Opnieuw vrijspraak voor stekende kapper

Icoon Justitie De 43-jarige kapper van afrokapsalon The Hairbox die in juni vorig jaar in zijn zaak aan de Amsterdamse Albert Cuypstraat een klant neerstak met zijn schaar, gaat vrijuit. De rechtbank in de hoofdstad oordeelde vandaag dat Dennis N. uit zelfverdediging handelde.

Justitie had 4 jaar cel geëist wegens poging tot doodslag. Het 28-jarige slachtoffer raakte bij het incident ernstig gewond.

N. ging ook al vrijuit toen hij in 2000 een klant doodstak met zijn schaar. De rechtbank vond toen eveneens dat er sprake was van noodweer, omdat het slachtoffer de kapper had bedreigd met een vuurwapen.

De meest recente opponent van N. was zelf begonnen met ruziemaken. Hij had al vaker stennis veroorzaakt in de kapsalon en begon op de dag van de steekpartij herrie te schoppen over zijn bril, waarvan hij meende dat die in de zaak lag. Vervolgens viel hij de kapper aan met de stang van een droogkap.

N. verklaarde tijdens de rechtszaak dat hij zijn tegenstander slechts wilde slaan, maar niet in de gaten had dat hij zijn schaar nog vasthield. Door de spanning zou hij niet meer hebben geweten wat hij deed. Volgens justitie had de kapper juist als geen ander moeten weten wat er gebeurt als hij mensen te lijf gaat met een schaar in zijn handen.