FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 21 september 2019

Negende MotoGP-pole van het jaar voor Marquez

Marc Marquez heeft zijn negende poleposition van het jaar te pakken in de MotoGP. De Spaanse wereldkampioen stuurde zijn Honda op het Spaanse asfalt van Aragón weer op indrukwekkende wijze naar de snelste tijd in de kwalificatie.

Fabio Quartararo was in zijn laatste ronde lange tijd sneller dan Marquez, maar op het laatste deel moest hij het met zijn beduidend tragere Yamaha afleggen tegen de kampioen. Op 0,327 seconden pakte hij wel de tweede tijd, voor de fabrieks-Yamaha van Maverick Viñales (+0,463). Jack Miller (Ducati), Aleix Espargaro (Aprilia) en Valentino Rossi (Yamaha) bezetten de tweede startrij.

In de Moto2 was er een vierde poleposition voor Marquez, broertje Alex welteverstaan. Met 0,125 seconden verwees hij zijn Spaanse landgenoot Augusto Fernandez naar de tweede plek, terwijl de Zuid-Afrikaan Brad Binder op twee tienden de eerste startrij completeert. Bo Bendsneyder moet het weer doen met een plek richting de achterhoede: 21e.

De Moto3-pole ging tot slot met enig vertoon van macht naar Aron Canet, na de openingsrace in Qatar zijn tweede van het jaar. Hij was maar liefst 0,701 seconden sneller dan de jonge Japanner Ai Ogura, die niet de enige verrassing op de eerste rij was: Carlos Tatay rijdt pas zijn tweede Grand Prix, maar vertrekt daarin zondag wel vanaf de derde stek.

Het raceschema is op zondag wat anders dan normaal, even opletten dus: de Moto3 opent de boel om 11.20 uur, waarna de MotoGP om 13.00 uur al van start gaat - zo is de race niet gelijk met de Formule 1 bezig. De Moto2 is dan om 14.30 uur aan de beurt.

Uitslag Vitesse - Fortuna Sittard

Vitesse heeft zaterdagavond met 4-2 gewonnen van Fortuna Sittard en is daardoor koploper in de Eredivisie.

Het was een emotioneel beladen duel, want het treffen in GelreDome stond in het teken van de jaarlijkse Airborne-herdenking. Er waren als vanouds verschillende oorlogsveteranen aanwezig in Arnhem. Daarnaast werd er uitgebreid stilgestaan bij voormalig Fortuna-speler Fernando Ricksen, die woensdag op slechts 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS. Bryan Linssen had met twee treffers in de slotfase een groot aandeel in de zege van Vitesse.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor Ricksen en in de tweede minuut klonk er massaal applaus voor de overleden oud-verdediger, die altijd met rugnummer twee speelde. Kevin Hofland, assistent-trainer van Fortuna en voormalig ploeggenoot van Ricksen bij de Limburgse club, was tot tranen geroerd door het eerbetoon. Beide ploegen lieten in de eerste helft maar zelden goed voetbal zien, maar Fortuna ging desondanks met een goed gevoel de rust in dankzij de treffer van Mark Diemers. Vitesse-doelman Remko Pasveer had geen antwoord op het bekeken afstandsschot van de middenvelder.

In de tweede helft trok Vitesse meer en meer het initiatief naar zich toe, wat na een uur spelen resulteerde in de gelijkmaker van Tim Matavz. De aanvaller werd door Oussama Tannane alleen voor Fortuna-doelman Alexei Koselev en faalde vervolgens niet in de afronding. Een tweede Vitesse-treffer hing in de lucht, maar het was Fortuna dat aan de andere kant keihard toesloeg. De door Arsenal opgeleide Martin Angha kopte van dichtbij raak uit een afgemeten voorzet van Diemers. Diezelfde Diemers kreeg overigens na een duel een schoen in he gezicht van Riechedly Bazoer, maar de actie van de Vitessenaar werd echter niet opgemerkt door scheidsrechter Joey Kooij.

De slotfase van duel in GelreDome werd ingeluid met een massaal applaus als zoveelste verwijzing naar de Airborne-herdenking in Arnhem. Kort na het eerbetoon was Vitesse heel dicht bij de gelijkmaker, maar een kopbal van Matus Bero kwam op de paal terecht, tot afgrijzen van het thuispubliek. De 2-2 voor Vitesse kwam er alsnog, want Linssen scoorde uit een hoekschop van Tannane, die zijn tweede assist van de avond verzorgde. De kopsterke Linssen wist zeven minuten voor tijd een puntgave voorzet van Julian Lelieveld al koppend tot doelpunt te verwerken. Bero verzorgde in de blessuretijd het slotakkoord door met een geplaatste schuiver in de verre hoek de 4-2 aan te tekenen.

Vitesse is lijstaanvoerder, met veertien punten uit zeven duels. Fortuna staat met twee punten uit zes wedstrijden op plek zeventien.


Een spandoek ter herrinnering aan Operatie Market Garden (Pro Shots / Joep Leenen)

Vitesse

4 - 2

Fortuna Sittard

 59' Matavz
 81' Linssen
 83' Linssen
 90+1' Bero
   25' Diemers
 62' Angha
 
 Gele kaart: Grot, Lelieveld, Doekhi, Matavz, (Vitesse), Diemers, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 20.800
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Lelieveld
Doekhi
Obispo
Clark (Foor/70)
Tannane
Bazoer
Bero
Grot (Dicko/46)
Matavz (Buitink/ 90 3)
Linssen
  Koselev
Ninaj
Angha (Harries/90 3)
Amiot
Cox
Passlack
Tekie (Zeka/85)
Smeets
Ciss
Sambou (Karjalainen/82)
Diemers

Handballers Hurry-Up winnen ook vierde duel

De handballers van Hurry-Up hebben ook hun vierde duel in de BENE-League gewonnen. De ploeg uit het Drentse Zwartemeer won op bezoek bij Visé met 27-29. Door een zege op Aalsmeer profiteerde OCI-LIONS van het verlies van de Walen en stoomde op naar de tweede plaats.

Uitslagen BENE-League speelronde 4
Herpertz/Bevo HC - Hubo Initia Hasselt 32-27
OCI-LIONS - Green Park/Aalsmeer 36-29
KRAS/Volendam - Handbal Tongeren 31-23
The Dome/Handbal Houten - HC AtomiX 25-30
HC Visé BM - JD Techniek/Hurry-Up 27-29
Sporting Pelt - Achilles Bocholt 24-25

Stand
JD Techniek/Hurry-Up 4-8
OCI-LIONS 4-6
Achilles Bocholt 4-6
HC Visé BM 4-5
Handbal Tongeren 4-5
Sporting Pelt 4-4
Herpertz/Bevo HC 4-4
KRAS/Volendam 4-2
Hubo Initia Hasselt 4-2
The Dome/Handbal Houten 4-2
Green Park/Aalsmeer 4-2
HC AtomiX 4-2

Verstappen: "Ik had er veel meer van verwacht"

De kwalificatie van de Grand Prix van Singapore verliep niet geheel naar wens voor Max Verstappen. De jonge Nederlander hoopte op meer dan een vierde plaats.

"We komen hier om te winnen. Men verwacht wel dat het goed loopt, maar je moet nog altijd eerst een goede balans vinden in de auto. Die was er wel en de auto voelde goed aan, maar we hadden niet genoeg grip. Zodra ik sneller wilde gaan, begon ik te glijden", aldus vertelde de Red Bull-coureur zo lezen we op Verstappen.nl.

"Het is lastig te zeggen waar het precies aan ligt, maar we kwamen de gehele kwalificatie al snelheid tekort, vooral in Q3. Ik ben wel wat verrast dat we hier na het positieve weekend in Monza niet zo competitief zijn. Daar moeten we naar gaan kijken. Ik denk dat een vierde plek het maximaal haalbare was. We zijn uiteindelijk wel nog voor een Mercedes geëindigd", zo vulde Verstappen aan.

Voor de Nederlander kwam de pole position voor een Ferrari als een verrassing. "Dat had ik niet verwacht, maar ze hebben het goed gedaan en het betekent dat we harder moeten werken."

Een overwinning ziet Verstappen niet direct gebeuren. "Dan moet er veel gebeuren als je vierde start, maar we gaan het zien. Het is gewoon niet ideaal. Ik had er veel meer van verwacht, maar het is zo. Vanaf het moment dat we aan het rijden gingen zagen we al gauw dat Mercedes en Ferrari erg snel waren."

Verstappen: "Ik had er veel meer van verwacht" (Pro Shots / Zuma Press)
Verstappen: "Ik had er veel meer van verwacht" (Pro Shots / Zuma Press)

Uitslag Willem II - VVV-Venlo

Willem II heeft zaterdagavond tegen VVV-Venlo een kleine overwinning geboekt. Pavlidis scoorde voor de thuisclub het enige doelpunt van de wedstrijd. De kersverse Grieks international is nu samen met Malen gedeeld topscorer in de Eredivisie. Beide hebben zes doelpunten gescoord.

Willem II

1 - 0

VVV-Venlo

 22' Pavlidis    
 
 Gele kaart: Wellenreuther, (Willem II), Post, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 13.227
Arbiter: Dieperink
Bijzonderheden: Pavlidis mist strafschop (22)
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Heerkens
Holmén
Peters
Nelom (Nieuwkoop/79)
Saddiki
Vrousai
Llonch
Nunnely (Kabangu/83)
Pavlidis
Köhlert (Ndayishimiye/58)
  Kirschbaum
Pachonik
Röseler (Wright/71)
Kum
Scheimann
Post
Linthorst
Cattermole
Yeboah (Neudecker/86)
Soriano
v. Ooijen (Sinclair/76)

Uitslag FC Groningen - PEC Zwolle

FC Groningen heeft zijn tweede overwinning van het seizoen te pakken. In eigen huis werd PEC Zwolle met 2-0 verslagen. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

FC Groningen

2 - 0

PEC Zwolle

 19' Lundqvist
 59' Hrustic
   
 
 Gele kaart: Matusiwa, (FC Groningen),
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 16.471
Arbiter: v.d.Eijk
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Zeefuik
Te Wierik
Itakura
v.Hintum
Matusiwa (Postema/ 90 2)
Lundqvist (El Hankouri/72)
El Messaoudi
Hrustic (Schreck/78)
Benschop
Warmerdam
  Mous
v.Wermeskerken
Dekker
Kersten
Paal
Saymak (Johnsen/71)
Hamer
Bruns
Clement
Bel Hassani (Ghoochannejhad/55)
Thy

Grootse herdenking 75 jaar Market Garden

Massale luchtlandingen op de Ginkelse Heide, stille momenten in Driel, indrukwekkende verhalen en koninklijke betrokkenheid. Het zijn de ingrediënten van de grootse herdenking van operatie Market Garden, de luchtlandingsoperatie van 75 jaar geleden. Nederland stond stil bij de geschiedenis, waaraan het de vrijheid van vandaag dankt.

Op de Ginkelse Heide waren duizenden veteranen, militairen en andere (prominente) toeschouwers om de grootschalige luchtlandingen van toen te herdenken. Onder hen koninklijke gasten als voormalig koningin Beatrix en de Britse prins Charles, maar ook secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg en plaatsvervangend minister Paweł Woźny uit Polen.

Luchtlandingen ter herdenking aan operatie Market Garden. (Foto: Defensie)
Luchtlandingen ter herdenking aan operatie Market Garden. (Foto: Defensie)

Pure adrenaline
Minister Bijleveld bracht de honderden parachutes in herinnering die 75 jaar geleden de lucht vulden. “Voor de Nederlanders waren die een teken van hoop na de lange, donkere bezettingsjaren.”

Ze nam haar luisteraars mee naar het moment dat die militairen, jong en van vele nationaliteiten, op het punt stonden om te springen. “Tijdens de vlucht hadden ze grappen gemaakt, een sigaret gerookt of een gebed opgezegd. Nu stonden ze achter elkaar opgelijnd, te kijken naar het rode licht. Pure adrenaline en focus. Toen het op groen sprong, gingen ze. Zoals we weten was het gevecht dat volgde hard, bruut en kwaadaardig. Het kostte vele levens: Britten, Amerikanen, Canadezen, Polen en Nederlanders.”

