FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 juni 2003

Spin Montoya was eigen fout

Montoya had het in Canada nog beter kunnen doen dan de derde plaats die hij behaalde, maar door een spin in de eerste fase van de race ontnam hij zichzelf die mogelijkheid.

"Ik remde te laat en de wagen gleed weg en ook later in de race miste ik de chicane af en toe even. Ik kon niet remmen waar ik het wou. Ik had echt moeite om elke keer goed door de chicane te raken," vertelde Juan Pablo Montoya na afloop. "Die ene keer kon ik de wagen niet meer controleren. Ik gleed weg en kreeg de wagen niet meer onder controle. Het was volledig mijn fout."

De Colombiaan kwam door zijn spin op de zesde plaats en wist terug te komen naar plaats drie, op ruim een seconde achter Michael Schumacher.

Montoya was wel tevreden over de wagen en het team: "Iedereen bij Wiliams en BMW heeft geweldig werk geleverd. Ze gaven me een hele goede wagen en ik kon van de zesde plaats nog naar de derde opklimmen. Dat is lang niet slecht."

Hij staat nu gedeeld vijfde in de stand om het wereldkampioenschap, met 23 punten achterstand op leider Michael Schumacher.

Werknemers ING overwegen acties

Roofie maakte ons via de newssubmit attent op het volgende:

Klanten van de ING bank en de Postbank kunnen maar beter nu nog geld overmaken als dat nog nodig zou zijn. De vakbonden gaan de komende dagen hun leden raadplegen over de te volgen weg. Gevolg is dat er niet gewerkt zal worden. De werknemers willen een betere CAO.

Volgens de bonden blokkeert de ING de CAO-onderhandelingen door zoveel voorwaarden te stellen dat een normaal onderhandelingsproces onmogelijk is.

De kern van het probleem bij deze CAO, is de invoering van pensioenpremie voor de werknemers bij ING, zonder dat daar de noodzaak van is aangetoond. De voorwaarden die ING hierbij stelt, leiden tot een reŽel inkomens-verlies voor de werknemers bij ING. Daarnaast zijn de vakbonden er van overtuigd dat de stijging van de pensioenlast voornamelijk veroorzaakt wordt door beursverliezen. De werknemers moeten hier nu voor opdraaien.

Volgens de bonden wil de ING maar ťťn ding: zekerheid over invoering van een pensioenpremie en als dat niet lukt geen loonsverhoging. Een goede beloning en arbeidsvoorwaarden voor de werknemers zit er dit jaar niet in behalve voor de 'top' van het concern. Daar wordt wel verder over gedacht, maar uiteraard zonder de bonden.

Ook de verzekeraars RVS en Nationale Nederlanden vallen onder de nieuwe CAO.

Ferrari: "vechten tot het einde"

Team Ferrari verwacht tot het einde van dit seizoen te moeten vechten voor de twee kampioenschappen. Dat zei teambaas Jean Todt in een reactie op de overwinning van coureur Michael Shumacher gisteren in de Grand Prix van Canada.

"We zijn halverwege het seizoen en we leiden beide kampioenschappen en daar zullen we blij mee moeten zijn," aldus Todt. "Maar het wordt knap lastig in de tweede helft van het seizoen omdat de andere partijen erg sterk zijn. Maar we denken dat we de doelen die we onszelf aan de start van het seizoen hebben gesteld kunnen halen." Vorig jaar had Ferrari een veel grotere voorsprong op de andere teams.

Michael Schumacher haalde gisteren de kopposities naar zich toe door de overwinning op het circuit van Gilles Villeneuve. Het was zijn zesde overwinning in Montreal,zijn 68e zege en het 999 punt in zijn carriťre.

KNVB investeert miljoenen in arbitrage

De KNVB heeft een Masterplan gelanceerd om het scheidsrechterkorps te verbeteren en uit te breiden.

De voetbalbond trekt 3,7 miljoen euro uit voor het werven en opleiden van arbiters om de vergrijzing tegen te gaan. Op de bondsvergadering gaven profclubs en amateurverenigingen hun fiat aan het plan.

De bond kampt met teruglopend aantal scheidsrechters in het voetbal. Er zijn zo'n achtduizend fluitisten actief, terwijl er wekelijks ongeveer dertigduizend wedstrijden worden gespeeld.

De KNVB wil met het invoeren van het plan de kwaliteit verhogen. Bovendien hoopt de bond jongeren enthousiast te maken voor een rol als scheidsrechter. De bond wil ook arbiters sneller laten doorstromen vanuit de amateurs naar de profs.

18/6 landelijke actiedag jongerenwoningnood

Rood Amsterdam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De SP start woensdag 18 juni met een landelijke actiecampagne tegen woningnood. De actie wordt geŲrganiseerd door de jongerenafdeling van de partij, ROOD. Tegen het Amsterdamse stadhuis verrijst om 13:00 uur een sloppenwijk en in meer dan tien gemeenten volgen andere acties.

In veel steden is er een groot gebrek aan betaalbare woonruimte voor jongeren, terwijl veel kantoorpanden langdurig leegstaan. De organisatie doet dan ook een oproep aan jongeren om dergelijke panden te kraken. Verder komen er bezettingsacties, sloppenwijken, tentenkampen en ludieke protestvormen.

De actie is nodig, aldus ROOD-voorzitter Driek van Vugt: "Jongeren die studeren of werken, moeten ook kunnen wonen. Als er geen woonruimte beschikbaar is, moeten we het beschikbaar maken, desnoods door leegstaande kantoorpanden te kraken."

Jezus versieren met condooms mag niet

'Make love not war'. Dat waren de gedachten van een antioorlogsdemonstrant in BosniŽ, toen hij een standbeeld van Jezus versierde met kleurrijke condooms. De man schoof de condooms over de vingers van Jezus en plaatste er een bordje met de vredestekst bij.

Zijn vredesactie komt de man echter duur te staan. Een rechter in Sarajevo heeft hem veroordeeld tot een fikse boete wegens het beledigen van de katholieke kerk. Volgens de rechter was het katholieke deel van de bevolking geschokt door de actie van de man.

De demonstrant wilde echter naar eigen zeggen alleen maar duidelijk maken dat je beter kan vrijen in plaats van oorlog te maken.

Man (70) doodt jongere vrouw en kinderen

Roel's Weblog, tekster en jeroenstampy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland heeft een 70-jarige man zijn 35-jarige vrouw en zijn twee 9-jarige kinderen doodgeschoten. Hij deed dat omdat zijn vrouw hem wilde verlaten. Na zijn daad pleegde de man zelfmoord.

