Veel geluk bij crash van oude DC-3

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrachtvliegtuig van het type DC-3 Dakota, die vanuit de Amerikaanse staat Californië vertrok richting de Bahama's, is halverwege de vlucht in de problemen gekomen en heeft daarom een noodlanding geprobeerd te maken op een straat in een woonwijk in Fort Lauderdale, Florida. Daarbij is het stokoude toestel gecrasht. De inzittenden, twee bemanningsleden en een passagier, overleefden het ongeluk, maar moesten wel met verwondingen naar een ziekenhuis worden overgebracht. Ook twee mensen op straat raakten gewond bij de crash; één van hen is er ernstig aan toe.

De copiloot verklaarde vanuit het ziekenhuis dat er vlak na de noodlanding een brandstofleiding knapte. Bovendien stond voor het inzetten van de noodlanding al een van de motoren in brand. Hij zei verder dat alle betrokkenen nog erg veel geluk hadden gehad; de piloot en hijzelf wisten het toestel nog net over bomen en huizen te loodsen en dat ze met het vliegtuig op een haar na een druk kruispunt hadden weten te ontwijken, waardoor een grotere ramp werd voorkomen.

De Douglas DC-3, zoals het vliegtuig officieel heet, dateert al van voor de Tweede Wereldoorlog, maar wordt wereldwijd nog steeds commercieel ingezet voor goedkope vracht- en passagiersvluchten, vanwege hun reputatie als goedkope maar betrouwbare vliegtuigen die van korte startbanen kunnen opstijgen. In Nederland wordt het toestel onder andere nog in ere gehouden bij de Dutch Dakota Association, die er twee bezit, waarvan één ook daadwerkelijk nog luchtwaardig is en als zodanig nog voor rondvluchten wordt ingezet.