Prinses Beatrix, prins Charles, minister Blijleveld, secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg en CDS Rob Bauer in gesprek. (Foto: Defensie) (Foto: Defensie)
Prinses Beatrix, prins Charles, minister Blijleveld, secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg en CDS Rob Bauer in gesprek. (Foto: Defensie)

Duizenden veteranen, militairen en andere toeschouwers herdenken de grootschalige luchtlandingen van toen. (Foto: Defensie) (Foto: Defensie)
Duizenden veteranen, militairen en andere toeschouwers herdenken de grootschalige luchtlandingen van toen. (Foto: Defensie)

Muntslag
Daarna werd het 1e Market Garden Vijfje geslagen, een officiële herdenkingsmunt. Dit gebeurde door de Engelse oorlogsveteraan Les Fuller en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer. Les Fuller was een van de parachutisten die in 1944 tijdens de grootste luchtlandingsoperatie uit de Nederlandse geschiedenis landde. In een korte documentaire (op www.knm.nl/marketgarden) vertelt hij zijn verhaal.

De Engelse oorlogsveteraan Les Fuller en CDS luitenant-admiraal Rob Bauer slaan het 1e Market Garden Vijfje. (Foto: Defensie) (Foto: Defensie)
De Engelse oorlogsveteraan Les Fuller en CDS luitenant-admiraal Rob Bauer slaan het 1e Market Garden Vijfje. (Foto: Defensie)

De officiële herdenkingsmunt: het Market Garden Vijfje. (Foto: Defensie) (Foto: Defensie)
De officiële herdenkingsmunt: het Market Garden Vijfje. (Foto: Defensie)

Poolse moed
Na de Ginkelse Heide volgde de herdenking in Driel. Die draaide om de moed van de Eerste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade. Het plan voor operatie Market Garden bestond uit 2 delen. De luchtlandingsoperatie Market en de opmars over de grond: Garden. Met Market kregen de 1st British Airborne Division en de 1st Polish Independent Parachute Brigade de moeilijkste taak. Zij moesten in vijandelijk gebied 3 bruggen over de Neder-Rijn bij Arnhem veroveren.

Vochten als leeuwen
De Polen hadden gehoopt te kunnen helpen bij de bevrijding van Warschau. In plaats daarvan werden zij op 21 september gedropt boven Driel voor Market Garden. Een operatie die hun generaal Stanislaw Sosabowski betitelde als ‘grotesk en gevaarlijk’. Maar wat zij er ook van vonden, de Polen vochten als leeuwen.

Minister Ank Bijleveld in gesprek met de Poolse veteraan Tadeusz Cisek. (Foto: Defensie) (Foto: Defensie)
Minister Ank Bijleveld in gesprek met de Poolse veteraan Tadeusz Cisek. (Foto: Defensie)

Formele erkenning
Bijleveld: “Mannen als Tadeusz Cisek. Vandaag is hij 96 jaar oud. En hij is voor het eerst bij deze herdenking in Nederland. Korporaal Cisek, ik wil u bedanken. U en uw kameraden van de brigade legden een lange reis af om voor onze vrijheid te vechten. Maar u hebt lang op onze formele erkenning moeten wachten.”

Pas in 2006 kreeg de Eerste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade de Militaire Willemsorde. Die werd overhandigd door toenmalig koningin Beatrix, vandaag ook aanwezig. Bijleveld: “Eindelijk omhelsde onze leeuw de Poolse adelaar. Op herdenkingen zoals vandaag worden we eraan herinnerd hoezeer wij onze vrijheid danken aan onze bondgenoten. Juist daarom is de NAVO nadrukkelijk aanwezig in Polen en de Baltische staten, ook met Nederlandse inzet. Samen bewaken we onze vrijheid.”

Belang airborne operaties
De airborne operaties zijn tevens een belangrijke training om procedures en gebruik van materieel op elkaar af te stemmen. Daarnaast worden de parachutisten van toen herdacht, die door de parachutisten van nu als hun broeders worden beschouwd. Airborne operaties zijn anno 2019 nog altijd zeer relevant en de snelste manier om mensen en materieel, bijvoorbeeld voor noodhulp, over een grote afstand te verplaatsen.

Ook anno 2019 zijn airborne operaties nog altijd zeer relevant. (Foto: Defensie) (Foto: Defensie)
Ook anno 2019 zijn airborne operaties nog altijd zeer relevant. (Foto: Defensie)

Politie treedt op tegen gele hesjes in Parijs

De Franse politie heeft vandaag meer dan honderd mensen gearresteerd en traangas afgevuurd tijdens demonstraties van de zogenoemde gele hesjes. Ook trad de politie op tegen zwart gemaskerde demonstranten die een klimaatmars in de stad verstoorden.

Volgens het artikel van het AD was dit de 45e opeenvolgende zaterdag waarop de gele hesjes actievoeren.

Claimorganisatie daagt KLM voor rechter na grote tankstoring in juli

Claimorganisatie Aviclaim gaat een proefproces aanspannen tegen de KLM. Dit naar aanleiding van de grote tankstoring op Schiphol op 24 juli, waar tienduizenden passagiers last van ondervonden.

Dat meldt Kassa. Naar aanleiding van de grote storing opende Aviclaim een speciaal meldpunt voor gedupeerde passagiers. Remco Bos, jurist bij Aviclaim, zei toen dat de passagiers naast een vergoeding van de gemaakte kosten, ook recht hebben op compensatie.

Het proefproces waarin KLM gedagvaard is, is de zaak van een echtpaar dat met 72 uur vertraging aankwam op de plaats van bestemming, Bangkok. De uitspraak heeft waarschijnlijk grote consequenties voor een eventuele grotere zaak van Aviclaim tegen de luchtvaartorganisatie.

Inmiddels hebben ruim 1450 passagiers een claim ingediend, met een totale claimwaarde van bijna 600.000 euro. Aviclaim wil nu dat de rechter zich uitspreekt over de vraag of er sprake was van een buitengewone omstandigheid. Aviclaim meent dat dit niet zo is, omdat een dergelijke brandstofstoring een risico is waar luchtvaartmaatschappijen op voorbereid moeten zijn.

Woningoverval op klaarlichte dag, politie zoekt daders

Even voor drie uur 's middags pleegden twee mannen een overval op een woning aan het Schoonveld in Rotterdam. De bewoonster, die de mannen overliep, is door de mannen vastgebonden. De politie is op zoek naar getuigen.

Toen de vrouw 's middags thuis kwam, trof zij de deur open. Binnen waren twee mannen die zochten naar waardevolle spullen in haar huis. De mannen bonden de vrouw vast en gingen er met diverse spullen vandoor.

Omdat de mannen hun daad op klaarlichte dag pleegden, hoopt de politie op veel getuigen. Het gaat om twee mannen tussen de 18 en 27 jaar. Beiden zijn licht getint. De ene man is gezet en rond de 1.75m - 1.80m. Hij heeft zwart haar met kleine krulletjes boven en aan de zijkant opgeschoren. Hij droeg een groen t-shirt met daarover heen een zwart vest dat hij open droeg.

De tweede man is mager en rond de 1.90m. Hij droeg zwarte kleding, een baseballpet en een zwarte rugzak.

Heeft u deze mannen rond half drie/ drie uur in de omgeving van het Schoonveld gezien of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, bel dan gelijk met 0900-8844 en vraag naar de opsporing van district Zuid.

Groep met bivakmutsen en vuurwapens blijkt 'clipshoot'

Ongeruste getuigen meldden vrijdagavond dat op het Prinsenplein in Rotterdam jongeren met bivakmutsen en vuurwapens om een auto staan. Een heftige melding die voor agenten meteen een reeks aan procedures betekent. Bij het zien van de politie stuiven de jongeren uiteen. Bij een achtervolging, waarbij een jongen onderweg een groot kapmes weggooit, wordt zelfs een waarschuwingsschot gelost. Achteraf verklaren de jongeren dat zij bezig waren met het filmen van een clip voor rapmuziek.

Het is vrijdag kwart voor tien ’s avonds als de jongeren met bivakmutsen en vuurwapens om een auto staan. Diverse getuigen zien dit en bellen ongerust de alarmlijn. Agenten zijn meteen in opperste staat van paraatheid. Het benaderen van vuurwapengevaarlijke verdachten brengt de nodige procedures met zich mee. Ze spoeden zich naar het Prinsenplein waar ze inderdaad de groep zien staan.

Die groep slaat bij het zien van de politie direct op de vlucht. Agenten zetten de achtervolging in. Eén van de jongeren rent de Perentuin in. Onderweg gooit hij iets in de bosjes. Dat blijkt een kapmes van bijna een halve meter te zijn. Uiteindelijk dwingen agenten hem met een waarschuwingsschot om zich over te geven. De 17-jarige jongen uit Barendrecht kan worden aangehouden.

Op de Kruidentuin controleren agenten een groepje jongens van 15 en 16 jaar. Zij hebben maskers en biavkmutsen bij zich en één van de jongens heeft nog zo’n groot kapmes bij zich. Zij verklaren te figureren in een clip die die avond op Keizerwaard en het Prinsenplein werd opgenomen voor een rapper. In de omgeving wordt ook een viertal aangehouden die een vuurwapen bij zich hebben. Het is nog onbekend of deze mannen ook bij de 'clipshoot' hoorden.

Alle minderjarige verdachten zijn thuis gebracht door de politie die hun ouders heeft ingelicht over het gebeuren. Zij zullen later nog op het politiebureau een verklaring moeten komen afleggen en dan zal er gekeken worden naar een passend vervolg. Het viertal heeft de nacht op het politiebureau doorgebracht.

Politie moet op vuurwapenmeldingen acteren en benadert vuurwapengevaarlijke verdachten volgens vaste procedures. Dat betekent getrokken wapens en indien bevelen niet worden opgevolgd kan dit leiden tot het lossen van schoten. Daarom bestaan voor het filmen op de openbare weg met bijzondere 'props' als wapens bijzondere regels. Het onaangekondigd maken van dit soort opnames kan tot, voor alle partijen, zeer ongunstige situaties leiden.

Ook begrip voor besloten rechtszitting Marengo-proces

Vrijdag maakte de rechtbank bekend dat er dinsdag en donderdag geen pers en publiek aanwezig mag zijn bij de pro formazitting van de strafzaak tegen de groep rondom topcrimineel Ridouan Taghi. De beslissing van de rechtbank leverde de nodige kritiek op, maar er is ook begrip voor het besluit.

"De geplande pro formazitting vindt plaats zeer kort nadat afgelopen woensdag een van de advocaten die bij de strafzaak betrokken was, op straat werd doodgeschoten. De implicaties van deze gebeurtenis zijn op dit moment nog niet volledig te overzien." Met dit korte persbericht kondigde de rechtbank vrijdag aan dat de pro formazitting in de strafzaak Marengo zowel dinsdag als donderdag besloten is.

'Paniekvoetbal', noemde rechtbankjournalist Saskia Belleman de beslissing van de rechtbank meteen. "Als dat je eerste reactie is na de moord op een advocaat, om dan de openbaarheid van de rechtsstaat te grabbel te gooien, dan ben ik benieuwd wat er nog gaat komen."

Kritiek op besluit
Belleman staat niet alleen in haar kritiek op het besluit. Ook het Genootschap van Hoofdredacteuren en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) reageerden verontwaardigd op het nieuws. Hoewel de NVJ er begrip voor zegt te hebben dat de rechtbank en het Openbaar Ministerie niemand in onnodig gevaar willen brengen, roept het op om het proces openbaar te houden.

Ook begrip
Toch klinkt er ook een ander geluid. Oud-hoogleraar strafrecht Theo de Roos heeft namelijk wél begrip voor de keuze van de rechtbank. "Ik denk dat het verstandig is", zegt De Roos. "Het is natuurlijk niet zo dat het hele proces nu buiten de openbaarheid gaat plaatsvinden. Er worden natuurlijk geen geheime afspraken gemaakt. Het is even onder de professionals en de verdachten om te kijken waar we staan en hoe we dat verder gaan aanpakken."

Wel benadrukt De Roos dat het hier in zijn ogen om een uitzondering gaat. "Het strafproces voor volwassenen is altijd openbaar. Natuurlijk moet de pers er in principe altijd toegang toe hebben. Maar ik denk dat ze nu voor één moment zeggen: met rust lastige kwesties onder ogen zien en dan weer verder. Dan komt het daarna weer in de openbaarheid en dan komt de pers er weer bij."

