen in Japan de game Yie Ar Kung Fu (2007).

Een aantal huidige games op Xbox Live Arcade zullen binnenkort ook een update krijgen om te zorgen dat je ook de Xbox Camera kunt gebruiken. Bankshot Billiards 2, Hardwood Hearts, Hardwood Spades en Hardwood Backgammon zijn de games waarin je ook je tegenstander zal kunnen zien binnenkort. Bij gebruik van de camera in deze games zal je gaming picture datgene worden waar de camera op dat moment op gericht staat. De camera zal in oktober beschikbaar worden in Europa in twee versies; de losse camera en een versie met Xbox Live Gold en extra game en Microsoft Points.

Er zit ook een wereld-kampioenschap Pac-Man spelen aan te komen. De top 10 spelers op het wereldwijde leaderbord van de Xbox Live Arcade game Pac-Man zullen naar New York gestuurd worden om daar in een toernooi mee te doen.



Bos: meteen generaal pardon asielzoekers

Als PvdA-leider Wouter Bos na de verkiezingen van 22 november het roer zou overnemen, wil hij meteen een generaal pardon regelen voor asielzoekers die al lang in Nederland zijn. Dat heeft hij woensdag gezegd in een interview met het AD.

''Ik zal één ding meteen regelen: een generaal pardon voor asielzoekers die hier al lang zijn. Ik vind het echt verschrikkelijk dat kleine kinderen worden uitgezet naar een land waar ze nog nooit zijn geweest en waar ze de taal niet van spreken. Dat moet je als beschaafd land niet willen'', aldus Bos.

Verder zegt Bos vooral rust te willen na de afgelopen roerige kabinetsperiodes. Hij zal de grote hervormingen van het huidige kabinet dan ook laten voor wat ze zijn. Niks terugdraaien. Aanpassen. ''Ik ben geen sloper. Ik ben meer van het verbouwen. Bij slopen zit je twee jaar in het puin en dan weet je nog niet wat je krijgt. Ik zal geen stelsel terugdraaien en chaos creëren. Ik ga de onrechtvaardigheden eruit halen en het evenwicht herstellen.''

Juventus op de weg terug

Na drie wedstrijden in de Serie B is Juventus nog ongeslagen. De Oude Dame won het uitduel bij Crotone met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Valeri Bojinov (twee keer) en Jean Alain Boumsong.

Binnen een half uur spelen was de wedstrijd al beslist. Nadat Bojinov de 0-1 had binnen geschoten, tekende Boumsong voor de 0-2. In het laatste kwartier zorgde opnieuw Bojinov voor de 0-3 eindstand.

De overwinning op Crotone is de tweede overwinning op rij voor Juventus. De eerste competitiewedstrijd eindigde nog in een 0-0 gelijkspel. Juventus staat door de winst nu op -10 punten.

Zes tot acht Engelse managers omkoopbaar

Zes tot acht Engelse voetbalcoaches blijken omkoopbaar te zijn als het gaat om transfers van spelers. Spelersmakelaar Charles Collymore deed deze uitspraak in een undercover reportage van de Engelse BBC gisteravond.

In de BBC-reportage die de werkwijze van spelersmakelaars aan de kaak stelde, zei Collymore dat zes tot acht van de managers omkoopbaar is: "Ik kan zonder terughoudendheid zeggen dat we zes tot acht managers kennen die in zijn voor smeergeld en die we kunnen benaderen. Dat is geen probleem."

De managers die in opspraak kwamen, waaronder Bolton Wanderers-manager Sam Allardyce en Portsmouth-coach Harry Redknapp, ontkenden na de uitzending in alle toonaarden iets met deze omkooppraktijken te maken te hebben. Collymore verklaarde het verhaal verzonnen te hebben om op deze manier de undercoverreporter te testen.

De geruchten van omkoping in Engeland lopen al sinds begin dit jaar. Ex-bondscoach Sven-Göran Eriksson vertelde in de reportage dat minimaal drie clubs corrupt zouden zijn.

