Bethany, wat doe je met me?

Het is toch een gek idee om een relatie met je eigen zus te beginnen? Tenminste, zo werkt dat voor alle mensen die niet als redneck bestempeld kunnen worden. Toch kom ik op game-fora geregeld de vraag tegen of Hawke in Dragon Age 2 het bed in kan duiken met Bethany, zijn zus. Dat is toch van de zotte? Toegegeven, ook ik heb er aan gedacht. Weet ik veel.

Het loopt wel lekker vlot, denk ik bij mezelf. En als de gehaaide man die ik ben, besluit ik rechtstreeks actie te ondernemen. Ik ben aardig tegen haar, maar het is allemaal tevergeefs. Wat ik ook doe, ik kan haar niet inpalmen met mijn woorden. Het wordt op een gegeven moment wel heel ongemakkelijk wanneer we constant samen zijn en ik haar besluit mee te nemen op expeditie.

Ze is een grote meid, dus het maakt voor mij niet uit wat moeder zegt. Ze kan prima voor zichzelf zorgen, ook al zitten we in een grot vol donker broeden. Na de queeste te hebben voltooid richten we onze aandacht weer op de uitgang. Maar vlak voordat we er zijn slaat het noodlot toe. Bethany komt te overlijden. Door mijn eigen zwaard nota bene. Doet me dat iets? Nee, het opent voor mij de weg naar een liefdesrelatie met iemand anders. Want ondanks het feit dat ik wist dat het niets zou worden, ben ik wel altijd blijven fantaseren.