Uitslag Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk

Sparta Rotterdam heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk eenvoudig gewonnen. De Rotterdammers versloegen de hekkensluiter in de Eredivisie met 4-0.

De eerste kans van de wedstrijd was voor RKC. Tahiri geeft een goede pass op Elbers, maar Elbers schoot wild naast het Sparta-doel. Niet lang daarna kregen de Rotterdamers een kans nadat Dervisoglu de bal vanaf rechts strak kreeg aangespeeld en haalt direct uit. De paal stond echter in de weg. In de 15e minuut was het alsnog 1-0 voor Sparta. Smeets schoot de bal binnen na een mooie actie vanaf links van Dervisoglu. Vlak voor rust werd het 2-0 door Ache na een voorzet van Haddoui.

Sparta begon sterk aan de tweede helft en in de 48e minuut was het alweer 3-0. Ache gaf vanaf links de bal perfect voor en met een zweefduik kopte uitblinker Dervisoglu de bal binnen. RKC ging daarna in het offensief, maar zowel Spierings, Tahiri als Elbers kregen de bal niet langs de keeper van de thuisploeg. In de 60e minuut was het wel weer raak voor Sparta. Na een counter kan Rayhi de voorzet van Harroui binnen lopen.

Ondanks 0-4 achterstand wilden de Waalwijkers niet van opgeven weten. Sparta bleef overeind mede door doelman Coremans. In de laatste tien minuten gebeurde er nog weinig. Sparta tikte de bal rustig rond en kreeg via invaller Piroe nog een kans op de 5-0 maar de poging belandde in het zijnet.

Sparta Rotterdam

4 - 0

RKC Waalwijk

15' Smeets
43' Ache
48' Dervisoglu
60' Rayhi
   
 
Gele kaart: Auassar, (Sparta Rotterdam), Delcroix, Elbers, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 10.231
Arbiter: Bax
 
Opstelling:   Opstelling:
Coremans
Abels
Vriends
Mattheij
Faye
Harroui (Karami/73)
Auassar (Rigo/ 64)
Smeets
Rayhi
Dervisoglu
Ache(Piroe/77)
  Vaessen
Gaari
Meulensteen
Delcroix
L.Nieuwpoort
Rienstra (H.Mulder/65)
Spierings
Leemans
Tahiri (Vente/65)
Bilate (Vermeulen/84)
Elbers

Honkballers boeken ruime zege op Zuid-Afrika

Het Nederlandse honkbalteam team heeft op het Olympisch kwalificatietoernooi in Italië een ruime zege geboekt. In Bologna werd Zuid-Afrika met 7-1 verslagen.

In de eerste inning kwam Nederland op een 2-0 voorsprong door punten van Roger Bernadina en Kalian Sams. In de tweede slagbeurt scoorde Hein Robb het enige Zuid-Afrikaanse punt. Dankzij een homerun van Sharlon Schoop in de derde inning scoorde Nederland vier punten. Het laatste punt kwam op naam van Dwayne Kemp.

Met zes punten staat Nederland tweede in de stand. Koploper Israël heeft ook zes punten maar één wedstrijd minder gespeeld. Alleen de winnaar van het toernooi verdient een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. De nummer twee krijgt begin volgend jaar een tweede kans om een ticket te bemachtigen.

Uitslagen zaterdag
Nederland - Zuid-Afrika 7-1
Italië - Spanje wordt later op de avond gespeeld
Tsjechië - Israël wordt later op de avond gespeeld

Stand
Israël 3- 6
Nederland 4- 6
Italië 3- 4
Tsjechië 3- 2
Spanje 3- 2
Zuid-Afrika 4- 0

'Barcelona zit in de maag met Víctor Valdés na nieuw incident'

De zorgen binnen Barcelona om Víctor Valdés zijn de laatste weken gegroeid. De trainer van Onder-19 heeft in zijn eerste maanden als jeugdtrainer voor veel problemen gezorgd bij de club en dat wordt hem niet in dank afgenomen, zo schrijft Mundo Deportivo.

Er is binnen de club grote ontevredenheid over zijn omgang en werkwijze. Dat hij als enige trainer niet aanwezig was tijdens een diner van jeugdacademie La Masía is het zoveelste incident in twee maanden tijd.

De voormalig doelman werd aan het begin van het seizoen aangesteld als de nieuwe trainer van het hoogste jeugdteam van de Spaanse grootmacht. Zijn eerste weken zijn allesbehalve plezierig verlopen.

Zijn absentie bij het diner wordt hem niet in dank afgenomen, zeker niet na zijn tegenvallende debuut in de competitie. Tegen Girona (0-1 winst) werd hij wegens commentaar op de leiding met rood weggestuurd. Hij zou f*ck you gezegd hebben tegen de scheidsrechter. Vanaf de tribune moest hij het restant van de wedstrijd toekijken. Valdés is door de Spaanse bond voor twee wedstrijden geschorst.

Het was het zoveelste incident in korte tijd. Vorige maand kwam de jeugdtrainer negatief in het nieuws toen hij op de Otten Cup in Eindhoven weigerde de troostfinale tegen Everton te spelen. Hij gaf als reden aan dat zijn spelers te weinig rust zouden krijgen tussen de wedstrijden door. Ook vond hij het veld niet goed genoeg. Na de nederlaag tegen Internazionale in de halve finale wilde de coach met zijn team zo snel mogelijk naar huis. De toernooiorganisatie kon de wedstrijd om de derde en vierde plaats niet door laten gaan.

Bij de opening van Estadi Johan Cruyff verloor Barcelona Onder-19 met 0-2 van Ajax. Valdés zag in deze wedstrijd af van het spelen met buitenspelers, een speelwijze waar Barcelona onder Cruijff groot mee is geworden. Ook dit besluit was tegen het zere been van de clubleiding. In de Youth League werd vervolgens met 2-1 verloren van Borussia Dortmund, waardoor de kritiek op de coach steeds meer toeneemt.

'Liverpool betaalde City 1,1 miljoen euro na spionage in scoutingssyteem'

Liverpool heeft Manchester City in 2013 omgerekend ruim 1,1 miljoen euro moeten betalen in verband met een inbraak in het scoutingssysteem van City. Uit een verhaal van The Times blijkt hoe Manchester City achter de inbraak is gekomen. Toen de club vermoedens kreeg dat er werd meegekeken in het systeem werden computerexperts ingehuurd.

Zij kwamen erachter dat er gespioneerd werd en dat het uit de hoek van Liverpool kwam. De ingehuurde computerexperts kregen argwaan toen er op ongebruikelijke momenten van buitenaf werd ingelogd in het systeem Scout7.

Vanaf onbekende IP-adressen werd ingelogd in het scoutsingssysteem en al snel bleek dat het om mensen van Liverpool ging. Manchester City nam uiteindelijk genoeg met een schikking van een miljoen pond.

De zaak kreeg destijds veel aandacht in de Engelse media, maar Liverpool heeft nooit publiekelijk schuld erkend en details bleven achterwege.

Volgens The Times is er gespioneerd een jaar nadat drie voormalig scouts van Manchester City naar Liverpool zijn vertrokken. Het gaat om Liverpools head of recruitment Dave Fallows, technisch directeur Michael Edwards en toenmalig scoutingsmanager Julian Ward.

Zij zouden 'honderden keren' hebben ingelogd in City's database van Scout7. Toen Manchester City lucht kreeg van de spionage, besloot men om sneller door te pakken op de transfermarkt.

Om te voorkomen dat Liverpool aan de haal ging met spelers die bij City in beeld waren, werden Fernandinho en Jesús Navas in huis gehaald.

Volleyballers uitgeschakeld op EK na nederlaag in achtste finales tegen Duitsland

De Nederlandse volleybalmannen zijn op het EK uitgeschakeld. In de achtste finales verloor het in Apeldoorn in vier sets van Duitsland: 17-25, 22-25, 32-30, 23-25.

De eerste set ging kansloos verloren tegen de Duitsers. Vanaf de tweede set ging het beter lopen bij Nederland. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza kwam in de tweede set op 21-20, maar vanaf dan liep het fout voor de Nederlandse ploeg in de tweede set. Mede dankzij een netservice en twee fouten passen ging de set verloren.

Ook in de derde set verspeelde Oranje een voorsprong op het einde van de set. In de slotfase van die set stond het 23-20 voor Nederland, maar Duitsland kwam helemaal terug in de set. Het kreeg zelfs zes wedstrijdpunten, maar die wist Nederland allemaal weg te werken en ze wonnen uiteindelijk op het tweede setpunt van Nederland de set.

In de vierde set ging het gelijk op tussen de beide landen, maar Duitsland won uiteindelijk de set door onder op een belangrijk punt een ace te slaan. Oranje kon vervolgens de achterstand op het eind van de set niet meer goed maken en is Nederland in de achtste finales uitgeschakeld.

Man City komt tot acht doelpunten na geweldige openingsfase

Manchester City heeft zich op overtuigende wijze hersteld van de nederlaag die vorige week werd geleden tegen het gepromoveerde Norwich City.
De regerend landskampioen liet zaterdagmiddag in eigen huis namelijk geen spaan heel van Watford, dat met een 8-0 nederlaag en het schaamrood op de kaken huiswaarts werd gestuurd. Everton verloor tegelijkertijd van promovendus Sheffield United, terwijl Norwich zelf het goede resultaat van vorig weekend geen vervolg kon geven.

Manchester City - Watford 8-0
Watford ging afgelopen seizoen met maar liefst 6-0 onderuit in het Etihad Stadium en die stand stond zaterdagmiddag na achttien minuten spelen al bijna op het scorebord. David Silva opende na een minuut spelen na een fraaie bal van Kevin De Bruyne al de score en vervolgens was er geen houden meer aan voor the Hornets . Via een penalty van Sergio Agüero, een rake vrije trap van Riyad Mahrez en doelpunten van Bernardo Silva en Nicolás Otamendi stond het al snel 5-0 voor the Citizens . De manschappen van Josep Guardiola hadden in de eerste helft nog verder uit kunnen lopen, maar pogingen van Agüero en Bernardo Silva eindigden na de stormachtige openingsfase op de paal.

Josep Guardiola gunde Angeliño na de rust zijn Premier League-debuut namens Manchester City en met de van PSV overgenomen linksback in de gelederen liep de thuisploeg nog verder uit. Bernardo Silva tekende in de tweede helft in een tijdsbestek van tien minuten namelijk voor zijn tweede en derde goal. In het laatste halfuur leken verdere doelpunten uit te blijven, maar dat was buiten De Bruyne gerekend. De Rode Duivel nam met een hard schot van net binnen de zestien de laatste goal van de middag voor zijn rekening. Manchester City meldt zich dankzij de monsterzege op twee punten achter koploper Liverpool, dat zondag op bezoek gaat bij Chelsea.

Everton - Sheffield United 0-2
Slecht speelde Everton niet in de eerste helft, maar bij rust stond Sheffield desondanks op een 0-1 voorsprong. Het enige doelpunt van de eerste helft was een ongelukkige eigen goal van Yerry Mina. Na een kleine veertig minuten probeerde Jordan Pickford de bal weg te boksen na een corner van Oliver Norwood, maar de doelman tastte volledig mis. Vervolgens belandde de bal via Mina in het doel. Sheffield had zelf helemaal geen schot afgevuurd in de eerste 45 minuten; Everton controleerde het duel grotendeels. Na de rust zocht de thuisclub naar de gelijkmaker, zonder veel goede kansen te creëren. Ondanks een enorm overwicht aan balbezit voor Everton was het Sheffield dat de wedstrijd in de slotfase naar zich toetrok: na voorbereidend werk van John Lundstram was Lys Mousset te snel voor Lucas Digne en Michael Keane, waarna hij Pickford beheerst verschalkte: 0-2.

Burnley - Norwich City 2-0
Norwich City won vorig weekend nog verrassend van Manchester City, maar zaterdagmiddag moest Tim Krul al snel de bal uit zijn doel vissen. Ondanks een goede eerste kans voor Teemu Pukki was het na tien minuten aan de overkant raak toen Chris Wood het hoogst sprong bij een corner en de bal met het hoofd achter de Nederlands doelman kegelde. Vier minuten later lag de bal opnieuw in het net dankzij Wood, die Krul met een schot in het dak van het doel andermaal kansloos liet. Norwich kreeg daarna via Moritz Leitner nog wel een snelle kans om iets terug te doen, maar zijn inzet eindigde op de buitenkant van de paal. Burnley neemt dankzij de driepunter in eigen huis voorlopig de achtste plaats over, terwijl Norwich op twee punten boven de rode streep op de vijftiende plek bivakkeert.

