FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 juli 2007

De antwoorden van Lex Schoenmaker

Twee weken geleden kon je vragen stellen aan Lex Schoenmaker. Hieronder kun je de antwoorden vinden

Lex, per 1 juli heeft u een nieuwe functie bij ADO Den Haag. Wat gaat u precies doen en wat verwacht u hiervan?

Alles wat te maken heeft met het eerste elftal ; het zoeken naar versterkingen en meedenken in het technisch te voeren beleid. Ook het beoordelen van de A1 jeugd / 2e elftal en ook trainingen bezoeken van al deze teams.

Stel u wordt gebeld voor een assistent-functie bij Feyenoord. Heeft u hier dan interesse in? Indien nee, is er een andere club waar u eventueel aan de slag zou willen?

Nee want daar zitten nu nieuwe mensen en ben ik dat al geweest in de periode 1987-1989. Het moet een leuke aanbieding zijn en het gevoel moet goed zijn want ik ga niet zomaar weg maar er valt altijd te praten.

Afgelopen maand heeft het EK-21 plaatsgevonden, wie was voor u de ster van het toernooi? en ziet u toekomst in het Nederlandse voetbal?

Royston Drenthe, die hadden onze scouts twee jaar geleden al in het oog voordat hij bekend werd en wilde we hem naar ADO halen maar is niet gelukt toen, Gianni Zuiverloon en Ryan Babel. Er zijn nog veel meer spelers die talent hebben dus de toekomst ziet er wat dat aangaat weer goed uit.

Hoe komt u aan de bijnaam Sexy Lexy?

Dat weet ik echt niet dat is in de tijd gekomen toen ik lang haar had en kreeg ik vanzelf deze bijnaam wat overigens wel leuk is.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. ADO betrekt een nieuw stadion en jullie voetballen in de Jupiler League. Wat verwacht u van het nieuwe stadion? En vonden de fans de overstap naar het nieuwe stadion een goed idee of hadden ze liever in het zuiderpark gebleven?

Het stadion is echt super en dat gevoel zou langzaam moeten groeien want het Zuiderpark is en was zo vertrouwd. Doet wel pijn om afscheid te nemen maar als ADO wil groeien dan kan dat in dat prachtige stadion want het Zuiderpark zat aan zijn einde. Al met al denk ik dat alles op zijn pootjes terecht komt heeft zijn tijd alleen nodig.

De fans van ADO hebben natuurlijk een naam in de voetbalwereld. Maar wat vindt u er van?

De fans hebben geen goede naam en dat is vaak niet terecht want er gebeuren vaak dingen die ook bij andere clubs gebeuren en die worden dan vaak minder belicht als bij ons. Het is te hopen mede ook door het nieuwe stadion dat er weer mooie en gezellige tijden gaan aanbreken en dat dit soort dingen tot het verleden behoren.

"Vino, Klöden winnaars van de dag"

Het was dan wel de Duitser Linus Gerdemann die vandaag de sterkste was in de eerste bergetappe, maar volgens Marc Biver, teammanager van Astana, waren de echte winnaars van vandaag Aleksandr Vinokoerov en Andreas Klöden.

De door valpartijen geblesseerd geraakte Kazach en Duitser kwamen de eerste etappe door de Alpen zonder kleerscheuren door. "En dat is wonderbaarlijk te noemen. Het zijn echte krijgers", aldus Biver. "Aleksandr rijdt rond met 30 hechtingen en Andreas met een haarscheurtje in het staartbeen en pijn in zijn heup. Het is fantastisch dat zij al die pijn kunnen verdragen. Ik hoop dat dat ook zondag lukt."

Punten zevende etappe

De eerste bergetappe zit er op, tijd voor de punten van de FOK!Tourmanager.

g_koers is etappewinnaar met 92 punten. JJHelder eindigt met 79 punten als tweede, en NestaFCG eindigt vandaag als derde met 76 punten.

In het algemeen klassement heeft andre77 de leiding weer overgenomen met 1074 punten. bloepje staat nu tweede met 1072 punten, en
TheCliffhanger bezet met 1044 punten de derde plaats.

Bij de subleagues gaat de dagwinst naar AP Tour met 50 punten. Rotterdam pakt met 38 punten plaats twee en op plaats drie vinden we vandaag n00bs

Bobteam Glas gaat in het algemeen klassement met 1156 punten nog steeds aan de leiding. ShowChat staat tweede met 1014 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! bezet met 949 punten plaats drie.

Vanaf zaterdag 14 Juli 00:01 uur kan er weer gewisseld worden.

Spel: Survival Factor

Hoe lang weet jij te overleven? Het spelletje Survival Factor is eigenlijk heel eenvoudig. Je beweegt jouw blauwe rondje over het speelveld. Je moet het blauwe rondje verplaatsen voordat de tijd om is. Het vakje waar je vandaan komt verdwijnt. Echter na verloop van tijd worden de lege gaten wel weer opgevuld.

Hoeveel punten weet jij te halen. Mijn hoogste score tot nu toe is 3845 punten! 

Het is misschien handig om vooraf even de instructions te lezen!

Ayala na dertien dagen alweer weg bij Villarreal

Robert Ayala wordt bij Real Zaragoza de vervanger van de naar Barcelona vertrokken Gabriel Milito. De 34-jarige verdediger komt over van Villarreal, waar hij slechts dertien dagen onder contract stond. Ayala droeg het shirt van El Submarino Amarillo alleen tijdens zijn presentatie.

Zaragoza betaalt een afkoopsom van zes miljoen euro wat voor Villarreal een dikke winst opleverde, aangezien Ayala transfervrij vertrok bij Valencia.

El Ratón beleefde bij Valencia zijn grootste successen: de landstitels van 2002 en 2004 en de UEFA Cup van 2004 sieren op zijn palmares. Daarnaast is hij met 114 interlands Argentijns recordinternational.

Ayala tekende een contract voor drie jaar bij Zaragoza.

Oliveira terug naar Spanje

Ricardo Oliveira keert voor minimaal één seizoen terug naar de Spaanse Primera División. De spits van AC Milan wordt het aankomend seizoen verhuurd aan Real Zaragoza.

Oliveira kwam eerder uit voor Valencia en Real Betis. Vooral voor de ploeg uit Sevilla maakte hij veel doelpunten. AC Milan nam de Braziliaanse spits in de zomer van 2006 over. Bij de Italiaanse topclub kon hij in zijn eerste seizoen echter niet overtuigen, en wist hij slechts drie keer het net te vinden, mede door een langslepende blessure. Ook de komst van landgenoot Ronaldo afgelopen winter hielp niet mee.

Real Zaragoza heeft zich nu gemeld voor de Braziliaan, en huurt hem het aankomend seizoen. De Spaanse UEFA Cup-deelnemer heeft tevens een optie tot koop. Eén van Zaragoza's huidige aanvallers, Ewerthon, lijkt hiermee terug te gaan naar de Bundesliga. Stuttgart heeft hem zo goed als binnen. Ewerthon was eerder één van de belangrijkste schakels van Borussia Dortmund.

Road runner goes down

Shitonya stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:




Ik liep door een stille, lege gang. Nou ja, niet geheel leeg. Ik en de dokter waren de enige levende zielen die er liepen. Onze stappen klonken als secondewijzers die de tijd aftelden. Na een tijdje stopte de tijd en stond ik achter glas. Daarachter bevond zich een tafel met een groot wit laken erover heen. En daaronder lag het lichaam. Ik vroeg me even af hoe het lichaam eruit zou zien. Hoeveel ledematen degene nog over had nadat ik hem/haar zo ruw het leven ontnam. Maar die gedachte trok ik weer snel uit mijn hoofd toen iemand het laken langzaam weghaalde en het gezicht stukje voor stukje open kwam te liggen

Sluiter mist finale Scheveningen

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd de finale van het challengertoernooi in Scheveningen te bereiken. De Rotterdammer ging vanmiddag met 6-3, 4-6 en 6-4 onderuit tegen Pablo Cuevas uit Uruguay.

Cuevas bracht Sluiter voortdurend in de problemen met een goede spreiding, waarbij hij diepe ballen met topspin afwisselde met dropshots. Het was dan ook onverwacht dat de Nederlander, nadat hij eerst een break achter kwam, alsnog de tweede set wist te winnen. Het stabiele spel van Cuevas in de derde set gaf echter de doorslag.

Cuevas moet het morgen in de finale opnemen tegen qualifier Dominik Meffert. De Duitser versloeg in de andere halve eindstrijd Oliver Marach met 6-4 en 6-1.

'Beyoncé gaat vreemd met basketballer'

Icoon ShowbizzZangeres Beyoncé is mogelijk vreemdgegaan met basketballer LeBron James. Dat beweert showbizzjournalist Jonathan Jaxson. Hij is ervan overtuigd dat de Amerikaanse popdiva haar verloofde Jay-Z heeft bedrogen.

Jaxson heeft het nieuws van een medewerker van het Setai Hotel in Miami. Beyoncé zou een heel weekend met James in een kamer van dat hotel hebben doorgebracht. Volgens Jaxson valt het erg op als twee beroemdheden een heel weekend een kamer niet meer uitkomen. Ook over rapper Jay-Z gaan veel geruchten. Hij zou vorig jaar zijn vreemdgegaan met zangeres Rihanna bij de World Music Awards in Londen.


Beyoncé



Basketballer LeBron James

Fietser dood na kantelen aanhangwagen

Icoon OngelukEen 75-jarige fietser uit Rotterdam is vanmorgen om het leven gekomen toen een aanhanger van een tractor kantelde. De man werd door het voertuig geplet. Het ongeval gebeurde in het Limburgse Kessel.

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur op de Heldenseweg. De bestuurder op de trekker wilde afslaan maar hij moest tegensturen vanwege de auto die hem tegemoet kwam. Daardoor kantelde de aanhanger die boven op de fietser viel. De bejaarde man was op slag dood.


De aanhanger belandde op een 75-jarige fietser. FOTO L1

Loverboy had vrij spel op Zwolse school

Icoon OnderwijsEen Zwolse moeder houdt de school waar haar dochter op zat ervoor verantwoordelijk dat het meisje in het loverboycircuit is terechtgekomen. Ze heeft het schoolbestuur financieel aansprakelijk gesteld voor de gebeurtenissen die haar dochter zijn overkomen.

