FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 juli 2005

Armstrong wil Ullrich naar Discovery halen

Volgens het Duitse tijdschrift Bild zou Lance Armstrong er voor willen zorgen dat Jan Ullrich de overstap van T-Mobile naar Discovery gaat maken.

De zevenvoudig tourwinnaar heeft zijn actieve loopbaan beëindigd, maar blijft wel betrokken bij het Discovery team. Volgens Armstrong zou de Duitser met zijn hulp de volgende tour kunnen winnen. Iets wat "Der Jan" in 1997 ook al deed. Tijdens zijn zeven tours die Lance winnend afsloot zag hij Ullrich als zijn enige bedreiging.

Maar nu de Amerikaan afgelopen weekend voor het laatst de tour won, is het tijd voor een nieuwe kopman bij Discovery en een andere winnaar voor de tour. De afgelopen tijd werd Popovych ook vaak op deze positie gedacht. De Oekraïner won dit jaar al het jongerenklassement.

De kans dat Ullrich volgend jaar niet voor T-Mobile zal rijden is echter klein. De Duitser heeft nog een doorlopend contract en zijn ploeg voelt er niks voor om dit vroegtijdig te beëindigen. Olaf Ludwig, de nieuwe ploegleider van "de Magenta's" heeft wel laten weten dat Ullrich meer verantwoordelijkheid zal moeten nemen. Zo zal hij eerder moeten beginnen met trainen en zijn wedstrijd programma aanpassen.

Uitslagen oefenwedstrijden 26 juli

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook vandaag werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de vandaag gespeelde vriendschappelijke duels.

Arsenal - FC Utrecht 3-0
Doelpunten: Pires, Reyes, Henry.

SV Almere - AZ 0-14
Doelpunten: o.a. Arveladze (4x), Perez (3x).

SC Heerenveen - Litex Lovech 2-1
Doelpunten SC Heerenveen: Bruggink, Huntelaar.

SV Enter - Heracles Almelo 0-12
Doelpunten: o.a. Tamerus (6x).

Cercle Brugge - NAC Breda 2-4

Cambuur Leeuwarden - RKC Waalwijk 0-1

GB Antwerpen - Vitesse 1-1
Doelpunt Vitesse: Knopper.

Volleybalsters beginnen kwalificatie met zege

De Nederlandse volleybalsters zijn het kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan voor de World Grand Prix 2006 goed begonnen. Oranje won met 3-0 (26-24 25-21 25-21) van Roemenië.

In Guba strijden momenteel acht landen, waaronder Nederland, om één startbewijs voor de meest prestigieuze vrouwencompetitie in de wereld. De teams zijn verdeeld in twee poules van vier, waaruit de beste twee doorstromen naar de halve finales. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor de de World Grand Prix 2006.

In de groep van Nederland behaalde naast Oranje ook Polen een overwinning. Tegen Rusland won het nipt met 3-2 (23-25 25-19 17-25 26-24 15-10). Woensdag neemt het team van Avital Selinger het op tegen Rusland en donderdag wacht Polen.

'Bod van 84 miljoen op Shevchenko'

De Londense club Chelsea heeft volgens de Franse sportkrant L'Equipe een bod van 84 miljoen euro uitgebracht op Andrei Shevchenko van AC Milan.

De spits uit Oekraïne heeft nog een contract tot 2009 bij de club uit Milaan. Mocht Chelsea erin slagen om de spits los te weken, dan is Shevchenko de duurste voetballer ooit. Nu is dat nog Zinedine Zidane die in 2001 voor een bedrag van 75 miljoen euro de overstap maakte van Juventus naar Real Madrid.

De eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich, haalde deze zomer al Shaun Wright-Phillips voor 31 miljoen euro. Andere aanvallers die de steenrijke Rus kocht waren Kezman, Robben, Crespo en Drogba. Naar verluidt jaagt Chelsea ook nog op de Ghanees Mickaël Essien van Olympique Lyon. De Franse club vraagt 45 miljoen euro voor de midddenvelder.

Amsterdam schaft stemcomputers aan

Vrijwel overal in Nederland kun je inmiddels met een stemcomputer stemmen, maar in de hoofdstad Amsterdam nog niet. Maar daar komt verandering in. Het gemeentebestuur gaat stemcomputers bestellen. In augustus ondertekent de gemeente een contract met Sdu Uitgevers voor de levering van het stemsysteem NewVote. De eerste gelegeheid waarbij het rode potlood in de kast kan blijven, is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006.

Amsterdam wil het meteen goed doen en stelde als eis dat het systeem tenminste vijf verkiezingen tegelijkertijd moet kunnen verwerken. "Bijvoorbeeld bij een gemeenteraadverkiezing, een stadsdeelraadverkiezing, een gekozen burgemeester, een gekozen stadsdeelvoorzitter en een referendum", aldus een woordvoerder van Bureau Verkiezingen.

Buiten een aantal plattelandsgemeenten, is Arnhem de laatste grote stad waar het rode potlood nog in gebruik is.

Genoa naar C1 teruggezet

Genoa speelt het komende seizoen niet in de Italiaanse Serie A. De club wordt twee divisies lager teruggezet, in de Serie C1.

De kampioen van de Serie B heeft het afgelopen seizoen geprobeerd Venezia om te kopen. Daarnaast mag voorzitter Enrico Prezisoi vier jaar lang geen functie in het Italiaanse voetbal uitoefenen. Genoa kan nog wel in hoger beroep gaan tegen de straf. De plek van Genoa wordt ingenomen door Treviso, dat voor het eerst in de historie van de club op het hoogste niveau komt te spelen.

[upd] Amerikaans ruimteveer Discovery gelanceerd

Smart-Einstein, KZoUTNiEWeTeN, 112 en Stefo hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vanmiddag om 16:39 uur Nederlandse tijd met succes het ruimteveer Discovery gelanceerd voor een ruimtereis van twaalf dagen. Eerder deze maand ging de lancering op de valreep niet door omdat een brandstofsensor niet goed werkte.

Inmiddels is er overigens wel een kleine onvolkomenheid bekend gemaakt door NASA. Doordat er honderden camera's aan het ruimteveer gemonteerd waren, is tijdens het afkoppelen van de brandstoftank te zien dat er een stukje afbreekt. Wat dit precies is, is nog niet bekend.

Het is de eerste Amerikaanse lancering sinds de ramp met de Columbia. Twee jaar geleden vonden alle zeven bemanningsleden van dit ruimteveer de dood. Het veer spatte bij terugkeer naar de aarde in de dampkring uiteen doordat het beschadigd was bij het aankoppelen met het internationale ruimtestation ISS.

Discovery's zevenkoppige bemanning staat onder leiding van shuttle-veteraan Eileen Collins. Na de start kwam de Discovery binnen acht minuten op een snelheid van meer dan 27.000 kilometer per uur. Kort daarop bereikte het ruimteveer zijn baan om de aarde. Donderdagmiddag om 13:18 uur onze tijd moet het zich vastkoppelen aan het internationale ruimtestation ISS, dat op 350 kilometer boven de aarde rondcirkelt.

Update 21:45 uur
NASA heeft bekend gemaakt dat bij de start van de Discovery een stuk van de brandstoftank is afgebroken. Deskundigen bestuderen nu de opnamen van de start beeld voor beeld om te kunnen beoordelen of het gaat om iets ernstigs. Op de zesde dag van de missie heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie een compleet beeld van de geregistreerde gegevens van de shuttle, deelde plaatsvervangend programmadirecteur Wayne Hale mee.


De spaceshuttle in de startblokken

Davids naar Tottenham Hotspur

Edgar Davids heeft een nieuwe club gevonden. De 32-jarige middenvelder, die bij Internazionale op een zijspoor was beland, trekt naar Tottenham Hotspur. De Londense club kwam dinsdag tot een akkoord met de Milanese ploeg over een transfervrije overgang.

Davids moet echter zelf nog wel tot een akkoord komen met The Spurs en de medische keuring doorstaan, alvorens hij zijn handtekening onder een contract zet. Martin Jol maakt zich echter geen zorgen: "Het is geweldig dat Edgar naar ons komt. Hij is een van de beste middenvelders die het Nederlandse voetbal de afgelopen tien jaar heeft voortgebracht."

Voor de oud-Ajacied lijkt er met de overgang een eind te komen aan een slechte periode in zijn voetballoopbaan. De international kwam het afgelopen seizoen in Milaan nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij zijn plaats bij Oranje verspeelde. Eerder kwam de Amsterdammer uit voor Ajax, AC Milan, Juventus en Barcelona.

"Michelin is de beste keus"

De kans dat Toyota volgend jaar van bandenleverancier veranderd lijkt klein. Vorige week wilde het team de opties nog eerst bekijken, maar nu zegt technisch directeur Mike Gascoyne dat hij niet twijfelt. Michelin is en blijft de beste keuze volgens hem.

"We bekijken onze opties", zei vorige week nog een woordvoerder, maar Mike Gascoyne weet het al wel. "Als je nu naar de situatie kijkt, is het duidelijk welke band je moet hebben", aldus de technisch directeur.

Toyota heeft met Michelin nog een contract met tot aan het eind van dit seizoen.

Plassende monteur krijgt boete en taakstraf

GSMboy had ons via de nieuws-submit te melden:

Roy Williams plast in een vaasEen Britse monteur die een verwarmingsinstallatie vulde met zijn eigen urine is door een rechter veroordeeld tot een boete van ruim 5500 euro en 150 uur dienstverlening. De 47-jarige man werd betrapt door een verborgen camera. Te zien was hoe hij in een vaas plaste en vervolgens de inhoud in de verwarmingsketel goot.

Installateur Roy Williams moest in een huis in het Zuid-Engelse Leatherhead een reparatie uitvoeren. Wat hij niet wist was dat de woning gehuurd was door een aantal inspecteurs, die de werkzaamheden van monteurs wilden controleren. Uit de beelden bleek behalve de plasactie dat Williams niets repareerde. Desondanks bracht hij driehonderd euro in rekening.

