Zoveel goede games, zo weinig tijd

Eind dit jaar komen er zoveel goede games uit dat het haast onmogelijk is om die allemaal (uit) te spelen voordat de volgende blockbusterperiode aanbreekt. Helemaal onmogelijk wordt het als je al een achterstand hebt op titels van vorig jaar of zelfs twee jaar terug.

Zelf ben ik op dit moment razendsnel door Assassin’s Creed II aan het freerunnen. In drie weken tijd ben ik in sequentie dertien beland en ik hoop die game deze week uit te spelen. Ik speel ’s ochtends en ’s avonds, aangezien ik ’s middags werk. Ik wil zoveel mogelijk van het verhaal en alle interessante weetjes meekrijgen, daarom doe ik ook veel zijmissies en stort ik me op de Waarheid. Het is een heerlijk spel dat zich niet zo snel laat uitspelen. Dat is maar goed ook, maar eigenlijk wil ik ook nog Brotherhood uitspelen voordat Revelations uitkomt. Een lastige taak.

Want in oktober komt Forza Motorsport 4 uit, hét vervolg op het beste racespel van deze generatie. Deel vier wordt naar mijn verwachting gewoon nog beter. Maar voor het zover is dat het spel op mijn deurmat ligt (moet ik die eerst nog kopen, ik sta op het punt te verhuizen), wil ik Forza Motorsport 3 uitspelen. Omdat er in de tussentijd, tussen 2009 en 2011, zoveel goeds is uitgekomen waar ik ook nog niet aan toegekomen ben, baal ik als een stekker Forza 3 nog niet uitgespeeld te hebben.

Zo zit Portal 2 nog in de seal en ook het hoesje van Darksiders is nog nooit open geweest. Maar ja, die laatste titel krijgt eind dit jaar ook een vervolg, dus eigenlijk moeten die achttien uur nog even tussendoor. Dat tweede deel wil ik dan ook pas spelen als ik het eerste deel uit heb. In de zomer kocht ik Final Fantasy XIII, voor het symbolische bedrag van dertien euro; ben ik intussen aan begonnen, ligt ook nog te wachten. Om over titels als DiRT 3, FIFA 11 (ik vind als goalkeeper spelen echt de beste verbetering in de serie), Top Spin 4, Dead Space 2 en Moto GP 10/11 nog maar te zwijgen.

Er zijn te veel goede titels en er is te weinig tijd. Te weinig geld ook; dertien euro is niet alleen de symboliek van het dertiende Final Fantasy-deel, maar tevens de magische grens van mijn portemonnee. Ach. Tegen de tijd dat ik toe ben aan Darksiders 2, Forza Motorsport 4, FIFA 12, DiRT 4, Final Fantasy Zoveel, Dead Space 3 of een ander vervolg waarvan ik nog een deel moet spelen, dan liggen deze allang in de budgetbakken. Er breken weer mooie tijden aan, in elk geval.