FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 maart 2004

Eijkelkamp assistent-trainer PSV

Trainer Guus Hiddink van PSV had een tijd nodig om een goede vervanger voor Erwin Koeman te vinden. De keus is nu definitief gevallen op ex-speler Rene Eijkelkamp. De eerste keus van PSV Marco van Basten gaf eerder aan in Amsterdam te blijven.

Eijkelkamp tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede. Eerder deze week liet hij reeds weten PSV 'een heel mooie club' te vinden. Bij Go Ahead Eagles is hij momenteel aan zijn tweede seizoen als assistent-trainer bezig.

Als speler was hij twee seizoenen bij PSV actief. In 1996 won hij met de club de nationale beker en in 1997 de landstitel.

Anderlecht uit bekertoernooi

Beveren heeft zich in Belgie als eerste ploeg voor de nationale bekerfinale geplaatst. Het hield vandaag Anderlecht op 0-0, waar het uit 1-1 gelijk had gespeeld.

In de eerste helft was het vanavond niet Anderlecht maar Beveren dat de klok sloeg. Kaiper en Romaric misten namens de thuisploeg goede mogelijkheden. Na rust ging Anderlecht nog wel op zoek naar een doelpunt, maar dat viel niet. Het is voor het eerst in 29 jaar dat Beveren de bekerfinale haalt.

Trainer Herman Helleputte van Beveren hoopt nu dat zondag Club Brugge de tegenstander zal worden: "We hebben heel zwaar onder druk gestaan. Maar dankzij een uitstekende Copa hebben we het gehaald. Dit is echt onbeschrijfelijk. Een voorkeur voor de opponent? Tja, liefst Club Brugge, want als het CL speelt zijn wij zeker van Europees voetbal." De andere gegadigde is Excelsior Moeskroen, dat zondag de 2-2 van de heenwedstrijd dient goed te maken.

SK Beveren - RSC Anderlecht 0-0 (1-1)

De bekerfinale is zondag 23 mei om 16.00 uur

Rodriguez winnaar Catalaanse Week

Joaquin Rodriguez is winnaar geworden van de Catalaanse Week. Hij behield vandaag een minieme voorsprong van twee seconden vast.

Rodriquez was pas op het laatst zeker van zijn overwinning. De dagzege ging naar Angel Edo (Milaneza - Maia), die na 168 kilometer net rapper was als Josep Jufre (Relax - Bodysol). Jufre kwam daarmee net wat bonificatieseconden tekort om Rodriquez te kloppen.

Direct na de start in Solsona werd stilstaand een twee minuten lang protest gehouden. Het peloton bestreed daarmee de uitlatingen die Jesus Manzano eerder deed. Hij beschuldigde zijn voormalige Kelme ploeg van het stelselmatig inzetten van dopinggebruik.


Rituitslag slotetappe:
1 Angel Edo (Spa) 3.59.15
2 Josep Jufre (Spa) z.t.
3 Martin Perdiguero (Spa) z.t.
4 Bram de Groot (Ned) z.t.
5 Isaac Galvez (Spa) z.t.
6 Stefano Garzelli (Ita) + 0.02
7 Joaquin Rodriguez (Spa) z.t.
21 Erik Dekker (Ned) + 0.09

Einduitslag:
1 Joaquin Rodriguez (Spa) 21.21,03
2 Martin Perdiguero (Spa) + 0.02
3 Josep Jufre (Spa) z.t.
4 Stefano Garzelli (Ita) + 0.04
5 Alberto Contador (Spa) z.t.
6 Koldo Gil (Spa) z.t.
7 Iban Mayo (Spa) z.t.
14 Levi Leipheimer (VS) + 0.44
36 Marc Lotz (Ned) +16.58
41 Thorwald Veneberg (Ned) +19.34
49 Erik Dekker (Ned) +23.58

Rode kaart voor tackelen streaker

Brian Pritchard, keeper van een Engelse lokale voetbalclub en politieman in het dagelijks leven, kreeg onlangs een erg koude douche te verduren. In de overtuiging de goede reputatie van zijn club te behouden, tackelde de politieman een over het veld rennende streaker.

Hoewel de tackle succesvol leidde tot het afvoeren van de naaktloper moest de keeper het bekopen met een rode kaart. De scheidsrechter was not amused en stuurde de arme man resoluut van het veld wegens onnodig geweld.

De tien overgebleven spelers van Witton Albion kwamen niet over het verlies van hun doelman heen en verloren met 2-1 van tegenpartij Woodley Sports. Dit alles kost hun de finale om de Cheshire Senior Cup. Volgens de woordvoerder van Witton Albion is Brian een politieman in hart en nieren, zelfs na werktijd.

Met dank aan FP-collega The_Duce

Kelme niet naar Tour

De ASO heeft vanmiddag verklaard dat Kelme - Costa Blanca definitief niet deel zal kunnen nemen aan de tour.

Reden hiervoor is de onthulling van ex-Kelme coureur Jesus Manzano dat er binnen de ploeg sprake zou zijn van structureel dopinggebruik. Manzano deed de onthullingen in sportkrant AS als wraak voor zijn ontslag. Hij werd ontslagen omdat hij sex had gehad tussen de etappes, iets wat bij Kelme verboden is.

Kelme stond als 22e ploeg reserve voor de tour, in afwachting van meer duidelijkheid over de financiële toekomst van de ploeg.

De ploeg is ook niet welkom bij andere wieler wedstrijden georganiseerd door de ASO.

Nederlandse overgrootoma heeft een eigen site!

Iede Hoorn schreef vandaag op het fokforum:
Slechts weinigen op Urk kunnen zo over veranderingen meepraten als Elisabeth Nentjes-Koffeman. Ze maakte de Eerste Wereldoorlog nog bewust mee, zag Urk eiland-af worden en in de loop der jaren zag ze heel veel ontwikkelingen langskomen. En als Beth van Trui, zoals ze bekend staat, het allemaal niet meer bij kan benen, is er altijd wel iemand die haar helpt. Zo maakte achterkleinzoon Iede Hoorn haar bekend met internet. Ter gelegenheid van haar 97e verjaardag gaf Iede haar een website cadeau.

