FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 2 januari 2006

Duitser metselde babylijkjes in keldervloer

Icoon MisdaadEen 48-jarige Duitser heeft bekend de lijkjes van twee van zijn pasgeboren kinderen in de vloer van de kelder in zijn woning te hebben ingemetseld. De man is zich op Oudejaarsavond zelf bij de politie in zijn woonplaats Altenburg komen aangeven. De baby's zijn begin en midden jaren '90 begraven.

Naar aanleiding van de bekentenis werden in het huis inderdaad de resten van de twee kinderen gevonden. Michael K. en zijn 44-jarige vrouw Sabine zijn daarop in verzekering gesteld. Hoe de kinderen zijn overleden is niet duidelijk. Volgens de vrouw is ze beide kinderen in de vijfde zwangerschapsmaand verloren. Uit sektie zou echter zijn gebleken dat het om 'volgroeide' baby's gaat.

De man is inmiddels weer op vrije voeten gesteld, hoewel zijn aandeel in de zaak nog verder onderzocht wordt. Het echtpaar heeft nog twee kinderen, van 18 en 22 jaar oud. Een paar maanden geleden vond de Duitse politie in Frankfurt an der Oder negen babylijkjes. Deze pasgeboren kinderen werden allen door hun moeder kort na de geboorte gedood.

Meijer assistent-bondscoach Armenië

Geert Meijer wordt de nieuwe assistent-bondscoach van Armenië. Hij volgt Johan Steur op, die terugkeert naar Nederland.

Hij zal in Armenië gaan samenwerken met bondscoach Henk Wisman. die sinds mei 2005 verantwoordelijk is voor het Armeense nationale team. Beide tekenden een contract voor twee jaar, met een ontsnappingclausule, waardoor de samenwerking in juni van dit jaar beëindigd zou kunnen worden.

Naast het nationale team zullen Wisman en Meijer ook samen de Armeense club Pyunik Jerevan gaan trainen.

Daders mishandeling Floor Garst op camera

saddam_Pinten_man had ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadDe drie onbekende mannen die op kerstavond de 20-jarige Floor Garst mishandelden zijn mogelijk vastgelegd door een bewakingscamera. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht zal dinsdagavond aandacht besteden aan de beelden. Garst overleed aan verwondingen die hij opliep toen hij na een klap van één van zijn belagers met zijn hoofd op straat terechtkwam.

De 20-jarige beroepsmilitair fietste met zijn vriendin in het centrum van Deventer, toen hij het agressieve drietal tegenkwam. De jongens, die vermoedelijk tussen de 16 en 18 jaar oud zijn, belaagden Garst en zijn vriendin. De laatste probeerde tevergeefs de ruzie te sussen. Na de dodelijke val van Garst gingen de daders ervan door. Ondanks een grote speuractie van de politie zijn ze nog spoorloos.

Arnhem plakt ramen seksploitanten af

Red Light DistrictDe gemeente Arnhem gaat ramen van seksexploitanten die na woensdag nog in bedrijf zijn met ondoorzichtige folie beplakken. Vanaf deze dag moet raamprostitutie in het roemruchte Spijkerkwartier voltooid verleden tijd zijn. Na tien jaar juridische strijd met de seksuitbaters kreeg de gemeente in november eindelijk groen licht voor de maatregel.

Kort voor de jaarwisseling waren nog enkele tientallen ramen in gebruik. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het niet de bedoeling de prostituees die woensdag nog niet zijn vertrokken onmiddellijk op straat te zetten. "Zij krijgen nog een waarschuwing dat de ramen echt dicht gaan. Uiteindelijk plakken we desnoods ramen af. Maar het duurt wel enkele dagen voor het zover is." De gemeente wil van de buurt een gewone woonwijk maken. Op een voormalig industrieterrein moet een eroscentrum komen, waar de Arnhemmers die voor een beetje geld een beetje liefde zoeken in de toekomst terecht kunnen.

Exploitanten en vrouwen die het Spijkerkwartier in Arnhem hebben verlaten of dat binnenkort gaan doen, blijken echter hun werkzaamheden op grote schaal naar Deventer te verplaatsen. Ook zou een aantal richting de Randstad zijn vertrokken. Het nabijgelegen Nijmegen blijkt als nieuwe vestigingsplaats niet in trek.

Saviola ongeveer maand buitenspel

Javier Saviola zal de komende wedstrijden van de zijlijn toe moeten kijken. Een blessure aan zijn dijbeen is de oorzaak hiervan.

De scan, die van zijn been werd gemaakt, wees uit dat er een scheurtje in de spier van zijn dijbeen zit. Hierdoor zal de speler van Sevilla FC naar verwachting een maand niet kunnen spelen. Voor Saviola is het de tweede keer dit seizoen dat hij wedstrijden moet missen. Eerder hield een knieblessure hem al drie weken aan de kant. Hierdoor miste hij drie duels in de Spaanse competitie en een wedstrijd in de UEFA Cup.

PSP Video Store geopend

De Amerikaanse Site 29HD Network is begonnen met een proef voor een PSP Video Store. Op de 29MP4 Video Store kun je online complete films kopen en direct downloaden voor je PSP.

De films kosten $2,99 per stuk en men hoopt tijdens de duur van de bèta test een tiental films beschikbaar te hebben. Zo rond de zomer moeten er meer dan tweehonderd films beschikbaar zijn. Voorlopig alleen voor Amerikanen.

[Upd] Bijltjesdag in de NFL

Het reguliere seizoen van de NFL is weer voorbij en zoals in elke professionele sportcompetitie betekent dat voor enkele coaches het einde van hun baan. In Minneapolis, Kansas City, Houston, St. Louis, New Orleans en Green Bay zal er volgend seizoen een nieuw gezicht aan de zijlijn staan.

Na een seizoen dat werd gedomineerd door wisselvalligheid op het veld, twee schandalen buiten het veld, een verandering van eigenaar en een doorbraak in de besprekingen over een nieuw stadion stonden de Minnesota Vikings ondanks een winnend seizoen met lege handen. Negen overwinningen en zeven nederlagen waren niet genoeg om in de NFC een playoff-plaats te halen. Zygi Wilf, sinds het begin van het seizoen eigenaar van de Vikings, ontsloeg daarom coach Mike Tice.

Tice werd aan het begin van het seizoen een boete van 100.000 dollar (80.000 euro) opgelegd vanwege het zwart verkopen van zijn Superbowl-kaartjes. Later in het seizoen leek een schandaal met een op een orgie uitgelopen boottocht van enkele spelers tot een ommekeer in het vrijwel mislukte seizoen te leiden. Helaas scheurde sterquarterback Daunte Culpepper kort daarop drie banden in zijn linkerknie af, wat hem mogelijk tot in het volgende seizoen aan de kant zal houden. Ook de peperdure verdediging kon het tij niet keren. Na dertien jaar in Minnesota als speler en coach, waarvan de laatste drie jaar als hoofdcoach, ligt Tice eruit.

Fans van de Kansas City Chiefs zaten er niet op te wachten, en toch wel. Op 69-jarige leeftijd kondigde Dick Vermeil na de met 37-3 gewonnen wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals weinig verrassend voor de derde keer in zijn carrière zijn pensioen aan. In 1976 liet Vermeil voor het eerst van zich horen door UCLA naar een verrassende overwinning in de Rose Bowl te leiden. Een overstap van college-football naar de NFL bracht hem naar de Philadelphia Eagles, waarmee hij in 1981 een Superbowl verloor. Twee jaar later trok hij zich terug uit de NFL. In 1997 was hij echter terug, dit keer bij de voormalige Los Angeles Rams die in 1995 naar St. Louis waren verhuisd. Daar won hij in 2000 de Superbowl, waarna hij het stokje overgaf aan Mike Martz om zelf voor de tweede keer de NFL vaarwel te zeggen. Opnieuw twee jaar later dook hij op in Kansas City en haalde quarterback Trent Green van de andere kant van de staat om van de Chiefs een aanvallend vrijwel niet te stuiten team te maken. Verdedigend bleven de Chiefs echter te wnkel en slechts in 2003 werden de playoffs gehaald. Tien overwinningen tegen zes nederlagen waren in de AFC ook dit seizoen net niet genoeg om Vermeils vijftien jaar durende carrière nog de playoffs in te dragen met de ploeg die in 1960 werd opgericht als de Dallas Texans.

De Houston Texans lijken ook afscheid van hun hoofdcoach te gaan nemen. In de eerste drie jaar dat het jongste team van de NFL bestond was een stijgende lijn waar te nemen met vier, vijf en zeven overwinningen. General manager Charley Casserly werd echter getrakteerd op de eerste draft pick voor volgend seizoen, een recht dat is gereserveerd voor het slechtst presterende team van het seizoen. Coach Dom Capers wist zijn ploeg slechts tweemaal naar een overwinning te leiden. Eerder al werd Capers door de Carolina Panthers ontslagen na hun vierde seizoen. De manier waarop hij echter in de eerste twee seizoenen daar de Panthers van een nieuw team tot een titelkandidaat omvormde bracht Casserly ertoe om hem als eerste hoofdcoach van de Texans aan te trekken.

Update 21:45
Mike Martz, Vermeils opvolger bij de St. Louis Rams, is door eigenares Georgia Frontiere ook de laan uitgestuurd. Met slechts zes overwinningen zetten de Rams de slechtste prestatie in zes jaar neer. Saillant detail is dat Martz elf van de zestien wedstrijden dit seizoen verstek moest laten gaan vanwege een hartwandinfectie, en assistent Joe Vitt nam tien weken lang alle taken van Martz over. In 2002 bereikten de Rams onder leiding van Martz voor de tweede keer in drie seizoenen de Superbowl, en werden in 2000, 2003 en 2004 de playoffs gehaald. Een opvallend talent waarover Martz bleek te beschikken was het vinden van uitstekende quarterbacks. Zo wierp voormalig Amsterdam Admiral Kurt Warner zich door blessures van derde keus tot meest waardevolle speler van het seizoen in 1999, toen Martz nog aanvalscoördinator was, en in 2001. In 2002 raakte Warner geblesseerd en verloor prompt zijn starterspositie aan de onbekende Marc Bulger.

Het vierde ontslag viel in New Orleans. De ontheemde ploeg maakte bekend dat coach Jim Haslett volgend seizoen niet met de Saints in het tegen die tijd gerepareerde Superdome zal terugkeren. Slechts drie overwinningen maakten de misère compleet voor het team dat thuiswedstrijden afwerkte in New York, San Antonio en Baton Rouge nadat het eigen stadion door orkaan Katrina zwaar beschadigd raakte. Ook geruchten dat eigenaar Tom Benson met burgemeester Phil Hardberger van San Antonio in gesprek was om de Saints permanent in het Alamodome te plaatsen deden de ploeg weinig goed. Haslett heeft de Saints sinds 2002 niet tot een positief saldo weten te leiden, ondanks dat hij in 2000 nog tot coach van het jaar werd uitgeroepen nadat de Saints voor het eerst in de 35-jarige historie een playoff-wedstrijd wisten te winnen. De titelverdedigende St. Louis Rams waren toen echter een brug te ver.