Het meisje zat op de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle. Ze bleef vaak van de lessen weg. Meestal was ze dan actief in de prostitutie. Ook haalde de loverboy haar soms met een smoes uit de les. De school stelde de moeder nooit op de hoogte van het gespijbel van het meisje. Er was alleen contact over de afnemende schoolprestaties van de leerlinge. De moeder vindt dat de school een onveilig schoolklimaat heeft en een falend absentiebeleid. Daar zou haar dochter het slachtoffer van zijn geworden. De Landelijke Klachtencommissie Onderwijs heeft de moeder gelijk gegeven.

Fietser flipt omdat hij niet mag blazen

Icoon MisdaadEen fietser die niet mocht blazen op het mobiele blaasapparaat van de politie is gisternacht helemaal door het lint gegaan. De fietser sprak de agenten op de Stationsweg in het Zeeuwse Hulst aan, omdat hij wilde weten hoeveel hij had gedronken.

De politie vertelde de man dat een blaastest niet mogelijk was. Daarop parkeerde de man zijn fiets en liep dreigend op de agenten af. Hij dreigde hen te slaan en gaf een agent een knietje. De agressieve man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Toen de man mocht vertrekken met zijn vriendin en een kennis werd hij opnieuw agressief.

Toen hij naar buiten liep sloeg hij een agent in het gezicht. Hierop is de man weer aangehouden en opgesloten in een politiecel. Hij zal nog worden verhoord. Of hij alsnog een blaastest heeft mogen doen is niet bekend.

Automobilist mishandelt wandelaar

Icoon MisdaadEen nog onbekende automobilist heeft een 53-jarige wandelaar uit het Gelderse Wijchen mishandeld. Dat gebeurde op de Badhuisweg in het Zeeuwse Cadzand.

De wandelaar werd rond 22.30 uur gepasseerd door een automobilist. De wagen raakte de hand van de Wijchenaar. De bestuurder stapte daarna uit de auto, omdat hij vond dat de wandelaar voor de auto bleef lopen. De onbekende dader schopte en sloeg de loper. Pas toen de echtgenote van de wandelaar ingreep ging de automobilist ervandoor.

Almagro, Ferrer naar finale Bastad

De Spanjaarden David Ferrer en Nicolas Almagro spelen morgen de finale van het ATP-toernooi in Bastad.

De als tweede geplaatste Ferrer walste met 6-1 en 6-0 over de Italiaan Filippo Volandri heen. Almagro had wat meer moeite met zijn als vierde geplaatste landgenoot Carlos Moyà, maar hij won uiteindelijk toch met 6-3, 1-6 en 6-2.

In de derde set spartelde Moyà bij de stand 2-4 nog tegen, maar hij wist geen van de drie breakpoints te benutten. Almagro kende daarna geen problemen meer en nadat hij zijn eigen servicegame won, maakte hij het karwei met een break af.

Oververhitte hond uit auto bevrijd

Icoon PolitieDe politie heeft gistermiddag in Vlissingen een oververhitte hond uit een afgesloten auto bevrijd. Agenten en medewerkers van de Dierenambulance probeerden met handdoeken en flesjes water de temperatuur van de hond omlaag te krijgen.

De hond is met de dierenambulance naar een dierenarts gebracht. Daar werd het beest aan een infuus gelegd. De hond is er ernstig aan toe. De politie weet niet hoelang de viervoeter in de wagen heeft gezeten. De eigenaren van het dier weigeren een verklaring af te leggen. Het incident gebeurde in de Glacisstraat.

Mogelijk missie soldaten naar Sudan

Icoon OorlogHet kabinet onderzoekt de mogelijkheid om een ondersteunende eenheid van soldaten naar Darfur in Sudan te sturen. De regering laat in een brief aan de Tweede Kamer weten de mogelijkheid te onderzoeken voor een bijdrage aan de missie van de Afrikaanse Unie en de Verenigde Naties.

De VN vroegen de regering op 25 juni om soldaten voor de missie in Darfur te leveren. Die zou eind dit jaar van start gaan. Ons land zond al twee officieren naar Sudan om de missie voor te bereiden. In Darfur vechten zwarte rebellen tegen Arabische milities. De Janjaweed, de Arabische milities hebben veel dorpen van de zwarte burgerbevolking verwoest.

Met dank aan Yurithemaster voor de submit.

Tour de France: Gerdemann wint etappe

Icoon Tour de FranceVandaag stond in de Tour de France de eerste etappe op het programma waarin serieus geklommen moest worden. De etappe leverde een overwinning op voor Linus Gerdemann, die ook de gele trui mag aantrekken.

Al snel na de start waren er de eerste aanvallen, maar het peloton liet niemand wegrijden. Bij de eerste tussensprint kwam Tom Boonen als eerste over de streep, voor Zabel en Bennati. Daarna was er een ontsnapping van vijftien renners met o.a. Hincapie, ook zij kregen echter geen ruimte. Op de top van het eerste klimmetje, de Côte de Corlier (3e catagorie), kwam Michael Rasmussen als eerste boven, voor Verdugo en Chavanel.

Daarna kreeg een kopgroep van negen renners, met o.a. Savoldelli en De La Fuente, wel de ruimte, zij kregen even later gezelschap van Bram Tankink, Juan Antonio Flecha en Ivan Gutierrez. Zij wisten na een achtervolging aan te sluiten. De voorsprong liep al snel op tot meer dan vijf minuten. De koplopers kregen nog meer gezelschap, Wegmann, Elmiger en Pineau sloten aan. De voorsprong van de vijftien liep op tot meer dan zeven minuten.

Daarna besloot de ploeg Predictor-Lotto de achtervolging in te zetten. Zij hadden niemand voorin zitten maar hebben met Cadel Evans wel een klassementsrenner. De voorsprong liep echter maar langzaam terug, ook toen CSC zich in de achtervolging mengde. Met nog 84 km te gaan was de voorsprong nog bijna zes minuten.

Op de top van de Cruseilles (3e catagorie) kwam De La Fuente als eerste door, voor Lefevre en Vaugrenard. Bij de Côte de Peguin (4e catogorie) was de volgorde De La Fuente en Fofonov. De voorsprong bleef rond de zes minuten schommelen. Ruben Perez en Bram Tankink waagden een korte aanval, maar werden snel weer gegrepen. Het ging wel ten koste van de samenwerking waardoor de voorsprong terugliep. Bij het begin van de laatste klim van de dag, de Col de la Colombière (1e catagorie), was de voorsprong 4 minuut 57.

Op de klim ging Gutierrez in de aanval, De La Fuente, Gerdemann en Fofonov volgden. Savoldelli moest verrassend lossen. In het peloton, dat werd aangevoerd door de Rabobank, moest gele-trui-drager Fabian Cancellara lossen. Gutierrez en De La Fuente moesten Gerdemann en Fofonov laten gaan. Gerdemann bleek van de twee koplopers de betere klimmer en liet Fofonov achter.

In het peloton, dat werd aangevoerd door Michael Boogerd, moesten steeds meer renners afhaken. Thomas Dekker kon zich echter goed handhaven, tezamen met enkele favorieten. Landaluze bleek voorin zijn klim goed te hebben ingedeeld. Hij passeerde Fofonov en kwam steeds dichter bij de Duitser Gerdemann.

Op de top van de Colombière kwam Gerdemann als eerste boven, hij had achttien seconden voorsprong op Landaluze. In de afdaling liep Linus Gerdemann weer een beetje uit op de Spanjaard, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Ook zal de Duitser morgen de gele trui mogen aantrekken. Landaluze werd tweede op 40 seconden. Het peloton finishte op 3 minuut 38.

Meer Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!

Gerdemann wint 7e etappe en pakt geel

Vandaag stond in de Tour de France de eerste etappe op het programma waarin serieus geklommen moest worden. De etappe leverde een overwinning op voor Linus Gerdemann, die ook de gele trui mag aantrekken.

Al snel na de start waren er de eerste aanvallen, maar het peloton liet niemand wegrijden. Bij de eerste tussensprint kwam Tom Boonen als eerste over de streep, voor Zabel en Bennati. Daarna was er een ontsnapping van vijftien renners met o.a. Hincapie, ook zij kregen echter geen ruimte. Op de top van het eerste klimmetje, de Côte de Corlier (3e catagorie), kwam Michael Rasmussen als eerste boven, voor Verdugo en Chavanel.

Daarna kreeg een kopgroep van negen renners, met o.a. Savoldelli en De La Fuente, wel de ruimte, zij kregen even later gezelschap van Bram Tankink, Juan Antonio Flecha en Ivan Gutierrez. Zij wisten na een achtervolging aan te sluiten. De voorsprong liep al snel op tot meer dan vijf minuten. De koplopers kregen nog meer gezelschap, Wegmann, Elmiger en Pineau sloten aan. De voorsprong van de vijftien liep op tot meer dan zeven minuten.

Daarna besloot de ploeg Predictor-Lotto de achtervolging in te zetten. Zij hadden niemand voorin zitten maar hebben met Cadel Evans wel een klassementsrenner. De voorsprong liep echter maar langzaam terug, ook toen CSC zich in de achtervolging mengde. Met nog 84 km te gaan was de voorsprong nog bijna zes minuten.

Op de top van de Cruseilles (3e catagorie) kwam De La Fuente als eerste door, voor Lefevre en Vaugrenard. Bij de Côte de Peguin (4e catogorie) was de volgorde De La Fuente en Fofonov. De voorsprong bleef rond de zes minuten schommelen. Ruben Perez en Bram Tankink waagden een korte aanval, maar werden snel weer gegrepen. Het ging wel ten koste van de samenwerking waardoor de voorsprong terugliep. Bij het begin van de laatste klim van de dag, de Col de la Colombière (1e catagorie), was de voorsprong 4 minuut 57.

Op de klim ging Gutierrez in de aanval, De La Fuente, Gerdemann en Fofonov volgden. Savoldelli moest verrassend lossen. In het peloton, dat werd aangevoerd door de Rabobank, moest gele-trui-drager Fabian Cancellara lossen. Gutierrez en De La Fuente moesten Gerdemann en Fofonov laten gaan. Gerdemann bleek van de twee koplopers de betere klimmer en liet Fofonov achter.

