Overname Sauber door BMW in 2006?

Eerder deze maand gaf Williams mede-eigenaar Frank Williams aan dat zijn motorleverancier BMW het Sauber team volgend seizoen van motoren zal voorzien. BMW ontkende dit echter meteen met de mededeling dat er nog geen beslissingen genomen waren voor het 2006 seizoen.

De laatste tijd steken er echter steeds meer geruchten de kop op dat BMW niet alleen de motoren zal gaan leveren maar tevens het team over zal nemen. Naast Ferrari, Renault, Toyota en mogelijk Honda (wat zijn belang in BAR dan tot 100% uitbreid) zou dit dan nog een volledig aan een autobouwer gelieerd team zijn. Volgens de Duitse krant Welt am Sonntag zal het team voor 45 miljoen euro van eigenaar wisselen als de onderhandelingen succesvol verlopen.

Hoewel de motorendeal van BMW met Williams tot het eind van het huidige Concorde agreement duurt, heeft de samenwerking tot nu toe niet tot de verwachte resultaten geleid. Het is nog afwachten of dit gerucht bedoelt is om Williams te pushen of dat Peter Sauber eindelijk een topklasse motor en mogelijk nieuwe eigenaar voor zijn team heeft weten te verzilveren.