FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 mei 2005

Zweedse premier wil minder naakt in reclames

svenski en sjorti hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Zweedse premier Göran Persson is het veelvuldig gebruik van schaars geklede dames in reclames een doorn in het oog. Persson stuurt aan op zelfregulering door adverteerders en media, maar wil desnoods via wetgeving grenzen stellen aan het in zijn ogen 'vernederende' gebruik van jonge vrouwen.

Dat zei de sociaal-democratische politicus in een toespraak op het vrouwencongres van zijn partij. "Waar je in ons land ook gaat of staat zie je afbeeldingen van jonge vrouwen, bijna naakt. Dat wordt gebruikt als een aansporing om producten te verkopen. Het is vernederend", aldus Persson. De krant Aftonbladet beschuldigde de premier vervolgens van censuur. De hoofdredacteur schreef in een commentaar dat beperking van de vrijheid van drukpers niet te verenigen is met de democratische waarden van het land.

Persson liet in zijn toespraak weten trots te zijn op hetgeen zijn land gedaan heeft om de gelijkheid van man en vrouw te bevorderen. Het land heeft bijvoorbeeld strenge regels inzake pornografie en prostitutie. "We hebben misschien wel de beste regels over gelijkheid van de seksen en tegelijkertijd zien we dit soort ontwikkeling. Dan hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid om er iets aan te doen", stelde de Zweedse premier zaterdagavond.

Voetballer ontslagen wegens dronkenschap

De Duitse voetbalclub Borussia Mönchengladbach heeft het contract met Craig Moore (29) per direct opgezegd. De club verklaarde tot deze actie over te zijn gaan, omdat de Australische international donderdag dronken op de training verscheen. De verbintenis met Moore liep tot juni 2006.

De Australiër was sinds januari in dienst van Borussia. Hij kwam toen over van Glasgow Rangers. De Schotse club wilde van Moore af omdat hij tegen de zin van Rangers voor Australië uitkwam tijdens de Olympische Spelen in Athene vorig jaar.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

2105

'Dit mag nooit meer gebeuren,' weerklinkt een vertrouwde stem vanuit de beeldwand. De spreker staat achter vijf ringen met de kleuren en de vorm van de continenten. Beelden schieten voorbij van de laatste continentale oorlog. Verminkte mensen slaan hun handen voor de ogen, hun geschrei breekt harten over de hele wereld. 'Stem daarom voor één Federatie der Continenten.'

Belgisch duo wint Peking Express 2

Icoon Media nieuwsNet als vorig jaar is een Belgisch duo winnaar geworden van het reality-programma Peking Express, een samenwerking tussen de televisiezenders VT4 (België) en NET5 (Nederland). Waren het in 2004 Hans en Rani die de liftwedstrijd van Moskou naar Peking op hun naam schreven, dit jaar waren de hartsvriendinnen Karla Bosschaerts en Sophie Allegaerts de besten tussen Peking en Bombay.

Met minimale financiële middelen begonnen acht duo's, vier uit België en vier uit Nederland, in Peking aan de strijd. De route liep dwars door China richting het Himalaya-gebergte, waarna de kandidaten door Nepal naar India werden gevoerd. Om de twee afleveringen viel één koppel af. De Nederlanders Manja en Jeroen leken lang favoriet voor de eindzege, totdat ze in een 'sudden death' in Nepal als laatsten finishden en direct het vliegtuig naar huis konden pakken.

In de slotaflevering bleven twee Belgische duo's over. Opmerkelijk, want verliezers Krieke en Nathalie kenden elkaar niet eens voor het programma, en winnaars Karla en Sophie hadden zich nauwelijks voorbereid en leken in de eerste afleveringen allerminst opgewassen tegen de ontberingen onderweg. De laatste tien kilometer dwars door miljoenenstad Bombay leverde uiteindelijk een verschil van slechts acht minuten op in het voordeel van de twee vriendinnen.

De omroepen NET5 en VT4 hebben inmiddels aangekondigd volgend jaar een derde serie uit te willen zenden. De route is nog niet bekend gemaakt, maar als mogelijke locaties worden Azië (Bombay-Moskou), Australië en Zuid-Amerika genoemd. Via de site van NET5 kun je je opgeven voor de nieuwe reeks, die in de maanden september, oktober en november van dit jaar zal worden opgenomen.

De winnaars van Peking Express 2: Karla en Sophie
De winnaars van Peking Express 2: Karla (rechts) en Sophie

-
Praat na over Peking Express in dit topic op het FOK!forum!

Dirk Kuijt bereikt de 100 goals

Feyenoord aanvaller Dirk Kuijt heeft met zijn hattrick tegen ADO Den Haag de grens van 100 eredivisie doelpunten bereikt. Hij is de derde jongste voetballer ooit die dat weet te bereiken.

Kuijt is met zijn 24 jaar en tien maanden de op twee-na-jongste speler die in de laatste twintig jaar de honderd treffers haalt. Alleen Marco van Basten en Dennis Bergkamp waren jonger. Van Basten was 21 jaar, negen maanden en 27 dagen oud en Bergkamp was 24 jaar en dertien dagen oud toen hij zijn honderdste goal maakte.

Dirk Kuijt maakte zijn goals voor FC Utrecht en Feyenoord. Voor zijn eerste club maakte hij er 51, tegenover 49 voor Feyenoord. De spits heeft een gemiddelde van 0,44 goals per wedstrijd, maar in dienst van Feyenoord ligt dit gemiddelde hoger: 0,72.

Fenerbahçe prolongeert titel

Fenerbahçe is voor de tweede keer op rij landskampioen van Turkije geworden. De nummer twee Galatasaray werd met 1-0 verslagen.

De club van aanvaller Pierre van Hooijdonk, die niet in actie kwam, pakte de titel in de stadsderby tegen rivaal Galatasaray. Fenerbahçe won het duel met 1-0 en kwam daardoor met nog één speelronde te gaan op zeven punten voorsprong op Galatasaray.

De Braziliaan Marcio Nobre maakte in de 65ste minuut de enige goal van de wedstrijd. Vorige week pakte Galatasaray nog ten koste van Fenerbahçe de Turkse beker. Het werd toen 5-1, maar Fenerbahçe bleek nu wel in staat om van Galatasaray te winnen.

Eindexamens 2005 op FOK!

Icoon Examen nieuwsMorgen starten voor een hoop FOK!kers de eindexamens weer. Voor sommigen een zenuwslopende periode, voor anderen slechts een formaliteit. In welk schuitje je ook zit, wij willen je veel succes toewensen voor de komende twee weken. En we bieden je ook nog wat extra's:

Enige tijd geleden opende het Examenforum zijn deuren al en sinds vanavond is ook examen.fok.nl operationeel. Op deze pagina vind je van alles dat met het examen te maken heeft. Zowel praktische informatie (examenrooster en antwoorden) als het laatste examennieuws, examenblogs (waarover zodadelijk meer), examencolumns, een examenpoll en nog veel meer. Kortom: een handige en leuke pagina voor als je examens moet doen.

Net als voorgaande jaren kunnen ook dit jaar FOK!kers zelf meewerken. Als je een examen hebt gedaan, en je wilt dat even van je af schrijven, stuur dan je bevindingen van dat examen naar ons op via de submit van de FOK!weblog. Je verslag zal dan (in principe) geplaatst worden op de FOK!weblog en gelinkt staan op de speciale examenpagina en ook via een blokje op de index van de Frontpage! Ook examennieuws is van harte welkom via de FP-nieuwssubmit (zet even [EXA] voor de titel!).

Zet examen.fok.nl dus in je favorieten of stel hem tijdelijk in als startpagina, om zo goed op de hoogte te blijven van van alles dat met de examens te maken heeft, maar ook om even lekker te ontspannen tussendoor. FOK! wenst je nogmaals veel succes toe bij de examens en laten we hopen dat iedereen het tot een goed einde zal brengen!

'Grote verbazing buitenland bij NEE-stem NL'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Een mogelijke NEE-stem van de Nederlandse bevolking bij het referendum over de EU-Grondwet zal in het buitenland tot grote verbazing leiden. Dat zegt onze premier Balkenende. Volgens hem wordt het tijd dat de Nederlanders kleur gaan bekennen.

Volgens de premier krijgen de negatieve sentimenten de vrije loop. Iets wat in zijn ogen niet gunstig is. Daarom roept hij het NEE-kamp op om duidelijk te maken wat ze eigenlijk wel willen. Balkenende vraagt zich af of tegenstanders als Geert Wilders en de Socialistische Partij willen dat Nederland uit Europa stapt of dat het kabinet opnieuw moet onderhandelen in Brussel? En als dat zo is, waaróver dan?

Berzorgdheid bij Barosso
In het verlengde van Balkende zegt voorzitter Barroso van de Europese Commissie 'zeer bezorgd' te zijn over de laatste opiniepeilingen over het Europees referendum in Nederland, waaruit blijkt dat een meerderheid tegen zal gaan stemmen. "Dit is een zeer zorgwekkende situatie, die we op de voet volgen", aldus Barroso zondagavond.

Hetzelfde zegt Barosso over Frankrijk. "Ook de ontwikkeling in Frankrijk baart ons zorgen." Ook daar blijkt uit peilingen dat een meerderheid van de Fransen NEE zal gaan stemmen.

'Referendum is slechts een advies'
Intussen draait de JA-campagne van diverse politici op volle toeren. De VVD zal bij een mogelijke NEE-stem van het Nederlandse volk wellicht de uitslag naast zich neerleggen. Dat zegt VVD-fractieleider Jozias van Aartsen. In Netwerk zei Van Aartsen het referendum als advies van de kiezer 'zeer, zeer serieus' te nemen. "Maar het is geen bindend referendum. Het is een advies."

De VVD wijkt hiermee af van alle andere politieke partijen. Zij zullen de uitslag van het referendum respecteren en als bindend zien. Van Aartsen wil de uitslag eerst met partijgenoten bespreken. "Dan zullen we zien hoe zwaar we de uitslag nemen. Als er een 'nee' uitkomt moeten we heel goed nadenken of we dat naast ons neer kunnen leggen."

Einduitslag FOK!voetbalmanager

Van 13 augustus 2004 tot 22 mei 2005 is er fel gestreden om de eerste plaats in de FOK!voetbalmanager. VerrekteZakHooi gaat na de 18 speelrondes van ons spel met de eer en de prijzen strijken.

Alternate, Mill Products en EA zorgen ervoor dat we voor de gehele top tien een mooi prijzenpakket hebben kunnen samen te stellen. VerrekteZakHooi wint een het computerspel FIFA 2005, een powerball en een Qware Backlight Keyboard. De nummer twee tot en met tien kunnen hier bekijken welke prijzen ze hebben gewonnen.