Williams ontkende de aanklachten. Zijn advocaat betoogde dat de man zijn baan was kwijtgeraakt nadat de beelden werden opgepikt door de landelijke media. Tevens had de publiciteit een nadelige invloed op het bedrijfje van zijn vrouw. Het stel, dat drie kinderen heeft, overweegt elders in Groot-Brittannië een nieuw bestaan op te bouwen.

Steekpartij na vraag om kauwgompje

mikkey72 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 23-jarige inwoner van Alkmaar zal voortaan waarschijnlijk tien keer nadenken voordat hij iemand om een kauwgompje vraagt. Een dergelijk verzoek werd hem zaterdagochtend bijna fataal: het kwam hem op een steekwond te staan.

Nadat de man in een discotheek in de stad een afscheidsfeestje had gevierd met enkele oud-collega's fietste hij, met een ex-collega op zijn bagagerek, naar huis. Onderweg, in de buurt van het hoofdstation van Alkmaar, stopte hij bij een groepje, bestaande uit een jongen en twee meisjes, en vroeg hen om een kauwgumpje. Van één van de meisjes kreeg hij inderdaad een kauwgompje, de jongen reageerde echter meteen agressief. "'Mijn stukje kauwgom kan je van de grond oprapen', beet hij me toe. Ik reageerde en er ontstond een woordenwisseling", aldus het slachtoffer zelf. Die woordenwisseling leidde er uiteindelijk toe dat de jongen op de man afstormde en op hem in stak, waarna de dader en de meisjes per fiets de benen namen.

Een andere groep, die achter de man aanfietste, ving hem op en belde een ambulance. In het ziekenhuis bleken de verwondingen van de Alkmaarder mee te vallen. Doordat een meisje uit de te hulp geschoten groep de messentrekker herkende kon de politie deze aanhouden. Een verband met de reeks steekpartijen, die Alkmaar in januari van dit jaar trof, is er volgens de politie niet.

TurboTap

In dit weer is het natuurlijk lekker om op een terrasje een biertje te pakken. Jammer genoeg werken er soms ook van die slomo's die niet een biertje kunnen tappen. Ze doen er uren lang over om een biertje te tappen en meestal is het schuim niet goed genoeg.
Gelukkig is er nu TurboTap.
Je hoeft je glas niet meer schuin onder de tap te houden en ook het vullen gaat veel sneller. Waar een normale tap 5 biertjes heeft gevuld, doet de TurboTap er 10 van.
Filmpjes kan je hier vinden.

Menchov op herhaling in de Vuelta

Denis Menchov krijgt de kans zich te revancheren voor zijn slechte Tour de France. De 27-jarige Rus wordt namens Rabobank als kopman uitgespeeld in de Vuelta, die 27 augustus van start gaat.

Ook Oscar Freire krijgt een nieuwe kans. De sprinter, die vanwege zitvlakproblemen niet aan La Grande Boucle meedeed, mag zich in zijn vaderland gaan voorbereiden op het WK in Madrid. Hij zal in de spurts bijgestaan worden door zijn landgenoot Pedro Horrillo en Jukka Vastaranta, het Finse talent van de boerenleenbank.

De ploeg wordt gecompleteerd door de Rus Alexandr Kolobnev en de Nederlanders Bram de Groot, Thorwald Veneberg, Niels Scheuneman en Jan Boven.

'Schumi' gaat voor overwinningen

Michael Schumacher heeft aangegeven niet meer voor het wereldkampioenschap te gaan. Toch denkt hij dat er dit jaar nog wel een paar overwinningen in zitten.

"Ik wil me niet meer richten op het kampioenschap en dat geeft ons meer ruimte om ons te richten op de vooruitgang van de wagen" aldus de Duitser. "We kunnen niet alle problemen in één klap oplossen maar ik denk dat er zeker progressie in zit en dat we dit jaar nog wel een aantal overwinningen kunnen behalen. Boven alles staat nog altijd dat we een zo goed mogelijk resultaat willen behalen met het materiaal wat we hebben en dat was hopelijk afgelopen zondag wel duidelijk." Verder wil Schumacher zijn fans bedanken: "De fans zijn fantastisch! De vele vlaggen en toeters en mentale ondersteuning waren zondag een pleister op de wonde."

Jean Todt, de teambaas van Ferrari, wil echter nog van geen opgeven weten. "Ik denk dat alles wat we nu nog leren voor dit seizoen goed van pas kan komen." Ook wil de Fransman niet alleen de banden de schuld geven van de tegenvallende prestaties; "We waren zondag een seconde per ronde langzamer dan de top, we kunnen dit niet alleen wijten aan Bridgestone, als we per ronde een seconde sneller dan iedereen waren geweest hadden we ook niet gezegd dat het alleen door de banden kwam."

Deel hersenen tijdens knipperen uitgeschakeld

Waarom merk je het niet als je met je ogen knippert? Die vraag hebben wetenschappers van de Londense universiteit beantwoord. Je knippert gemiddeld tien tot vijftien keer per minuut met je ogen, maar toch merk je dat niet als je er niet op let. Volgens de onderzoekers komt dat omdat een deel van je hersenen wordt uitgeschakeld als je knippert. Door dit 'visuele deel' uit te schakelen, merk je dus niet dat het totaal donker wordt tijdens het knipperen.

Een onwillekeurige knipoog duurt tussen de 100 en 150 milliseconden. Het knipperen doe je vooral om het oog te bevochtigen. "Normaal gesproken zou je het toch onmiddellijk merken als de wereld om je heen helemaal donker wordt, zeker als dat om de paar seconden gebeurt", aldus hoofdonderzoeker Davina Bristow. Ze vermoedt nu dat een deel van de hersenen dus even worden uitgeschakeld om dit effect te verdoezelen, zodat je er geen last van hebt. Eigenlijk ervaar je dus een 'mini black-out'.


Je ogen schakelen een deel van je hersenen uit

Lik m'n reet, Philip II!

26 Juli 1581 was de dag waarop de verenigde Nederlanden de Spaanse koning Philip de tweede duidelijk maakte dat het genoeg had van zijn malle fratsen. Koning Philip maakte er namelijk een potje van, personen als de Hertog van Alva en zijn "Bloedraad" maakten zich niet echt geliefd bij het volk, en vooral onze Protestanten hadden het zwaar onder de Spaanse inquisitie. Vrijheid kenden we niet.

In het Plakkaat van Verlatinghe, ook wel bekend als de Nederlandse Onafhankelijkheidsverklaring, staat beschreven dat een heerser zijn werk maar goed heeft te doen, en anders op dient te zouten en plaats moet maken voor iemand die zijn zaakjes wel op orde heeft:

quote:
Alsoo een yegelick kennelick is, dat een Prince van den lande van Godt gestelt is hooft over zijne ondersaten, om deselve te bewaren ende beschermen van alle ongelijk, overlast ende ghewelt gelijck een herder tot bewaernisse van zijne schapen: En dat d'ondersaten niet en sijn van Godt geschapen tot behoef van den Prince om hem in alles wat hy beveelt, weder het goddelick of ongoddelick, recht of onrecht is, onderdanig te wesen en als slaven te dienen: maer den Prince om d'ondersaten wille, sonder dewelcke hy egeen Prince en is, om deselve met recht ende redene te regeeren ende voor te staen ende lief te hebben als een vader zijne kinderen ende een herder zijne schapen, die zijn lijf ende leven set om deslve te bewaren. En so wanneer hy sulx niet en doet, maer in stede van zijne ondersaten te beschermen, deselve soeckt te verdrucken, t'overlasten, heure oude vryheyt, privilegien ende oude herkomen te benemen, ende heur te gebieden ende gebruycken als slaven, moet ghehouden worden niet als Prince, maer als een tyran ende voor sulx nae recht ende redene magh ten minsten van zijne ondersaten, besondere by deliberatie van de Staten van den lande, voor egheen Prince meer bekent, maer verlaeten ende een ander in zijn stede tot beschermenisse van henlieden voor overhooft sonder misbruycken ghecosen werden.
Via.
Om kort te gaan was Philip II natuurlijk pissed, en dat terwijl we al midden ín de tachtigjarige oorlog zaten. En dat terwijl hij ons aller Willem de Zwijger een jaar voor het Plakkaat al had verbannen: "Wilhelm van Nassau, prince van Orangien, als hooft beroerder ende bederver van tgeheel Christenrijck, ende namentlijck van dese Nederlanden: Waerby een yeghelijck geauctoriseert wordt van hem te beschadigen, offenderen ende uyter weerelt te helpen, met loon ende prys voor den ghenen die des doen, oft daer toe assisteren zullen."

Het Plakkaat was echter een hele belangrijke stap in de richting van een vrij Nederland. Een vrij Nederland waar veel politieke ballingen en filosofen die de Westerse manier van denken hebben bepaald, zoals Benedictus de Spinoza en John Locke een veilige haven vonden. John Locke groeide uit tot de grootste Liberaal aller tijden, en zijn "Essay Concerning Human Understanding" werd als basis gebruikt voor de Amerikaanse onafhankelijkheid verklaring, waar -jawel- nadrukkelijk in gesteld word dat het volk het recht heeft zijn regering omver te werpen en een nieuwe te installeren als de vrijheden van het volk in gevaar komen.

Meer informatie over het Plakkaat van Verlatinghe en er een vertaling van vind je hier.

PvdA: jammer dat B. nog kiesrecht heeft

De Tweede-Kamerfractie van de PvdA vindt het jammer dat de rechtbank het actieve en passieve kiesrecht van Mohammed B. niet heeft afgenomen. B. werd vandaag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor onder meer de moord op Theo van Gogh, wat de rechter omschreef als een moord met terroristisch oogmerk. PvdA-Kamerlid Peter Van Heemst noemde dit vandaag een ''minpuntje'' in de uitspraak, die verder zijn goedkeuring kon wegdragen.