Iede en zijn oma zouden het onwijs leuk vinden als de jeugd van het internet een berichtje zou achterlaten in het gastenboek van mevrouw Elisabeth Nentjes-Koffeman
Houden we wel allemaal rekening met de hoge leeftijd van deze dame tijdens het voltypen van haar gastenboek


Oranje-selectie voor oefeninterland bekend

Klumpchen had ons via de nieuws-submit te melden:

Bondscoach Dick Advocaat heeft vanmiddag zijn selectie voor de oefeninterland met Frankrijk van aanstaande woensdag bekend gemaakt. In de selectie zijn Mario Melchiot en Paul Bosvelt de opvallende namen.

Met de oproep ziet verdediger Melchiot zijn goede prestaties bij Chelsea van dit seizoen beloond. Melchiot speelde zijn laatste interland op Koninginnedag 2003 tegen Portugal (1-1). Arjen Robben ontbreekt dit keer in verband met zijn blessure, voor hem is nu Bosvelt van de partij. Michael Reiziger is weer terug van weggeweest. De overige spelers waren er vorige interland tegen de VS ook bij.

De selectie:
Doel: Edwin van der Sar (Fulham Fc), Ronald Waterreus (PSV)

Verdediging: Frank de Boer (Glasgow Rangers), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Ajax), Nigel de Jong (Ajax), Mario Melchiot (Chelsea), Michael Reiziger (Fc Barcelona), Jaap Stam (Lazio Roma), Boudewijn Zenden (Middlesbrough)

Middenveld: Mark van Bommel (PSV), Paul Bosvelt (Manchester City), Phillip Cocu (Fc Barcelona), Edgar Davids (FC Barcelona), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax)

Aanval: Pierre van Hooijdonk (Fenerbahce), Roy Makaay (Bayern München), Andy van der Meyde (Internazionale), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Marc Overmars (Fc Barcelona)


Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager

89-jarige krijgt 4 jaar cel voor fraude

Een 89-jarige Japanse vrouw is veroordeeld tot vier jaar en drie maanden cel voor fraude. De rechtbank vond dat ze die straf verdiende, omdat ze ondanks haar leeftijd een crimineel zonder geweten blijkt te zijn.

Volgens de Aomori rechtbank misleidde Matsue Nakamura vijf vrienden zodanig, dat ze haar veel geld leenden. Ze beweerde dat ze een fortuin op de bank had staan waar ze niet aan kon komen. Ze had dat geld zogenaamd vlak na de Tweede WereldOorlog verdiend op de zwarte markt, maar de bankrekening stond op een andere naam waardoor de bank haar geen geld op wilde laten nemen. Ze had contant geld nodig om de bank aan te kunnen klagen. Ze beloofde haar vrienden dat ze enkele malen het geleende bedrag terug zou betalen. Het totale bedrag dat ze hen wist te ontfutselen bedroeg zo'n 300.000 Euro.

Aangezien de vrouw al vier maal eerder was gearresteerd op verdenking van fraude en blijkbaar nergens spijt over had vond de rechtbank dat ze celstraf verdiende. "Ik hoop dat dit je laatste zaak zal zijn," zei rechter Keisuke Masuda. "Als je vrijgelaten wordt, leid dan alsjeblieft een eerlijk leven."

Selectie van Oranje bekend

Bondscoach Dick Advocaat heeft vanmiddag zijn selectie voor de oefeninterland met Frankrijk van aanstaande woensdag bekend gemaakt.

In die selectie zijn Mario Melchiot en Paul Bosvelt de opvallende namen. Arjen Robben ontbreekt in verband met zijn blessure. Michael Reiziger is weer terug van weggeweest. De overige spelers waren er vorige interland tegen de VS ook bij.

Met de oproep ziet Melchiot zijn goede prestaties van dit seizoen beloond. Melchiot speelde zijn laatste interland op Koninginnedag 2003 tegen Portugal (1-1).

De selectie:
Doel: Edwin van der Sar (Fulham Fc), Ronald Waterreus (PSV)

Verdediging: Frank de Boer (Glasgow Rangers), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Ajax), Nigel de Jong (Ajax), Mario Melchiot (Chelsea), Michael Reiziger (Fc Barcelona), Jaap Stam (Lazio Roma), Boudewijn Zenden (Middlesbrough)

Middenveld: Mark van Bommel (PSV), Paul Bosvelt (Manchester City), Phillip Cocu (Fc Barcelona), Edgar Davids (FC Barcelona), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax)

Aanval: Pierre van Hooijdonk (Fenerbahce), Roy Makaay (Bayern München), Andy van der Meyde (Internazionale), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Marc Overmars (Fc Barcelona)

[update] Dag vol bommeldingen in Nederland

DaeQ, Troebie en Eveli hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het gebouw van telecomprovider Telfort is vanmiddag rond 15:00 uur ontruimd na een bommelding. Dat heeft FOK! zojuist bevestigd gekregen. De poltie heeft het gebouw in Amsterdam Bijlmer doorzocht, maar heeft niks kunnen vinden.

Inmiddels mogen de medewerkers weer naar hun bureau.

Update 16:53 uur
Ook het kantoor van uitkeringsinstantie UWV aan de Markendaalseweg in Breda is vrijdagmiddag uit voorzorg ontruimd na een bommelding. De omgeving van het voormalige GAK-gebouw in de binnenstad werd afgezet. Inmiddels is al gebleken dat het om vals alarm ging.

Vrijdagochtend werd het ROC in Tilburg al ontruimd na een valse bommelding.

Update 18:18 uur
Ook in Heerlen kwam vanmiddag een valse bommelding binnen. Daardoor werd een gedeelte van de Heerenweg in die plaats gedurende een uur afgezet. Omdat zowel de brandweer als de ambulancedienst door de politie over de bommelding werden geïnformeerd ontstond enige consternatie.

Update 19:25 uur
In Dordrecht heeft de politie vanochtend ongeveer een uur omgeving van een school aan de Oranjelaan afgesloten. Dat gebeurde nadat er een telefonische bommelding binnenkwam. In het telefoongesprek vertelde iemand dat er rond 11:00 uur een bom afging. De directie besloot de lessen tijdelijk stil te leggen en alle leerlingen, ongeveer 1500, gingen naar buiten.

Nadat er niets gebeurde rond dit tijdstip stelde de politie samen met leerkrachten een inspectie in binnen het gebouw. Hierna, even na 11:30 uur, mochten de leerlingen weer naar binnen en gingen de lessen verder.