Het drama vond plaats in Quierschied, bij SaarbrŁcken. Het gezin zou juist vandaag een gesprek hebben met familieleden om tot een oplossing voor de problemen te komen.

Uitslagen nacompetitie(16/06/03)

Vanavond werden de wedstrijden in de vijfde ronde van de nacompetitie afgewerkt, hieronder de uitslagen.

Uitslagen Poule A
FC Den Bosch - FC Zwolle (1-1)
Helmond Sport - Go Ahead Eagles (2-0)

Stand

Pos.ClubAWGVPV-T
1. FC Zwolle 5320118-4
2. Helmond Sport 5311108-6
3. FC Den Bosch 511346-10
4. Go Ahead Eagles 510439-11


Uitslagen Poule B
Emmen - FC Volendam (2-0)
Heracles Almelo - Excelsior (0-2)

Stand

Pos.ClubAWGVPV-T
1. FC Volendam 530299-6
2. Emmen 530295-4
3. Excelsior 520366-8
4. Heracles Almelo 520365-7


Resterend programma

Donderdag 19 juni 2003
FC Zwolle - Helmond Sport
Go Ahead Eagles - FC Den Bosch
Excelsior - Emmen
FC Volendam - Heracles Almelo

Hackers bespotten Blair op Labour website

HansMij had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De website van de Engelse Labourpartij is vanochtend ten prooi gevallen aan hackers. Zij vervingen de normale pagina door een pagina met daarop de Amerikaanse president George Bush die zijn hond draagt, met het hoofd van Tony Blair op het dier gemonteerd. De website was rond 10.45 uur Nederlandse tijd weer in normale staat.

Blair wordt vaak als het schoothondje van Bush gezien, vanwege zijn onvoorwaardelijke steun in de oorlog met Irak. Daardoor kwam hij ook in de eigen partij onder druk te staan.

Websites van politieke partijen staan hoog op de lijst van hackers omdat hun succes zo sneller het nieuws haalt. Vervolgens kunnen de hackers dan weer opscheppen over dat succes.

De website is nog te bekijken in het artikel.

80-jarige vrouw al vier maanden zwanger

Fogel en Dunk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is al zeer uitzonderlijk voor vrouwen om zwanger te raken als ze de leeftijd van 50 jaar bereikt hebben. Maar nu blijkt een 80 jarige vrouw uit Pakistan 4 maanden zwanger te zijn.

De vrouw, Khurshid Bibi woont in Ghaziabadaround, 128 km van de stad Multan. Khurshid Bibi was vanwege een darmklacht in een ziekhuis, na onderzoek bleek ze dus in verwachting te zijn. Ze reageerde dat ze de confrontatie met haar kleinkinderen het moeilijkst zou vinden.

Khurshid heeft alleen een dochter en is daarna nooit meer zwanger geraakt. Haar man Ahmed Din (85) vertelde dat onlangs een handlezer hem voorspelde dat binnen enkele jaren hij opnieuw vader zou worden maar hij geloofde hem niet.

Over het spelsysteem...

Onder de bezoekers van deze website is in dit nieuwsbericht een discussie ontstaan over het spelsysteem dat nu wordt gebruikt. Wij willen daar graag op reageren.

Er wordt geopperd om het budget omlaag te brengen, de prijzen van onderdelen aan te passen, danwel de transferkosten te verlagen. Dan zou je aan het eind van het seizoen misschien op het, op papier althans, beste team uit kunnen komen.

Tot het huidige spelsysteem is voor dit seizoen gekozen omdat in de manager van vorig jaar de spelers al snel op de beste teams zaten. Om het spannender te houden is er gesleuteld aan de prijzen van de onderdelen, is het bedrag per punt veranderd en moet er nu een transfersom worden betaald.

Wij zijn vooralsnog van mening dat dit goed werkt. De manager is spannender, en wordt, mede daardoor, ook veel beter bezocht dan de vorige. De activiteit van de deelnemers is groter geworden, het is meer een spel geworden.

Voor dit seizoen gaan we er dus mee door. De manager zal aan het eind van dit seizoen uitgebreid worden geŽvalueerd samen met jullie, waarna het systeem opnieuw wordt bekeken en eventueel aangepast.

We hopen jullie hiermee voldoende geÔnformeerd te hebben.

De redactie.

Nieuwe statistieken!

Zoals hier al is vermeld zou er binnen korte tijd een overzicht komen van de punten per onderdeel. Dat is nu klaar.

Er kon al per race worden gezocht naar de punten. Maar omdat het bij het aankopen van een onderdeel nogal lastig was na te gaan hoe goed deze het in de manager doet, hebben we daar nu wat op gemaakt. Via deze link kun je per onderdeel (coureur, chassis, motor of band) een overzicht opvragen van punten per race. Ook zie je er per onderdeel het totaal van alle races.

Wij hopen dat jullie de uitbreiding kunnen waarderen.

De redactie

Rijsbergen assisteert Beenhakker

Wim Rijsbergen wordt assistent-trainer van Leo Beenhakker bij het Mexicaanse CF Amťrica. De 51-jarige ex-international tekende een contract van ťťn jaar bij de club.

Rijsbergen was voor het laatst trainer bij Al Ittifaq in Saoedi-ArabiŽ. Daar moest de oud-coach van onder andere NAC Breda in november vorig jaar zijn biezen pakken.

Rijsbergen was eerder in Latijns-Amerika actief als trainer van Universidad Catolica. Tussen 1999 en 2001 verbleef de oefenmeester destijds in de Chileense hoofdstad Santiago de Chili.

Gluscevic verhuist naar Sparta Praag

Igor Gluscevic zet zijn loopbaan voort bij Sparta Praag.

De spits tekende een contract van drie jaar bij de Tsjechische kampioen, met een optie voor nog een seizoen. De 29-jarige aanvaller uit ServiŽ & Montenegro was transfervrij bij FC Utrecht. Gluscevic kwam in 2000 naar de Domstad.

Gluscevic verruilde destijds Aris Saloniki voor FC Utrecht. Hij was de afgelopen weken ook in gesprek met Grazer AK. Gluscevic hoopt met Sparta Praag de Champions League te halen. De spits nam met twee doelpunten in de met 4-1 gewonnen Amstel Cup-finale tegen Feyenoord afscheid van de club waar hij om financiŽle redenen moest vertrekken.