In principe mag Mohammed B. zich vanuit de gevangenis nu verkiesbaar stellen. Er hoeven maar 60.000 gekken op hem te stemmen en zijn partij heeft nog een zetel ook, zo zei Van Heemst. B. zal zelf overigens ook al wordt hij gekozen, nooit de Tweede Kamer van binnen zien omdat hij tot zijn dood aan toe in een cel zal moeten verblijven. Alleen een gratieverzoek zou hem ooit nog vrij kunnen krijgen, maar de kans daarop lijkt minimaal.

De rechter oordeelde dat B. wegens zijn antidemocratische houding toch nooit gebruik zal maken van zijn actieve en passieve kiesrecht. Maar Van Heemst vindt dat te voorbarig gedacht.

Het Openbaar Ministerie heeft overigens laten weten nog te overwegen om hoger beroep aan te tekenen, in verband met de kwestie omtrent het kiesrecht.

De PvdA wil verder dat Mohammed B. in de gevangenis geïsoleerd wordt van mensen die hij kan beïnvloeden met zijn giftige ideeën. ''Hij hoeft niet geïsoleerd te worden van de rest van de wereld, maar wel van hen die ontvankelijk zijn voor dergelijke ideeën'', aldus Van Heemst. Vandaag pleitten CDA, VVD, LPF en Wilders ook voor een isolement van B. in de gevangenis.

Volgens Van Heemst krijgt B. zijn echte straf na zijn dood, als hij merkt dat er geen God of Allah bestaat die het waardeert dat zijn volgelingen mensen vermoorden.


Kaartje
De moeder van Theo van Gogh, Anneke van Gogh, zei vandaag tevreden te zijn met het vonnis. Ze hoopt wel dat er over 20 jaar geen rechter op een stoel gaat zitten die B. wegens goed gedrag op vrije voeten stelt. Verder zei ze het spijtig te vinden dat haar Theo door ''zo'n loser'' is vermoord. ''Het is zo'n onsamenhangend persoon. Moord of doodslag is altijd vreselijk, maar om vermoord te worden door zo'n figuur maakt het extra onverteerbaar.''

Ook was Theo's moeder blij dat B. niet is gestorven in het vuurgevecht met de politie: ''Die 72 maagden kan hij nu wel op zijn buik schrijven, want hij is namelijk niet voor het geloof gestorven.'' De 14-jarige zoon van Theo, Lieuwe, liet alleen weten dat hij B. nog wel een kaartje zal sturen.

BAR: Geen voorstel aan Williams

Waar er eerder vandaag het bericht was dat het team van BAR Honda een voorstel aan Williams gedaan had in verband met de transfer van Button, wordt dit bericht nu ontkend door de teambaas van BAR, Nick Fry.

Jenson Button eist vooralsnog, net als vorig jaar, een hoofdrol voor zich op in het 'silly season'. Volgens Williams heeft hij een contract bij deze renstal en zal hij volgend jaar voor hun moeten rijden. Aangezien Williams dit jaar een zinkend schip is en volgend jaar een overbruggingsjaar wordt door de éénjarige deal met motorleverancier Cosworth, blijft de Brit liever bij BAR.

Nick Fry zou daarom een voorstel gedaan hebben aan Williams, hij bood geld en de coureur Anthony Davidson, om het wegblijven van Button te compenseren. Dit werd echter later vandaag door Fry zelf tegengesproken. "Ik heb zelf ook de berichten over een voorstel gelezen," verklaart Fry. "Er is echter geen sprake van een voorstel er is zelfs niet met Williams gesproken over een eventueel voorstel," vervolgt de Brit. BAR wil Button graag behouden maar Nick Fry wil benadrukken dat er dus geen voorstel over is gedaan richting het team van Frank Williams.

Yakovlev volgt Vino naar Liberty Seguros

Na Alexandre Vinokourov heeft Liberty Seguros wederom een Kazach aangetrokken. Serguei Yakovlev, die eveneens bij T-Mobile vertrekt, vergezelt zijn vriend en landgenoot naar de ploeg van Manolo Saiz.

De 29-jarige Kazach zal wellicht niet de laatste renner uit het voormalige Oostblokland zijn die de gelederen komt versterken. Vinokourov heeft zich bij zijn ploegleider namelijk sterk gemaakt voor de komst van nog één landgenoot: Andrey Kashechkin van Crédit Agricole.

Belgen blazen karbonades op

KRIBBET, roaddevil, Btutwice en scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn België heeft de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen een aanslag voorkomen. Tenminste, dat dachten ze.

Nadat ze een verdacht pakketje, dat gevonden werd in een fietstunnel nabij Hasselt, tot ontploffing hadden gebracht, vlogen hen de karbonades om de oren. De stukken vlees zaten verpakt in een zak met daaromheen een touw. De politie hield de omstanders op afstand en het verkeer werd stilgelegd, wat achteraf onnodig bleek te zijn.

Battlefield 2 statistieken server gekraakt

De statistieken server van Battlefield 2 is onlangs gekraakt en daardoor kregen veel spelers wel een heel vreemde verrassing: alle speciale wapens die te verdienen zijn door veel punten te scoren waren plots beschikbaar voor erg veel mensen. Lang mogen mensen er echter niet van genieten, want EA heeft al aangekondigd direct maatregelen te treffen. Ze willen namelijk gewoon de oude situatie terughalen:
quote
Earlier today people reported that certain individuals managed to hack into EA's Battlefield 2 stats server and as a result unlocked all weapons for friends & family. EA responded "All of the changes made will be rolled back in the next couple hours. Users may have to rechoose any unlocks they would have legitimately made in the last day or so as a result of the roll-back, but no stats should be lost."


Eerste Splinter Cell 4 details?

Onlangs zijn mogelijk de eerste Splinter Cell 4 details verschenen, het kan namelijk zijn dat het om uit de hand gelopen geruchten gaat. Deel 4 zou zich moeten afspelen in 2007 in steden als Madrid, Lissabon, Rio de Janeiro, New York en Berlijn. Ook zijn er nieuwe features bekend, zoals voedsel dat Sam Fisher kan verorberen. Sam Fisher zou zelfs moeten trainen om in vorm te blijven. Tenslotte beweren de geruchten dat de Co-Op mode ook weer te zien zal zijn en dat de game op alle platformen uitkomt in maart 2006.


Deel 4 in de maak voor huidige platformen?

Celstraf en tbs voor Alkmaarse seriesteker

De enige meerderjarige hoofdverdachte van de serie steekpartijen die Alkmaar begin dit jaar teisterden, is vandaag door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld tot 7,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De 19-jarige S. van T. werd schuldig bevonden aan vier pogingen tot moord, drie pogingen tot doodslag, een bedreiging met mishandeling en afpersing met geweld. De uitspraak is nagenoeg gelijk aan de strafeis (8 jaar en tbs) van twee weken geleden.

Van T. was als enige betrokken bij alle voorvallen die zich voornamelijk voordeden in en rond het Alkmaarse Victoriepark. Daarbij werden volkomen willekeurige voorbijgangers zonder enige aanleiding in de rug of buik gestoken en geslagen met onder meer honkbalknuppels. Eén slachtoffer overleefde de aanslag op zijn leven maar op het nippertje. Van T. was ook degene die bepaalde of, wie en wanneer een voorbijganger werd gepakt. Uit verhoren met de verdachten bleek zelfs dat ze een keer een slachtoffer totaal inelkaar sloegen als verjaardagscadeau voor een van de minderjarige verdachten. Dan kon die dat ook een keer meemaken hoe het was om iemand af te tuigen.

Volgens deskundigen is de kans op herhaling bij Van T. groot, omdat de jonge Alkmaarder lijdt aan een ernstige persoonlijkheidsstoornis met sadistische trekken. Hij heeft drang tot het verwonden van mensen. Daarom kreeg hij ook tot tbs met dwangverpleging. Wanneer hij niet 'gek' was geweest had justitie 14 jaar geëist, liet het OM eerder weten.

De afgelopen weken zijn vier minderjarige verdachten veroordeeld tot straffen uiteenlopend van 4 maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een taakstraf van 130 uur tot 14 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs. Twee minderjarigen moeten nog voorkomen.

Duitse ophef om koran-pleepapier

Icoon opmerkelijk nieuws In Duitsland is de nodige ophef ontstaan om toiletpapier, waarop 'koran' gedrukt staat. Een 60-jarige Duitser verkocht rollen met deze opdruk op het internet. Met de opbrengst ervan wilde hij een monument voor de slachtoffers van de radicale islam oprichten.

De praktijken van de Duitser zint justitie niet bepaald. Ze overweegt stappen te ondernemen tegen de man. Momenteel wordt onderzocht of de man wegens belediging van een religieuze gemeenschap kan worden vervolgd.

Bij een huiszoeking in het huis van de Duitser werden kleine hoeveelheden toiletpapier aangetroffen. Naar eigen zeggen wilde de man slechts een discussie over islamitisch geweld aanzwengelen.

Zo'n 84% van de Britse jeugd speelt illegale games

Alex Dodge en The School of Business and Management hebben een onderzoek gedaan in Groot-Brittannië naar de vraag waarom gamers, voornamelijk tussen de 15-18 jaar oud, spellen downloaden. Het onderzoek is gehouden onder 217 gamers en bracht de volgende statistieken voort:
quote
- Teenage criminals: nearly 80% of respondents had illegally pirated at some stage in their life - among the 15 to 18 age group, this rises to over 84%
- Can't wait, won't wait: 72% of respondents would pirate if they had to wait for a game to be released in the UK
- Safety in numbers: 65% of respondents pirate because they feel their chances of getting caught are low
- Plain sailing: 80% feel it's easy to download videogames
- Try before you buy: 58% don't buy a game that they have downloaded, disproving the theory that most 'try before they buy'


Zoals je kunt lezen zijn de resultaten duidelijk. Ongeveer 72% downloadt spellen omdat ze anders moeten wachten tot het spel in de winkels ligt. Zo'n 80% vindt het lekker makkelijk om games te downloaden en 58% koopt een game niet meer nadat deze is gedownload.

De grote spelers in de videogameindustrie zouden grote schade lijden door piraterij. In 2004 is de schade van piraterij geschat op $5 miljard dollar.