Gisteren werd ook al het Centraal Station van Amsterdam, Leiden en Roosendaal ontruimd na een bommelding. Vanochtend gebeurde hetzelfde met het pand van kabelaar UPC in Amsterdam.

Rutger Hauer krijgt rol in Batman-film

-R-Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Rutger HauerRutger Hauer krijgt een rol in de nieuwe Batman-film. De nieuwe film, 'Batman Begins', is een productie van Warner Brothers. De regie is in handen van jonge Engelsman Christopher Nolan. Naast hem krijgt ook Tom Wilkinson een rol in de film.

Hauer gaat de rol van Earle spelen, een corrupt individu. De film komt in de zomer van 2005 in de bioscopen, met Christian Bale als Batman en verder Michael Caine en Morgan Freeman in prominente rollen.

Hauer maakte in de jaren zeventig furore met films als Turks Fruit en Soldaat van Oranje. Sindsdien speelde hij in talloze Hollywood-kaskrakers.

RVD wijst sites op grove uitlatingen

devzero had ons via de nieuws-submit te melden:

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) spoort eigenaren van websites met condoleanceregisters aan om beledigende opmerkingen over wijlen prinses Juliana te verwijderen. Zeker vijf eigenaren van websites zijn verzocht hun sites op te schonen van dergelijke uitlatingen.

Han Tonnon van de RVD bevestigt dat zogenoemde digitale rechercheurs van de dienst Koninklijke en diplomatieke beveiliging speuren naar onwelvoegelijke opmerkingen. Op websites als condoleanceregister.com en condoleance.nl hebben onbekenden onfatsoenlijke teksten geplaatst zoals ''moffenhoer'' en ''94 jaar te laat.''

Het beledigen van de koninklijke familie is strafbaar, maar volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is daartoe niet overgegaan, omdat de RVD geen aangifte heeft gedaan.

Op het officiële online condoleanceregister van de site van het koninklijkhuis wordt voortdurend een gecontroleerde selectie geplaatst. Alle verstuurde condoleances worden na de rouwperiode op een cd-rom aan de koninklijke familie aangeboden. Op de particuliere registers is die controle veel minder aanwezig, maar op aanwijzing van de KLPD wordt nu getracht de bijdragen beter te filteren. In totaal zijn op internet tot nu toe ongeveer 14.000 condoleances geplaatst.

Rode kaart voor tackelen streaker

Roonaan had ons via de nieuws-submit te melden:

Brian Pritchard, keeper van een lokale voetbalclub en politieman in het dagelijks leven, kreeg onlangs een erg koude douche te verduren. In de overtuiging de goede reputatie van zijn club te behouden, tackelde de politieman een over het veld rennende streaker.


Brian Pritchard

Hoewel zijn tackle succesvol leidde tot het afvoeren van de naaktloper moest de keeper het bekopen met een rode kaart. De scheidsrechter was not amused en stuurde de arme man resoluut van het veld wegens onnodig geweld.

De tien overgebleven spelers van Witton Albion kwamen niet over het verlies van hun doelman heen en verloren met 2-1 van tegenpartij Woodley Sports. Dit alles kost hun de finale om de Cheshire Senior Cup. Volgens de woordvoerder van Witton Albion is Brian een politieman in hart en nieren, zelfs na werktijd.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager

'Anti-discriminatie raadslid' doet aangifte

E. SchaapRaadslid Eric Schaap van de Zaanse politieke vereniging Rosa uit Zaanstad heeft met zijn collega's van het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en schending van het portretrecht. Enige tijd terug werd Schaap door een tweetal jongemannen benaderd bij het kantoor van Discriminatiezaken in de Botenmakersstraat in Zaandam. Terwijl één van hen, een 18-jarige knaap uit Zaanstad, Schaap aan de praat hield, maakte de ander foto's van hem en het pand.

Afbeeldingen van Schaap, alsmede een afbeelding van het kantoor van het anti-discriminatiebureau, waren een paar dagen later te zien bij een artikel over Schaap op de website van de Stichting Onderzoek extreme Stromingen (SOS). Deze stichting zegt onderzoek te doen naar extreme stromingen en ontwikkelingen in Nederland.

De 18-jarige jongen is een bekende van Schaap en het anti-discriminatiebureau. Het gaat om een inwoner uit Koog aan de Zaan die ook betrokken zou zijn bij extreem-rechtse websites. Hij is volgens Schaap onlangs veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf op basis van een aangifte door het bureau. De jongen werd gestraft wegens opmerkingen op rechts-extremistische sites.

Op de site van SOS staan artikelen over linkse politici en discriminatiebestrijders. Sinds kort is er ook aan Schaap een bijdrage gewijd. Hij wordt daarin omschreven als ''overijverig slinks baasje''. De site maakt verder onder meer melding van het feit dat Schaap in het verleden door de Politie Inlichtingen Dienst (PID) in de gaten werd gehouden, in verband met dierenactivisme.
Directe bedreigingen worden op de site niet gemaakt naar Schaap. Wel staat er dat het pand van Discriminatiezaken er 'brandbaar en bouwvallig' uitziet.

Volgens Schaap is er ook op de extreem-rechtse site Stormfront.org druk over hem geschreven. Eén van de deelnemers aan een forum merkte op dat Schaap 'maar eens naar de islamitische slachter moet'.

De politie zegt de zaak hoog op te nemen en is inmiddels een onderzoek gestart.

Overigens zijn op de website SOS de foto's bij het artikel over Schaap verwijderd.

Kabinet verbiedt het gebruik van ladders

Het kabinet heeft besloten dat schilders, bouwvakkers en glazenwassers niet meer op de ladder mogen staan. Jaarlijks vinden er zo'n 1000 tot 1500 ongelukken plaats bij werken in de hoogte. Met deze regel hoopt de regering dat dit aantal met 200 zal afnemen. Daarnaast moet de maatregel de ziektekosten met een half miljoen euro moeten laten afnemen.

Vanaf 1 juli zal het verbod gaan gelden. Enkel bij korte klussen of bij weinig ruimte mag de ladder nog gebruikt worden.De meeste van de in totaal 15.000 betrokken bedrijven (schilders, bouwers, installateurs en glazenwassers) hebben al rekening gehouden met de maatregel, die ook in overleg met de sector tot stand is gekomen.

