Shnaider wil toch geen volledig Russisch team

Bij de overname van Jordan vertelde Alex Shnaider nog, dat hij van het seizoen 2006 het team om wilde dopen in Midland F1 en er een volledig Russisch team van te maken. De laatste van deze twee plannen schijnt nu echter niet meer te gaan lukken, dus zoekt hij nu ook sponsoren uit andere landen dan Rusland.

Omdat Shnaider, die overigens zelf miljardair is, in Canada is opgegroeid, is hij eerst in dat land op zoek gegaan naar sponsoren. De Canadese brouwerij Steelback zou al interesse hebben om Midland F1 vanaf volgend seizoen financieel te ondersteunen. Shnaider laat weten dat er meerdere Canadese bedrijven zijn waar mee gesproken wordt: "Het is enorm belangrijk om een Canadese partner binnen het team te hebben", zei Shnaider tegen een financieel dagblad. "Ik zou het geweldig vinden als er meerdere bedrijven uit Canada betrokken zouden raken en het grote voordeel zien van deze sport, want ik geloof er werkelijk in dat ze een enorme winst op hun investering zouden realiseren. We zijn aan het praten met een aantal grote Canadese bedrijven die interesse hebben in de mogelijkheden die ons team kan leveren door middel van Formule 1."

Shnaider wil ook net als Renault een ontwikkelingsprogramma voor coureurs aan zijn team verbinden. De Rus wil dit echter niet zelf financieren, maar laten betalen door één van zijn sponsoren: "Ik denk dat het voor een bedrijf een positief beeld tegenover de rest van de wereld zou geven als het bedrijf betrokken is bij een ontwikkelingsprogramma voor coureurs."