In het peloton, dat werd aangevoerd door Michael Boogerd, moesten steeds meer renners afhaken. Thomas Dekker kon zich echter goed handhaven, tezamen met enkele favorieten. Landaluze bleek voorin zijn klim goed te hebben ingedeeld. Hij passeerde Fofonov en kwam steeds dichter bij de Duitser Gerdemann.

Op de top van de Colombière kwam Gerdemann als eerste boven, hij had achttien seconden voorsprong op Landaluze. In de afdaling liep Linus Gerdemann weer een beetje uit op de Spanjaard, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Ook zal de Duitser morgen de gele trui mogen aantrekken. Landaluze werd tweede op 40 seconden. Het peloton finishte op 3 minuut 38.

Nicole Richie wil alleen besneden mannen

Icoon ShowbizzMannen die Nicole Richie willen versieren zullen zich moeten laten besnijden. De 25-jarige ster van 'Simple Life' date alleen met mannen die de ingreep hebben ondergaan. Dat liet de Amerikaanse deze week weten.

Volgens Nicole zijn besneden mannen veel hygiënischer. Wanneer de ster op een date gaat is het eerste waar ze naar kijkt of een man is besneden. De adoptiedochter van Lionel Richie heeft een relatie met de besneden Good Charlottezanger Joel Madden. Nicole is van plan snel een gezin te stichten. Sinds ze in het huwelijksbootje met Joel stapte gonst het al van de geruchten dat ze zwanger zou zijn.


Nicole Richie doet het alleen met besneden mannen

[Upd]Reus gevallen in een afdaling

Rabo-renner Kai Reus blijkt afgelopen donderdag tijdens de afdaling van de Col de Val d'Isère te zijn gevallen. Dit heeft de Nederlandse wielerploeg gehoord van de politie in Val d'Isère.

Reus, die in een ziekenhuis in Grenoble kunstmatig in coma gehouden wordt, probeerde een auto in te halen en op dat moment liep zijn ketting er af. Vervolgens sloeg hij over de kop. Toen hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis was de Nederlander bij kennis.

Donderdagavond is hij geopereerd aan een bloeding in zijn achterhoofd. Daarnaast liep Reus een gebroken linkersleutelbeen op en brak drie ribben aan de rechterkant. De artsen zullen de medicatie verminderen zodat Reus vandaag weer bij zal komen.

Update

Reus zal voorlopig nog in coma worden gehouden omdat hij vocht bij de hersenen heeft. Dat is volgens artsen een normaal verschijnsel. Ze willen Reus echter nog niet laten ontwaken.

Kelly Clarkson at spacecake

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson heeft toegegeven tijdens een reisje naar Amsterdam een stuk spacecake te hebben verorberd. "Het is in Nederland legaal en hier niet", vertelt ze in het weekblad USA Weekend. "Ik doe niets dat illegaal is. Verder heb ik nog nooit gerookt of drugs gebruikt."

De 25-jarige Idolswinnares snapt niet waarom marihuana zo'n slechte reputatie heeft. Ze stelt dat de drug niet slecht is. "Ik zou nooit iets doen waardoor er gaten in mijn hersenen of neus komen", laat ze weten.

Clarkson is bekend van liedjes als 'Because of you' en 'Since u been gone'. Vorige maand bracht ze het nieuwe album 'My december' uit. Inmiddels heeft ze haar toernee door de VS afgeblazen, omdat zowel de cd-verkoop als de kaartverkoop voor haar concerten flopte.


Kelly Clarkson

Intro & screens van Uncharted: Drake's Fortune

In het laatste kwart van dit jaar zal Naughty Dog, bekend van de Jak & Daxter games op de PS2, de PS3 gaan bevolken in de vorm van Uncharted: Drake's Fortune. Je kon al eerder een intro zien van de game, maar de makers hebben nu de volledige versie ervan online gezet. Grootste verandering is echter wel het vrouwelijke personage. Ze heeft nu minder een Maggie Gyllenhaal uiterlijk en is nu een blondine geworden.

Het filmpje is ook in betere kwaliteit te bekijken, hier in SD en hier in HD.

Dank aan SnakeNL voor het melden in het PS3-forumtopic

Nebo deelde ook nog deze screens met ons:






Tuberculosekoe mag niet dood

Icoon OpmerkelijkDe heilige koe Shambo mag niet worden afgemaakt. Dit vinden althans de monniken en nonnen van een hindoe-tempel in Wales (Groot-Brittanië). Shambo, die aan tuberculose lijdt, moet volgens de Britse wet worden afgemaakt om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Het afmaken van de koe is echter in strijd met het geloof, zo betoogden de monniken en nonnen afgelopen donderdag tijdens een lange dag in de rechtszaal. De uitspraak is komende maandag. Mochten de hindoes de zaak verliezen zijn ze van plan om een menselijke keten van twintig monniken en zes nonnen te vormen rond de Skanda Vale-tempel. Ze willen er alles aan doen om te voorkomen dat hun heilige koe word afgemaakt.

NS in de problemen rond Zwolle

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen kampen met grote problemen rond Zwolle. Sinds het begin van de middag is er een stroomstoring in de bediening van seinen en wissels. Daardoor kunnen er geen treinen rijden in noordelijke richting.

Ook de treinen in oostelijke richting stonden enige tijd stil, maar die rijden inmiddels weer. Over de oorzaak van de stroomstoring is nog niets bekend.

Spoorbeheerder Prorail hoopt dat aan het eind van de middag de problemen zijn verholpen. Vanuit het zuiden is Zwolle nog wel per trein te bereiken. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen langer dan een uur.

[DTM] Uitslag kwalificatie Mugello

Mattias Ekström vertrekt morgen tijdens de DTM-race op het circuit van Mugello vanaf pole position. De Zweedse coureur van Audi, vandaag 29 geworden, zette vanmiddag met 1.43,851 de snelste tijd op de klokken.

Ekström bleef Tom Kristensen en Martin Tomczyk iets meer dan twee tienden van een seconde voor. Met een vierde en vijfde plaats maakten Timo Scheider en Alexandre Premat het succes voor Audi compleet. Bruno Spengler was op de zesde tijd de beste Mercedes-coureur.

Bernd Schneider, die aan de leiding gaat in de strijd om de titel, kwam niet verder dan de elfde plaats.

Jeugdzorg Amsterdam schakelt imams in

BinnenlandsHet Bureau Jeugdzorg in Amsterdam schakelt imams in om een voet tussen de deur te krijgen bij Marokkaanse probleemgezinnen. Doordat met name de meer traditionele Marokkaanse ouders in Amsterdam West niets met Jeugdzorg te maken willen hebben - ze zien Jeugdzorg slechts als vijand die kinderen uit huis haalt - komen de hulpverleners vaak pas met hen in aanraking als een kind een misdrijf heeft gepleegd. Het is voor het eerst in Nederland dat het tot een dergelijke samenwerking komt.

Bureau Jeugdzorg biedt nu aan Marokkaanse imams opvoedingscursussen aan. Van de 23 Marokkaanse imams die Amsterdam telt, hebben er 17 inmiddels interesse getoond. Acht hebben de cursus reeds met goed gevolg doorlopen.

Volgens Jeugdzorg zijn imams de belangrijkste vertrouwenspersonen binnen de Marokkaanse gemeenschap. ''Als zij weten welke hulp wij kunnen bieden, in een vroeg stadium, kunnen ze die kennis overdragen aan ouders die hun zoons zien afglijden'', aldus directeur Wiel Janssen. Tot nog toe komen hulpverleners bij de meeste gezinnen er gewoonweg niet in, totdat het te laat is en kinderen door de rechter onder toezicht worden gesteld na een misdrijf, of medewerkers met name jongens uit huis komen halen, met hulp van de politie.

[MotoGP] Stoner op pole

Casey Stoner start morgen tijdens de Grand Prix van Duitsland op de Sachsenring van pole. De Australische Ducati-coureur, die het WK momenteel aanvoert, bleeft Dani Pedrosa vierduizendsten van een seconde voor.

De in het kampioenschap op de tweede plaats staande Valentino Rossi start morgen vanaf de vijfde plaats.

In de 125cc zette Gabor Talmacsi vanmiddag de snelste tijd neer. Mattia Pasina start als tweede voor Hector Faubel, die in de stand om de wereldtitel momenteel aan de leiding gaat.

GB en VS 'niet langer onafscheidelijk'

Icoon Buitenlands

De Britse onderminister van Buitenlandse Zaken Mark Malloch Brown heeft gezegd dat Groot-Brittannië en de Verenigde Staten niet langer alles automatisch samen doen op het gebied van het buitenlandse beleid. Dit berichtte de BBC vandaag.

Brown liet weten dat het tijd was voor een 'onpartijdiger' buitenlands beleid en wil betere relaties opbouwen met Europese leiders.

Politieke analisten zouden de opmerking van de onderminister op kunnen vatten als bewijs dat de sociaal-democratische Labour-partij meer afstand neemt van de VS, aldus de BBC.

De voormalig plaatsvervangend secretaris-generaal van de Verenigde Naties Malloch Brown heeft zijn kritiek op de oorlog in Irak nooit onder stoelen of banken gestoken.


Mark Malloch Brown

Praat mee op WKTT Talk Radio in GTA IV

De radio-talkshows zijn een vast element in de GTA-games geworden. Deze keer wil Rockstar jouw mening horen over vijf verschillende zaken. Je kan een speciaal nummer bellen, je naam en mening laten horen, en wellicht dat je je eigen stem straks in de game terughoort op WKKT Talk Radio.

Het nummer dat je moet bellen is 1-212-360-2368 (internationaal gesprek, dus vrij prijzig, vraag toestemming aan je ouders als je minderjarig bent). En vervolgens kun je je mening over één van onderstaande items laten horen:

Wat is er mis met Liberty City?
Vertel ze wat er mist met je gezondheid is?
Wat is er mis met Amerika?
Wat is er mis met de wereld?
Wat is er mis met jou?

Rockstar zal de leukste inzendingen in de game plaatsen, en wellicht ben jij straks te horen op We Know The Truth Talk Radio.


