I AmGroenKutLinks

Zo ergerlijk dat linkse groene onkruid in Amsterdam. Het woekert maar door, er is geen kruid tegen gewassen. Met de palmtak in de hand en de doornenkroon diep in het linkse kopvlees voelen de linksen zich altijd getergd door midden en rechts. Die groene linkse fakkeldragers van Nederland, die volgens onze groene Pausin ook geen wetten uit Den Haag hoeven uit te voeren. Want die zijn vaak ‘on-Amsterdams’, en dat weet zij natuurlijk als geen ander, als geboren Haarlemse. Liever een boerka dan een ‘mond-snoerka’, zullen we maar zeggen. Weet je wat on-Amsterdams is, mevrouw Halsema? Dat is niet weten wat alle Amsterdammers willen en voelen. Negen zetels in de raad en we hebben nog nooit zo’n achterlijke raad in Amsterdam gehad. Een stad van vrijheid, multiculturele samenleving en een altijd bijzondere ‘eigenheid’ die zich meestal uit in directheid. Je weet altijd wanneer er een Amsterdammer ‘in the house’ is.

Groen Links zou moeten leren van de stortvloed van ellende die ze over zich heen krijgt bij zo’n achterlijke actie als de letters ‘I Amsterdam’ weghalen bij het Rijksmuseum. De partij vond het een symbool van doorgeslagen individualisme. Groen Links schijnt te weten hoe ‘individueel’ iemand kan en mag zijn. Ik snap nog steeds niet precies wat ze ermee bedoelen, u? Doorgeslagen individualisme of een doorgeslagen (politieke) arrogantie.

Wat nog het ergste is, is dat voldoende raadsleden hierin meegingen. Ze verzieken hun eigen stad door middel van hun onnavolgbare ‘Maoïstische -Mao Zedong’-gedachte. Ook deze ‘stroming’ wist wat goed voor het volk was. Het individu bestaat niet binnen het communisme: ‘klasseloze, staatloze en socialistische samenleving’. Alleen onder deze noemer kan ik het plaatsen waarom ‘I Amsterdam’ weg moest. Groen Links doet er beter aan Rood Links te gaan heten.

Waar Groen Links zich beter heel erg druk over zou kunnen maken is dat de kapitalisten de stad langzaam aan het overnemen zijn. Oorspronkelijke bewoners vluchten naar een van de polders en kleinere buitensteden omdat werkelijk alle ‘woonbaarheden’ voor grof geld gekocht worden door ‘de stapelaars van geld’.

Een mens mag zijn wat hij of zij wil. Zolang er geen wetten overtreden worden mag hij of zij dus een pure en doorgeslagen individualist zijn. Of een pacifist voor mijn part. Maar er moeten geen stedelijke symbolen verwijderd worden omdat een politieke beweging onze mate van individualisme bepaalt.