Het leven kan zo simpel zijn!

Er zijn dingen in het leven die als natuurlijk overkomen, je doet ze omdat je weet dat ze goed zijn, gewoon omdat het juist is in het leven en je er een goed gevoel bij krijgt, dingen die passen bij een bepaalde overtuiging en waar je heel je hart en ziel in kwijt kan, een goed gevoel aan over kan houden en op terug kan kijken met plezier en een enorme grijns op het gezicht. Dingen die de wereld en alle elende een stukje beter maken, die bijdragen aan onderlinge vrede en waar je zonder je schuldig over te voelen gewoon trots op kan zijn. Een van die dingen is het drinken van Grolsch.

Grolsch drinken is misschien nog wel het beste te vergelijken met het knoerhard rijden in een cabrio over een zonnig stukje snelweg, niet te druk, bochtje hier, stoplichtje daar, ff kijken naar wat mooie babes in laag uitgesneden jurkjes die langs paraderen, leuk muziekje op de achtergrond en het "just cruising" gevoel, je voelt je goed, lekker en de dag kan niet meer stuk. Je weet dat het een mooie dag zal blijven en dat je weer iets leuks en "nuttigs" gedaan hebt

Een mooie andere vergelijking in het zelfde straatje is het hebben van een potje heftige sex, gewoon van die sex waar de vonken er vanaf vliegen, gedachtes op nul, telefoon op stand "niet bereikbaar", antwoordapparaat op "wegens omstandigheden blablabla" en een fles champagne, bus slagroom en kersen naast het bed. En bed wat luidruchtig met een hoop gekraak en gepiep protesteert omdat het daar eigenlijk helemaal niet voor gebouwd is en de "bolero" die steeds harder en harder uit de speakers komt stormen....

Dat is ongeveer het Grolsch gevoel, superieur en de mooiste woorden zijn eigenlijk nog niet genoeg voor dit ambachtelijke stukje vakwerk. Die beugel, die "plop" bij het opendoen van een koud flesje, de 45 cl. goddelijke drank zijn zo punten die voorbij vliegen terwijl ik stiekem en snel nog ff een slok neem, wat kan het leven simpel en geweldig zijn!

Toch gaat het leven niet over rozen, integendeel! De wereld is verpest! rotte appels die simpele blijdschap moeten aanvallen omdat andere altijd en helaas op zoek zijn naar andere middelen om je goed te voelen. Zoals zo vaak op alle gebieden gaat dit radicaal fout en brengt het opnieuw proberen uitvinden van het wiel alleen maar narigheid met zich mee. Kijk naar Heine*** gebruikers! Het lef alleen al om er gewoon zonder verdere schuldgevoelens vooruit te komen dat je een ander merk dan Grolsch drinkt! Lang heb ik er over na zitten denken hoe deze rare gedachtekronkel te kunnen stoppen, er moet toch immers iets goed fout zijn bij deze personen om bewust en zonder dwang een ander merk bier te drinken?

Ik kom er echter niet aan uit, wat ik ook verzin. De ergste straf is nog niet erg genoeg en het beste lijkt me dan ook maar om deze personen een apart plekje op deze wereldbol te geven, liefst ver weg en afgezonderd van de normale mensheid, want stel je voor dat dit virus zich verder uitbreidt? Je moet er toch niet aan denken!!!

Nee, ik troost me met de gedachte dat in mijn keuken een aparte koelkast vol met beugels ligt, heb zelfs al een een middag bij de Gamma doorgebracht om te annalyseren hoe de koelkast te voorzien van wat extra gemakken en zo mijn intrek in de koelkast te nemen, wat is er immers handiger dan dat goddelijke bier onder handbereik te hebben? Het probleem was echter dat de computer, bureaustoel en monitor te veel plek zouden innemen en er dus te weinig voorraad aan beugels aanwezig zou kunnen zijn. Jammer maar helaas, de voorraad moet immers wel op peil blijven.

Een strak schema is het halve begin van een echte bier drinker, de contacten met de Grolsch brouwerij zijn heilig en dienen dan ook kost wat kost, en tegen elke prijs onderhouden worden! Met een donatiebudget even groot als het totale reclamebudget van Philips doneer ik steenvast mijn bedrage aan de Grolsch brouwerij, de Grolsch-GOLD-kaart en Grolsch kledinglijn zijn voor mij vanzelf sprekende dingen geworden. Maar het allerbelangrijkste is planning, zonder planning is een fanatieke bierdrinker nergens. De gedachte dat je gezellig onder het genot van een beugelflesje bezig bent met b.v. FOK! om maar eens iets geks te noemen en je bij het openen van je beugel denkt aan de volgende fles, heerlijk! dat is genieten van de bovenste plank. Zorg er dus altijd voor dat je genoeg voorraad hebt liggen, zonder voorraad is een mens immers niets, een hoopje vlees, water en nog wat nutteloze dingen...Nee een mensch is pasch een mensch als deze mensch Grolsch heeft!

Verhuis naar een plek waar een nachtwinkel is, een benzinepomp die 24/7 open is of whatever, maar ZORG voor Grolsch in de buurt. Vroeg geleerd is oud gedaan. Het leven kan zo simpel zijn