De top tien:

Pos. UsernamePunten
1 VerrekteZakHooi 1460
2 P8R 1424
3 reffie 1393
4 MSNMGH 1342
5 Jappio 1340
6 Omega 1312
7 de-hunter 1303
8 Finkelstein 1297
9 bankzitter 1283
10 Mist 1266
10 sander4444 1266

Van alle prijswinnaars ontvangen we graag een e-mailtje naar sport@fok.nl met daarin welke versie van FIFA2005 je wilt hebben (PC, Xbox, Nintendo GameCube of PS2) en indien je bij aanmelding een niet correct adres hebt ingevuld ook je adres.

Dit jaar wil het toeval dat er twee nummers tien zijn met hetzelfde aantal punten. EA is zo vriendelijk om nog een extra FIFA 2005 ter beschikking te stellen, zodat beide nummers tien gewoon hun prijs krijgen.

We hopen dat iedereen tijdens het seizoen 2004/2005 veel plezier heeft beleefd aan de FOK!voetbalmanager. Voor het goede verloop van het managerspel bedanken we met name Light, Nuongirl, okee6 en RayMania, maar uiteraard ook alle andere crew die heeft meegeholpen en meegedacht. We hopen alle deelnemers volgend jaar weer terug te zien bij de FOK!voetbalmanager.

De FOK!sportcrew

Rebecca Loos trouwt met lesbienne

Icoon Showbiz nieuws De 27-jarige Rebecca Loos is onlangs in het huwelijksbootje gestapt met het bekende lingeriemodel Jenny Shimizu. Met haar lesbische trouwerij hoopt Loos haar nieuwe tv-programma Power Lesbians op Sky TV in de belangstelling te zetten.

Loos dook naar eigen zeggen vorig jaar de koffer in met David Beckham, hetgeen voor de nodige media-ophef zorgde. Ook kwam ze in het nieuws na het aftrekken van een varken. In haar nieuwe programma zal ze op zoek gaan naar beroemde en/of machtige lesbiennes in Hollywood.

Nu is ze dus getrouwd met Jenny Shimizu, een lesbisch model dat onder andere voor Calvin Klein werkte. Loos heeft nooit haar biseksuele geaardheid ontkend. Ze bekende in een krant: "Vrijen met vrouwen is veel lekkerder. Bij hen voel ik me veel meer op mijn gemak dan bij mannen." Toch was Beckhem best aardig in bed, maar had ze betere minnaars gehad.

Zelf beschouwt Loos zich niet als een slet. Daarover zegt ze: "Ik ben helemaal geen del. Sinds David ben ik hooguit met twee mannen en twee vrouwen naar bed geweest. Ik ben echt niet het type dat met iedereen in bed duikt."

Loos
'Ik ben geen del'

Ruud Lubbers: begrip voor nee-stemmers

Ruud Lubbers, oud-premier van Nederland, vindt het niet vreemd dat veel Nederlanders zeer waarschijnlijk tegen de nieuwe Europese grondwet gaan stemmen. In het programma Netwerk verklaarde hij dat veel mensen het niet zijn gewend dat er referenda worden gehouden en dat het de laatste tijd wel erg hard is gegaan met de Europese grondwet.

De oud-premier verwacht een lage stemopkomst op 1 juni. In tegenstelling tot wat de meeste politici zeggen vindt Lubbers het geen drama wanneer de Nederlanders massaal nee-stemmen. Wel gaf hij aan dat een "nee" de Nederlandse positie binnen Europa kan schaden.

Overigens maakt EC-voorzitter Barroso zich grote zorgen over de Nederlandse peilingen over de referendumstemming. Ook over de peilingen in Frankrijk maakt Barroso zich grote zorgen.

Politie bekogeld na burenruzie

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een burenruzie in Heemstede is de politie met eieren en flesjes bier bekogeld nadat zij de ruzie tussen twee vrouwen wilde sussen. De ruzie ontstond doordat een bewoonster haar ontevredenheid uitte over de gemeente, omdat deze electra, gas en licht bij haar hadden afgesloten. De vrouw had daarvoor een oplossing bedacht: ze tapte af via een buurvrouw.

Echter, haar overbuurvrouw had dit opgemerkt en gaf dit door aan de gemeente. De vrouw reageerde hierop door de ruiten van de woning van haar overbuurvrouw in te gooien. Hierdoor ontstond een handgemeen tussen de twee vrouwen, die steeds verder uit de hand begon te lopen. Zo was de vrouw die de stroom had afgetapt van de buurvrouw, het huis van haar overbuurvrouw binnengekomen en had een regenpijp kapotgemaakt.

Toen de politie wilde ingrijpen, bleef deze niet ongedeerd. Diverse bierflesjes en eieren zijn richting de politie gegooid. Ook werden er dreigementen tegen de politie geüit. Uiteindelijk heeft de politie de vrouw en haar drie kinderen aangehouden, samen met zes anderen die bij de ruzie betrokken waren.

Alle hervormers in Iran afgewezen

In Iran mogen maar zes van de 1.010 potentiële kandidaten voor het presidentschap meedoen aan de verkiezingen van 17 juni. De Iraanse Raad van de Hoeders, die toeziet op het islamitische gehalte van het landsbestuur, vond de overige kandidaten niet geschikt genoeg. Alle hervormingsgezinden werden door de islamitische waakhond afgewezen.

De conservatieve Raad van Hoeders van de Iraanse grondwet wees ook alle 89 vrouwen af die mee wilden doen aan de presidentsverkiezing. De hervormingspartij, wiens kandidaat eveneens werd afgewezen, dreigt met een boycot van de verkiezingen.

Oud-president Rafsanjani, die als de favoriet geldt in de race om de huidige president Khatami op te volgen, mag wél meedoen.

7000

Op het moment dat jullie dit lezen is de 7000e blog geboren. Aangezien we dit even met jullie willen delen hebben we een kleine samenvatting gemaakt van de afgelopen 6999 blogs.

In totaal zijn er 4.839.712 karakters geschreven in de blogs. Deze karakters zijn getypt door ruim 120 verschillende webloggers.
Op deze blogs hebben in totaal 4.423 verschillende users gereageerd, samen hebben deze gezorgd voor 51.657 reacties en deze reacties bevatten weer 8.273.561 karakters samen.
Ondraaglijke chaos is de blog die de meeste karakters bevat en in Te koop, mijn oude motorhelm staat de reactie met de meeste karakters.

Hebben jullie het kijkje achter de schermen van de weblog gemist, of wil je hem gewoon nog eens lezen? Bekijk hem dan hier.

Een van de grootste hoogtepunten van de weblog is nog wel het nieuws dat er mensen waren die de GSM van Paris Hilton hebben gekraakt. Mede hierdoor is de weblog op die dag erg vaak bekeken. Er waren heel veel sites en weblogs die de bezoekers naar de FOK! Weblog stuurden. Noordzee FM is hier een heel goed voorbeeld van. Door al deze publiciteit is dat de best bekeken blog ooit geworden.

In deze 7000 blogs zijn er al heel wat onderwerpen langs gekomen en degene wat het meest bekeken zijn hebben we voor jullie in een top 10 gezet:

 • Paris Hilton
 • Murphy
 • Porn Collection Part 2
 • Amsterdamse Meisjes
 • Pornoverhaaltje
 • Wicked Weasel
 • Bert & Ernie
 • Pornoposter
 • Jordan Capri! Heel veel Jordan Capri
 • Moordposter

  Ook hebben jullie in deze 7000 blogs veel gereageerd (zoals eerder vermeld) en daarom zijn dit de 10 blogs met de meeste reacties, de FOK! Downtime Discussies zijn hierbij weggelaten:

 • Raadsel
 • Hijg en puf hier mee met Catootje! #1
 • HET IS...
 • Wat is dit - Seizoen 2 - Deel 10
 • Wat is dit - Seizoen 2 - Deel 11
 • Hijg en puf hier mee met Catootje! en ET #2
 • Duo bevalling
 • Goedemorgen Vrienden...
 • Wat is dit - Seizoen 2 - Deel 15 (FINALE)
 • Zoek het zelf maar uit

  Ook willen we bij deze ook onze ex-crewleden en de grote hoeveelheid users die de submit wisten te vinden nog even hartelijk bedanken, ook zonder hen was deze blog niet mogelijk geweest. En de lezers? Veel plezier gewenst met alle toekomstige blogs,

  De weblogcrew.

  Cochese, cptmarco, cyberrobin, deeoo, Dirkh, Insomaniac, Jerruh, kastanova, Knut, Loedertje, McMan, nietzman, Nolius, portier, RealBizkit666, rickmans, Skinkie, Tolgashakur, Twinky en Xessive.

 • 'Bin Laden niet in Afghanistan'

  Icoon Buitenlands nieuwsDe Afghaanse president Hamid Karzai heeft bij zijn bezoek aan de Verenigde Staten verklaard dat Bin Laden zich niet in Afghanistan bevindt. De leider van het al-Qaeda netwerk wordt al langere tijd gezocht door Pakistaanse, Amerikaanse en Afghaanse soldaten. Bin Laden zou zich verborgen houden in de Afghaanse grotten- en gangenstelsels.

  "Ik weet niet waar hij is. Ik kan verzekeren dat hij niet in Afghanistan is. Als hij daar was geweest, hadden we hem te pakken gekregen", zo verklaarde Karzai vandaag tegen de Amerikaanse nieuwszender Fox.

  Bin Laden wordt onder meer verdacht van het opzetten van de aanslagen op elf september 2001 in New York. Nog altijd zoeken Amerikaanse soldaten dagelijks tussen de grens van Pakistan en Afghanistan naar de terrorist.

  [upd] Studio Sport neemt afscheid van eredivisie

  Icoon Media nieuwsNa tientallen jaren samenwerking komt er vanavond een einde aan de uitzending van eredivisievoetbal bij NOS Studio Sport. Met ingang van het komende seizoen zal de voetballiefhebber naar Tien, de nieuwe tv-zender van mediamagnaat John de Mol, moeten verhuizen. De Mol verwierf in december de rechten voor de komende drie seizoenen.

  Studio Sport zal vanavond niet veel aandacht besteden aan het nakende afscheid. Met een kort filmpje over de uitzending van de samenvattingen bij de NOS sluit het sportprogramma het tijdperk af. "Het heeft geen zin om stil te staan bij iets wat wij al sinds december weten", aldus hoofdredacteur Maarten Nooter. Het staat nog niet vast hoe het voetballoze Studio Sport er vanaf eind augustus uit gaat zien. Waarschijnlijk zal het programma verhuizen naar een later tijdstip, om niet tegenover het sportprogramma op Tien te staan.

  Update 20:36 uur
  "Er komt een einde aan 49 seizoenen verslaggeving van de Eredivisie door de NOS. Studio Sport gaat door, al is het zonder eredivisie. Zo is er de UEFA Cup en Champions League", zo zei presentator Tom Egbers. Hierna werd verder gegaan met de overige sport.

  Van der Vaart rond met HSV

  Rafael van der Vaart is rond met Hamburger SV, zo meldde hij zaterdag. Nu moeten alleen de clubs nog met elkaar rond de tafel gaan zitten.