De Green Bay Packers hebben coach Mike Sherman de deur gewezen. Het slechtste seizoen in vijftien jaar was de aanleiding voor het oudste professionele footballteam ter wereld om zich van Sherman te ontdoen, ondanks de contractverlenging van twee jaar die afgelopen zomer getekend werd. Vier overwinningen en twaalf nederlagen steken schril af tegen de twee opeenvolgende divisietitels van de afgelopen twee seizoenen. Voorganger Mike Holmgren en de legendarische Vince Lombardi waren de enige twee coaches in de historie van de Packers die dat al eens wisten te doen. In de playoffs haalde Sherman echter slechts twee overwinningen terwijl zowel Holmgren als Lombardi titels wisten te pakken. Groot probleem dit seizoen was het vroege uitvallen van wide receiver Javon Walker en running backs Ahman Green en Najeh Davenport. Ook quarterback Brett Favre wist maar mondjesmaat het niveau te halen dat men in vijftien jaar van hem gewend is geraakt.

Friesinger schaatst niet voor Duits kampioenschap

De Duitse schaatsster Anni Friesinger heeft zich afgemeld voor de allroundkampioenschappen in haar land. Tijdens de training stak ze namelijk haar linkerschaats in haar rechteronderbeen. De ontstane wond is met de hulp van een paar hechtingen weer dichtgemaakt.

Vanwege deze blessure mag Friesinger ongeveer tien dagen niet schaatsen. Hierdoor is het voor haar dus niet mogelijk om aanstaande vrijdag in Erfurt te starten. Tevens is het nog onzeker of ze een week later, tijdens de Europese Kampioenschappen in Hamar, wel kan deelnemen.

Lottowinnaar loopt 14 miljoen euro mis

Aether had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Een onbekende lottowinnaar is zijn prijs van bijna 14 miljoen euro misgelopen. De prijs viel afgelopen juli op een lot dat in de buurt van Doncaster, in Noord-Engeland, gekocht was. De gelukkige winnaar kwam zijn prijs echter nooit ophalen.

Vandaag verstreek de ophaaltermijn van 180 dagen. Het geld, inclusief de rente van een half jaar, gaat nu naar goede doelen. De National Lottery heeft de Britse lottospelers verschillende keren opgeroepen hun lotnummers te controleren in de hoop de winnaar te vinden. Het betreft hier de hoogste niet opgehaalde prijs in de Britse lottogeschiedenis.

Betere optie Karthikeyan dan Williams

Narain Karthikeyan heeft nog een optie achter de hand naast de mogelijke testrol bij Williams. Details over deze extra optie zijn echter niet bekend gemaakt, maar op 15 januari zou de deal rond moeten zijn.

Nu Alexander Wurz heeft getekend bij Williams als eerste testrijder, zou Karthikeyan enkel nog als extra testcoureur aan de slag kunnen bij het Britse team, wat zou betekenen dat de Indiër niet in aamerking komt voor een racezitje, mocht één van de twee racecoureurs van Williams niet kunnen rijden.

Indiase bronnen melden echter dat Karthikeyan een extra aanbieding heeft liggen, die zo goed is dat hij er een testrol bij Williams voor opzij zou willen zetten. "Het vrijgeven van teveel informatie zou de kansen van Narain in gevaar brengen." aldus de anonieme bron. "Alles wat gezegd kan worden is dat de optie binnen de Formule 1 ligt." Op 15 januari zal er meer informatie bekend worden gemaakt.

Xbox 360 iPod Mod

Een Xbox 360 kan iPod muziek afspelen, als die muziek niet beveiligd is tenminste.

Website Engadget ging een stapje verder. Waarom niet meteen de Xbox 360 een beetje ombouwen door er een iPod docking station voor te bouwen? En dat ziet er dan zo uit:

Stil... mooi...

Wil je zelf ook heel graag de garantie van je console kwijtraken en in staat zijn je iPod direct aan te sluiten? Volg dan hier (deel 1) en hier (deel 2) de online cursus.

Van Velde kiest eieren voor zijn geld

Gerard van Velde zal toch meedoen aan de skate-off voor een olympisch ticket op de 500 meter.

Van Velde verklaarde aanvankelijk geen trek te hebben in een krachtmeting met Jacques de Koning, met wie hij samen op de vierde plaats eindigde op de 500 meter tijdens het NK afstanden. De routinier had daar principiële redenen voor: hij was immers genomineerd, in tegenstelling tot De Koning. De KNSB heeft nu toch een deelnamebevestiging van Van Velde, zodat de beslissingsronde voor 13 januari staat geprogrammeerd. ”Gerard was aanvankelijk enigszins teleurgesteld. Zoals wel vaker in dit soort gevallen komt het allemaal toch goed”, aldus Jan van Hout van de technische commissie.

De eerste skate-off vindt overigens komend weekeinde al plaats. Tijdens het NK sprint bekampen Marieke Wijsman en Frouke Oonk elkaar. De kans is echter klein dat de winnares afreist naar Turijn, want de vierde plek op de 500 meter wordt opgeofferd als meer dan tien Nederlandse vrouwen zich kwalificeren.

Het duel tussen Barbara de Loor en Paulien van Deutekom om een startbewijs voor de 1.000 meter kent op 13 januari zijn uitkomst. Pas twee weken later is de volledige schaatsequipe bekend. Dan schaatsen Rhian Ket en Simon Kuipers om een 1500 meter ticket. Die late datum is een tegemoetkoming aan Kuipers, die nog altijd kampt met een liesblessure. Daarom heeft hij zich inmiddels afgemeld voor het NK sprint, wat impliceert dat hij ook het WK aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Movie converter voor Xbox 360

Stel je hebt een hoop filmpjes gedownload die prima geschikt zijn om op je computer af te draaien, maar op de Xbox 360 worden al deze vreemde bestandsformaten niet herkend.

Niet getreurd, want de mensen van Videora hebben nu een gratis applicatie ontwikkeld om al je verschillende bestanden om te zetten naar een formaat die de Xbox 360 Media Setup kan doorgeven aan je Xbox 360.

Je kunt het programma hier downloaden.

Sega PAL releaselijst

Sega Europe heeft bekend gemaakt wanneer de nieuwe PAL games beschikbaar zijn.

- 3 februari 2006: Sega Classic Collection (PS2)
- Maart 2006: Super Monkey Ball Touch & Roll (NDS)
- Voorjaar 2006: Chromehounds (Xbox 360)
- Voorjaar 2006: Football Manager 2006 (Xbox 360, PSP)
- Zomer 2006: Phantasy Star Universe (PS2)
- 2006: Full Auto (Xbox 360)
- 2006: Sega Casino (NDS)
- 2006: Sonic Riders (Xbox, PS2, GC)

Leer je eigen game maken

Altijd al eens je eigen game willen maken? Dat kun je leren!

Een beetje kort dag, maar op vier of vijf januari in de Media Plaza te Utrecht (bij de Jaarbeurs) kun je naar een Masterclass Game Creation.

De masterclass wordt gegeven door Mark Overmars, ontwikkelaar van Game Maker en hoogleraar Informatica aan de Universiteit van Utrecht. Studenten van de Universiteit Utrecht presenteren de workshop. Tutorials van Game Maker worden verschaft tijdens de workshops.


Game Maker

De masterclass is bedoeld voor middelbare scholieren van 12-20 jaar en kost 35 euro. Als je bij het inschrijfformulier de code GoBtVunjeI krijg je 15% korting.

De cursus bestaat uit één dag. In een dag leer je in dynamische omgeving alles over het ontwikkelen van computer games. Je begint met een presentatie over de 'historie van computer games'. In deze presentatie leer je hoe computergames zijn ontstaan.

Daarna volgt een dynamisch interactieve workshop. Er worden allerlei game aspecten uitgelegd en deze ga je direct in de praktijk brengen door middel van oefeningen. Je hoort wat de criteria zijn voor een leuke en goede game. Bovendien denk je zelf na over het ontwerp jouw eigen game.

Na de lunch volgt er een hands-on practicum waarbij de nadruk ligt op het maken van een computergame. Hoe maak je een game in de praktijk? De dag wordt afgesloten met een presentatie over de huidige stand van zaken in computergame design.

Mocht je met een groep groter dan 5 personen willen komen neem dan contact op met Kim Leemreize van Media Plaza op 030-2914117

Nieuwe info en screens Splinter Cell: Essentials

Er is weer wat meer bekend geworden over de PSP-versie van Splinter Cell, SC: Essentials. Zo meldt Ubisoft dat de game geen remake is, het zal een volledig nieuwe game betreffen. Het spel zal ons wat meer vertellen over de beginperiode van Sam Fisher en zijn oorsprong. Bovendien zal het een deel van het verhaal van Splinter Cell: Double Agent, dat dit jaar uitkomt voor Xbox, PS2 en 360, verduidelijken. Buiten de normale metertjes die de stealth van Sam Fisher aangeven, is er nu ook een metertje dat aangeeft hoeveel lawaai de vijanden in jouw omgeving maken. Dit is ingebouwd zodat de speler even goed op de hoogte blijft van de omgeving, ook al is de geluidskwaliteit slechter. Schieten zal moeilijker worden als Sam Fisher gewond is. Richten zal dan minder precies gaan. De camera zal de speler volledig zelf moeten bedienen. Splinter Cell: Essentials zal ook via WiFi met meerdere spelers te spelen zijn. Op Gamefront verschenen ook nog een aantal screenshots.



Veel autoruiten vernield in Amsterdam

PolitieDe Amsterdamse politie maakt jacht op een groep Marokkaanse jongeren tussen de 16 en 20 jaar die afgelopen vrijdagnacht én in de nacht van Oud op Nieuw ongeveer 50 autoruiten aan diggelen hebben geslagen. De onrust ontstond vrijdagnacht in de omgeving van de Tolstraat (Diamantbuurt). De politie kwam er met honden aan te pas waarna de rust weerkeerde. AT5 meldt dat de rel begon met ruzie over vuurwerk.

In de Oudejaarsnacht sloegen de jongeren even verderop opnieuw toe in de buurt van de Tweede van der Helststraat (De Pijp). Volgens de politie betreft het waarschijnlijk dezelfde groep. Tot nu zijn nog geen arrestaties verricht, maar dat gaat volgens een politie-woordvoerder wel snel gebeuren. Men is namelijk in het bezit van camerabeelden.

AT5 melde vandaag dat er ook uit de Spaarndammerbuurt berichten over vernielde autoruiten waren binnengekomen. Bewoners reageerden geschrokken over de omvang van de schade: ''Het is echt een heel slecht begin van het nieuwe jaar'', aldus één van hen.

Doel van de hoofdstedelijke politie is om het baldadige gedrag zo snel mogelijk de kop in te drukken en de rust in de buurt te herstellen. De gewelddadigheden speelden zich zoals gezegd deels in de Diamantbuurt af. De politie heeft echter niet de indruk dat het om dezelfde groep gaat die eerder een stel die buurt uitjoegen. Het is daar momenteel juist heel rustig, aldus de woordvoerder.

Wurz definitief naar Williams

Na eerdere speculatie dit weekend, is het nu zeker dat Alexander Wurz derde rijder wordt bij Williams. Frank Williams heeft dat vandaag bekend gemaakt.

Wurz zal dienst gaan doen als eerste testcoureur en als backup voor Mark Webber en Nico Rosberg. Door het tekenen van Wurz wordt de kans dat Narain Karthikeyan testcoureur wordt bij Williams een stuk kleiner. Toch is er nog steeds een optie om de Indiaase coureur als tweede testrijder aan te nemen.

