Mishandelde lesbienne gaat achter dader aan

Monique Verlind (DJMO)

Een vrouw zat  vrijdagavond 20 september met haar vrouw op de Lijnbaan in Rotterdam een hapje te eten toen een man obscene gebaren en vervelende opmerkingen maakte. Uiteindelijk valt de man een van de twee vrouwen aan, mishandelt haar en gaat er vervolgens vandoor. De vrouw laat het er niet bij zitten, belt de politie, gaat achter de man aan en loodst agenten zo naar de verdachte die hem daarop direct aanhouden.

De twee vrouwen besluiten vrijdagmiddag om een uur of vier even een hapje te eten op een terrasje op de Lijnbaan. Ze worden daarbij aangesproken door een man die obscene gebaren en opmerkingen maakt. In eerste instantie negeren de vrouwen hem, maar bij de zoveelste vervelende opmerking dient één van de vrouwen hem van repliek. Daar is de man niet van gediend en hij komt op de vrouw af.

Hij duwt een brandende sigarettenpeuk in haar nek uit en geeft meerdere klappen. Om daarna doodleuk weg te lopen.De vrouw laat het er niet bij zitten, belt de politie en gaat achter hem aan. Ze volgt hem en geeft intussen zijn locatie door aan agenten. Die houden de 34-jarige Rotterdammer kort daarna aan. Het vermoeden bestaat dat de man de opmerkingen maakte vanwege de seksuele geaardheid van de vrouwen. De exacte toedracht wordt nog nader onderzocht.