  Danny Blind gaat er echter voorlopig nog niet van uit dat de middenvelder zeker vertrekt. "Het moet allemaal maar lukken en de clubs moeten er ook maar uitkomen.", aldus de trainer van Ajax. Blind hoopt nog steeds dat de middenvelder blijft. "Rafael heeft ook niet expliciet gezegd dat hij weg wil. Hij heeft alleen gezegd dat een andere omgeving hem goed zou doen. Dat is wat anders dan dat hij voor zichzelf per sé weg moet."

  Als van der Vaart toch vertrekt is het niet zo dat Ajax op zoek gaat naar een nieuwe linkshalf. Wesley Sneijder en Rasmus Lindgren zijn de twee opties die Blind heeft voor de positie.

  Bodde breekt kuitbeen

  ADO Den Haag-speler Ferrie Bodde heeft zondag in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (6-3 verlies) zijn kuitbeen gebroken.

  Tevens scheurde de middenvelder van de Haagse club ook nog zijn enkelband. Bodde zal door de blessures ongeveer een half jaar niet kunnen spelen.

  De 23-jarige Hagenaar speelt sinds 2000 voor de club. Hij heeft 115 competitieduels op zijn naam staan, waarin hij acht keer scoorde. De middenvelder stond in de belangstelling van NAC Breda.

  Punten ronde 18

  De laatste speeldag is geweest en dus ook het einde van de voetbalmanager van het seizoen 2004/2005.

  De winnaar van Ronde 18 werd Flem met 67 punten. Als tweede eindigde Moosie met 62 punten en een gedeelde derde plaats was er voor INViCTuS en S.p.o.c.k met 57 punten.

  In het eindklassement liep VerrekteZakHooi nog eens vier punten uit op zijn directe concurrent P8R. VerrekteZakHooi is na 18 speelrondes de winnaar met een totaal van 1460 punten. Als tweede eindigt P8R met 1424 punten en een derde plaats is er voor reffie met een totaal van 1393 punten. MSNMGH en Jappio eindigden als respectivelijk vierde en vijfde.

  Bij de subleagues werd de 18e ronde gewonnen door #FTR met 50 punten, gedeeld tweede werden hier #filosofie - Vardar Koekepan en boerûh!-league met 44 punten.

  In het eindklassement bij de subleagues gaat de overwinning naar Top 25 van vorig seizoen only met een totaal van 1134 punten. Als tweede eindigde II Mondo met 1126 en een derde plaats was er voor #filosofie - Vardar Koekepan met een eindtotaal van 1115 punten.

  De prijswinnaars van harte gefeliciteerd en we hopen jullie in het nieuwe seizoen weer terug te zien.

  Star Wars 3 breekt alle records

  SunChaser had (herschreven) ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon Media nieuwsZoals viel te verwachten breekt Star Wars Episode 3, Revenge of the Sith' alle records. In de vier dagen dat de film nu draait, bracht hij alleen al in Amerika 158,5 miljoen dollar op. Hiermee zijn de monsteropeningen van 'Spiderman' en 'Harry Potter' verslagen.

  De langverwachte film over Anakin Skywalker die Darth Vader wordt, ging dit weekend in heel de wereld in première. Ook in andere werelddelen deed 'Sith' het goed, want de totale wereldwijde opbrengst staat nu op 303 miljoen dollar. En aangezien de reviews voornamelijk lovend zijn (Lucas benadert het niveau van de eerste trilogie, aldus fans) zal de film nog wel een tijd goed blijven lopen. Filmanalisten verwachten zelfs dat 'Sith' na 'Titanic' en 'Lord of the Rings 3 als derde de miljard-dollargrens in de boxoffice zal overschrijden. En dan moeten de DVD's, DVD-boxen en de Special Editions nog uitkomen. De kosten van de film haalde bedenker/regisseur George Lucas, die zijn films zelf financiert, er overigens al uit met sponsordeals met onder meer Mc Donalds en M&M's. Lucas heeft trouwens aangegeven dat hij de derde trilogie, Episode 7, 8 en 9, niet meer maakt.

  De FOK!-review over 'Revenge of the Sith' lees je hier!

  Parra heerst in Dolomietenweekend Giro

  Ivan Parra is als grote winnaar uit het Dolomietenweekend van de 88e Giro d'Italia gekomen. De Colombiaanse klimmer, die gisteren ook al de koninginnerit won, schreef vandaag de veertiende etappe, een 210 km lange bergrit, op zijn naam. Savoldelli behield zijn leiderstrui en zag Basso wegvallen.


  De veertiende etappe in de Giro d'Italia was wederom een rit voor de liefhebbers van het hooggebergte, ofwel de klimmers. Vandaag moest het inmiddels flink uitgedunde peloton drie beklimmingen, waaronder de indrukwekkende Passo della Stelvio, bedwingen. Voor de klassementsrijders wederom een mooie gelegenheid om elkaar het vuur aan de schenen te leggen.

  Maar de Colombia Selle Italia ploeg, die de 88e Giro kleur geeft, had andere plannen. Op initiatief van bergkoning Rujano, Parra en Illiano werd op de eerste beklimming een negen man sterke kopgroep geformeerd. Ondanks dat er wederom enkele renners, waaronder Atienza, Rujano en Cunego, bijzaten die kort in het klassement stonden, kregen ze de ruimte van het peloton. Na 72 kilometer haalden de negen een maximale voorsprong van 5 minuten en 30 seconden.

  De sterksten van de kopgroep (Atienza, Rujano, Parra en Osa) lieten in de aanloop naar de Stelvio, het hoogste punt van Italië, hun vijf metgezellen achter. Met zijn vieren begonnen ze aan de indrukwekkende col. Het peloton, onder aanvoering van de Discovery-ploeg van Savoldelli, volgde snel en had nog maar vijftig seconden achterstand aan de voet van de tweede klim van de dag.

  De renners met ambities voor een goed eindklassement hielden zich op de bochtige flanken van de koude en natte Stelvio akelig rustig. Wellicht geschrokken door de reputatie van de col volgden de favorieten niet het voorbeeld van wielergrootheden als Coppi en Koblet, die in het verleden de imposante puist als decor gebruikte voor heroische gevechten. In een strak tempo, opgelegd door de Lampre Caffita-ploeg, peddelde de grote groep zich omhoog.

  Rujano bereikte als eerste renner van de kopgroep de 2.758 meter hoge berg, en liet eens te meer zien dat hij niet voor niks de groene bergtrui om zijn schouders heeft. De groep der favorieten passeerde 2 minuten en 40 seconden na de kleine Colombiaan met z'n grote flaporen de top. Grote afwezige in deze groep was de met maagproblemen kampende Ivan Basso, die na enkele haarspeldbochten (en geen enkele aanval) de rol moest lossen en op de top al een dik kwartier moest toegeven op de koplopers.

  Zichtbaar aangeslagen en met een stevige grimas op het gezicht bleef de CSC-kopman op het hoogste punt van de Stelvio stilstaan. Hij zette zich recht, nam nog wat te eten en kreeg van zijn ploegleider, Bjarne Riis een extra jasje aangereikt voor de lange afdaling. Met enkele bemoedigende woorden van zijn Deense steun en toeverlaat vervolgde Basso zijn lijdensweg, die door de Italiaanse televisie uitgebreid in beeld werd gebracht. Na Cunego moest immers een tweede grote naam afhaken in de strijd om het roze.

  In de afzink van de Stelvio glipte Panaria-kopman Sella weg uit de groep der favorieten. Hij draaide zijn motortje flink rond en kwam nog net voor de 2.291 meter lange slotklim naar de Foscagno bij de vier leiders. Lang acteerde hij niet in de voorste linie van de koers, want Parra opende de jacht op zijn tweede ritzege. Hij demareerde weg en liet zijn vluchtmakkers vertwijfeld achter. Net als gisteren bleef de Colombiaan voorop. Parra mag dan ook met recht de heerser van dit Dolomietenweekend genoemd worden.

  Achter Parra voltrok zich ook een mooi schouwspel in de strijd om het roze. Enkele kilometers voor de top van de laatste beklimming begonnen namelijk de langverwachte schermutselingen tussen de favorieten. Simoni, Garate en Di Luca maakten zich vijf kilometer voor de streep uit de voeten en lieten Savoldelli achter zich. Het drietal liep zodoende op de meet 28 seconden uit, maar Savoldelli behield wel de roze trui.

  Uitslag veertiende etappe:
  1.Ivan Parra (Col) 6:46.33
  2.Tadej Valjavec (Slo) + 1.50
  3.Jose Rujano (Ven) z.t.
  4.Unai Osa (Spa) + 2.51
  5.Danilo di Luca (Ita) + 3.15
  6.Gilberto Simoni (Ita) z.t.
  7.Juan Manuel Garate (Spa) z.t.
  8.Emanuele Sella (Ita) z.t.
  9.Markus Fothen (Dui) + 3.43
  10.Paolo Savoldelli (Ita) z.t.
  88.Ivan Basso (Ita) + 42.15

  Klassement na veertien etappes:
  1.Paolo Savoldelli (Ita) 67:21:28
  2.Danilo di Luca (Ita) + 0.25
  3.Gilberto Simoni (Ita) + 1.48
  4.Juan Manuel Garate (Spa) + 2.11
  5.Jose Rujano (Ven) + 2.18
  6.Pietro Caucchioli (Ita) + 3.26
  7.Serhiy Honchar (Oek) + 4.05
  8.Emanuele Sella (Ita) + 5.50
  9.Dario Cioni (Ita) + 6.40
  10. Vladimir Karpets (Rus) + 6.44
  36.Ivan Basso (Ita) + 39.22

  Prijzenpakket FOK!F1manager

  Eerder maakten we al bekend welke prijzen er dit jaar met de F1manager te winnen zijn. Nu dan ook met wat vertraging hoe de prijzenverdeling is.

  Fangadgets.com, de Speed & Design-beurs, VIP-boeken en Voor Dummies verzorgen dit jaar weer een erg mooi prijzenpakket. Uit het totale prijzenpakket hebben we voor de top tien van het eindklassement een aantal mooie pakketten samengesteld, waarbij uiteraard de winnaar naar onze mening het mooiste prijzenpakket wint.

  De prijzenpakketten:


  Pos. Prijzenpakket
  1 Twee kaarten voor de Speed & Design-beurs, een Speed & Design modelauto schaal 1:18, het boek Formule Ferrari en het boek Formule 1 voor dummies
  2 Een litho uit 2005, het boek Formule Ferrari, en twee kaarten voor de Speed & Design-beurs
  3 Een litho uit 2005, het boek Formule Ferrari en het boek Formule 1 voor dummies
  4 Een modelauto M. Schumacher schaal 1:18 en twee kaarten voor de Speed & Design-beurs
  5 Een modelauto M. Schumacher schaal 1:18 en het boek Formule 1 voor dummies
  6 Een Albers-Cap 2005 en twee kaarten voor de Speed & Design-beurs
  7 Twee kaarten voor de Speed & Design-beurs
  8 Een Albers-Cap 2005
  9 Het boek Formule 1 voor dummies
  10 Het boek Formule 1 voor dummies

  We wensen iedereen nog eens een keer extra veel plezier toe op onze F1manager en hopen dat deze prijzen een extra motivatie verzorgen om zo goed mogelijk je best te doen. Voor een uitgebreidere beschrijving van de prijzen kan je terecht op de prijzenpagina.