Spyker C8 bij Top Gear

Persoonlijk heb ik het niet op auto programma's, vooral niet op Nederlandse programma's die schijnbaar een strijd doen om het slechtste programma te maken over auto's. Maar gelukkig hebben de Engelsen wel smaak en zij hebben dan ook Top Gear, een auto programma dat niet standaard is.

In dit kleine filmpje (8 minuten) besteed Top Gear aan Hollands trots, namelijk de Spyker C8. Best de moeite waard om te kijken.

Eindstanden NFL seizoen 2005-2006

Alle reguliere wedstrijden zijn gespeeld en de teams die naar de play-offs gaan zijn bekend. Indianapolis en Chicago hebben een bye in de eerste ronde en zullen wat extra rust krijgen om zich voor te bereiden op hun wedstrijden.

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-New England1060.6253793385-35-37-53-15-1Lost 1
Miami970.5623183175-34-47-52-23-3Won 6
Buffalo5110.3122713674-41-75-70-42-4Lost 1
N.Y. Jets4120.2502403554-40-83-91-32-4Won 1
AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-Cincinnati1150.6884213505-36-27-54-05-1Lost 2
x-Pittsburgh1150.6883892585-36-27-54-04-2Won 4
Baltimore6100.3752652996-20-84-82-22-4Lost 1
Cleveland6100.3752323014-42-64-82-21-5Won 1
AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
*yz-Indianapolis1420.8754392477-17-111-13-16-0Won 1
x-Jacksonville1240.7503612696-26-29-33-14-2Won 3
Tennessee4120.2502994213-51-73-91-32-4Lost 3
Houston2140.1252604312-60-81-111-30-6Lost 2
AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
yz-Denver1330.8123952588-05-310-23-15-1Won 4
Kansas City1060.6254033257-13-59-31-34-2Won 2
San Diego970.5624183124-45-37-52-23-3Lost 2
Oakland4120.2502903832-62-62-102-20-6Lost 6

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-N.Y. Giants1150.6884223147-14-43-18-44-2Won 1
x-Washington1060.6253592936-24-40-410-25-1Won 5
Dallas970.5623253085-34-42-27-53-3Lost 1
Philadelphia6100.3753103884-42-63-13-90-6Lost 2
NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
yz-Chicago1150.6882602027-14-41-310-25-1Lost 1
Minnesota970.5623063446-23-51-38-45-1Won 1
Detroit5110.3122543453-52-62-23-91-5Lost 1
Green Bay4120.2502983443-51-70-44-81-5Won 1
NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-Tampa Bay1150.6883002746-25-32-29-35-1Won 2
x-Carolina1150.6883912595-36-23-18-44-2Won 1
Atlanta880.5003513414-44-43-15-72-4Lost 3
New Orleans3130.1882353981-72-62-21-111-5Lost 5
NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
*yz-Seattle1330.8124522718-05-33-110-26-0Lost 1
St. Louis6100.3753634293-53-53-13-91-5Won 1
Arizona5110.3123113873-52-61-34-83-3Lost 1
San Francisco4120.2502394283-51-71-33-92-4Won 2

x-Plaats in de play-offs
y-Divisie titel gewonnen
z-Bye in de eerste play-off ronde
*-Thuisvoordeel

Hackers weten Hexic HD te kraken

Over de hele wereld proberen hackers de beveiliging van de Xbox 360 te breken. Afgelopen weekend zijn enkele hackers weer een stapje verder gekomen. Ze hebben Hexic van een demodisc af weten te rippen en deze op een PC draaiende gekregen. Ook hebben ze Hexic zo aangepast dat ze achievements konden unlocken zonder daadwerkelijk te gamen. Er gaat zelfs een gerucht dat Microsoft hierom alle scores heeft gereset, niet vanwege een technisch mankement. Ook wisten de hackers een paar simpele flash-programma's draaiend te krijgen vanaf de harde schijf en hebben ze de demo van King Kong zo aangepast dat het onderstaande beeld getoond werd. Veel mensen denken dat het niet lang meer zal duren tot de Xbox 360 definitief is gekraakt en er modchips voor zullen verschijnen.



'Journaal altijd hand in hand met RVD'

TelevisieDe NOS zendt donderdag een documentaire uit waarin een beeld opdoemt van een NOS Journaal dat nauw verweven is met de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). In het kader van het 50-jarig bestaan van het NOS Journaal, kreeg documentairemaker Pieter Fleury de gelegenheid om de afgelopen twee jaar met zijn camera achter de schermen te kijken van het programma. Ook doorzocht hij meer dan vijftig uur archiefmateriaal en interviewde hij sleutelfiguren uit het verleden.

In de documentaire-film, getiteld 'Het Schitterende Scherm', is onder meer te zien hoe de directeur-generaal van de RVD, Gerard van der Wulp, wekelijks samen met premier Balkenende een bezoekje brengt aan de Haagse vestiging van het Journaal. Van der Wulp, vroeger nota bene hoofdredacteur van het Journaal, blijkt tijdens die bezoekjes geregeld achter de NOS-computers te gaan zitten om de uitzendrapporten te lezen. In die verslagen is te lezen wat de mening is van de Journaalmedewerkers over de nieuwsbulletins.

Zelfcensuur
In 'Het Schitterende Scherm' zeggen vroegere medewerkers dat NOS en RVD altijd al 'hand in hand' optrokken. In het prille begin was dat nodig om beelden te verkrijgen uit Indonesië, later om bijvoorbeeld verzekerd te zijn van een goede camerapositie bij bezoeken van de koningin. Fleury laat in de film zien dat wegens die innige band tussen koningshuis en RVD, het Journaal zich zelfcensuur oplegde. Zo besteedde het Journaal destijds geen aandacht aan de Greet Hofmans-affaire. Ook bij andere grote nieuwsgebeurtenissen liet het Journaal zich leiden door het politieke klimaat.

De documentairemaker zegt te hopen dat men na het zien van zijn documentaire zich gaan realiseren ''dat men via het Journaal vaak niet de rauwe feiten voorgeschoteld krijgt en zeker niet alle nuances en achtergronden. Ik wil zeggen: let op, er is meer aan de hand of er kan meer aan de hand zijn. Laat je niet in slaap sussen door de goede presentatie van het NOS Journaal''.

-
Uitzending van 'Het Schitterende Scherm' is op donderdag 5 januari, de dag dat het Journaal 50 jaar bestaat, via Nederland 1 (20.35-21.55 uur).

Dakar S3 Nador - Er Rachidia

Vandaag stond de eerste echte lange etappe van Dakar 2006 op het programma. Bij de motoren sloeg daarin Andy Caldecott zijn slag en bij de auto’s deed Jean-Louis Schlesser. Bij de vrachtwagens won zoals verwacht Vladimir Tchaguine.

Na de overtocht per boot van gisteren, stond de deelnemers vandaag een rit door Marokko te wachten. In totaal moesten de deelnemers 314 kilometer afleggen tussen Nador en Er Rachidia. Vooraf werd gedacht dat deze etappe met name ook veel van de navigeerkunsten van de deelnemers zou vragen.

De motoren
Ruben Faria mocht als winnaar van gisteren vandaag als eerste vertrekkken. Zoals verwacht kon hij zijn prestatie van gisteren niet herhalen. Hij finishte uiteindelijk in de 34ste tijd. Australiër Andy Caldecott deed het een stuk beter. Hij profiteerde optimaal van de voor hem gestarte rijders. Hij kon eerst van deelnemer naar deelnemer rijden en kon zich later aan een groep optrekken. Mede daardoor zette hij een tijd neer van 3 uur en 21 minuten, drie minuten sneller dan nummer twee Andy Grider.

Cyril Depsres pakte de leiding in het algemeen klassement door als derde te finishen. Hij moest erg wennen aan de snelheidsbeperkingen en hoopt het de komende dagen nog beter te doen: "Ik was voortdurend gespannen door de snelheidsbeperkingen in deze etappe. Je moest constant je snelheid aanpassen. Ik hoop dat ik dit als trainingsdag kan zien ."

De auto's
Tweevoudig Dakar-winnaar Jean-Louis Schlesser liet in zijn Ford V6 zien het rijden nog niet verleerd te zijn. In de Europese etappes had de Fransman veel tijd verloren, maar desondanks ging hij er vandaag vol voor. Hij pakt de etappewinst, met slechts 19 seconde voorsprong op Mitsubishi's Hiroshi Masuoka. Stephane Peterhansel deed wat nodig was voor zijn klassement. Hij werd vandaag derde en schuift daardoor op naar de zesde plaats in het algemeen klassement.

Nani Roma deed vandaag echter de beste zaken. Hij finishte als zesde, op één minuut 34 van de winnaar, maar pakt daardoor wel de leiding in het algemeen klassement. Daardoor is de Spanjaard zelf verrast: "Ik ben erg verrast dat ik aan de leiding ga. Ik probeerde gewoon de finish te halen zonder fouten te maken. Het was gevaarlijk om door te rijden in het stof, want soms reden er tien tot vijftien motoren samen."

De vrachtwagens
Bij de vrachtwagens was het opnieuw Vladimir Tchaguine die de etappewinst pakte. In het begin wist de Nederlander Hans Stacey de druk er bij Tchaguine op te houden, maar naarmate de etappe vorderde liep de Rus steeds meer uit. Uiteindelijk won Tchaguine met meer dan zeven minuten voorsprong op Miki Biasion. Hans Stacey behaalde een mooie derde plaats op negem minuut 37 van Tchaguine. In de komende dagen zal Stacey ongetwijfeld een gooi doen naar etappewinst, aangezien hij in de twee eerdere etappes al een zodanige achterstand heeft opgelopen dat hij voor het klassement niet meer meedoet.

Uitslagen derde etappe:
Motoren

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1A.CALDECOTT (AUS )KTM03:21:11 
2A.GRIDER (USA )KTM03:24:15  +00:03:04 
3C.DESPRES (FRA )KTM03:24:17  +00:03:06 
4C.DE GAVARDO (CHI )KTM03:24:38  +00:03:27 
19F.VERHOEVEN (NED )YAMAHA03:31:33  +00:10:22 

Auto's

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1J.SCHLESSER (FRA )SCHLES-FORD-RAID02:50:58 
2H.MASUOKA (JPN )MITSUBISHI02:51:17  +00:00:19 
3S.PETERHANSEL (FRA )MITSUBISHI02:51:35  +00:00:37 
4J.KLEINSCHMIDT (GER )VOLKSWAGEN02:51:54  +00:00:56 
32T.VAN DEIJNE (NED )MITSUBISHI03:24:56  +00:33:58 

Vrachtwagens:

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1V.CHAGIN (RUS )KAMAZ03:25:21 
2M.BIASION (ITA )IVECO03:32:27  +00:07:06 
3H.STACEY (NED )MAN03:34:58  +00:09:37 
4F.KABIROV (RUS )KAMAZ03:39:26  +00:14:05 
5K.LOPRAIS (CZE )TATRA03:43:01  +00:17:40

Klassementen na derde etappe:
Motoren:

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1C. DESPRESKTM06:03:12  
2M. COMAKTM06:04:28  +  00:01:16
3J. PELLICERKTM06:04:51  +  00:01:39
4A. CALDECOTTKTM06:06:53  +  00:03:41
17F. VERHOEVENYAMAHA06:17:56  +  00:14:44

Auto's

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1N. ROMAMITSUBISHI05:27:34  
2H. MASUOKAMITSUBISHI05:27:40  +  00:00:06
3B. SABYVOLKSWAGEN05:28:28  +  00:00:54
4C. SAINZVOLKSWAGEN05:28:30  +  00:00:56
37T. VAN DEIJNEMITSUBISHI06:30:29  +  01:02:55

Vrachtwagens

PlaatsNaamMerkTijdVerschil
1V. CHAGINKAMAZ06:38:21  
2M. BIASIONIVECO06:52:17  +  00:13:56
3A. DE AZEVEDOTATRA07:09:14  +  00:30:53
4K. LOPRAISTATRA07:16:40  +  00:38:19
11H. STACEYMAN07:57:42  +  01:19:21

Uitslagen Engeland Speelronde 21

De zegereeks van Liverpool is door Bolton Wanderers een halt toegeroepen. De ploeg van Rafael Benitez kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel en ziet Chelsea twee punten uitlopen.