Overige uitslagen Premier League zaterdag
Southampton - Bournemouth 1-3 (vrijdag)
Leicester City - Tottenham Hotspur 2-1
Newcastle United - Brighton & Hove Albion 0-0

Theuns verrast sprinters in Primus Classic, Groenewegen vierde

Edward Theuns heeft de Primus Classic gewonnen. De Belg van Trek-Segafredo hield de sprinters net achter zich nadat hij er in de laatste vijf kilometer vandoor was gegaan. De Duitser Pascal Ackermann won met ruim verschil de pelotonsprint, maar kwam net te kort voor de zege in de Belgische wedstrijd.

De Primus Classic gold voor veel renners als een laatste test voor het WK van volgende week zondag. Onder meer Mathieu van der Poel kwam aan de start, maar ook Peter Sagan en Gerg van Avermaet waren aanwezig. Fridtjof Roinas, Michael Schär, Dylan Bouwmans, Elias Van Breussegem en Aaron Verwilst waren de vroege vluchters van de dag, maar zouden geen rol spelen in het wedstrijdverloop.

Van der Poel zou dat wel doen. De Nederlander, een van de topfavorieten op het WK van volgende week, trok door op 45 kilometer van de meet. Hij kreeg Sagan en Van Avermaet met zich mee. Ondanks de kwaliteit in de groep van was er geen samenwerking, waardoor het peloton terug kon komen. Vooraan reden nog twee renners voorop, maar die werden met negen kilometer ingelopen.

Een sprint met het peloton leek voor de hand te liggen, maar Trek-Segafredo wilde dat voorkomen. Jasper Styuven ging er vandoor en net voordat hij werd ingelopen door het peloton kon Edward Theuns ernaar toe rijden. Stuyven deed nog een kopbeurt voor zijn ploegmaat. Bij het ingaan van de slotkilometer had Theuns nog een mooie voorsprong op het peloton. Sagan trok de sprint aan voor Ackermann en die ging vervolgens ook vroeg de sprint aan, maar aan de meet kwam de Duitser toch net te kort voor de zege, want Theuns hield net voldoende over van zijn voorsprong. Het was voor de Belg van Trek-Segafredo de eerste zege van het seizoen.

Jasper de Buyst maakte het podium compleet in Haacht. Dylan Groenewegen kwam als vierde over de streep.

Lewandowski wijst Bayern de weg; fraaie goal van Dilrosun

Bayern München heeft zich zaterdag in de Bundesliga hersteld van de halve misstap van vorige week tegen RB Leipzig (1-1).
Het team van Niko Kovac had mede dankzij de achtste en negende seizoensgoal van Robert Lewandowski geen moeite met 1. FC Köln. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz maakte tegelijkertijd een einde aan een reeks van drie duels zonder zege en is nu voorlopig op een vijfde plaats te vinden. Javairo Dilrosun had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de allereerste competitiezege van Hertha BSC.

Bayern München - 1. FC Köln 4-0
Na drie minuten spelen liepen de bezoekers reeds achter de feiten: Bayern kon veel te makkelijk het doelgebied van Timo Horn bereiken, waarna Lewandowski de bal via het been van Rafael Czichos in het doel werkte. Het team van Kovac had daarna uitzicht op een tweede treffer, maar kon Horn niet voor een tweede keer verschalken. Na een kwartier spelen beet FC Köln meer van zich af en hield men Bayern meer van zich af. Hoewel men richting de rust zelfs enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Manuel Neuer creëerde, ontsnapte men ook in de extra tijd toen Lewandowski een grote kans onbenut liet.

In het laatste half uur liep de regerend landskampioen verder uit. Na een charge van Kingsley Ehizibue ging Philippe Coutinho naar de grond: rood voor de verdediger en een strafschop voor de thuisploeg. De Braziliaan maakte vanaf elf meter zijn eerste goal voor de Beierse club: 3-0. Een inzet van Joshua Kimmich op de paal was een voorbode van de 4-0 van Ivan Perisic in de 73e minuut: vanaf de linkerkant van het strafschopgebied schoot hij de bal diagonaal in de rechterhoek achter Horn. Bayern speelt volgende week uit bij SC Paderborn.

Bayer Leverkusen - 1. FC Union Berlin 2-0
De ploegen van Bosz en Urs Fischer hadden aanvankelijk moeite om in de wedstrijd te komen, maar al snel trok de thuisploeg het duel naar zich toe. Een doelpunt van Lucas Alario werd na nog geen twintig minuten afgekeurd omdat Kevin Volland in de baan van het schot buitenspel stond. In vier minuten tijd sloeg Bayer alsnog tweemaal toe tegen een Union Berlin dat geen grip op het duel kreeg. Een hobbelig schot van Volland in de verste hoek betekende de 1-0 en luttele minuten later werd niet goed uitverdedigen van de bezoekers meteen afgestraft. Alario schoot het leer in de linkerhoek achter Rafal Gikiewicz.

Bayer was in de tweede helft niet in staat om de overwinning ruimer uit te laten vallen, ondanks een overtalsituatie vanaf de 64e minuut. Sebastian Polter kreeg, na inmenging van de VAR, een rode kaart voor een overtreding op Julian Baumgartlinger. Het was voor het bezoek al de derde rode kaart van het seizoen. Bosz zag hoe zijn team weliswaar kansen op een of meerdere treffers kreeg, maar Kerem Demirbay, Kai Havertz en Mitchell Weiser hadden het vizier niet op scherp staan. Sheraldo Becker verscheen in de basiself van de bezoekers en werd in de rust vervangen door Akaki Gogia.

Hertha BSC - SC Paderborn 2-1
Dilrosun verscheen, in tegenstelling tot de op de bank startende Karim Rekik, wel aan de aftrap bij de thuisploeg en de aanvaller beschaamde het vertrouwen van trainer Ante Covic niet. Met tien minuten op de klok zette de jongeling namelijk een indrukwekkende solo in, waarmee hij de halve verdediging van de tegenstander zijn hielen liet zien en de bal vervolgens via doelman Jannik Huth in het doel schoot.

Na die fraaie actie van Dilrosun bleef het tot in de tweede helft rustig voor de twee doelen, maar een kleine tien minuten na de onderbreking werd het ook 2-0 voor Hertha dankzij Marius Wolf. Ben Zolinski deed niet veel later nog wel wat terug namens de bezoekers, die er echter niet meer in slaagden om langszij te komen en in de laatste twintig minuten nog twee goals van Hertha afgekeurd zagen worden wegens buitenspel. De Berlijners verlaten dankzij hun eerste overwinning van het seizoen de gevarenzone, terwijl Paderborn hekkensluiter blijft.

SC Freiburg - FC Augsburg 1-1
FC Augsburg moest zonder de geblesseerde Jeffrey Gouweleeuw op zoek naar een resultaat tegen het uitstekende aan het seizoen gestarte SC Freiburg, dat ook zaterdagmiddag in de openingsfase het initiatief naar zich toetrok. Na een eerste waarschuwingsschot van Mike Frantz was het Lucas Höler die de thuisploeg na ruim twintig minuten spelen op voorsprong zette. Augsburg liet zich echter ook niet onbetuigd en nadat de bezoekers vlak daarvoor nog om een penalty schreeuwden, trok Florian Niederlechner de stand vlak voor rust weer gelijk. In de tweede helft waren de kansen, op een late kopbal op de paal van Nils Petersen, vervolgens schaars en bleven verdere doelpunten uit. Freiburg meldt zich dankzij het behaalde punt voorlopig wel op de tweede plek, vlak achter koploper Bayern.

F1: Leclerc verrast met poleposition in Singapore

Charles Leclerc heeft verrassend poleposition gepakt voor de Grand Prix van Singapore. De Formule 1-coureur reed in de straten van de stadsstaat met zijn Ferrari naar een tijd van 1.36,217 waarmee hij sneller was dan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Max Verstappen kwam ot de vierde tijd.

Vooraf leek het te gaan tussen Verstappen en Hamilton in de strijd om poleposition, maar in de derde vrije training meldde Ferrari zich bovenaan, zodat ook met het team uit Maranello rekening moest woden gehouden. Dat bleek al in Q1 toen de Ferrari's meteen weer snel waren, terwijl Mercedes zich pas na een tweede run bovenaan meldde.

Zoals verwacht eindigden de Williams van Robert Kubica achteraan, nipt achter teamgenoot George Russell. Daarvoor was er weer een spannende strijd om plek zestien waarbij Daniil Kvyat vijftien duizendsten aan de verkeerde kant van de streep zat. Achter de Rus eindigden nog Lance Stroll en Romain Grosjean.

In het tweede deel liet Leclerc met een 1.36,6 zien dat zijn tijd van de derde vrije training geen toevalstreffer was. De Monegask was hiermee de snelste van allemaal. Verder naar achteren was er weer een felle strijd om plek tien. Sergio Perez kwam veertig duizendsten tekort om Q3 te halen. De Mexicaan verkeerde in goed gezelschap, want ook Antonio Giovinazzi, Pierre Gasly, Kimi Räikkönen en Kevin Magnussen konden uitstappen.

Vettel vatte in het laatste deel de koe direct bij de hoorns door met een 1.36,439 meteen een scherpe tijd te laten noteren, gevolgd door Leclerc en Verstappen. Hamilton en Valtteri Bottas kenden een rommelige ronde en sloten aan op de plekken vier en vijf op een seconde van de snelste tijd.

Run twee beloofde spannend te worden en dat werd het ook. Vettel haakte na een paar foutjes af en reed de pits in. Achter hem verbeterde Verstappen zich niet, maar Leclerc wel, waardoor de Monegask op plek 1 stond. Daarna was het wachten op de Mercedessen met Hamilton die plek twee voor de neus van Vettel weggriste, terwijl Bottas niet verder kwam dan plek vijf. Alexander Albon reed naar de zesde tijd, voor Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg en Lando Norris.

Uitslag

# Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 C. Leclerc Ferrari 1:38.014 1:36.650 1:36.217 18
2 L. Hamilton Mercedes 1:37.565 1:36.933 1:36.408 19
3 S. Vettel Ferrari 1:38.374 1:36.720 1:36.437 16
4 M. Verstappen Red Bull 1:38.540 1:37.084 1:36.813 15
5 V. Bottas Mercedes 1:37.317 1:37.142 1:37.146 18
6 A. Albon Red Bull 1:39.106 1:37.865 1:37.411 16
7 C. Sainz Jr. McLaren 1:38.882 1:37.982 1:37.818 19
8 D. Ricciardo Renault 1:39.362 1:38.399 1:38.095 18
9 N. Hulkenberg Renault 1:39.001 1:38.580 1:38.264 18
10 L. Norris McLaren 1:38.606 1:37.572 1:38.329 19
11 S. Pérez Racing Point 1:39.909 1:38.620   14
12 A. Giovinazzi Alfa Romeo 1:39.272 1:38.697   14
13 P. Gasly Toro Rosso 1:39.085 1:38.699   12
14 K. Räikkönen Alfa Romeo 1:39.454 1:38.858   14
15 K. Magnussen Haas 1:39.942 1:39.650   14
16 D. Kvyat Toro Rosso 1:39.957     7
17 L. Stroll Racing Point 1:39.979     8
18 R. Grosjean Haas 1:40.277     8
19 G. Russell Williams 1:40.867     7
20 R. Kubica Williams 1:41.186     6

Klimaatstaking Nijmegen

Vanmiddag vond er in Nijmegen een klimaatstaking plaats, De beroepsactivisten verzamelden zich rond twee uur op het Faberplein, om vervolgens via Plein 1944 en de Waalkade naar het Valkhofpark te lopen. Het was de bedoeling dat de stoet om twee uur zou vertrekken, maar dat duurde iets langer dan verwacht. Rond half drie gingen de activisten dan toch op pad. 

Zowel op het vertrekpunt, als op Plein 1944, de Waalkade en in het Valkhofpark werden er toespraken gehouden. FOK! was erbij en maakte onderstaande reportage. Helaas was de geluidsvoorziening om te huilen, dus van de toespraken was vrijwel niets te verstaan. 