  Koné langer bij Roda JC

  Roda JC heeft het contract met aanvaller Aruna Koné opengebroken. In Kerkrade tekende de aanvaller een nieuw contract voor drie jaar, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Het oude contract van Koné liep tot medio 2006.

  In de afgelopen tijd stond de spits in de belangstelling van veel clubs. Een tussentijdse overgang dit seizoen naar Ajax ketste af omdat de Ivoriaan in Amsterdam niet door de medische keuring kwam. Ook PSV zou eerder interesse hebben getoond in de aanvaller.

  Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 20)

  Holland Casino EredivisieDe laatste speelronde in de Holland Casino Eredivisie werd vandaag afgewerkt. Een volledig programma, waarin het afgezien van de degradatiestrijd tussen De Graafschap en FC Den Bosch enkel nog om prestige ging.

  FC Den Bosch verloor en degradeert daardoor direct uit de Eredivisie. De Graafschap verloor weliswaar ook, maar eindigt op doelsaldo op de zeventiende plaats en kan zo in ieder geval nog proberen om via de nacompetitie volgend jaar weer in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie mee te doen.

  De uitslagen van alle duels van dit weekeend:

  De Graafschap - Vitesse (1-2)
  FC Den Bosch - FC Utrecht (0-3)
  Ajax - FC Groningen (2-1)
  NAC Breda - FC Twente (1-1)
  sc Heerenveen - NEC (2-1)
  Willem II - RKC Waalwijk (3-0)
  Feyenoord - ADO Den Haag (6-3)
  Roda JC - PSV (0-0)
  AZ - RBC Roosendaal (1-3)

  De eindstand van het seizoen 2004/2005 kun je hier vinden.

  Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager!

  Twee aanhoudingen wegens dubbele moord Den Bosch

  scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

  IcoonEen 41-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Den Bosch zijn aangehouden in verband met de moord op twee inwoners van diezelfde plaats. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Dinsdag zullen ze worden voorgeleid. Er wordt nog onderzocht wat precies hun rol is geweest in de moordzaak.

  Dinsdagmiddag werd het eerste lichaam, dat van een 64-jarige Bosschenaar, gevonden in zijn woning aan de Steve Bikostraat. Later die dag werd het lichaam van zijn 34-jarige huisgenote gevonden in een sloot. Beide slachtoffers waren met geweld om het leven gebracht.

  Het rechercheteam dat de moordzaak onderzoekt is vandaag op een camping in de omgeving van 's-Hertogenbosch met een onderzoek begonnen. Hier verbleven de twee aangehouden personen de laatste dagen.

  Clement wint Olympia's Tour

  Stef Clement heeft eindoverwinning gepakt in Olympia's Tour. In de slotetappe wist hij de leiderstrui succesvol te verdedigen, alhoewel de etappe naar Piet Rooijakkers ging.

  De slotetappe liep van Hoogerheide naar Ossendrecht, maar de renners maakten een flinke omweg door Zeeland. Op de Zeeuwse wegen werd de etappe door de harde wind zwaarder dan verwacht. Het peloton viel uiteen en klassementsleider Stef Clement hield in de voorste groep maar een paar ploegmaats over om hem te helpen zijn trui te verdedigen.

  Rick Flens en Martijn Maaskant hadden wel plannen in de slotetappe en reden bij de voorste groep weg. Zij kregen echter nooit meer dan één minuut voorsprong en in de plaatselijke rondes rond Ossendrecht werden ze gepakt, met name door het werk van de Eurogifts-ploeg, die voorin goed vertegenwoordigd was.

  Met Clement in de voorste gelederen kon er voor Rabobank in de plaatselijke rondes weinig meer gebeuren. In de laatste ronde reed Piet Rooijakkers nog wel weg en hij pakte de overwinning. Clement ging achterin de voorste groep met de handen de lucht in de finish over en vierde het feestje van de eindoverwinning.


  De voorste groep in de plaatselijk ronde door Ossendrecht

  Atalanta degradeert naar Serie B

  Atalanta is de eerste club die degradeert in de Italiaanse Serie A. Antonio Cassano veroordeelde met zijn treffer de club uit Bergamo tot de Serie B. AS Roma won met 0-1 bij Atalanta en verzekerde zich daardoor, met nog één wedstrijd te gaan, van nog een seizoen in de Serie A. Juventus vierde de 28ste titel met een 2-2 bij Livorno.

  Na de 3-3 van AC Milan tegen Palermo afgelopen vrijdag was Juventus al zeker van de titel. Pavel Nedved en David Trézéguet scoorden voor de Turijnse ploeg, Igor Protti en Cristiano Luccarelli maakten de goals voor de thuisploeg.

  De strijd om de vierde plaats, die plek geeft recht op de voorronde van de UEFA Champions League, blijft nog altijd spannend. Udinese staat vierde na de 1-1 bij Cagliari en het verlies van Sampdoria thuis tegen Internazionale met 0-1. Het verschil tussen Udinese en Sampdoria is maar één punt.

  EK Judo : Dennis van der Geest pakt brons

  Dennis van der Geest heeft bij het EK Judo in Rotterdam een bronzen medaille gewonnen in de klasse boven de 100 kilogram. De Europees kampioen van 2000 en 2002 was in de strijd om de derde plaats te sterk voor de Turkse titelverdediger Selim Tataroglu met een ippon.

  Voor van der Geest was het zijn tiende individuele EK medaille in zijn lange loopbaan. Broer Elco moest zich wegens een blessure aan zijn knie afmelden voor zijn strijd om het brons tegen de Rus Ruslan Gasimov in de klasse tot 100 kilogram.

  Bij de vrouwen verloor Claudia Zwiers in de klasse tot 78 kilogram de partij om de derde plaats van de Oekraïense Anastasia Matrosova. Carola Uilenhoed eindigde in de klasse boven de 78kg op de zevende plaats.

  Rangers kampioen van Schotland

  De Glasgow Rangers zijn kampioen van Schotland geworden. Op de slotdag zorgde Motherwell voor een ongelooflijke stunt door Celtic te verslaan.

  Celtic had aan een zege bij Motherwell genoeg om de titel in Schotland te prolongeren. Lange tijd zag het ernaar uit dat dit ook ging gebeuren. In de 29e minuut scoorde Chris Sutton de 1-0.

  Tegelijkertijd speelde de Glasgow Rangers van onder andere Waterreus, Buffel en Ricksen tegen Hibernian. De Rangers kwamen in de 59e minuut op voorsprong door Nacho Novo: 1-0. Bij deze stand bleef het en het was dus hopen voor een stunt van Motherwell tegen Celtic.

  Dit gebeurde want in de 88e minuut maakte Scott McDonald de 1-1 en in blessuretijd zelfs de 2-1 voor Motherwell. De Rangers zijn met 93 punten kampioen geworden, één meer dan Celtic.

  'Aantal nee-stemmers neemt flinke voorsprong'

  Celocelava had ons via de nieuws-submit te melden:

  Volgens een peiling van Bureau Interview NSS en Nova is het aantal Nederlanders dat tegen de Europese Grondwet gaat stemmen opgelopen tot 63 procent. Vorige week waren er het aantal voor-en tegenstemmers nog ongeveer gelijk.

  Uit een peiling van TNS NIPO blijkt ook dat het aantal nee-stemmers in de meerderheid is, echter volgens deze peiling is ongeveer 54 procent tegen de grondwet.

  Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!.

  Slam!FM krijgt forse boete

  Slam!FM moet binnen zes weken haar format wijzigen. Daarnaast krijgt de radiozender een boete van 113.600 euro. Volgens het Agentschap Telecom en Commissariaat voor de Media heeft het station de vergunningsvoorwaarden op basis waarvan de zender haar licentie heeft verkregen in 2003, overtreden. Als het format niet wordt aangepast, volgt nog eens een boete van 100.000 euro per geconstateerde overtreding per week met een maximum van 400.000 euro.

  Slam!FM voldoet volgens het Agentschap niet aan de norm die gesteld is voor het etherfrequentiepakket dat de zender heeft. Zo mag tussen 07:00 en 19:00 uur maar 7,5 procent van de muziek uit de gangbare hitparades komen. Slam!FM dacht aan die bepaling te ontkomen door van alle platen eigen 'edits' te maken.

  Eigenaar ID&T wijzigde onlangs ID&T Radio in Slam!FM. Uit de luistercijfers van afgelopen week blijkt dat dit een goede zet was. Tegen de boete kan de zender nog in beroep gaan.

  (Ex-)scholier trouwt eindelijk met lerares

  macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon Buitenlands nieuwsDe nu 22-jarige Amerikaan Vili Fualaau is getrouwd met de lerares met wie hij in 1996 een verhouding had. De toenmalige lerares Mary Kay Letourneau (nu 43) heeft inmiddels twee kinderen van hem. Letourneau heeft van 1997 tot 2004 in de gevangenis gezeten. Ze was veroordeeld wegens kinderverkrachting.

  Vorig jaar augustus kwam ze vrij. Een rechter had in eerste instantie verboden dat de twee elkaar ooit weer zouden zien, maar deze uitspraak is door het stel met succes aangevochten.

  Toen Letourneau in 1997 voor de eerste keer werd veroordeeld, was ze zwanger van haar eerste dochter. Na 6 maanden kwam ze vrij wegens goed gedrag. Toen bleek dat ze weer zwanger was van Fualaau, is ze direct weer de gevangenis ingegaan.

  De twee dochters Alexis en Georgia waren bruidsmeisjes op het huwelijk. Letourneau was bij het begin van de affaire met Fualaau overigens getrouwd en moeder van vier kinderen.


  Mary Kay Letourneau


  -
  Eerdere berichtgeving over de zaak:
  Ex-scholier wil lerares huwen na seksaffaire
  Ex-scholier en lerares na seksaffaire verloofd
  Ex-scholier huwt lerares na seksaffaire

  Naakte Schoonheden - Deel 3

  Deel 1 en Deel 2 hebben jullie zeker al helemaal doorgespit. Maar omdat jullie nooit genoeg hebben is dit deel 3 van Naakte Schoonheden.

  Ook in dit deel wederom 2 open dirs met vrouwelijk schoon: De eerste en De tweede.

  De 2e open dir is niet zoals jullie gewend zijn. Bij deze open dir moeten jullie eerst op een bepaalde naam klikken (das normaal) maar dan moeten jullie of "fotos" of "wall" selecteren, en vervolgens kunnen jullie op de plaatjes klikken.