'Israëliërs trainden Koerdische militairen Irak'

BuitenlandsVoormalige Israëlische commando's hebben in het noorden van Irak in het geheim Koerdische soldaten getraind die werden ingezet voor de beveiliging van een vliegveld en antiterroristische operaties. Dat berichtte het programma Newsnight van de Britse omroep BBC dinsdagavond.

De Israëlische oud-militairen reisden in 2004 via Turkije naar Noord-Irak, zei een van hen tegen de BBC. Daar zouden zij circa honderd Koerdische strijders hebben geleerd met wapens om te gaan zodat zij bij ''speciale missies'' konden worden ingezet. De operatie vond plaats in het dieptse geheim, zei de man.

De (Arabische) politieke vijanden van de Koerden beschuldigen hen er al geruime tijd van dat zij banden zouden onderhouden met Israël. Dat land zou op zijn beurt het noorden van Irak gebruiken als strategische uitvalsbasis vlakbij Iran. Beide kampen ontkenden die vermeende connecties tot dusver met klem.

Billy & Mandy oa op de Wii

Midway en Cartoon Network hebben aangekondigd dat er weer een nieuwe Wii game aan zit te komen. Dit keer gebaseerd op de populaire cartoon serie "The Grim Adventures of Billy & Mandy". Ook zullen er PS2, GBA en GC versies worden uitgebracht. De releases worden rond de kerstdagen verwacht. Het spel wordt omschreven als "een avontuurlijk vechtspel". Wat dat precies inhoudt zullen we moeten afwachten.

"The Grim Adventures of Billy & Mandy is een van de populairste programma’s op Cartoon Network en we hebben nauw samengewerkt met maker Maxwell Atom om ervoor te zorgen dat de karakteristieke stijl en humor behouden blijven voor het spel", aldus Al King, marketing-directeur van Midway Europe.

Japanse data Blue Dragon en Lost Planet bekend

Microsoft heeft in Japan de data van een aantal verschillende games bekend gemaakt, waaronder Blue Dragon en Lost Planet. Blue Dragon zal vanaf 7 december in de Japanse winkels liggen en Lost Planet vanaf 22 december.

Ook de datum voor Dead or Alive: Extreme 2 is bekend gemaakt: 15 november in de US en 22 november in Japan. Een datum voor Europa werd niet genoemd. Opvallend is dat in Japan de prijs relatief hoog ligt, namelijk op 9,240 Yen (62 euro, 72 dollar). In totaal moeten er voor het einde van het jaar 110 Xbox 360 games beschikbaar zijn voor de Japanners.

Tijdens de Tokyo Game Show zullen de games Blue Dragon en Lost Odyssey voor het eerst speelbaar zijn voor het publiek, evenals Viva Pinata.

Schorsing coach voor kopstoot naar eigen speler

Voormalig PSV-er Ovidiu Stinga is door de Roemeense voetbalbond voor vier wedstrijden geschorst.

De trainer van Universitatea Craiova krijgt de straf omdat hij zijn eigen speler na een wedstrijd een kopstoot verkocht. De 18-jarige Andrei Ionescu ging aan het einde van de wedstrijd tegen Politechnica in de fout waardoor Politechnica de wedstrijd met 4-3 won. Na afloop van het duel ging Stinga naar Ionescu toe en gaf hem een kopstoot.

Heel veel avatar screens

Misschien herken je hem wel door de zapsessies door de verschillende tekenfilmzenders die Nederland rijk is: Een sullig knaapje met een gigantische blauwe pijl op zijn hoofd getatoeëerd.

Dit knaapje heet Ang, AKA the Avatar.
Deze -relatief nieuwe- tekenfilm in animestijl is een hit in de VS, en dan kunnen de games niet uitblijven natuurlijk. Het verhaal gaat over de eerder genoemde Avatar die met behulp van wind- water- vuur- en aardemagie de wereld probeert te redden van de Fire Nation. Natuurlijk mag de posse van vriendjes niet ontbreken, en ook al deze karakters komen terug in de games.