Vos mag naar NAC Breda

Henk Vos speelt volgend seizoen in het shirt van NAC Breda. De aanvaller heeft met RBC Roosendaal een akkoord bereikt over zijn vertrek vanuit Roosendaal naar Breda.

Er waren problemen ontstaan toen na afloop van het tekenen van een contract bij NAC Breda, bleek dat Vos eerder al mondeling tot overeenstemming was gekomen moet RBC Roosendaal. De Roosendaalse club weigerde in eerste instantie om Vos te laten vertrekken, maar vandaag kwam er in goed overleg een einde aan het geschil tussen de club en de 35-jarige speler.

Vos tekende bij NAC Breda een contract voor ťťn seizoen met een optie voor nog een seizoen.

Berlijn wil grillen in parken verbieden

De gemeenteraad van Berlijn wil het barbecuen in parken geheel aan banden leggen. Het is de lokale politici een doorn in het oog dat tienduizenden liefhebbers elk zomerweekeinde de groenvoorzieningen van de hoofdstad gebruiken om hun vlees te grillen. De parken hebben ernstig te lijden onder het gebarbecue.

Zo worden er in het centrale park Tiergarten zelfs gaten gegraven om hele varkens danwel geiten of schapen te kunnen roosteren. Ook treft men elk weekeinde gigantische afvalbergen aan in het park bij de Rijksdag en de Brandenburger poort.

Een heikel punt is dat er nog al wat Turken uit Berlijn graag in de openlucht barbecuen. Berlijn telt zo'n 180.000 mensen van Turkse komaf. De Berlijnse bond van Turken bestempelt de beoogde maatregelen dan ook als discriminatie.

Gravity Control Tech. dingt niet mee voor X Prize

Na grondige overwegingen hebben functionarissen niet ingestemd het Gravity Control Technologies instituut aan de X Prize Foundation mee te laten doen. De X prize is een prijs van 10 miljoen dollar voor degene die ruimtetoerisme op commerciŽle schaal mogelijk maakt. Hier doen raketgeleerden over de hele wereld aan mee. De prijs gaat naar degene die met een ruimteschip het eerst drie mensen naar 100 kilometer hoogte kan brengen en veilig naar aarde terug kan brengen. Dit moet in twee weken tijd herhaald kunnen worden.

GCT doet onderzoek naar het gebruik van een onderliggende zee van energie, overal beschikbaar in de ruimte. Volgens de kwantumfysica is deze energiebron beschikbaar. Dit gebied van energie is anders dan kosmische achtergrondstraling. Het wordt ook wel beschreven als een elektromagnetisch kwantum-vacuŁm, omdat het de laagste staat is van wat anders lege ruimte zou zijn.

De geleerden bij GTC zijn bezig met het onwikkelen van een op kwantum zeropoint field energy/superconductor gebaseerd voortstuwingssysteem, wat volgens GTC de deuren naar ruimtereizen echt gaat openen. Dit systeem kan de zwaartekracht onder controle houden. "Omdat Gravity Control Technologies werkt aan voortstuwingssystemen die in staat zijn de zwaartekracht onder controle te houden en geschikt te maken voor ruimtereizen - hetgeen niet geaccepteerd wordt als haalbaar - was het al denkbaar dat de aanmelding niet aangenomen zou worden.", zegt Victor Rozsnyay van het GTC instituut.GTC heeft reeds een design liggen voor een driedeks schotelvormig ruimtevaartuig met "Hull Wide Propulsion Assembly" technologie, geschikt voor 1004 passagiers, 25 medewerkers en bestuurd door een driekoppige bemanning. Volgens GTC heeft het instituut een prototype van de met de nieuwe kwantumtechnologie aangedreven vliegende schotel rond 2012 klaar.

Het Gravity Control Technologies ontwerp van het zeropoint anti-gravity ruimtevaartuig: Klik hier

Webloggers kraken Airmilespas Patrick Kicken

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Airmilesnummer, iemands geboortedatum en de handige optie 'wachtwoord vergeten'. Dat is alles wat de webloggers van 'Geen stijl' nodig hadden om het airmiles-account van radiopresentator Patrick Kicken te kraken.

Kicken plaatste kort geleden een scan van een kassabon op zijn weblog, met daarop het nummer van zijn Airmilespas. Hij vroeg zich af of je hiermee het privťadres van iemand kunt achterhalen. Dus gingen de webloggers aan de slag.

Met alleen bovenstaande gegevens kan op de Airmilessite het wachtwoord worden aangepast, alle gegevens worden bekeken en kunnen de airmiles zelfs worden uitgegeven. Zo bleek Kicken al 5813 airmiles te hebben gespaard. 'Geen stijl' heeft de presentator inmiddels zijn nieuwe wachtwoord gestuurd en de airmiles met rust gelaten.

"Italiaanse marine mag schieten op immigranten"

bierfanaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse minister BossiAls het aan de Italiaanse minister Umberto Bossi ligt gaat de marine van zijn land met kanonnen de immigrantenproblematiek bestrijden. "Na de tweede of derde waarschuwing, boem... kanonschoten", aldus de minister in een interview. De bootjes met immigranten moeten zo van de Italiaanse kusten worden geweerd.

In het kabinet van premier Berlusconi is Bossi minister van Institutionele Hervormingen. Hij is het hoofd van de rechtse, separatistische partij Lega Nord. Het maakt hem niet uit of er ook vrouwen of kinderen onder de migranten zijn. Of ze nu goed of slecht zijn, "een kanon blaast weg wie er ook op die boten mag zitten. Anders komt er nooit een oplossing voor dit probleem", aldus Bossi.

De uitspraken zijn een reactie op de plotselinge toestroom van migranten deze maand. De afgelopen drie dagen kwamen er al duizend mensen aan in het zuiden van ItaliŽ, over de hele maand waren dat er drieduizend. Wel zijn in de eerste zes maanden van dit jaar de helft minder illegalen gesignaleerd dan het jaar daarvoor.

De minister doet wel vaker grote uitspraken. Zo schold hij op de Europese Unie en de Islam en vond hij de Italiaanse vlag maar toiletpapier. Ook dreigde hij in verleden meerdere malen uit de regering te stappen als hij zijn zin niet kreeg. Voorlopig is hij nog steeds minister.

Nieuwe Harry Potter zaterdag in winkels

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aankomende zaterdag is het P-day. Het nieuwste Harry Potter-boek, 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', verschijnt in de winkel en dat gaat naar verwachting weer voor lange rijen in de boekwinkels zorgen. Het vijfde boek in een serie van zeven verschijnt in veertig talen.