  Veel kijkplezier...

  Boktai voor de DS

  In een interview met de schepper van de Metal Gear Solid serie, heeft Hideo Kojima bevestigd dat er een nieuwe Boktai franchise zal komen. Toen er de vraag werd gesteld of de game voor de PSP of DS uit zal komen antwoordde hij:
  quote
  "We are not thinking about PSP actually, but for DS, yes we already have this in the plan, and we have surprises that you can never imagine. And I can't tell you right now what the surprise is, but we do have a big trick up our sleeve, and you are sure to be surprised."

  De verrassing waar Kojima het over heeft zal naar alle waarschijnlijkheid tijdens de Tokyo Games Show in september worden onthuld.


  Hideo Kojima

  Uitslagen HCE 22/05/2005

  Op de laatste speeldag werd er een compleet programma afgewerkt in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

  SC Heerenveen - NEC 2-1
  22' Tininho 0-1
  63' Klaas-Jan Huntelaar 1-1
  82' Michel Breuer 2-1

  Geel : Tininho (NEC)

  Ajax - FC Groningen 2-1
  44' Erik Nevland 0-1
  64' Rafael van der Vaart 1-1
  77' Daniël de Ridder 2-1

  Roda JC - PSV 0-0

  Willem II - RKC Waalwijk 3-0
  16' Jatto Ceesay 1-0
  23' Kevin Bobson 2-0
  50' Tom Caluwe 3-0

  Geel : Schreuder (RKC)

  AZ - RBC Roosendaal 1-3
  36' Robert Molenaar 0-1
  39' Donny de Groot 0-2
  82' Jesper Håkansson 0-3
  89' Stein Huysegems 1-3

  Geel : Molenaar, Youssouf (RBC)

  NAC Breda - FC Twente 1-1
  55' Blaise N'Kufo 0-1
  90' Yuri Cornelisse 1-1

  De Graafschap - Vitesse 1-2
  33' Loïc Loval 1-0
  82' Fred Benson 1-1
  90' Matthew Amoah 1-2

  FC Den Bosch - FC Utrecht 0-3
  9' Dave van den Bergh 0-1
  45'+1Paul Verhaegh 0-2 ed.
  88' Dave van den Bergh 0-3

  Geel : Uneken, van de Laak (Beiden Den Bosch)

  Feyenoord - ADO Den Haag 6-3
  14' Bart Goor 1-0
  23' Shinji Ono 2-0
  38' Salomon Kalou 3-0
  46' Dirk Kuijt 4-0
  52' Sjaak Polak 4-1
  55' Cedric van der Gun 4-2
  62' Geert ten Ouden 4-3
  78' Dirk Kuijt 5-3
  86' Dirk Kuijt 6-3

  Geel : Den Ouden (ADO)

  De eindstand van de Holland Casino Eredivisie kan je hier vinden.

  Groep meisjes verdronken in Zuid-Afrika

  Roel_Jewel had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon Buitenlands nieuwsVoor de Zuid-Afrikaanse kust, ter hoogte van de havenstad Richards Bay in het oosten van het land, zijn zeven meisjes, allen rond de 16 à 17 jaar oud, in de zee verdronken. Een achtste wordt nog vermist.

  Volgens de havenmeester van Richards Bay waren de meiden op schoolreis, en besloten ze 's ochtends vroeg te gaan zwemmen. Daarbij waren ook hun leraren aanwezig, aldus een woordvoerder van de reddingsbrigade. Er waren, gezien het vroege tijdstip, op dat moment nog geen strandwachten aanwezig. Waarschijnlijk is de combinatie van de intredende vloed en een sterke stroming de meiden fataal geworden. Hun lichamen werden later gevonden en geborgen door een helikopter van de kustwacht en door inmiddels opgetrommelde strandwachten.

  Richards Bay is een belangrijke toeristische trekpleister, door haar ligging nabij een lagune, dat als thuisbasis dient voor onder meer zeevogels en neushoorns.

  Cohen: 'Ik word geen premier'

  De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zal niet meer kandidaat zijn voor een premierschap van Nederland. In 2003 werd Cohen door PvdA-partijleider Wouter Bos als kandidaat naar voren geschoven, maar dat zal geen tweede keer gebeuren, zo zei Cohen gisteren in het IKON tv-programma van Paul Rosenmöller: ''Wouter Bos moet het zelf doen.''

  De huidige burgervader van de hoofdstad weet niet of hij voor een tweede ambtstermijn gaat. Sinds de moord op Theo van Gogh wordt Cohen bedreigd. Hij kan alleen nog met persoonlijke bewakers over straat. ''Als dat zo blijft, wil ik eigenlijk niet worden herbenoemd.''

  Over wat de moord op Theo van Gogh met Amsterdam heeft gedaan zei Cohen: ''Nu de wollen deken van de multiculturele samenleving is afgetrokken zie je dat het voor een deel helemaal geen tolerantie was, maar ook onverschilligheid. Beleidsmakend Nederland - zowel links als rechts - heeft dit in de hand gewerkt door hun aandacht eenzijdig te richten op de nieuwkomers. Als er nou iets is waarvan je zegt 'daar hebben we te weinig aandacht aan besteed', dan is dat de oorspronkelijke bevolking die daarvan dagelijks de gevolgen heeft gemerkt.''


  Uitzending is via internet terug te kijken.

  Uitslag GP van Monaco

  Voor de tweede opeenvolgende race heeft Kimi Räikkönen op overtuigende wijze de overwinning weten te claimen. Met grote voorsprong won hij de Grand Prix van Monaco. Nick Heidfeld en Mark Webber, beiden in een BMW Williams F1, werden tweede en derde.

  De race begon rustig, met een start waarbij alle coureurs veilig wegkwamen, maar Christijan Albers zorgde al snel voor spektakel door in een langzame bocht te spinnen en de baan voor een groot deel te blokkeren. David Coulthard kon op tijd tot stilstand komen, maar Michael Schumacher redde dat niet en raakte de Red Bull, waardoor Coulthard op moest geven met een defecte achterwielophanging.

  Nadat de safety car de baan weer had verlaten, ontstond een groep van zeven wagens achter Giancarlo Fisichella, die niet in vorm was. Na ronden achter de Renault te hebben gereden, besloot Jarno Trulli tot een bruuske inhaalactie in de haarspeldbocht. Fisichella moest uitwijken, waardoor alle achtervolgers hem voorbij konden. De klap over de kerbstones leek echter te heftig te zijn geweest voor de Toyota en Trulli reed de race kansloos uit op een tiende plaats.

  Ook Fernando Alonso in de andere Renault was niet snel genoeg om zijn rivalen achter zich te houden. Met gewaagde inhaalmanoeuvres na de tunnel wisten achtereenvolgens Nick Heidfeld en Mark Webber de Spanjaard van een podiumplaats te beroven, waardoor Williams voor het eerst sinds de Franse Grand Prix van 2003 weer twee coureurs op het podium had staan.

  Uitslag:


  Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
  1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:45:15.556
  2 Nick HeidfeldBMW Williams F1 + 13.877
  3 Mark WebberBMW Williams F1 + 18.484
  4 Fernando AlonsoRenault F1 + 36.487
  5 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes + 36.647
  6 Ralf SchumacherToyota F1 + 37.177
  7 Michael SchumacherScuderia Ferrari + 37.223
  8 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 37.570
  9 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
  10 Jarno TrulliToyota F1 + 1 ronde
  11 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1 ronde
  12 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 1 ronde
  13 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 3 ronden
  14 Christijan AlbersMinardi F1 + 5 ronden
  - Vitantonio LiuzziRed Bull Racing ophanging
  - Patrick FriesacherMinardi F1 crash
  - David CoulthardRed Bull Racing gevolgen crash
  - Narain KarthikeyanJordan Grand Prix hydrauliek
  - Jenson ButtonBAR Honda Afwezig
  - Takuma SatoBAR Honda Afwezig

  Schalken niet naar Roland Garros

  Sjeng Schalken speelt volgende week niet op het tweede Grand-Slamtoernooi van het jaar, Roland Garros. Hij heeft last van een blessure.

  De Nederlander, die al vele maanden kampt met lichamelijke kwalen, heeft teveel last van zijn achillespees. Schalken trainde vandaag nog wel, maar het ging niet naar wens.

  Door het vroegtijdige afzeggen van Schalken zijn er nog twee Nederlanders in het toernooi, Raemon Sluiter en Peter Wessels. Morgen begint het graveltoernooi in Parijs.

  Nintendo bezig met uitbreiding retrogames Revolution

  Nintendo is druk bezig met ontwikkelaars te onderhandelen om meer retrogames beschikbaar te stellen voor de Revolution. Met de Revolution zul je sowieso alle Nintendo-games kunnen downloaden en spelen, maar Nintendo wil ook klassiekers van andere ontwikkelaars op hun console krijgen. Welke ontwikkelaars dit zijn en om welke games het gaat is niet bekend. Het is ook nog niet bekend hoe duur het precies zal worden om een oud spel te downloaden.

  EK Judo : Brons voor Huizinga

  Mark Huizinga heeft tijdens het EK judo in Ahoy' de bronzen medaille gewonnen in de klasse tot 90 kilogram.

  De viervoudig Europees- en eenmalige Olympisch kampioen won de strijd om het brons van de Georgiër Irakli Tsirekidze.

  De broers Elco en Dennis van der Geest wisten zich niet te plaatsen voor de finales. Elco verloor in de halve finale van de klasse tot 100 kilogram van Ariel Zeevi. Dennis verloor in de zwaargewichtklasse van de Rus Alexander Mikhailin.

  Claudia Zwiers slaagde er evenmin in de eindstrijd te bereiken. De Nederlandse verloor in de halve finale van Celine Lebrun uit Frankrijk. Bij de beslissende actie van Lebrun raakte Zwiers bovendien geblesseerd. Daarom is het niet zeker of Zwiers nog in actie komt voor de strijd om het brons.

  Factor 5 gaat exclusief voor PlayStation 3 ontwikkelen

  Factor 5 gaat exclusief voor de PlayStation 3 ontwikkelen. Volgens het bedrijf zou de PlayStation 3 veel krachtiger zijn dan de Xbox 360 en is daarom de keuze gemaakt. De ontwikkelaar is onder meer bekend van Star Wars: Rogue Squadron voor de GameCube en heeft jarenlang exclusief voor Nintendo gewerkt.
  quote
  In the wake of the consoles' unveiling, some developers are already leaning toward one platform.

  "I was shocked by how powerful the new consoles are," said Julian Eggebrecht, president of the San Rafael, Calif.-based game development company Factor 5. "They should really free our development."

  Eggebrecht said his company--which developed "Star Wars: Rogue Squadron" for Nintendo's GameCube--would create games exclusively for Sony's upcoming PlayStation 3.

