Duitser blaast flat op met luchtbed

Het lekkere weer was begin deze week voor een Duitser in Düsseldorf aanleiding om zijn oude luchtbedje weer eens af te stoffen. Maar het ding bleek lek.

Bernd B. wilde gaan zwemmen, maar had geen zin om een plakset te gaan halen. Dus pakte hij het bandenreparatiemiddel van zijn auto. Het gat in het luchtbed werd afgeplakt en Bernd liet het geheel netjes een nacht drogen.

De volgende ochtend kwam de knaller, toen de man het luchtbed wilde opblazen met een elektrische pomp: het luchtbed ontplofte en vloog in brand. De gassen uit het brandbare autoreparatiemiddel hadden zich namelijk door het hele luchtbed verspreid.

Door de explosie sprongen de ramen en knalde een muur van de huiskamer in het trapgat. De 3-jarige dochter van Bernd raakte lichtgewond aan haar armen.

Twee verdiepingen van de Düsseldorfse flat werden geëvacueerd door de brandweer, maar ’s middags mocht iedereen terugkeren. Schade van deze opblaasactie: 20.000 euro. Er loopt een onderzoek naar de vraag of Bernd B. nalatigheid kan worden verweten.