Overigens hebben bedrijven na 1 juli nog twee jaar de tijd om de zaakjes op orde te brengen.

Studenten demonstreren tegen verhoging collegegeld

Op de dam in Amsterdam zijn ongeveer duizend studenten bijeen om te demonstreren tegen de plannen van staatssecretaris Nijs (Onderwijs) om het collegegeld te verhogen.

De Landelijke Studenten VakBond (LSVB) vindt dat studenten zich bij de keuze van hun studie niet moeten laten leiden door hun portefeuille of de portefeuille van hun vader, maar door hun talent en interesse. "Als dit kabinet zo verder gaat, dan zullen grote groepen studenten afhaken. En dan juist de groepen waarbij studeren niet zo vanzelfsprekend is", aldus een woordvoerder.

De studenten hebben hun hoop nu gevestigd op de Tweede Kamer.

Oekraine is raketten kwijt

Via de nieuws-submit kregen wij het volgende bericht:

De Oekraïnse minister van Defensie Yevhen Marchuk heeft verklaard dat er in zijn land meer dan honderd raketten zoek zijn geraakt. "We kunnen ze niet meer vinden", aldus Marchuk.

De defensieminister haalde uit naar zijn voorgangers, die volgens eigen zeggen de standaardprocedures voor het ontmantelen van het wapentuig niet hebben nageleefd. De bewindsman wilde niet zeggen of de raketten verkocht waren. Ook is nog niet duidelijk om welke typen afstandswapens het gaat.

In 1991 erfde de Oekraïne een groot arsenaal wapens en raketten van de uiteengevallen Sovjet-Unie. Deze bestond onder meer uit intercontinentale ballastische raketten, strategische bommenwerpers en andere wapens

"Ze zeggen dat de wapens vernietigd zijn", zegt Marchuk. Okee, vernietigd, maar die raketten hebben gouden, zilveren en platina onderdelen. En waar zijn die dan gebleven?"

'Stil in mij' wederom nummer 1 in NL Top 100

'Stil in mij' van de band Van Dik Hout staat voor de derde keer op rij op nummer 1 in de NL Top 100 die aanstaande zondag zal worden uitgezonden op Radio 3FM. Luisteraars van het publieke popstation hebben deze lijst samengesteld. De Nederlandse band zal hierdoor de prestigieuze 'George' wisselBaker opnieuw krijgen en ook mogen houden.


Van Dik Hout - winnaar van de 'George' wisselbeker

De NL Top 100 is onderdeel van de Weekend van de Nederlandse Pop dat 3FM vanaf vandaag 26 maart tot en met zondag 28 maart uitzendt.

Turken veroordeeld voor doodmartelen student

LeCram2004 had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor het doodmartelen van de student Birtan Altinbas hebben vier Turkse politieagenten vandaag celstraffen tot vier jaar en vijf maanden opgelegd gekregen. In eerste instantie kregen de vier mannen celstraffen van tien jaar opgelegd. Vanwege goed gedrag kregen ze fors kortere straffen. Ook speelde volgens de rechter mee het feit dat niet kon worden vastgesteld, wie van hen verantwoordelijk was voor de dood van de student.

De belangenbeharitger van de familie reageerde geschokt op het vonnis. " De rechtbank is heel mild voor de politieagenten. Het vonnis is om te lachen, het komt niet overeen met de ernst van de misdaad."

In 1991 werd Altinbas, die aan de Hacettepe-universiteit van Ankara computertechniek studeerde, tezamen met twee andere studenten gearresteerd. Een week later werd zijn stoffelijk overschot aangetroffen. De vier agenten die hem hebben opgepakt zijn vrijgesproken.

Er moeten nog twee andere agenten, die ook bij zijn dood betrokken zijn geweest, voor de rechtbank verschijnen. Één van hen is echter nog nooit opgepakt. Volgens activisten weet de politie waar hij woont en bij welke bank hij zijn pensioenuitkering ophaalt. De agenten die wel waren opgepakt trachtten de rechtsgang te ondermijnen, door onder meer te weigeren in de rechtszaal te verschijnen.

Diverse mensenrechtenorganisaties en de Verenigde Staten maanden Turkije tot spoed met het berechten, om te voorkomen dat de misdaad in 2006 zou verjaren. Zo drong de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Colin Powell er in een brief op aan dat alle verdachten voor het gerecht worden gebracht.

Pikant schoonmaakbedrijf moet stoppen

japis had ons via de nieuws-submit te melden:

Amerikanen uit de plaats West Point (Utah) zullen het voortaan moeten doen met een aangeklede schoonmaakster. De gemeente heeft namelijk de vergunning van de 44-jarige Dee Dee Derian en haar topless schoonmaakservice ingetrokken. Derian is het niet eens met de intrekking en spant nu een rechtszaak aan.

0
Werkneemster Stacey moet zich warmer
aankleden tijdens haar werkzaamheden

Volgens het stadsbestuur heeft het feit dat Derians schoonmaaksters hun werk met ontbloot bovenlijf doen niets met de beslissing te maken. Derian gelooft daar niets van. Haar bedrijf Black Rose Enterprises draait voorlopig gewoon door.

Dee Dee kwam overigens in 2001 al in het nieuws. Haar buren belden namelijk de politie omdat ze in bikini in de tuin aan het werken was. Volgens Dee Dee kwam dat doordat de buren het niet eens zijn met haar bedrijf. De buren lijken nu eindelijk hun gram gehaald te hebben.

NPK niet bij sjeik Yassin herdenking

Het Nederlands Palestina Komitee (NPK) trekt zich terug van de manifestatie die morgenmiddag op De Dam in Amsterdam plaats zal vinden. Daarbij zal de door Israël omgebrachte Sjeik Ahmad Yassin herdacht worden. Volgens het NPK is dit echter een verandering van het oorspronkelijke thema. Het NPK had de manifestatie bedoeld als de Dag van het Land, waarbij de bouw van de Apartheidsmuur centraal zou staan.

Volgens het NPK hebben echter de Arabisch Europese Liga (AEL) en de Internationale Socialisten het thema gewijzigd in een herdenking voor de gedode Hamas-leider.