  The choice boiled down to performance, Eggebrecht said at E3 in Los Angeles. His company has worked with Microsoft's Xbox 360, but found PlayStation 3's 3.2GHz Cell chip offered more processing power. The additional performance allows the gang at Factor 5 to more easily simulate the real world for a better game experience, he said.


  VN geschokt door mishandeling Afghaanse gevangenen

  dadoc had ons via de nieuws-submit te melden:

  De Verenigde Naties hebben geschokt gereageerd op de berichten in de New York Times over zware mishandelingen in 2002 van Afghaanse gevangenen door Amerikaanse soldaten. Twee zijn zelfs door soldaten doodgemept.

  De Afghaanse president Karzai liet weten dat de VS de militairen die verantwoordelijk zijn voor de wandaden moet vervolgen. De speciale VN-gezant voor Afghanistan, Arnault, steunt Karzai daarin.

  De twee gevallen waarbij Afghaanse gevangenen de dood vonden zouden niet op zichzelf staan, schreef de New York Times deze week. Afghaanse gevangenen zouden vaker zijn mishandeld.

  -
  Zie: Amerikanen in Bagram sloegen gevangenen tot pulp.

  Popovych eindwinnaar in Catalonië

  Yaroslav Popovych heeft de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De talentvolle Oekraïner zag zijn leiderspositie in de slotrit niet meer bedreigd worden. De Noor Hushovd won de slotrit in Barcelona.

  Na vier ritten veroverde Popovych het leiderstricot. De renner van Discovery-Channel sloeg zijn slag op de slotklim in die etappe. In de klimtijdrit naar Arcalis maakte hij echter geen indruk, maar zijn eindzege kwam nooit in gevaar.

  De slotrit was slechts 113 kilometer lang, maar de renners moesten onderweg naar Barcelona toch drie cols trotseren, weliswaar niet met een lastige stijgingsgraad, maar het waren wel lange beklimmingen. Toch kwam niemand serieus in de problemen.

  Na een redelijk snelle etappe liet Thor Hushovd weer eens zijn snelle benen spreken. Hij klopte Rodriguez ruim. Van andere sprinters had hij helemaal niets te vrezen: die zitten nu allemaal in Italië.

  Popovych heeft zo een uitstekende voorbereiding achter de rug voor de Ronde van Frankrijk, waarin hij de eerste knecht zal zijn van Armstrong. De afgelopen jaren schitterde de renner van toen nog Landbouwkrediet steeds in de Ronde van Italië. Ook Ullrich kan terugkijken op een degelijke ronde. In ieder geval zit hij nu al op zijn streefgewicht voor de Tour.


  Uitslag zevende etappe:

  1. Thor Hushovd (Noo) 2.32.57
  2. Fred Rodriguez (VS) + z.t.
  3. Miguel Perdiguero (Spa) + z.t.
  4. Sebastian Lang (Dui) + z.t.
  5. Claudio Corioni (Ita) + z.t.


  Eindklassement:

  1. Yaroslav Popovych (Oek) 22.36.56
  2. Leonardo Piepoli (Ita) + 0.20
  3. David Moncoutié (Fra) + 0.59
  4. Michael Rogers (Aus) + 1.18
  5. Aitor Osa (Spa) + 1.23
  18. Jan Ullrich (Dui) + 3.38
  22. Iban Mayo (Spa) + 4.16

  'Wel een plan-B voor EU-Grondwet'

  IcoonEr is wel degelijk een 'plan-B' voor de Europese Grondwet als Frankrijk op 29 mei in meerderheid tegen die wet stemt. Vrijdag liet de Luxemburgse premier Jean Claude Juncker in zijn hoedanigheid als EU-voorzitter weten dat met een Frans 'Non' het einde verhaal voor de EU-Grondwet zou zijn.

  Volgens de Britse krant The Sunday Telegraph bestaat er echter een geheim plan om de Grondwet te redden bij een Frans 'non'. Het moet dan wel een 'petit Non' zijn: een klein verschil tussen de Franse ja- en nee-stemmers. Bij een grote afwijzing, een 'grand Non', hebben de EU-leiders geen antwoord en is de Europese Grondwet in feite dood.

  Bij een 'petit Non' komt er een spoedverklaring van de 25 Europese lidstaten, waarin onder meer staat dat de ratificatieprocedures moeten doorgaan en dat het verdrag door alle 25 landen moet worden goedgekeurd om van kracht te kunnen worden. Daarna zouden de Fransen opnieuw moeten stemmen, waarbij gehoopt wordt dat er dan wel een 'Oui' zal volgen.

  = = =
  Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!.

  Verboden voor kinderen!

  Mensen onder de achttien mogen binnenkort waarschijnlijk geen gewelddadige of seksueel getinte spellen meer kopen. De wet hierover werd namelijk in eerste instantie verworpen vanwege de te strenge straffen voor verkopers die toch stiekem een spel verkopen aan minderjarigen, maar dat is nu gewijzigd en de wet zal zeer snel ingevoerd worden. Gelukkig wonen wij niet in de staat Illinois van de Verenigde Staten alwaar deze wet ingevoerd zal worden. Naast het staken van de verkoop zal er groot op alle spellen die gewelddadig zijn een grote sticker geplakt worden die aangeeft dat het spel voor achttien jaar en ouder bestemd is.

  Er zullen erg veel games in de schappen komen liggen met deze sticker, want de specificatie van een gewelddadige game is erg ruim:

  quote
  defined as those that include realistic depictions of human-on-human violence in which the player kills, injures, or otherwise causes serious physical harm to another human, including but not limited to depictions of death, dismemberment, amputation, decapitation, maiming, disfigurement, mutilation of body parts, or rape.


  Het vreemde hieraan is natuurlijk dat ze het hebben over geweld tegen mensen, maar je kunt je natuurlijk afvragen of zombies nog wel mensen zijn, misschien mag je die als tiener wel verkrachten en verminken.

  Natuurlijk moeten games ook een beetje kuis blijven en daarvoor heeft men de volgende definitie opgesteld:

  quote
  are designed to appeal or pander to the prurient interest, and that depict or represent in a manner patently offensive to minors any of the following: an actual or simulated sexual act or sexual contact, an actual or simulated normal or perverted sexual act or a lewd exhibition of reproductive organs


  Gouverneur Blagojevich heeft goede redenen voor zijn wet: "I'm pleased the General Assembly recognizes the importance of this commonsense legislation. What might be entertaining for a 20-year old is not necessarily healthy for a 10-year old. We know from recent research that kids who play violent video games can become more aggressive and less able to control their behavior. The Safe Games Illinois Act will protect our children from violent and sexually explicit video games, making parent's jobs easier and our children's lives healthier."

  'Horror-hoornvlies' leidt tot boosheid artsen

  R_Style had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon Media nieuwsEen Indiase horrorfilm waarin de hoofdrolspeelster na een hoornvliestransplantatie geesten ziet, heeft tot boze reacties geleid onder Indiase oogartsen. De specialisten vrezen dat de film Naina ('Ogen') donoren en patiënten afschrikt, en eisen via een rechtbank in New Delhi een verbod op de vertoning.

  Volgens de oogartsen is het onmogelijk dat getransplanteerde ogen 'verder leven' met de geest van de donor. De rolprent, met actrice Urmila Matondkar in de hoofdrol, zou vooroordelen over hoornvliestransplantaties onder goedgelovige Indiërs bevestigen. De rechtszaak is overigens niet de enige controverse rond de film die vrijdag in India in première ging. Critici menen dat het verhaal een regelrechte plagiaat is van de Chinese film Jian Gui uit 2002, ook wel bekend onder de internationale titel The Eye.

  Naina (2005)

  Laser sword dildo

  Het is erg duidelijk: de nieuwe Star Wars is uit en het verzamelen en creeeren van goodies krijgt direct een nieuwe impuls. Dus heb je toevallig een dildo in de buurt (of je kan hem natuurlijk even lenen bij een vriend van een vage kennis van je), dan kan je een super mooie laser sword dildo maken. Hip om mee gespot te worden tijdens het uitgaan en wellicht biedt het vechten met dit laser sword meer perspectief als normaal.

  Wordt het klussen je allemaal teveel? Leun dan rustig in je stoel achterover bij een portie Next door Nikki.

  Kylie Minogue herstelt van kankeroperatie

  Icoon Showbiz nieuwsDe Australische zangeres Kylie Minogue verblijft na een succesvolle borstkankeroperatie voorlopig bij haar ouders in Melbourne. Haar vriend, de Franse acteur Olivier Martinez, haalde haar na de operatie op uit het ziekenhuis. De popster (36) is herstellende van de operatie, alvorens ze aan een vier weken durende chemotherapie gaat beginnen.

  Brendan Minogue, de broer van Kylie, verklaarde tegen de media dat de verwijderde tumor zo groot als een golfbal is. Zijn zus kwam meteen in actie nadat zij vorige week tijdens het douchen een knobbeltje in een van haar borsten had gevoeld. Op dinsdag 17 mei werd het slechte nieuws wereldkundig gemaakt. Kylie zou optimistisch zijn over de verdere behandeling, onder meer omdat ze deze in handen heeft gelegd van het ziekenhuis waar haar vader enkele jaren geleden succesvol werd behandeld aan prostaatkanker. De behandelende chirurg stelde in een verklaring dat de operatie goed is verlopen.

  Kylie Minogue
  Kylie rekent op een voorspoedig herstel

  Saddam Hussein wil kranten aanklagen

  Icoon Buitenlands nieuwsSaddam Hussein wil The Sun en The New York Post aanklagen wegens schending van zijn privacy. Dat zei Saddams advocaat Ziad al-Khasawneh in reactie op de publicatie van foto's van de voormalige dictator in gevangenschap. The Sun plaatste vrijdag een foto van Saddam in onderbroek op de voorpagina.

  "We gaan die kranten aanklagen en iedereen die ze heeft geholpen die foto's te publiceren", stelt Al-Khasawneh. The Sun was hiervan niet onder de indruk en plaatste gisteren nieuwe foto's. Volgens de tabloid zijn de afbeeldingen van 'historische waarde'. "De klagers over schending van privacy lijken te vergeten dat deze man verantwoordelijk is voor de dood van honderdduizenden mannen, vrouwen en kinderen", aldus de redactie van de Britse krant. In de editie van zaterdag werden tevens foto's geplaatst van de gevangen Iraakse biologe Huda Sali Nahdi Ammash en van Saddam's neef Ali Hassan al-Majid, beter bekend als 'mevrouw Miltvuur' en 'Ali Chemicali'.

  De Amerikaanse president George Bush heeft een onderzoek aangekondigd naar de herkomst van de foto's, die vermoedelijk ongeveer een jaar oud zijn. In een reactie ontkende Het Pentagon dat het de foto's heeft toegespeeld aan de kranten. The Sun beweert daarentegen dat Amerikaanse militairen de foto's hebben overgedragen met het doel Saddams aanhangers te demoraliseren. "Het is belangrijk dat de mythe rond Saddam wordt ontkracht", zo citeerde de krant een anonieme Amerikaanse officier.

