Als de Amerikaanse politiek zijn licht schijnt over games...

Die conservatieve en subjectieve rechtse rakkers bij FOX News weten zichzelf wederom voor gek te zetten. Dit keer kaart het nieuws de zogenaamde ‘groene games’ aan. Gamers met een spel als Sim City Society leren hoe je moet omgaan met energie als stadsbeheerder en hoe je vervuilende energie-industrieën vervangt voor wind- en waterenergie.

Nee, volgens FOX News worden kinderen die Sim City Society spelen geïndoctrineerd met liberale agenda’s. Zoals altijd wordt het onnavolgbaar opgeblazen met snelsprekende en zichzelf herhalende Amerikanen met kinderen. En dat er dan gezegd wordt ‘zodra ik zie dat er van een sociaal doel geprofiteerd wordt, dan gaat alle geloofwaardigheid verloren’, zorgt toch wel voor een scheut melk door je neus. Er wordt gesproken over angstzaaiing en schuldbewustheid, het is te erg om aan te zien. Om vervolgens, met een cynische ondertoon, te zeggen dat nucleaire energie “beargumenteerbaar de veiligste vorm van energie is”. Ja, want wind- en zonne-energie, daar heeft niemand wat aan. Yakkes, wat een daken- en weilandvervuilers zeg!

Naast Sim City wordt ook nog het spel Faith of the World er bij de oren bijgesleept, wederom met diezelfde ondertoon. Deze game gaat over de impact van het veranderde klimaat. De aarde gaat bijna ten onder door een tekort aan olie of de smeltende ijskappen. Wellicht dat dit een flinke klap onder de gordel van de Republikeinse zender naar de Democraten toe is, want een andere verklaring voor die mumbojumbo uit de video is er niet. Niet dat ondergetekende het wel met Al Gore eens is, want dat is niet zo. Als laatste wordt ook de McDonalds videogame aangehaald. Oh god! Er staat letterlijk het woord ‘slachten’ te lezen op de site, yikes! En één klik later staat er in de disclaimer: “McDonalds videogame is a digital parody of McDonalds”.

Beste jongens van de rechtse kant. Alsjeblieft. Houd hier eens mee op. Jullie zetten jezelf voor aap door de gemiddelde Amerikaan te mindfucken met onvolledige informatie en incorrect politiek gedrag. Nu is dat al jaren bekend natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat jullie een karikatuur van jullie eigen groep aan het worden zijn. Daarnaast moet je bedenken dat het maar spelletjes zijn. Dit is overigens niet de eerste keer. Wie herinnert zich dat Portal 2-gedoe nog? Weasley zou Chell uitlachen omdat ze wees is. Een vader zei tegen één of andere lokale nieuwszender dat zijn geadopteerde dochter aangeslagen voor de televisie zat en dat ze er niet over wilde praten.

Nee, maar ondertussen speelt ze die game wel in het item. Uiteraard zegt ze er geen woord over, maar aangeslagen lijkt ze allerminst. Die ouders vonden het waarschijnlijk zelf heel erg, dat ze een kind bij haar eigen ouders vandaan hebben gerukt, onder het motto: “Hier heeft ze het veel beter”. Kijk, daar heb je pas schuldgevoel. Maak daar maar een item over. En laat die gamers die nog van Sim City genieten lekker hun ding doen.

Video via beat.bashers.nl