FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 oktober 2000

Controleurs krijgen steekwerend vest

Controleurs van vervoersbedrijf Connexxion krijgen steekwerende vesten. Het personeel heeft hierom gevraagd omdat er in en om de sneltram regelmatig steekpartijen plaatsvinden.

Vooral controleurs op het traject Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein zullen de vesten gaan gebruiken. Op dat traject krijgen controleurs zeer regelmatig te maken met gewelddadige reizigers. Het dragen van een vest wordt niet verplicht.

Dominees willen massaal het leger in

Defensie heeft grote problemen met het vinden van personeel, veel functies blijven onvervuld. Behalve de functie voor geestelijk verzorger: daar zijn er meer dan genoeg voor.

Op een vacature voor zeven geestelijk verzorgers kwamen maarliefst ruim zeventig reacties binnen, volgens de kerken heeft dit te maken met het feit dat de dominees denken dat het werken bij Defensie rustiger is dan in een gemeente. Bovendien zou het beter verdienen.

Vechtend het huwelijk in

Een Turkse bruiloft in Duiven is zondagavond uitgelopen in een massale vechtpartij, waarbij zo'n 50 tot 60 gasten waren betrokken.

Er waren 20 politieagenten en een politiehond nodig om de gemoederen te bedaren. De politie in Duiven moest hulp inroepen van verschillende korpsen uit de regio om de vechtpartij te stoppen. Er zijn 3 mensen aangehouden.

Een van de gasten kreeg woorden met een ander. Die scheldpartij liep uit op klappen. De geslagen gast vluchtte de zaal uit en reed in zijn auto richting Arnhem. Andere gasten achtervolgden hem. Verschillende mensen hadden wapens bij zich. In Duiven zijn al langer spanningen tussen groepen Turken. Dat heeft al tot een dodelijke schietpartijen geleid.

Beide partijen riepen via de mobieltjes hulp in, zodat op een kruising tussen Duiven en Arnhem uiteindelijk een grote groep mensen stond, die elkaar te lijf ging. Diverse mensen raakten daarbij gewond.

Te veel witte mannen in het blauw

Of te weinig vrouwen en allochtonen, het is maar hoe je het bekijkt .

De politiekorpsen krijgen extra geld van minister De Vries van Binnenlandse Zaken om meer vrouwen, allochtonen en homo's aan te trekken. Ook komt er een expertisecentrum om hierbij te helpen.

Het is niet bepaald rooskleurig gesteld met de 'diversiteit' binnen de korpsen. "Daar moet hard aan gewerkt worden", zo liet De Vries weten. Politiekorpsen krijgen 5,2 miljoen gulden om een meer gevarieerd personeelsbestand te krijgen. Ze moeten zelf met plannen komen. Verder wil de bewindsman de helft van het expertisecentrum bekostigen. De korpsen moeten opdraaien voor de andere helft.

Paar opgesloten in auto in de sloot

Een man en een vrouw uit Tiel hebben zondagmorgen meer dan vier uur in hun auto in de sloot langs de Hamse Biezen gezeten. Pas nadat een voorbijganger de auto opmerkte en de politie waarschuwde, kon de brandweer het stel bevrijden.

De 20-jarige Tielenaar miste volgens zijn verklaring rond vijf uur een bocht in de weg waardoor de auto in de sloot terechtkwam. Zijn vriendin zat bekneld en klaagde over pijn in haar borst. De Tielenaar kon wel uit de wagen komen. Hij zocht even naar hulp maar toen hij die niet meteen kon vinden, besloot hij bij zijn vriendin in de auto te blijven. Pas rond half tien kwam er weer iemand langs dezelfde weg.

De brandweer heeft het dak van de auto gezaagd en de vrouw bevrijd. Ze bleek slechts enkele kneuzingen te hebben. De Tielenaar zelf liep een hoofdwond op.

Lennon's piano onder de hamer

De piano waarop John Lennon "Imagine" schreef, zal worden geveild. De Steinway Model Z moet zo'n 5 miljoen piek gaan opbrengen.