Liverpool kon in het Reebok Stadium een 24 jaar oud clubrecord evenaren. The Reds faalden echter in hun poging voor de elfde maal achtereen te winnen. Bolton startte uitstekend en kwam na tien minuten al aan de leiding: Rahdi Jaidi strafte een kapitale blunder van Reina af. Het agressief spelende Bolton veroorzaakte de nodige frustraties bij Liverpool, dat niet echt in haar spel kwam. Verder dan afstandsschoten van Gerrard, Hamann en Traoré kwam de nummer drie niet.

Halverwege de tweede helft zorgde een strafschop van Gerrard voor de gelijkmaker. De international werd zelf gevloerd door de druistige O’Brien. Vlak hierna tekende Diouf tegen zijn oude club voor de 2-1, op aangeven van Davies. Acht minuten voor tijd zorgde de Spaanse Armada van Liverpool voor het verdiende punt. Alonso vond Luis Garcia, die knap binnenschoot.

Chelsea gaat wél door met winnen. Ook in de derby bij West Ham United trokken The Blues aan het langste eind: 1-3. Opnieuw was Arjen Robben in bloedvorm. Vooral zijn wisselwerking met Del Horno zorgde voor veel gevaar. Het was nota bene voormalige Hammer Frank Lampard die Chelsea na 25 minuten op voorsprong schoot. Benayoun was schuldig aan de treffer door een ingooi zeer matig te verwerken. West Ham liet nauwelijks wat zien in het eerste bedrijf, op een grote kans van Etherington na. Diens inzet werd door Del Horno van de lijn gehaald.

Zelfs de meest optimistische West Ham-fans zouden geen rekening hebben gehouden met een vroege 1-1 na de pauze. Toch was precies dat wat gebeurde: Marlon Harewood was de gevierde man. Een tactische ingreep deed Chelsea weer aan de goede kant van de score belanden. Mourinho bracht Crespo in voor Duff en de Argentijn anticipeerde goed op een steekpass van Robben. Crespo kreeg hierna zeker twee mogelijkheden voor 1-3, maar hij liet het aan Didier Drogba om de eindstand te bepalen.

Niet alleen Arjen Robben speelde een hoofdrol vanmiddag: ook de andere Nederlanders lieten zich gelden. Twee kopdoelpunten van Collins John brachten Fulham een vitale overwinning op Sunderland: 2-1. Fulham kwam eerst op achterstand tegen het lelijke eendje, maar mede dankzij een rode kaart van Caldwell en de trefzekere Nederlander kon Sunderland een zestiende nederlaag niet voorkomen.

Ook Mario Melchiot was trefzeker. De voormalige Ajacied scoorde uit een afgeslagen corner de 2-0 voor Birmingham City tegen Wigan Athletic. Door de zege heeft Birmingham weer zicht op handhaving. Jimmy Floyd Hasselbaink was bijna de matchwinnaar bij Newcastle United – Middlesbrough, maar Clark redde vlak voor tijd een punt voor de thuisclub: 2-2.

Manchester United en Arsenal kwamen vandaag nog niet in actie. Morgen vindt hun onderlinge confrontatie plaats. Plaats van handeling is Highbury, dat dit seizoen een bijna onneembaar bastion is. Alleen Chelsea kon dit seizoen winnen in de oude voetbaltempel.

Uitslagen 21e speeldag:
Birmingham City – Wigan Athletic 2-0
Bolton Wanderers – Liverpool 2-2
Everton – Charlton Athletic 3-1
Fulham – Sunderland 2-1
Newcastle United – Middlesbrough 2-2
West Bromwich Albion – Aston Villa 1-2
West Ham United – Chelsea 1-3
Blackburn Rovers – Portsmouth - later
Arsenal – Manchester United – morgen
Manchester City – Tottenham Hotspur - woensdag

Stand na 21 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea215846 - 10
2Manchester United204440 - 17
3Liverpool194128 - 11
4Tottenham Hotspur203729 - 18
5Wigan Athletic213425 - 26
6Arsenal193327 - 15
7Bolton Wanderers203225 - 20
8Manchester City202827 - 22
9Blackburn Rovers192724 - 24
10West Ham United212627 - 30
11Newcastle United202620 - 23
12Charlton Athletic192524 - 30
13Aston Villa212525 - 30
14Fulham212325 -30
15Everton212322 - 32
16Middlesbrough202225 - 30
17West Bromwich Albion211920 - 31
18Portsmouth201715 - 31
19Birmingham City201615 - 29
20Sunderland20615 - 38


Topscorers:
Ruud van Nistelrooij – Manchester United – 15
Frank Lampard – Chelsea – 13

Uitslagen NFL speelweek 17

Het reguliere seizoen zit erop en dat zal natuurlijk voor een aantal verschuivingen zorgen. Indianapolis wist uiteindelijk de meeste wedstrijden te winnen met veertien gewonnen wedstrijden, ze worden gevolgd door Denver en Seattle met ieder dertien gewonnen wedstrijden.

Zaterdag 31 december 2005
Final1234T
Denver (13-3-0) «0142723
San Diego (9-7-0) 07007
Final1234T
NY Giants (11-5-0) «7137330
Oakland (4-12-0) 777021
zondag 1 januari 2006
Final1234T
Cincinnati (11-5-0) 30003
Kansas City (10-6-0) «31710737
Final1234T
Arizona (5-11-0) 037313
Indianapolis (14-2-0) «737017
Final1234T
Seattle (13-3-0) 077317
Green Bay (4-12-0) «677323
Final1234T
Baltimore (6-10-0) 0133016
Cleveland (6-10-0) «0614020
Final1234T
Carolina (11-5-0) «141310744
Atlanta (8-8-0) 300811
Final1234T
New Orleans (3-13-0) 0100313
Tampa Bay (11-5-0) «71001027
Final1234T
Detroit (5-11-0) 1407021
Pittsburgh (11-5-0) «14714035
Final1234T
Buffalo (5-11-0) 31010326
NY Jets (4-12-0) «31431030
Final1234T
Miami (9-7-0) «7651028
New England (10-6-0) 7331326
Final OT1234OTT
Houston (2-14-0) 10070017
San Francisco (4-12-0) «07100320
Final1234T
Tennessee (4-12-0) 0001313
Jacksonville (12-4-0) «171013040
Final1234T
Washington (10-6-0) «7371431
Philadelphia (6-10-0) 1073020
Final1234T
Chicago (11-5-0) 300710
Minnesota (9-7-0) «01771034
Final1234T
St. Louis (6-10-0) «01001020
Dallas (9-7-0) 730010

'Genverbrander' Woord van het Jaar

Icoon Sitenews - WeblogHet woord 'genverbrander' is bij de verkiezing van 'Het Woord van het Jaar 2005' tot winnaar uitgeroepen. Het eigenlijk door Robbert van den Broeke 'uitgevonden' woord, werd aangemeld door de FOK!weblog en de redactie van het 'Het Woord van het Jaar 2005' feliciteert op haar site FOK.nl met een fraai staaltje internetdemocratie.

Het woord 'genverbrander' kwam naar voren in het programma 'Er is zoveel meer', waarin Robbert Van den Broeke met Irene Moors op bezoek ging bij Corrie, wier man zelfmoord had gepleegd. Van den Broeke gaf aan het einde van de uitzending zeer gedetailleerde informatie over een vorig leven van Corrie. In haar vorig leven zou de man van Corrie 'genverbrander' zijn geweest. Op de website waar Van den Broeke waarschijnlijk zijn informatie vandaan had, was echter een spelfout gemaakt. Het beroep van de genoemde man was eigenlijk 'geneverbrander'.

De FOK!weblog heeft een prijs gewonnen met de verkiezing en mensen die gestemd hebben op het woord kunnen nog reageren op dit blogje om in aanmerking te komen voor de prijs. We vertrouwen op jullie eerlijkheid.

[upd] We hebben gewonnen!!!

We hebben er inmiddels al een paar keer aandacht aan besteed, maar het blijft toch wel geinig die verkiezing van het woord van het jaar.

Vorig weekend was er al een blogje van Silmarwen met een oproep om te stemmen op het woord 'kankerkachel' en gisteren spuwde Danny nog even zijn gal over het feit dat 'kankerkachel' uit de lijst was verwijderd.

Inmiddels waren er weer twee woorden aan de lijst toegevoegd: 'stervende-hoeren-kankerkachel' en 'kuthoer', maar helaas zijn deze ook weer verwijderd door de waardeloze redactie...

Goed, kennelijk zijn deze woorden te grof voor de dames en heren van de 'Woord van het Jaar'-site. We bedenken dus maar iets anders dat wel door de beugel kan want 'Bandstemmen' op 1 is natuurlijk ook maar matig. Zojuist dus toegevoegd het woord: 'genverbrander', ontdekt door onze meesteroplichter Robbert van den Broeke. Laten we eens zien of dit woord dan wel akkoord wordt bevonden.

We hebben gewonnen met 'genverbrander'!

UPDATE: De redactie van het 'Het Woord van het Jaar 2005' feliciteert op haar site FOK.nl met een fraai staaltje internetdemocratie.

Aan het woord van het jaar is een prijs verbonden dus stem allemaal nog even en reageer in dit blogje. Wanneer we inderdaad winnen dan wordt de prijs verloot onder mensen die gereageerd hebben op dit blogje.

(FOK! Crew uitgezonderd)

Nederlandse spitsen in top Gouden Schoen

Ruud van Nistelrooy, Dirk Kuijt en Klaas-Jan Huntelaar zijn gestegen op de lijst van de ESM Gouden Schoen. De laatste weken zijn deze drie spelers goed op dreef in de diverse competities.

Dankzij de doelpunten die Van Nistelrooy maakte in de wedstrijden tegen West Bromwich Albion en Birmingham City staat hij nu op de vijfde plaats in de lijst met vijftien doelpunten. Hiermee is hij ook meteen topscorer van de Engelse competitie.

Ook Huntelaar en Kuijt scoorden er op los. De aanvaller van SC Heerenveen wist in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk twee keer het net te vinden, in het duel tegen Ajax scoorde hij eenmaal. Net als Van Nistelrooy is ook Huntelaar topscorer met zeventien goals. Dankzij drie doelpunten tegen Willem II steeg Kuijt naar de twintigste plaats op de Europese topscorerslijst.