  Ook Arabische en Iraakse media brachten zaterdag de foto's. Enkele kranten toonden leedvermaak, Iraakse kranten onthielden zich veelal van commentaar. Arabische commentatoren denken dat de publicatie wellicht een averechts effect kan hebben, en dat de 'vernedering' van de gevangen ex-leider van Irak anti-Amerikaanse gevoelens in en buiten Irak verder aanwakkeren. Volgens Bush is dat onzin. "Een foto is geen inspiratie voor moordenaars", zo liet de Amerikaanse president in een reactie weten.

  Saddam Hussein

  Nieuwe info en trailer van Elder Scrolls IV: Oblivion

  De uitgebreide trailer die te zien was op de E3 van de opvolger van Morrowind is nu ook te downloaden van de site van Bethesda Software. Ondertussen is er ook weer wat meer bekend over de game zelf:

  De game is gebouwd op een geheel nieuwe engine en is alweer drie jaar in ontwikkeling.
  Er is meer dan vijftig uur aan gesproken dialogen te vinden in de game. Patrick Stewart, wel bekend van Star Trek, heeft de stem ingesproken van de keizer van het land.
  De oppervlakte van de wereld moet zo'n zestien vierkante mijl worden waarvan ongeveer de helft bos wordt. Gelukkig heb je de beschikking over een kompas dat interessante objecten in de omgeving aanwijst.
  Objecten in de omgeving zijn te gebruiken en daadwerkelijk te manipuleren. Voorwerpen kunnen weggegooid worden en creatief ingezet worden om de tegenstanders te vervelen.
  Gedrag wordt zo min mogelijk gescript, NPC's zullen gebruik maken van zogenaamde "Radiant AI". Dit houdt in dat NPC's niet de hele tijd wat staan te lummelen maar daadwerkelijk bezig zijn met het vervullen van hun behoeftes.
  Het is (vanzelfsprekend) weer mogelijk om je karakter helemaal naar eigen wens te maken.
  De tijd in de game verloopt volgens een normale 24-uurs cyclus. Wil je 's nachts om twee uur iemand ontmoeten, dan zul je toch echt je nest uit moeten (of moeten rommelen met je systeemtijd).

  Elder Scrolls IV: Oblivion staat gepland voor het eind van dit jaar en zal uitkomen voor zowel de PC als de Xbox 360.  EK Judo : Huizinga uitgeschakeld

  Mark Huizinga is bij de Europese kampioenschappen judo in Rotterdam uitgeschakeld voor de titel.

  De Nederlander verloor zondag in de kwartfinales van de Spanjaard David Alarza. Huizinga kan nu via de herkansing hooguit nog brons winnen. Huizinga werd in het verleden vier maal Europees kampioen, voor het laatst in 2001. Hij is de olympisch kampioen van Sydney 2000. De afgelopen zomer behaalde de Nederlander brons in Athene.

  Nieuwe pech voor Bram de Groot

  Net hersteld van een sleutelbeenbreuk is Bram de Groot in de Ronde van Catalonië opnieuw zwaar ten val gekomen. Daarbij brak hij zijn linker onderarm en liep hij een flinke wond aan zijn linkerknie op.

  In februari brak De Groot in de Ronde van de Middellandse Zee zijn sleutelbeen en moest daardoor al een flink aantal wedstrijden missen. Na zijn winst in de Uniqa Classic draaide De Groot in de Ronde van Catalonië ook weer goed mee, maar opnieuw sloeg het noodlot toe.

  In de kopgroep ging De Groot hard onderuit en hij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar werd een een gebroken onderarm en een diepe vleeswond in zijn linkerknie geconstateerd. Morgen zal De Groot terugvliegen naar Nederland. Dan zal in het ziekenhuis moeten blijken of een operatie voor zijn arm nodig is.

  'Mens kan in 2050 onsterfelijk zijn'

  mien-moeke had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon Wetenschappelijk nieuwsHalverwege de huidige eeuw zal de mens uitzicht hebben op onsterfelijkheid. Tenminste, mits de wetenschappelijke vooruitgang zich verder doorzet. Dat beweert de Britse futuroloog Ian Pearson in het Britse tijdschrift The Observer. De onsterfelijkheid geldt overigens niet voor het lichaam, maar voor het menselijk brein.

  Naar verwachting zullen computers in 2050 dusdanig ver zijn ontwikkeld dat de complete herseninhoud van een stervende gedownload en dus bewaard kan worden. Volgens Pearson, hoofd van de futurologie-afdeling van British Telecom, zullen computersystemen in de toekomst ook in staat zijn emoties te voelen. Een nuttige toepassing van deze emotie-computers ziet Pearson in vliegtuigen. Een geautomatiseerd systeem waarin een angst voor een vliegtuigongeluk zit geprogrammeerd zou een piloot kunnen assisteren.

  EK Judo : Zwiers door naar de halve finales

  Claudia Zwiers heeft op de derde en laatste dag van het EK Judo in Rotterdam de halve finale bereikt in de klasse tot 78 kilogram.

  De Nederlandse, de Europees kampioene van 1996, hoefde daartoe slechts één partij te winnen, van de Italiaanse Morico.

  Ook de broers Dennis en Elco van der Geest drongen door tot de laatste vier. Dennis won zijn twee partijen in de klasse bij de zwaargewichten, en Elco won zijn beide wedstrijden in de klasse tot 100 kilogram.

  Startopstelling GP Monaco

  Kimi Räikkönen start vandaag vanaf de pole position voor de Grand Prix van Monaco. Het is de zesde pole uit zijn carrière. Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya moeten achteraan starten, de Duitser na een crash tijdens de eerste kwalificatie, de Colombiaan als straf voor het veroorzaken van een crash tijdens een vrije training.

  De volledige startopstelling:

  Pos.CoureurTeamTijd
  1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 2:30.323
  2 Fernando AlonsoRenault F1 2:30.406
  3 Mark WebberBMW Williams F1 2:31.656
  4 Giancarlo FisichellaRenault F1 2:32.100
  5 Jarno TrulliToyota F1 2:32.590
  6 Nick HeidfeldBMW Williams F1 2:32.883
  7 David CoulthardRed Bull Racing 2:33.867
  8 Michael SchumacherScuderia Ferrari 2:34.736
  9 Jacques VilleneuveSauber Petronas 2:34.936
  10 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 2:34.983
  11 Felipe MassaSauber Petronas 2:35.120
  12 Vitantonio LiuzziRed Bull Racing 2:37.152
  13 Patrick FriesacherMinardi F1 2:40.810
  14 Christijan AlbersMinardi F1 2:42.206
  15 Tiago MonteiroJordan Grand Prix 2:43.078
  16 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix 2:43.442
  17 Ralf Schumacher *Toyota F1 Geen tijd
  18 Juan Pablo Montoya *McLaren Mercedes 1:14.858
  - Jenson ButtonBAR Honda Afwezig
  - Takuma SatoBAR Honda Afwezig

  * posities afhankelijk van toepassing straf Montoya

  CSKA Sofia kampioen van Bulgarije

  CSKA Sofia heeft zaterdag voor de 30ste maal in de geschiedenis de Bulgaarse titel veroverd.

  Zaterdag won de club met 2-1 van FK Pirin, en met nog een wedstrijd te spelen is de club niet meer te achterhalen door directe concurrent Levski Sofia, dat met 0-0 gelijkspeelde bij Lokomotiv Sofia. Het verschil tussen beide ploegen is nu zes punten.

  Sofia, dat in 2003 voor het laatst kampioen van Bulgarije werd, plaatste zich daarmee voor een plek in de voorronde van de Champions League. Levski zal het komende seizoen in de UEFA Cup gaan spelen.

  Uitslag 2de kwalificatie GP Monaco

  Fernando Alonso heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede kwalificatiesessie voor de Grand Prix van Monaco. De Spanjaard reed een ronde van 1:16.281, waarmee hij Kimi Räikkönen en Mark Webber achter zich liet. Het was echter niet genoeg de pole position van Räikkönen over te nemen.

  Ralf Schumacher reed slechts een installatieronde en ging na zijn outlap weer de pits in. Hij rijdt in een nieuwe wagen, nadat hij gisteren zijn Toyota vernielde tijdens de eerste kwalificatie. Zijn voormalig teamgenoot Juan Pablo Montoya reed helemaal niet. De Colombiaan moet sowieso achteraan de grid starten, als straf voor een incident op zaterdagmorgen.

  Michael Schumacher wist zijn prestatie van de eerste kwalificatie te verbeteren. Hij reed een relatief snelle tijd en start vanaf de achtste plaats, terwijl hij gisteren nog op de elfde plaats stond. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello reed ook beter dan gisteren en mag vanaf de tiende plaats starten.

  Patrick Friesacher wist de beste startpositie van Minardi F1 in tien jaar te bemachtigen. Hij en teamgenoot Christijan Albers lieten beide Jordans achter zich en starten vanaf de dertiende en veertiende plaatsen.

  Uitslag:


  Pos.CoureurTeamTijd
  1 Fernando AlonsoRenault F1  1:16.281
  2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:16.791
  3 Mark WebberBMW Williams F1  1:17.072
  4 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:17.317
  5 Jarno TrulliToyota F1  1:17.401
  6 Nick HeidfeldBMW Williams F1  1:17.755
  7 David CoulthardRed Bull Racing  1:18.538
  8 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:18.550
  9 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:18.841
  10 Felipe MassaSauber Petronas  1:18.902
  11 Jacques VilleneuveSauber Petronas  1:19.015
  12 Vitantonio LiuzziRed Bull Racing  1:20.335
  13 Patrick FriesacherMinardi F1  1:22.236
  14 Christijan AlbersMinardi F1  1:22.977
  15 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  1:23.670
  16 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix  1:23.968
  - Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  Geen tijd
  - Ralf SchumacherToyota F1  Geen tijd
  - Jenson ButtonBAR Honda  Afwezig
  - Takuma SatoBAR Honda  Afwezig

  "Paauwe gaat naar een Portugese club"

  Volgens het Duitse dagblad Kölner Express speelt Patrick Paauwe volgend seizoen voor een Portugese club. 1. FC Köln, dat gepromoveert is naar de Bundesliga, is al langere tijd gecharmeerd in de diensten van Paauwe, maar heeft volgens de krant te horen gekregen dat Paauwe voor een Portugese topclub heeft gekozen.

  De speler van Feyenoord had aanbiedingen op zak van drie clubs uit de Bundesliga, maar Portugal lijkt toch zijn voorkeur te hebben. De speler maakt een zeer moeizaam seizoen door bij de Rotterdamse club. Paauwe begon als aanvoerder, belandde toen op de bank, veroverde een plaats als defensieve middenvelder en behoort inmiddels niet eens meer tot de wedstrijdselectie.

