Ferrari beperkt wellicht testdagen

Het lijkt erop dat Scuderia Ferrari haar testdagen in 2006 zal beperken. Een toename van het aantal teams dat op Bridgestone zal gaan rijden, zou hiervoor de voornaamste reden zijn.

Teambaas Jean Todt verklaarde in het Britse magazine Autosport dat de voornaamste reden voor het grote aantal testdag van Ferrari dit jaar was dat het Italiaanse team de enige ploeg was die structureel veel kon testen voor bandenfabrikant Bridgestone. De andere twee teams die op Bridgestone rijden, Jordan en Minardi, hebben niet de middelen om vaak testdagen in te plannen.

Volgend jaar gaan er meer teams met Bridgestone rijden, waaronder een aantal rijkere teams als Toyota en Williams. Hierdoor is de noodzaak voor Bridgestone om veel beroep te doen op de testfaciliteiten van Ferrari geweken. Ferrari heeft dit jaar reeds 79 dagen getest, Michelin kon een beroep doen op zeven teams, die ieder minstens 25 dagen hebben besteed aan testritten. Volgend jaar zal alleen Red Bull Light, het voormalige Minardi, overstappen naar Michelin.

Jean Todt verklaarde dat er vooral bij Ferrari intern een discussie gaande is over het nut van het testverdrag dat een groot aantal van de Formule 1-teams hebben gesloten. Hierin is een beperking van het aantal testdagen afgesproken. Het Italiaanse team lijkt bereid om een ondertekening van dit testverdrag in overweging te nemen.