Veel aanvallers kwamen de afgelopen weken niet in actie. De clubs van Samuel Eto'o, Miroslav Klose, Luca Toni en David Trezeguet hebben op dit moment winterstop, dus daar wordt nog niet gevoetbald. Voor de topscorer van dit moment, Tarmo Neemelo, zit het seizoen er al op. Hij zal dus geen goals meer toe kunnen voegen aan zijn totaal.

De top 10 van de EMS Gouden Schoen per 1 januari

NaamClubGoalsXPunten
1.Tarmo Neemelo *FC TVMK (Est) 41 1 41
2.Samuel Eto'o Barcelona (Spa) 17 2 34
3.Miroslav KloseWerder Bremen (Dui)16232
 Luca Toni Fiorentina (Ita) 16 2 32
5.Ruud van NistelrooyMan. United (Eng) 15 2 30
David Trezeguet Juventus (Ita) 15230
7.Mantas Savenas * Ekranas (Lit) 27 1 27
8.Halil Altintop Kaiserslautern (Dui) 13 226
9. Maksim Gruznov * JK Trans Narva (Est) 26 1 26
10.Klaas Jan Huntelaar SC Heerenveen (Ned) 17 1,5 25,5

* = Competitie in dat land is afgelopen

Churchill wilde Hitler op elektrische stoel laten executeren

ChurchillDe premier van het Verenigd Koninkrijk gedurende de Tweede Wereldoorlog, Winston Churchill, wilde indertijd zijn grote gehate tegenstander Adolf Hitler zonder proces op de elektrische stoel zetten. Dat blijkt uit aantekeningen uit 1942 van beraadslagingen van het toenmalige Britse oorlogskabinet, die gisteren in Londen voor het eerst werden geopenbaard. Zo'n stoel zou speciaal uit de VS moeten worden overgevlogen, omdat Groot-Brittannië hierover niet beschikte.

De in 2002 tot 'grootste Brit aller tijden' gekozen Churchill wilde naast Hitler ook enkele hoge nazi-functionarissen zonder enige vorm van rechtspraak laten executeren. De toenmalige Britse premier werd van zijn voornemens afgebracht door medeleden van het War Cabinet.

In de lente van 1945, toen de zege op nazi-Duitsland nog maar een kwestie van tijd was, uitte Churchill de vrees dat een proces tegen Hitler en diens nauwste medewerkers ''een farce'' kon worden. Nadat echter bleek dat zowel de VS als de Sovjetunie voorstanders waren van processen volgens het boekje, bond Churchill in. Wat volgde waren de beroemde Nürnberg-processen, waar Hitler en enkele andere hoge nazi-bonzen overigens aan ontsnapten door zelfmoord te plegen.

Wijzigingen in de FP-crew (december)

Icoon Sitenews - FrontpageHet is weer het begin van de maand en zoals jullie van ons gewend zijn, geven we dan altijd een overzicht van de crewwijzigingen van de maand daarvoor. Hieronder de crewwijzigingen van december:

Columnist Tha_BlonT gaat ons na 3,5 jaar en bijna 100 columns verlaten. Bas, heel erg bedankt! Daarnaast heeft Lupa_Solitaria aangegeven haar reviewwerkzaamheden af te gaan bouwen. Zij zal wel moderator blijven op het forum.

_moder8or_ is weer teruggekeerd als FP-moderator en parttime nieuwsposter. Welkom terug!

Stalin Subway speelbare demo

Buka heeft een speelbare demo van Stalin Subway vrijgegeven. In de demo is 1 level uit het spel te spelen.

Stalin Subway is een FPS die zich afspeelt in het Rusland van 1952 op ondergrondse locaties zoals een geheime militaire metro, de ondergrondse stad Ramenki, de universiteit van Moskou en Stalins bunker.

De minimale systeemeisen zijn een Intel P4 op 2GHZ of Athlon 2000+, 256MB RAM en een DirectX 9 videokaart met 64MB RAM.

De optimale systeemeisen die waarschijnlijk wat realistischer zijn, zijn een P4 op 3GHZ of Athlon XP/64 3000+, 1GB RAM en een DirectX 9 videokaart met 128MB RAM.

De demo is onder andere te downloaden van de volgende mirrors:


Worthplaying
3DGamers
Frogster Interactive

Zoek in alle platen uit de top 40

Hoe je het ook bekijkt, de hitlijst der hitlijsten blijft de Nederlandse Top 40. Ook Jeff haalde iedere week trouw het Top 40-blaadje en speurde naar de dalers, stijgers, zakkers en de platen die 'stationair' noteerden.

De site Walravens.info is sinds enkele jaren als muziekfeitenliefhebber niet uit mijn bookmarks weg te denken. Na drie jaar heeft de webmaster besloten een restyling door te voeren.
Op de site kun je zoeken naar alle platen die sinds 1965 in de Nederlandse Top 40 hebben gestaan: hoe veel weken stond een bepaalde plaat in de lijst, wat was de top 40 van week 23 in 1976, wat was de hoogste notering van een artiest, hoe deden andere platen van dezelfde artiest het, hoe was was de top 100 van 1987, noem het maar op. Een soort hitdossier online dus, maar de webmaster laat op de site uitdrukkelijk weten dat de site niets met het hitdossier te maken heeft. Oordeel zelf.

* Wil je vervolgens weten wat het verhaal achter de desbetreffende plaat is, dan kun je je nog uitleven op songfacts.com.

Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus scans en mp details

In het Japanse blad Shonen Jump zijn wat meer details naar buiten gebracht van Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus, dat op 26 januari in Japan uit moet komen op de PS2.



Spelers die het spel online willen spelen zullen een abonnement moeten nemen bij PlayOnline voor 798 yen, wat ongeveer 6 euro is. Elk extra character dat aangemaakt wordt kost nog eens 105 yen extra, wat neerkomt op een kleine euro per character waar je mee wil spelen.



In multiplayer zal je solo, of samen met anderen missies uit kunnen voeren. Sommige missies zullen plaats vinden in de ondergrondse wereld Deep Ground.

Op de scans uit het blad zien we verder een nieuw personage: Weiss, de chief van de soldaten van Deep Ground.

Nintendo Floor Vision

Nintendo is in Japan een patent rijker met de naam "Nintendo Floor Vision".

Wat het bedrijf hier precies mee bedoelt is nog niet helemaal duidelijk al heeft men op het internet wel een idee: op de E3 van 2005 toonde Nintendo al een display van een vijver waar men interactief over heen kon lopen gemaakt door de firma Reactrix.

Of het patent hier echt iets mee te maken heeft is onbekend. Wie weet een extra optie voor de Nintendo Revolution?

Unreal Tournament 2007 géén launchgame voor PS3

Onlangs kon je hier nog een gerucht lezen waarin het tijdschrift PSM claimde dat Unreal Tournament 2007 een launchgame voor de PlayStation 3 zou worden. Een medewerker van Epic ontkracht dit gerucht echter op de fora van Atari.
"[...]
"PC first. We're not scheduled to be a ps3 launch title, not certain where those news sites are getting that from. There will be a pre-release demo (on the PC at least)."
[...]"


Duidelijke taal dus.



Van der Vaart de op een-na-beste

Rafael van der Vaart is volgens het Duitse sportblad Kicker de op een-na-beste speler van de eerste seizoenshelft. De Nederlander eindigde als tweede op de lijst achter Miroslav Klose, de spits van Werder Bremen.

Aan alle 249 spelers van de Bundesliga werd de vraag gesteld wie zij de beste speler van de competitie vonden. 38.8 % van de ondervraagden gingen voor Klose, Van der Vaart kreeg 22.5 % van de stemmen. Op de derde plek staat Tim Borowski, ploeggenoot van Klose, met 13 % . Robert Enke, spelend bij Hannover 96, werd gezien als beste keeper. Opmerkelijk is dat zowel Klose als Van der Vaart op het moment aan het revalideren is vanwege een enkeloperatie.

Tom Cruise meest irritante filmster

Tom CruiseDe 43-jarige acteur Tom Cruise is door het Britse filmblad Empire magazine verkozen tot meest irritante filmster aller tijden. Hij schijnt zijn geloofwaardigheid verloren te hebben toen hij waanzinnige liefdeskreten ten aanzien van zijn 27-jarige zwangere verloofde Katie Holmes uitkraamde in een talkshow op de Amerikaanse televisie. Cruise versloeg de actrices Jennifer Lopez en Julia Roberts in de strijd om de discutabele titel. Ook liet de hoofdrolspeler uit The War Of The Worlds Jim Carrey achter zich eindigen.

Opmerkelijk genoeg verkozen de tienduizend ondervraagden Cruise eveneens als beste mannelijke filmster. Hij liet hiermee bekende acteurs als Robert De Niro en Al Pacino achter zich. Kate Winslet is verkozen als beste actrice, en Steven Spielberg als beste regisseur.


Tom Cruise springt op de bank terwijl hij zijn liefde betuigt aan Katie Holmes

SP denkt hoger op

De politieke partij SP is de laatste tijd bezig zich 'anders' te positioneren binnen de politiek. Zo kwam SP-voorman Jan Marijnissen onlangs in opstand, omdat bleek dat Wouter Bos niet wilde regeren met de SP maar liever met de CDA. Dit was tegen het zere been van Marijnissen die grote plannen heeft met de SP. Volgens Marijnissen zakt het kabinet PvdA en CDA in elkaar zonder de SP.

Yeah right, het CDA en de PvdA hebben een groot draagvlak in Nederland. Het zou kunnen inzakken door ruzies, maar de ultra-gelovige CDA en de alles goedpratende partij PvdA met model Wouter Bos voorop zullen het hier niet op aan laten komen. Laat dan wel Wouter premier worden, die straalt het tenminste nog wat uit. Maar in de politiek is alles mogelijk, dus zeg nooit nooit.

Terug naar de SP. Jan heeft een toekomstbeeld voor ogen, en een creatief iemand heeft daarvan een filmpje gemaakt wat blijkbaar niet teveel mocht kosten. In het filmpje is een wandelende 'kegel' te zien die omgebouwd is tot Jan Marijnissen. De SP-voorman laat in het filmpje een tomaat groeien tot iets groots, wat dan de partij zou moeten voorstellen. Eerlijk is eerlijk: in de politieke barometer van Nova staat SP constant op zes zetels winst in vergelijking met de vorige verkiezingen. Maar of ze daarmee in de regering kunnen komen is nog maar de vraag.

Met dank aan Tha_BlonT voor de submit.

Terugblik 2005: Oktober

Oktober

Atletiek

De Nederlandse Lornah Kiplagat verovert zilver op het wereldkampioenschap halve marathon in het Canadese Edmonton. De van oorsprong Keniaanse atlete moet alleen de Roemeense Tomescu voor laten gaan. Bij de mannen gaat de wereldtitel naar de Tanzaniaan Fabiano Joseph.
Haile Gebrselassie wint de marathon van Amsterdam. De 32-jarige Ethiopiër lijkt lange tijd af te koersen op een nieuw wereldrecord, maar strandt uiteindelijk in de laatste kilometers. Wel is zijn tijd van 2.06.20 goed voor een nieuwe parcoursrecord.

Autosport
In de A1 GP was het in oktober team Frankrijk dat zowel de sprint- als de hoofdrace won tijdens zowel de race in Duitsland als in Portugal. In Duitsland finisht Nederland in de hoofdrace als zevende en valt uit in de sprintrace. Verstappen eindigt op Estoril in de sprintrace als vierde en valt in de hoofdrace uit.
In de WRC wordt Sébastien Loeb voor het tweede jaar achtereen wereldkampioen. In de Rally van Japan eindigt Loeb als tweede achter winnaar Marcus Grönholm, en met nog drie wedstrijden te gaan kan hij niet meer worden ingehaald.