Volgens Alex Dodge, de leider van het onderzoek, is het makkelijk te verklaren waarom mensen zo makkelijk en snel games downloaden. Hij zegt dat mensen van 15-19 jaar oud videogames te duur vinden en dat ze te lang zouden moeten wachten tot een spel uit de Verenigde Staten of Japan ook in Engeland uitkomt. Aangezien een spel snel is binnen gehaald met een redelijke internetverbinding is de keuze snel gemaakt.

De studie laat echter ook zien dat de mensen die games downloaden zich bewust zijn met waar ze mee bezig zijn. Ze weten dat het niet mag en ze weten dat het de industrie schaadt.

Volgens Alex zijn er enkele manieren om de piraterij terug te dringen: wereldwijde releases, lagere prijzen en moeilijker te kraken games. Ook is een grootse campagne tegen piraterij nodig om jongeren zich er nog meer bewust van te maken wat voor schade ze aanrichten.



Model Josie Maran speelt rol in nieuwe Need for Speed

Electronic Arts heeft vandaag bekend gemaakt dat zij model en actrice Josie Maran (Van Helsing, Aviator) hebben gecontracteerd voor een rol in de nieuwste Need for Speed game: Most Wanted.
Maran zal de rol van Mia op zich nemen die de gamers door het illegale straatrace wereldje heen zal helpen. Het bijzondere aan haar rol is dat alles voor het groene doek is opgenomen en dat het live-beeldmateriaal straks gemixt zal worden met achtergronden uit het spel. Om het geheel niet al te veel af te laten steken zal Maran door een speciale techniek een synthetisch uiterlijk krijgen.


Josie Maran links in het echt en rechts in het spel verwerkt

Behalve Maran heeft Electronic Arts ook nog regisseur David Footman en filmmaker Brian Pearson aangetrokken voor het project. Footman is onder andere bekend van The Day After Tomorrow en X-men, terwijl Pearson zijn sporen heeft verdiend met de tv-serie Dark Angel en de films Robot en Underworld: Evolution.

Elkhattabi naar RBC Roosendaal

Ali Elkhattabi gaat één seizoen voor RBC Roosendaal voetballen. De club uit Brabant huurt de aanvaller van AZ.

De Marokkaan is daarna transfervrij, omdat hij nog een contract tot 1 juli 2006 heeft. Meerdere buitenlandse clubs toonden interesse voor de 28-jarige aanvaller, maar vonden de afkoopsom te hoog. Schalke '04 haakte af omdat Elkhattabi vliegangst heeft. Elkhattabi speelde eerder voor Sparta en SC Heerenveen. Hij maakte tot nu toe 80 eredivisie doelpunten in 219 wedstrijden.

Crash Tag Team Racing voor de PSP screens

De makers van the Simpsons: Hit & Run komen binnenkort met een actie/race game met Crash Bandicoot in de hoofdrol. De game zal racen combineren met platform stukken.

Spelers zullen in Crash Tag Team Racing hun auto kunnen 'clashen' met een andere auto tijdens een race, waardoor de twee auto's samen een superauto worden. Als de auto's zijn samengevoegd kan de speler kiezen om te rijden, of om een wapen te besturen dat zich in de auto bevindt. Als je even genoeg hebt van het rijden dan kun je uit de auto stappen om je lopend door de wereld te begeven. Je kunt dan verschillende power-ups en nieuwe tracks voor je auto vrijspelen.

Het spel zal goed gebruik maken van de mogelijkheden van de PSP, waaronder geavanceerde graphics en draadloze multiplayer-mogelijkheden. Spelers kunnen co-op samen spelen in een samengevoegde auto en tegen andere spelers spelen of de gewone tournament modus waarbij iedere speler zelfstandig het tegen de andere spelers op neemt.

"Crash Tag Team Racing on the PSP system will give Crash Bandicoot fans a hilarious and unique racing game that they can take with them wherever they go," zei Ian Wilkinson,directeur van Radical Entertainment. "Crash Tag Team Racing will use all of the technological advancements of the PSP system -- including wireless multiplayer and advanced graphics -- to create a game unlike any other on the system, one that combines intense combat racing, player cooperation, great humor and on-foot exploration."

Het spel zal deze herfst verschijnen, en hieronder kun je een indruk krijgen van hoe het spel eruit zal gaan zien.




Brecht van Hulten voortaan in de ochtend

Fans van Brecht van Hulten opgelet: deze 35-jarige presentatrice van het Jeugdjournaal gaat vanaf maandag 29 augustus, afwisselend met NCRV-presentator Klaas Drupsteen, het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland presenteren op Nederland 1. Zij volgt Daphne Bunskoek op die RTL Boulevard gaat presenteren op RTL 4.

Brecht van Hulten was al eerder werkzaam voor de KRO. Ze was bureauredacteur bij verschillende programma's en werkte ze als freelance tolk en interviewer/journalist voor 'Reporter' en 'Spoorloos'. Daarna werkte zo nog een tijdje voor het radioprogramma 'Spijkers met Koppen'. In 2002 ontving zij de Philip Bloemendalprijs voor jonge, talentvolle presentatoren. Sinds 2000 is Brecht van Hulten in dienst bij het NOS Jeugdjournaal.

Hoofd Info TV KRO Anthon Fasel ziet het wel zitten met Van Hulten. "Een ochtendprogramma hoort bij een omroep thuis: die kan er zijn eigen identiteit inleggen en er, door de presentator, een eigen gezicht aan geven."


Shnaider wil toch geen volledig Russisch team

Bij de overname van Jordan vertelde Alex Shnaider nog, dat hij van het seizoen 2006 het team om wilde dopen in Midland F1 en er een volledig Russisch team van te maken. De laatste van deze twee plannen schijnt nu echter niet meer te gaan lukken, dus zoekt hij nu ook sponsoren uit andere landen dan Rusland.

Omdat Shnaider, die overigens zelf miljardair is, in Canada is opgegroeid, is hij eerst in dat land op zoek gegaan naar sponsoren. De Canadese brouwerij Steelback zou al interesse hebben om Midland F1 vanaf volgend seizoen financieel te ondersteunen. Shnaider laat weten dat er meerdere Canadese bedrijven zijn waar mee gesproken wordt: "Het is enorm belangrijk om een Canadese partner binnen het team te hebben", zei Shnaider tegen een financieel dagblad. "Ik zou het geweldig vinden als er meerdere bedrijven uit Canada betrokken zouden raken en het grote voordeel zien van deze sport, want ik geloof er werkelijk in dat ze een enorme winst op hun investering zouden realiseren. We zijn aan het praten met een aantal grote Canadese bedrijven die interesse hebben in de mogelijkheden die ons team kan leveren door middel van Formule 1."

Shnaider wil ook net als Renault een ontwikkelingsprogramma voor coureurs aan zijn team verbinden. De Rus wil dit echter niet zelf financieren, maar laten betalen door één van zijn sponsoren: "Ik denk dat het voor een bedrijf een positief beeld tegenover de rest van de wereld zou geven als het bedrijf betrokken is bij een ontwikkelingsprogramma voor coureurs."

EA verwerft rechten van "The Lord of the Rings"-boeken

EA heeft vandaag wereldkundig gemaakt dat zij de rechten heeft verworven om games te maken gebaseerd op de boeken van "The Lord of the Rings"-trilogie van Tolkien. EA had natuurlijk al de rechten om games te maken gebaseerd op de "The Lord of the Rings"-films, dankzij het verkrijgen van de licenctie op de boeken kunnen we in de nabije toekomst "The Lord of the Rings"-games verwachten die personages en locaties bevatten die ontbreken in de films.

Twee games die van deze nieuwe licentie gebruik maken zijn The Lord of the Rings, The Battle for Middle-earth 2 en The Lord of the Rings Tactics. The Battle for Middle-earth 2 zal een vervolg zijn op zijn voorganger waarbij je onder andere gebruik kunt maken van units die niet in de film zaten, maar wel in de boeken beschreven werden. The Lord of the Rings Tactics is de werktitel van een strategisch spel dat moet uitkomen voor de PSP, waarbij je het ook op kunt nemen tegen maximaal vier andere gamers via WiFi.

Ferrari gaat testen tijdens de zomerstop

Ferrari houdt zich al niet aan het verdrag over het testlimiet dat de andere negen teams met elkaar hebben gesloten, maar nu gaat het team ook het testverbod dat geldt tijdens de zomerstop (de drie weken na de Grand Prix van Hongarije) aan zijn laars lappen.

Ferrari wil zo snel mogelijk de problemen die ze tot nu toe hebben in dit seizoen verhelpen. Aan de wereldtitel wordt ook door Jean Todt niet meer gedacht: "Theoretisch gezien is het nog mogelijk, maar het is belangrijker om op korte termijn weer successen te boeken. Elke race dat deze situatie langer duurt, wordt dit moeilijker." Michael Schumacher is het wat dat betreft met hem eens: "We moeten niet langer aan het kampioenschap denken, maar aan races winnen"

Zuid-Afrikanen kwaad over Knorr-spot

Een aantal Zuid-Afrikanen is kwaad op Knorr vanwege de tv-reclame van het nieuwe gerecht 'bobotie'. Volgens de Zuid-Afrikaanse schrijver Gerhard Bruyns kloppen de woorden in de commercial helemaal niet. "Amperbroekie voor string en pletterpet voor bouwhelm bestaan bijvoorbeeld helemaal niet", zo zegt hij. "De taalcursus in het spotje klinkt grappig, maar klopt niet. Ze gebruiken woorden die we niet kennen of totaal anders gebruiken. Alleen bromponie, voor brommer, klopt."

Zelfs de Zuid-Afrikaanse ambassade bemoeit zich ermee. Ambassadrice Priscilla Jana betreurt de manier waarop Knorr omgaat met één van de elf officiële talen van het land. De producent zelf zegt dat alle woorden wel uit het Afrikaans komen. "We hebben het gecheckt. Misschien is er verschil in dialect?" Hij benadrukt dat het niet de bedoeling is iemand te beledigen of de draak te steken met de taal.