De piano staat nu in Liverpool, in het Beatles' Story Museum. Het museum hoopt dat de nieuwe eigenaar het instrument in Liverpool, de geboorteplaats van de Beatles, zal laten staan. Maar de meeste potentiële kopers komen uit de VS en Japan en dat doet het ergste vrezen. Het museum zou wel willen meebieden, maar die 5.000.000 is erg buiten het budget.

Politie slaags met Katwijkse jongeren

De politie is zondag in het centrum van Katwijk slaags geraakt met een groep jongeren toen agenten eerste hulp verleenden bij een ongeval.
Agenten werden door een groep van ongeveer 35 jongeren in het nauw gedreven, bedreigd en bekogeld met glazen, flessen, stenen en stukken hout. De groep vernielde tevens auto's en fietsen. Politiemensen hielden vijftien verdachten aan die in leeftijd variren van 18 tot 25 jaar.

Het incident vond plaats na een ongeval tussen een voetganger en auto. Toen de politiemensen eerste hulp verleende aan de voetganger, sprak een dronken omstander hen agressief aan. Hij trok ook aan de benen van de gewonde en werd na enkele waarschuwingen aangehouden.

De man verzette zich en riep de hulp in van toeschouwers. De groep jongeren probeerde daarop de aangehouden man te ontzetten en dreef de vier agenten in het nauw. De aangehouden man zag in het tumult kans te ontkomen.

Marokkaanse Miss Nederland

De 24-jarige Raja Moussaoui is de nieuwe Miss Nederland. De Limburgse accountmanager werd afgelopen weekeinde in Gemert door een vakjury gekroond tot de allermooiste uit 12 missen uit de provincies.

Raja, van Marokkaanse afkomst, mag nu ons land vertegenwoordigen bij de komende Miss World verkiezingen in London waar een kleine 100 Missen uit de hele wereld met elkaar moeten gaan wedijveren.

Eind aan gratis muziek ?

De Amerikaanse muziekindustrie werkt aan een wereldwijde standaard voor het identificeren van digitale muziek. Dat meldt de brancheorganisatie Recording Industry Association of America (). De standaard betekent waarschijnlijk het einde voor gratis muzieksites als Napster.

Met dit identificatiesysteem kan de muzikant of platenmaatschappij bijhouden hoe vaak en door wie een muziekbestand op internet is beluisterd. De RIAA vergelijkt het systeem met streepjescodes die op cd's staan. Nu wordt van elke cd die in een winkel wordt gekocht automatisch de auteursrechten afgedragen. Een identificatienummer in elk digitaal muziekbestand moet hetzelfde effect geven. Behalve de afhandeling van de auteursrechten kan ook worden bijgehouden hoe vaak en hoe lang een bestand wordt afgespeeld.

De muziekbranche hoopt met dit project de distributie van digitale muziekbestanden naar zich toe te trekken en de g! ratis muzieksites het zwijgen op te leggen. Het systeem moet halverwege 2001 klaar zijn.

Sex-appeal meetbaar op internet

Zet je foto op internet en kom erachter hoe groot je sex-appeal is. Voortaan kan je een wereldwijd oordeel over je uiterlijk krijgen. Op de website kunnen bezoekers een foto van zichzelf plaatsen en daarnaast stemmen op andere of ze 'hot or not' zijn.

De nieuwe website is een week geleden gelanceerd en volgens de Engelse krant nu al een regelrechte hit. Het is dè manier om erachter te komen wat een totale vreemde van jouw uiterlijk vindt. Meer dan duizend personen van alle leeftijden hebben al een foto van zichzelf op de site gezet.

Aan nieuwe bezoekers van de site wordt een ingezonden foto getoond. Vervolgens kan gestemd worden op een schaal van 1 tot en met 10 over de aantrekkelijkheid van de persoon. Na de beoordeling verschijnt een nieuwe foto naast de vorige waaronder staat hoe aantrekkelijk de rest van de bezoekers die persoon wel ! of niet vindt.