Toch was de opkomst voor een lokale mars redelijk te noemen; ik schat het aandeel deelnemers tussen de 100 en 150 personen. Tijdens de mars werd er meerdere keren stilgestaan, en ook werden de gebruikelijke leuzen geroepen. Ook werd er een ludiek liedje gezongen met als tekst: "Hey Ho Kabinet, jullie worden afgezet; Hey Ho Kabinet, Deze groep komt in verzet; Jullie slopen het klimaat, daarom staan wij hier op straat", wat een beetje deed denken aan het kinderliedje: "één twee in de maat, anders wordt je moeder kwaad."

De klimaatmars in Nijmegen vandaag was een klein voorproefje voor de wereldwijde klimaatstaking die op 27 september plaatsvindt. In Nederland verzamelen de klimaatstakers zich om 13:00 uur op de Koekamp in Den Haag (pal naast het Centraal Station). Het is de vraag of zich daar net zoveel mensen zullen verzamelen als tijdens de klimaatmars in Amsterdam, toen er zo'n 40.000 mensen demonstreerden voor het klimaat. 

Klimaatstaking Nijmegen  (Foto: FOK!)
Klimaatstaking Nijmegen (Foto: FOK!)Klimaatstaking Nijmegen  (Foto: FOK!)
Klimaatstaking Nijmegen (Foto: FOK!)Klimaatstaking Nijmegen  (Foto: FOK!)
Klimaatstaking Nijmegen (Foto: FOK!)Klimaatstaking Nijmegen  (Foto: FOK!)
Klimaatstaking Nijmegen (Foto: FOK!)Klimaatstaking Nijmegen  (Foto: FOK!)
Klimaatstaking Nijmegen (Foto: FOK!)Klimaatstaking Nijmegen  (Foto: FOK!)
Klimaatstaking Nijmegen (Foto: FOK!)


Titelverdediger Nieuw-Zeeland begint met zege tegen Zuid-Afrika op WK rugby

Op de tweede dag van het WK rugby in Japan stond zaterdag meteen een kraker op het programma met Nieuw-Zeeland tegen Zuid-Afrika, de twee topfavorieten voor de eindzege. Ook Australië, Fiji, Argentinië en Frankrijk speelde hun eerste wedstrijd op het WK in Japan.

Australië - Fiji
De eerste wedstrijd op de tweede dag van het WK Rugby was er een Australië en Fiji. Bij rust stond Fiji met 14-12 voor en bouwde hun voorsprong kort na rust uit naar een 21-12 via een try van Waisea Nayacalevu. Australië kwam steeds beter in de wedstrijd en door twee try's van Tolu Latu stond Australië op voorsprong en in slotfase liepen ze nog uit naar 39-21 en wonnen zo de wedstrijd nog makkelijk.

Samenvatting Australië - Fiji (Youtube.com)

Frankrijk - Argentinië
De tweede wedstrijd van de dag werd een mooi duel tegen Frankrijk en Argentinië. Na een klein kwartier opende Argentinië de scoorde nadat Nicolás Sánchez een penalty benutte. Daarna nam Frankrijk het over in de eerste helft en was de ruststand 20-3 in het voordeel van de Fransen. De wedstrijd leek gespeeld, maar halverwege de tweede helft had Argentinië de achterstand verkleind naar 20-18. Met een benutte penalty leek de Argentijnse ploeg de winst te pakken tegen Frankrijk, maar via een dropkick goal van Camille Lopez pakte Frankrijk alsnog de winst.

Samenvatting Frankrijk - Argentinië (Youtube.com)

Nieuw-Zeeland - Zuid-Afrika
Nieuw-Zeeland won de laatste twee WK’s, in 2015 en 2011. Daarvoor (in 2007) pakte Zuid-Afrika de wereldtitel en ook dit toernooi zijn deze twee landen de topfavoriet om de zege te pakken. Zuid-Afrika begon sterk aan de wedstrijd tegen de 'All Blacks' en waren de eerste twintig minuten duidelijk de betere. Toch werd dat niet helemaal in de score uitgedrukt, want het stond maar 3-0 voor de 'Springboks' nadat Handré Pollard al in de eerste minuut de score opende via een penalty.

Na die zwakke eerste twintig minuten van Nieuw-Zeeland draaide ze de wedstrijd om binnen tien minuten. Na twee prachtige try's en een gescoorde penalty stond het 17-3 voor de regerend wereldkampioen. In de tweede helft kwam Zuid-Afrika terug tot vier punten, maar via twee penalty's wonnen de 'All Blacks' met 23-13.

 

Haka Nieuw-Zeeland (Bron: Youtube.com)

Samenvatting Nieuw-Zeeland - Zuid-Afrika (Youtube.com)

Lampaert wint Ronde van Slowakije

Yves Lampaert heeft de 63ste editie van de Ronde van Slowakij op zijn naam geschreven. Zijn leidende positie kwam vandaag in de laatste etappe niet meer in gevaar.

Elia Viviani, ploegmaat van Lampaert bij Deceuninck-QuickStep, won de laatste etappe. Hij was na 142,1 kilometer koersen, van Hlohovec naar Senica, Arnaud Démare de baas in de massasprint. De Noor Alexander Kristoff kwam als de nummer drie over finish.

Thomas niet op tijdrit bij WK wielrennen

Geraint Thomas zal bij het WK wielrennen komende week in Yorkshire niet op de individuele tijdrit in actie komen. Hij voelt zich niet fit genoeg om woensdag enige rol van betekenis te spelen.

"Ik heb geprobeerd weer in vorm te komen na mijn rustperiode na de Tour de France,maar ik voel me nog niet goed  genoeg voor een topprestatie", aldus Thomas. Hij zal op de tijdrit worden vervangen door John Archibald.

Leclerc snelste in derde vrije training

Charles Leclerc heeft de snelste tijd gereden in de derde vrije training voor de Grand Prix van Singapore. De Ferrari-coureur kwam in de straten van de stadsstaat tot een tijd van 1.38,192 waarmee hij nipt sneller was dan de Mercedes van Lewis Hamilton. Max Verstappen kwam niet verder dan plek zes.

Mercedes opende het bal om de snelle tijden, maar Leclerc ging er met een 1.39,3 ruim onderdoor. Max Verstappen kwam pas na een half uur naar buiten, maar kon vrijwel direct daarna weer naar binnen nadat Sergio Perez zijn Racing Point hard kennis liet maken met de muur. De rechterachterband sneuvelde hierbij en delen van de velg en het rubber lagen op de baan, waarna code rood werd ingesteld.

Nadat de baan vrij was gegeven zette Leclerc opnieuw een fraaie tijd neer, ditmaal in 1.38,192. De Monegask gaf hiermee Lewis Hamilton het nakijken. De Brit spinde bij het uitrijden van de pits nog even. Verstappen kwam er niet aan te pas met een 1.39,3. Daniil Kvyat zette geen tijd neer omdat er rook uit de achterzijde van zijn Toro Rosso kwam.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Ronden
1 C. Leclerc Ferrari 1:38.192 15
2 L. Hamilton Mercedes 1:38.399 15
3 S. Vettel Ferrari 1:38.811 13
4 V. Bottas Mercedes 1:38.885 16
5 A. Albon Red Bull 1:39.258 14
6 M. Verstappen Red Bull 1:39.366 9
7 C. Sainz Jr. McLaren 1:39.507 14
8 L. Norris McLaren 1:39.709 13
9 N. Hulkenberg Renault 1:40.118 15
10 D. Ricciardo Renault 1:40.153 12
11 L. Stroll Racing Point 1:40.209 11
12 P. Gasly Toro Rosso 1:40.339 15
13 K. Räikkönen Alfa Romeo 1:40.953 16
14 S. Pérez Racing Point 1:40.985 4
15 G. Russell Williams 1:41.156 13
16 A. Giovinazzi Alfa Romeo 1:41.169 14
17 K. Magnussen Haas 1:41.494 12
18 R. Grosjean Haas 1:41.542 12
19 R. Kubica Williams 1:41.945 13
20 D. Kvyat Toro Rosso geen tijd 3

Efficient Den Bosch vernedert Oranje-Rood; Negen goals bij Pinoké-Bloemendaal

Het was een doelpuntrijke eerste deel van het dubbelweekend in de Hoofdklasse bij de hockeyheren. Op de tweede speeldag werd in zes duels liefst 32 keer gescoord. Den Bosch verraste in de Brabantse derby Oranje-Rood in eigen huis. Na een bliksemstart van de Bossche formatie eindigde het duel in 2-4. Pinoké en Bloemendaal maakten er een doelpuntenfestijn van. Er vielen negen doelpunten te noteren. Landskampioen Bloemendaal trok aan het langste eind: 4-5.

Almere - Amsterdam (1-3)
8' 0-1 (sc) Amsterdam Tanguy Cosyns
22' 0-2 (sc) Amsterdam Tanguy Cosyns
27' 1-2 Almere Daniel de Haan
67' 1-3 Amsterdam Billy Bakker
Tanguy Cosyns blijkt goud waard voor Amsterdam. Afgelopen weekend redde hij in de slotminuut een punt in de burenruzie met Pinoké. Dit keer scoorde de Belg zowel de 0-1 als de 0-2 uit een strafcorner. Daarmee zette Cosyns zijn nieuwe ploeg op het spoor van de drie punten. Daniel de Haan maakte voor rust nog de aansluitingstreffer, maar Billy Bakker maakte vlak voor tijd een einde aan alle spanning: 1-3. Het is voor Amsterdammers de 606ste overwinning in de Hoofdklasse.

Hurley - Kampong (1-4)
15' 0-1 (sc) Kampong Jip Janssen
16' 0-2 Kampong Robbert Kemperman
23' 0-3 Kampong Bjorn Kellerman
28' 1-3 Hurley Jelmer Siersema
37' 1-4 Kampong Bjorn Kellerman
Na de nederlaag tegen landskampioen Bloemendaal afgelopen zondag was promovendus Hurley vrijdag ook niet opgewassen tegen vice-kampioen Kampong. De Utrechtse formatie won in het Amsterdamse Bos met 4-1. Jip Janssen opende na een kwartier de score uit een strafcorner. Een minuut later was Robbert Kemperman trefzeker. De overige twee Utrechtse doelpunten kwamen op naam van Bjorn Kellerman. Bij een 0-3 stand deed Jelmer Siersema nog iets terug voor Hurley.

Klein Zwitserland - HGC (0-2)
2' 0-1 HGC Kenta Tanaka
61' 0-2 (sc) HGC Seve van Ass
Met zes punten uit twee wedstrijden kent HGC een perfecte start van het seizoen. Na de 3-0 zege op Rotterdam vorige week werd vrijdag in de Haagse derby Klein Zwitserland met 0-2 verslagen. HGC kwam al snel op voorsprong via Kenta Tanaka. Daarna duurde het lang voordat de Gazellen het duel definitief in het slot gooiden. Met een rake strafcorner bepaalde Seve van Ass in de slotfase de eindstand op 0-2.

Oranje-Rood - Den Bosch (2-4)
4' 0-1 Den Bosch Jelle Galema
9' 0-2 Den Bosch Noud Schoenaker
21' 0-3 Den Bosch Joaquin Menini
33' 0-4 (sc) Den Bosch Noud Schoenaker
45' 1-4 (sc) Oranje-Rood Mink van der Weerden
57' 2-4 Oranje-Rood Thibeau Stockbroekx
Den Bosch legde met een bliksemstart de basis voor de verrassende zege op Oranje-Rood. Binnen tien minuten leidde de ploeg van coach Eric Verboom al met 0-2 via Jelle Galema en Noud Schoenaker. Schoenaker zorgde voor rust ook nog voor de 0-4 nadat Joaquin Menini trefzeker was voor de Bossche ploeg. Na rust verkleinden Mink van der Weerden en nieuwkomer Thibeau Stockbroekx de achterstand, maar Den Bosch hield stand en nam de drie punten mee naar huis.