Aan de manifestatie doen ook het Kommittee Marokkaanse Arbeiders Nederland (KMAN) en het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (Emcemo) mee. Niet bekend is of zij zich eveneens hebben teruggetrokken. Op de website van de AEL staan zij nog wel als ondersteuners van de herdenking vermeld.

De AEL, die de organisatie nu naar zich toe lijkt te hebben getrokken, schrijft op haar website onder meer: ''De liquidatie van Sheikh Ahmed Yassin door de zionistische entiteit moet krachtig veroordeeld worden als een oorlogsmisdaad. Een veroordeling van de moord op Yassin door regeringsleiders is niet voldoende. Wij eisen dat de zionistische entiteit een onmiddellijk en volledig einde maakt aan de bouw van de Apartheidsmuur en de bezetting van Palestina.''

'Turkse vrouw niet vermoord uit eerwraak'

Proxima had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens advocaat A. Moszkowicz is het motief van de moord op de Turkse vrouw Gül, de vrouw die 12 maart nabij een blijf-van-mijn-lijfhuis in Koog aan de Zaan door haar man op klaarlichte dag werd doodgeschoten, géén eerwraak. Moszkowicz, die de belangen behartigt van de 37-jarige verdachte M.B., zei dat vandaag voor de rechtbank.

Moszkowicz geeft aan dat het onderzoek nog in een te pril stadium is om vast te kunnen stellen dat het motief in eerwraak te zoeken. "Tot nu toe wijst niets specifiek in die richting, al staat het vast dat de oorzaak in de relationele sfeer moet worden gezocht", aldus de advocaat.

Gisteren werd bekend dat de Turkse vrouw, via het internet achterhaald bleek te zijn. Een woordvoerder van de Zaanse politie bevestigde dit gisteren.

Via de website van de zorgverzekeraar van de vrouw wist de man het adres van het blijf-van-mijn-lijf huis te achterhalen, waar de Turkse was ondergedoken. De politie wilde geen mededelingen doen omtrent de wijze waarop de man de gegevens wist te achterhalen; of de man de benodigde toegangscodes tot haar persoonlijke gegevens had, of dat de beveiliging van de site onvoldoende was.

De moeder van drie kinderen verbleef nog geen week in het Zaanse Blijf-van-mijn-Lijfhuis. Daarvoor had ze met haar kroost een tocht langs diverse opvanghuizen achter de rug. Steeds werd ze achtervolgd door haar 37-jarige ex-man. "We bevestigen niet meer dan dat een internetservice mogelijk behulpzaam is geweest bij het traceren van de vrouw. In het belang van het onderzoek doen we verder geen mededelingen", zo liet een woordvoerder van de politie weten.

De moord op de Turkse vrouw schokte de vrouwenopvang in Nederland. Kort erna liet Burgemeester Vreeman van Zaantad weten de Turkse vrouwen te willen gaan helpen. Zo opperde hij de ideeën dat Turkse vrouwen, die in blijf-van-mijn-lijfhuizen zitten ondergedoken, geholpen moeten worden bij het verkijgen van een andere identiteit. Daarnaast is Vreeman een voorstander van het idee om extra beveiligde opvangtehuizen op te richten voor vrouwen die in direct levensgevaar verkeren, en voor hulp bij emigratie van de slachtoffers.

Moord uit eerwraak is een steeds vaker voorkomend delict in Nederland. Zo werd vorig jaar de 16-jarige Maja Bradaric uit Nijmegen vermoord uit eerwraak. Twee jaar geleden werd een Turks echtpaar uit Rotterdam neergeschoten wegens eerwraak.

Eerwraak komt voort uit een schaamtecultuur. Turkse organisaties hebben de eer- en schaamtecultuur recentelijk laten onderzoeken onder Turken in Duitsland, Nederland en Turkije. Uit dat onderzoek, uitgevoerd door Erdan Gezik onder supervisie van het Pompe Instituut, blijkt dat er weinig verschil in opvattingen is tussen de verschillende Turkse gemeenschappen. Bovendien hebben veel jongeren, ook tweede- en derde generatie, dezelfde opvattingen als hun ouders.

In het Noordhollands Dagblad zei een gescheiden Turkse vrouw die zelf in Zaanstad in de opvang zat, dat voor Turkse mannen met een traditionele opvoeding een echtscheiding niet te verkroppen is. Ze deed dat anoniem, omdat ze bang was dat haar ex-man haar zou vinden als hij las dat ze in Noord-Holland woont. ''Traditionele Turkse mannen zien een scheiding als een aantasting van hun eer. Voor hun is een scheiding een schande voor de familie. Als je eenmaal getrouwd bent, blijf je tot de dood bij elkaar, zegt de traditie. Vertrekt de vrouw, kan alleen de dood dat rechtvaardigen. Pas dan is de eer gered. En pas dan mag de man opnieuw trouwen. Een man van de oude cultuur ziet het ombrengen van een ex-vrouw daarom als een erezaak. Het is een daad om van binnen schoon te worden. Iets om te zuiveren wat vuil was.''

Meer contact met moskeeën bepleit

Gisteren is in de hoofdstad het rapport Laat het van twee kanten komen gepresenteerd. Voornaamste conclusie in het rapport is dat de stadsdelen in Amsterdam en de moskeeën zich meer moeten verdiepen in de rol en de positie van de ander. De gemeente liet het onderzoek doen om inzicht te krijgen in de rol en houding van moskeeën ten opzichte van de Amsterdamse samenleving. In het onderzoek zijn twaalf moskeeën onder de loep genomen, die een dwarsdoorsnee zijn van de gebedshuizen in Amsterdam (zes Marokkaanse, vijf Turkse en één Surinaams/Pakistaanse). Amsterdam telt in totaal bijna vijftig moskeeën.

Stadsdelen zouden moskeeën niet alleen moeten beschouwen als een religieuze instelling, maar ook erkennen als een maatschappelijke organisatie die sociale activiteiten organiseert voor moslims. Moskeeën op hun beurt moeten meer openheid betrachten en de activiteiten óók richten op de buurt en de autochtone bevolking, zo staat in het rapport te lezen.

