Coco niet naar Ajax

Ajax heeft geen interesse in het aantrekken van linksback Francesco Coco. Gisteren berichtten we dat de verdediger naar Amsterdam vloog om met de Amsterdamse club te onderhandelen.

"Coco is een van de drie à vier spelers die ons dagelijks worden aangeboden. We hebben inlichtingen over hem ingewonnen, maar het is te riskant. We plaatsen vraagtekens bij zijn fysieke gesteldheid," aldus technisch directeur Martin van Geel.

Coco mag transfervrij vertrekken bij Internazionale. Volgens de Italiaanse media was de linksback zondag in Amsterdam. Hij kwam door blessures de afgelopen twee seizoenen slechts zes duels in actie voor de Italiaanse club. Als onderdeel van een ruil met Clarence Seedorf verhuisde hij in 2002 van AC Milan naar de nerazzurri.

Wegens de afwezigheid van de geblesseerde Maxwell blijft Ajax nog op zoek naar een nieuwe linksback. Zondag, in de wedstrijd tegen Boca Juniors op het Amsterdam Tournament, stonden Julien Escudé en Urby Emanuelson op die positie en afgelopen vrijdag tegen Arsenal was Olaf Lindenbergh de linksback.