Pinoké - Bloemendaal (4-5)
4' 0-1 (sc) Bloemendaal Tim Swaen
13' 1-1 Pinoké Matis Papa
16' 2-1 Pinoké Matis Papa
31' 2-2 (sc) Bloemendaal Jasper Brinkman
43' 2-3 (sc) Bloemendaal Tim Swaen
47' 3-3 Pinoké Pepijn Scheen
50' 3-4 Bloemendaal Thierry Brinkman
52' 3-5 (sc) Bloemendaal Jasper Brinkman
54' 4-5 Pinoké Marlon Landbrug
Er vielen liefst negen doelpunten te bewonderen in het Amsterdamse Bos bij Pinoké-Bloemendaal. Opnieuw had een topploeg de handen vol aan de Steekneuzen. In tegenstelling tot Amsterdam trok Bloemendaal wel aan het langste eind tegen Pinoké. Tot twee keer toe konden de Steekneuzen een achterstand repareren, maar na de 3-4 van Thierry Brinkman viel niet lang daarna ook de 3-5 van Jasper Brinkman. De aansluitingstreffer van Marlon Landbrug bracht de spanning nog terug. De gelijkmaker bleef echter achterwege.

Rotterdam - HC Tilburg (5-1)
3' 0-1 (sc) HC Tilburg Rik Sprengers
32' 1-1 Rotterdam Thijs van Dam
33' 2-1 Rotterdam Jeroen Hertzberger
36' 3-1 Rotterdam Jeroen Hertzberger
43' 4-1 (sc) Rotterdam Kane Russell
51' 5-1 Rotterdam Timo Goor
Met de 5-1 overwinning op Tilburg boekte Rotterdam zijn honderdste thuiszege tijdens het reguliere seizoen in de Hoofdklasse. Tilburg kwam na drie minuten nog wel op voorsprong. Daarna namen de Rotterdammers het heft in handen. Twee doelpunten van Jeroen Hertzberger rondom de rust beslisten de wedstrijd in Rotterdams voordeel. Thijs van Dam, Kane Russell en Timo Goor scoorden ook voor Rotterdam.

Verkopers lachgas beroofd van tientallen flessen lachgas

Twee mannen die vrijdagavond in Weert een aantal gasflessen met lachgas wilden overdragen aan een koper zijn bij de Kraanweg door een drietal mannen beroofd van de gasflessen die zij vervoerden. De mannen hadden op de Kraanweg afgesproken om de gasflessen aan een man af te leveren.

Daar werden zij echter geconfronteerd met nog twee andere mannen die gemaskerd waren en steekwapens bij zich hadden. Onder bedreiging moesten beide mannen de gasflessen uit hun busje verplaatsen naar een gereedstaand voertuig van de verdachten. Hierna gingen de drie mannen ervandoor. Hun buit bestond uit enkele tientallen flessen lachgas. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Belg betast en mishandelt fietsster na aanrijding

Een 19-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is vanochtend op de Noorder Kreekweg in Halsteren betast en geslagen door een man. Een 35-jarige verdachte uit België is direct aangehouden. De politie doet onderzoek en is op zoek naar personen die vanochtend tussen 07.45 uur en 08.00 uur getuige zijn geweest van het incident.

Het slachtoffer fietste vanochtend op het fietspad aan de Noorder Kreekweg. Een man liep slingerend over het fietspad en de vrouw kon de man niet ontwijken en botste tegen hem op. Beiden kwamen ten val. De verdachte zou de vrouw hebben betast en geslagen. De vrouw kon wegfietsen en heeft direct hulp ingeschakeld. Agenten konden de verdachte snel nabij de Thoolse brug aanhouden. Het slachtoffer doet aangifte. De politie doet verder onderzoek.

Mishandelde lesbienne gaat achter dader aan

Een vrouw zat  vrijdagavond 20 september met haar vrouw op de Lijnbaan in Rotterdam een hapje te eten toen een man obscene gebaren en vervelende opmerkingen maakte. Uiteindelijk valt de man een van de twee vrouwen aan, mishandelt haar en gaat er vervolgens vandoor. De vrouw laat het er niet bij zitten, belt de politie, gaat achter de man aan en loodst agenten zo naar de verdachte die hem daarop direct aanhouden.

De twee vrouwen besluiten vrijdagmiddag om een uur of vier even een hapje te eten op een terrasje op de Lijnbaan. Ze worden daarbij aangesproken door een man die obscene gebaren en opmerkingen maakt. In eerste instantie negeren de vrouwen hem, maar bij de zoveelste vervelende opmerking dient één van de vrouwen hem van repliek. Daar is de man niet van gediend en hij komt op de vrouw af.

Hij duwt een brandende sigarettenpeuk in haar nek uit en geeft meerdere klappen. Om daarna doodleuk weg te lopen.De vrouw laat het er niet bij zitten, belt de politie en gaat achter hem aan. Ze volgt hem en geeft intussen zijn locatie door aan agenten. Die houden de 34-jarige Rotterdammer kort daarna aan. Het vermoeden bestaat dat de man de opmerkingen maakte vanwege de seksuele geaardheid van de vrouwen. De exacte toedracht wordt nog nader onderzocht.

Recalcitrante alcoholist op heterdaad betrapt op beroving

De politie is zaterdag 21 september druk bezig geweest met een man die zich recalcitrant gedroeg in en rond het station in Breda. De man, een 19-jarige Rotterdammer, is aangehouden voor een beroving én een poging van beroving. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 06:00 uur kwam er een melding binnen dat er op het station een man bebloed en verward rondliep. Ter plaatse trof de politie een man aan die hen bekend voorkwam. De Rotterdammer had zich namelijk eerder op de avond, elders in Breda, mogelijk gesneden aan glas en hiervoor de politie gebeld.

Beroving
Vervolgens kreeg de politie te horen dat op het station een man had geprobeerd een persoon te beroven. Slechts enkele minuten later meldde zich een vrouw bij de agenten, zij was daadwerkelijk beroofd. Wat bleek, de verdachte betrof de Rotterdammer. Hij is op heterdaad aangehouden.

Verzet
Tijdens de arrestatie verzette de man zich hevig en heeft hij een agente uitgescholden. De man is aangehouden voor zowel de daadwerkelijke beroving als de poging beroving. Ook heeft de agente aangifte van belediging tegen de mangedaan. De man was flink onder invloed van alcohol, of hij drugs had gebruikt wordt onderzocht.

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem, of via WhatsApp.

Jeugddetentie geëist voor aanrijden motoragent

"Ik ben door het oog van de naald gekropen. Het geluid van die brullende motoren en die twee koplampen die op me afkwamen, ik zal het nooit meer vergeten." Bijna twee jaar geleden werd een motoragent in Den Bosch aangereden door drie jonge inbrekers. Vrijdag stond een nu 18-jarige man voor de rechter.

De verdachte ontkent tijdens de zitting iedere betrokkenheid. Luid en duidelijk spreekt hij in de microfoon: “Ik heb er niets mee te maken, ik was bij mijn vriendin.” Het OM is er echter van overtuigd dat hij tijdens de aanrijding in de auto zat: “Gelet op camerabeelden, herkenningen door agenten en verklaringen van de andere inzittenden ben ik ervan overtuigd dat hij die nacht betrokken was”, zegt de officier van justitie vrijdagmiddag.

Achtervolging
In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 november 2017 gaat het helemaal mis in Den Bosch. Drie jonge inbrekers zijn die nacht in hun snelle Renault Laguna op pad om een bumper en koplampen van een Mercedes te stelen. Wanneer ze kort daarna de aandacht trekken van een politieauto, gaan ze er plankgas vandoor. Er worden snelheden van tot wel 150 kilometer per uur bereikt. Ze negeren liefst drie keer een rood verkeerslicht en verliezen meerdere keren de macht over het stuur.

Op de rotonde van de Kooikersweg en de Oude Vlijmenseweg wacht een motoragent de auto op. De Renault rijdt door en raakt de agent, die als een lappenpop meters door de lucht vliegt. Met een smak komt hij op de grond terecht, maar hij overleeft de aanrijding wonder boven wonder. Uiteindelijk gaan de drie inzittenden er te voet vandoor. Later krijgt de politie zicht op drie jongens.

Bestuurder
Eén van de drie stond vorig jaar al terecht. Hij is in de ogen van het OM de bestuurder geweest tijdens de aanrijding. De rechtbank stelde eerder vast dat er weliswaar voldoende wettig bewijs was om deze man als bestuurder aan te merken, maar dat er geen objectieve bewijsmiddelen waren die het alternatieve scenario uitsluiten. Namelijk het scenario dat de jongen die vrijdag voor de rechter stond de bestuurder was.

Medeplegen
De officier van justitie is duidelijk: “Ik ben ervan overtuigd dat de man die vorig jaar terecht stond de bestuurder was. Deze verdachte is in mijn ogen de bijrijder. Er zijn meerdere gesprekken en verklaringen waaruit dat blijkt.” Volgens het OM zijn de bestuurder en de bijrijder medepleger van poging doodslag. De samenwerking voor het medeplegen is al ontstaan in het kader van het medeplegen van de diefstal: “Het plan daartoe bestond al toen zij de Renault gingen kopen. Ze wisten ook dat het om een snel voertuig ging. De bestuurder had de topsnelheid zelfs opgezocht en had een filmpje gemaakt van de motor van de auto.”

Jeugddetentie
Gelet op alle feiten eist de officier van justitie een jeugddetentie van 15 maanden onvoorwaardelijk. Verder vraagt het OM een ontzegging van de bevoegdheid om motorrijtuigen te besturen voor een periode van 3 jaar en een schadevergoeding voor de agent.

“Leven veranderd”
Bij de eis houdt de officier rekening met de enorme impact die de aanrijding had op de betrokken agent, die ook in de zaal aanwezig was: “Deze auto heeft zijn leven veranderd. Hij heeft tijden zijn beroep niet kunnen uitoefenen. Hoewel hij nu weer volledig aan het werk is, voelt hij nog bijna dagelijks de gevolgen van wat deze aanrijding met hem heeft gedaan. En dan zijn er nog de collega’s die het hebben zien gebeuren. Ze dachten dat hun collega dood was. Ik kan me voorstellen dat dit heel traumatiserend is geweest.”

Uitspraak in de zaak is op 4 oktober.

Krijgt Disney/Marvel Spiderman gratis terug?

Twee weken geleden klapten de onderhandelingen tussen Disney/Marvel en Sony over de gedeelde rechten rond Spiderman. Volgens nieuwe geruchten heeft Disney ineens geen haast meer en leunt afwachtend achterover. De reden? Apple en Amazon hebben interesse in de filmstudio van Sony.

Zowel Apple als Amazon komt met een eigen streamingkanaal waar ze content voor nodig hebben en een filmstudio om nieuwe films te maken. Sony Pictures, bekend van James Bond en Spiderman zou perfect zijn voor Apple of Amazon en er zijn blijkbaar al gesprekken gaande. Maar ook voor Disney/Marvel is dat goed nieuws want in de clausule van de superheldenlicentie staat dat deze licentie niet meeverkocht kan worden. Dus bij verkoop van Sony Pictures krijgt Disney/Marvel gewoon gratis Spiderman en Venom terug. En aangezien Spiderman de komende twee jaar toch nog geen echte rol had in de MCU heeft Disney geen haast.

Politie zoekt taxichauffeur die mogelijk getuige was van liquidatie Kelvin Maynard

In het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard heeft de politie een mogelijke getuige ontdekt. Een automobilist die reed in een auto met een blauw kenteken, dus vermoedelijk een taxichauffeur, zou meer kunnen vertellen over de dader(s).

Afgelopen woensdagavond werd in de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost een auto beschoten. De automobilist reed vervolgens een brandweerkazerne in. Hij overleed aan zijn verwondingen. Donderdag bleek het om oud-voetballer Kelvin Maynard te gaan.

Twee mensen op een scooter reden vervolgens weg in de richting van de Gooiseweg. De politie heeft nu het sterke vermoeden dat ter hoogte van de Gaasperdammerweg een taxi hard moest remmen voor de scooter. De taxichauffeur wordt nu gevraagd om zich te melden.

`

Getuigenoproep na vondst 48 vaten met drugsafval

De politie is een onderzoek gestart nadat agenten vrijdagmiddag  gedumpte vaten met drugsafval aantroffen op de Langeweg-Noord in Standdaarbuiten. De politie vraagt mensen die vrijdag iets verdachts hebben gezien om zich te melden. Ook vragen we mensen die vrijdag langs de dumplocatie zijn gekomen of zij iets hebben gezien.