Overigens wordt bloot door de twee Amerikaanse oprichters van 'Am I hot or not' niet gewaardeerd. Desalniettemin moeten zij wel toegeven dat vrouwen het vaakst worden beoordeeld en dat een jonge dame in lingerie met een 7,3 de hoogste gemiddelde score heeft gehaald. Bezoekers kunnen ook aangeven of een foto wel of niet geschikt is.

VS en Rusland tekenen ijsbeerverdrag

De Verenigde Staten en Rusland tekenen maandag een overeenkomst over een betere bescherming van de ijsbeer in Noordoost-Siberie en Alaska. Over het akkoord is jaren onderhandeld.

In het verdrag zijn jachtquota opgenomen waaraan de bewoners van het Poolgebied zich moeten houden die van oudsher voor eigen consumptie op de dieren jagen. De commerciele jacht is verboden. Verder is de omgeving van de berenholen verboden terrein voor de jagers en mogen er geen moederberen met jongen van nog geen jaar oud worden gedood. Het gebruik van vliegtuigen en vallen bij de jacht is verboden. Nieuwe Commissies in Rusland en de Verenigde Staten moeten toezien op naleving van het verdrag.

Aziz zet buren mes op de keel!

Bonanza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aziz uit De Bus 1 bleek niet alleen tijdens de busperiode niet de slimste te zijn, maar ook nu draagt deze jongeman geen steentje bij aan onze samenleving. Hij heeft namelijk zijn buren bedreigd met een mes is en is daarom opgepakt en gearresteerd door de politie van Lelystad.

De ruzie ontstond doordat het zoontje van Aziz's zus tegen de auto van de buren botste met zijn fietsje. De buren vonden dit kennelijk niet zo leuk als Aziz en de beschuldigingen vlogen over en weer. Dat resulteerde in de eerder beschreven belachelijke vertoning van Aziz.

Extreme prijzen voor vliegtickets

Does had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vliegtuigpassagiers betalen extreem hoge tarieven voor hun vliegtickets. De explosieve stijging van de vliegtarieven zijn een gevolg van de hoge brandstofprijzen. Gemiddeld betaalden passagiers in Europa ongeveer 20,1 procent meer voor hun ticket.

In de goedkoopste toeristenklasse stegen de prijzen het meest. Vooral de transatlantische routes met bijvoorbeeld bestemmingen in de VS werden in het tweede kwartaal van dit jaar fors duurder. Passagiers moesten een stijging van 31 procent betalen, schrijft De Telegraaf. De tarieven voor eerste- en bussiness-klasse stegen naar verhouding veel minder. Deze toch al niet goedkope tickets werden 2 en 6 procent duurder. Deze relatief geringe stijging wordt vooral veroorzaakt door de wereldwijde concurrentie om de zakenreiziger.

Niet alleen de hogere brandstofprijzen veroorzaakten de tariefstijgingen. Ook de seizoensschommelingen en de grote vraag naar toeristentickets hadden invloed op de ticketprijs blijkt uit periodiek onderzoek van American Express.

Ruwe olie is in tien jaar tijd niet zo duur geweest als nu. Luchtvaartmaatschappijen hebben als gevolg daarvan brandstoftoeslagen of verhogingen van vliegtickets geïntroduceerd. American Express waarschuwt dat het volledige effect nu nog niet merkbaar is. Maar verwacht wordt dat de tarieven op bepaalde routes nog verder zullen toenemen. American Express spreekt zelfs van een stijging van 10 procent.

Zaterdagavonden

Van onze nieuwe schrijfer Nils lees ik nu al twee weken een vrij deprimerend stukje over zijn Zaterdagavonden. Het lijkt wel alsof de arme jongen tegen zijn zin door zijn wereldvreemde vrienden meegesleurd wordt naar de meest vreselijke gelegenheden. Of misschien is de hele uitgaansscéne tegenwoordig een totale ramp geworden?
Nils hoe kan je?! Al die arme 14-jarigen di hier meelezen verliezen alle uitgaans-motivatie! Zij beven van angst voor alle beschreven saaiheid, en blijven liever veilig op de bank de zaterdagavond film kijken.
Vandaar bij deze even mijn visie op "Het Grote Uitgaan."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.