Dit magic-you-against-the-world verhaal is zo copy-pastable in een RPG dat ze er maar gelijk een hele hoop versies van hebben gemaakt. Screenshots voor de PSP, DS en GBA zijn vandaag verschenen.
Over de gameplay is weinig bekend, maar het ziet er naar uit dat het allemaal Adventure/RPG-stijl games zijn met real-time combat.

De DS versie, die voor een 2D view kist.





De GBA versie, dit keer met een meer klassieke console RPG look.




En de PSP versie die de show steelt met volledige 3D graphics.



En hier nog wat screenshots vanuit Leipzig, vermoedelijk de Wii versie:




De releasedatums blijven haken op een geheimzinnige "2007"

FIFA 07 wordt ingekort voor de Xbox 360

EA heeft aangekondigd dat ze het aantal competities dat speelbaar is op de Xbox 360 terug gaat brengen in FIFA 07. Er zullen namelijk 6 competities speelbaar zijn, tegen 25 op de Xbox en PS2 en zelfs 22 op de Nintendo DS.

Juventus zit ook nog officieel in de game, maar de rest van de Serie B niet. Dus als je de Oude Dame kiest voor een seizoen heb je weinig te spelen, er is namelijk geen tegenstand. Dat terwijl de andere versies wel gewoon de volledige Serie B bevatten. Voor de Nederlandse supporter is er nog minder te genieten, want een Nederlandse competitie ontbreekt in de game.
De competities die wel speelbaar zijn, zijn de premier league, de Ligue 1 Orange, Bundesliga, Serie A, de Mexicaanse Primera Division en de Spaanse Primera Division.

Helaas is dit niet het enige, want ook het aantal stadions waar je in kunt spelen is ruim gehalveerd. Hoewel de Xbox en PS2 blijkbaar ruimte hebben voor 47 stuks moet de 360 het doen met slechts 21.

Testdag 19-09-2006

Gisteren is er zowel op Jerez als op Silverstone getest. In Spanje reden de BMW-coureurs Sebastian Vettel en Robert Kubica, waarvan laatstgenoemde het snelste was. Op het Engelse circuit was toekomstige Renault-coureur Heikki Kovalainen het snelst. Williams testte de Toyota-motoren voor volgend jaar, maar dit was nog geen succes.

Testdag Jerez - dinsdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 R. Kubica BMW 01:17.566 81
2 S. Vettel BMW 01:18.931 64

Testdag Silverstone - dinsdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 H. Kovalainen Renault 01:19.125 91
2 R. Zonta Toyota 01:19.381 46
3 F. Montagny Toyota 01:19.654 38
4 N. Piquet jr. Renault 01:19.723 71
5 C. Albers Spyker MF1 01:21.115 48
6 S. Yamamoto Super Aguri 01:24.361 50
7 A. Valles Spyker MF1 01:25.401 56
8 N. Karthikeyan Williams 01:28.284 6
9 L. Hamilton McLaren geen tijd9

Aaron Carter verlooft zich met playmate

Aaron Carter heeft zijn vriendin, playmate Kari Ann Peniche, ten huwelijk gevraagd in Las Vegas. Dat gebeurde tijdens een optreden dat zij samen verzorgden voor de Playboy Comedy Tour. Kari Ann Peniche zegt dolblij te zijn: "Aaron is de meest oprechte persoon die ik ken. Ik houd heel veel van hem."

De inmiddels 18-jarige zanger is het jongere broertje van oud-Backstreet Boy Nick Carter. Hij bracht zelf ook enkele singles uit. Aaron kan Hilary Duff en Lindsay Lohan al tot zijn exen rekenen.

Vriendin Kari Ann Peniche (22 jaar) is ex-Miss Teen USA. Die titel werd haar afgenomen nadat ze voor Playboy poseerde. Een onbekende voor de familie is ze niet, want eerder had ze al een relatie met broer Nick.

Aaron, Nick en de andere broers en zussen zijn vanaf volgende maand overigens te zien in een eigen realityshow op een Amerikaanse zender.

Kari Ann Peniche en Aaron Carter
Kari Ann Peniche en Aaron Carter

Met dank aan pberends voor de submit.