Agenten kregen rond 15.15 uur een melding dat er in een sloot op de kruising Langeweg-Noord en Vlietweg tussen twee viaducten vaten met mogelijke drugsafval lagen. Ter plaatse constateerden agenten dat het ging om 48 vaten. De vaten waren afgesloten. De eerste testresultaten gaven een positief resultaat dat het vermoedelijk gaat om synthetisch drugsafval. Op de locatie is sporenonderzoek gedaan. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten opgeruimd.

Het milieuteam van de politie doet verder onderzoek naar de afvaldumping en roept mensen die iets verdachts hebben gezien om zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of via WhatsApp.

Brouwer en Meeuwsen verliezen finale voor startbewijs Tokio

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd om voor Nederland een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio veilig te stellen.

De Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo versloegen op het olympisch kwalificatietoernooi in het Chinese Haiyang het Nederlandse koppel in twee sets: 21-17 en 21-19.

Het was een van de twee finales in Haiyang waarin de deelnemende beachvolleybalkoppels een eerste startbewijs voor hun land konden pakken. Op basis van de ranking over de prestaties tussen 1 september 2018 en 14 juni 2020 worden verder vijftien koppels aangewezen. Andere tickets worden verdeeld tijdens continentale OKT’s, onder meer in Eindhoven. Brouwer en Meeuwsen gaan op basis van de ranking Tokio wel halen. Het tweede Nederlandse koppel Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde moeten nog flink wat punten sprokkelen om zich via de ranking te kunnen plaatsen. Als Brouwer en Meeuwsen hadden gewonnen, dan was de route naar Tokio een stuk makkelijker geweest.  

Bij de vrouwen strandden Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de tweede groepsfase.

Gerbrands ontvouwt plannen voor grote veranderingen in Eredivisie

Toon Gerbrands wil samen met andere clubs veranderingen doorvoeren in de Eredivisie. In De Telegraaf ontvouwt de algemeen directeur van PSV zijn plannen. Zo wil hij onder meer naar een competitie met zestien clubs, een competitiestart na Europese voorrondes, een nieuwe speelkalender na de winterstop en een eindfase van de KNVB Beker met uit- en thuiswedstrijden. Ook wil hij ervoor zorgen dat Eredivisie-clubs pas na de winterstop instromen in het bekertoernooi en pleit hij voor een andere opzet van de Johan Cruijff Schaal.

Gerbrands zegt de charme te begrijpen van het spelen tegen amateurclubs. Toch vindt hij het niets toevoegen aan het opleiden van topspelers. "50 tot 55 wedstrijden per jaar onder zoveel mogelijk weerstand zijn nodig om topspelers te ontwikkelen. Zestien clubs in de competitie verhoogt de weerstand", zegt de PSV-directeur in de krant. "Speel in de eindfase, vanaf de laatste acht of laatste zestien in het bekertoernooi, uit- en thuiswedstrijden. Een goede bekerwinnaar betekent meer kans op succes in Europa, meer punten in Europa, meer deelnemers in Europa, meer geld uit de Europese ruif en dus meer geld voor de Eredivisie."

De PSV-directeur geeft aan dat hij een aanzet tot discussie wil geven met zijn plannen. "Laten we dit seizoen een stip aan de horizon zetten, plannen bedenken en dan twee of drie jaar over de invoering doen", aldus Gerbrands, die de Eredivisie 'toekomstbestendig' wil maken. "Zet die stip voor 2022 of 2023. Ik heb het gevoel dat de nieuwe Eredivisie CV-directeur Mattijs Manders kan helpen om die gemeenschappelijke koers te bepalen. Zonder grote compromissen, want dan is iedereen ontevreden."

FOK! sportfoto-onderschrift week 38

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is AtheistischFundamentalist met het volgende onderschrift:
"Luister Berlusconi, ik heb je uitnodiging alleen maar geaccepteerd voor de Bunga Bunga tienermeisjes".
- "Infantino"
"Nee, dat doe ik niet meer, je weet wat met Epstein is gebeurd."

De opgave van deze week:

Wat is Richie Ramsay hier aan het doen tijdens de KLM Open? (Pro Shots / Toon Dompeling)
Wat is Richie Ramsay hier aan het doen tijdens de KLM Open? (Pro Shots / Toon Dompeling)

Hockeyster Matla na uit selectie gezet te zijn: "Ik zag het niet aankomen"

Voor aanvaller Frédérique Matla (22) kwam het net als voor veel hockeyvolgers als een verrassing dat bondscoach Alyson Annan haar momenteel niet oproept voor de trainingsgroep van het Nederlands elftal. Met het oog op de Olympische Spelen van Tokio moet de dribbelaar van Den Bosch met zichzelf aan de slag. "Er is werk aan de winkel. Maar ik weet dat ik het kan."

Onlangs ontving Matla een bericht van manager Femke Kooijman of ze woensdag samen met Alyson Annan kon evalueren op de afgelopen periode. Matla maakte zich geen zorgen; ze vermoedde dat er zoals gebruikelijk slechts een aantal verbeterpunten besproken zou worden.

Maar het gesprek in een hotel in de buurt van Utrecht nam een onverwachte wending. Matla kreeg tot haar stomme verbazing te horen dat ze niet wordt geselecteerd voor de trainingsgroep van Oranje, die over anderhalve week voor het eerst bij elkaar komt. Op de Champions Trophy in Changzhou in november 2018 na – toen Matla met het oog op de volle speelkalender gedwongen rust kreeg – is het de eerste keer in haar carrière sinds haar debuut in Oranje op 11 juni 2017 dat ze ontbreekt bij het Nederlands elftal.

"Ik zag het niet aankomen. Het kwam voor mij echt als een verrassing", zegt Matla twee dagen na het gesprek met de bondscoach, waardoor de boodschap al even heeft kunnen indalen.

In het persbericht waarin vrijdagmiddag de 25-koppige selectie werd bekendgemaakt, beperkt Annan haar uitleg om Matla te passeren tot de volgende woorden: "We hebben Frédérique in een persoonlijk gesprek toegelicht dat wij haar de ruimte willen geven om de komende periode te werken aan een aantal punten die ze van ons heeft gekregen".

Dat is ook alles wat Matla zelf inhoudelijk over het gesprek met Annan naar buiten wil brengen. "Ik heb een aantal concrete punten meegekregen waarmee ik aan de slag kan. Punten die ik aan mezelf moet verbeteren. We hebben afgesproken dat we die niet naar buiten brengen. Daar houd ik me aan." Dan, met een veelzeggende lach: "Maar het is niet dat ik te weinig gescoord heb."

Matla is de doelpuntenmachine van Oranje
Sinds haar debuut in Oranje ruim twee jaar geleden ging het razendsnel met Matla. Ze werkte zich in rap tempo op tot een van de meest trefzekere internationals. Met 40 doelpunten in 67 interlands behoort ze nu al, op 22-jarige leeftijd, tot de twintig meest productieve speelsters in de geschiedenis van het Nederlands elftal.

Haar statistieken in Oranje zijn duizelingwekkend. Sinds begin 2018 was Matla in 38 interlands direct betrokken bij 36 doelpunten (27 goals, 9 assists): cijfers die niemand in Oranje kan evenaren. In 2019 was Matla betrokken bij 19 goals (13 goals, 6 assists), meer dan welke andere international van Oranje dan ook. Ook op clubniveau scoort ze er op los. Vorig seizoen maakte ze namens Den Bosch 22 doelpunten in de reguliere competitie, meer dan in haar eerste zes seizoenen bij elkaar. Met vijftien goals in tien competitiewedstrijden is Matla dit kalenderjaar met afstand de meest productieve speelster in de Livera Hoofdklasse Dames.

‘Ik haal er niet alles uit’
Maar die statistieken zijn slechts haar ene kant. Matla heeft ook een andere kant. Om de een of andere reden weet ze niet altijd het beste uit zichzelf te halen. Op het in augustus door Nederland gewonnen EK in Antwerpen haalde ze haar niveau niet. Tijdens het gouden WK in Londen (2018) evenmin.

"Ik had gehoopt dat ik het op het WK en het EK beter had gedaan. Ik vind niet dat ik een onvoldoende heb gescoord, maar ik weet wel dat ik beter kan dan ik die toernooien heb laten zien. Ik haal er niet alles uit. Gelukkig is mijn carrière eigenlijk pas net begonnen. Ik ben nog steeds de jongste van de selectie. Dat wordt wel eens vergeten. Als ik mijn niveau opkrik, ligt er nog steeds een mooie toekomst voor me in het verschiet."

Het passeren van Matla lijkt een tactische zet van Annan om de speelster bij wie het de afgelopen twee jaar misschien allemaal is komen aanwaaien, tien maanden voor de Olympische Spelen op tijd wakker te schudden. Een wake-up call. De bondscoach vermeldt in het persbericht expliciet dat Matla in beeld blijft voor Tokio en dat medio december de trainingsgroep voor de Olympische Spelen wordt samengesteld.

In een eerder interview verklaarde Matla dat ze niet het grootste trainingsbeest is. Nu zal ze toch aan de bak moeten om Annan tevreden te stellen. Matla heeft van de bondscoach een duidelijk programma en een aantal concrete doelstellingen meegekregen waarmee ze bij Den Bosch en ook met onder meer de krachttrainer van Oranje aan de slag kan.

Die doelstellingen zijn in de ogen van Matla haalbaar. Vandaar dat ze met het oog op Tokio positief blijft. "Terug in de auto na het gesprek met Alyson daalde het besef in dat ik niet word opgeroepen. Even heb ik het daar moeilijk mee gehad. Maar inmiddels heb ik de knop omgezet. Teamgenootjes van me bij Den Bosch is het ook opgevallen dat ik niet in zak en as zit. Er is inderdaad werk aan de winkel ja, maar ik weet dat ik het kan. Ik heb een olympische droom en ik ga er alles aan doen om de Spelen te halen. Volgend jaar wil ik in Tokio de beste versie van mezelf zijn. Dat gaat me lukken ook."

Vrouw gearresteerd na steekincident Den Haag

In een woning aan de Gedempte Sloot in Den Haag heeft de politie vanmorgen vroeg na een melding van een steekincident een 27-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden. De 28-jarige bewoner raakte hierbij gewond. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Omstreeks 07:10 uur kreeg de politie de melding van een steekincident in een woning aan de Gedempte Sloot. Agenten gingen naar deze melding toe. In de woning troffen zij een gewonde man aan en een vrouw. De vrouw werd direct aangehouden. Het mannelijke slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd en wordt daar behandeld aan zijn verwondingen.

Vermoedelijk ligt de oorzaak van de steekpartij in de relationele sfeer. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Jerry Afriyie (KOZP) richt pijlen op Alkmaar

Nu er bij de landelijke intocht alleen nog maar roetveegpieten te vinden zijn, richt activist Jerry Afriyie, u weet wel, van Kick Out Zwarte Piet, zijn pijlen op de lokale intocht in Alkmaar. Daar zijn de pieten nog gewoon zwart, zoals het hoort. 

Lees ook: Geen Zwarte Piet bij landelijke intocht Sinterklaas

Hij heeft op Facebook een oproep geplaatst waarin hij medestanders zoekt om ook Alkmaar zwartepietvrij te maken.  Hoewel er enkele mensen zijn die zich aangemeld hebben, zijn de reacties overwegend negatief te noemen. Zo reageert iemand die lesgeeft op een basisschool dat kinderen uit groep zeven tegen een Afrikaans klasgenootje riepen dat hij vanaf nu veel te zwart was om voor Piet te kunnen spelen. 

Ook wordt er gereageerd dat: "Wij Friezen Alkmaar maar even bij moeten staan en Alkmaar maar even moeten vergrendelen net als Dokkum". Hoewel de organisatie gehoord heeft van de plannen van Afiyie, houdt ze in overleg met de gemeente gewoon vast aan de traditionele zwarte piet. Lida Mathot, de organisator van de intocht op 16 november zegt tegenover het Noordhollands Dagblad: "Wat de NOS doet is voor ons niet zaligmakend. Wij veranderen ook, maar we doen het rustig aan."

MLB: Braves winnen NL East; vijftigste homerun voor rookie Alonso

Atlanta Braves was al even zeker van de play-offs in de MLB, maar vannacht hebben ze ook de divisietitel in de National League East gewonnen, de tweede op rij voor de Atlanta Braves. Ook Houston Astros is zeker van het postseason, maar na alle waarschijnlijkheid zullen ze zaterdagnacht de titel binnenslepen in de American League. Ze moeten daarvoor winnen tegen de Los Angeles Angels.

