Zaterdagavonden

Wanneer je 16 bent kom je bij de meeste dans-gelegenheden wel naar binnen. De eerste fout is natuurlijk Stairway to Heaven in Utrecht, en helaas blijven sommigen in die fout hangen, maar de meesten komen er wel overheen.
Dan zijn er natuurlijk vele mogelijkheden. Helaas ben ik zelf net als alle anderen, en heb ik mijn muzieksmaak onderhand wel gedefineerd, dus van alle mogelijkheden, weet ik maar een aantal dingen die ik leuk vind. Op de rest kan ik met een schamper glimlachje neerkijken en me luid afvragen wat anderen er aan vinden. Of ik bespaar mezelf wat tijd en ga daar gewoon niet heen.
Mijn meeste Zaterdagavonden (en donderdag en vrijdag, maar daar hebben we het even niet over) zijn behoorlijk leuk!
Meestal ben ik te vinden in de Tagrijn in Hilversum, een leuk B-podium waar je meestal op zaterdag wel fijn kan dansen, drinken en een beetje blowen. Maar afwisseling is noodzakelijk. Verandering van spijs doet immers eten!
Dus was ik eergisteren te vinden in De Inrichting. Een gothic-feest in de Kalender-panden in Amsterdam. Toen ik dit aankondigde op het forum hier kreeg ik meesmuilende reacties over vleermuismeisjes en verboden-glimlachen-waarschuwingen. Het zelfde neerkijken-op wat ik hierboven al beschreef dus.
Helaas voor al deze negatievelingen was het erg leuk. (ja, leuk ja, dat mag je zeggen van een gothic-feest!) Heel veel mooie mensen, en een goeie sfeer. Helaas was het niet erg druk, waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat dit feest tot op het laatste moment op losse schroeven stond. Waarom? Omdat de gemeente Amsterdam besloten heeft de Kalenderpanden binnenkort te ontruimen en tegen de vlakte te gooien, zodat er onbetaalbare woningen voor de yuppen die uit hun grachtenpanden knallen gebouwd kunnen worden. Natuurlijk moeten er ook yuppen zijn ( ze zorgen voor lekker veel belasting), maar het blijft erg jammer. Waar de kalenderpanden staan, heeft niemand geluidsoverlast van de feesten, en het is een mooie accomodatie.

Maar kennelijk blijft het uitgaan een eeuwige strijd. Heb je die met je ouders gewonnen, begint de overheid te zeuren. "Niet blowen hier!" (gemiddelde discotheek) "Geen drank schenken hier!" (gemiddelde koffieshop) "Geen feesten hier!" (mooie in ongebruik vervallen panden).
Of met je vriendengroep natuurlijk, die naar de meest vreselijke gelegenheden wil.
Maar moeten daarom de lieve 14-jarigen maar ontmoedigd worden om uit te gaan beste Nils? Ik zeg, gun ze toch hun excessen met goedkope wijn en Britney Spears. Laat de vreselijke gelegenheden bestaan opdat ze kunnen beslissen wat ze níet willen. Laat allerlei gelegenheden bestaan, opdat iedereen zélf kan beslissen waar ze zich thuis voelen.
Laat ons vijf minuten smokkelen met thuiskomen zodat we nog één biertje kunnen drinken. Laat ons voor het eerst met katers opstaan en ontdekken dat jouw jas jouw jas helemaal niet is. Laat ons onszelf op de dansvloer terugvinden, bezeten van muziek die je nog nooit had gehoord, bezweet en uitgeput maar opgezweept door een melodieus ritme. Kies je kleren met zorg, hanteer vaardig de lippenstift en nagellak, spaar de hele week en werk na school, bereid je na het eten al voor met luide muziek en oefen het dansen op je kamertje. Drink onwennig je eerste tequilla en versier je eerste one night fling!
GA UIT GA UIT GA UIT!

Want echt, als je het eenmaal doet is het heus zo vreselijk niet.