Een eerste lading van het boek is de afgelopen week in het geheim aangekomen bij uitgeverij Audax in Gilze. Het gaat om vijftigduizend Engelstalige exemplaren. Het transport was goed beveiligd. Zo werden de boeken niet in vrachtwagens van de uitgeverij vervoerd, maar in vrachtauto's voor groente en fruit.

In Schotland loopt de bezorging per post waarschijnlijk vertraging op. Schotse postbodes mogen namelijk niet meer dan 16 kilo aan post dragen. Voor de kinderen daar nog net iets langer nagelbijten dus.

Vrouw pleegt zelfmoord na bevalling

Een Egyptische vrouw had nog maar net het leven geschonken aan een dochter, toen ze zelfmoord pleegde door in een irrigatiekanaal te springen. De vrouw was bang voor haar echtgenoot, omdat deze had gezegd van haar te zullen scheiden of haar te vermoorden als ze zou bevallen van een meisje.

De 27-jarige vrouw sprong drie uur na de bevalling in het kanaal en verdronk. Ze was de vierde vrouw van de man, die uit de voorgaande huwelijken al zes dochters had. Hij was van zijn vorige vrouwen gescheiden omdat ze hem geen zoon gaven.

Morning-After pil voor BB-bewoonster

Het gaat er heet aan toe in de Duitse versie van Big Brother. Zo heet, dat ťťn van de deelneemsters de programmaleiding om een morning-after pil heeft moeten vragen.

HellaDe 21-jarige Hella boeide veel kijkers door de heftige relatie met medebewoner Sava (28). De twee kwamen kort na het begin van de show samen en gingen al vaker samen naar bed, terwijl de kijkers zich bedachten wat zij daar deden. Met de vraag voor de pil lijkt dat nu wel duidelijk.

SavaHet begon met Hella die een andere bewoner zoende. Sava werd wat jaloers en het draaide uit op een woordenwisseling. Dat werd natuurlijk weer bijgelegd en het stel ging naar bed. Kort daarna rende Hella naar de dagboekkamer om de pil te regelen.

De relatie van de twee is zo heftig dat de programmaleiding al eerder in de serie een sexverbod voor de twee heeft overwogen.

Vrouw die alleen Spaans spreekt land uitgezet

Marije en PIM4EVER hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw uit Venezuela moet Denemarken verlaten omdat ze alleen Spaans spreekt, ondanks het feit dat ze over een werkvergunning beschikt.

De 24-jarige vrouw kwam begin april naar Denemarken om als kindermeisje aan de slag te gaan. Ze had op het Deense consulaat in haar land een werkvergunning gekregen. Volgens het ambassadepersoneel zou ze bij aankomst in Denemarken een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen.

In dat land echter werd haar gezegd dat ze geen tijdelijke verblijfsvergunning krijgt, omdat ze alleen Spaans spreekt. Alleen mensen die Deens, Zweeds, Noors, Engels of Duits spreken komen in aanmerking voor de vergunning. Dat het meisje Deense les krijgt van het gezin waar ze werkt, doet volgens de immigatiedienst niet ter zake.

De Deense minister van Integratie Bertel Haader heeft toegezegd dat hij zich persoonlijk met de kwestie zal bezighouden.

Reisadviezen SARS verder versoepeld

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor de reislustige mensen. Een aantal negatieve reisadviezen, die waren gedaan vanwege de dodelijke longziekte SARS, zijn door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) opgeheven.

Het gaat om reizen naar de Chinese provincies Tianjin, Hebei en Shanxi en de autonome regio Binnen-MongoliŽ. Alleen Peking en Taiwan worden reizigers nog afgeraden. Nederland heeft het advies overgenomen.

Coulthard gaat RšikkŲnen mogelijk helpen

David Coulthard heeft toegegeven dat hij bereid is zijn teamgenoot Kimi RšikkŲnen te helpen bij diens poging het kampioenschap te winnen. Dit uiteraard pas als zijn kansen volledig verkeken zijn.

De Schot won de eerste race van het seizoen en heeft daarna niet weer op het podium gestaan. Zijn achterstand op leider Michael Schumacher bedraagt 29 punten.

Schumacher heeft 4 van de laatste 5 races gewonnen, en door de zesde plaats van RšikkŲnen in Canada heeft Schumacher de leiding kunnen overnemen. RšikkŲnen, die alleen in MaleisiŽ wist te winnen, volgt op 3 punten.

De achterstand van David Coulthard is nog niet onoverbrugbaar, zo beseft hij zelf ook. "Er zijn nog veel punten over in het kampioenschap en je kunt je seizoen omgooien met ťťn goed resultaat." Voorlopig zal Coulthard voor zichzelf goede races willen rijden. "Als het tot een punt komt waar ik rekenkundig gezien geen kans meer heb dan is het het recht van het team [om te vragen RšikkŲnen te helpen]. Ik zou wat dat betreft nooit tegen de stroom inzwemmen omdat dat niet zinvol is. Ja ik ben daar als een individu om zo goed mogelijk m'n best te doen - maar ik word ondersteund door een team en ik moet dat respecteren."

400.000 mensen dakloos na overstromingen India

Kraker81 herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Door zware moessonregens zijn in het noordoosten van India enorme overstromingen ontstaan. Hierdoor zijn 400.000 mensen dakloos geraakt. Dit meldde een woordvoerder van de Indiase overheid maandag.

In de Noord-Indiase deelstaat Assam zijn in totaal 450 dorpen overstroomd door de zware regenval. Er worden door de overheid waterzuiveringstabletten uitgedeeld, opdat de mensen niet ziek worden door het drinken van het modderige water.

De deelstaat Assam heeft de Indiase overheid om 360 miljoen euro steun gevraagd voor het herstel van de zwakke plekken in de dijken. Ook uitte Assam zware kritiek op de regering in New Delhi, vanwege het gebrek aan genomen voorzorgsmaatregelen voor het moessonseizoen.

''VS troepen bij uitschakelen Hamas''

Volgens de Republikeinse politicus Richard Lugar, voorzitter van de Amerikaanse senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen, moeten de Verenigde Staten, indien nodig, bereid zijn troepen in te zetten in IsraŽl. Deze zouden de Verenigde Naties in IsraŽl kunnen helpen bij het opsporen en arresteren van Hamas-leden.

Lugar benadrukte wel dat hierbij de grootst mogelijke omzichtigheid moet worden betracht.