Volgens de schrijvers van het rapport houden moskeeën zich nauwelijks bezig met integratie in de Nederlandse samenleving. Veel meer dan een jaarlijkse open dag, met een meestal magere opkomst, is er niet. De ergernis over de beeldvorming dat elke moslim een potentiële terrorist is, speelt daarbij zeker mee, waardoor moskeeën de neiging hebben verder in de eigen schulp terug te kruipen. Marokkaanse moskeeën zijn meer gesloten dan de Turkse.

Volgens PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb van Integratie trekken moskeeën zich te weinig aan van de buitenwereld. Dat vergroot juist weer de negatieve beeldvorming over moslims, meent hij.

Mangatekenaar ontwerpt cruiseschip

Het bedrijf Tokyo Water Cruise heeft deze week de 'Himiko' in gebruik genomen. De Himiko is een cruiseschip ontworpen door de Japanse Mangatekenaar Leiji Matsumoto, bekend van onder andere het Interstella 5555 project met Daft Punk. Het futuristisch ogende schip gaat varen tussen Asakusa en Odaiba in de baai van Tokyo.


De Himoko is 33 meter lang, weegt 114 ton en kan 231 passagiers vervoeren

Samenstelling UEFA Cup verrast

De voortgang in het UEFA Cup toernooi geeft een opmerkelijk feit te zien. Van de acht over gebleven deelnemers zijn slechts twee teams oorspronkelijke UEFA-ticket houders.

Enkel Girondins de Bordeaux en CF Valencia kwamen het toernooi met een in de nationale competitie verdiend ticket binnen. De andere teams kwamen er anders. De enig overgebleven nationale bekerwinnaars AJ Auxerre en Real Mallorca werden gisteren ook uitgeschakeld.

PSV, Internazionale, Olympique Marseille en Celtic moesten eerder de Champions League na de groepsfase verlaten. Newcastle United sneuvelde in de voorronde van de Champions League en Vilarreal kwam, dankzij een zege op Sc Heerenveen, voort uit het Intertototoernooi. Girondins de Bordeaux en CF Valencia zullen in de komende ronde echter kunnen uitmaken wie zich de 'beste der oorspronkelijken' mag noemen.

'Frank de Boer mist Old Firm'

Frank de Boer vreest komende zondag een nieuwe editie van Rangers-Celtic te moeten missen. De centrale verdediger kampt met een enkelblessure.

De Boer liep zijn blessure op in de slotfase van de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Dunfermline Athletic (4-1 winst), "Een van de Dunfermline-spelers, ik weet niet wie, zette een tackle in, maar hij miste de bal volledig en raakte mij hard op mijn enkel. De enkel is nog steeds erg pijnlijk en gezwollen, en ik kan er niet al te best op lopen. Het zal erg moeilijk voor me worden om op tijd te herstellen. Normaal herstel ik redelijk snel, maar zoals mijn enkel nu voelt, denk ik dat het onwaarschijnlijk is dat ik meespeel."

Komende week wacht ook nog de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk in De Kuip. Vandaag maakt bondscoach Dick Advocaat de Oranje selectie voor dat duel bekend. De blessure van De Boer maakt een selectie voor dat duel onwaarschijnlijk.

Tot 3 jaar voor doodschoppen Anja Joos

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanochtend zijn in Amsterdam de straffen uitgesproken tegen de verdachten in de zaak Anja Joos. De hoogste straf was voor de 17-jarige Said B.; hij kreeg drie jaar cel opgelegd, hetgeen conform de eis is. Volgens de rechter is hij begonnen met het geweld tegen Joos. Veroordeelde B., bijgenaamd Snorro, heeft een cruciale rol gespeeld door de trap te geven waardoor Joos op de grond viel.

De 19-jarige Mohamed G., bijgenaamd Bigs, kreeg achttien maanden celstraf opgelegd. De rechter acht hem schuldig aan het geven van twee schoppen aan Joos. Het OM had 7 jaar geëist tegen G., omdat men hem als de hoofddader beschouwde. De rechter zei dat hij deze verdachte eigenlijk zwaarder had willen straffen, maar dat dat niet kon, omdat doodslag niet bewezen kon worden; het OM had geen alternatieve strafklachten tegen de man ingediend. In hoger beroep kan het OM de aanklacht nog wijzigen, om zo een hogere straf tegen G.mogelijk te maken.

Vier verdachten werden veroordeeld tot celstraffen van negen tot twaalf maanden. Twee anderen werden vrijgesproken.

Toestand Lejaretta stabiel

Het lijkt met Gaizka Lejarreta iets beter te gaan. De artsen verwachten dat de Spaanse renner binnen tien dagen uit zijn coma zal ontwaken.

Lejarreta viel vorig weekend in een Spaanse wedstrijd hard met zijn hoofd op het asfalt, waarna hij in coma raakte. De toestand van de renner was aanvankelijk zorgelijk, maar is nu gestabiliseerd. Voor een gunstig herstel wordt de renner nog kunstmatig in slaap gehouden.

Zijn ploegleider Canales bedankte inmiddels de vele mensen die steun betuigden en specifiek de Athletic Club de Bilbao en de Cafés Baqué ploeg die enkele brieven stuurden.

Winnaars Melissa Auf Der Maur Prijsvraag!

De afgelopen week maakte je op FOK! kans op een ontmoeting met Melissa Auf Der Maur. De platenmaatschappij heeft zich gebogen over de vele inzendingen. Er kon er echter maar één de hoofdprijs, een ontmoeting met Melissa dus, winnen en dat is geworden:
Controle


Hij zal Melissa blij gaan maken met een foto die hij van haar heeft gemaakt bij het afscheidsconcert van de Smashing Pumpkins. Veel plezier met Melissa! Uiteraard mag je ook naar het concert en ontvang je ook nog eens het album.

We hebben nog wat extra prijzen die ook meer dan de moeite waard zijn. Twee tweede prijzen (een gesigneerd album en T-shirt) gaan naar:
Qazda
Tam


en twee derde prijzen (een t-shirt en stickers) gaan naar:
SethGecko
joffelschoffel


De prijzen worden in de loop van de week door de platenmaatschappij aan jullie verzonden. Veel plezier er mee.

Mitea langer bij Ajax

Ajax heeft het contract met Nicolae Mitea opengebroken en verlengt tot 2007.

De Roemense linksbuiten, een van de revelaties bij Ajax dit seizoen, kwam afgelopen zomer transfervrij over van Dinamo Boekarest.