Van der Gun misschien naar Dortmund

Cedric van der Gun zal een week meetrainen om zich te bewijzen bij Borussia Dortmund, de club van Bert van Marwijk.

De 26-jarige speler zal waarschijnlijk deze week meedoen met de club tijdens een minitoernooi met Alemannia Aachen en Celta de Vigo. De Hagenees is op zoek naar een nieuwe club sinds het contract van de speler niet verlengd werd. Hij kwam de afgelopen twee seizoenen op huurbasis uit voor ADO Den Haag, eerder kwam hij in actie voor Ajax dat hem naast ADO ook verhuurde aan FC Den Bosch en Willem II.

Schalken nog niet op oude niveau

Sjeng Schalken zal nog flink aan de weg moeten timmeren als hij wil terugkomen op zijn oude niveau.

De Nederlander, die vorige week in het Amerikaanse Indianapolis zijn rentree maakte na een blessure aan zijn achillespees, verloor bij het challenger-toernooi in het Canadese Grandby in de eerste ronde van de Amerikaan John Paul Fruttero met 7-6, 2-6 en 5-7.

Schalken herstelde vorig jaar van de ziekte van Pfeiffer, maar heeft daarna amper nog getennist zonder blessures. De voormalig nummer elf van de wereld kampte sinds Roland Garros met een achillespeeskwetsuur en nam na de Ordina Open in Rosmalen enige tijd vrijaf om weer fit te raken. Naar eigen zeggen speelt hij nu eindelijk weer pijnvrij. Dat bleek in Canada echter geen garantie voor een overwinning op de nummer 316 van de wereld.

Feyenoord grijpt naast Daerden

Feyenoord heeft deze zomer geen geluk op de transfermarkt. Na Timmy Simons die naar PSV vertrok, ziet Feyenoord ook de Belg Koen Daerden niet naar Rotterdam komen.

De huidige club van de 23-jarige Daerden, Racing Genk, meldde dat de middenvelder niet meer uit Genk vertrekt. "Hij is nu niet meer te koop". Ook Bundesliga club VfL Wolfsburg had serieuze belangstelling voor de Belg.

Feyenoord zag in Daerden de opvolger voor Bart Goor, die eerder naar RSC Anderlecht vetrok. Racing Genk vroeg ongeveer 4 miljoen euro voor de middenvelder, die nog een contract had tot de zomer van 2009. Feyenoord vindt het bedrag van 4 miljoen teveel.

Burgress niet naar WK atletiek

Paul Burgess, de 25-jarige topfavoriet voor de wereldtitel bij het polsstokhoogspringen, heeft zich afgemeld voor het WK volgende week in Helsinki. De Australier heeft last van een kuitblessure.

Burgess was in februari de eerste man die dit jaar over zes meter sprong, de beste seizoensprestatie tot nu toe.

Ook zijn landgenote Sarah Jamieson zal het WK aan zich voorbij moeten laten gaan. De hardloopster heeft eveneens last van een kuitblessure, de Australische zou uitkomen op de 1.500 meter.

DreamWorks' films binnenkort op de GBA te bekijken

Majesco heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een deal met DreamWorks heeft gesloten om GameBoy Advance Video versies uit te gaan geven van hun succesvolle animatie films. Onder deze films vallen Shrek, Shrek 2 en Shark Tale.

Alle grote bazen zijn erg blij met het nieuws:
"Majesco is delighted to bring these great DreamWorks films to the massive worldwide Game Boy audience of more than 66 million consumers," zei Jesse Sutton, Directeur van Majesco. "These films have entertained people of all ages on multiple formats and we hope to continue that same success with our Game Boy Advance Videos ."

"DreamWorks Home Entertainment is excited to be partnering with Majesco," zo zei Kelley Avery, hoofd van de divisie home entertainment van DreamWorks. "Through this new technology, kids can now access the great 'Shrek' movies and 'Shark Tale' wherever they go. This is all part of our commitment to find compelling partnerships and expand our audience reach."

"Nintendo is thrilled to have these great titles for Game Boy Advance," zei Reggie Fils-Aime, Vice directeur Sales and Marketing van Nintendo of America Inc. "Majesco's ability to offer consumers full-length movies pushes the functionality of Nintendo's handhelds to a whole new level."

De nieuwe titels zijn de eerste films van volle lengte die uit zullen komen in de GameBoy Advance video lijn. De films zullen in oktober dit jaar verschijnen en zullen ongeveer twintig euro gaan kosten.


Nieuwe homo-consumentenbond start in september

"In Amsterdam zijn tientallen locaties waar je seks kunt hebben. Maar zijn die seksplekken ook aangenaam? Zijn de mannen die daar komen tevreden over die locaties? Over de sfeer, over de voorzieningen, over hoe het eruit ziet?", allemaal vragen die de nieuwe consumentenbond voor homo's wil voorleggen in een peiling. De bond wil op 1 september van start gaan en roept homo's daarom op om mee te doen aan een onderzoek die dit soort vragen moet beantwoorden. Met de presentatie van de uitslagen wil de bond op 1 september van start gaan.

De initiatiefnemers vinden dat er te veel producten en diensten die worden afgenomen door homo's die niet of nauwelijks op roze klantvriendelijkheid getest worden. Initiatiefnemers Kees Ruyter en Eric Kollen menen dat de homomannen en vrouwen die gebruik maken van producten op het gebied van reizen, zorg, wonen en uitgaan tot nu toe het nakijken hebben waar het om roze kwaliteit gaat. "Niemand bij touroperators kan je vertellen in welke landen je rustig met je vriend op het strand kan liggen", noemt Kollen als voorbeeld.

Oudere homo's hebben bijvoorbeeld ook een probleem. "Homo's die nu in een verzorgingshuis zitten, zullen niet snel voor hun geaardheid uitkomen", stelt Kollen.



Het logo van De Homoconsumentenbond

Illinois verbiedt verkoop 18+ games aan kids

Illinois is daarmee de eerste staat waar er werkelijk een straf/boete staat op het verkopen van games aan jongeren. In andere staten is de rating alleen een richtlijn. Het verbod is ingesteld om kinderen te beschermen tegen expliciete geweld- en seksbeelden. "Het is een extra manier voor ouders om hun ouders te beschermen," aldus Blagojevich, de man die de wet invoert.

Overtreders van de wet kunnen een boete verwachten van $1000,-, die gelijk staat met het overtreden van de leeftijdsgrens voor CD's. Ook zullen verkopers in het vervolg iedere game duidelijk moeten gaan labellen. Als dit niet gebeurt kost dat de eerste drie keer $500,-, daarna $1000,-. De nieuwe wet gaat in op 1 Januari 2006.

Rotterdamse politie jaagt op mini-bikes

In Rotterdam heeft de politie de afgelopen weken actief gelet op kleine gemotoriseerde voertuigen die niet toegestaan zijn op de openbare weg. In totaal zijn 48 mini- en pocket-bikes in beslag genomen.

Deze kleine motoren zijn volgens de politie levensgevaarlijk. Zelfs als ze door een volwassene worden bestuurd, kunnen sommigen nog 90 kilometer per uur halen. De mini- en pocketbikes kosten voor de eenvoudigere versies nieuw tussen de 250 en 1.400 euro per stuk, tot 3.000 euro voor race-uitvoeringen. De goedkope pocketbikes worden door sommige bedrijven weggegeven bij het afsluiten van een mobiel telefoonabonnement. Er mag echter alleen op eigen terrein mee worden gereden.


Een mini-chopper

Opa op de mini-bike

Hoofdkantoor Apple is lege vlakte

jpg97 had ons via de nieuws-submit te melden:

"Er zitten nog veel oude foto's en fouten in het systeem", zo zegt Microsoft over haar nieuwste programma 'MSN Virtual Earth'. Hiermee kun je inzoomen op steden en gebouwen overal ter wereld. Volgens de softwaregigant zijn de fouten de verklaring van het feit dat het hoofdkantoor van Apple in het programma zijn vervangen door een grote lege vlakte.

De concurrentie tussen de Microsoft en Apple is natuurlijk al jaren een feit. Toch heeft de fout volgens Microsoft niks met deze concurrentie te maken. Volgens een woordvoerder is er dan ook absoluut geen sprake van opzet.

MSN Virtual Earth is vooralsnog enkel op Amerika gericht. Inzoomen op Europa is slechts op beperkte schaal mogelijk. Dat er oude foto's inzitten blijkt ook wel uit de Twin Towers in New York, die nog gewoon in het programma zitten.

Vrouw klem onder hek parkeergarage

Xender en KillerDream hadden ons via de submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen Amsterdamse vrouw heeft door haar vergeetachtigheid blauwe plekken en kneuzingen opgelopen bij een parkeergarage aan de Sumatrakade in de hoofdstad. Nadat ze haar auto net had geparkeerd en de parkeergarage had verlaten, kwam ze erachter dat ze nog iets vergeten was. In een poging om onder het hek van de garage door te duiken, dat inmiddels al weer omlaag ging, heeft het hek haar tegen de grond aan gedrukt.

De vrouw kwam hierdoor knel te zitten onder het hek. Ze dacht dat het hek door haar weerstand wel zou stoppen, naderhand een verkeerde inschatting gebleken. Een buurtbewoner heeft haar gered door met de transponder van zijn auto het hek omhoog te krijgen. De vrouw, een bewoonster aan de Sumatrakade, is met de schrik vrijgekomen.

Ze is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. De eigenaar van de parkeergarage heeft inmiddels van de politie bericht gekregen over de gevaarlijke situatie van de garage.

Blinde jongen ster in Soul Calibur 2

Brice Mellen, een 17-jarige jongen uit Nebraska, is al vanaf zijn geboorte blind. Ondanks zijn handicap ontwikkelde de jongen een interesse in iets wat onmogelijk leek voor hem om ooit goed in te worden: games spelen.

Op een dag nam Brice de controller op en begon intensief Soul Calibur 2 te spelen. Door waarschijnlijk op de geluiden van het spel af te gaan werd de jongen een ster in het spel na lang oefenen. Tegenwoordig hangt Brice vaak rond in een lokale gameswinkel waar hij andere gamers verslaat die denken dat hij een makkelijke tegenstander is. Soms vernedert hij ze nog extra door omgedraaid voor het scherm plaats te nemen.