Gisteren al liet de Amerikaanse president Bush weten dat het zijn regering ernst is met de Hamasbeweging. "De vrije wereld, die vrijheid en vrede nastreeft, moet hard afrekenen met Hamas." De Hamas-beweging riep de toorn over zich af toen het zich afzette tegen het Amerikaanse vredesplan voor het Midden-Oosten. De radicale organisatie weigerde de Palestijnse premier Abbas te steunen, en ging door met zelfmoordaanslagen.

En de punten zijn er!

En wederom zijn de punten verdeeld! Na de race in Canada heeft blackbird-x de leiding stevig in handen met een voorsprong van 72 op de nummer 2. nodisch18 was deze maal diegene met de meeste punten, maarliefst 369.

Bij de subleagues blijven de Cloudbusters stevig bovenaan, maar ZX was ditmaal de beste subleague.

We zijn op de helft nu, er komt zeer binnenkort een overzicht waar je de punten per onderdeel kun zien. Zo kun je dus heel gemakkelijk nagaan hoeveel punten een onderdeel dat je wilt gaan kopen al heeft verdiend.

Veel succes nog!

De redactie

Joan Laporta president Barca

Joan Laporta (40) heeft de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona gewonnen. De advocaat kreeg ruim 52% van de stemmen van de socios.

Laporta was in het verleden leider van de oppositiegroepering de Blauwe Olifant. Ook Johan Cruijff zou de nieuwe voorzitter steunen, hij heeft dat echter zelf nooit openlijk gezegd.
Laporte is de opvolger van Joan Gaspart, die zijn krediet bij de supporters verspeelde met het terughalen van trainer Louis van Gaal en de slechte resultaten van dit seizoen. Verder leed FC Barcelona onder zijn bewind een van de grootste verliezen in zijn historie. Ook het vertrek van Rivaldo verkilde de harten van de socios. Laporte heeft de supporters nu echter David Beckham beloofd. Zijn komst is echter niet zeker, ook Real Madrid zou hard toe zijn aan zijn komst. Voorzitter Florentino Perez van die club trekt ieder jaar een stervoetballer aan voor zijn supporters, eerder zei hij er echter niet over te peinzen Beckham te halen.
De verkiezing bij FC Barcelona was geen nek aan nek race. Nummer twee in de uitslag werd LluŪs Bassat met 32 procent van de stemmen. Bassat werd vooraf nog getipt als favoriet, maar kon dat niet waarmaken. De andere vier kandidaten beten diep in het stof: Jaume Llauradů (beloofde: Chivu, Koeman, Cassillas), Josep Maria Minguella (Makaay, Neeskens), Jordi Majů (Kezman) en Josep MartŪnez-Rovira (Van Nistelrooij). Laporte beloofde naast het aantrekken van Beckham mogelijk ook PSV-trainer Guus Hiddink, met wie hij goede gesprekken voerde.

Winnaars Fok! Zomerprijsvraag

De afgelopen week kon je op Fok! vele leuke prijzen winnen voor groot en klein. Massaal reageerden jullie op de vraag om 3 personages te noemen uit de familie Knots. Uiteraard waren er vele antwoorden mogelijk, zoals Tante Til, Neef herbert, Arend Vogel, Opa Knots, Oma Knots en nog veel meer. Onderstaand de winnaars en de bijbehorende prijzen.

De familie Knots Videobanden gaan naar:
elskreeft
P44s
YellowFox


De Bob de Bouwer band gaat naar:
CrestDem0n
ramenan
ledikant
Wild-man
macstella


En de Rayman prijzen, waarvoor jullie allemaal (op ťťn na!) de voorkeur hadden, gaan naar:
smoop
CyberD
muiske


Helaas hadden we maar 3 Rayman pakketten weg te geven, maar hopelijk zijn jullie ook erg blij met de andere prijzen. Gefeliciteerd!

Maak deze week nog kans op kaarten voor Club Las Palmas, een F1 Litho en je kan ook nog tot woensdag inzenden voor de Dropkick Murphys Converse AllStars. Veel Succes!

Villeneuve blijft in F1

Ook volgend jaar zal de Canadees Jacques Villeneuve in de Formule 1 actief zijn, zo meldde zijn manager Graig Pollock. Het is nog onduidelijk voor welk team hij dan uitkomt.

De laatste geruchten wijzen erop dat als Villeneuve bij BAR blijft hij er in salaris op achteruit gaat. Villeneuve won in 1997 het wereldkampioenschap. In 1999 is hij bij BAR gekomen en sindsdien heeft hij geen race meer gewonnen.

Schumi ontevreden over puntentelling

Michael Schumacher is niet tevreden met het huidige systeem van de puntentelling. De Ferrar-coureur vindt dat het winnen van een race onvoldoende wordt beloond. Dat zei hij na afloop van de race in Canada.

De Duitser kwam met zijn uitspraak vanwege de geringe voorsprong op Kimi Raikkonen. Die won dit seizoen slechts ťťn race, Schumacher vier.

"Het is natuurlijk goed, maar tegelijkertijd ook vreemd. Als de een ťťn race wint en de ander vier en er is maar een verschil van drie punten, dan vraag je je af of dat wel klopt. Ik ben er waarschijnlijk niet zo blij mee," aldus de coureur.

Verstappen niet helemaal tevreden

Jos Verstappen beleefde een geslaagd weekend. Toch is hij na de race, met vrijdag een elfde plaats, zaterdag een vijftiende en zondag de negende plaats, niet helemaal tevreden.

Volgens de Nederlander ging de auto niet zoals het moest. "De auto ging niet perfect, maar hij heeft het uitgehouden, dat is het belangrijkste. Het was net niet genoeg voor een punt en dat vind ik vooral jammer voor het team dat zo keihard gewerkt heeft."

Inhalen kon Verstappen zijn medecoureur Olivier Panis niet, daarvoor was de achterstand te groot. "Ik verloor teveel tijd bij het gelapt worden. Dat heeft me over de hele race 10 a 12 seconden gekost."

Het team hoopte vervolgens op een uitvaller om alsnog dat ene punt binnen te halen, maar die uitvaller kwam er niet.

Wereldrecord kruipen in Belgische handen

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Waarom zou je lopen als je ook kunt kruipen? Dat dacht de Belg waarschijnlijk die nu 258 kilometer naar huis gekropen is vanuit Rotterdam. De Vlaamse Belg uit Ledegem Marcel Waeytens heeft daarmee het record voor het Guinness Book of Records verbeterd.

