Uitslag GP van Monaco

Voor de tweede opeenvolgende race heeft Kimi Räikkönen op overtuigende wijze de overwinning weten te claimen. Met grote voorsprong won hij de Grand Prix van Monaco. Nick Heidfeld en Mark Webber, beiden in een BMW Williams F1, werden tweede en derde.

De race begon rustig, met een start waarbij alle coureurs veilig wegkwamen, maar Christijan Albers zorgde al snel voor spektakel door in een langzame bocht te spinnen en de baan voor een groot deel te blokkeren. David Coulthard kon op tijd tot stilstand komen, maar Michael Schumacher redde dat niet en raakte de Red Bull, waardoor Coulthard op moest geven met een defecte achterwielophanging.

Nadat de safety car de baan weer had verlaten, ontstond een groep van zeven wagens achter Giancarlo Fisichella, die niet in vorm was. Na ronden achter de Renault te hebben gereden, besloot Jarno Trulli tot een bruuske inhaalactie in de haarspeldbocht. Fisichella moest uitwijken, waardoor alle achtervolgers hem voorbij konden. De klap over de kerbstones leek echter te heftig te zijn geweest voor de Toyota en Trulli reed de race kansloos uit op een tiende plaats.

Ook Fernando Alonso in de andere Renault was niet snel genoeg om zijn rivalen achter zich te houden. Met gewaagde inhaalmanoeuvres na de tunnel wisten achtereenvolgens Nick Heidfeld en Mark Webber de Spanjaard van een podiumplaats te beroven, waardoor Williams voor het eerst sinds de Franse Grand Prix van 2003 weer twee coureurs op het podium had staan.

Uitslag:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:45:15.556
2 Nick HeidfeldBMW Williams F1 + 13.877
3 Mark WebberBMW Williams F1 + 18.484
4 Fernando AlonsoRenault F1 + 36.487
5 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes + 36.647
6 Ralf SchumacherToyota F1 + 37.177
7 Michael SchumacherScuderia Ferrari + 37.223
8 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 37.570
9 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
10 Jarno TrulliToyota F1 + 1 ronde
11 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1 ronde
12 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 1 ronde
13 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 3 ronden
14 Christijan AlbersMinardi F1 + 5 ronden
- Vitantonio LiuzziRed Bull Racing ophanging
- Patrick FriesacherMinardi F1 crash
- David CoulthardRed Bull Racing gevolgen crash
- Narain KarthikeyanJordan Grand Prix hydrauliek
- Jenson ButtonBAR Honda Afwezig
- Takuma SatoBAR Honda Afwezig