Atlanta Braves wonnen vannacht met 6-0 van de San Francisco Giants en zijn daardoor niet meer te achterhalen in de NL East. De Nederlander Ozzie Albies sloeg één punt binnen, maar de meeste aandacht ging zoals zo vaak uit naar Ronald Acuña Jr. De outfielder sloeg alweer zijn 41ste homerun van het seizoen.

Wie in het homerunklassement nog beter doet is Pete Alonso van de New York Mets. De eerste honkman sloeg vannacht alweer zijn vijftigste homerun van het seizoen en is daarmee de eerste speler in de MLB die dit seizoen heeft bereikt. Alonso komt in het rijtje met Aaron Judge. Beide spelers sloegen in hun rookieseizoen vijftig of meer homeruns. In 2017 kwam Judge tot 52 voor de New York Yankees, Alonso heeft nog negen wedstrijden om dat record te verbreken.

Uitslagen MLB vrijdag:
Chicago Cubs - St. Louis Cardinals 1-2
Baltimore Orioles - Seatlle Mariners 5-3
New York Yankees - Toronto Blue Jays 3-4
Cincinnati Reds - New York Mets 1-8
Cleveland Indians - Philadelphia Phillies 5-2
Detroit Tigers - Chicago White Sox 1-10
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 5-4 (elf innings)
Miami Marlins - Washington Nationals 4-6
Atlanta Braves - San Francisco Giants 6-0
Houston Astros -Los Angeles Angels 6-4
Minnesota Twins - Kansas City Royals 4-3
Milwaukee Brewers - Pittsburgh Pirates 10-1
Oakland Athletics - Texas Rangers 8-0
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies 12-5
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 0-9

Ruim een kwart miljoen werkende 65-plussers

Er zijn steeds meer 65-plussers met betaald werk: in 2018 waren het er 255.000. Vooral de arbeidsparticipatie van 65-jarigen is flink toegenomen: ruim 1 op de 3. Dit blijkt uit cijfers uit de Enquête beroepsbevolking (EBB) van het CBS.

In 2003 waren er 75.000 werkende 65-plussers, en had 1 op de 10 mensen van 65 jaar betaald werk. De meeste werkende 65-plussers zijn jonger dan 70, maar in 2018 waren er ook 88.000 70-plussers aan het werk.

Toename arbeidsparticipatie
De groei van het aantal werkende 65-plussers komt deels door vergrijzing van de bevolking. Het totaal aantal 65-plussers nam sinds 2003 met bijna de helft toe, van 2,1 miljoen naar 3,2 miljoen. Dit weegt echter minder zwaar mee dan de toegenomen arbeidsparticipatie van 65-plussers. Hun arbeidsdeelname is in dezelfde periode namelijk meer dan verdubbeld. De participatie van 65-jarigen is het meest gestegen: in 2018 had ruim 1 op de 3 betaald werk, in 2003 was dat nog 1 op de 10. Vooral na 2015 nam de participatie van 65-jarigen toe. Dit heeft te maken met de AOW-leeftijd die stapsgewijs is verhoogd tot 66 jaar in 2018.

Steeds vaker een vaste baan
Werkende 65-plussers hebben in toenemende mate een vaste baan. In de periode 2003-2018 nam het percentage dat werkt als werknemer met een vaste arbeidsrelatie toe van 16 naar 30. Deze toename deed zich vooral na 2014 voor. Het percentage flexibele werknemers en ook het percentage zelfstandigen nam de laatste jaren juist af.

Onder 65- tot 70-jarigen zijn werknemers inmiddels in de meerderheid. De meeste 70-plussers met betaald werk zijn werkzaam als zelfstandige, in verreweg de meeste gevallen zonder personeel. Zij werken ook relatief vaak in een kleine deeltijdbaan. De werkende 65- tot 70-jarigen hebben veel vaker een grote deeltijdbaan of werken voltijd.

Man aangehouden na bedreiging met wapen

In een woning aan de Pannesheiderstraat in Kerkrade is vannacht een man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een andere persoon van tevoren te hebben bedreigd met een wapen. De aanhouding verliep rustig.

Rond 22.15 uur kreeg de politie een melding dat er iemand op straat bedreigd werd met een vuurwapen. Toen de politie arriveerde, troffen ze de verdachte daar niet meer aan. Het vermoeden bestond dat hij in verwarde en agressieve toestand zijn woning was binnengegaan. Nadat er allerlei voorzorgsmaatregelen waren getroffen, is de man daar uiteindelijk aangehouden. De politie start een onderzoek naar de exacte toedracht.

Trouwstoet 15 bekeuringen rijker en bijna 5.000 euro armer

Op de Kralingse Plaslaan in Rotterdam kregen meerdere bestuurders van een trouwstoet vrijdagmiddag vijftien bekeuringen voor asociaal en gevaarlijk rijden. Regelmatig krijgen agenten meldingen over trouwstoeten die alle regels aan hun laars lappen. Wegen blokkeren, door rood rijden, toeteren, uit de ramen hangen, fakkels afsteken en nog veel meer hinderlijk en soms levensgevaarlijk gedrag. Ook vrijdag was het ook weer zover. Rond 16.00 uur kwam er een melding binnen omdat een trouwstoet zorgde voor asociaal rijgedrag en daarbij de veiligheid van andere verkeersdeelnemers ernstig in gevaar bracht.

Agenten troffen de stoet op de Kralingse Plaslaan aan. De helft van de groep had de auto geparkeerd in de parkeervakken maar de andere helft stond op de stoep geparkeerd. Acht bestuurders kregen hiervoor een bekeuring. De betrokken bestuurders vonden dat agenten “maar begrip moesten hebben omdat het een speciale dag was”. Agenten gaven aan dat een speciale dag geen reden is om de wet te overtreden en daarbij het verkeer in gevaar te brengen waarop de bestuurders geïrriteerd wegreden. Bij het ‘wegrijden’ van de stoet, gingen enkele bestuurders, zonder dat daar ogenschijnlijk aanleiding voor was, stil staan op de rijbaan en hinderden daarbij het overige verkeer. Dit ging gepaard met onder andere luid toeteren. Ook hier werd tegen opgetreden en werden er meerdere bekeuringen uitgedeeld.

Een niet herkenbare auto van team verkeer heeft de stoet nog even gevolgd. Eén bestuurder reed veel te hard. Op het Weena is daarom een trajectmeting gestart waarbij de pieksnelheid 100 km/u was. Ook gooide de bestuurder afval uit het raam. De bestuurder kreeg hiervoor bekeuringen en een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer vanwege zijn weggedrag. Dit alles loopt op tot zeker 2.800 euro.

Hoera, iedereen jarig

Gemiddeld zijn iedere dag ruim 47.000 mensen jarig. Van die 47.000 zijn bijna 41.000 in Nederland geboren. Het aantal in Nederland geboren jarigen is het hoogst in september (42.300 per dag) en het laagst in december (38.700 per dag). Dat heeft het CBS berekend naar aanleiding van een vraag uit de media.

Als we het aantal jarigen zouden stapelen, dan zouden de stapels in september, de negende maand, het hoogst zijn, met pieken in het laatste deel van de maand. De dagen 23, 24, 25, 27, 29 en 30 september staan alle in de verjaardagen top 10. Op 25 september is het aantal jarigen het hoogst: 43.800.

Buiten 29 februari (9.800 jarigen) is het aantal jarigen het laagst op 5 december (36.600), op 25 en 26 december (35.000 en 33.000) en op 1 en 2 januari (32.000 en 36.000).

Vergelijken we het aantal jarigen onder de allerjongsten (tot 10 jaar) en de jonge senioren (50 tot 60 jaar), dan zien we dat geboortepatronen in de loop der jaren wel zijn veranderd. Van de 50’ers lag de geboortedag vaker in het voorjaar, van de jongsten was dat in de zomer met een top in september.

Hoera, iedereen jarig (Afbeelding ter illustratie: Pixabay)
Hoera, iedereen jarig (Afbeelding ter illustratie: Pixabay)

Douane onderschept 450 kilo cocaïne

De Douane heeft woensdagnacht tijdens een controle in de Rotterdamse haven ruim 450 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container tussen zakken die gevuld waren met straalgrit.

De container was afkomstig uit Brazilië. De lading was bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. Het bedrijf heeft niets met de smokkel te maken. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak in onderzoek.

Douane onderschept cocaïne (Foto: OM)
Douane onderschept cocaïne (Foto: OM)

Meerdere aanhoudingen voor mishandeling Den Haag

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de mishandeling en het overlijden van een 71-jarige Hagenaar hield woensdagmiddag een 14-jarige Hagenaar aan. Hij heeft zichzelf woensdag gemeld bij de politie en werd na zijn aanhouding ingesloten op een politiebureau.

Gisteren hebben nog eens vier verdachten zich gemeld bij de politie. Het gaat om een vier jongens in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar uit Den Haag. Zij zijn aangehouden. Naar de rol van alle vijf de jongeren doet de recherche verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Maandag kwam de Hagenaar te overlijden in het ziekenhuis, nadat de hulpdiensten waren gebeld dat hij onwel was geworden in zijn woning aan de Blois van Treslongstraat in Den Haag. Terwijl de hulpverlening in volle gang was, werd duidelijk dat de man eerder op de middag op de Willem de Zwijgerlaan slachtoffer was geworden van een mishandeling.

Onderzoeksbelang
In verband met het overlijden van de man en een mogelijk verband met de eerdere mishandeling is een Team Grootschalige Opsporing opgestart dat onder leiding van een Officier van Justitie onderzoek doet naar de zaak. Inmiddels is bij het NFI sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer. Omwille van het onderzoek, de verklaringen van getuigen en het verhoor van de verdachten, is het op dit moment niet mogelijk om meer informatie te geven over het onderzoek, de mogelijke toedracht en de doodsoorzaak van het slachtoffer.

FOK! Wat een weer: zonnig weekend

Hallo luitjes!

Het weer had gisteren twee gezichten. In het noorden bleef het de hele dag somber en bewolkt, terwijl in de rest van het land de zon volop scheen. De grens lag ongeveer van de Kop van Noord-Holland tot aan Drenthe. De temperaturen lagen tussen de 17 en 21 graden.

Dit weekend is het tot zondagmiddag overal zonnig en droog. De maxima liggen morgen tussen de 20 en 25 graden, maar zondag nog een graadje hoger. In de loop van zondag neemt de kans op een bui toe. Dat zijn pas dingen voor later. Eerst even genieten. 

Fijn weekend!


Meer weer op FOK!

VakTavira (Foto: KlapMongeaul)
Een prachtige zonsondergang! Dit was op de vakantie van: KlapMongeaul.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

NFL: Jaguars houden Titans tegen en pakken eerste zege

De Jacksonville Jaguars hebben in de NFL hun eerste zege van het nieuwe jaar te pakken. Onder leiding van rookie-quarterback Gardner Minshew, de nummer 178 van de draft van dit jaar, pakten de Jaguars de Tennessee Titans met 20-7 in.

Minshew was lekker op dreef en in het eerste kwart hielp hij James O'Shaughnessy naar een touchdown. Niet veel later kwam daar een tweede bij: een snaarstrakke 22-yard pass kwam in de endzone aan bij DJ Chark. Josh Lambo trapte vanaf 40 yards 17-0 tussen de palen, Derrick Henry deed namens de Titans wat terug met een 1-yard run en vanaf 48 yards bepaalde Lambo de eindstand op 20-7.

Bij de Carolina Panthers was er ondertussen slecht nieuws: quarterback Cam Newton heeft een voetblessure en zal in het weekeinde niet in actie komen tegen de Arizona Cardinals van Kyler Murray, de nummer één van de draft en een speler die eerder al geschiedenis schreef. Murray was vorig jaar namelijk de nummer negen in de MLB-draft (honkbal) en is de enige speler ooit die in beide sporten in de eerste ronde gedraft is.

Murray maakte dit jaar in zijn twee eerste optredens al een uitstekende indruk en voor de Panthers zal het zonder hun aanvalsleider een lastig verhaal worden.

Jaguars - Titans (Bron: YouTube)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.