Een weekend stoeien met koeien...

Een weekend stoeien met RC5….

Nieuwsgierig gemaakt door al die "vreemde" termen zoals flushen, megaflush en fetchen word ik door een onzichtbare kracht steeds weer terug getrokken naar die topic over project RC5 team 10313.

Een vreemd en onbekend verschijnsel waarbij termen als "BOOEEH" en "KABOEM" worden gebruikt om het aantal te fluschen blokjes kenbaar te maken, onderlinge strijd waarbij zenuwachtig wordt uitgekeken wie er vandaag op de 1e plaats in de top van DPC staat…

Geweldig! Dat ik dit niet eerder heb aangegrepen en hierdoor dit "positieve virus" op mezelf heb in laten werken.
Vol verlangen en met een zichtbare spanning download ik het "ik-ga-koeien-laten-grazen" programma om ook mijn steentje bij te kunnen dragen.
Na op de laatste OK knop te hebben gedrukt, zie ik ineens een koe in mijn taakbalk staat en wordt er gevraagd allerlei informatie in te voeren, wat ik met bevende handen doe.
Gelukkig! Hij doet het! Vrolijk wordt een pakketje blokjes opgehaald bij een server die zegt, "The latest and the greatest!", "Euro 1 == DFL 2.20371 == DM 1,95583 ~= $1.00 :-(" en iets als "Why is a cow ? Mu. (Ommmmmmmmmm)"

Zaterdagmiddag…. Vol spanning kijk ik naar de activity log, terwijl "mijn" koeitjes vrolijk aan het grazen zijn.
Vragen als: waarom loopt de ene koe harder dan de andere? en op hoeveel blokjes zit ik al ? spelen door mijn al reeds vermoeide hoofd…..

Verdorie! Ben ik met koeien aan het stoeien, moet ik verplicht sociale contacten onderhouden en naar een verjaardag. Bedroefd neem ik afscheid van mijn computer en besluit deze aan te laten staan, je weet immers maar nooit hoeveel blokjes ik nog kan scoren! Tijdens de verjaardag blink ik uit in afwezigheid, zouden de koeien wel doorgrazen?, en wat nu als mijn systeem in zijn energy-stand gaat? HELP!

Met een glimlach neem ik om kwart over twaalf waar dat de koeien ook in vrijheid hun werk doen, en dus rustig grazen in het virtuele groene gras!
Oef! Een blije "BWOEEE!" klinkt uit mijn speakers als een verwelkoming dat het baasje terug is, yes! Weer een blokje gedaan.

Tot bijna 5 uur s'nachts twijfel ik of ik de kude verder moet waarnemen of toch maar moet gaan slapen, wordt het laatste, morgen weer een dag….

Zondagmiddag. Na heerlijk uitgeslapen te hebben vlieg ik met grote stappen naar mijn systeem, ok! Ik heb nog geen koffie gezet, maar die 3 minuten extra kunnen wel degelijk uit maken, toch?
Na intensief overleg met Pinball via ICQ over deze vreemde wereld van koeien en kalven, (bedankt overigens pinball!) duikt ik in de helpfile om mezelf meer te verdiepen, ik lees iets over het kunnen opvragen van blokjes via de email en deze op een ander systeem offline te laten draaien! WHOA! Dit is geweldig, dubbele score!
Ondertussen probeer ik me aan te melden bij de Dutch Power Cows, lijkt me spannend! Binnen 10 minuten wordt ik gemaild, beloofd de server…. Sjesus wat kruipen die minuten! Bedroefd moet ik waarnemen dat ik na 6 uur wachten en 18 verzoeken om een password nog steeds geen bericht heb gehad… damn, ik wil grazen, ik voel me koe, ik leef koe!

's nachts wakker in bed…..Besloten om de systemen 24 uur te laten draaien, wil stijgen in die lijst!
Wordt er om half een uitgeschopt door mijn vriendin omdat ze wakker is geworden van een hysterisch koe die over de speakers (op tien) staat te schreeuwen om aandacht "Baasje blijf je wel ff bij, er is een blokje klaar!"

Het is nu maandag, 18:00 uur geweest, zit op bijna 1000 blokjes totaal en ben totaal uitgeput, vanmorgen vroeg met de helpdesk aan de lijn gehangen "Help! Krijg mijn mailtjes niet binnen! Half uur zitten zoeken, en hierna tot de conclusie moeten komen dat de mailserver bij mijn provider kuren had….Nou U wordt bedankt provider! weer een dag later dus….ik wil me aanmelden, please!"

Ondertussen ben ik een trots lid van DPC en druk bezig om die scrore verder op te poetsen, hallicunaties waarbij het koffie en HP team dreigbrieven schrijven omdat zij het niet waarderen dat ze gepasseerd worden in de scorelijsten en een boze vriendin die het niet snapt dat om half een 's nachts een koe staat te bléren, neem ik voor lief…. (leg dat maar eens uit aan je vriendin!, oef!)

Pfff wat een weekend! Als jullie nog eens iets weten??