Nederlandse spitsen in top Gouden Schoen

Ruud van Nistelrooy, Dirk Kuijt en Klaas-Jan Huntelaar zijn gestegen op de lijst van de ESM Gouden Schoen. De laatste weken zijn deze drie spelers goed op dreef in de diverse competities.

Dankzij de doelpunten die Van Nistelrooy maakte in de wedstrijden tegen West Bromwich Albion en Birmingham City staat hij nu op de vijfde plaats in de lijst met vijftien doelpunten. Hiermee is hij ook meteen topscorer van de Engelse competitie.

Ook Huntelaar en Kuijt scoorden er op los. De aanvaller van SC Heerenveen wist in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk twee keer het net te vinden, in het duel tegen Ajax scoorde hij eenmaal. Net als Van Nistelrooy is ook Huntelaar topscorer met zeventien goals. Dankzij drie doelpunten tegen Willem II steeg Kuijt naar de twintigste plaats op de Europese topscorerslijst.

Veel aanvallers kwamen de afgelopen weken niet in actie. De clubs van Samuel Eto'o, Miroslav Klose, Luca Toni en David Trezeguet hebben op dit moment winterstop, dus daar wordt nog niet gevoetbald. Voor de topscorer van dit moment, Tarmo Neemelo, zit het seizoen er al op. Hij zal dus geen goals meer toe kunnen voegen aan zijn totaal.

De top 10 van de EMS Gouden Schoen per 1 januari

NaamClubGoalsXPunten
1.Tarmo Neemelo *FC TVMK (Est) 41 1 41
2.Samuel Eto'o Barcelona (Spa) 17 2 34
3.Miroslav KloseWerder Bremen (Dui)16232
 Luca Toni Fiorentina (Ita) 16 2 32
5.Ruud van NistelrooyMan. United (Eng) 15 2 30
David Trezeguet Juventus (Ita) 15230
7.Mantas Savenas * Ekranas (Lit) 27 1 27
8.Halil Altintop Kaiserslautern (Dui) 13 226
9. Maksim Gruznov * JK Trans Narva (Est) 26 1 26
10.Klaas Jan Huntelaar SC Heerenveen (Ned) 17 1,5 25,5

* = Competitie in dat land is afgelopen