  Grote brand in sportcomplex Wijk bij Duurstede

  In sportcomplex Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede heeft in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand gewoed. De toegesnelde brandweer had uren nodig om de brandende rieten kap te kunnen blussen. Door de brand trok er een rookpluim over Wijk bij Duurstede, maar bij metingen zijn geen gevaarlijke stoffen geconstateerd.

  Mariënhoeve is gevestigd in een voormalige 19e-eeuwse boerderij. Vroege schattingen wijzen op een schade die in de honderdduizenden euro's zal lopen. Over de oorzaak van de brand tast de politie nog in het duister.

  Stenen op treinrails bij Heerlen

  Een stoptrein is zaterdagavond laat tussen Valkenburg en Heerlen op een grote berg stenen gereden. De stenen zijn daar zeer waarschijnlijk door vandalen op de rails gelegd. Bij de aanrijding van de trein raakte niemand gewond.

  Bij het ongeval raakte de trein beschadigd, maar deze kon toch verder rijden, aldus een woordvoerder van ProRail Verkeersinformatie zondag. De politie heeft de zaak in onderzoek.

  De Xbox 360 van dichtbij bekeken

  Sharkdoggie had het volgende gemeld op het forum:
  De heren van Anandtech hadden op de E3 beurs toestemming gekregen om de demo pods van de Xbox 360 nader te bekijken. De pods op de E3 waren alleen de lege omhulsels van de Xbox 360 waar hieronder een lading foto's van staan samen met de controller.
  De Xbox 360


  De voorkant


  De voorlopige indeling van de achterkant


  De zijkant/bovenkant


  De 360 in vergelijking met een gamesmagazine


  De aansluitingen aan de achter- en voorkant


  De hardeschijf


  De hardeschijf-casing en de plek waar de harde schijf bevestigd is

  De controller  De batterijen voor de draadloze controller


  De batterij houder voor 2 AA batterijen

  Klompe weg bij RKC Waalwijk

  Tieme Klompe krijgt geen nieuw contract aangeboden van zijn werkgever RKC Waalwijk. De 29-jarige verdediger is beizig aan zijn eerste seizoen bij de ploeg van trainer Erwin Koeman.

  Klompe krijgt geen nieuw contract omdat hij te vaak geblesseerd is. Dit seizoen kwam hij mede door veelal kleine blessures weinig in actie. Eerder speelde Klompe acht seizoenen voor Heerenveen.

  Cerezo Fung-a-Wing krijgt daarentegen wel een contract aangeboden. De verdediger die in de winterstop gehuurd werd van FC Volendam kan binnenkort een aanbieding verwachten. Volendam wil niet verder met de verdediger, Wings contract bij de club uit het het vissersdorp loopt dit seizoen af.

  Jordan-eigenaar ontkent geruchten

  Alex Shnaider, met Midland eigenaar van Jordan, ontkent dat het team te koop staat. Volgens de geruchten zou Eddie Irvine het team willen kopen.

  De afgelopen weken weet Eddie Irvine de geruchten goed bezig te houden. hij zou met enkele rijke investeerder Jordan weer willen overkopen van Midland. Volgens de geruchten zou hij dat kunnen doen voor de helft van het bedrag dat Midland voor het team heeft betaald, omdat de kosten Midland zouden zijn tegengevallen.

  Eigenaar Alex Shnaider ontkent dat dat het geval is: "Het is niet waar, ik wil het team niet verkopen. Er staat ook niks te gebeuren, dus ik weet niet waar alle geruchten vandaan komen. Ik was gevraagd of ik theoretisch het team zou kunnen verkopem. Ik heb gezegd dat alles te koop is. We kopen bedrijven, verkopen bedrijven. We zijn een investeringsbedrijf, dus kunnen zaken worden verkocht als het geboden bedrag juist is."

  Over de geruchten dat er geen geld meer in Jordan wordt gestoken, had hij ook wel een antwoord: "We willen dit jaar de kosten laag houden. We bereiden ons voor op volgend jaar en besteden geld daaraan. Ik zie voor dit jaar geen kansen om investeringen te laten leiden tot goede resultaten."

  Ondertussen zou Bernie Ecclestone het wel leuk vinden als Eddie Irvine teambaas zou worden: "Ik vind het een leuk idee. Hij zal veel rumoer maken en het zal een hoop mensen schokken." Ook denkt de F1-baas wel te weten waarom Midland de Formule 1 instapte. "Omdat ze van feestjes houden.", vertelde Ecclestone met een grote glimlach.

  Ralf biedt Toyota excuses aan

  Ralf Schumacher heeft zijn excuses aangeboden aan zijn collega's bij het team Toyota F1, voor de fout die leidde tot zijn crash tijdens de eerste kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco.

  De Duitser raakte met zijn linker voorwiel de binnenste vangrail van de bocht van Tabac. Door die stuurfout reed hij tegen de buitenste vangrails aan, waarbij de rechterkant van de wagen compleet werd verwoest. Ondanks de hoge snelheid waarmee Schumacher crashte, kon hij ongedeerd uit de wagen stappen.

  "Ik wil mijn mijn excuses aanbieden aan iedereen voor de fout die ik vandaag heb gemaakt," aldus Schumacher. "De auto was gedurende de ronde goed, maar ik raakte de binnenkant van de vangrails op Tabac met mijn linkervoorwiel, waarna ik aan de andere kant in de vangrails belandde."

  Door de crash moet Ralf de race achterin het veld starten. De Duitser is echter nog steeds van plan om tijdens de race beter te rijden. "Monaco is de zwaarste race op de kalender om uit te rijden, maar ik zal er alles aan doen om dit weekend met betere resultaten af te sluiten," zo liet hij weten.

  Voor Toyota was de misère met de crash van Schumacher nog niet over. Jarno Trulli was namelijk de eerste man die na het ongeval een tijd neer moest zetten. De Italiaan, die vorig jaar in Monaco nog vanaf pole position startte, reed door de veranderde omstandigheden minder hard en wist slechts een zevende tijd neer te zetten.

  Griekenland wint Eurovisie Songfestival

  IcoonGriekenland is winnaar geworden van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar plaatsvond in de Oekraïense hoofdstad Kiev. My Number One van Helena Paparizou kreeg de meeste punten van de Europese tv-kijkers. Tweede werd de Maltese zangeres Chiara met Angel, voor Let Me Try van Luminita Anghel & Sistem uit Roemenië.

  Het is de eerste keer in de geschiedenis van het evenement dat Griekenland het festival wint. Paparizou deed overigens al eens eerder mee: in 2001 vertegenwoordigde ze haar moederland met haar band Antique, dat ze met een jeugdvriend had opgericht in haar geboorteland Zweden. De prijs werd uitgereikt door de Oekraïense president Joesjenko.

  Helena Paparizou
  Helena Paparizou, winnares van het Eurovisie Songfestival 2005


  In totaal namen er 24 landen deel aan het festival. De Nederlandse Glennis Grace deed niet mee: het doorkomen van de halve finale bleek haar 'Impossible Dream' te zijn. Ook Marian van de Wal, afkomstig uit Vianen en uitkomend voor Andorra, haalde de finale niet.

  Naar het festival, dat dit jaar haar vijftigste editie beleefde, keken meer dan honderd miljoen mensen.

  Play-off voor RC Genk en Standard


  De Belgische competitie krijgt een verrassend ontknoping. Zowel RC Genk als Standard Luik eindigde namelijk met zeventig punten op de derde plek. Een play-off moet beslissen wie een Europees ticket voor de UEFA Cup krijgt.

  Standard Luik kwam op de slotdag van de Belgische competitie niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Oostende. RC Genk won met 3-1 bij Cercle Brugge, waardoor het in puntenaantal gelijk kwam met Standard.

  Kampioen Club Brugge verloor de laatste wedstrijd van het seizoen. Het verloor met 3-2 van Sint-Truiden. Nummer twee Anderlecht won met 2-1 van Bergen.

  Krajicek loot tegen Hantuchova

  Michaëlla Krajicek speelt in de eerste ronde van Roland Garros in Parijs tegen Daniela Hantuchova.

  De 22-jarige Slowaakse is in Parijs als 20e geplaatst. De 16-jarige Krajicek plaatste zich via het kwalificatietoernooi in het hoofdtoernooi.

  Hantuchova won in haar tennisloopbaan één titel: Indian Wells 2002. In januari 2003 stond zij op de vijfde plaats van de wereldranglijst.

  Krajicek zei vol vertrouwen de ontmoeting in te gaan. "Hantuchova is heel sterk op hardcourt. Op gravel beweegt zij minder goed, omdat ze erg lang is. Ik denk daarom voor mijn kansen te gaan", sprak zij optimistisch voor de NOS Radio.

  Astronauts kampioen basketbal

  De Demon Astronauts hebben het Nederlands kampioenschap basketbal weten te winnen. In de finale van de playoffs wisten ze de stand op 4-0 te bepalen in de best of seven-serie.

  Voor de vijfde keer in zeven jaar zijn de Astronauts kampioen van Nederland in de basketbalcompetitie. In de playoffs wisten de Amsterdammers achtereenvolgens Den Helder, Nijmegen en in de finale Landstede uit Zwolle te verslaan. De finale van de playoffs verliep voor de Astronauts uiterst simpel. In vier wedstrijden werd het karwei al geklaard.

  In de competitie waren de Astronauts slechts derde geworden en de MPC Capitals waren dan ook veruit favoriet voor de titel. De Myleasecar Giants wisten in de eerste ronde van de playoffs echter de MPC Capitals verrassend te verslaan. De Giants werden in de halve finales verslagen voor Landstede, dat na een vijfde plaats in de competitie, zo de finale haalde.

  In de finale was Landstede echter totaal niet opgewassen tegen de Astronauts. Alleen de tweede wedtrijd was echt spannend. In de laatste en vierde wedstrijd wisten de Astronauts met 73-43 hun overmacht in cijfers uit te drukken en daarmee de finalereeks van de playoffs te beslissen.

  Voetbal: Bergkamp gaat nog een jaartje door

  Dennis Bergkamp blijft nog één seizoen bij Arsenal actief. De 36-jarige Nederlander maakte dat na afloop van de FA Cup finale bekend.

  De toekomst van de technicus was lang onzeker. Manager Wenger van Arsenal had al meermaals aangegeven in de pers dat hij twijfelde aan een contractverlenging. De succesvolle manager zwichtte uiteindelijk voor de druk van de fans. Zij zien Bergkamp als de personificatie van het elegante Arsenal, dat een einde maakte aan de periode van 'Boring Arsenal'.

  Bergkamp is al vanaf 1995 actief op Highbury. In die periode won hij onder meer drie keer de landstitel. Volgend jaar zal hij alles zetten op de Champions League, één van de weinige prijzen die hij nog nooit won.

  Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!
  Laatste reviews en specials
  review
  Mortal Kombat 1
  special
  VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
  special
  Random Pics van de Dag #1056
  special
  Random Pics van de Dag #1055
  review
  Starfield
  special
  Random Pics van de Dag #1053
  ©FOK.nl e.a.