De eerste crewmeet als hoofdredacteur

Eens in de zoveel tijd komen de crewleden van FOK!games bij elkaar om gezellig met elkaar te babbelen onder het genot van een biertje en wat heerlijke spareribs. Afgelopen zondag was het de eerste meet waarbij ik als hoofdredacteur (a.k.a. Baas) aanwezig was en dat beviel me wel!

Een algemene crewmeet van FOK!games bestaat vrijwel altijd uit twee delen. De eerste uurtjes in de middag gaan we in een café ergens een biertje doen om daarna tegen etenstijd te verkassen naar een restaurant om wat te gaan eten.

appelsap

Deze keer was de eindredactie een kwartiertje eerder om, onder het genot van een appelsap, wat belangrijke zaken door te spreken. Door gebrek aan tijd (vervelende &#*^#@ NS) en een matige voorbereiding (goed zo HR...) stelde het niet heel veel voor, maar gelukkig konden we wel wat doornemen. Zo is bijvoorbeeld besloten dat de dagboek-opzet, zoals jullie deze bij Dark Souls konden zien, vaker terug gaat komen.

Toen de overige crew even later binnen kwam lopen kon de meet echt van start. Nadat we flink wat games en goodies hadden verzameld voor de Kerstprijsvraag 2011 was het tijd voor een klein voorstelrondje. Er waren bijvoorbeeld al wat nieuwe crewleden bij die recent onze ploeg hebben versterkt. Tijdens de voorstelronde werd duidelijk dat we er een nieuw oudste crewlid is, die ruim twee keer zo oud is als de jongste. Vervolgens heb ik wat statistieken rondgedeeld waarin we konden lezen welke nieuwsberichten populair zijn, wie het meeste werk verricht en hoeveel bezoekers FOK!games nou eigenlijk krijgt.

Al deze redelijk serieuze onderwerpen werden vervolgens afgelost door gesprekken over het huis van WesleyB, het feit dat er te veel ganzen zijn, het falen van Batman Arkham City en wie er een eventuele volgende eindredacteur zou worden als Wessiej uit de crew gezet wordt.

ribs

Zo rond een uur of vijf vertrokken we richting spareribsrestaurant om aldaar te genieten van een heerlijk stukje vlees. Uiteraard was er één iemand die geen ribs at maar voor de Chicken George ging. Het eten was zoals altijd verrukkelijk en iedereen heeft braaf zijn bordje leeg gegeten. Het blijft trouwens opvallend dat de altijd mondige crew tijdens het eten stil is. Bovendien was er dit keer ook niemand die met botjes ging gooien en de enige glazen bier die door de lucht vlogen kwamen van de serveerster die een dienblad liet vallen naast ons. Een zeldzaam moment van rust en een voorbeeld van een door de HR goed afgerichte crew!

Later op het station werd uiteindelijk van iedereen afscheid genomen, want de crewleden komen vanuit alle windrichtingen. Voor de één verliep de terugreis wat soepeler dan voor de ander, Pheno moest bijvoorbeeld door zijn buurvrouw opgehaald worden omdat er geen treinen reden aan die kant van Nederland, maar gelukkig is iedereen veilig thuis gekomen. Het was een gezellige en geslaagde dag!