Man schiet met luchtbuks op lachende jongeren

Icoon OpmerkelijkIn Hellevoetsluis (Zuid-Holland) is gisteren een 20-jarige man aangehouden omdat hij met een luchtbuks op een groepje jongeren geschoten had. De man was kwaad omdat het groepje hem even tevoren had uitgelachen toen hij met zijn auto een stoeprand raakte en daarbij een lekke band kreeg.

De man reed met de lekke band naar zijn huis terug en haalde zijn luchtbuks op. Hierna reed hij op zijn brommer terug naar het groepje dat hem uitgelachen had en opende het vuur. Bij het incident raakte niemand gewond. De man die zich bij zijn aanhouding hevig verzette, is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Met dank aan hellfeeter voor de submit.

[upd] Wilders en VVD halen uit naar Vogelaar

Icoon BinnenlandsGeert Wilders van de PVV reageert fel op de opmerkingen die minister Vogelaar van integratie maakt over het belang van de islam in Nederland. In Trouw zegt Vogelaar dat Nederland op den duur een land met een 'joods-christelijke-islamitische traditie' zal worden.

De minister vindt dat Nederland er alles aan moet doen om moslims wortel te laten schieten en een eind te maken aan de angst voor de islam.

Wilders eist van Vogelaar dat ze haar uitlatingen terugneemt. Doet ze dat niet, dan dient zijn partij een motie van wantrouwen tegen haar in. Wilders: ''De islam staat haaks tegenover belangrijke normen en waarden van onze cultuur Die mogen wij niet te grabbel gooien.''

Vogelaar gaat volgens Wilders nog verder dan alleen de constatering dat de islamitische traditie zich in de Nederlandse cultuur zal gaan nestelen. ''Ze staat ook achter financiële steun voor deze ontwikkeling'', constateert de fractievoorzitter van de PVV tot zijn ongenoegen.

Update 14.38 uur
Ook de VVD heeft ontstemd gereageerd op het betoog van de PvdA-minister. VVD-fractievoorzitter Mark Rutte toonde zich zelfs ''verbijsterd''.

Hij wil van premier Balkende weten of Vogelaar namens het hele kabinet sprak. ''Nederland heeft geen islamitische traditie. Natuurlijk niet, daar moet je duidelijk over zijn'', vindt de VVD-voorman. ''Mensen die naar ons land komen, hebben onze kernwaarden te onderschrijven, zoals gelijkheid van mannen en vrouwen en onze democratische rechtsstaat.''



Wilders boos op Vogelaar

Lobato en Degano stappen af

Voor Rubén Lobato is de Tour voorbij. De Spanjaard van Saunier Duval meldde zich vlak voor het begin van de zevende etappe af


Enrico Degano begon nog wel aan de zevende etappe maar staakte na zestig kilometer koersen de strijd. Eerder deze week kwam hij twee keer zwaar ten val. De organisatie van de Ronde van Frankrijk meldde gisteren al dat Degano was afgestapt maar dat bleek een misverstand.

$6,2 miljoen aan aandelen door MS-topman verkocht

Robbie Bach, mede-verantwoordelijke bij Microsoft voor de Xbox 360, heeft aan het einde van de maand mei aandelen met een totale waarde van $6,2 miljoen dollar verkocht. Op zich niets ernstigs, misschien dat de man aan een nieuw huis toe was of iets dergelijks, maar de timing valt erg op.
Eind mei was namelijk de periode dat de verhalen over kapotte 360-consoles een hoogtepunt begonnen te bereiken, en ook de algemenere media begonnen op te pikken dat de Xbox 360 niet helemaal zonder gebreken was. Bovendien was dit vlak voor de schuldbekentis van Microsoft en hun aankondiging dat de garantie van de 360 naar een totale duur van 3 jaar zou worden opgetrokken.

Als de verkoop van de aandelen gedaan is naar aanleiding van de aankondiging dat de garantie verlengt zou worden en het bijbehorende financiële plaatje van $1,2 miljard aan extra kosten, dan heeft Robbie Bach zich schuldig gemaakt aan aandelenhandel met voorkennis, iets wat ook in de Verenigde Staten nog altijd strafbaar is.
Volgens Microsoft was de transactie onderdeel van een geplande strategie, en heeft Bach nog altijd het volste vertrouwen in de 360-console en Microsoft als geheel.
Één van de topfiguren bij Indie Research, Ben Silverman, vindt ook dat Bach niet met voorkennis gehandeld heeft. De verkoop van aandelen vlak voor een slechte gebeurtenis is vaak toeval volgens hem. Ook de kleine invloed die de aankondiging heeft gehad op de koers van Microsoft-aandelen zou aantonen dat er geen sprake van handel met voorkennis is.



Koersverloop Microsoft

De waakhond van de Amerikaanse beurzen, de Securities and Exchange Commission, is echter van mening dat de verkoop niet volgens een vooraf opgesteld plan zijn uitgevoerd en zal dus een onderzoek instellen.

Bach zelf onthoudt zich momenteel van commentaar.

Complete klas gezakt voor examen

Icoon OpmerkelijkVan de 23 eerstejaars leerlingen aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie in Amsterdam is geen enkele leerling er in geslaagd om het propedeusejaar met goed gevolg af te sluiten. Dit is bijzonder opmerkelijk te noemen omdat de 23 studenten waren geselecteerd uit ruim duizend kandidaten voor de opleiding tot acteur/actrice.

Van de 23 studenten zijn er inmiddels 3 van school gestuurd. De overige twintig krijgen tot kerst dit jaar de kans om alsnog hun propedeuse-examen (met goed gevolg dit keer) af te leggen.

"Bayern liet Makaay te makkelijk gaan"

Oud-speler Stefan Effenberg heeft in de Münchner Tageszeitung gezegd dat Bayern München Roy Makaay niet zo makkelijk had moeten laten gaan naar Feyenoord.

"Makaay is iemand die bij mij altijd zou spelen," aldus Effenberg, die in 2001 met Bayern de Champions League won. "Hij is een garantie voor doelpunten. Bij Miroslav Klose was dat vorig jaar niet het geval. Mede daardoor werd Werder Bremen geen kampioen."

[Upd]Speerwerper gooit speer in rug verspringer

De Finse speerwerper Tero Pitkämäki heeft gisteravond tijdens de Golden League atletiekwedstrijden in Rome een speer in de rug van de Franse verspringer Salim Sdiri gegooid. De Fransman raakte daarbij ernstig gewond. Hij is ter plaatse verzorgd en daarna per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Over de precieze aard van zijn verwondingen is nog weinig bekend. Volgens een arts van de Italiaanse atletiekfederatie was hij bij kennis toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. "We weten echter niet hoe ernstig de wond is", aldus Giuseppe Fischetto tegen Reuters.

De speer van Pitkämäki raakte door de wind compleet uit de baan en vloog helemaal naar de zijkant van het veld. Daar was op dat moment Sdiri zich aan het klaarmaken voor een sprong. De speer trof hem in de rug. Hij zakte daarna in elkaar. Nadat Pitkämäki zag wat er gebeurd was, verborg hij zijn hoofd in zijn handen.

De wedstrijden gingen na de verzorging van Sdiri en een korte pauze gewoon door. Ook Pitkämäki gooide alweer een speer. De aangeslagen Fin eindigde als tweede en is daarmee niet meer in de race voor de jackpot van 1 miljoen dollar voor atleten die bij alle Golden League-wedstrijden zegevieren op hun nummer.

Update

Zijn verwondingen vallen mee; er zijn geen organen geraakt. Sdiri is inmiddels overgebracht naar het spelershotel, waar hij probeert bij te komen van het sportongeval.

Klik hier voor beelden van het incident op de Noorse zender NRK (Windows Media).

Rotterdamse metrostations onveilig bij brand

Icoon BinnenlandsUit een rapport van het ministerie van Verkeer en Waterstaat blijkt dat het merendeel van de ondergrondse metrostations in Rotterdam niet aan de eisen voor brandveiligheid voldoen. Bij het onderzoek werd onder andere het station Oostplein onder de loep genomen. Omdat dit station maar één uitgang heeft zou bij een grote brand de meerderheid van de reizigers niet kunnen vluchten.

De vluchtmogelijkheden zijn ook bij andere stations onder de maat. Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat wil dat de veiligheid in de Rotterdamse metrostations binnen twee en een half jaar verbeterd is.

Metrostation Oostplein
Brandgevaarlijk station

Potterfans: liever Blair dan Harry weg

Icoon ShowbizzNegen van de tien kinderen zeggen liever premier Tony Blair vaarwel dan Harry Potter, zo bleek zaterdag uit een Brits onderzoek onder 500 kinderen. Toch zal 17 procent van de kinderen direct na de aankoop de slotzinnen van het laatste boek over de tovenaarsleerling lezen, om te weten hoe het met het populaire personage afloopt.

Schrijfster J.K. Rowling heeft verklapt dat meer dan twee personages in haar zevende en laatste boek zullen sterven. Het boek 'Harry Potter en de Relieken des Doods' verschijnt 21 juli. Een derde van de kinderen probeert die nacht op te blijven om het boek uit te lezen, aldus het onderzoek zaterdag.

In Nederland komt de vertaalde versie half november uit.


J.K. Rowling tijdens signeersessie

Crespo op tijd fit voor de finale

Hernan Crespo kan meespelen in de finale van de Copa America tegen Brazilië. Eerder in het toernooi raakte de Argentijnse aanvaller van Internazionale in het duel tegen Colombia geblesseerd aan zijn rechterbovenbeen.

In de eerste twee wedstrijden van het toernooi speelde Crespo goed en scoorde drie keer. Voor de finale heeft bondscoach Alfio Basile nu de keuze uit drie topaanvallers. Naast Crespo kunnen ook Diego Milito en Carlos Tevez spelen. Lionel Messi is de enige die zeker lijkt van een basisplaats.

David Beckham bejubeld bij LA Galaxy

Icoon VoetbalDe Amerikaanse voetbalclub Los Angeles Galaxy heeft vrijdag de nieuwe aanwinst David Beckham juichend binnengehaald. Beckham werd in het Home Depot Stadium in het zuiden van Los Angeles verwelkomd door circa 5000 voetbalfans, de clubleiding en burgemeester Antonio Villaraigosa.