Als hij volgend jaar slaagt voor de middelbare school wil Brice graag een studie gamesdesign gaan volgen.


Een screenshot van Soul Calibur 3, wellicht Brices nieuwe uitdaging?

'Zet National Geographic op 11'

Misschien kijk je weleens naar een documentaire of heb je andere zapmomenten dat je langs National Geographic Channel komt. Bij de meesten zit het documentairekanaal echter ergens ver op de afstandsbediening. Daar wil de zender nu wat aan doen. Met de campagne 'Er is meer dan tien', wil de zender op voorkeuze 11 terecht komen, pal achter Talpa.

"Onze zender zweeft bij veel huishoudens 'ergens' tussen de 10 en 25. Daar moet de campagne verandering inbrengen", zo zegt woordvoerder Marcel van der Zee van de zender. Op 2 augustus start de campagne op radio, tv en in omroepbladen.

Om de campagne kracht bij te zetten wordt een wedstrijd uitgeschreven met als hoofdprijs een avontuurlijke reis naar een bijzondere bestemming.

Italiaanse moslimleiders willen aanpak radicale elementen

Prominente moslimleiders in Italië willen dat de regering hardere maatregelen gaat nemen om terrorisme tegen te gaan. Zo pleiten zij voor meer toezicht op religieuze leiders en moskeeën. Volgens Yassine Belkassem, vice-voorzitter van de Federatie van Marokkanen in Italië, en Khalid Chaouki, oud-voorzitter van Jonge Moslims van Italië, wordt de Italiaanse moslimgemeenschap in veel gevallen geleid door radicale moslims.

Deze radicale predikers zouden in noodmoskeeën of islamitische culturele centra hun extremistische boodschap verkondigen. ''De regering zou veel meer moeite moeten doen om inzicht te krijgen in wat er onder de Italiaanse moslimgemeenschap van ongeveer 1,1 miljoen mensen leeft. Meer steun voor de gematigde meerderheid kan voorkomen dat moslimjongeren fundamentalistisch worden'', aldus Belkassem en Chaouki.

De Italiaanse regering nam afgelopen vrijdag al een pakket maatregelen aan die terrorisme beter zouden moeten kunnen aanpakken. Zo kunnen potentiële terreurverdachten sneller worden uitgezet, krijgen de autoriteiten het recht speekselmonsters af te nemen voor DNA-onderzoek, kunnen verdachten tot 24 uur vast worden gehouden zonder aanklacht (was 12 uur) en mogen beloningen in het vooruitzicht worden gesteld aan mensen die de overheid helpen terroristische cellen op te rollen.

Premier Silvio Berlusconi beloofde verder dat er een speciale terrorisme-aanklager wordt aangesteld. Ook zal het Italiaanse openbaarvervoer beter beveiligd worden tegen eventuele aanslagen.

Tour de France beter bekeken

Tour de FranceDe NOS is tevreden over het aantal kijkers naar de Tour de France. De live etappeverslagen van het grootste wielerevenement op de wereld via Nederland 2 en het programma NOS Avondetappe hebben meer kijkers getrokken. De afgelopen drie weken heeft 67 procent van de Nederlanders minstens één keer naar een gedeelte van een uitzending over de Tour gekeken.

De Avondetappe met presentator Mart Smeets trok gemiddeld 100.000 kijkers meer dan vorig jaar. De live middaguitzendingen zorgden dit jaar voor gemiddeld 929.000 kijkers, tegenover 870.000 vorig jaar.

De best bekeken etappe was de 15e rit op 17 juli, die door gemiddeld 1.550.000 Nederlanders werd gevolgd. Op het finishmoment zaten 2.220.000 mensen voor de televisie.

Alles over wielrennen uiteraard op FOK!sport.

Mel Gibson gaat film in Maya-taal maken

Mel GibsonMensen die goed zijn in het Maya-dialect hebben mazzel. De Amerikaanse acteur en regisseur Mel Gibson gaat een film maken in die taal. Producent Disney zal de film 'Apocalypto' uitbrengen, zo bevestigde Gibsons zegsman Alan Nierob. De acteur zal zelf niet in de film te zien zijn. "Hij laat de film voor hem spreken", zo zei Nierob.

De film speelt zich af in het oude Mexico, zo'n 500 jaar geleden. Gibson zal de film regisseren. Hij maakte al eerder films in oude talen. Zo werd in zijn film 'The Passion of the Christ' Aramees, Hebreeuws en Latijn gesproken. Het is de bedoeling dat de opnamen in oktober beginnen. In de zomer van 2006 zou Apocalypto in première kunnen gaan. Waarschijnlijk zullen er alleen Mexicanen in de film meespelen.

[upd] Veluwse poema bijna gevangen, maar nog niet helemaal

GSMboy en Snotslak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Veluwse poema is bijna gevangen, zo heeft de Stichting Geldersch Landschap gisteren laten weten. Boswachters zouden maandagmiddag nabij Arnhem 'een grote katachtige' met een verdovingspijl geraakt hebben. Het dier wist desalniettemin te ontkomen en rende dieper de bossen in. De Stichting Geldersch Landschap stelt omwonenden echter gerust: ''Er is vooralsnog geen reden tot verscherpte maatregelen. De kat rende dieper de bossen in, maar het verdovingsmiddel zal uiteindelijk voor een diepe, lange slaap zorgen.''

Volgens de stichting zijn een aantal mensen ingeschakeld om het gebied uit te kammen. De verwachting is dat de poema uiterlijk vanmiddag zal worden gevangen.

Niet te vroeg juichen
Mocht er vandaag een of ander groot katachtig dier worden gevangen, dan is het nog maar de vraag of de Veluwse poema voorgoed verdwenen is. Een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn liet gisterenavond namelijk weten dat 'de poema' omstreeks 21:45 uur nog gezien was op het grondgebied van Apeldoorn. Dus óf de maandagmiddag getroffen katachtige is door de verdoving heengelopen, of er is nog een Veluwse poema.

Update 12:14
De poema loopt nog frank en vrij rond door de bossen en weiden op de Veluwe. Het bericht dat het beest zou zijn neergeschoten met een verdovingspijl blijkt vals te zijn. Een nog onbekende grappenmaker had uit naam van de Stichting Geldersch Landschap een persbericht doen uitgaan.


De Veluwse poema, zoals gefotografeerd door de stichting Pantera
Een hele rits Veluwse poema foto's vind je op de site van Pantera.

==
Eerdere berichtgeving:
07-07-2005 Jacht op Veluwse poema nu door gemeenten
04-07-2005 Extra team om Veluwse poema te vangen
29-06-2005 Apeldoorn: Veluwse poema bestaat!
29-06-2005 FOK!user: Veluwse poema is wel erg klein
28-06-2005 Veluwse 'poema' waarschijnlijk soort panter
28-06-2005 Foto Veluwse poema blijft vragen oproepen
23-06-2005 Pantera heeft foto's van 'Veluwse poema'
15-06-2005 Zoektocht naar Veluwse poema gaat verder

Onderzoek: Radio is geen 'behang'

Voor veel mensen is radio maar behang waar maar amper naar geluisterd wordt. Toch lijkt dat beeld niet helemaal te kloppen. De Stichting Etherreclame (STER) liet een onderzoek uitvoeren onder 1400 mensen waaruit blijk dat 37 procent van de totale radiozendtijd met (zeer) veel aandacht wordt beluisterd. Slechts twaalf procent wordt met weinig aandacht beluisterd.

In de auto wordt het meest aandachtig naar de zender geluisterd die aanstaat. Over het algemeen luistert de groep 20-34 jaar met wat minder aandacht naar de radio. Het aandachtsniveau van de groep 35-49 jaar zit rond de gemiddelde score. De groep 50 jaar en ouder luistert met meer dan gemiddelde aandacht naar radio.

Radio 1 scoort het beste. De nieuws- en sportzender heeft de meeste aandacht van de luisteraar. Op zich is dat niet nieuw, want in 1999 kwam er ook al een onderzoek naar buiten waaruit bleek dat nieuws- en actualiteitenprogramma's goed scoren op mate van aandacht. In het weekend doet Radio 2 het goed qua aandacht. Radio 3FM trekt juist de meeste aandacht op werkdagen in de ochtend- en de avondspits. Daarnaast is het zondagochtendprogramma 'De heer zij met u' een uitschieter.


Dj Marco V. luistert ook vaak naar Radio 1

BAR biedt Williams geld en coureur

BAR heeft Williams een genereus aanbod gedaan in ruil voor de diensten van Jenson Button. Het team hoopt hiermee Williams te kunnen overhalen om Button in 2006 bij BAR te laten blijven.

Naar verluidt zou Williams tot vijf miljoen euro zijn geboden voor Button. Tevens zou BAR haar voornaamste testcoureur, Anthony Davidson, aanbieden als compensatie voor Button.

Nick Fry van het BAR-team hoopt dat het conflict snel opgelost kan worden. "Het is in het belang van alle betrokkenen. We hebben duidelijk aangegeven dat we Jenson willen behouden, hopelijk krijgen we dat voor elkaar."

[MLB]Astros blijven winnen

De Houston Astros hebben tegen de Phillies in de eerste wedstrijd van een serie van drie de achtste overwinning uit de laatste negen wedstrijden behaald.

Craig Biggio en Lance Berkman sloegen twee keer een homerun achter elkaar voor de overwinning van de Astros. Startende pitcher Andy Pettitte gooide zeven inning met in iedere inning één slag tegen verder gooide hij zeven man uit en gaf drie vrije lopen weg. Mike Burns pitchte de achtste inning waarop hij alledrie de mensen die voor hem stonden uit gooide en Chad Harville gooide twee van de drie man uit in de negende inning.

Biggio opende de score in de eerste inning met een homerun en Berkman volgde meteen daarna het goede voorbeeld met zijn tiende homerun voor de 2-0. In de derde inning deden de beide heren dit nog eens over terwijl bij de tweede homerun van biggio ook Willy Tavaras nog op een honk stond voor de 5-0.