Ook assistent-trainer Tonny Bruins Slot, keeperstrainer Wil Coort en conditie- en hersteltrainer René Wormhoud zullen langer aan de Amsterdamse club verbonden zijn. Hun contracten werden verlengd tot 2006.

Arnesen weg bij PSV

Frank Arnesen verlaat aan het eind van dit seizoen PSV. De manager transfer en scouting is toen aan een nieuwe uitdaging.

Met ingang van het nieuwe seizoen zal er bij de Eindhovense club een andere beleidsstructuur komen en Arnesen zag daar voor zichzelf geen rol weggelegd. Enkele maanden geleden had de Deense oud-speler van onder meer Ajax en PSV nog de kans om naar Ajax te gaan, maar de Amsterdammers kozen echter Louis van Gaal als nieuwe technisch directeur.

Interview: The Offspring

Hun eerste album kwam uit in 1989 dus ze doen al even mee. Punkrockband The Offspring brak echter pas echt door met hun Album 'Smash' dat in 1994 uitkwam.


Om hun nieuwe album 'Splinter' te ondersteunen was The Offspring op 19 maart jl. in Nederland. Ze traden op in de Heineken Music Hall, 's middags kreeg ik de kans om bassist Greg wat vragen te stellen. Zoals waarom hij altijd zo stil is!

Astarloa gewond

Igor Astarloa is gewond geraakt bij een aanrijding met de auto. Manager Bondue van Cofidis verwacht een snel herstel.

De auto waarin Astarloa zat werd van opzij aangereden. Astarloa zat in de passagiersstoel en raakte gewond aan zijn hoofd. Woensdagavond mocht hij het ziekenhuis van Brescia weer verlaten.

Astarloa zal het Criterium International missen maar Cofidis manager Alain Bondue hoopt dat Astarloa weer fit is voor de Ronde van Vlaanderen op 4 april. Astarloa werd zesde in Milaan - San Remo en richt zich op een goede klassering in de Wereldbeker.

De Bask moet een nekbrace dragen totdat hij volgende week terug moet naar het ziekenhuis moet voor controle.

Begrip 'allochtoon' taboe in Den Haag

snabbi had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Den Haag zal als één van de eerste gemeenten in Nederland in al haar ambtelijke stukken geen gebruik meer maken van het woord allochtoon. De Haagse gemeenteraad vindt dat dit woord te veel geassocieerd wordt met negatieve kenmerken.

In plaats van het woord allochtoon zullen alle inwoners van de Hofstad voortaan aangeduid worden als Hagenaar. De Raad hoopt dat leidt tot meer onderling begrip in de multiculturele samenleving.

Het schrappen van het woord allochtoon is een voorstel van de PvdA-raadslid Chandoe. Mocht Den Haag door het schrappen van het begrip allochtoon subsidies mislopen, dan zal in de toekomst het woord wel gewoon weer gebruikt worden. Bovendien zullen Hagenaars soms worden aangeduid met toevoegingen als Turks of Surinaams daarvoor.

Cambodjaan hakt penis af voor Satan

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 32-jarige Cambodjaan heeft "op bevel van de duivel" zijn penis afgesneden. Volgens de man, Teang Ny, stonden er vier grote mannen in rode kleren en getooid met tulbanden voor zijn deur. De "rode duivels" stelden zich voor als de bewakers van de hel en zeiden dat hij zijn piemel er af moest snijden.

Volgens Ny stelde hij nog voor om in plaats van zijn jongeheer zijn been eraf te hakken, maar daar namen de bewakers van de hel geen genoegen mee. Met een groentenmes sneed hij toen zijn penis er maar af. Alvorens Ny het bewustzijn verloor, hoorde hij de dienaars van het Kwaad vechten om zijn afgesneden roede.

De penisloze Ny herstelt momenteel in het ziekenhuis van zijn eigenhandigde operatie. De Cambodjaanse politie heeft laten weten ''geen plannen te hebben'' om een speurtocht in te zetten naar de dienaren van het Kwaad.

Air Holland failliet verklaard

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air Holland is failliet. Dat heeft de rechtbank in Haarlem gisteren besloten. De schuld van Air Holland was ongeveer 30 miljoen euro.

Op 10 februari werd al uitstel van betaling aangevraagd door het bedrijf. Hierdoor was het al een tijdje niet meer operationeel. Tot de schuldeisers behoren naast onder meer leasemaatschappijen en de fiscus ook enkele honderden mensen die een vlucht hadden geboekt bij Air Holland voor later dit jaar. De kans dat zij hun geld terugkrijgen is nihil.

Coca-Cola haalt water uit de schappen

fokijama had ons via de nieuws-submit te melden:

De flessen 'Dasani' water in Engeland zijn door producent Coca-Cola uit de schappen gehaald. Dit omdat het 'pure, aanzuiverende, ontspannende water' een te hoge hoeveelheid van het kankerverwekkende stof bromaat zou bevatten. Het merk is vooral populair in Engeland en de Verenigde Staten.

Het water komt uit de Londense rivier de Theems bij de voorstad Sidcup. Na reiniging met ozon en bromide ontstaat er na een tijdje twee maal de toegestane hoeveelheid bromaat. Een half miljoen flessen zijn nu uit de schappen gehaald.

Of het merk nog terug zal komen is onduidelijk. Waarschijnlijk zal de hoeveelheid bromaat het merk fataal zijn.

Trulli vindt auto's te snel

Een opmerkelijk geluid uit de mond van een coureur. Jarno Trulli vindt dat de Formule 1-auto's te snel zijn geworden.

Hij deed de uitspraken als voorzitter van alle coureurs, als voorzitter van de Grand Prix Drivers' Association. Ondanks de vele maatregelen om de Formule 1 niet sneller te laten worden, schieten de rondetijden nog steeds omlaag. Met name de bandenoorlog heeft hier een grote bijdrage in gehad de laatste jaren. De Grand Prix Drivers' Association wil met de FIA en de teams overleggen over eventuele maatregelen.

Jarno Trulli vertelde: "Normaal gesproken zijn wij als autocoureurs blij als we sneller gaan, maar nu zijn de auto's té snel. De technische mensen in de Formule 1 moeten dat oplossen."

Interesse voor sponsoring Armstrong

Nu de geruchten aanzwellen dat US Postal gaat stoppen met de gelijknamige wielerploeg, melden andere partijen zich voor de sponsoring.