De 'latino' burgemeester van Los Angeles bood Beckham een sporttrui van de club aan. Hij noemde de komst van de Britse voetbal- en mediaster naar Galaxy "een grote dag voor de toekomst van het voetbal. Voetbal moet hier in de stad Los Angeles thuis zijn, in de stad van Amerika's hoop en belofte waar we uit alle uithoeken van de wereld komen", aldus Villaraigosa. Beckham beloofde in een wolkenveld van confetti dat hij vereerd was en dat het Amerikaanse voetbal de mogelijkheid heeft net zo groot te zijn als elders in de wereld.


Zal Beckham het 'soccer' in de VS eindelijk populair maken?

Ziekenhuizen vinden behandeling fibromyalgie

Icoon OnderzoekFibromyalgie, ook wel bekend als wekedelenreuma, is succesvol te behandelen met een combinatie van fysiotherapie en cognitieve gedragstherapie. Patiënten ervaren na zestien sessies minder pijn en minder beperkingen. Sommigen zeggen zelfs genezen te zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Sint Maartenskliniek en het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen. Fibromyalgie is vooral onder vrouwen een veel voorkomende aandoening, waarvoor echter tot nu toe geen aanwijsbare oorzaak kan worden gevonden. Patiënten hebben pijn in de weke delen rondom gewrichten, maar bloed- of röntgenonderzoek tonen geen afwijkingen aan. Toch komen sommigen zelfs in een rolstoel terecht, aldus onderzoekspsycholoog Wim van Lankveld.

Tot nu toe was de enige behandeling voor fibromyalgie oefeningen doen en medicijnen slikken, maar geen enkel medicijn had blijvend resultaat, volgens de onderzoekers. Veel patiënten kregen dan ook uiteindelijk te horen dat de pijn tussen hun oren zat en dat ze er maar mee moesten leren leven.

Van Lankveld benadrukt dat fibromyalgie geen hersenspinsel is. "Ook al is er geen oorzaak: de pijn die de patiënt voelt is altijd een belemmering. De gedragstherapie zorgt er voor dat mensen weer vertrouwen in hun lichaam krijgen en dat ze leren omgaan met stress. Regel één is dat we in de groep niet praten over pijn. Want dat ze pijn hebben, weet iedereen nu wel. Nu moeten ze uit de neerwaartse spiraal weer naar boven. Bij fysiotherapie leren ze dat ze best kunnen bewegen", aldus de psycholoog.

Scholen krijgen gedragscode van ministerie

Icoon BinnenlandsScholen krijgen binnenkort een gedragscode van het ministerie van Onderwijs met daarin richtlijnen en antwoorden op vragen rond religie en seksuele geaardheid. Aanleiding is de zaak van de docente die door een Utrechtse school werd ontslagen omdat ze uit religieuze overtuiging weigerde handen te schudden.

Een woordvoerder van de Commissie Gelijke Behandeling, die het ministerie adviseert over de gedragscode, bevestigde zaterdag een bericht van die strekking in NRC Handelsblad. Het ministerie zal in de code onder meer ingaan op zaken als docenten die in een nikab (een sluier die alleen de ogen onbedekt laat) willen werken en homoseksualiteit in de klas.

Het ministerie vroeg eind vorig jaar om een advies van de commissie, omdat scholen zitten met vragen als kledinggebruik, omgangsvormen en gedragsregels. De commissie brengt nog dit jaar een advies uit aan het ministerie. Wanneer de scholen de code krijgen, is nog niet bekend.

Fotoverslag test Spa-Francorchamps

Het is 05.00 in de ochtend van 12 juli 2007. De wekker gaat. We zijn meteen klaarwakker als we beseffen dat dit de grote dag is; Formule 1-testdag op Spa-Francorchamps!!!!!!

Nadat ik me heb gedoucht en aangekleed begaf ik me met de auto richting Utrecht-Lunetten waar ik Sally en WEST moest oppikken. Spooky4u stapte een half uurtje later in Tilburg in (ja, ik had het gas erop staan). Vanuit Tilburg zetten we koers richting Maastricht, Luik en uiteindelijk Spa-Francorchamps. De auto met Atreidez, 4-elements en JJMcKay, die vanuit Den Haag vertrok, lieten we direct doorrijden naar het circuit. Omdat wij een kleine vertraging hadden opgelopen konden we niet op de afgesproken tijd in Luik zijn, en het is zonde als zij daarom een uur op ons moesten wachten.

Als we bij het circuit aankomen is het nog even zoeken naar een parkeerplekje. De politie stuurt ons uiteindelijk de goede kant op en zo belanden we op een parkeerterrein bij Eau Rouge in de buurt. De anderen staan op een andere parkeerplaats, bij La Source. Uiteindelijk parkeren we de auto iets na elf uur. We lopen vanaf het parkeerterrein een kleine 300 meter naar de kassa, waar we alleen op elkaar hoeven te wachten. Geen wachttijden, dat valt mee als we de verhalen van de dagen daarvoor mogen geloven.

Zodra we het circuit betreden hebben we direct een schitterend uitzicht op Eau Rouge.


Belgischer kan haast niet; Eau Rouge en Vlaamse friet.


We lopen een stukje het terrein op en bellen naar Atreidez, 4-elements en JJMcKay dat we er zijn. Dankzij het supergeluid van de F1-motoren verstaan we elkaar niet optimaal, maar weten elkaar wel te vinden. Gezamenlijk lopen we richting start/finish waar om 11.50 uur de proefstarts zullen beginnen. Het geluid dat de auto's tijdens de proefstarts weten te produceren is overweldigend, ondanks dat er een dikke 100 meter tussenzit. Het water in mijn flesje Spa(!!) blauw trilt er helemaal van.


Fernando Alonso doet een proefstart vanaf P2.

Na de proefstarts begint de lunchpauze voor de heren coureurs. Tijd voor ons om de boel langs het circuit eens te gaan verkennen. We lopen richting Stavelot waarbij we de nieuwe chicane passeren. Het ziet er netjes uit, al lijkt hij ons erg langzaam. De ingang van de pitstraat is ook erg smal te noemen, zoals we duidelijk kunnen zien.


De pitingang is inderdaad erg krap.


Spyker druk aan het werk tijdens de lunchpauze.


Halverwege de chicane en Blanchimont wordt echter de weg versperd door een beveiligingsbeambte met hond. Met ons slechte Frans verstaan we dat er dinsdag iets is voorgevallen waardoor we er nu niet meer door mogen, is dat even een tegenvaller!


Stavelot en Blanchimont, waar we niet mochten komen.


We beginnen dus aan de weg terug richting Eau Rouge. We lopen weer langs de startgrid om even later bij de La Source-hairpin wat foto's te nemen.


Mark Webber is net door La Source heengegaan.


Barrichello in de La Source-hairpin.


Giancarlo Fisichella verlaat de pitstraat net voorbij La Source.


Robert Kubica in een snelle ronde door La Source.


Niet alleen de F1-auto's trokken de aandacht: een klassieke Porsche _O_


Nadat we hier wat foto's hebben genomen lopen we de tribune op. Hier is het geluid echt helemaal overweldigend! Atreidez houdt het niet langer vol, en mijn oren beginnen ook pijn te doen maar toch is het een machtig mooi geluid.


Robert Kubica op weg naar Eau Rouge, net als wij.


Sato op weg naar Eau Rouge.


Sato op volle snelheid


Trulli op volle snelheid richting Eau Rouge.


Hollands glorie met een Oostenrijkse bestuurder. Klien op weg naar Eau Rouge.


Als we bij Eau Rouge zijn aangekomen zoeken we een aantal mooie plekjes vanwaar we foto's kunnen schieten. Beneden, halverwege en bovenaan vonden we enkele mooie plekjes. Opvallend dat vrijwel geen enkele coureur hoeft te liften, dat was vroeger wel anders! Wel leuk om te horen hoe het geluid van de motoren iets verandert bij de klim. Alsof ze protesteren tegen het zware werken.


Eau Rouge op zijn mooist.



Door Eau Rouge met twee auto's!


In tegenstelling tot Sutil eerder deze week, kende Klien geen problemen in Eau Rouge.


Ook Takuma Sato kende geen problemen met Eau Rouge.



Williams had een vreemde T-cam op de auto zitten. Hier goed te zien in Eau Rouge.


Hoe bedoel je steil. Het hoogteverschil komt jammer genoeg nooit helemaal goed tot uitdrukking, maar het is heel indrukwekkend.


Sato verlaat Eau Rouge, op weg naar Kemmel.


Sebastian Bourdais kende een goede dag in Spa. Hier komt hij op volle snelheid door Eau Rouge.


Na Eau Rouge liepen we verder langs Kemmel, richting Les Combes. Verder zouden we ook hier niet kunnen komen. De bolides kwamen bij Kemmel op volle snelheid langs, wat een geweldige geluidssensatie gaf. Na een paar uur begonnen we zelfs de motorgeluiden te leren kennen. Zo konden we een Williams-, een Spyker- en een Honda-motor van te voren aankondigen. Opvallend was dat alle drie de Ferrari-aangedreven teams een ander geluid produceerden, in tegenstelling tot Honda en Super Aguri.


Rubens Barrichello langs Kemmel. The Earth Car is in het echt niet zo lelijk als op tv.


Sebastian Bourdais langs Kemmel. De Toro Rosso heeft een erg mooie livery.


WEST probeert de livery van de STR goed op zijn camera vast te leggen.


Giancarlo Fisichella op volle snelheid op Kemmel. Ook de ING Renault is niet zo lelijk als hij op tv lijkt.


Fisichella stuurt in voor Les Combes. Links het 100 meter bord op Kemmel.


Nog voor we bij Les Combes aankwamen zagen en hoorden we een langzaamrijdende RBR voorbij komen. Mark Webber parkeerde een kleine honderd meter verderop zijn bolide. Wij zijn er als een gek naartoe gerend om wat mooie plaatjes te kunnen schieten. Aardige gozer trouwens die Webber, hij zwaaide zelfs terug!


Mark Webber vlak voor het stilvallen.


Mark Webber is ineens heel dichtbij.



Dit is niet de eerste keer voor Webber dit seizoen.


Mark Webber in conclaaf met een RBR monteur.


Helaas een bekend gezicht voor de RBR mensen.