De Belg liet zich ook sponsoren per afgelegde kilometer. Zo haalde hij geld binnen voor het Fonds voor kinderkanker. Waeytens kroop elke dag twintig uur op handen en voeten. Per uur mocht hij tien minuten rusten. De eerste dagen haalde hij een snelheid van 2,5 kilometer per uur.

ItaliŽ wil moslimpreken in Italiaans

In ItaliŽ wonende imams moeten in de toekomst hun preken niet meer in het Arabisch, maar in het Italiaans houden. Dat heeft de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Giuseppe Pisanu, laten weten. Aanleiding is een artikel in de krant La Repubblica, van een in ItaliŽ wonende Arabische journalist.

Deze journalist woonde uit nieuwsgierigheid een preek in de moskee van Rome bij. Tot zijn ontsteltenis hoorde hij dat de imam opriep tot terrorisme en geweld tegen niet-moslims. De volgende dag stond de preek vertaald afgedrukt in het dagblad en konden alle Italianen er deel van nemen.

Minister Pisanu zegt dat gewerkt gaat worden aan de vorming van een Italiaanse islam. :''Een islam die strookt met de realiteit van dit land, die de wetten respecteert en Italiaans spreekt''

De Italiaanse Moslim Unie heeft boos gerageerd op de uitlatingen van Pisanu. ''Het is ontoelaatbaar dat de minister zich inlaat met religieuze aangelegenheden en ons zelfs wil voorschrijven wat en in welke taal we moeten preken''.

Zware bom gevonden in Noord-Ierland

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende herschreven te melden:

In het Noordierse Londonderry is gisteren een 540 kilo zware bom gevonden in een busje. Na onderzoek door forensische experts bleek dat de bom klaar was voor ontsteking. De bom was zwaarder dan de bom die in 1998 is gebruikt bij een aanslag in Omagh (Noord-Ierland), waarbij destijds 29 mensen omkwamen.

De politie kwam het busje op het spoor nadat deze op een verdachte manier werd bestuurd. Even later werd het busje elders verlaten aangetroffen. Vandaag heeft de politie bekend gemaakt dat er twee mannen (van 33 en 24) zijn aangehouden die mogelijk iets met de gevonden bom te maken hebben. Men gaat ervanuit dat dissidente Republikeinen achter een mogelijke aanslag zitten.

Vermeende moordenaar op Schiphol gepakt

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse moordenaar is op Schiphol aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben laten vermoorden. De man werd op de luchthaven ontdekt omdat hij over valse papieren beschikte. De Verenigde Staten hebben inmiddels om zijn uitlevering gevraagd.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem wil alleen maar toegeven dat er een Amerikaanse man is aangehouden. Over de verdenking en de identiteit doet het OM geen mededelingen.

De man moet maandag voor de rechter-commissaris verschijnen.

Koning Arthur was een Italiaan

ilon@ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse Koning Arthur was een Italiaan. Dat heeft een studie van een Italiaanse geleerde mediŽvist uitgewezen. En dat heeft op het Britse eiland tot veel commotie geleid. Koning Arthur is de Britse vader des vaderlands. De Arthur-legendes over het zwaard in de rots en de zoektocht naar de Heilige Graal zijn niet meer dan kopieŽn van oudere Italiaanse verhalen.

De Italiaanse mediŽvist Mario Moiraghi kwam tot deze conclusies na onderzoek naar een Italiaanse versie van het mysterieuze zwaard dat in een rots gekliefd is. Dit onwrikbare zwaard wordt tot op de dag van vandaag bewaard in een gothische abdij op zo'n dertig kilometer van de Italiaanse stad Siena.

Het wapen zou toebehoord hebben aan Sint Galgano, een Toscaanse edelman uit de 12e eeuw die na een leven van arrogantie, lust en geweld een kluizenaar werd nadat de aartsengel MichaŽl aan hem verschenen was. Toen de geweldenaar zich tot godvruchtigheid bekeerde, markeerde hij zijn beslissing door zijn zwaard in een rotsblok te stoten.

Tot nu toe werd juist aangenomen dat het andersom was en dat de avonturen van Sint Galgano imitaties waren van de levensloop van Koning Arthur. Maar kenners denken nu juist dat het andersom is.

Ook andere elementen uit de Arthur-mythologie zijn ontleend aan het leven van Galgano. Zo zou de zoektocht naar de Heilige Graal ook een geliefde bezigheid van de Italiaan geweest zijn en zou de Ronde Tafel geÔnspireerd zijn op de vorm van de oude kapel die rond het onbeweeglijke zwaard is gebouwd.

Specialisten die het zwaard hebben onderzocht, zeggen dat het uit de 12 eeuw stamt, gezien de stijl en de legering. De plaatselijke kerkelijke autoriteiten hebben nog geen toestemming gegeven om de rots uit te laten graven. Er is een vermoeden dat de stoffelijke resten van Arthurs grote voorbeeld daaronder liggen.

Euro maakt Amsterdam flink duurder

Uit een onderzoek naar de kosten van levenonderhoud van het internationale adviesbureau Mercer blijkt dat Amsterdam vijftig plaatsen is gestegen op de lijst van duurste steden ter wereld. Stond onze hoofdstad vorig jaar nog op plaats 102, dit jaar bezet de stad de 52e plek.

De onderzoekers verklaren dat de sterke positie van de euro de prijzen in de steden van de Europese Unie (EU) aanzienlijk opgedreven heeft waardoor ze plotseling erg duur zijn geworden. Anderen steden die ook stukken duurder zijn geworden zijn Brussel (van de 99e plaats naar plaats 48) en Berlijn (van 104 naar 58). Parijs heeft haar prijzen ook flink opgeschroefd en stijgt van de 74e plaats op de lijst naar de 23ste plek.

Overigens is de duurste stad ter wereld Tokyo dat daarmee Moskou en Hongkong voorbij streeft. De hoofdstad van Paraguay (Asuncion) heeft de plek van Johannesburg ingenomen als minst dure stad ter wereld.

NBA: Uitslag finale tussen Spurs en Nets

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NBA-titel is dit jaar door de San Antonio Spurs in de wacht gesleept. In het zesde duel forceerden de Spurs de beslissing. Ze wonnen deze wedstrijd in de best-of-seven met 88-77, en kamen zo op 4-2.

Opmerkelijk feit was dat finals-MVP Tim Duncan in San Antonio slechts twee blocks verwijderd was van een zogenoemde 'quadruple-double', een viervoudige score in de dubbele cijfers.