Meer wietrokers gearresteerd in de VS

WietHet jaar 2005 kende een recordaantal arrestaties in de Verenigde Staten van bezitters van marihuana (wiet), aldus een rapport van de FBI. Iets minder dan 800.000 wietrokers werden vorig jaar gearresteerd, wat volgens berekeningen zou uitkomen op één arrestatie elke 40 seconden.

Allen St. Pierre, de voorzitter van de organisatie NORML (National Organization for the Reform of Marijuana Laws), vindt dat het arresteren van gebruikers die slechts een kleine hoeveelheid voor eigen gebruik op zak hebben, weggegooid belastinggeld is. Hij legt uit dat er per jaar tussen de 10 en 12 miljard dollar aan belastinggeld wordt uitgegeven alleen al voor de arrestatie van marihuana-gebruikers en pleit voor een betere besteding van dat geld, zoals bijvoorbeeld voor het oplossen van gewelddadige misdrijven en het bestrijden van terrorisme.

Ook merkt hij op dat het aantal arrestaties van marihuana-gebruikers sinds 1991 is verdubbeld, terwijl het aantal arrestaties van harddrug-gebruikers een scherpe daling laat zien. In totaal zijn sinds dat marihunana illegaal werd verklaard ongeveer 18 miljoen Amerikanen gearresteerd, en beweren zo'n 94 miljoen Amerikanen ooit wiet gerookt te hebben.

In Calfornia is het bezit van marihuana overigens "decriminilized", wat inhoudt dat als je minder dan 28 gram bezit, je alleen een boete van 100 dollar krijgt (500 dollar indien op een schoolterrein), en geen aantekening in je strafblad.

Met dank aan maartena voor de submit.

'Geen geheime CIA-gevangenen meer buiten VS'

Icoon TerrorismeDe Amerikaanse geheime dienst CIA houdt geen gevangenen meer vast in het buitenland. Dit zei de toegevoegd juridisch adviseur van de Amerikaanse missie bij de VN in Genève, Paula Barton, dinsdag. Ze reageerde opvragen over een rapport van een VN-mensenrechtenwerkgroep inzake verdwijningen. Daarin werden grote zorgen over de Amerikaanse praktijken geuit.

President Bush erkende begin september dat terreurverdachten in geheime CIA-kampen buiten de VS vastzaten. De CIA wilde zo kennelijk de van terrorisme verdachte personen door zware psychische en lichamelijke druk aan het praten krijgen. Slachtoffers van die behandeling spreken van marteling. Volgens Barton was daarvan geen sprake en is er nu geen enkele gevangene meer in handen van de CIA.

Kofi Annan kritisch over coup Thailand

Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties heeft dinsdagavond kritisch gereageerd op de staatsgreep in Thailand, waarmee premier Thaksin Shinawatra eerder op dinsdag aan de kant werd geschoven. De hoogste baas van de volkerenorganisatie riep op tot kalmte in het land.

"Ik heb niet alle details, maar dit is geen manier van doen die moet worden aangemoedigd", zei Annan tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. Hij benadrukte dat de VN alleen machtswisselingen steunen die langs democratische weg tot stand zijn gekomen.

Kofi Annan

Mysterie rond verdwijning Geldropse scholiere

PolitieDe verdwijning van de 15-jarige Melanie Sybers uit Geldrop is door raadselen omgeven. Hoewel er inmiddels twee arrestaties zijn verricht, is er nog geen spoor van het meisje dat al twaalf dagen wordt vermist. Volgens geruchten in haar woonplaats is een vader van een hartsvriendin van Melanie daags na haar vermissing op de vlucht geslagen, en eveneens spoorloos.

De man had op de dag van de vermissing met Melanie afgesproken om samen een cadeau te kopen voor zijn dochter. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. De man is de volgende dag nog verhoord door de politie, maar gaf tijdens dat gesprek een alibi op. Hij beweerde met een vriend aan het vissen te zijn geweest. Toen later uit zendmastgegevens van zijn gsm bleek dat hij onmogelijk op de genoemde lokatie kon zijn geweest, wilde de politie hem opnieuw spreken. De man was toen al gevlucht.