Bij Les Combes konden we hele mooie foto's maken. Vooral close-ups gingen erg goed. Wat hier erg leuk was, is dat je goed kon horen bij wie de traction control heftig ingreep en bij wie niet. McLaren en BMW hadden een erg actieve traction control, terwijl bij Williams amper iets te horen was. Ook mooi om te zien dat de mindere teams moesten liften terwijl Ferrari, McLaren en BMW er mooi soepel doorheen kwamen.


Robert Kubica die vol in de traction control door Les Combes gaat.


Takuma Sato door Les Combes.


Kimi Räikkönen door Les Combes.


Christian Klien moet liften in Les Combes.


Het is druk in Les Combes. Barrichello wordt gevolgd door Kubica en Wurz.



Bij Williams grijpt de traction control amper in, voor zover we konden horen. Let ook hier weer op de T-cam.



Kimi Räikkönen was de snelste van de dag. Hier ging hij ook snel door Les Combes.


De livery van STR goed in beeld. Bourdais door Les Combes.


Net toen we aan de terugweg wilden beginnen kwam Christian Klien voorbij in de Spyker. Omdat we nog wat close-ups wilden hebben besloten we nog een ronde te wachten. Spooky4u had een goede positie ingenomen, want recht voor zijn neus viel de Spyker stil. Christijan of Christian, het maakt bij Spyker schijnbaar niet uit.


Een erg langzaam rijdende Spyker. Klien heeft problemen in Les Combes.


Klien parkeert hem in het gras, zodat de rest geen last van hem heeft.


Is het The Stig?? Nee, het is Klien. In een witte overall weliswaar.


De Spyker wordt goed bekeken.


Nadat we Klien goed in beeld hadden gebracht begonnen we aan de weg terug. Ook nu was er onderweg genoeg te zien. Een overzichtsplaatje.


Overzicht van de nieuwe paddock. De nieuwe tribune is nog niet helemaal klaar.


We waren in goed gezelschap! RIP Ayrton.

Foto's van de eerdere dagen:


Hamilton op weg naar Eau Rouge.


Ralf Schumacher frontal.


Christian Klien in de Honda.


Een Italiaanse rode stier, van achteren.


Een bijna acht minuten durende compilatie van de gebeurtenissen bij de nieuwe chicane voor start-finish kun je hier vinden.

De foto's zijn afkomstig van Atreidez, 4-elements, Sally, Spooky4u, X-fi, dennistd, JJMcKay en sanger.

Dunga noemt Argentijnen favoriet

De bondscoach van het Braziliaanse nationale team, Dunga, zegt dat zijn team de underdog is in de finale van de Copa América.

De Seleção neemt het op tegen aartsrivaal Argentinië. Het is een herhaling van de eindstrijd van 2004, toen won Brazilië na het nemen van strafschoppen. "Argentinië is de favoriet", aldus Dunga. "Het wordt een ongelooflijk zware wedstrijd. Lionel Messi is een fantastische speler, hij scoort doelpunten zoals Pelé en Maradona ze maakten, al is een vergelijking maken moeilijk,"

Beau baalt van Gouden Kooi

Icoon TelevisieBeau van Erven Dorens heeft er spijt van ooit aan het programma De Gouden Kooi meegewerkt te hebben. Dat zei de presentator van Tien in het programma 'Kunstmest' op Radio 1.

"Ik heb het een paar keer gezien en vind het meesterlijk gemaakt, praktisch gezien. Maar ik vind het niveau van de mensen vreselijk. Je kunt er beter iemand bijzetten die het een beetje recht zet en die zegt: 'Jongens dit kan niet. Je kunt niet zomaar iedereen gaan zitten naaien, je bent volop in beeld.'"

Als het aan hem ligt wordt het programma later op de avond uitgezonden. Net als onder anderen Gordon heeft ook Van Erven Dorens ooit een kandidaat van huis gehaald en die begeleid.

Sluiter naar halve finale Scheveningen

Raemon Sluiter heeft de halve finale van het Siemens Open in Scheveningen bereikt. Sluiter, die in de eerste ronde Hrbaty uitschakelde, won in de kwartfinale van Andrei Pavel. 4-6, 6-3, 6-1

"Ik dacht lange tijd echt dat hij gewoon te goed voor me was'', waren de woorden van Raemon Sluiter net na zijn partij tegen Andrei Pavel. "Ik heb geprobeerd alle mogelijke energiebronnen aan te boren, het doorkomende zonnetje en het volle centre court hielpen daar zeker aan mee''. Sluiter wist dus het tij te keren tegen de taaie Roemeen, die met zijn gehele familie in Scheveningen vertoefd. "Ik begon op het eind zelf natuurlijk ook moe te worden, maar er was nog genoeg adrenaline om me er doorheen te slepen''. Tweevoudig winnaar Raemon Sluiter won voor het eerst in zijn carrière van Pavel, één van de sympathiekste spelers op de tour volgens de Rotterdammer.

In de halve finale speelt Sluiter vandaag tegen Pablo Cuevas. Cuevas won eerder van Sijsling en Wessels.

Britten kunnen wedden op Amy Winehouse

Icoon ShowbizzKomt ze wel of niet opdagen? Dat is de grote vraag bij Amy Winehouse. De zangeres liet al fans in de kou staan op Pinkpop en in Liverpool. Bij Pinkpop ging het gerucht dat ze te veel gezopen had en in Liverpool bleek ze gewoon ergens anders in de kroeg te hangen. Dus of ze op komt dagen op optredens is wel een weddenschap waard.

In Groot-Brittannië kun je nu dus wedden of ze dinsdag op komt dagen voor een concert in het Britse Cornwall. Volgens het Britse bookmakerskantoor William Hill staan de verhoudingen qua inzet inmiddels op 50/50.

Morgen staat Amy ook op North Sea Jazz in de Rotterdamse Ahoy'. De krant Metro wijdde er een poll aan. En verrassend genoeg denkt 75 procent van de lezers dat ze toch echt op komt dagen.


Wedden van wel/niet

'Valencia verhoogt bod op Sneijder'

Volgens het NOS Sportjournaal heeft Valencia een nieuw bod uitgebracht op Wesley Sneijder. Dit bod zou aanzienlijk hoger liggen dan het vorige bod van de Spanjaarden.

De middenvelder staat nog altijd open voor een vertrek uit Amsterdam, maar gaf eerder deze week aan dat hij wil dat een eventuele overstap rond moet zijn voor de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League.

'Herrieschoppende' peuter uit vliegtuig gezet

Icoon OpmerkelijkEen moeder en haar zoontje van negentien maanden zijn uit een vliegtuig van Continental America gezet omdat de peuter te veel herrie maakte. Diegene die de straf te wreed vindt; het vliegtuig stond nog aan de grond op de luchthaven van Houston, toen het tweetal uit het vliegtuig werd gezet. De peuter zat op de schoot van zijn moeder, keek door het raam, zwaaide naar een ander vliegtuig dat klaar was om te vertrekken en riep “Dag vliegtuig.” Dat laatste was volgens de stewardess de druppel die de emmer deed overlopen.

Nadat zij de moeder had bevolen om haar zoontje stil te houden, wat niet werd opgevolgd door de peuter, besloot de stewardess voor de ‘luidruchtige’ peuter een middeltje tegen allergieën toe te dienen waarvan de gebruiker moe en slaperig wordt.

De moeder weigerde het middeltje, waarop de stewardess naar de piloot ging om te klagen over een ‘passagier die haar had bedreigd’. Vervolgens reed de piloot het vliegtuig naar de gate, en verzocht hier moeder en zoonlief dwingend het vliegtuig te verlaten. Ook nu deed het volgens de stewardess terroriserende peutertje weer moeilijk: hij was inmiddels gewoon in slaap gevallen.

Koeman speelt het liefst 4-3-3

Ronald Koeman zal met een 4-3-3 systeem gaan spelen komend seizoen. De trainer van PSV heeft ook gezegd dat hij er zich niet direct op vast zal pinnen.

"Idealiter spelen we met drie aanvallers, maar we kunnen ook met vier spitsen spelen. Het voordeel van Jefferson Farfán en Arouna Koné is, is dat zij op alle drie de posities voorin kunnen spelen", aldus Koeman.

Koeman is daarnaast tevreden over de selectie, maar vindt de groep nog wel iets te groot. "Als er niets meer gaat, zullen we ook niemand meer halen. De groep is nu nog iets te groot, als iedereen er is hebben we 28 á 29 spelers. Iedereen start bij ons, mocht daar aan het eind van de voorbereiding een andere idee over zijn dan zullen we dat bespreken."

Onvrede over 'links' contact met Hamas

PolitiekTot grote onvrede van een deel van een Tweede Kamerdelegatie die momenteel een rondreis door het Midden-Oosten maakt hebben Kamerleden van SP, GroenLinks en de PvdA in Syrië een gesprek gehad met de politieke leiding van de radicale beweging Hamas. Met het contact met de Hamas gaan de linkse delegatieleden in tegen het beleid van de EU en Nederland, zo vinden VVD, CDA en de ChristenUnie.

Premier Jan Peter Balkenende zegt het te betreuren dat er een gesprek met Hamas, dat beschouwd wordt als een terreurorganisatie, heeft plaatsgevonden. CDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken zei eerder al fel tegenstander te zijn van dergelijke contacten.

Het gesprek met Hamas-kopstuk Ghazi Hamad werd gevoerd door de PvdA'ers Martijn van Dam en Harm Waalkens, Harry van Bommel (SP) en Mariko Peters (GroenLinks). Hun partijen zeggen dat een compleet beeld kan worden verkregen als ook met Hamas is gesproken, ''omdat die beweging een sleutelrol speelt''.

Suárez via de rechter naar Ajax

Luis Suárez wil naar Ajax en hij is bereid om ver te gaan om zijn droomtransfer te realiseren. Omdat FC Groningen weigert te onderhandelen met de Amsterdammers over een transfersom, diende Suárez' advocaat Jan Kabalt gisteren bij de KNVB een verzoekschrift tot spoedarbitrage in.

Suárez vraagt daarin om ontbinding van zijn contract. "Zolang de zaak onder de rechter is, kan ik geen commentaar geven", bevestigde Kabalt.

Groningen vindt een overgang naar Ajax op voorhand onbespreekbaar. Bij de bekerwinnaar kan de 20-jarige Suárez een vijfjarig contract tekenen en drie tot vier keer zo veel verdienen als in het noorden.

