Aangestelde arbiters voor Oranje

De UEFA heeft Peter Fröjdfeldt uit Zweden aangewezen voor de WK-kwalificatie-interland van het Nederlands Elftal tegen Macedonië. Zijn Engelse collega Steve Bennett zal arbiter zijn tijdens de wedstrijd Nederland-Finland.

Fröjdfeldt floot nog niet eerder het Nederlands elftal. Wel was hij verleden jaar scheids bij de Intertoto-ontmoeting van SC Heerenveen met Villarreal CF (1-2). Hij was voorheen in bijna alle toernooien aktief. Bij de wedstrijd Macedonië-Nederland maakt hij echter zijn debuut in het WK (kwalificatie) voetbal. De Zweed is zuinig met waarschuwingen, hij verstrekt gemiddeld iets meer dan een gele kaart per wedstrijd.

Steve Bennett (foto) is routinier, nu twintig jaar actief als professioneel scheidsrechter. Inmiddels behoort hij tot het elite korps van 30 scheidsrechters van de UEFA. Hij floot verleden jaar het duel tussen PSV en AS Monaco in de Champions League. Hij gaf daarin geel aan Van der Schaaf en Park van PSV plus vier spelers van Monaco. Mark van Bommel heeft Bennett wellicht onthouden, de arbiter kende hem destijds geen strafschop toe toen hij in de openingsfase tegen de grond werd gewerkt. PSV verloor het duel met 1-2.