Adriaanse gelooft in kansen AZ

Co Adriaanse gelooft dat de kansen van AZ om de finale zijn gestegen, ondanks het 2-1 verlies van gisteren. Wel baart het hem zorgen dat hij door gele kaarten volgende week twee spelers moet missen.

AZ kwam er gisterenavond bijna niet aan te pas. Sporting Portugal domineerde de wedstrijd en AZ kon slechts enkele keren gevaarlijk worden. Toch scoorde AZ het belangrijke uitdoelpunt. Bij Adriaanse overheerst achteraf dan ook vooral tevredenheid: "Als team hebben we goed gespeeld. We hebben weinig kansen weggegeven. Het stond goed. En bij vlagen kwamen we er goed uit."

De AZ-coach denkt dat dat de kansen van AZ om in de finale te komen zijn gestegen: "We hebben volop kansen. Wel heb ik steeds minder spelers over. Het percentage om de finale te halen is gestegen."

Doelman Henk Timmer was iets minder tevreden: "Ik ben niet tevreden omdat we hebben verloren. Maar ik ben wel tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld. We hebben laten zien dat we op dit niveau mee kunnen. We zijn nog in de race. We zijn niet weggespeeld. We kunne trots zijn. Het ligt nog volledig open."