Filmpje boze politie op GeenStijl voorbeeld hoe het niet moet

PolitieEen filmpje op weblog GeenStijl over agenten die erg moeilijk doen als ze op straat gefilmd worden, zal voortaan gebruikt worden als lesmateriaal bij de politie als voorbeeld hoe het niet moet. Dat blijkt na een antwoord op Kamervragen aan PvdA-minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken.

GeenStijl plaatste afgelopen week een video op haar website van hun verslaggever Rutger Castricum en diens cameraman Twan Melssen. De twee waren toevallig getuige van een burger die een dronken Pool aan de kant had gezet die tegen een geparkeerde auto was gebotst. Dat gebeurde voor de justitie-bunker in Amsterdam-Osdorp.

Binnen no-time waren acht agenten ter plekke die niet erg te spreken waren over het filmende duo. Later op de dag kreeg GeenStijl een telefoontje van een woordvoerder van het korps Amsterdam Amstelland. Daarin werd gedreigd met juridische acties als GeenStijl de video zou plaatsen. De makers van het weblog plaatsten evenwel het filmpje toch gewoon op hun site.

Minister Ter Horst zegt nu dat de politie juridisch geen poot heeft om op te staan om het filmen te weigeren. Ze vindt ook dat agenten niet moeten zeuren als ze gefilmd worden op straat. Het antwoord van de minister volgt op kamervragen van het CDA over de kwestie.Filmpje op GeenStijl