Schaatsen:

Gunda Niemann zet op 39-jarige leeftijd een punt achter haar indrukwekkende carrière. De Duitse werd acht keer wereldkampioen allround en veroverde acht keer de Europese titel in die discipline.Verder reed Niemann 19 wereldrecords en werd ze elf keer wereldkampioen op een afstand. Ze won 98 wereldbekerwedstrijden en bovendien drie gouden olympische medailles.
Op de valreep van oktober rijdt de Canadese schaatster Cindy Klassen een nieuw wereldrecord op de 1500 meter. Ze verbetert de oude toptijd, die ook al op haar naam stond, met één tiende naar 1.53,77.


Voetbal
Nederland kwalificeert zich voor de achtste maal voor het wereldkampioenschap voetbal. Doordat Tsjechië dankzij treffers van Van der Vaart en Opdam met 0-2 wordt verslagen, komt het ticket voor Duitsland niet meer in gevaar.
In de strijd om de UEFA Cup speelt SC Heerenveen zijn eerste poulewedstrijd met 0-0 gelijk tegen Dinamo Boekarest. Naast Dinamo moeten de Friezen het in Poule F ook opnemen tegen Levski Sofia, CSKA Moskou en Olympique Marseille. AZ, dat pas in november aan de slag moet, wordt in poule D ingedeeld met Middlesbrough, FC Dnipro, het Zwitserse Grasshoppers en Litex Lovech uit Bulgarije.
In de Champions League speelt PSV met 0-0 gelijk tegen het Italiaanse AC Milan. Ajax verslaat in de eigen Amsterdam ArenA FC Thun met 2-0. Man Of The Match is Anastasiou, die beide doelpunten voor zijn rekening neemt.
Het nieuwe stadion van AZ gaat het DSB Stadion heetten, ondanks protesten van de supporters van de Alkmaarse club die liever een verwijzing naar het verleden in de naam van het nieuwe stadion willen hebben.

Wielrennen

De Italiaan Danilo Di Luca is de eerste winnaar van de UCI Pro-Tour. Zijn vierde plaats in de Ronde van Zürich, met nog een wedstrijd te gaan, is voldoende voor de winst in het eindklassement. De Italiaan was vooral in de maand april op dreef, met zeges in de Ronde van Baskenland, Waalse Pijl en Amstel Gold Race. Tom Boonen eindigt verdienstelijk als tweede. De Belg won onder andere het wereldkampioenschap, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Beste Nederlander is Michael Boogerd. De Hagenaar is als zestiende geëindigd. Zowel de Ronde van Zürich als de de Ronde van Lombardije, de laatste ProTour wedstrijden van het seizoen, werden gewonnen door de Italiaan Paolo Bettini.

Diversen:
De 47-jarige Bernard Schnieders overlijdt na een slopende ziekte. In de jaren '80 was hij samen met Egbert Streuer actief in de motorsport. Schnieders was bakkenist, Streuer de coureur. Samen wonnen zij drie wereldtitels en zes Nederlandse titels. Ook wonnen zij nog vijftien Grand Prix. Eén van die overwinningen was de TT van Assen in 1987.
De honkballers van Neptunus veroveren voor de elfde maal in de historie en de zevende maal achtereen de Nederlandse titel. In de play-off serie zijn ze met 3-1 te sterk voor HCAW.
Michaëlla Krajicek wint begin oktober voor het eerst in haar carrière een WTA-toernooi. De pas 16-jarige Nederlandse verslaat in de finale van het toernooi van Tasjkent de Oezbeekse Akgoel Ammanmoeradova met de setstanden 6-0, 4-6 en 6-3.

SBS test extra kort reclameblok

Icoon Televisie SBS Broadcasting (SBS6, Net5 en Veronica) is begonnen met het testen van een nieuw reclameregime. Gisteravond werden de kijkers van de SBS6-serie Rome geconfronteerd met de 'Power break'. Een twee minuten durend reclameblok, waarvan de lengte vooraf ook wordt aangekondigd.

"Kort reclameblok, binnen twee minuten weer terug", zo verscheen het zondagavond in beeld. Een woordvoerster lichtte het beleid verder toe. "Adverteerders hebben ons duidelijk gemaakt dat ze meer zichtbaarheid willen. In een blok van twee minuten is plaats voor ongeveer vier spotjes en daarbinnen vallen ze natuurlijk meer op dan in een groot blok." Het is ook mogelijk voor een bedrijf om een heel blok van twee minuten te claimen.

SBS gaat de hele maand januari proef draaien met de power break. Of het nieuwe systeem aanslaat, is afwachten. De kans bestaat dat mensen wegzappen, omdat ze precies weten hoe lang een reclameblok duurt.

Terugblik 2005: September

September

Autosport

Op 25 september gaat op het Engelse circuit Brands Hatch de A1GP-serie van start. Binnen een mum van tijd groeit de nieuwe raceklasse uit tot een der populairste autosporten. Brazilië kent een uitstekend openingsweekend en wint beide races. Nederland, met Jos Verstappen in de auto, eindigt tot tweemaal toe in de middenmoot. In de GP2 series verzekert Nico Rosberg zich van het kampioenschap. Dankzij zijn overwinning op het circuit van Bahrein kan hij niet meer worden ingehaald door rivaal Heikki Kovalainen.


Tennis

Roger Federer prolongeert zijn titel op de US Open. De Zwitser verslaat in een boeiende finale de onverslijtbare Andre Agassi in vier sets. Breekpunt is de tiebreak van de derde set, waarin the The Fed Express een masterclass tennis weggeeft en met 7-1 wint. Het mannentoernooi moet het al vroeg doen zonder Rafael Nadal en Andy Roddick. Smaakmakers op Flushing Meadows zijn de lokale helden Robby Ginepri en James Blake.
Bij de vrouwen gaat de eindwinst naar Kim Clijsters, die pas haar eerste Grand Slam wint. In de finale heeft de Vlaamse geen kind aan Mary Pierce. Clijsters rekent eerder onder andere af met Venus Williams en Maria Sharapova. Beide keren gebeurt dat na een thriller.

Voetbal

Het Nederlands elftal doet uitstekende zaken in de WK kwalificatiereeks. Oranje verslaat zowel Armenië (0-1) als Andorra (4-0), maar belangrijker nog: het ziet Tsjechië met 2-0 verliezen bij Roemenië. Marco van Basten baart andermaal opzien met zijn selectiebeleid door Mark van Bommel thuis te laten. In de andere poules naderen Servië en Montenegro, Italië en Portugal de mondiale. Frankrijk lijkt weer op de weg terug dankzij de rentree van Zidane, Thuram en Makelele en verslaat Ierland met 0-1.
De Champions League gaat van start met bemoedigende resultaten voor de Nederlandse deelnemers. PSV wint in eigen huis van Schalke 04, terwijl Ajax een nuttig punt pakt bij Sparta Praag. Later in de maand zal PSV met 3-0 verliezen van Fenerbahçe en moet Ajax in Arsenal zijn meerdere erkennen.
Feyenoord en Willem II overleven de eerste ronde van de UEFA Cup niet. Feyenoord verliest van Rapid Boekarest en Willem II is kansloos tegen AS Monaco. AZ balanceert lange tijd langs de afgrond en voorkomt pas in de laatste tien minuten de uitschakeling tegen het Russische Samara. SC Heerenveen tenslotte walst in het Abe Lenstra stadion over Baník Ostrava heen en verzekert zich daarmee van deelname aan de poulefase.
In de competitie zijn het AZ en Feyenoord die de lakens uitdelen. Vooral AZ maakt indruk met een 4-2 overwinning op Ajax, dat ook al punten morst tegen ADO Den Haag (2-2). PSV lijkt nog wat zoekende en verliest met 1-0 bij FC Groningen. Onrust is er in Kerkrade en Tilburg wegens de matige prestaties van Roda JC en Willem II.

Wielrennen

Roberto Heras schrijft op 18 september geschiedenis door als eerste coureur viermaal de Ronde van Spanje te winnen. De Bask uit Béjar heeft in het klassement ruim vier minuten voorsprong op Denis Menchov, maar de eindoverwinning komt toch moeizaam tot stand. De Rus van Rabobank moet pas in de laatste bergrit (naar Valgrande Pajares) het hoofd buigen, na een tactisch steekspel van Liberty Seguros. Menchov zal nog wel tweede worden, vóór Carlos Sastre. Koos Moerenhout valt op met een veertiende stek.
Op 8 november haalt Heras op een andere manier de geschiedenisboeken: de frêle Bask wordt betrapt op het gebruik van Epo. Drie weken later blijkt ook het B-staal positief. Daarmee is de eindzege van de Vuelta voor Denis zonder ploeg, de bijnaam van Menchov in Spanje wegens de onzichtbaarheid van zijn teamgenoten.
In Spanje wordt tevens de strijd om de wereldtitel beslecht. Tom Boonen wint een sprint met een grote groep in Madrid. Alessandro Petacchi zit niet van voor en kan zijn favorietenrol niet inlossen. Alejandro Valverde en Anthony Geslin flankeren Boonen op het podium. In de finale lijkt even Nederlands succes aan de horizon te gloren, maar een sextet leiders met Moerenhout en Boogerd wordt vlak voor de finish tot de orde geroepen.
In de Ronde van Polen steken de talenten van Rabobank hun neus weer eens aan het venster. Weening en Dekker winnen beiden een rit, terwijl ze ook nog eens op het podium eindigen. De eindzege is echter voor de Luxemburger Kim Kirchen.

Honkbal

Van 2 tot en met 17 september vindt in ons land het WK honkbal plaats. De wedstrijden worden afgewerkt in Rotterdam, Haarlem, Almere, Eindhoven en Amsterdam. Nederland moet een aantal protagonisten missen (zoals Maduro), vanwege verplichtingen in de Amerikaanse competitie. Oranje wordt knap tweede in een poule met Cuba, Canada, Zuid-Korea, Panama, Brazilië, Zweden en Zuid-Afrika. De equipe van Robert Eenhoorn haalt een aantal keren flink uit. Zelfs het sterke Zuid-Korea wordt betrekkelijk eenvoudig verslagen: 6-2. Alleen van Cuba wordt met 1-3 verloren.

In de kwartfinales stuit Nederland op Puerto Rico. De Midden-Amerikanen hebben geen schijn van kans tegen een zeer sterk Oranje. Het wordt 10-0 en pitcher Diegomar Markwell is de held van de natie. Meer dan een halve finaleplaats zit er echter niet in, want Zuid-Korea is met 7-0 te sterk in de ronde van de laatste vier. De Nederlandse slagmannen hadden totaal geen greep op de Zuid-Koreaanse pitcher. In de strijd om het brons delft Oranje het onderspit tegen Panama (6-7). Cuba verovert weinig verrassend de wereldtitel. In een eenzijdige finale wordt het 3-0 tegen Zuid-Korea. Het is al de 25e eindzege op een WK voor Cuba en de negende in successie.

Diversen

De Nederlandse volleybalheren beleven een zeldzaam slecht EK. Het team van Harry Brokking eindigt als laatste in zijn poule en verliest al z'n vijf duels. De dames doen het beter op het EK en worden vijfde. In ieder geval goed genoeg voor plaatsing voor de volgende Europese titelstrijd.