Rollins deed iets terug voor de Phillies in de vijfde inning met zijn achtste homerun van het seizoen. Een fout van tweedehonkman Ramon Martinez van de Phillies zorgde echter voor twee onverdiende runs zodat na de vijfde inning de eindstand van 7-1 al bereikt was.

American league :

Team12345678910Tot.HE
Boston Redsox0 1 0 0 0 0 2 0 0 0 3 11 0
Tampa Bay Devilrays0 1 0 1 0 0 1 0 0 1 4 14 0

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers0 0 1 1 1 0 0 1 0 4 6 1
Baltimore Orioles0 0 0 0 0 2 0 0 0 2 8 1

Team123456789Tot.HE
Chicago White Sox5 0 0 3 1 1 1 2 1 14 22 0
Kansas City Royals1 0 2 0 2 0 0 1 0 6 16 2

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians0 0 0 0 2 1 0 0 1 4 6 1
Oakland Athletics0 3 5 2 3 0 0 0 X 13 14 0

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers0 0 0 2 0 0 1 0 0 3 6 0
Seattle Mariners0 0 0 3 0 0 2 0 X 5 11 0

National league :

Team123456789Tot.HE
Philadelphia Phillies0 0 0 0 1 0 0 0 0 1 7 1
Houston Astros2 0 3 0 2 0 0 0 X 7 9 0

Team123456789Tot.HE
San Fransisco Giants0 1 0 1 0 0 0 0 0 2 8 1
Chicago Cubs0 0 1 0 0 0 0 1 1 3 12 1

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks0 1 0 1 0 0 0 0 0 2 8 1
Milwaukee Brewers2 0 0 0 0 0 1 1 X 4 8 0

Team123456789Tot.HE
New York Mets0 0 0 3 0 0 0 0 0 3 6 1
Colorado Rockies1 0 1 2 0 1 0 0 X 5 11 0

Team123456789Tot.HE
Cincinnati Reds0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1
L.A. Dodgers0 3 1 0 0 0 0 0 X 4 9 0

Standen :
American league :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Boston 54 45 .545 - 27-18 27-27 20-26 9-5 13-8 12-6 4-6 L2
New York 52 45 .536 1.0 29-19 23-26 17-21 9-7 15-10 11-7 5-5 W1
Baltimore 50 48 .510 3.5 27-21 23-27 23-18 13-15 6-5 8-10 2-8 L6
Toronto 49 49 .500 4.5 26-20 23-29 23-16 7-11 11-12 8-10 5-5 L1
Tampa Bay 36 64 .360 18.5 24-26 12-38 20-22 5-18 8-9 3-15 7-3 W4

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Chicago 65 33 .663 - 33-19 32-14 11-6 32-7 10-14 12-6 6-4 W2
Minnesota 53 45 .541 12.0 29-22 24-23 15-6 23-20 7-9 8-10 5-5 L1
Cleveland 51 49 .510 15.0 25-26 26-23 8-9 17-27 11-10 15-3 4-6 L1
Detroit 49 50 .495 16.5 24-26 25-24 12-13 21-22 7-6 9-9 5-5 L1
Kansas City 36 63 .364 29.5 21-29 15-34 10-9 12-29 5-16 9-9 5-5 L1

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Los Angeles 59 40 .596 - 30-22 29-18 6-4 24-16 17-14 12-6 6-4 L1
Oakland 54 45 .545 5.0 31-17 23-28 14-20 8-5 22-12 10-8 8-2 W7
Texas 49 49 .500 9.5 28-24 21-25 12-10 14-9 14-21 9-9 3-7 W1
Seattle 43 55 .439 15.5 23-24 20-31 12-19 9-10 12-18 10-8 4-6 W1

national League :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
Atlanta 55 44 .556 - 29-14 26-30 26-20 16-7 6-9 7-8 5-5 L1
Washington 55 44 .556 - 32-18 23-26 18-18 16-14 9-6 12-6 3-7 L1
Philadelphia 52 48 .520 3.5 33-22 19-26 20-26 14-10 11-4 7-8 6-4 L1
New York 51 48 .515 4.0 32-21 19-27 25-22 12-12 9-4 5-10 6-4 L1
Florida 49 47 .510 4.5 25-22 24-25 21-24 9-11 9-7 10-5 5-5 W2

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
St. Louis 62 36 .633 - 33-20 29-16 7-8 32-13 13-10 10-5 6-4 L2
Houston 52 47 .525 10.5 31-14 21-33 8-12 23-21 14-6 7-8 8-2 W2
Chicago 51 48 .515 11.5 25-22 26-26 8-14 25-19 12-6 6-9 6-4 W3
Milwaukee 49 51 .490 14.0 27-17 22-34 11-13 22-23 8-8 8-7 5-5 W1
Pittsburgh 43 56 .434 19.5 24-27 19-29 10-10 16-30 12-9 5-7 4-6 W2
Cincinnati 42 57 .424 20.5 31-25 11-32 10-10 16-28 9-11 7-8 6-4 L1

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
San Diego 50 49 .505 - 29-18 21-31 6-6 13-12 24-20 7-11 2-8 L7
Arizona 48 53 .475 3.0 25-28 23-25 7-12 7-11 26-20 8-10 4-6 L1
Los Angeles 45 54 .455 5.0 24-23 21-31 6-9 9-11 25-21 5-13 5-5 W1
San Francisco 42 56 .429 7.5 22-30 20-26 4-11 10-11 22-22 6-12 4-6 L3
Colorado 35 63 .357 14.5 25-23 10-40 7-6 11-23 11-25 6-9 4-6 W1

Vino naar Liberty Seguros

De Kazach Aleksandr Vinokoerov, tweevoudig winnaar van een etappe in de afgelopen Tour de France, zal vanaf aankomend seizoen gaan rijden voor Liberty Seguros. De wielrenner maakte dit zelf bekend in een interview met het Franse L'Equipe.

"Ik wil in de komende twee jaar de Tour winnen en daartoe biedt Liberty Seguros me de beste kansen." Bij de ploeg van Manolo Saiz mag de Kazach zich volledig op de Grand Boucle gaan richten.

Vino, die nu nog voor het Duitse T-Mobile Team rijdt, had ook aanbiedingen op zak van de Franse ploegen AG2R Prévoyance en Crédit Agricole. "Ik was graag naar AG2r gegaan, maar die ploeg bood me te weinig garanties met betrekking tot de Tour."

Wilders schrijft open brief aan Mohammed B.

nweenink, Vince_Taylor, Boswachtertje en Gweaneth hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Op de dag dat de uitspraak in de zaak tegen Mohammed B. wordt gedaan, heeft het Algemeen Dagblad een open brief van Geert Wilders aan Mohammed B. gepubliceerd. In de brief maakt Wilders aan B. duidelijk dat hij zich niet geïntimideerd voelt door de eerde geuite bedreigingen van de radicale moslim aan het adres van Wilders.

Wilders noemt in zijn brief het gebruik van geweld - hiermee waarschijnlijk doelend op de moord op Theo van Gogh - 'een teken van onmacht en zwakte'. Tevens kwalificeert hij B. als 'een groot gevaar voor de samenleving' vanwege zijn 'islamo-fascistische' opvattingen. Wilders - die nog steeds zwaar beveiligd wordt naar aanleiding van de moord op Van Gogh - gaf echter ook aan dat 'er ook vele moslims zijn die alles wat jij vertegenwoordigt net als ik hartgrondig verafschuwen'.

De rechtse politicus - die zich vorig jaar afscheidde van de VVD - toont zich strijdbaar in zijn brief. 'Ik hecht er ten slotte erg aan je te vertellen dat ik me nooit heb en nooit zal laten beïnvloeden door dreigementen van wie dan ook', aldus Wilders. Ook zegt hij van plan te zijn 'met alle democratische en parlementaire middelen die ik heb en met nog meer overtuiging dan ik al had, blijven te vechten tegen de extremistische radicale islam'. Mohammed B. werd vanochtend in Amsterdam veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege verschillende geweldsdelicten, waaronder de moord op Theo van Gogh.

Met denk aan alle FOK!kers die ons dit via de nieuws-submit hebben gemeld. De complete brief van Wilders aan Mohammed B. valt hier te lezen.

Beccia terug naar italië

Na een dienstverband van welgeteld drie weken vertrekt de Italiaanse belofte Beccia weer bij SC Heerenveen. Hij had een contract voor één seizoen met een optie voor twee extra.

Het contract is op verzoek van de middenvelder weer ontbonden omdat zijn verwachtingen hoger lagen dan die van heerenveen. Hij dacht vlak achter het eerste team te komen maar Heerenveen was van plan hem de eerste tijd bij de beloftes in te zetten.

Beccia kwam over van het italiaanse Bassano dat het afgelopen seizoen promoveerde naar de Serie C.

Mohammed B. veroordeeld tot levenslang

De rechtbank in Amsterdam heeft Mohammed B. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. B. wordt door de rechtbank schuldig geacht aan de moord op Theo van Gogh, poging tot moord op omstanders en politieagenten, bedreiging van VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali en het verhinderen van de werkzaamheden van Hirsi Ali. De veroordeling is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Mohammed B. had de moord op Van Gogh al bekend, en heeft tevens verklaard dat hij - mocht hij weer vrijkomen - bereid zou zijn opnieuw een dergelijke moord te plegen. Ook was de 27-jarige Nederlander van Marokkaanse afkomst na onderzoek al geheel toerekeningsvatbaar verklaard. Levenslang werd derhalve al voor de veroordeling als een logische straf voor B. beschouwd.

De rechter legde in zijn vonnis de nadruk op het terroristische oogmerk waarmee de moord is begaan. Volgens de rechter had B. de intentie om de Nederlandse bevolking angst aan te jagen en fundamentele structuren te ontwrichten. Dit in ogenschouw genomen concludeerde de rechter dat het hier om een terroristische daad ging, 'wat behoort tot de ernstigste misdrijven die er bestaan'. Mohammed B. woonde zelf de uitspraak bij, alsmede de familie van Van Gogh en vele vertegenwoordigers van de (inter)nationale pers.

