Super Aguri traditioneel bijna achteraan

Ook zonder Yuji Ide staan de mannen van Super Aguri F1 weer zoals altijd bijna op de laatste startrij. De Japanners waren ook slachtoffer van de vreemde semi-rode vlag situatie tijdens de eerste sessie, maar sowieso kwamen ze al wat tijd te kort op de Midland’s voor hen.

Franck Montagny wist tijdens zijn eerste kwalificatie geen indruk te maken, de Fransman spinde en kwam niet verder dan een tijd die uiteindelijk zestien seconde langzamer was dan de mannen vooraan. "We hadden te maken met veel problemen tijdens de kwalificatiesessie. Eerst moesten we stoppen voor de weging van de FIA, daar hadden we een probleem met de startmotor dus toen werden mijn banden koud. Toen ik eindelijk was gestart en nieuwe banden had kregen we ineens die rode vlag-situatie te verduren, dus ik kon niet één goede rondetijd neerzetten. Het is een beetje teleurstellend gezien het feit dat dit mijn eerste kwalificatie was voor het team, maar er waren geen grote problemen met de auto en ik kijk uit naar de race morgen," aldus de Fransman.

Takuma Sato kende een wat rustigere kwalificatie, maar had in de ochtend wl problemen. "We hadden een moeilijke start vanochtend. Het kostte een hoop werk om de balans van de auto te verbeteren, maar toen we een remprobleem hadden konden we ook niet meer genoeg ronden maken. Het is jammer dat er wat verwarring was rondom de rode vlag-situatie tijdens mijn tweede kwalificatiepoging, maar ik sta positief tegenover de race van morgen."