Lange tijd leken de Spurs overigens het zesde duel niet te gaan winnen. De ploeg van coach Gregg Popovich stond in de eerste drie kwarten namelijk steeds op achterstand. In het vierde kwart was er echter een reeks van 19 punten voor San Antonio en nul voor de Nets, en zo won San Antonio de titel.

Vrouwen in minirok gratis naar Osdorp-Posse

hebiknogniet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrouwelijke fans van de Osdorp Posse mogen op 21 juni gratis het concert van de band in de Melkweg, te Amsterdam bezoeken. Ze moeten dan wel een minirokje dragen dat maximaal tot halverwege de heup en knie mag reiken.

Het minirok aanbod geldt voor de eerste 50 dames die zich in deze kledij melden. Er zal streng worden gecontroleerd dat de rok niet te lang is, want deze aanbieding geldt niet voor vrouwelijke deelneemsters die de kantjes ervan aflopen.

De Osdorp Posse zou zelf niet achter de actie zitten...., het idee komt volledig vanuit het bestuur van de Melkweg.

Niet langer dan dit

Voetbal: Laporta gekozen tot voorzitter Barcelona

Joan Laporta is gekozen als nieuwe voorzitter van FC Barcelona. Laporta, 40 jaar en advocaat van beroep, werd gekozen boven de torenhoge favoriet Lluis Bassat.

De nieuwe voorzitter man van BarÁa verklaarde 50 miljoen euro te willen investeren in vijf nieuwe spelers. De Spanjaard schoot omhoog in de polls toen, nadat hij had gezegd David Beckham naar Barcelona te willen halen, en Manchester United vorige week bekend maakte dat de Engelse vedette inderdaad te koop is. Laporta kreeg uiteindelijk 52,57 procent van de stemmen tegen 31,80 procent voor zijn rivaal Bassat. Meer dan 51.600 van de 94.339 leden van Barcelona brachten hun stem uit.

Overigens wil Beckham zelf niet naar Barcelona. Hij zei tot dusver alleen teleurgesteld te zijn in dat besluit van de clubleiding van Manchester. De algemene verwachting is dat Real Madrid volgende week, als de Spaanse titel binnen is, ook een bod uitbrengt op de middenvelder.

Studentenprotesten Iran gaan door

In Iran gaan de studentenprotesten tegen de geestelijk leiders door. Zondagavond demonstreerden in de oostelijke stad Meshed circa 2.000 mensen. Ze riepen ook leuzen tegen de hervormingsgezinde president Khatami, die in hun ogen er niet in slaagt hervormingen in het islamitische land door te voeren.

De politie heeft inmiddels in het hele land al honderden studenten aangehouden. Sommige demonstraties liepen op rellen uit. Soms grepen ook orde diensten van fundamentalistische moslims in, om de protesten te breken.

De Amerikaanse president Bush zei gisteren dat hij de aanhoudende protesten tegen de Iraanse regering een goede zaak vindt. Hij zei dat dat het begin is van een beweging voor grotere vrijheid in Iran.

Iran heeft op haar beurt een 'krachtig' protest ingediend bij de Verenigde Staten tegen de inmenging van dat land in binnenlandse (Iraanse) aangelegenheden.

De VS veroordeelden eerder het gewelddadige optreden tegen demonstranten in Iran. De Amerikaanse regering riep de Iraanse autoriteiten op om mensenrechten van studenten te respecteren en degenen die zijn opgepakt vrij te laten.

Defect gen veroorzaakt manische depressiviteit

Roland had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enigszins positief nieuws voor mensen die lijden aan manische depressies: Er is een defect in een gen ontdekt dat manische depressiviteit veroorzaakt. Het gen, GRK3, speelt een grote rol bij de reactie van de hersenen op stoffen als dopamine, die verantwoordelijk zijn voor stemmingswisselingen.

Een team van wetenschappers heeft een mutatie ontdekt in de 'schakelaar' van het gen GRK3. Dat kan betekenen dat het gen niet goed wordt geactiveerd en wordt afgezet juist als het zou moeten 'aanstaan'. De hersenen reageren dan niet goed - of zelfs averechts - op de chemische stoffen die zorgen voor het in bedwang houden van stemmingen.

Manische depressiviteit is een van de meest voorkomende psychische ziektes. Eťn op de 200 mensen lijdt aan deze zeer ingrijpende aandoening. PatiŽnten ervaren afwisselende periodes van enorme euforie en zware depressie. Er zijn wel medicijnen, maar die werken maar bij zo'n 50% van de patiŽnten en bovendien zijn er akelige bijwerkingen.

De mutatie die nu ontdekt is zou verantwoordelijk zijn voor de ziekte bij ťťn op de tien patiŽnten met manische depressiviteit. Het defect maakt iemand overgevoelig voor dopamine. Die moet zoiets ervaren als het gebruiken van cocaÔne.

De onderzoekers hopen dat hun ontdekking leidt tot het maken van nieuwe medicijnen. Wel kan het nog jaren duren voor er betere geneesmiddelen komen.

Druk op Hamas opgevoerd

jeroenstampy en Misanthroopia hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Staten en Egypte oefenen zware druk uit op Hamas- leiders om tot een wapenstilstand te komen met IsraŽl. Sommige Hamas-leiders zouden daar onder voorwaarden wel voor voelen. Vooral buitenlandse Hamas-kopstukken willen een wapenstilstand, mits het IsraŽlische leger stopt met het opsporen en vermoorden van terroristen en het verwoesten van hun woningen.

In IsraŽl zelf verwacht men dat binnen 48 uur een tijdelijke wapenstilstand wordt afgekondigd. IsraŽl zou dan stoppen met het liquideren van Palestijnse terroristen.

Aan zowel de zijde van IsraŽl als de Hamas zijn er ook felle tegenstanders van een bestand. Maar de oprichter van de radicale Hamas-beweging, sjeik Yassin, liet doorschemeren dat zijn organisatie bereid is tot een staakt-het-vuren.

Twee kinderen omgekomen bij ongeval

brillie Gatalin Roel's Weblog WebbySP Ajaxno1 quaker Weet_ik_veel Fresco -peet- en ghumper hadden ons via de nieuwssubmit het volgende te melden:

In Nieuw Vennep zijn zondagavond twee kinderen om het leven gekomen door een ongeval met een aanhangwagen. De slachtoffertjes zaten, na afloop van een kinderpartijtje, samen met andere kinderen in een open aanhangwagen achter een tractor. Op een rotonde op de Componistenweg in de wijk Getsewoud sloeg de aanhangwagen om.