Met dank aan alle FOK!kers die ons dit via de nieuws-submit hebben gemeld. Een uitleg over het fenomeen levenslange gevangenisstraf valt hier te vinden.

Warners en Liefers niet naar WK atletiek

Chiel Warners en Gert-Jan Liefers zullen door blessures volgende week niet deel kunnen nemen aan het wereldkampioenschap atletiek in het Finse Helsinki

Warners heeft afgelopen week een blessure aan de abductor van het dijbeen opgelopen. Uit onderzoek is maandag gebleken dat deelname op topniveau aan het WK onmogelijk is. Dat was reden voor Warners om zich terug te trekken en zich na zijn herstel te richten op de EK outdoor 2006 in Goteborg.

Gert Jan Liefers kreeg na een succesvol voorseizoen op zowel de 3000 als de 5000 meter klachten aan zijn rechterbeen. Uit nader onderzoek is gebleken dat er sprake is van een zelden voorkomende stressfractuur aan het bovenbeen. Dit vraagt een herstelperiode van 8 weken.

Eerder werd al bekend dat ook Kamiel Maase met blessures kampt. Hij probeert nog op tijd fit te zijn voor het WK. Maase komt uit op de marathon, maar heeft last van een blessure aan zijn hamstring.

Eieio

quote:
Old MacDonald had a farm
Je bent op Jupiter beland in het jaar 3409. Het is een zondag en dan is het marktdag op Jupiter. Nu heeft boer Joe MacDonald een probleem. Hij moet namelijk zijn vee van zijn woonplaats, the blackwater pool, naar Jupiter vervoeren alleen is zijn schip te klein om alles in één keer te vervoeren, hij moet ze dus apart vervoeren maar als hij de verkeerde dieren bij elkaar laat staan dan eten ze elkaar op. In "Eieio" moet je er dus voor zorgen dat je een goede manier vind om het vee op de juiste manier naar Jupiter te brengen zonder dat het vee elkaar op eet.

Deze dus, succes...

Ook Vitesse wil Lazovic

Naast ADO Den Haag en Willem II heeft nu ook Vitesse zich gemeld voor Danko Lazovic bij Feyenoord .

De Rotterdammers neigen ernaar de speler te verhuren maar daarover is nog niets zeker. Of de Arnhemse club een grote kans heeft de speler tijdelijk over te nemen is niet zeker omdat de speler eerder al een aanbod van Willem II afwees. De aanvaller wil namelijk het liefste in Rotterdam blijven wonen en gaat dus ook het liefste naar ADO.

Heliskoski interim-bondscoach Finland

De Finse voetbalbond heeft Jyrki Heliskoski aangesteld als interim-bondscoach. De 59-jarige trainer vervangt Antti Muurinen, die na de nederlaag in de kwalificatie voor het WK tegen Nederland ontslagen werd.

Heliskoski zal met Finland de WK-kwalificatiereeks af gaan maken. Finland is kansloos voor een plaats op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, volgend jaar. In juni verloor Finland voor eigen publiek met 4-0 van Oranje.

De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd van Finland is op 17 augustus tegen Macedonië. De Finse bond gaat intussen wel verder met het zoeken naar een nieuwe bondscoach, die straks met het nationale team kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2008 moet gaan afdwingen.

Nieuwe sponsor voor Ritsma

Rintje Ritsma zal ook komend seizoen nog te bewonderen zijn op de schaatsbaan.

Woensdag zal de 35-jarige Fries zijn nieuwe hoofdsponsor bekend gaan maken. Afgelopen jaren schaatste Ritsma voor TVM, maar in februari besloot hij een eigen ploeg te gaan samenstellen. Volgens de Beer uit Lemmer was de TVM-ploeg te groot en was er niet genoeg aandacht voor hem.

In zijn loopbaan werd Ritsma zes keer Europees kampioen allround, vier maal wereldkampioen allround en veroverde twee zilveren en drie bronzen medailles tijdens de Olympische Spelen.

Problemen voor Mols

De knie van Michael mols blijkt toch niet zo in orde te zijn als men dacht, waarschijnlijk zal de spits van ADO Den Haag onder het mes moeten en daardoor twee tot drie maanden niet in actie kunnen komen.

Wat er precies met de speler gaat gebeuren is nog niet duidelijk, de speler zal met clubarts Ed Beeftink overleggen wat er nodig is maar een eventuele kijkoperatie om de knie schoon te maken is niet uitgesloten. Ook de club zal nog inspraak hebben op het genezingsproces.

Mols kan wel voluit trainen en spelen maar dan kan het elk moment misgaan, op het moment traint hij aangepast. Hij heef de problemen met zijn knie sinds vorig seizoen toen hij al een keer onder het mes is geweest en ook bij de keuring was er geen probleem zichtbaar.

De ex-international tekende begin deze maand voor één jaar bij ADO, eerder speelde hij voor Cambuur, FC Twente, FC Utrecht en de Glasgow Rangers, in 356 wedstrijden scoorde hij 127 keer.

Liefers, Warners niet op WK

Chiel Warners en Gert-Jan Liefers moeten het WK Atletiek in Helsinki aan zich voorbij laten gaan. De Nederlandse atleten kampen met blessures.

Tienkamper Warners eindigde vorig jaar tijdens de Spelen nog als vijfde. Nu heeft hij een blessure aan de abductor van het dijbeen en is deelname in Helsinki uitgesloten. Liefers, een middenafstandsloper, heeft ook last van zijn been: bij hem gaat het om een stressfractuur in zijn bovenbeen. Hij zal acht weken moeten herstellen. Liefers werd achtste op de 1.500 meter tijdens de Olympische Spelen in Athene. Zowel Warners als Liefers richt zich nu vooral op het EK Atletiek, volgend jaar in Göteborg.

Kwaliteit televisie!

Je kent het wel, je zit op de bank en er is geen reet op TV. Nee, in Nederland is het niet best gesteld met spektakel op V. Soms hoopte ik dat ik in China woonde, want daar hebben ze tenminste wel toptelevisie.
Iedereen kent inmiddels wel dit filmpje.
Op onderstaande site staat een verzameling van allerlei filmpjes uit die Aziatische show, waaronder bovenstaand filmpje. Wel even opslaan als maar het is zeker de moeite waard!

Boogerd wint in Boxmeer

Michael Boogerd heeft maandagavond het criterium 'Daags na de Tour' in Boxmeer gewonnen. De Hagenaar won na een wedstrijd van 100 kilometer (50 ronden) in een sprint à trois van Ivan Basso en Pieter Weening.

Met de kermiskoers van Boxmeer komt het criteriumcircus van Nederland op gang. Naast de Brabantse stad zullen de eerstvolgende drie weken veertien andere 'rondjes om de kerk' georganiseerd worden. Van Maastricht tot Surhuisterveen zullen de Nederlandse en buitenlandse Tourtoppers acte de présence geven.

Nederlandse criteriums
26 juli: Stiphout
27 juli: Chaam
28 juli: Wateringen
29 juli: Heerlen
30 juli: Steenwijk
1 augustus: Draai van de Kaai
2 augustus: Surhuisterveen
3 augustus: Maastricht
4 augustus: Oostvoorne
5 augustus: Mijl van Mares
6 augustus: Pijnacker
8 augustus: Gouden Pijl Emmen
9 augustus: Peperbusspektakel Zwolle
14 augustus: Zevenbergen

WK Zwemmen: Dekker zesde in finale

Inge Dekker heeft in de finale van de 100 meter vlinderslag niet kunnen stunten. De 19-jarige zwemster eindigde met 59,01 als zesde. Het goud was voor de Australische Jessicah Schipper, die met 57,23 haar landgenote Lisbeth Lenton 0,14 nipt voorbleef.

Halverwege de eindstrijd leek Dekker echter wel in de prijzen te vallen. De zwemster uit Spijkenisse was uitstekend van start gegaan en lag bij het keerpunt op een derde stek. In het tweede deel kwam ze tekort om op het podium te belanden. Met 59,01 bleef ze tevens ver boven haar 'nieuwe' PR (58,48), die ze zondag in de series had gezwommen.

Dekker hield dan ook een dubbel gevoel over aan de WK-finale: "Zesde van de wereld is niet slecht, maar mijn tijd helaas wel. Met mijn tijd van de series was ik in de finale derde geworden. Ik weet niet waarom het in die tweede baan minder ging. "Wellicht lette ik te veel op anderen."

WK Zwemmen: Werelditel en record voor Shoeman

Roland Schoeman heeft op het WK in Montreal goud behaald op de 50-meter vlinderslag. De Zuid-Afrikaan tikte in de eindstrijd aan in 22,96, goed genoeg voor een nieuw wereldrecord.

De nieuwbakken recordhouder stelde zo voor de tweedemaal in twee dagen tijd het wereldrecord scherper. Shoeman mocht zich immers pas sinds zondag 's werelds snelste noemen. Toen tikte hij in de halve finales aan in 23,01, 0.29 sneller dan het oude record van de Amerikaan Ian Crocker.

De finale leek dan ook een spannende strijd te worden tussen Crocker en Shoeman. Een snelle start van de Zuid-Afrikaan besliste echter anders. Crocker werd uiteindelijk nog wel tweede in 23,12, een verbetering van zijn persoonlijk record met 0,18. Het brons ging naar de Oekraïner Sergij Breus (23,38), die het Europees record van Jere Hard (23,50) verbeterde.

National Geographic Society

De National Geographic Society is al sinds jaar en dag dé hangplek voor de stoerste fotograven ter wereld.

Maar aangezien het papier waarop National Geographic zijn boekjes druk nogal ouderwets is, vind je hier een hele toffe pagina vol met de zo ongeveer tien miljard wallpapers die er van het clubje beschikbaar zijn. Nuja, Tien Miljard... 600 dan. Nog steeds veel. Crashende browsers omdat je prutscomputer het niet trekt zijn niet onze verantwoordelijkheid.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.