Berry Floor, dat de ploeg al co-sponsort, zou best de hoofdsponsoring over willen nemen. De huidige sponsoring heeft het bedrijf al meer naamsbekendheid en een hogere omzet opgeleverd. Indien Berry Floor sponsor zou worden, dan zou de ploeg van Lance Armstrong waarschijnlijk een Belgische ploeg worden. US Postal heeft aangegeven snel duidelijkheid te geven aan de US Postal-ploeg. Waarschijnlijk wordt gewacht tot Lance Armstrong in april naar de Verenigde Staten komt om daar te trainen en wedstrijden te rijden.

Rechtzaak Geldschieters - PSV?

Verschillende financiers, die in het verleden transfers van PSV hebben gefinanceerd, overwegen juridische stappen tegen de club te ondernemen.

In het verleden liet PSV de transfers van Kezman, Van Bommel, De Jong en Ramzi financieren door een aantal vermogende supporters. In de hoogtijdagen van transfers verwachten de financiers een goede belegging te doen, aangezien veel spelers voor hogere prijzen werden doorverkocht. In de contracten werden voorwaarden voor terugbetaling en percentages bij doorverkoop van de spelers opgenomen.

Nu de transfers van de spelers uitblijven zoeken de financiers compensatie. DE PSV-leiding heeft ze een voorstel gedaan. Een financier vertelde: "Dat raakte echter kant noch wal. Dat had niets met de werkelijkheid van doen. Daarom zijn de standpunten verhard en wordt juridisch advies ingewonnen."

Borst niet welkom bij interlands

Hugo Borst is voorlopig niet meer welkom als journalist bij interlands van de KNVB. Daarnaast adviseert de KNVB alle clubs om hem niet meer te accrediteren.

Tijdens de bekerwedstrijd tussen Sparta en FC Utrecht was Hugo Borst het niet met de scheidsrechter eens. Als fanatieke Sparta-supporter hield hij zich niet in en ging in de rust naar de kleedkamer van de scheidsrechter. Daar schold hij de scheidsrechter Vink de huid vol en noemde hem onder meer een 'oplichter'.

De KNVB eist excuses van de journalist, maar die peinst er niet over. In een brief van de KNVB, die ook is ondertekend door de Eredivisie NV (ENV) en de Coöperatie Eerste Divisie, geven ze aan dat ze zijn opmerkingen 'beledigend, kwetsend en grievend' vinden. Daarnaast vinden ze dat hij zijn macht als journalist misbruikte door te zeggen dat hij zondagavond Vink wel zou terugpakken. Op zondagavond krijgt hij vaak in het tv-programma Studio Voetbal uitgebreid de mogelijkheid om zijn mening te geven.

In dat programma nuanceerde hij zijn gedrag al. Borst vindt ook niet dat hij nog een straf verdient: "Sportjournalist Borst heeft Sparta-supporter Borst in Studio Voetbal teruggefloten en heeft hem een stadionverbod van één wedstrijd opgelegd. Ik ga dus niet naar Sparta-AGOVV, maar bezoek als alternatieve straf een literaire avond."

[update] Bommeldingen op stations

In Amsterdam is het Centraal Station vanmiddag ontruimd vanwege een bommelding. Oók het treinverkeer van en naar het CS is stilgelegd.

De melding kwam om 13:15 binnen; rond 13:45 was de ontruiming van het station een feit.

De politie zegt de melding "zeer serieus'' te nemen. De politie dirigeerde grote drommen treinreizigers, winkel- en NS-personeel van het station naar de kruising Prins Hendrikkade/Damrak. Niemand mag in de buurt van CS komen.

Ook in Roosendaal is een bommelding binnengekomen. Daar is het station eveneens ontruimd.

Update 15:02
In Amsterdam is niets gevonden. Het station is door de politie weer vrijgegeven.

Het station in Roosendaal zal pas na 15:00 door de politie onderzocht worden.

Het treinverkeer van en naar Amsterdam is weer op gang gekomen. Wel rijden de treinen met een vertraging van een uur.

Update 02:28
Ook het Centraal Station van Leiden is ontruimd geweest na een bommelding. Vanaf donderdagavond half elf lag het treinverkeer rond Leiden plat. Na onderzoek bleek een verdacht pakketje geen explosieven te bevatten.

Update 09:12
Naar nu blijkt is tegelijk met de gebeurtenissen in Amsterdam en Roosendaal ook het hoofdkantoor van kabelaar UPC in Amsterdam ontruimd. Dit na een , naar later bleek, vals alarm dat in Leeuwarden binnenkwam. Een kwartier na de ontruiming mocht iedereen weer naar binnen.

KNVB eist excuses Hugo Borst

Een opmerking van de bekende columnist en analist Hugo Borst is bij de KNVB niet in goede aarde gevallen. Na de wedstrijd Sparta - FC Utrecht in het Amstel Cup toernooi liet hij zich negatief uit over scheidsrechter Vink. De KNVB eist nu dat Borst zijn excuses maakt.

Borst noemde Vink onder andere een "oplichter" en dat pikt de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond niet. Als hij zijn excuses niet maakt zal hij niet langer welkom zijn bij wedstrijden van Oranje en bij duels in de Amstel Cup. Ook heeft de KNVB alle betaald voetbalclubs geadviseerd Borst niet langer toe te laten bij wedstrijden.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager

Bod Spurs op Van Bommel te laag

PSV voorzitter Harry van Raaij heeft een bod van Tottenham Hotspur op Mark van Bommel naast zich neergelegd, omdat hij het als te laag beoordeelde.

De precieze hoogte van het bod is niet bekendgemaakt. Enkele dagen geleden meldden we al dat de Engelse club interesse had in Mark van Bommel, en dat bovendien de belangstelling wederzijds was. Er zijn echter meer gegadigden voor de middenvelder.

Ook Aston Villa en Schalke '04 hebben hun oog laten vallen op de 26-jarige PSV aanvoerder. Afgevaardigden van beide clubs konden vanavond zien hoe de international presteerde in het UEFA Cupduel met Auxerre. Zij zullen met genoegen hebben genoteerd dat Van Bommel na een goede loopactie de 3-0 voor zijn ploeg scoorde en daarmee de wedstrijd definitief op slot gooide.

Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.