Den Ouden niet naar Excelsior

Geert den Ouden verhuist niet naar Excelsior. Na zijn vertrek bij Willem II is de spits clubloos en houdt hij zijn conditie momenteel op peil bij AZ. Den Ouden hoopt nog voor het einde van de transferperiode een nieuwe werkgever te vinden.

De directeur van Excelsior, Simon Kelder, informeerde onlangs of Den Ouden haalbaar is voor de eredivisionist. Trainer Ton Lokhoff zegt echter "niet te zitten wachten op een 'type-Den Ouden'". De speler zelf heeft daarop laten weten dan ook geen interesse te hebben in een overgang naar Rotterdam.

Minister Vogelaar: islam nestelt zich hier

Minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar zegt dat de islam op den lange duur zo diep in de Nederlandse samenleving zal zijn genesteld, dat Nederland een land wordt dat uitgaat van een 'joods-christelijke-islamitische traditie'. De PvdA-bewindsvrouw zegt dat vandaag in een interview met dagblad Trouw.

''Eeuwen geleden kwam de joodse gemeenschap naar Nederland en nu zeggen we: Nederland is een land dat is gevormd door joods-christelijke tradities. Ik kan me voorstellen dat we een vergelijkbaar proces krijgen met de islam'', aldus Vogelaar.

De minister zegt dat ze tijdens haar kabinetsperiode hoopt een einde te maken ''aan het negativisme en de angst voor de islam. Ik wil moslims helpen zich hier thuis te voelen. Islam en moslims moeten zich hier kunnen wortelen, juist omdat moslims ook burgers zijn van dit land.'' Vogelaar ziet er ook geen enkel bezwaar in als de (lokale) overheid steun geeft, ook financiële, aan religieuze instellingen van nieuwe Nederlanders. ''Zolang je sociaal-maatschappelijke doelen subsidieert, en geen religieuze activiteiten. Anders zou je een grens overgaan.''

De PvdA-bewindsvrouw, die met haar uitspraken een heel ander signaal afgeeft naar moslimgroeperingen dan diverse politici in de afgelopen jaren, spreek wat betreft integratie van een 'wederzijds proces waarbij culturen elkaar beïnvloeden en stimuleren'. ''Het is belangrijk dat zo'n grote groep zich wortelt in onze samenleving, er een onlosmakelijk onderdeel van wordt.'' Wel blijft ze voorstander van de onder het vorige kabinet ingezette verplichting tot inburgeren en het leren van de Nederlandse taal.

Wederom nul op rekest voor Sheffield

Sheffield United heeft opnieuw een nederlaag geleden in haar strijd om de degradatie terug te draaien.

De Hoge Raad oordeelde gisteren dat de klachten van Sheffield over de beslissing van een arbitragepanel in de affaire-Tevez en -Mascherano ongegrond zijn. Rechter Andrew Smith ging dan ook niet in op het verzoek van The Blades om de zaak door te voeren tot bij het Hof van Beroep.

Sheffield had de hoop dat via de Hoge Raad het besluit van een arbitragepanel om geen onafhankelijke commissie op te zetten in de affaire-Tevez en -Mascherano terug zou worden gedraaid. Zo'n commissie zou moeten bekijken of de Premier League West Ham United op de juiste wijze heeft gesanctioneerd voor de 'illegale' transfers van Tevez en Mascherano. The Hammers kregen een boete in plaats van puntenaftrek. Sheffield voelt zich, als de nummer achttien van het afgelopen seizoen, het slachtoffer van de milde Premier League.

"We hebben nog een lange lijst met punten die we in deze zaak kunnen afwerken", aldus de advocaat van Sheffield, Paul Stothard. "We laten dit niet rusten, al tikt de tijd door sinds de laatste competitiewedstrijd. Maar het is altijd moeilijk een beslissing terug te draaien die al gemaakt is. We zagen het al in eerste instantie bij het arbitragepanel. Als een terugkeer in de Premier League niet mogelijk blijkt, zoeken we een financiële tegemoetkoming."

DVD: Destination - Rusland

Eind mei werden van de Travel Guide serie de landen India en Australië besproken op FOK!. Kernwoorden waren toen 'heet' en 'achterhaald'. Nu gaan we wat temperatuur betreft naar de tegenpolen, namelijk Rusland, IJsland en Groenland. De dvd's zijn, net als de vorige uitgaves, opgetrokken uit het materiaal dat voor de Discovery Channel serie GlobeTrekker is geschoten. Deze dvd's worden gepresenteerd door de oerpresentator van die show, Ian Wright. Gaan we hier ook terug naar de jaren negentig of is het beeld hier wat tijdlozer?

DVD: Destination - IJsland en Groenland

Eind mei werden van de Travel Guide serie de landen India en Australië besproken op FOK!. Kernwoorden waren toen 'heet' en 'achterhaald'. Nu gaan we wat temperatuur betreft naar de tegenpolen, namelijk Rusland, IJsland en Groenland. De dvd's zijn, net als de vorige uitgaves, opgetrokken uit het materiaal dat voor de Discovery Channel serie GlobeTrekker is geschoten. Deze dvd's worden gepresenteerd door de oerpresentator van die show, Ian Wright.

Australiër op ramkoers met tank in Sydney

OpmerkelijkDe Australische politie heeft een 45-jarige man aangehouden die in de westelijke voorsteden van Sydney op brute wijze rondscheurde met een gerestaureerde legertank. De man ramde met zijn tank een aantal mobiele telefoonmasten en beschadigde een elektriciteitshuisje.

Uiteindelijk kon de politie de man na anderhalf uur aanhouden toen de tank tot stilstand kwam. Hij bleek in het bezit van drugs en een wapen. De man is ingesloten. Onbekend is nog wat hem tot het roekeloze rijgedrag heeft aangezet.

Filmpje boze politie op GeenStijl voorbeeld hoe het niet moet

PolitieEen filmpje op weblog GeenStijl over agenten die erg moeilijk doen als ze op straat gefilmd worden, zal voortaan gebruikt worden als lesmateriaal bij de politie als voorbeeld hoe het niet moet. Dat blijkt na een antwoord op Kamervragen aan PvdA-minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken.

GeenStijl plaatste afgelopen week een video op haar website van hun verslaggever Rutger Castricum en diens cameraman Twan Melssen. De twee waren toevallig getuige van een burger die een dronken Pool aan de kant had gezet die tegen een geparkeerde auto was gebotst. Dat gebeurde voor de justitie-bunker in Amsterdam-Osdorp.

Binnen no-time waren acht agenten ter plekke die niet erg te spreken waren over het filmende duo. Later op de dag kreeg GeenStijl een telefoontje van een woordvoerder van het korps Amsterdam Amstelland. Daarin werd gedreigd met juridische acties als GeenStijl de video zou plaatsen. De makers van het weblog plaatsten evenwel het filmpje toch gewoon op hun site.

Minister Ter Horst zegt nu dat de politie juridisch geen poot heeft om op te staan om het filmen te weigeren. Ze vindt ook dat agenten niet moeten zeuren als ze gefilmd worden op straat. Het antwoord van de minister volgt op kamervragen van het CDA over de kwestie.



Filmpje op GeenStijl

Boek: Angelina Jolie - Mijn Reizen

Het valt te prijzen dat beroemdheden goede doelen steunen. Zo af en toe maakt zo'n ster daar een soort tweede carrière van, helemaal bewonderenswaardig. Zo is de bloedmooie actrice Angelina Jolie al jaren actief op diverse gebieden. In 2001 (ze was amper 26) verbleef ze in het met landmijnen bezaaide Cambodja voor de opnames van de film Lara Croft: Tomb Raider. Door de ellende die ze daar heeft gezien, besloot ze zich in te zetten voor dit soort problemen. Ze werd ambassadrice voor de UNHCR (United High Comissioner for Refugees, een VN-vluchtelingenorganisatie) en bezoekt regelmatig allerlei landen om op de hoogte te blijven en vluchtelingen te helpen. In Mijn Reizen beschrijft ze haar ervaringen in onder andere Afrika, Cambodja, Pakistan en Ecuador.

OM wil zwaardere straffen tegen homogeweld

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) gaat onderzoeken hoe geweldsdelicten met een discriminerend karakter zwaarder en beter kunnen worden bestraft. Dat heeft een zegsvrouw van het college van procureurs-generaal gisteren gemeld.

Harm Brouwer, de hoogste baas van het OM, heeft dat in een gesprek toegezegd aan homobelangenorganisatie COC. Voorzitter Frank van Dalen had om een onderhoud gevraagd, nadat het aantal meldingen van geweld tegen homoseksuelen in Amsterdam het afgelopen jaar substantieel was gestegen.

Het OM heeft onlangs al op advies van het Landelijk Bureau Discriminatiezaken (LBD) besloten dat bewezen geweldsdelicten gepleegd met discriminatie als motief een aanzienlijke strafverzwaring kunnen opleveren. De aanklagers tellen nu in zulke zaken 25 procent bij de normale strafeis op.

Daarnaast gaat het OM onderzoeken of er ook op bestuurlijk niveau aanpassingen mogelijk zijn die bestrijding van geweld tegen minderheden makkelijker kunnen maken. ''Wellicht zijn andere straffen dan een locatieverbod zinvoller tegen dit soort delinquenten'', verklaarde de woordvoerster. ''Daar gaat het college zich nu over buigen.'' OM-topman Brouwer heeft hierover eind augustus een vervolggesprek met het COC.

Voorzitter Frank van Dalen van de homobelangenorganisatie zegt erg blij te zijn met de uitkomsten van het onderhoud. ''Het OM onderkent de problemen die spelen en geeft aan heel actief naar een oplossing te willen zoeken'', vat hij samen. ''Justitie neemt het geweld tegen homo's gelukkig heel serieus.''

Man sterft in armen vader orgaandonor

Icoon BizarEen Italiaanse man is overleden in de armen van de vader van de jongeman met wiens donorhart hij twaalf jaar heeft geleefd. Dit meldde de Italiaanse krant la Repubblica gisteren.

De 17-jarige Massimiliano Amato was in 1995 om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. De toen 41-jarige ondernemer Mario Giordano, die aan een hartkwaal leed, kreeg het donorhart geïmplanteerd.

