Coulthard gaat Räikkönen mogelijk helpen

David Coulthard heeft toegegeven dat hij bereid is zijn teamgenoot Kimi Räikkönen te helpen bij diens poging het kampioenschap te winnen. Dit uiteraard pas als zijn kansen volledig verkeken zijn.

De Schot won de eerste race van het seizoen en heeft daarna niet weer op het podium gestaan. Zijn achterstand op leider Michael Schumacher bedraagt 29 punten.

Schumacher heeft 4 van de laatste 5 races gewonnen, en door de zesde plaats van Räikkönen in Canada heeft Schumacher de leiding kunnen overnemen. Räikkönen, die alleen in Maleisië wist te winnen, volgt op 3 punten.

De achterstand van David Coulthard is nog niet onoverbrugbaar, zo beseft hij zelf ook. "Er zijn nog veel punten over in het kampioenschap en je kunt je seizoen omgooien met één goed resultaat." Voorlopig zal Coulthard voor zichzelf goede races willen rijden. "Als het tot een punt komt waar ik rekenkundig gezien geen kans meer heb dan is het het recht van het team [om te vragen Räikkönen te helpen]. Ik zou wat dat betreft nooit tegen de stroom inzwemmen omdat dat niet zinvol is. Ja ik ben daar als een individu om zo goed mogelijk m'n best te doen - maar ik word ondersteund door een team en ik moet dat respecteren."