Jongen krijgt stuk vlees in plaats van iPod

edcetera had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon OpmerkelijkDe 14-jarige zoon van Rachel Cambra uit Hawaï werd naar verrast toen hij zijn kerstcadeau openmaakte. De moeder had speciaal gespaard voor wat de jongen het liefste voor Kerst wilde hebben: een Apple iPod Video. Toen haar zoon de doos opende bleek de muziekspeler vervangen door een stuk vreemd vlees.

De moeder vertelt dat de doos van de iPod er ongeopend uitzag en het er niet op leek dat er mee was geknoeid, nadat zij hem voor 300 dollar had gekocht bij een Wal-Mart supermarkt in Honolulu. "De inhoud van de doos leek op een voorverpakt stuk vis of vlees, en zeker niet een mp3-speler", aldus de moeder.

Een woordvoerder van Wal-Mart kan bevestigen dat de verpakking ongeopend leek en heeft de klacht doorgestuurd naar Apple. De woordvoerder voegt toe dat Cambra een nieuwe iPod krijgt zodra de eerstvolgende zending arriveert bij Wal-Mart. Apple was niet bereikbaar voor commentaar.

Een iPod, de non-food uitgave welteverstaan
Een iPod, de non-food uitgave welteverstaan

Kleuter gedood door vallende tv

SunChaser had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Een 4-jarig jongetje is op oudejaarsavond om het leven gekomen toen er een tv-toestel op hem viel. Het ongeluk gebeurde in Harderwijk.

Waarschijnlijk stootte het kind tegen het kastje waar de tv op stond. Daardoor viel het toestel boven op hem. Een buurtbewoonster verleende nog eerste hulp. Daarna werd de jongen naar het Utrechts Medisch Centrum gebracht waar hij later overleed.

[TTT] Croupouque, meesterkloner!

Croupouque heeft weer eens een tijdje met een leuke kloon gepost. Simpele ziel RobbieRicardo zat vol met goede bedoelingen en riep graag de hulp in van fok! bij moeilijke vragen. Deze gingen meestal over de manieren waarop hij zijn vriendinnetje Ramona het hof kon maken, maar soms ook over andere spontane acties, zoals in de topper: een stuk Jupiter gekocht!!! Wie nog meer? :')

Een paar andere pareltjes:
hulp nodig bij het maken van een contact
een vrouw gelukig maken met dank van fok dus help mij

De aap kwam uit de mouw in: Het is leuk geweest.

RR, je was een held! .

Dieren

Veel mensen zien dieren als schattige, bewegende knuffelbeertjes. De meeste hebben ook een huisdier en zorgen graag voor deze lieve dieren, maar er zijn natuurlijk van die vreselijke mensen
die vreselijke praktijken opzetten om deze dieren te verkopen. Dit keer kijken we in China, dieren zijn daar net stukjes vuil.

Bekijk het hier.
Kunnen schokkende beelden bij zitten!

Met dank aan Anoniempje voor de submit

Sexy Bin Laden

Als je de naam Bin Laden hoort dan denk je meteen aan een man met zo'n muts op en een lange baard.
Je denkt dan aan de bomaanslagen van 11 september waar we liever niet meer aan denken. Het is natuurlijk heel erg vervelend wat er gebeurde, maar Bin Laden heeft een broer, en die broer heeft weer een mooie dochter.

Deze dochter heeft vlug haar achternaam veranderd. Ik moet zeggen dat dat geen slecht idee was.

Met dank aan Anoniempje voor de submit

Nederland gaat naar 16,5 miljoen inwoners

stortkoker had ons via de nieuws-submit te melden:

In 2010 zal Nederland circa 16,5 miljoen inwoners tellen, zo'n 200.000 meer dan er nu zijn. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag op basis van een bevolkingsprognose. Het aantal geboorten zal de komende jaren dalen tot 180.000 per jaar (nu 190.000) en het aantal overlijdensgevallen zal stijgen tot 150.000 (nu 137.890).

Het aantal mensen dat naar Nederland verhuist (immigreert) zal de komende jaren stijgen tot een kleine 109.000 per jaar. Dat is fors meer dan afgelopen jaar toen bijna 92.000 mensen naar ons land kwamen. In 2005 emigreerden 114.861 mensen, maar dat zal naar verwachting afnemen tot 105.276 personen. In 2010 zal de immigratie de emigratie gaan overtreffen.

Vuurwerkverkoop valt tegen

Icoon Economie De verkoop van vuurwerk dit jaar is tegengevallen. In totaal werd er voor 50 miljoen euro aan vuurwerk de lucht in geschoten. Dat is ongeveer evenveel als in voorgaande jaren. De Branchevereniging Consumentenvuurwerk is licht teleurgesteld. "De voortekenen waren gunstig en we hadden gedacht dat de verkoop hoger zou liggen dan in andere jaren", aldus een woordvoerder.

Via intekenlijsten konden consumenten hun vuurwerk vooraf bestellen. "Deze voorverkoop was zeer groot, dat gaf een verwachting dat het dit jaar beter zou zijn." Ook op de eerste verkoopdag werd veel vuurwerk verkocht. De woordvoerder heeft geen verklaring voor de alsnog tegenvallende verkoopcijfers. Volgens hem viel met name de laatste dag van de verkoop flink tegen.

Tininho naar ADO Den Haag

Tininho, wiens echte naam Ronildo Pereira de Freitas is, speelt vanaf aankomend seizoen voor ADO Den Haag. De club en de speler van NEC bereikten een mondeling akkoord.

Tininho, die aan het eind van dit seizoen transfervrij kan vertrekken bij NEC, maakte in het seizoen 1998/1999 bij Feyenoord zijn debuut in de Nederlandse Eredivisie. In totaal speelde hij tot nu toe 157 competitiewedstrijden voor Feyenoord, RBC Roosendaal en NEC waarin hij zeven maal wist te scoren.

Watergekoelde Xbox 360

Waarschijnlijk heb je ze al gehoord: de klachten omtrent de hitte en herrie die de Xbox 360 soms produceert, gelukkig is er eindelijk een antwoord op deze 'onvolkomenheden'. Het bedrijf CoolIT Systems heeft namelijk een watergekoelde Xbox 360 gemaakt, welke zij voor het eerst zullen laten zien op de Consumers Electronic Show in Las Vegas (van vier tot acht januari). Met een Xbox 360 op waterkoeling zou er van hitte en herrie geen overlast meer zijn.

Uiteraard zijn er een hoop mensen die al een Xbox 360 in hun bezit hebben, maar ook voor hun heeft CoolIT Systems iets te bieden. Ze brengen namelijk ook nog een product op de markt waarmee je je Xbox 360 om kunt bouwen tot een watergekoelde versie.
Wanneer de Xbox 360 op waterkoeling te koop is, is nog niet bekend. Wellicht krijgen we op de beurs hier meer over te horen.

Nederland wint van Argentinië

Michaëlla Krajicek en Peter Wessels hebben verrassend gewonnen van de Argentijnen in de Hopman Cup. In het eerste groepsduel won het duo met 2-1. De winst stond na de twee enkelpartijen al vast.

Krajicek moest het opnemen tegen Dulko. Het kostte weinig moeite voor de 16-jarige Krajicek om haar tegenstandster te verslaan: 6-4 6-2. Peter Wessels zorgde vervolgens voor een grote sensatie. Hij won van de nummer tien van de wereldranglijst Gaston Gaudio met 6-2 7-6. Het dubbelspel maakte dus al niks meer uit en werd verloren: 6-4 3-6 5-10.

Door de zege komt Nederland op de gedeelde koppositie terecht in poule B. Duitsland won namelijk al eerder van het gastland Australië met 2-1.

Van Dijk naar FC Utrecht

Vanaf volgend seizoen speelt Gregoor van Dijk voor FC Utrecht. De middenvelder is afkomstig van Roda JC.

Van Dijk tekent binnenkort een contract voor drie seizoenen bij de club uit de Domstad. Eerder kwam hij drie seizoenen uit voor FC Groningen, waar hij samen speelde met zijn broer Dominique en zijn vader Jan de trainer was. Samen met zijn vader vertrok hij in 2000 naar Roda JC. Zelf hield hij het vijf seizoenen uit bij Roda, zijn vader werd datzelfde jaar nog ontslagen.

Britten kiezen 'Life of Brian' als beste komische film

FilmMonty Python's 'Life of Brian' is door de kijkers van het Britse Channel 4 uitgeroepen tot beste komische film ooit. De Amerikaanse film 'Airplane' eindigde op plaats twee. De derde plek was voor 'Shaun of the Dead', gevolgd door 'Austin Powers: International Man Of Mystery'. De animatiefilm 'South Park: Bigger, Longer & Uncut' eindigde op de vijfde plaats. In totaal behelst de ranglijst van beste komische films 50 stuks.

De mannen van Monthy Python staan naast plaats één ook op plaats zes met 'the Holy Grail'. De winnende film 'Life of Brian' komt uit 1979 en is een cynische parodie op het leven van Jezus Christus. Brian, een jood die zich heeft aangesloten bij de anti-Romeinse ondergrondse, wordt door een misverstand bij zijn geboorte aangezien voor de profeet. Al wat hij doet en zegt wordt verheven tot wonder, en tegen zijn bedoelingen in verwerft hij zich een brede aanhang.

De film deed indertijd veel stof opwaaien omdat hij door conservatieve christenen werd gezien als een belediging van het christendom. Vooral het einde van de film, een scène waarin slachtoffers van een massale kruisiging een komisch liedje zingen ('Always Look on The Bright Side of Life') speelde bij die protesten een belangrijke rol. De rolprent werd in sommige landen zelfs verboden. In Italië bijvoorbeeld mocht de film pas in 1990 voor het eerst vertoond worden.


'Always Look on The Bright Side of Life'
-
De complete TOP 50
Topic op het FOK!forum over de verkiezing

Cziommer op huurbasis naar Roda JC

Simon Cziommer vertrekt op huurbasis naar Roda JC. De middenvelder kwam dit seizoen nog maar weinig aan spelen toe bij zijn club Schalke '04.

De 25-jarige Cziommer speelde in Nederland lange tijd voor FC Twente. Van 1999 tot 2003 speelde hij 55 wedstrijden en maakte toen negen doelpunten. Hij besloot om naar het buitenland te vertrekken, maar bij Schalke '04 vond hij geen geluk. Al in hetzelfde seizoen keerde hij terug op huurbasis bij FC Twente voor anderhalf seizoen. Afgelopen zomer toonde Feyenoord interesse in de Duitser, maar Cziommer besloot het opnieuw te proberen bij Schalke. Wederom zonder geluk.

Cohen wil armoede en uitsluiting aanpakken

Shelbourne had ons via de nieuws-submit te melden:

In zijn nieuwjaarstoespraak heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen gisteren gewaarschuwd voor de armoede- en werkloosheidproblemen die zijn stad teisteren. Ook de gevoelens van uitsluiting vormen een bedreiging aldus Cohen, omdat die kunnen leiden tot radicalisering.

Volgens de burgervader is Amsterdam ''een emancipatiemachine, een opwerkfabriek voor talent, een wereldmerk.'' Om dat te blijven is echter actie nodig zo betoogde Cohen, want ''het is niet voor iedereen even gemakkelijk erbij te horen en mee te doen in die opwerkfabriek.'' Om de armoede in de stad te bestrijden zal Amsterdam 14 miljoen euro vrijmaken. Dat bedrag komt bovenop de 38 miljoen die de regering heeft toegezegd.