De poltie vermoedt dat de snelheid van de bestuurder te hoog was. De bestuurder is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Eťn van de kinderen overleed ter plaatse, de ander overleed later die avond in het ziekenhuis. Vijf andere kinderen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

'Arrestatie AH-duo had anders gemoeten'

Roel's Weblog en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Plaatsvervangend korpschef J. Riessen van Amsterdam geeft vandaag in de Telegraaf toe dat de arrestatie van de twee Abert Heijn medewerkers verkeerd is aangepakt. Het duo, Lucas Porsius en Simon Lindeman, werd opgepakt nadat ze afgelopen donderdag een winkeldief hadden aangehouden en hem daarbij zouden hebben verwond.

Volgens de politie zijn er zes agenten ingezet bij de arrestatie van de AH-medewerkers. De advocate van de twee, Mayke Goris, verklaarde eerder dat het om acht agenten en een hondenbrigade ging.

Riessen zegt nu: ,,We hebben niet handig opgetreden en achteraf zeg ik dat het absoluut anders had gemoeten. Dit hebben we verkeerd gedaan. Dat is volstrekt helder. Een telefoontje dat ze zich bij ons hadden moeten melden was ook goed geweest''.

Chauffeur Coca Cola lustte liever Pepsi

drwizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten heerst een grote strijd tussen de twee cola merken Coca Cola en Pepsi. Op een terrasje moet je ook duidelijk aangeven wat je wilt. Dat het allemaal gevoelig ligt heeft een chauffeur van Coca Cola ondervonden. Hij is ontslagen omdat hij liever Pepsi zou drinken.

De man, Rick Bronson, werkte al twaalf jaar voor Coca Cola, maar kreeg de zak nadat iemand hem ervan had beschuldigd de concurrent te steunen. Bronson vermoedt dat hij is bespioneerd door zijn werkgever. De vakbond waar Bronson lid van is vindt dat Coca Cola te ver is gegaan met het ontslag en zal alles in het werk stellen om het ontslag terug te draaien.

Coca Cola weigert commentaar te geven op het voorval.

Brand gesticht in Eindhovense moslimschool

Vannacht is brand gesticht in een islamitische school in Eindhoven. Het betreft een basisschool bij de omstreden Al-Fourqaan moskee, die door de AIVD wordt verdacht van ronselen voor de jihad.

Onlangs sloten onbekenden de moskee af met kettingen. VVD-Tweede Kamerlid Wilders pleitte enige tijd terug voor sluiting van die moskee.

De politie heeft nog geen idee wie de daders zijn van de brandstichting.

Opblaas-Britney in Madame Tussaud's

Thomas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Madame Tussaud's in Londen zal een nieuw wassenbeeld van zangeres Britney Spears onthuld worden later dit jaar. Dit zal gebaseerd zijn op de 'upside down'-posititie die Spears enkele jaren geleden in een 'I'm A Slave 4 U'-optreden aannam. Het bijzondere hiervan is, is dat dit beeld opblaasbare borsten krijgt die te verkleinen en te vergroten zal zijn. Dit zal de eerste keer zijn dat Madame Tussaud's gebruik maken van ballonnen in borsten.

Een medewerker van wassenbeelden museum zegt dat het het geilste beeld ooit zal worden.

Fan onder stroom tijdens concert

Thomas herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

In het Amerikaanse stadje Charlotte in North Carolina is afgelopen weekend de 26-jarige Ashley Faris onder stroom gezet. Het kostte hem zijn leven. Hij bezocht een concert van de Red Hot Chili Peppers en Snoop Dogg, toen hij blootsvoets en met natte voeten op een onder stroom staande trap liep.

De 23-jarige Alexander Robards, die dit zag en hem te hulp schoot, kreeg vervolgens ook een schok en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij kwam er gelukkig wel goed van af, en werd na ťťn nacht weer ontslagen. Het optreden ging wel gewoon door.

Actie van OM op terrein zwarte markt

-peet- had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

Het OM heeft vandaag en gisteren een grootscheepse actie gehouden op de Beverwijkse Bazaar. Bij deze actie waren onder andere politie, Fiod, Keuringsdienst van Waren, Rijkseconomische Controledienst, en merkenbureau betrokken. Er werd zaterdag om veiligheidsredenen besloten dat er een hal dicht moest.

De diensten houden normaliter hun eigen controles op de bazaar, in de loop van dit jaar is besloten om onder auspiciŽn van het OM gericht onderzoek op de markt te doen. De campagne stond onder leiding van een Officier van Justitie.
Getuigen spraken van een 'massale actie'. Het OM maakt in de loop van maandag de resultaten van het onderzoek bekend

Renee Zellweger is te slank

Thomas had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

Renee Zellweger, bekend door de film Bridget Jones uit 2001, is sinds de film inmiddels afgevallen van een mollig typetje, tot een slanke dame. Nu wordt er een vervolg op de film gemaakt, maar is ze echter tť slank voor de rol. Om dit probleem op te lossen begint ze dagelijks met een Big Mac, een grote frites, een milkshake, en over de hele dag genomen, weet ze ongeveer twintig donuts naar binnen te werken. Zo samen goed voor ongeveer 4000 calorieŽn per dag.

Het vervolg op deze populaire romantische comedy zal gaan heten: 'Bridget Jones: Edge of Reason' en staat gepland dit jaar uit te komen. Omdat ze zoveel moest aankomen, twijfelde Zellweger wel of ze de sequel moest gaan maken, maar een slordige 15 miljoen dollar vergoeding deed haar uiteindelijk anders denken.

Museum verwijdert goudvissenkunst

Thomas had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

In het stadsmuseum van Woerden is het kunstwerk 'Goudvissen Schilderen' van Theo van Meerendonk uit de collectie gehaald, vanwege bedreigingen geuit richting het Stadsmuseum Woerden, kunstenaar Van Meerendonk en gemeente Woerden. Getracht moet worden escalaties te vermijden, omwille de veiligheid van de medewerkers en de collectie zelf.

Dit alles door de werkwijze van de kunstenaar. Hij maakte kunstwerken, door goudvissen in verf te dopen, en ze vervolgens te laten spartelen tot ze dood waren op papier. De afdrukken dienden als kunstwerk.

De inspectiedienst van de Dierenbescherming heeft al een video in beslag genomen waarop te zien is hoe die goudvissen sneuvelen voor het kunstwerk. Dit zal moeten dienen als bewijsmateriaal voor dierenmishandeling.
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.