Vrouwen en computers

Vrouwen lijken op computers.
En nee, dan bedoel ik niet dat zowel vrouwen als computers een spannende gleuf hebben waar je vanalles in kan stoppen, pervers lezertje!

Het meest duidelijke vergelijk is toch wel dat computers net als vrouwen ingewikkeld in elkaar zitten. Je weet dat er computers zijn, hoe je er ongeveer mee overweg kunt (de basisdingen lukken wel) maar hoe het nou écht allemaal precies werkt van binnen zal je een raadsel zijn.

Tevens is het zo dat een computer vele functies heeft en veel dingen tegelijk kan doen. Je kunt tegen de computer spelletjes spelen, je kunt er informatie van krijgen, je kunt er je sociale contacten mee houden, jezelf minder eenzaam voelen met een computer in de buurt. Dat kan ook met een vrouw. Echt waar.

Ook is het een feit dat vooral mannen gek zijn van computers. Ze kunnen lang naar de ramen staren waar de computers achter staan. Helaas kunnen ze de computers niet betalen dus kunnen ze alleen maar kijken naar de exemplaren in de etalages. Tot de pimp, eh, verkoper naar buiten komt en de mannen vriendelijk doch dringend verzoekt ergens anders te kwijlen als ze niet naar binnen komen om met geld te smijten.

Heeft iemand dan eindelijk genoeg geld bij elkaar om een computer in zijn handen te krijgen zal zijn portemonnee echter al snel leger raken. Onbewust gaat er meer en geld uit naar de computer. Toch nog even die extra boxjes kopen voor bij de computer, toch nog even die handige muis. Voor hij het weet is zijn portemonnee een stuk leger. Maar ach, zijn computer ziet er tenminste goed uit en hij zit er graag aan. Zeer doet het dus niet.

Als je computer iets weigert of een foutmelding geeft, is het altijd je eigen schuld. Je hebt dan zelf iets fout gedaan en de computer niet. Dat is vaak erg frustrerend; je krijgt op zulke momenten helemaal niets meer bij je computer voor elkaar.

Soms komt een foutmelding niet binnen een paar minuten goed. Je vraagt jezelf urenlang af wat er toch mis is gegaan, wat je fout hebt gedaan. Elk knopje wat je na zo'n foutmelding aanraakt lijkt precies de verkeerde te zijn. Meestal komt het wel goed, al heb je vaak geen idee wat er fout ging, en kun je met een frisse start (reboot) weer aan de slag.

De jongste exemplaren zijn altijd het meest gewild. Mannen ruilen graag hun oude exemplaar in voor een jonger en nieuwer model. Het kost wel iets meer, maar dan heb je ook iets. Allemaal nieuwe en beter uitziende knopjes om aan te frunniken.
Alleen de mannen die computers echt waarderen om wat ze zijn houden het liever bij hun eigen exemplaar.

Zoals je merkt hebben vrouwen en computers veel overeenkomsten. Het zou ook meteen verklaren waarom vrouwen over het algemeen minder goed met computers op kunnen schieten; vrouwen onder elkaar kan ook haat en nijd zijn.

Ook kunnen mannen en vrouwen onderling weleens botsen. Net als mannen en computers. Eén ding is zeker: of je  nou uit pure frustratie je vrouw of je computer door de kamer heen schopt; ze doen het daarna allebei niet meer.