Op 10 september werd de 27-jarige 'visvriend' opgepakt. Hij beweerde in eerste instantie Melanie 'alleen van televisie' te kennen, maar uit onderzoek bleek dat de scholiere enkele malen op zijn kinderen zou hebben gepast. De man zit nog steeds vast. Later werd ook een 38-jarige Brabander opgepakt, die inmiddels weer is vrijgelaten. Volgens de politie blijft hij wel verdacht in de zaak. De 38-jarige zou in de buurt wonen van de plek waar de mobiele telefoons op de dag van de verdwijning werden gepeild. Onduidelijk is wat voor andere aanwijzingen er tegen hem zijn.

De vader van Melanie zegt te blijven hopen op een goede afloop. ''Maar het wordt allemaal wel erg eng zo. Het lijkt of die vader van haar vriendin en zijn vriend samen iets op hun geweten hebben. Waarom gaat hij er anders vandoor? En waarom zegt de politie niet gewoon dat hij gezocht wordt en brengen ze zijn signalement niet naar buiten?'', aldus John Sybers. Melanie woonde sinds de scheiding van haar ouders bij hem. Justitie wil lopende de zoektocht naar het meisje geen nadere mededelingen doen.



Meer info op Vermist.nl

Met dank aan Kozzmic voor de herschreven submit.

Groot protest in Hongarije

Icoon Buitenlands Meer dan 10.000 demonstranten, die vooral rondom de parlementsgebouwen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest staan, eisen het vertrek van de premier Ferenc Gyurcsány. De premier heeft in een bandopname toegegeven gelogen te hebben tijdens de verkiezingscampagne, maar hij weigert op te stappen. De coalitiepartijen waar hij mee samenwerkt steunen hem. "Ik treed niet af. Deze acties van radicalen kunnen onze politieke en sociale problemen niet oplossen", aldus een aangeslagen premier.

Gisteren waren er grote rellen uitgebroken in Hongarije, met name in de hoofdstad Boedapest. Veel Hongaren waren boos na het uitlekken van de opnames. "We zijn belazerd!", riepen veel demonstranten. Er vielen gisterennacht 150 gewonden. Ambulances reden af en aan om gewonde politieagenten naar ziekenhuizen te brengen. Demonstranten gooiden met flessen en stenen, en auto's werden in de brand gestoken.

De premier heeft deze maand bezuinigingen en flinke belastingverhogingen afgekondigd om het begrotingstekort van ongeveer zeven procent terug te brengen tot een voor de Europese Unie aanvaardbare hoogte. Het pakket van maatregelen omvat onder meer belasting- en premieverhogingen, afschaffing van de subsidie op energie, invoering van collegegeld aan de universiteit en een hervorming van de vastgelopen gezondheidszorg. Tijdens de verkiezingscampagne werd hier met geen woord over gerept. De rechtse oppositie vindt dat de premier gelogen heeft en riep al eerder op tot demonstraties. De oppositie steunt de vreedzame demonstraties, maar niet de rellen die gisteren zijn uitgebroken. De Hongaarse media vragen zich af: "Hoe heeft dit zo uit de hand kunnen lopen?"

De Europese Unie hoopte in mei, bij het aantreden van de tweede regeerperiode van Gyurcsány, op een stabiele politieke periode in Hongarije. Dat vertrouwen heeft nu een flinke deuk opgelopen, en mogelijk kan dat gevolgen hebben voor de toetreding van Roemenië en Bulgarije. "Bepaalde politici in West-Europa die al fel gekant zijn tegen verdere EU-uitbreiding zullen van de onrust in Hongarije misbruik maken", zegt Costel Popa van de Roemeense Asociatia Pro Democratia. "'Misschien was de EU met de Polen en Hongaren te vroeg, laten we met de Roemenen toch maar wat langer wachten' – dat argument ligt nu voor het oprapen", legt hij uit.



Gisteren braken er rellen uit in Boedapest
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.