Spijkerman neemt ontslag bij FC Zwolle

Hennie Spijkerman stopt per direct als trainer van FC Zwolle. De oefenmeester is de bedreigingen aan zijn adres meer dan zat. Zijn contract liep nog door tot medio 2007.

Afgelopen weken lag Spijkerman zwaar onder vuur bij een klein deel van de Zwolse supporters. Het ging zelfs zover dat de trainer korte tijd persoonlijke beveiliging heeft gehad. Het bestuur van FC Zwolle heeft inmiddels aangekondigd hard op te treden tegen deze mensen. De eerste stadionverboden, variërend van 28 tot 108 maanden, zijn al uitgedeeld door de KNVB. Spijkerman had er inmiddels genoeg van en zag geen andere uitweg meer. Na een gesprek tussen trainer en club werd besloten de samenwerking met onmiddelijke ingang te beëindigen.

Spijkerman heeft wel succes geboekt met de Zwolse ploeg. Zo werd dit seizoen de tweede periodetitel binnengesleept na een geweldige zegereeks. Hierna ging het wat slechter, de laatste wedstrijden van de eerste competitiehelft vielen wat tegen. De domper kwam pas na het verlies tegen Excelsior van afgelopen vrijdag. De clubleiding had er echter vertrouwen in dat het weer goed zou komen.

Sinds 6 oktober 2003 stond de oefenmeester aan het roer van FC Zwolle als opvolger van Peter Boeve. Aan het einde van dat seizoen degradeerde hij met de ploeg uit de Holland Casino Eredivisie. In het seizoen dat daarop volgde herpakten de Zwollenaren zich en eindigen op de vierde plaats in de Eerste Divisie. De daaropvolgende nacompetitie liep echter uit op een deceptie. In de periode dat Spijkerman de leiding had over de ploeg werden er van de 88 wedstrijden. Hiervan werden 33 duels gewonnen.