Twaalf jaar later besloot Giordano op zoek te gaan naar de ouders van de jongen wiens hart hem in leven hield. Samen met de ouders bracht hij een bezoek aan het graf van Massimiliano op het kerkhof van Alice Castello. Kort daarna kreeg Giordano een hartaanval en stierf op 53-jarige leeftijd in de armen van de vader van Massimiliano.

'Hitte geen doodsoorzaak wandelaars vierdaagse'

Icoon MedischDe doodsoorzaak van de twee wandelaars die vorig jaar tijdens de vierdaagse in Nijmegen om het leven kwamen was niet de hitte. Dat stellen vijf artsen in de vandaag verschenen editie van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Bij het ene slachtoffer is een cardio-vasculaire oorzaak waarschijnlijker dan de hitte, schrijven de artsen. Hij kreeg klachten na het lopen en is overleden aan een acuut infarct dan wel een aortadissectie, een aandoening waarbij de binnenwand van de aorta zodanig beschadigd is dat zich bloed tussen de binnen- en buitenwand ophoopt.

Bij de ander ligt de hitte als oorzaak niet voor de hand. De man had bij aankomst van het ambulancepersoneel ventrikelfibrilleren, een toestand waarbij de spiervezels van de hartkamers wel samentrekken, maar niet gecoördineerd, zodat het hart het bloed niet rond pompt.

De artsen, werkzaam bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, het Universitair Medisch Centrum St Radboud en de Regionale Ambulance Voorziening Gelderland Zuid, schrijven dat in een artikel over hitteberoerte en hitte-uitputting tijdens de vierdaagse van vorig jaar. Bij behandeling hiervan moet een snelle verlaging van de lichaamstemperatuur voorop staan. Een ijswaterbad of koeling door middel van ventilatoren zijn daarbij de beste methodes.

De vierdaagse van Nijmegen werd vorig jaar na de eerste dag afgelast omdat twee deelnemers waren overleden en ongeveer 300 wandelaars onwel waren geworden door inspanningen tijdens ongewoon hoge temperaturen. Volgende week starten ruim 42.000 wandelaars voor de vierdaagse van dit jaar.

Destroy All Humans 3 info en screens

Het derde deel in de Destroy All Humans (blijkbaar heb je gefaald in de eerdere twee delen aangezien er nog steeds mensen zijn) komt naar de Wii en de PS2. In de game heb je dit keer de controle over een alien, zijn UFO en een gigantische robot, Willy.

Je taak is nog steeds hetzelfde als in de eerste twee games: Destroy All Humans (Vernietig Alle Mensen)!

Destroy All Humans moet in 2008 in de winkels liggen voor Wii en PS2.

Wereldwijde release voor FF XIII?

Square-Enix heeft een aantal RPG's in de planning staan voor een flink aantal consoles. Twee van de grotere titels zijn The Last Remnant (360,PS3) en Final Fantasy XIII (PS3). Van The Last Remnant is al bekend dat S-E deze game tegelijkertijd in de USA en in Japan wil releasen. Voor Final Fantasy XIII hebben ze deze belofte nog niet gemaakt, maar ze gaan hun best doen. Dit blijkt uit een interview dat GamesIndustry hield met John Yamamoto:

GI: European gamers are still complaining about having to wait a long time for your titles to come out in their territory. What steps are you taking to deal with this issue?
Our major titles are RPGs, and they contain so many languages and voiceovers. We try to make the localisation of the best quality, and that takes time, but it's improving.

Recently we did Heroes of Mana, Chocobo Tales and Final Fantasy Tactics, and we shortened the time gap between Japan, the US and Europe. Our ultimate purpose is to release titles in five languages at the same time; that is our ultimate goal, and we're working on that.

For one of our biggest upcoming titles, Last Remnant, we're working to simultaneously launch in the United States and Japan - and we're aiming for Europe. We're still assessing whether that's feasible, but it's a goal.

GI: Do you mean across all of Europe? Or just English speaking territories?
It's still being considered.

GI: What about next-gen Final Fantasy? Will you try to go for a simultaneous release with that too?
We'll try our best.


Blizzard heeft nog een troefkaart in de mouw

Terwijl Starcraft-fans reikhalzend uitkijken naar StarCraft II, is Blizzard doodleuk bezig met nóg een titel. Momenteel zijn er drie gameteams druk in de weer: World of Warcraft (bestaande uit 135 man), StarCraft II (40 man sterk) en team 3 (ook met z'n 40-en). Een vierde cinematics-team bestaat uit 85 man.

Frank Pearce, één van de oprichters van Blizzard en momenteel senior vice president product development, had er het volgende over te zeggen:

Team 3 is working on something really awesome. I can’t give you any hints, but it’s totally awesome.

Hoewel Blizzard nog steeds het Ghost-project nog niet heeft opgegeven, is dit een compleet ander project. Wat dit project dan wel inhoudt zullen we misschien tijdens de aanstaande Blizzcon ontdekken, die op 3 augustus aanstaande gehouden zal worden in Anaheim.

Mario Party 8 alweer uit de Engelse schappen

Nintendo heeft gisteren (vrijdag de 13e) Mario Party 8 uitgebracht in Engeland nadat deze een kleine vertraging had opgelopen ten opzichte van andere Europese landen.

Het zit Nintendo in Engeland echter niet mee, de game is alweer teruggeroepen vanwege versies die schijnbaar een verkeerde disc in het hoesje hadden zitten. Geruchten gaan echter dat het gaat om een woord dat niet goed gevallen is bij de Engelsen. Tijdens het treinlevel wordt af en toe de volgorde van de wagons veranderd en dan wordt het woord 'spastic' gebruikt, en dat vindt niet iedereen even geschikt.

Eerder haalde Ubisoft al Mind Quizz uit de winkels vanwege het gebruik van hetzelfde woord.

'Genee weer presentator Voetbal Insite'

Icoon TelevisiePresentator Wilfred Genee zal toch gewoon terugkeren bij RTL. Eerdere berichten dat hij bij die zender na de overname van Tien niet meer welkom was, blijken daarmee niet te kloppen. Het AD meldt dat Genee is gevraagd als presentator van het voetbalpraatprogramma Voetbal Insite. Hij presenteerde dat programma ook al voor zijn overstap van RTL naar Tien/Talpa in 2005.

Genee wordt echter wel gepasseerd voor de presentatie van de zondagse voetbalsamenvattingen. Hij praatte deze uitzendingen de afgelopen twee jaar op Tien/Talpa aan elkaar. De zender voert 'imago-redenen' aan voor deze beslissing. Genee was de afgelopen twee jaar hét voetbalgezicht van Tien en daarmee verbonden aan de in de ogen van velen vervelende manier van uitzenden van de wedstrijden. De vervanger van Genee op die plek wordt Humberto Tan, die daarmee ook de overstap maakt van Tien naar RTL.

Als Genee inderdaad weer Voetbal Insite gaat presenteren, wordt hij herenigd met zijn voormalig tafelpartner Johan Derksen, hoofdredacteur van weekblad Voetbal International. Het betekent tegelijkertijd dat Barbara Barend van het programma wordt afgehaald. Overigens zou het uitzendtijdstip van het programma ook gaan veranderen. Het zou moeten gaan concurreren met Studio Voetbal, de tegenhanger op zondagavond op Nederland 1. Voetbal Insite werd afgelopen seizoen op maandagavond uitgezonden.

Wilfred Genee
Wilfred Genee

Bomberman woensdag op XBLA

Aanstaande woensdag komen er weer twee games voor Xbox Live Arcade. Dit keer zijn het Bomberman Live en Yie Ar Kung Fu.

Bomberman gaat 800 punten kosten en kent volledig aanpasbare Bomberman poppetjes zodat iedereen er anders uit ziet. De game is in verschillende modi te spelen, singleplayer, vier-player lokaal en acht-player online. In totaal zijn er 16 items die je kunt gebruiken.


Bomberman

Yie Ar Kung Fu is een klassiek vechtspelleke maar kent ook een vernieuwde versie. Deze game gaat 400 punten kosten en is enkel voor een speler.

Screens en cutscene van Ratchet & Clank Future

Mede-kenmerkend voor de Ratchet & Clank games was de humor die door het hele spel verwoven was. De aankondigingstrailer liet al zien dat men het niet verleerd was, maar onderstaande cutscene laat zien dat tussen het spelen van Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction door er ook best gelachen mag worden.

De video kun je ook los bekijken in SD en HD.

User Nebo wist ons ook nog de volgende screens te bezorgen:






Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction komt eind dit jaar uit.

Mark Rein: "Dude, it's UT, of course it'll be free!"

Mark Rein gaf na afloop van de Sony persconferentie een interview met Gamespot over Epics jongste project: Unreal Tournament 3.
Volgens Rein draait de game momenteel beter op de PS3 dan Gears of War een jaar geleden op de 360 draaide, en hebben ze de engine nog niet volledig optimaal afgesteld voor de PS3.

Op de vraag waarom men voor de PS3 gekozen heeft, was Rein erg duidelijk. Het open karakter van het PlayStation Network laat ze heel gemakkelijk mods en levels beschikbaar maken voor gamers, maar stelt ze ook in staat om onderling zelfgemaakte levels en mods uit te wisselen. Hij benadrukte dat de PS3 de enige home-console is die dit toestaat.
De vraag of al deze downloadable content gratis zal zijn, antwoordde hij "Dude, it's Unreal Tournament, of course it'll be free!". Mods, levels, community en support vanuit Epic zijn altijd grote steunpilaren van de Unreal Tournament games geweest, en hij is blij dat deze traditie nu ook op de PS3 mogelijk is.

PC-vs-PS3 gaming is technisch haalbaar, maar er zijn een aantal horden die eerst genomen dienen te worden voordat men dit gaat implementeren. Rein is ook niet zeker of de gamers hier wel op zitten te wachten.

Unreal Tournament zal gebruik maken van de SIXAXIS door de hoverboard en sommige vliegtuigen met de motion-sensors te laten besturen. Ook hier was hij erg enthousiast over en zei dat het erg natuurlijk aanvoelde om op die manier je voertuig bij te sturen.

Het volledige interview is hier te bekijken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.