Hij sprak ook over gevoelens van uitsluiting. Niet alleen als gevolg van armoede, maar misschien belangrijker nog mensen die zich op grond van etniciteit of geloof, de islam, uitgesloten voelen: ''Velen daarvan zijn noch arm, noch kansarm, noch slecht opgeleid. Maar zij voelen zich wel buitengesloten en sommigen van hen zullen daardoor radicaliseren. En radicalisering kan een bron zijn voor rellen of erger. Dat hoeft allemaal niet, maar het kàn wel. Dat is een ontwikkeling die mij zorgen baart.'' Om dat te voorkomen is tweerichtingsverkeer nodig volgens Cohen: ''Iedereen moet bijdragen. Onderwijs volgen, werk zoeken, je best doen, mogelijkheden, hoe klein ook, benutten.'' Hij wil zich vooral richten op jongeren, die naar zijn mening nog te weinig een eerlijke kans op een baan krijgen. Onder meer de discriminatie op de arbeidsmarkt moet daartoe aangepakt worden.

Campagne: 750 vrijwilligers gezocht

Icoon GezondheidDe landelijke vereniging voor mantelzorg en vrijwilligers gaat de komende weken campagne voeren om zo'n 750 vrijwilligers te werven. Deze zouden eens per week mensen die dreigen te vereenzamen een bezoekje kunnen brengen.

Op dit moment wachten er rond de vierduizend mensen op hulp of aandacht. Volgens de vereniging is er dringend behoefte aan vrijwilligers om deze wachtlijst te verkorten. Via radiospotjes en posters wil ze vrijwilligers bereiken om eenzame mensen, die bijvoorbeeld door een handicap of ziekte aan hun huis gebonden zijn, te hulp te schieten.

Wie nog twijfelt of vrijwilligerswerk iets voor hem of haar is, kan op de site van de vereniging een zogenaamde vrijwilligerstest doen. Hier is tevens meer informatie te vinden.


Een simpel bezoekje kan al veel doen

En nu Spaans!

Una olla de algo más vaca que carnero, salpicón las más noches, duelos y quebrantos los sábados, lentejas los viernes, algún palomino de añadidura los domingos, consumían las tres partes de su hacienda. El resto della concluían sayo de velarte, calzas de velludo para las fiestas con sus pantuflos de lo mismo, los días de entre semana se honraba con su vellori de lo más fino. Tenía en su casa una ama que pasaba de los cuarenta, y una sobrina que no llegaba a los veinte, y un mozo de campo y plaza, que así ensillaba el rocín como tomaba la podadera. Frisaba la edad de nuestro hidalgo con los cincuenta años, era de complexión recia, seco de carnes, enjuto de rostro; gran madrugador y amigo de la caza!!!

Eén filmpje zegt meer dan 1000 woorden...Check it out

Jachtluipaard ontsnapt uit hok in dierentuin

Icoon AlgemeenEen jachtluipaard van dierentuin Gaiapark in Kerkrade is op nieuwjaarsdag voor korte tijd uit zijn verblijf ontsnapt. Het roofdier wist over een muur van zijn verblijf te springen. Beheerder Verberkmoes van de Limburgse dierentuin verklaarde: "Die muur is op zich hoog genoeg, maar kennelijk heeft hij ergens een uitstulping gevonden waarop hij zich kon afzetten."

De cheeta kwam achter de muur in de zogeheten savanne terecht, daar dreef een kudde zebra's hem een leeg hok in. "Vervolgens was het een koud kunstje om de cheeta in een kist te lokken. Het duurde alles bij elkaar misschien twee of drie minuten. Voordat mensen in de gaten hadden dat er iets aan de hand was, was het in feite alweer voorbij", aldus de beheerder.

De dierentuin zal een onderzoek starten naar de ontsnapping. Volgens de beheerder zijn zowel de dieren als de bezoekers nooit in gevaar geweest.

Zege Hingis bij rentree

Martina Hingis heeft haar rentree op de tennisbaan opgeluisterd met een overwinning. De 25-jarige Zwitserse hoefde in de eerste ronde van Gold Coast slechts drie games af te staan tegen Maria Vento Kabchi.

Hingis – in 1997 de jongste nummer één van de wereld aller tijden – begon matig door meteen haar service in te leveren. In het vervolg van de partij won Vento Kabchi echter nog maar twee games en stond er een overtuigende 6-2 en 6-1 op het scorebord. De Zwitserse was opgelucht na afloop van haar comeback: ”Ik was een beetje nerveus. Ik wil graag mijn familie en vrienden bedanken voor de steun die ze mij hebben gegeven.”

In de tweede ronde ontmoet Hingis de als zevende geplaatste Tsjechische Koukalova, die Shaughnessy met 6-4 en 6-4 de baas was. Patty Schnyder is het eerste reekshoofd in Gold Coast.

Woord van het jaar

We hebben nog steeds geen bericht ontvangen dat ons fantastische woord 'GENVERBRANDER' tot woord van het jaar is uitgeroepen. Op zich leek het vaststellen van een winnaar me niet heel moeilijk, gezien de meer dan 1500 punten voorsprong op de nummer twee, maar we geven de geachte jury van 'Woord van het jaar' nog wel even de tijd.

Shogo wees ons er trouwens op dat de site met de naam www.genverbrander.nl inmiddels wel bestaat en ook te koop staat. Bieden vanaf het luttele bedrag van 500 Euro...

Aangezien de dames en heren van de jury nog druk zijn met het tellen van de stemmen en ik de site ook niet heb geregistreerd, komt dit uit een andere hoek. Uiteraard zijn jullie allemaal de logische verdachten....

Dus biecht het maar op! Wie van jullie uitvreters probeert mee te liften op het succes van de FOK!weblog?!?

WK Darts: Taylor, Manley in eindstrijd

Phil Taylor en Peter Manley staan vanavond tegenover elkaar in de finale van het WK Darts in Purfleet.

Phil Taylor rekende in een ware klassieker af met Wayne Mardle: 6-5. The Power was niet in zijn normale doen met veel gemiste dubbels en een gemiddelde van 97,14 per drie darts. Desondanks kwam Taylor al snel op een 3-0 voorsprong. De ontknoping van de eerste set was merkwaardig: beide spelers kregen drie beurten de kans op de setwinst, alvorens Taylor bij een elfde poging op dubbel 20 eindelijk succesvol was.

Mardle liet zijn kopje er echter niet bij hangen en pakte het cruciale vierde bedrijf, nog wel tegen de darts in. Hawaii 501 raasde zelfs door en kwam op 4-3, nadat Taylor net de bullseye had gemist voor een 121 finish. In de achtste set kreeg Mardle vier pijlen om op 5-3 te komen, maar Taylor benutte nu wel zijn kans. Hierna pakten beide spelers nog één set, zodat een laatste set de beslissing moest brengen. Mardle liet zich al snel breaken en liep vervolgens achter de feiten aan. Dubbel 20 bracht Taylor in zijn dertiende opeenvolgende finale in Purfleet. Alleen in 1994 (tegen Priestley) en 2003 (Part) pakte hij niet de titel.

Taylor stuit vanavond op Peter Manley, die hij al twee keer versloeg in de finale. De laatste keer werd het zelfs 7-0, waarop Manley het podium verliet zonder zijn illustere opponent te feliciteren. Manley had geen kind aan Wayne Jones, al kreeg Jones een aantal pijlen voor de eerste set. One Dart won uiteindelijk met 6-0 en zette met 98,44 het hoogste gemiddelde van de avond neer.


Uitslagen Halve Finales:

Peter Manley – Wayne Jones 6 – 0

(3-2, 3-1, 3-0, 3-1, 3-1, 3-1)

Phil Taylor – Wayne Mardle 6 – 5

(3-2, 3-2, 3-1, 1-3, 1-3, 2-3, 2-3, 3-2, 2-3, 3-1, 3-1)

Zuipen!!!

Jullie zijn natuurlijk allemaal nog maar amper van jullie nieuwjaarskater bekomen, maar er is toch al goed nieuws te melden in het nog maar net begonnen jaar.

Althans, goed nieuws voor de mensen die zich niet voorgenomen hebben om minder te zuipen in het nieuwe jaar, want de eerste merkbare koopkrachtverbetering van het nieuwe jaar betreft de accijnsverlaging van gedistilleerde drank. Deze verlaging hebben jullie te danken aan het CDA, dus denk even aan jullie geliefde premier wanneer je straks je eerste fles jenever (nu 1 euro goedkoper!!!) achterover slaat.

Hoe dit is te rijmen met het anti-alcoholbeleid van de overheid is mij niet helemaal duidelijk, maar de slijters zijn blij en CDA-Kamerlid Frans de Nerée tot Babberich is blij. Hij was het namelijk die vurig pleitte voor de accijnsverlaging, omdat volgens hem de omzet van de Nederlandse slijterijen 'schrikbarend' was gedaald sinds in 2003 voor het laatst een accijnsverhoging van kracht werd.

Benieuwd of Babberich zelf al is bijgekomen uit zijn nieuwjaarsroes, of zou hij tot vandaag gewacht hebben met drank inslaan..?

Lenie 't Hart aan dood ontsnapt

Naar nu blijkt is Lenie 't Hart, beschermengel van de zeehonden, op oudejaarsdag aan de dood ontsnapt toen de zijkant van haar auto volledig werd opengereten door een tankwagen. Haar man, Karst van der Meulen, bestuurde de auto op dat moment. Het ongeluk met bijna fatale afloop gebeurde in Nieuwolda (Groningen).

Het ongeluk voltrok zich doordat een auto, die voor de wagen van Lenie 't Hart reed, plotseling stopte om te keren. Van der Meulen kon de auto op tijd tot stilstand brengen, maar achter hen reed een zware tankauto die geen kans had om op nog tijd te remmen. De bestuurder van de tankauto kon de auto waarin Lenie 't Hart zat nog wel gedeeltelijk ontwijken, maar kon niet voorkomen dat de zijkant van de auto van Lenie 't Hart compleet werd vernield. De tankwagen belandde bij de uitwijkmanoeuvre in de sloot.

Lenie en Karst zijn de trucker eeuwig dankbaar dat hij zijn wagen de sloot in stuurde: "Als de hij niet was uitgeweken, hadden we het niet kunnen navertellen. Je bent altijd fout als je bij iemand achterop rijdt, maar hier kon hij echt niets aan doen".



De Land Rover van Lenie 't Hart, compleet vernield.

Cees Lok nieuwe coach NAC

Cees Lok wordt de nieuwe coach van NAC Breda, zo schrijft De Telegraaf. De Emmeloorder volgt Ton Lokhoff op, die vrijdag werd ontslagen. Lok stapte twee weken geleden zeer onverwachts op bij NEC.

De 39-jarige Lok tekent vandaag (maandag) een contract voor anderhalf jaar in Breda. Wie de asisstent van Lok wordt, is nog niet bekend. Onder meer de namen van Mark Schenning en Koos Waslander worden genoemd voor deze functie.

NAC probeert Lokhoff overigens te behouden voor de club. Na een bezinningsperiode van twee tot drie maanden zal worden gepraat over een nieuwe functie voor de oud-speler.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.